|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Ja też należę do grona kotomaniaków.
Dla mnie żadne tam tresowane pieski nie dorastają kotom do pięt. Moi rodzice mają sukę husky, jest przepiękna, ale nie mam do niej zaufania i ogólnie nie mam zaufania do psów. Koty nie są nieprzewidywalne - jak mają do kogoś jakieś ale, to od razu to widać. Kocham te zwierzęta, są takie czyste i mądre, ze szok. Oczywiście jak ktoś trzyma koty w domu i śmierdzi u tego kogoś, to to jest wina tylko właściciela - bo koty domowe się kastruje i regularnie czyści się im kuwetę, no ale... Kociaste trzeba akceptować z całym ich stylem bycia. Ja się z kotami akurat wychowałam, więc jestem przyzwyczajona do tego, że czasem coś zniszczą czy wejdą na blat i ukradną jedzenie (choć moje akurat tego nie robią). Ja mam dwa ogonki i baaaaardzo mocno je kocham. I nie, koty nie są wredne. One po prostu przeważnie odwdzięczają się tym samym. A z psów najbardziej nie lubię małych szczekających gówien typu jorki czy jak im tam, maltańczyki, pekińczyki, wszystkie małe mopy tego typu itp itd. Bleh. Cytat:
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2017-03-27 o 22:55 |
|
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde 40 minut spędziłam w wannie zeby sie ogarnąć masakra :/ nawet juz golenie nóg mi idzie strasznie cieżko. Każdy mi mówi, ze mam mały brzuch jak na ten miesiac ale niech sam spróbuje cos z robić z takim brzuchem.
Powiedzcie mi bo sie zastanawiam, jutro mam wizytę i pewnie dostanę skierowanie na gbs i inne badania i odrazu je chciałam zrobic. Czy wynik gbs przed 35 tygodniem bedzie wiarygodny? Bo na dobra sprawę równy 35 tydzień wyjdzie mi w piątek, wtedy tez mam wizytę. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4144 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam skierowanie na gbs i mam je zrobić na początku kwietnia, a jutro zaczynam 35 tydzień.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
To jutro zapytam czy mam robić teraz czy w piątek, bo niby na wynik czeka sie 3 dni a ja 5 kwietnia mam isc na kwalifikacje na cc z kompletem wyników i skierowaniem.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
#4146 |
|
Rozeznanie
|
Dobranoc
Wszystkim miłych snów (nie koszmarów, a ewentualnie erotyków )
|
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytalam wszystko, ale ide spac, bo jutro ide z TZ do pracy domknac pare spraw.
Wlasnie pogonilam koty, bo tak lataly, ze nie dalo sie wytrzymac. Jak tylko wyszlam z sypialni to nagle sie rozbiegly, ze niby to nie one :pala. Doskonale wiedzialy, ze cos przeskrobaly Wczoraj byl z nami na smyczy, patrzcie jaki szczesliwy IMG_1490654238.224812.jpgDobranoc! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4148 | ||
|
Rozeznanie
|
Ale ze mnie pała.. Siedzę od pół godziny i pije wodę, żeby zrobić siku. Krewka oddana i mocz prawie też...
Tak mnie ciśnęło na pęcherz, że poszłam do wc, skorzystałam i wyszłam z pustym pojemnikiem na mocz. 😓 Do 7 mam czas. Odkręcam kolejną butelkę wody, może się uda. 😂 Wasze zdrowie! 😀😂🌼🌻🌼 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:30 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4149 |
|
Rozeznanie
|
Ja mialam gbs na ostatniej wizycie w sobote, wyniki dzis lub jutro. Tez sie zastanawiam czy nie za wczesnie, ale doktor twierdzi, ze roznie moze byc
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kolejna kwietniówka urodziła. Strach się bać normalnie Wysłane za pomocą mTalk
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana. Cos cieżko mi było wstać, ale ogółem pora sie zamienić miejscami do spania z Tz bo mi coraz ciężej jest z łóżka wychodzić :/ ja śpię przy ściśnie. Wypiore pościele, zmienię i miejsca tez zamienię, zależy o której znowu wrócimy xd
Mohnka i jak tam dałaś radę? Tez mam czesto ten problem ze rano tak mi sie chcieli siku, ze nawet nie myśle o pojemniku Dzisiaj mi wychodzi 34t4d wiec zobaczę czy zrobie ten gbs czy w piątek na wizycie, obym wyniki tylko miała do środy, bo w szpitalu znowu bedą marudzić ze czegoś nie ma :/ Pije inkę, trzeba ogarnąć twarz i będę budzić małża, bo na 9.30 wizyta. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Gornek kciuki za wizytę!
![]() Wysłane za pomocą mTalk
|
#4153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi ciężko w tym łóżku się ułożyć, a jak pomyślę o wstawaniu, albo położeniu się do łóżka.. Tragedia. ![]() Komu dokucza ból pleców w krzyżu? Przy chodzeniu na przykład od ciężaru to chyba? Ja przy tym ciągłym leżeniu, jak wstanę i posiedzę to czuję taki ból ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Na wizycie mam nadzieje, ze dogadamy sie co z cc czy robimy czy nie. Jestem psychicznie na nią nastawiona, ale jeżeli moja lekarka uzna ze jest bezpiecznie to sporobuje SN.
