|
|
#2491 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Wiecie co...muszę się Wam trochę pochwalić
Wczoraj wysłałam maila do rodziców dzieci z mojej grupy przedszkolnej - pracowałam z nimi już trzeci rok, uznałam, że powinni wiedzieć, dlaczego tak długo mnie nie ma i że raczej już nie wrócę do pracy. Stwierdziłam, że mogę im już napisać - trochę się wahałam czy nie za wcześnie się chwalę, ale wiem, że już jakieś ploteczki chodzą (mieszkam na tym samym osiedlu, na którym pracuję). Przy okazji więc podziękowałam za współpracę, napisałam kilka słów podsumowania itd. No i dzisiaj dostaję cały dzień odpowiedzi. W każdej prawie to samo - że gratulują, że się cieszą, że zalecają dużo snu, że żałują, że nie będę już z ich dziećmi, ale życzą powodzenia na nowym etapie życia, że dziękują za wszystko, no i że mają nadzieję trafić na mnie kiedy młodsze dzieci będą posyłać do przedszkola. Ale jedna mam rozłożyła mnie na łopatki - napisała: "LEPSZEJ WYCHOWAWCZYNI NIE MOGLIŚMY SOBIE WYMARZYĆ!" Wiecie co...uwielbiam swoją pracę, ale chyba jak każdy miewam chwile zwątpienia (szczególnie w dniu wypłaty ). Ale jak słyszę takie teksty, to skrzydła mi rosną o taaaaaaaaaaaaaakie wielkie! I wtedy wiem, że to jest praca dla mnie, że to jest moje miejsce i że w żadnej innej nie będzie mi tak dobrze ![]() No...to się pochwaliłam ![]() Mam nadzieję, że i Wam niedziela mija równie przyjemnie
|
#2492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wow takie słowa bardzo budują i dzięki nim wiemy ze to co robimy ma sens ☺Gratuluje ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno przyjemnie się czyta takie słowa mi jutro przyjeżdżają po auto firmowe, pytam przełożonego czy mam oddać cała resztę rzeczy - internet firmowy, telefon, laptopa, drukarkę, a ten do mnie ze przecież mnie nie zwalniają, ale mogę oddać jak chcę wiadomo że nie zwalniają, ale jestem na L4, do pracy nawet jak wrócę to rok po porodzie, także po co mi te graty w domu
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#2494 |
|
Konto usunięte
|
Teraz dopiero piszę bo mieliśmy niespodziewanych gości
![]() A miała być niedziela razem... po 16 wróciliśmy i miało być przytulanie. Dopiero teraz siedliśmy sami ![]() Ogólnie warsztaty spoko, bardzo fajnie mówił ten pan Zawitkowski, kupiliśmy jego książkę z płytą ![]() Oczywiście krew pępowinowa była. Foteliki Cybex, artykuły Chicco. Zawsze warto iść na takie coś niż nie iść
|
|
|
|
#2495 |
|
Zadomowienie
|
Madziek, chciałabym mieć kiedyś pracę o której będę mogła powiedziec to co Ty, że lepszej nie mogłam sobie wymarzyć
no ale zdecydowanie pozytywna, budująca reakcja rodziców.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2496 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie dostałam kolejnego maila - od przewodniczącej "trójki grupowej" - z zaproszeniem na zakończenie roku ![]() Cytat:
![]() Wkurzam się co prawda czasami na całą bzdurną papierologię, pomysły dyrekcji czy też Ministerstwa Edukacji, czasami na koleżanki nawet :P ale zasadniczo nie wyobrażam sobie siebie w innym zawodzie I jest to rzeczywiście bardzo fajne uczucie
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madziek, gratuluję tylu miłych słów! Tez chwilę uczyłam maluchy (chciałam mniej pracować, bo miałam małe dziecko), ale już miałam dosc dzieciarni w domu i w pracy, więc zmieniłam niedawno pracę na biurową. No i co? Dziecko! Znowu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
oddałam rzeczy firmowe przed chwilą, znowu usłyszałam że chyba nigdzie się nie wybieram, ciekawe czy zechce tam wrócić po macierzyńskim, przed ciążą byłam pewna że nie ![]() Odprawiłam męża do pracy, wypilismy wspólnie kawę z tym że on poszedł a ja z powrotem do wyra ![]() U mnie dzisiaj ma być słonecznie, chociaż na razie jest 0 stopni to słońce się przebija. lilka - pracujesz na zmiany?
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#2499 |
|
Zadomowienie
|
No i kupilam wozek. Jest nowoczesny, lekki, ma mnostwo funkcji. Latwo sie sklada jak juz dojdziesz, ktory przycisk jest od czego. Wrzuce zdjecia wieczorem. Znajomi sie smieja, ze zadnego brzucha nie mam, a wozek jest.
