Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-27, 12:50   #4021
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
W naszym stanie to oczywiste, ale moi znajomi, rodowici Anglicy czy Irlandczycy, to w krótkim wszyscy, Polaków trochę też... Ajj, aż mi sie przypomniały te lata tam i oczekiwanie na to słońce

Marta mnie dziś okropnie spojenie boli i rano w ogóle nie chciało mi się jechać na te warsztaty, a teraz, ze względu na pogodę, to już bym wyszła z domu, ale nie dam rady tyle godzin, więc czekam do tej 15 z minutami
to fakt Anglicy poczują troszkę ciepłą i już się rozbierają Sąsiedzi wczoraj nawet basen rozłożyli ahahah

co do bólów to wczoraj tak mnie pachwina bolała że nogi nie mogłam podnieść
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 12:59   #4022
marg0lcia
Zadomowienie

Efffpe co Ty mówisz zaszaleli trochę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:04   #4023
Mohnka
Rozeznanie

Ciśnienie mam 1500.
Gówniara zaczęła krzyczeć do telefonu do ojca, jej chłopak przeklinać na sali, bo był ordynator i mówi..że jak nie przyjdzie jej opiekun tj matka, ojciec to w szpitalu jest sędzia i prokurator i zaocznie zrobią sprawę w 15 minut i prokuratur podpisze zgodę na cięcie .. Wpadła w panikę i krzyczy.
A ja mowie..żeby nie krzyczała.
A jej chłopak z morda do mnie, żebym nie przesadzala, a ja oczy i mówię, że chyba mu się coś pomyliło. On jest tylko gościem na mojej sali.
Wybiegła gówniara z pokoju i krzyczy po korytarzu.. A on ze mną dyskutować zaczął. Powiedziałam, że ma wyjść, bo nie chce go na sali a jego dziewczyny nie ma.

Wybiegli razem.. Szok. Gówniarstwo.

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:09   #4024
bunnybe
Zadomowienie

Mohnka czasem mam wrazenie jakbys byla na planie jakichs trudnych sprawach czy innego paradokumentu
Stary 2017-03-27, 13:10   #4025
CamomileS
Zadomowienie

A ile ona ma lat?

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:12   #4026
Mohnka
Rozeznanie

Serio! Brak słów. Już prawie spalam, a zagotowałam się jak cholera.
Ordynator specjalnie jej podkreślił powagę sytuacji, bo ona ma ułożone dziecko nóżkami w dół, więc będzie cięcie, a bez zgody szpital nie może.. No a ona już rozwarcie ma i skurcze niby co 3 minuty według niej, według ktg nic. I biega na dół po schodach palić. ...

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Ona 17 lat a jej chłopak 19

Stary 2017-03-27, 13:15   #4027
milutek
Wtajemniczenie

O matko jaka patologia.... naprawdę jak na planie "Szpitala" czy tam innych trudnych spraw. Masakra!! Jedyne pocieszenie, że wezmą ją w końcu kiedyś na tą cesarkę i będziesz mieć spokój... do następnej "koleżanki". Tracę wiarę w ludzi, ale oby w końcu ktoś normalny, kulturalny, spokojny Ci się trafił.
Stary 2017-03-27, 13:17   #4028
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Mohnka czasem mam wrazenie jakbys byla na planie jakichs trudnych sprawach czy innego paradokumentu
Wyjęłaś mi to z ust. Nawet nie wiem, jak inaczej to skomentować, bo to jakieś niepoważne rzeczy się dzieją :/

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
Stary 2017-03-27, 13:18   #4029
kingaluna
Rozeznanie

Mohnka, ja Ci życzę z całego serca, żebyś na dniach wyszła ze szpitala i odpoczęła psychicznie od tych "chorych" ludzi

