|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
![]() _MAMA_ mam pytanko, była informacja, że osoby, które do końca marca zapisały się do adopcji indywidualnej otrzymają dzieci, chciałabym się dowiedzieć o jakiej ilości osób jest mowa bo ja załapałam się na końcówkę marca pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
każdy kto w odpowiedzi dostał informacje ze znajduje się na liście oczekujących dostanie dziecko.
Niestety okazało się że formularzy dzieci do adopcji jest 22 takze nie wszyscy jeszcze teraz je otrzymają. Proszę nadal dzielnie czekać
|
#4803 |
|
Rozeznanie
|
Coś tu dziś takie pustki....
![]() Ja chciałam bardzo przeprosić tych co dostali w liście odemnie karteczkę z prośbą o wpłatę 5 zł na koszty administracyjne pomimo że już wpłacili... wkładałam ją do każdego listu i być może ktoś dostał kto już wpłacił,więc moge tylko przeprosić,wiem że tak mogło być np.do pity ....Proszę o wyrozumiałość
|
|
|
|
#4804 |
|
Raczkowanie
|
Dla Ciebie J akurat w moim żadnej karteczki nie było
A tak po za tym to godzinkę temu wróciłem z wypadu do Łodzi i Dla Ciebie J trzymaj się krzesełka - byłem wczoraj na Mszy wieczorowej dla studentów w kościele pod wezwaniem Św. Teresy od Dzieciątka Jezus i na Msze był zaproszony misjonarz z Zambii , który 25 lat spędził w Afryce (z tego co pamiętam przynajmniej). Ma parafie w Lusace pod wezwaniem Trzech Męczenników Ugandyjskich (imion niestety nie pamiętam). Po Mszy było z Nim spotkanie, na którym opowiadał o Afryce, się znaczy głównie o Zambii ... Ale ale co najlepsze okazało się, że zna Naszą Siostrę Józęfę![]() Pewnie Go Siostra pamięta i zna - nazywa się Ks. Tadeusz Niedziela Spotkanie było dwie godziny prawie, dużo ciekawych rzeczy Ksiądz opowiadał - szczególnie interesujące były historie o Jego spotkaniach z wężami To tyle... Pozdrowionka dla wszystkich, muszę uciekać do pracy
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
No prosze jaki ten świat mały
![]() niestety dzisiaj nie dam rady przydzielic zadnego dziecka ![]() na razie udało mi się poukładać po kolei część listów, aby Joli ułatwić zadanie i abym mogła wyłowić Jastrzębiskie listy i znalazłam list od mojego Victora, jestem jego "Mamą" od ponad 2 lat i to pierwszy list choć pisany przez wolontariuszke, bo Victor jest niepełnosprawny i rączki i nóżki ma niewładne poza tym do szkoły nigdy nie pójdzie to sprawił mi wiele radości - choć niewiele rozumiem co pisze ![]() no i wyjaśniłyśmy z Jolą i seoną kilka spraw które należało uporządkować - dzieki Bogu za gg , e-maile i smsy
|
#4806 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4807 |
|
Wtajemniczenie
|
Dostałam taki list, że się popłakałam
Dla Ciebie J. - dziękuję Jestem taaaaka szczęśliwa
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ze to był od Joli ![]() ktoś mnie pytał o wpisy w blogu, kliknij na tę "1"-nkę to zobaczysz
|
|
#4809 |
|
Rozeznanie
|
a mojego formularza podobno nie ma...
w ogóle zniknął chyba... buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
|
#4810 |
|
Rozeznanie
|
Niestety tam nie można wejść
Pita a dlaczego nie dzwoniłeś,pisałeś
|
|
|
|
#4811 |
|
Rozeznanie
|
pojawia sie text:
ava80, nie masz uprawnień dostępu do tej strony. Jest kilka możliwych przyczyn:
|
|
#4812 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie miałam go dziś do pracy zabrać, ponieważ tutaj mam skaner ale zapomniałam
![]() Zrehabilituję się jutro Oczywiście chcę się pochwalić, bo list jest przecudowny, pisany przez ciocię Mabvuto.P.S. Ja też nie mam uprawnień aby zajrzeć na bloga MAMY :/
|
#4813 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich,
Ulisia - zajrzyj do swojej skrzynki - powinny już tam byc materiały do wystawienia następnej aukcji. Pozdrawiam
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
sama nie wiem dlaczego nie mozecie wejść na tego bloga, ale to zupełnie nieistotne
![]() nie ma tam nic ciekawego :P Ulisia wszystko spokojnie uzupełnimy, jak siostra wróci ze szkolenia. Ale powiem Ci i wszyscy którzy maja formularze że list i zdjecia są o wiele bardziej atrakcyujne niz ten formularz
|
#4815 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że juz trochę po czasie, ale mi najbardziej podoba się to http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=7185419 logo. Poprostu serce mnie ściska, jak na to patrzę.
A wybrane też jest piękne ![]() Pozdrawiam wszystkich gorąco!
|
#4816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A na bloga też nie mogę wejść...
|
|
#4817 |
|
Wtajemniczenie
|
Wklejam list od rodziny Mabvuto.