Teraz całe szczęście minął mi ból pleców, ale jeszcze miesiac temu to nie mogłam w żadnej pozycji siedzieć, leżeć czy stać bez bólu. Nie wiem od czego to zależy, teraz głownie mnie bolą plecy jak wstaje z pozycji siedzącej :/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
Ania - ale skubane ruszyły z kopyta - pięknie
|
|
|
|
#4156 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Gornek, my już pierwszą noc w zamienionych miejscach mamy za sobą. Ulga jakoch mało ☺
Dzień dobry zjem sniadanie i jade z moczem do ginekologa. A przy okazji wejdę do jakiegoś sklepu bo mamy echo w lodówceWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4157 |
|
Rozeznanie
|
A ja z rana takie piękne zdjęcia znalazłam(ostrzegam to z cesarski, wrażliwe zamknąć oczy 😉
http://ciaza.siostraania.pl/lagodne-...owite-zdjecia/ poryczalam się i już chce moją Asiulke przytulić 😍Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4158 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Wy tu o koszeniu Bożeny, a ja wczoraj miałam nawet problemy z obcięciem paznokci u stóp... Śniło mi sie, że urodziłam... na imprezie Zaraz się wszyscy zbiegli, bo chcieli zobaczyć córkę. I mówię, do moich 2 koleżanek, że chyba wypadałoby do szpitala iść, a one, że po co, wszystko jest ok ![]() Mohnka taki rozwodniony mocz może być mocno przekłamany, mnie uczulali, żeby oddawać pierwszy nocny. Dziś już sama na sali?
|
|
#4159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja się boję pobierania krwi, więc chyba nie powinnam tam zaglądać..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale trzymam kciuki za cc. Mi gin zawsze mowi ze mocz musi być bodajże 6 godzinny. Dzis oddalam mocz ale o 2 w nocy bylam siku bo bym nie dała rady. ![]() Mohnka a lozko masz wygodne? Ja po porodzie mialam takie, ze dupa zapadła sie na pol metra.
|
|
|
#4161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cudowności, aż łezka kręci się w oku! Też tak chcę! ❤ Moje Małe Szczęście ma właśnie czkawkę, którą czuję centralnie w Kaśce ![]() Ja dzisiaj cały dzień jestem sama. Zamierzam robić tyle prania ile tylko dam radę. Czyli pewnie min. 3 ![]() Ale jeszcze idę trochę dospać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bylam na pobraniu krwii i masakra. 60 letnia pielęgniarka a miała dziwnie gruba igłę, i kompletnie nie potrafiła tego zrobić. Pierwszy raz w zyciu boli mnie cala.reka po pobraniu krwii.
|
|
#4165 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Koszenie Bożeny hahah 😂😂 Byłam na fotelu. Szyjka centymetr, rozwarcie centymetr. Mówiłam, że coś czuję w środku 😩 ... Zaraz usg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4166 |
|
Wtajemniczenie
|
Mohnka a nie masz takich myśli, że jakbyś teraz urodziła to już jest taki etap, że z maleństwem wszystko będzie ok? Wiem, że ciąża nie jest donoszona, ale jesteśmy już tak blisko, to już 9 miesiąc, więc ja jestem codziennie spokojniejsza o maluszka
|
|
#4167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4168 |
|
Rozeznanie
|
Mohnka wytrzymasz, juz Ci kiedys pisalam, ze chodzilam w poprzedniej ciazy dlugo z centymetrowym rozwarciem. I chodzilam, nie lezalam. Dotrzymasz do donoszonej, bedzie dobrze
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z porodów SN zdjęcia są piękne, bo są tam pokazane emocje, jak kobiety radzą sobie z bólem, jak mężowie im pomagają, przytulają, coś wspaniałego. Ta wewnętrzna walka o to, aby to przeżyć i sprowadzić na świat swoje maleństwo, taka misja, ahh! I potem ta ulga, jak już ludzie razem tulą maleństwo, no nie do opisania. I jeśli chodzi o przeżycie tego, to też jest to wspaniałe. Dlatego dla mnie SN > CC i zawsze tak będzie. |
|
|
|
|
#4170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja też tak kiedyś uważałam SN zawsze lepsze do czasu... i nie wyrażam juz tak radykalnych opinii bo kogoś mogę tym urazić. Mój syn po SN udusilby się, albo w najlepszym wypadku był niedotleniony/uposledzony... i wkurzają mnie te naciski na SN, wiadomo jest "naturalny" i trzeba do tego dążyć ale nie w każdym przypadku i nie za wszelką cenę. Potem dziewczyny się boją, że skończy się cesarką, a to naprawdę nie o to chodzi, najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe i jak potrzebuje pomocy w przyjściu na świat to trzeba to zrobić i tyle. Takie moje zdanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

)

a ja też tak kiedyś uważałam SN zawsze lepsze do czasu... i nie wyrażam juz tak radykalnych opinii bo kogoś mogę tym urazić. Mój syn po SN udusilby się, albo w najlepszym wypadku był niedotleniony/uposledzony... i wkurzają mnie te naciski na SN, wiadomo jest "naturalny" i trzeba do tego dążyć ale nie w każdym przypadku i nie za wszelką cenę. Potem dziewczyny się boją, że skończy się cesarką, a to naprawdę nie o to chodzi, najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe i jak potrzebuje pomocy w przyjściu na świat to trzeba to zrobić i tyle. Takie moje zdanie