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:27   #4030
Konto usunięte

Mohnka boże jaka patologia.. czy ty kiedyś będziesz miałą kogoś normalnego na sali? ;/
Stary 2017-03-27, 13:28   #4031
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Mohnka, ja Ci życzę z całego serca, żebyś na dniach wyszła ze szpitala i odpoczęła psychicznie od tych "chorych" ludzi

Wiesz Kochana, boję się już wychodzić, skoro mam 0,5cm o ile jeszcze się coś trzyma i .. Skoro brzuch mi się napina. chciałabym już leżeć do końca. Dwa tygodnie to nic, a tutaj codziennie słuchają serduszka, w dzień..w nocy. Pogodziłam się..że wyjdziemy stąd razem. i czekam cierpliwie na ten dzień. (oby nie za szybko)

A to prawda. Trudne sprawy, szpital. Zawsze myślałam, że te sceny z palca wyssane, no ale chyba nie 😂😂

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 13:33   #4032
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Jasne, dziękuję Ci bardzo!

Wiec tak, generalnie my uzywamy pieluszek one size kieszonek z baby land i lulajbaby. Bardziej polecam te pierwsze, bo one maja podwojne napy i przez to mniejsza dziure na noge wiec na przy mniejszym dziecku nie przeciekaja. Mam pul i minky i z moich obserwacji wynika, ze te minky sa ciut wieksze. Te pieluchy na allegro to byl koszt ok 25zl na sztuke z dwoma wkladami z mikrofibry (tylko takich do tych pieluch uzywam), mam tez jakies pojedyncze pieluchy drozsze i niczym sie one nie roznia, po 1,5 roku regularnego prania wygladaja tak samo jak te tanie i tak samo sie nosza wiec nie warto przeplacac. Pieluch mam 22 sztuki, do tego po dwa wklady, w zaleznosci od wieku dziecka pranie robilam co 2-3 dni. Nie uzywalam papierkow do kupek, denerwowaly mnie, po 2 splukiwalam pieluche prysznicem i do wiadra w ktorym zakroplony jest olejek z drzewa herbacianego. Nie zawsze kupki sie do konca odpieraly, ale po wywieszeniu na slonce magicznie plamy znikaly. Pieluchy pralam na poczatku zgodnie z zaleceniami producenta w specjalnym proszku, potem zaczelam w zwyklym proszku lub plynie dla dzieci z dodatkiem olejku herbacianego i w 60 stopniach, nic sie z nimi zlego nie wydarzylo, zdarzylo mi sie rowniez dosuszac na kaloryferze chociaz tez ponoc nie wolno. Jak pieluchy zaczynaly przydko pachniec to pralam na 90 stopni (raz z chlorem, potem zdezygnowalam bo to chemia a efekt byl ok tez bez tego). Zdarzaly sie okresy, ze mala przesikiwala pieluchy i brzydko pachnialy, dowiedzialam sie, ze to przez zabkowanie, bo zmienia sie wtedy sklad moczu i wtedy niestety trzeba taki okres przeczekac. Wszystko fajnie, tylko, ze urodzilam dziecko 3240 g i pieluchy byly za duze (jesli dobrze pamietam zaczelam ich uzywac od 3go miesiaca). Po wyjsciu ze szpitala bylam obolala i przez pierwsze tygodnie lecialam na pampersach, potem kupilam trzy otulacze, jeden welniany i dwa zwykle z firmy kokosi, takie malutkie noworodkowe, do tego kilka prefoldsow i duzo pieluch muslinowych, duzych, dobrych gatunkowo, pieluchy pocielam na pol bo byly za duze, skladalam i wkladalam w otulacze. Prefoldsy sa wygodniejsze, ale drozsze i na poczatek trzeba najmniejszy rozmiar. Otulaczy mi wystarczylo, bo te zwykle mega szybko schnal wiec mozna nawet w rekach przeprac, a nie ma potrzeby zmieniac go za kazdym razem, chyba, ze przesika wklad to ten welniany trzeba, dlatego polecam bardziej te zwykle pul. I to chyba tyle, jakbys cos potrzebowala to sluze pomoca. Te noworodkowe otulacze sa tak malutkie, ze mozna ich uzywac od pierwszych dni, sa plytkie koncza sie pod kikutem.