W srode ide na kontrole i na zdjecie szwow. Jak zawsze denerwuje sie, zeby wszystko bylo dobrze z dzieckiem. Chcialabym takie wlasne USG w domu miec :p. |
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Marttb, to miłe, ze tak Ci dają do zrozumienia, ze po macierzynskim chcą, zebys wróciła. Może akurat zatęsknisz
![]() Tak, pracuję na zmiany. Nie wiem jak dałam radę przez pierwszy senny trymest na szczęście w nocy kilka godzin mogę spac.W połowie kwietnia już powiem. Wlasciwie chciałabym już, ale sama nie wiem jaki jest odpowiedni moment :/ szefostwo będzie wściekle, bo w tym roku jako trzecia pracownica pojde na ciazowe l4. A to mała firma. Mają pecha... Agnieszka zainteresowałas mnie lekkością wozka jaki to model?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taka kolej rzeczy, że kobiety zachodzą w ciążę. Na pewno kogoś znajdą, więc może lepiej powiedzieć wcześniej, aby mieli na to czas. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
Oni i tak szukają, bo ja mialam robic cos innego i pracowac docelowo 8h pon-pt. Niestety nikt teraz nie przynosi cv :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż coraz poważniej myślę o otworzeniu czegoś swojego podziwiam, że dałaś radę tak pracować! Ja bym powiedziała już ![]() wstalam z rana, poszłam spać i dopiero się obudzilam ![]() Mała daje coraz większe popisy, wypina się i delikatne kopniaki mi sadzi
|
|
|
|
#2504 | ||||
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno na kontroli wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
Oczywiście to Twoja decyzja, ja się cieszę że mogę posiedzieć troszkę w domu ![]() Cytat:
w końcu wiosna przyszła Ja kupiłam ten detektor tętna i dzidzię mam po lewej stronie na wysokości pępka, zdziwiłam się że tak wysoko ![]() ale ruchów nadal nie czuję ![]() A w ogóle dzisiaj u mnie wg om 17tc1d więc zaczynamy 5 miesiąc |
||||
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też cieszę się z wolnego i bym wykorzystała sytuację Faktycznie wysoko dzidzia jest, u mnie to ciągle na samym dole była, dzisiaj minimalnie wyżej i na środku ją czułam, a wcześniej po lewej ma samym dole.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2506 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Riko nano z fioletem. Bardzo dobre opinie na internecie. Kupiłam używany 3 w 1.Bóle brzucha póki co przeszły. Martwi mnie jednak coś innego. Pisałam Wam kiedyś, że już dawno czuję ruchy małej, a tu od dwóch dni nic i strasznie nerwowa chodzę. Nie nakręcam się jednak i czekam. Wczoraj pół czekolady zjadłam, bo myślałam, że ją to ruszy. Nic, może ma lenia od dwóch dni. ![]() W dodatku siedzę w domu z chorą Olką. Miałyśmy w piątek jechać na testy alergiczne i dupa. Dziecko musi być zdrowe.
|
|
#2507 |
|
Zadomowienie
|
Taki !!!
|
#2508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wersja spacerowa ok. 10.5kg i sklada sie w jednym kawalku (w sensie- nie trzeba zdejmowac siedziska, sklada sie calosc). Kupilam uzywany- w bardzo dobrym stanie. Oby sie sprawdzil! To moje pierwsze dziecko, wiec zadna ze mnie ekspertka wozkowa .
|
|
|
|
|
#2509 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawe gdzie mój łobuz buszuje i kiedy go poczuję ostatnio pisałam, że u mnie nic brzuszka nie widać. A wczoraj tak mnie wywaliło, że aż chodziłam i z dumą prezentowałam brzuszek. dla kogoś kto mnie nie zna to wygladam pewnie jakbym się dobrze najadła, ale ja swoje wiem ![]() Cytat:
Fajnie, że macie już wózki z głowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wózków, bardzo ładne
Cytat:
Wszystkie się doczekacie kopniakow! potem będziemy razem narzekać że przeginają i mogłyby się uspokoić poli - u mnie z tym brzuchen różnie raz duży , raz mały, ale osoby które nie wiedzą o ciąży pewnie by się nie domyśliły że to ciąża. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- myliłam się- spojrzałam w lustro i jednak już widać brzuszek Jak ruszymy we wrześniu z naszymi nowymi brykami na miasto to furorę będziemy robić
|
|
|
|
#2511 |
|
Magda ;)
|
O widzę wózkowy wysyp
![]() My mamy ten Camarelo Figaro i napatrzeć się na niego nie mogę ![]() Mój mąż ma 192 więc dla niego wózek musiał być troszkę wyższy, zresztą to podobno dobrze, bo dziecko nie leży na wysokości spalin i ma dużą gondolę 85 cm. Zależało mi na tym, bo w gondoli przejeździmy cały okres zimowy więc dojdą śpiworki, kocyki itp.