Dziękują mi w nim za VIBOVIT i chyba 2 pary butów i coś jeszcze ale nie wiem co. Może ktoś z Was rozczyta/przetłumaczy...Nic nie pisze a kózce i kurkach ale list jest z lutego więc pewnie wszystko do niego dotarło i ma teraz i mleko i kakao, mhhhmmmm ![]() Tak się cieszę
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ci niestety nie pomoge :/
prosze prześlij mi w oryginalnym rozmiarze ten list na aga@adopcjaserca.pl
|
#4819 |
|
Rozeznanie
|
...
Panny Młode dla Dzieci - wyjątkowa akcja charytatywna Rozwój. Bo zatrzymanie się w miejscu jest niczym cofanie się wstecz ![]() Edytowane przez ava80 Czas edycji: 2008-04-16 o 13:02 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4820 |
|
Rozeznanie
|
...
klopty - niech admin usunie ten i powyższy post)
Panny Młode dla Dzieci - wyjątkowa akcja charytatywna Rozwój. Bo zatrzymanie się w miejscu jest niczym cofanie się wstecz ![]() Edytowane przez ava80 Czas edycji: 2008-04-16 o 13:03 |
|
|
|
#4821 |
|
Rozeznanie
|
od 3 dni walczę w ebay'em : i za chiny ludowe nie umiem umieścic tam naszego szablonu..
kurcze.. nieźle mi idzie z kompami i netem więc musi sie udać. Dziś ostateczne starcie - przepraszam, że to tak długo trwa ![]() hmm.przeczytałam ten list i w sumie nie wiem co jest niejasne poza dwoma wyrazami ? "Dziękuje Bogu za to że dął mi tę szanse napisanie do ciebie i twojej rodziny. Jak się macie [wy tam ]? Tutaj - Mabruto i jego rodzina czuja sie dobrze. Mam nadzieję, że ten list "znajdzie" ciebie i twoją rodzinę w zdrowiu (mam nadzieję, że jesteście zdrowi ).Po pierwsze Mabruto i jego rodzina sa bardzo szczęśliwi z powodu paczki, którą do niego wysłalas. Otrzymali ja 15.02.2008 roku. Był tam vibovit, 2 pary (stokens? stokers?) i shawell (nie ma takiego słowa w ang) ![]() Mabruto i jego rodzina dzięują ci obiema rękami. (wolne tłumaczenie ). zawsze modlą sie za ciebie, za twą miłosc i troske jaką okazałaś. Na końcu pragniemy powiedzieć: niech Bóg Cie błogosławi cały czas. Przesyłamy ciepłe i czułe pozdrowienia.z poważaniem (wiernie )Gertrude... etc
|
|
#4822 |
|
Zadomowienie
|
przyjemniasty liscik
|
|
#4823 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
cos siostra pisała o kłopotach ze zdj z kozą to moze o Mabvuto chodziło
a wiecie że to oznacza "cierpienie" i s.Franciszka mówiła że czesto tak mamy nazywaja dzieci po ciężkim porodzie bez względu na płeć
|
#4825 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich ciepło!
![]() Jestem znowu MAMĄ ))) Mam dziewczynkę NANJALI HAMATOWE ))))))) No i jest śliczna, już nie mogę się doczekać aż wyślę jej paczuszkę i napiszę liścik Bardzo dziękuję, że tak szybko dostałam dzieciaczka Jesteście cudowni )))))))))
|
|
|
|
#4826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4827 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Inaczej nie potrafię sobie wytłumaczyć tego, że dziecku nadaje się imię "kłopot" ![]() Cytat:
ale wiem, że chodziło o 2 pary butów natomiast ten "shawell" to pewnie kocyk
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2008-04-17 o 11:24 Powód: literówka |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4828 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich!
Czy ktoś wie dlaczego wchodząc na stronę adopcji i na księgę gości wyskakuje okienko w którym trzeba wpisać hasło dostępu? Bez tego nie da się wejść
|
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam wszystkich oczekujacych na adopcje bardzo przeprosić za pomyłkowo podaną informację o nowych 22 dzieciaczkach - były to formularze dzieci juz zaadoptowanych bez nadanych nr kartoteki i to mnie zmyliło.
Jak tylko s.Józefa wróci z Lusaki będę ją prosiła o przesłanie mi informacji o dziecicha do adopcji e-mailem, chyba ze gdzieś jeszcze s.Sabina ma przy sobie kopertę z tymi formularzami ... Wiem że niektórzy czekają od pocztaku lutego , moze nawet od stycznia i cierpliwość im się kończy ... bardzo przepraszam, ale ani my ani siostra nie spodziewaliśmy sie że znajdzie się tylu wspaniałych ludzi chętnych do pomocy
|
#4830 |
|
Raczkowanie
|
Kochani wysyłam list z prezentami taki do 2 kg. Czy na początku mogę napisać SM Józefa Słaba, czy jak w paczce włożyć kartkę do środka. Nie wiem czy taka przesyłka nadal kwalifikuje się jako list. Lecą bejsbolówki, piżamki i trochę słodyczy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

wkładałam ją do każdego listu i być może ktoś dostał kto już wpłacił,więc moge tylko przeprosić,wiem że tak mogło być np.do pity ....
i Dla Ciebie J trzymaj się krzesełka - byłem wczoraj na Mszy wieczorowej dla studentów w kościele pod wezwaniem Św. Teresy od Dzieciątka Jezus i na Msze był zaproszony misjonarz z Zambii

ale list jest z lutego więc pewnie wszystko do niego dotarło i ma teraz i mleko i kakao, mhhhmmmm