Edytowane przez mamaSmerfuni
Czas edycji: 2017-03-27 o 13:34
mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:34   #4033
kingaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Wiesz Kochana, boję się już wychodzić, skoro mam 0,5cm o ile jeszcze się coś trzyma i .. Skoro brzuch mi się napina. chciałabym już leżeć do końca. Dwa tygodnie to nic, a tutaj codziennie słuchają serduszka, w dzień..w nocy. Pogodziłam się..że wyjdziemy stąd razem. i czekam cierpliwie na ten dzień. (oby nie za szybko)

A to prawda. Trudne sprawy, szpital. Zawsze myślałam, że te sceny z palca wyssane, no ale chyba nie 😂😂

No tak, mówiłaś Chciałam napisać coś mega podnoszącego na duchu. Nie wyszlo, wybacz Liczmy na to, że zła passa się skończy po tej małolacie. W sumie jest jeszcze serial "Małolaty" i Twoja sąsiadka na pewno dostałaby główną rolę, a jej chłopak w "19+"

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:38   #4034
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Wiec tak, generalnie my uzywamy pieluszek one size kieszonek z baby land i lulajbaby. Bardziej polecam te pierwsze, bo one maja podwojne napy i przez to mniejsza dziure na noge wiec na przy mniejszym dziecku nie przeciekaja. Mam pul i minky i z moich obserwacji wynika, ze te minky sa ciut wieksze. Te pieluchy na allegro to byl koszt ok 25zl na sztuke z dwoma wkladami z mikrofibry (tylko takich do tych pieluch uzywam), mam tez jakies pojedyncze pieluchy drozsze i niczym sie one nie roznia, po 1,5 roku regularnego prania wygladaja tak samo jak te tanie i tak samo sie nosza wiec nie warto przeplacac. Pieluch mam 22 sztuki, do tego po dwa wklady, w zaleznosci od wieku dziecka pranie robilam co 2-3 dni. Nie uzywalam papierkow do kupek, denerwowaly mnie, po 2 splukiwalam pieluche prysznicem i do wiadra w ktorym zakroplony jest olejek z drzewa herbacianego. Nie zawsze kupki sie do konca odpieraly, ale po wywieszeniu na slonce magicznie plamy znikaly. Pieluchy pralam na poczatku zgodnie z zaleceniami producenta w specjalnym proszku, potem zaczelam w zwyklym proszku lub plynie dla dzieci z dodatkiem olejku herbacianego i w 60 stopniach, nic sie z nimi zlego nie wydarzylo, zdarzylo mi sie rowniez dosuszac na kaloryferze chociaz tez ponoc nie wolno. Jak pieluchy zaczynaly przydko pachniec to pralam na 90 stopni (raz z chlorem, potem zdezygnowalam bo to chemia a efekt byl ok tez bez tego). Zdarzaly sie okresy, ze mala przesikiwala pieluchy i brzydko pachnialy, dowiedzialam sie, ze to przez zabkowanie, bo zmienia sie wtedy sklad moczu i wtedy niestety trzeba taki okres przeczekac. Wszystko fajnie, tylko, ze urodzilam dziecko 3240 g i pieluchy byly za duze (jesli dobrze pamietam zaczelam ich uzywac od 3go miesiaca). Po wyjsciu ze szpitala bylam obolala i przez pierwsze tygodnie lecialam na pampersach, potem kupilam trzy otulacze, jeden welniany i dwa zwykle z firmy kokosi, takie malutkie noworodkowe, do tego kilka prefoldsow i duzo pieluch muslinowych, duzych, dobrych gatunkowo, pieluchy pocielam na pol bo byly za duze, skladalam i wkladalam w otulacze. Prefoldsy sa wygodniejsze, ale drozsze i na poczatek trzeba najmniejszy rozmiar. Otulaczy mi wystarczylo, bo te zwykle mega szybko schnal wiec mozna nawet w rekach przeprac, a nie ma potrzeby zmieniac go za kazdym razem, chyba, ze przesika wklad to ten welniany trzeba, dlatego polecam bardziej te zwykle pul. I to chyba tyle, jakbys cos potrzebowala to sluze pomoca. Te noworodkowe otulacze sa tak malutkie, ze mozna ich uzywac od pierwszych dni, sa plytkie koncza sie pod kikutem.

