|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zasiedzenie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 38
Cytat:
|
|
#2222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2223 |
|
Raczkowanie
|
Na co wrocic uwage kupujav zelazko?
Chce kupic jakies porzadne zelazko. W planie mam jakies marki Philips. Żelazko tak do 500 zł (ale jak da sie taniej to nie bede zła ). Czy automatyczne wylaczenie zelazka to przdatna funkcja czy tylko taki bajer ? A automatyczne ustawienie optymalnej temperatury? Czy wrazac uwage na moc? Czym wieksza tym lepsze zelazko? Mam na oku jednop Philipsa i jedno Bosha
|
|
|
|
#2224 |
|
szeryfcio
|
W połowie dnia (jeśli zachodzi taka potrzeba) puder, bibułki, szminka, zapach.
|
#2225 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Dziewczyny,ostatnie 2 tygodnie czuje się fatalnie, normalnie jak zombie.. Spać mi się chce cały czas,ledwo wytrzymuje do 21
Pomyślałam żeby sobie zrobić badania krwi.. Ale co dokładnie? I czy muszę być na czczo? wysłano z końca świata...
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrób badanie krwi, aby wykluczyć anemię - na pewno żelazo, co jeszcze to nie wiem. I jeszcze na chora tarczyce. Do badań krwi z reguły trzeba być na czczo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2228 |
|
Rozeznanie
|
1. Co na vubu.pl oznacza status zamówienia "oczekujemy na dostawę"?
2. Macie jakieś sposoby na koszmarnie wrażliwa, przesuszaną skórę glowy? Skóra mi schodzi, zostają czerwone ślady. Myślałam ze to łupież, ale po szamponie przeciwłupieżowym było jeszcze gorzej. Pójdę oczywiście do dermatologa ale może najpierw jakiś domowy sposób? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2229 |
|
Konto usunięte
|
Przy każdej rzeczy masz napisane czy jest dostępna, a jeśli nie jest to ile trzeba oczekiwać na dostawę. Ja kiedyś miałam napisane 2 tygodnie, a sukienka przyszła po 5 dniach, więc nie zawsze warto się tym sugerować.
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Założyłam sobie konto w zip i przeglądam sobie właśnie, na co mnie leczyli. Byłam u ginekologa, zrobił mi cytologię i to wszystko, natomiast wpisane jest również "USG MACICY NIECIĘŻARNEJ I PRZYDATKÓW". No nie zasnęłam w gabinecie przecież, nie umknęło by mi usg, tym bardziej, że chętnie bym taką usługę uzyskała, "ale nie ma po co"
![]() Czy jest sens w zgłaszaniu tego? Z tego co wyczytałam będę musiała to wysyłać pocztą. Nie mam weny na babranie się z tym przez długi czas. |
|
|
|
#2231 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
A serio - z punktu widzenia pacjenta, znaczenia to chyba nie ma. Raczej wątpię, żeby następnym razem lekarz odmówił badania powołując się na to, ze już miałaś robione. O ile się orientuję to jest kwestia tego, ile NFZ płaci jednostce za daną usługę - za USG pewnie więcej niż za cytologię
|
|
#2232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2233 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
I co? I psinco, to i tak nic nie zmieni.
|
|
#2234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
). W każdej wizycie mam wpisane wziernikowanie pochwy i usg oraz konsultacja, dodatkowo w pierwszej cytologię (która była faktycznie). Nie chciałabym, żeby mnie później gdzieś ciągali, stąd pytam, bo może ktoś zgłaszał. Korci mnie, żeby sobie wydrukować i przejść się na wizytę i spytać o wyniki tego usg Co do cennika, wizyta z niby usg kosztuje społeczeństwo 59.22, natomiast z usg i cyto 109.98. Śmieszkuję. Edytowane przez Lottie69 Czas edycji: 2017-03-28 o 11:51 |
||
|
|
|
#2235 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
http://www.ceneo.pl/1698269 Moja wiekowa maszyna mnie dobija. |
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2237 |
|
Konto usunięte
|
Pierwszy raz słyszę o tym zip... co to jest? Mogę się tam sama zarejestrować i wtedy będę miała wszystkie swoje badania itd? Jakie dane się tam podaje?
|
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;72326241]Pierwszy raz słyszę o tym zip... co to jest? Mogę się tam sama zarejestrować i wtedy będę miała wszystkie swoje badania itd? Jakie dane się tam podaje?[/QUOTE]
https://zip.nfz.gov.pl/ap-portal/use...@info?view=001
|
#2239 |
|
niecnotliwa dziewica
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;72326241]Pierwszy raz słyszę o tym zip... co to jest? Mogę się tam sama zarejestrować i wtedy będę miała wszystkie swoje badania itd? Jakie dane się tam podaje?[/QUOTE]
Zintegrowany system Informacji dla Pacjenta, coś takiego. Sama się tam kiedyś usiłowałam zarejestrować, ale nawet nie pamiętam hasła. Wiem, ze przysyłali poczta, pomylili adres i w ogóle jakiś mętlik tam był.