|
|
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ładny
Ja się ostatnio tez zaczęłam niepokoić o swoje dziecię, bo nie czułam go, ale dzisiaj jak mi zaczęło wypychać brzuch w autobusie, to się trochę uspokoiłam ![]() Dzisiaj byłam na pobraniu krwi i moczu, za tydzień wizyta. Już się doczekać nie mogę, żeby zobaczyć swojego dzidziola i mam cichutką nadzieję, że może już poznamy płeć ![]() W Auchan były śliczne body za 5zł sztuka, ale wzory już konkretnie na chłopca lub dziewczynkę, więc zdrowy rozsądek mnie powstrzymał przed szaleńczym kupowaniem
|
#2513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam porownania, wiec trudno mi powiedziec, czy gondola jest umieszczona wysoko, czy nisko. Sa filmiki na youtubie, mozna obejrzec. |
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w ogóle to dowiedziałam się że wszyscy się mnie boją i jak przyczaja ze mam zły humor to unikają niby mam takie chumory że zabijam wzrokiem i warczę na wszystkich, tylko czy to możliwe że ja sobie sprawy z tego nie zdaję? Ktoś powiedział to mężowi jak mówił o moich humorkach i go pocieszyl że będzie jeszcze gorzej i żeby się przyzwyczaił i że wszyscy to widzą. I powiem Wam że zauważyłam że wszyscy sa tacy mili dla mnie - a to może żeby nie kusić losu
|
|
|
|
#2515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...nie przyzwyczajaj sie ze dziecko jest tu i tu....u mnie zazwyczaj jest po prawej stronie w dół od pępka.....ale czasami robi mi surprajs 😎😉....i muszę szukać od nowa...czasami właśnie jest blizej środka u góry...wtedy tetno słychać mega głośno....a chyba ze dwa razy bylo po calkiem lewej stronie. Czasami przykladam detektor i od razu lapie tetno.. a czasami sie tak schowa ze 10 minur szukam..ale bez paniki...po prostu wiem, ze gdzieś tam jest Uwielbiam słuchać...jak wyłączam te szumy i pikanie to taka glupia cisza panuje...tak mi smutno wtedy przez chwilę |
|
|
|
|
#2516 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj mojemu mężowi taka jazdę zdrobiłam, że aż potem było mi głupio.
Teraz wróciłam ze spaceru i małych zakupów. Spacer chyba za długi, tak się umęczyłam... Co to będzie dalej... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka wózek jest super! Łatwo się wypina gondolę? Tzn da radę jedną ręką?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
wczoraj byłam na prenatalnych, w brzuchu siedzi 2x9,5cm szczęścia płci jeszcze nie wiadomo, nawet nie pytałam bo lekarz meeega niemiły :/ Więc odpuściłam już, z resztą na USG widziałam, że kiepsko i tak widać (niby przez moją tuszę, ale czytałam w necie ze wcale nie powinna ona przeszkadzać w USG). No ale mamy 4 nogi, 4 ręce i 2 bijące serducha przezierność 1.8 i 1.9 więc wszystko w normach
|
#2519 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To teraz wszystko razy 2! Są jakieś łożeczka dla bliźniaków? Bo wózki to wiadomo
|
|
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;72319501]Super
To teraz wszystko razy 2! Są jakieś łożeczka dla bliźniaków? Bo wózki to wiadomo [/QUOTE]szczerze? nie wiem czy są łóżeczka bliźniacze ale nawet jak są to ja nie chcę Musza umieć spać same, przecież całe życie nie będą w jednym łóżku chyba
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

Wczoraj wysłałam maila do rodziców dzieci z mojej grupy przedszkolnej - pracowałam z nimi już trzeci rok, uznałam, że powinni wiedzieć, dlaczego tak długo mnie nie ma i że raczej już nie wrócę do pracy. Stwierdziłam, że mogę im już napisać - trochę się wahałam czy nie za wcześnie się chwalę, ale wiem, że już jakieś ploteczki chodzą (mieszkam na tym samym osiedlu, na którym pracuję). Przy okazji więc podziękowałam za współpracę, napisałam kilka słów podsumowania itd. No i dzisiaj dostaję cały dzień odpowiedzi. W każdej prawie to samo - że gratulują, że się cieszą, że zalecają dużo snu, że żałują, że nie będę już z ich dziećmi, ale życzą powodzenia na nowym etapie życia, że dziękują za wszystko, no i że mają nadzieję trafić na mnie kiedy młodsze dzieci będą posyłać do przedszkola.
). Ale jak słyszę takie teksty, to skrzydła mi rosną o taaaaaaaaaaaaaakie wielkie! 

takie słowa bardzo budują i dzięki nim wiemy ze to co robimy ma sens ☺
wiadomo że nie zwalniają, ale jestem na L4, do pracy nawet jak wrócę to rok po porodzie, także po co mi te graty w domu 

taka kolej rzeczy, że kobiety zachodzą w ciążę. Na pewno kogoś znajdą, więc może lepiej powiedzieć wcześniej, aby mieli na to czas.