Chyba fajna sprawa z tymi pieluchami, też sie nad tym zastanowię, ale najpierw oswoję się z kupą dziecka możecie sie śmiać, ale trochę mnie przeraża, widziałam u znajomych i aż mnie odrzucało, podobno przy swoim nie ma się tego odruchu i jest to czynność zupełnie naturalna (przewijanie)

Stary 2017-03-27, 13:38   #4035
milutek
Wtajemniczenie

jestem podekscytowana koło 18 jedziemy po fotel, typu finka, używany, ale w bardzo dobrym stanie (przynajmniej tak wygląda na zdjęciu), umówiłam się z kobietką na 80 zł. Ma obite podłokietniki więc powinno być wygodnie na nim karmić.
Niedawno któraś z Was pytała o fotel do karmienia, u mnie bardzo dobrze sprawdził się taki zwykły z Ikei Pello (podobne ale nieco droższe są Poang), one się przyjemnie kołyszą, super sprawa kiedy trzeba było ululać dziecko w nocy. Jedynie co to mają twarde podłokietniki, więc jakaś poduszka się przydawała.
Stary 2017-03-27, 13:41   #4036
anita7
Rozeznanie

Dzień dobry.

Vikunia Ty zaczynasz szkołę a ja kończę. Dziś idę na ostatnie zajęcia na 16.00

Bunny super na tym zdjęciu wygląda ta pielucha. Ile kosztuje i jakie są wymiary? Dacie linka?

Ja cie nie mogę kolejną kwietniówka się rozpakowała? 😲

Kiwaczka ale mąż sny 😂

Esor trzymam kciuki żeby Agatka siedziała grzecznie.

Milutek świetna kura 😀

Mój tz jest jeszcze lepszy.
Jak jesteśmy w pracy i coś mówię to odpowiada że w domu porozmawiamy jak już jesteśmy w domu to ze trzeba odpocząć i porozmawiamy w pracy 😂😵

Kinga bez sensu te komentarze ale może nie chcieli Cię obrazić?
Chociaż tz myślał o twoim stanie. Ja mam podobnie jak Ty. Jeśli tylko dobrze się czuję to nie znoszę bezczynności.

Ja co do porodu to nie wiem jak nawet ocenić moje podejście bo tak czy inaczej gin zarządził cc.
Nie powiem że myślałam nie raz ze chciałabym naturalnie ale jak się tak teraz zagłębie to po mojej traumie która mam w sercu po bliźniakach nie wiem czy dałabym radę psychicznie. I tak wiem że będę ryczeć jak bóbr jak zobaczę małego.

Mohnka aż mi łzy stanęły w oczach jak przeczytałam o kilogramowej dziewczynce w inkubatorku.

Ania super ze już w piątek 😀

Na sr polozna mówiła że najgorzej jak się pęknie mając infekcje. Bo przy infekcjach właśnie krocze pęka z kazdej strony.