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szampon mógł pogorszyć. Bo dodatkowo wysuszył. Nasmaruj głowę żelem aloesowym,czysta gliceryna. Ew olejem kokosowym, oliwa z oliwek. Bardziej ten żel. Bądź czysta gliceryna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2241 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To bezpieczne podawać tam pesel i nr dowodu? Czytałam gdzieś w starych komentarzach, że wraz trzeba się gdzieś przejść po login i hasło... tutaj widzę, że Margot pisze o poczcie... hmm widzę też sporo komentarzy, że ktoś ma wpisane jakieś badania, terapie o których nic mu nie wiadomo to brzmi nieco podejrzanie i trochę boję się tam podawać pesel i nr dowodu ![]() edit... a okej już doczytałam, że nie trzeba nigdzie iść
Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2017-03-28 o 12:10 |
|
|
|
|
#2242 |
|
niecnotliwa dziewica
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;72326731]tyle to potrafiłam sama wygooglać
To bezpieczne podawać tam pesel i nr dowodu? Czytałam gdzieś w starych komentarzach, że wraz trzeba się gdzieś przejść po login i hasło... tutaj widzę, że Margot pisze o poczcie... hmm widzę też sporo komentarzy, że ktoś ma wpisane jakieś badania, terapie o których nic mu nie wiadomo to brzmi nieco podejrzanie i trochę boję się tam podawać pesel i nr dowodu [/QUOTE]Jak ma się "przejść" osoba zamieszkała w drugim końcu Polski? Do lokalnego oddziału? Nie zamierzam się kłócić, od czasu kiedy ja się tam rejestrowałam, mogło się dużo zmienić, mnie nikt w każdym razie na Chałubińskiego nie wołał, pocztą przysłali i tyle. A co do bezpieczeństwa danych - jak się rejestrowałaś do ubezpieczenia to przecież te dane też podawałaś...?
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;72326731]tyle to potrafiłam sama wygooglać
To bezpieczne podawać tam pesel i nr dowodu? Czytałam gdzieś w starych komentarzach, że wraz trzeba się gdzieś przejść po login i hasło... tutaj widzę, że Margot pisze o poczcie... hmm widzę też sporo komentarzy, że ktoś ma wpisane jakieś badania, terapie o których nic mu nie wiadomo to brzmi nieco podejrzanie i trochę boję się tam podawać pesel i nr dowodu ![]() edit... a okej już doczytałam, że nie trzeba nigdzie iść [/QUOTE]Ja zakładałam w siedzibie nfz w moim mieście, zajęło jakieś 5 minut, wszystko mi powiedziała. Dostałam login i hasło, które należy zmienić na swoje
|
|
|
|
#2244 |
|
Raczkowanie
|
To bezpieczne podawać tam pesel i nr dowodu? Czytałam gdzieś w starych komentarzach, że wraz trzeba się gdzieś przejść po login i hasło... tutaj widzę, że Margot pisze o poczcie... hmm widzę też sporo komentarzy, że ktoś ma wpisane jakieś badania, terapie o których nic mu nie wiadomo to brzmi nieco podejrzanie i trochę boję się tam podawać pesel i nr dowodu ![]() edit... a okej już doczytałam, że nie trzeba nigdzie iść [/QUOTE]To nie oznacza, że strona jest podejrzana, tylko że lekarz wpisał Ci świadczenie, z którego nie korzystałaś. Poza tym słabo wygooglałaś, na stronie jest napisane "Ważne! Żeby korzystać z serwisu nie wystarczy rejestracja na stronie internetowej. Informacje o Tobie udostępniane w Informatorze są tak zwanymi "danymi wrażliwymi" i zgodnie zasadami ochrony danych osobowych oraz wytycznymi GIODO, podlegają szczególnej ochronie. Dlatego wymagana jest Twoja osobista wizyta w siedzibie Funduszu."
|
|
|
|
#2245 |
|
Konto usunięte
|
Okej złożyłam wniosek - napisali mi, że jak nie mam cyfrowego podpisu to wraz będę się musiała udać do tego oddziału całego aby potwierdzić.. no nic zobaczymy czy ja mam jakieś nieznane mi choroby i terapie
|
|
|
|
#2246 |
|
Konto usunięte
|
Mam zdjęcia z fotobudki. Chciałabym je postawić na komodzie ale nie mam pomysłu jak to zrobić. Na klipsie? Czy może są jakieś ramki na takie zdjęcia? Ma ktoś jakiś pomysł?
|
|
|
|
#2247 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ma któraś może jakiegoś robota multi-funkcyjnego? Zastanawiam się na kupnem czegoś takiego https://www.amazon.co.uk/Kenwood-KHH...ywords=kenwood
i nie wiem czy się sprawdzi. Wyczytałam, że z mieleniem idzie mu ciężko, ale poza tym jest ok. Może jakieś inne możecie polecić? |
|
|
|
#2248 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Pytanie z obszaru obuwniczego: gdzie można kupić w miarę normalne, w miarę niedrogie buty? Na teraz.
Nie szpilki 10-12cm, nie obuwie sportowe i nie model dla starej niedowidzącej babci. Chciałabym coś, co miałoby obcas (obcas, nie kaczuszkę, nie szpilę, nie kloca, nie koturn) nie przesadnej wysokości, co by pasowało do spódnic, sukienek i wersji - powiedzmy, ze eleganckiej (do biura) i na co nie wydałabym połowy pensji Raczej stacjonarnie.Wiem, wydziwiam.
I wanna hurt you just to hear you screaming my name Edytowane przez Margot45 Czas edycji: 2017-03-28 o 16:11 Powód: literówka |
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Chcę kupić telefon i trafiłam na allegrowicza - polbardsystem, mają też stronę calipto.pl
500+ pozytywów, 0 negatywów. Nie wysyłają za pobraniem Cykam się wysłać 3k w ciemno Ktoś u nich kupował? Wie coś na temat produktów ze sklepu/allegro? Czy to kolejna ściema i janusze biznesu?
|
#2250 | ||
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Cytat:
wysłano z końca świata...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

). Czy automatyczne wylaczenie zelazka to przdatna funkcja czy tylko taki bajer ? A automatyczne ustawienie optymalnej temperatury? Czy wrazac uwage na moc? Czym wieksza tym lepsze zelazko? Mam na oku jednop Philipsa i jedno Bosha

68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58