Lecę do warsztatu po auto i potem do szkoły rodzenia.
Nie piszcie za dużo żebym mogła nadrobić 😜

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:43   #4037
gornek
Zakorzenienie

Byłam na spożywczych zakupach, zmachalam sie jak koń na westernie xd ale ciśnienie mi sie bardziej podniosło jak weszłam do domu. Nie było mnie 2 h, bo poszłam z psem na spacer i pobierała troche. A w mieszkaniu ani śmieci nie wyniesione, zmywarka nie załadowana, wszystko na blacie, reczniki nie powieszone a wychodząc prosiłam zeby to wszystko mój malz zrobił. A on co? Siedzi przed komputer :|
Ja jutro mam wizytę u swojej lekarki, ale nie wiem czy z usg bo na piątek sie umówiłam na usg na lepszym sprzęcie zeby ustalić datę cc.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:44   #4038
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
No tak, mówiłaś Chciałam napisać coś mega podnoszącego na duchu. Nie wyszlo, wybacz Liczmy na to, że zła passa się skończy po tej małolacie. W sumie jest jeszcze serial "Małolaty" i Twoja sąsiadka na pewno dostałaby główną rolę, a jej chłopak w "19+"

Hihi 😀 pewnie tak. 😘 😀
Cytat:
Chyba fajna sprawa z tymi pieluchami, też sie nad tym zastanowię, ale najpierw oswoję się z kupą dziecka możecie sie śmiać, ale trochę mnie przeraża, widziałam u znajomych i aż mnie odrzucało, podobno przy swoim nie ma się tego odruchu i jest to czynność zupełnie naturalna (przewijanie)
Mnie też odrzucało u znajomych 😂 damy radę 😘

Stary 2017-03-27, 13:53   #4039
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Byłam na spożywczych zakupach, zmachalam sie jak koń na westernie xd ale ciśnienie mi sie bardziej podniosło jak weszłam do domu. Nie było mnie 2 h, bo poszłam z psem na spacer i pobierała troche. A w mieszkaniu ani śmieci nie wyniesione, zmywarka nie załadowana, wszystko na blacie, reczniki nie powieszone a wychodząc prosiłam zeby to wszystko mój malz zrobił. A on co? Siedzi przed komputer :|
Ja jutro mam wizytę u swojej lekarki, ale nie wiem czy z usg bo na piątek sie umówiłam na usg na lepszym sprzęcie zeby ustalić datę cc.

Musisz go natychmiast do roboty zagonic, nie ma że boli. Ehh te chłopy wszystkie takie same..
CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 13:58   #4040
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Mąż był i pojechał do kolejnej pracy. Dzisiaj koledze na budowie będzie pomagać. A ten kolega później u nas będzie robić gdy już bedziemy mieć pozwolenia na budowe ☺
Przez tą chwilę się poprzytulaliśmy troche bo już dawno nic nie było 😛 boi się że dziecku krzywde zrobi 😂
Czeka mnie samotne popołudnie. Może leżak wyciagne i pójdę na słoneczko bo szkoda marnować takiej pogody ☺

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 14:01   #4041
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Mąż był i pojechał do kolejnej pracy. Dzisiaj koledze na budowie będzie pomagać. A ten kolega później u nas będzie robić gdy już bedziemy mieć pozwolenia na budowe ☺
Przez tą chwilę się poprzytulaliśmy troche bo już dawno nic nie było 😛 boi się że dziecku krzywde zrobi 😂
Czeka mnie samotne popołudnie. Może leżak wyciagne i pójdę na słoneczko bo szkoda marnować takiej pogody ☺

Zazdroszczę 😀
I przytulania i słoneczka na leżaczku 😍😁 korzystaj, korzystaj.

Jak mi Maleństwo głową uciśnie parę razy w pęcherz to wydaje mi się, że nie zdążę do wc mimo, że pęcherz pusty, bo dopiero wróciłam z toalety. Dziwne uczucie 😄 i tak siedzę i myślę, czy iść, ale po co, skoro dopiero byłam.

Stary 2017-03-27, 14:07   #4042
happiness__
Rozeznanie

Cytat:

Dziękuję bardzo!
Właśnie widziałam, że sporo jest teraz tych otulaczy newborn i na nich głównie chciałam bazować, a mommy mouse mają fajne wkłady noworodkowe. Tylko się zastanawiam, ile tych otulaczy kupić na początek i co oprócz tego? Ze 3 otulacze, 1-2 formowanki i 1 kieszonkę? Z 6 wkładów i 40 sztuk malutkiej tetry (50×50 i 60×60), do tego parę prefoldów, myślisz że to dobry zestaw na start? Czy coś byś zmieniła?
Cytat:
Ja nie wierzę w to, że kupa swojego dziecka nie śmierdzi Jak uda mi się znaleźć to wstawię Wam filmik jak tata dzielnie przebiera dziecko, ja wiem, że to mój tż w przyszłości, bo on jest strasznie wrażliwy na zapachy
A co do kup jeszcze to właśnie ponoć w pamperach w połączeniu z tą chemią śmierdzą bardziej niż w wielo. Jestem w stanie w to uwierzyć, bo pamiętam jak przebierałam dziecko, którym się opiekowałam to to był właśnie taki smród kupy wymieszany ze smrodem samego pampersa.

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 14:11   #4043
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Efffpe, basen w marcu? Czekam na info kiedy do niego wejda pierwszy raz
Mohnka, masakra

Anis, zaciskam kciuki!

Stary 2017-03-27, 14:15   #4044
Konto usunięte

Cytat:
Efffpe, basen w marcu? Czekam na info kiedy do niego wejda pierwszy raz
Mohnka, masakra

Anis, zaciskam kciuki!

no kąpali się wczoraj w nim leżaczki były, grillek lato pełną parą
Stary 2017-03-27, 14:16   #4045
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję bardzo!
Właśnie widziałam, że sporo jest teraz tych otulaczy newborn i na nich głównie chciałam bazować, a mommy mouse mają fajne wkłady noworodkowe. Tylko się zastanawiam, ile tych otulaczy kupić na początek i co oprócz tego? Ze 3 otulacze, 1-2 formowanki i 1 kieszonkę? Z 6 wkładów i 40 sztuk malutkiej tetry (50×50 i 60×60), do tego parę prefoldów, myślisz że to dobry zestaw na start? Czy coś byś zmieniła?

Ja nie wierzę w to, że kupa swojego dziecka nie śmierdzi Jak uda mi się znaleźć to wstawię Wam filmik jak tata dzielnie przebiera dziecko, ja wiem, że to mój tż w przyszłości, bo on jest strasznie wrażliwy na zapachy
A co do kup jeszcze to właśnie ponoć w pamperach w połączeniu z tą chemią śmierdzą bardziej niż w wielo. Jestem w stanie w to uwierzyć, bo pamiętam jak przebierałam dziecko, którym się opiekowałam to to był właśnie taki smród kupy wymieszany ze smrodem samego pampersa.

Mysle, ze na poczatek ok, przetestujesz sobie co Ci odpowiada, potem polecam te kieszonki one size, bo je sie napami bardzo dobrze dopasowuje do rozmiaru dziecka i sa wygodne Formowanki nigdy nie mialam, ale z tego co wiem to ona jest przemakalna i na wierzch sie daje otulacz.

Stary 2017-03-27, 14:22   #4046
gornek
Zakorzenienie

Ale mi narobiliście smaka na grilla 🤤taka bym pieczona kiełbaskę zjadla. Ale w Wawie nie mam gdzie go zrobic, dopiero w wakacje jak będziemy u dziadków albo jak pojedziemy nad jezioro to zjem
I to bedą pierwsze wolne wakacje od 12 lat, gdzie nie będę musiała chodzić do pracy, będę sobie wychodzić na słoneczko kiedy chcieli i ile chce

gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 14:24   #4047
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Mysle, ze na poczatek ok, przetestujesz sobie co Ci odpowiada, potem polecam te kieszonki one size, bo je sie napami bardzo dobrze dopasowuje do rozmiaru dziecka i sa wygodne Formowanki nigdy nie mialam, ale z tego co wiem to ona jest przemakalna i na wierzch sie daje otulacz.

Tak tak, musi być otulacz na wierzch i się zastanawiam, czy nie kupić jednego os zamiast newborn, żeby wszedł na formowankę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 14:25   #4048
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Cytat:
Tak tak, musi być otulacz na wierzch i się zastanawiam, czy nie kupić jednego os zamiast newborn, żeby wszedł na formowankę

No nie doradze Ci tu, bo tak jak pisalam nie uzywalam tego systemu, ale moze tak, jak cos to bedzie na pozniej

Stary 2017-03-27, 14:32   #4049
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
No nie doradze Ci tu, bo tak jak pisalam nie uzywalam tego systemu, ale moze tak, jak cos to bedzie na pozniej

Też tak myślę Dziękuję za wszystkie rady, trochę rozjasniło mi się w głowie, mogę składać w końcu zamówienie!

Stary 2017-03-27, 14:38   #4050
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Kobietki kochane, zdecydowanie polecam Wam dać się naciąć. Ja mam malutkie nacięcie po pierwszym porodzie, które w ogóle mi nie dokucza, nie czuć go pod palcami, jedynie jest mała kreska w tym miejscu i tyle. Taka tam blizna wojenna. Chyba lepiej mieć nacięcie na 2cm, niż kilka pęknięć jak słońce albo jedno wielkie do odbytu, bo najczęściej właśnie tak się pęka? Niestety nie jestem w stanie zrozumieć tej idei, żeby chronić krocze. W większości przypadków po prostu się nie da, bo kobiety mają tam na dole zbyt jędrną tkankę i są zbyt wąskie. Mało której udaje się nie pęknąć albo pęknąć korzystnie, także naprawdę, zastanówcie się.

Moja koleżanka miała małe nacięcie przy pierwszym porodzie, nie wspominała źle, ale przy drugim uparła się, żeby jej nie nacinać, bo była pewna, że uda się bez tego urodzić - bo córeczka drobna, z małą głową, a to drugi poród. I co? Pękła w słoneczko, bardzo mocno i bardzo długo się to goiło... I takich przypadków jest niestety mnóśtwo.

Oczywiście to Wasza decyzja, ja nikogo do niczego nie namawiam, ale uważam, że lepiej mniej ucierpieć, niż ucierpieć za mocno w imię jakiejś dziwnej idei (bo niestety nigdy, NIGDY nie ma pewności, że nie powstanie pęknięcie).
Ale moim zdaniem nie trzeba tak zero-jedynkowo podchodzić do tego... To nie jest albo-albo. Można zaznaczyć, że jeśli nacięcie nie będzie potrzebne, to się go nie robi... Tylko to też kwestia zaufania położnej, ja mojej ufałam. Nie pękłam i nie nacieli mnie, a nie sądzę, że jestem jakimś rzadkim przypadkiem. Ale też w szpitalu, w którym rodziłam zwracali na to uwagę i był niski współczynnik nacięć.
Cytat:
To nic śmiesznego, też się tego bałam 😊 ale nie jest tak źle. Najgorsze są kupy jak dzieci jedzą już marchewkę itp, strasznie śmierdzą.

Cytat:
Dziękuję bardzo!

Jasne, że śmierdzi. Kwestia przyzwyczajenia. Haha a kupa maluszka lubi tez wychodzić z pieluchy, jak mi ktoś znajomy opowiadał o kupie po pachy, to nie wiedziałam o co chodzi 😀 do czasu pierwszej takiej. Ale naprawdę nawet teraz jakbym miała przewinąć obce dziecko, to by mnie to obrzydzalo, a własne - nie.

W końcu u nas prawdziwa wiosna. Byłam z synkiem w parku, wybawilismy się. Teraz jest u babci, żebym mogła sprzątać i co? Oczywiście się jeszcze nie zabrałam 😀 dajcie mi jakiegoś kopa w tyłek.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości