|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2017
A jak nasze kochane w dwupaku? Jak się czujecie, czy może któraś już po?
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Pantera tez wyslalam teraz priva
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#123 |
|
Rozeznanie
|
Ja chłonę Wasze opowieści i już się boję co u nas będzie.
Generalnie sen to dla mnie zawsze była świętość. Jeśli trwa poniżej 7h to nie funkcjonuję. Będzie wesoło ![]() Dziś byłam na KTG, zero oznak porodu. Wszystko pozamykane. W poniedziałek będę musiała się stawić na oddział. Asia, pewnie będziesz wtedy wychodziła ![]() L4 dostałam wczoraj od internistki ![]() I paczka H&M została nadana ![]() Dziś pogoda u mnie obłędna. Leżałam na huśtawce i słuchałam koncertu Stinga na żywo w studiu Osieckiej. Tylko piwa brakowało do pełni szczęścia ![]() Do tego wpłynęła pensja, 100% jeszcze ![]() Ah, i od wczoraj boli mnie dość mocno lewa pachwina. Internistka sprawdziła, przepuklina żadna się nie robi. To pewnie urok ciąży. Któraś tak miała?
27.03.2017 Edytowane przez Almat Czas edycji: 2017-03-28 o 14:40 |
|
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
Pikdaria u mnie też na pleckach zalecają i tak kładę. Jak się ulewa to rzeczywiście młody sobie sam główkę przekreca.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Almat to przyjemnie masz odpoczywaj kochana.my na spacerek się szykujemy.trzymajcie kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#125 | |
|
Zadomowienie
|
Almat nie ma co sie bac
Dziecko zaraz bedzie wieksze i przesypiac nocki trzymajmy sie tego Hm tez nadany czekam az trafi do kuriera to zaczne sie cieszyc Pogoda tez super- wyciagam lzejszy kombinezon Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
My już wróciłyśmy ze spaceru
powoli za obiad będziemy się zabierać. I muszę sprawdzić czy u mnie wypłata juz wpłynęła. Ciekawe ile dostane,bo od 13go juz jestem na macierzyńskim. Almat ja do tej pory też bardzo ceniłam sobie sen,ale cóż. Idzie wytrzymać, a każda przespana godzina cieszy jak milion dolarów pozatym jak taki maluch się do Ciebie uśmiechnie to zaraz zapomnisz o braku snu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#127 |
|
:)
|
Almat - 7h snu dasz radę wyciągnąć 3h+4h
z przerwa na karmienie :P W moim MOPR tylko oświadczenia się podpisywało o wysokości dochodu, samemu się z PIT spisywało. A dalej już sobie sprawdzali sami. W niektórych chyba wymagają zaświadczeń z US ale to najlepiej w swoim rejonie zasięgnąć informacji. Zazdroszczę wam spacerów. My jeszcze czekamy Wczoraj za to sama wyskoczyłam do sklepu i jednak rozcięty brzuchol i kilkudniowe nicnierobienie w szpitalu daje o sobie znać. Kroku się nie da przyspieszyć, oddech krótki... Youan- z dnia na dzień będzie lepiej, podziwiam za konsekwencje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam dzisiaj na ktg. Niestety znowu miałam badanie na tym aparacie, który nie mierzy skurczy a jedynie tętno, także nic nie wiem czy coś się pisze, szkoda bo akurat miałam mocniejszy skurcz w trakcie badania. Potem zbadała mnie moja ginekolog. Szyjka praktycznie zgładzona i co najmniej 2 cm rozwarcia, wg niej pełna gotowość do porodu. Trochę mi tam pogmerała, mówiła, że mogę plamić po badaniu, chociaż nie wiem czy był to ten słynny masaż szyjki bo nic a nic nie bolało
Na usg też wszystko ok.No i dała mi wybór. Albo kładę się do szpitala pojutrze w czwartek, albo we wtorek. Dostałam skierowanie na czwartek, jeśli się zdecyduje to mam być o 8 na czczo. Jeśli się nie zdecyduję to przychodzę na i tak umówione na czwartek na 9:30 ktg, widzę się z nią i wtedy daje mi nowe skierowanie na wtorek. Mam się zastanowić. Generalnie ona sugerowała poczekać do wtorku, bo jeśli pierwsza próba z oxy nie zadziała to będę leżeć cały piękny weekend na patologii. Po drugie mówiła, że każdy nawet nieregularny i mały skurcz przygotowuje organizm do porodu, im bardziej organizm sam się przygotuje tym większe są szanse, że pierwsza kroplówka z oksytocyną przyniesie efekty, więc lepiej byłoby poczekac...No i nie wiem, chyba zaczekam do tego wtorku, a wy Co byście zrobiły? Także Almat wygląda na to, że wyladujesz szybciej niż ja na oddziale...swoją drogą to dość szybko Cię biorą. Co do pachwin- ja mam takie bóle od 2 miesięcy, ledwo chodze i to mój największy ciążowy koszmar. |
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Rodzilam 06.03 i wlasnie przyszla wyplata praktycznie taka sama co na l4 dziwne liczylam na znacznie mniej jakies pomysly dlaczego ?
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rodziłam 13.03 i tez dostałam taka samą jak na l4. Zastanawiam się czy w następnym miesiącu nie dostane mniejszej jeszcze o te pol miesiąca teraz na macierzyńskim. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#131 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() W nocy karmie z pod pachy to ukladam jaska obok siebie i na to tą poduche i też jest ok. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szkoda weekendu na szpital, jak się za długo tam jest to depresji można się nabawic. Niemniej trzymam kciuki żeby akcja sama się rozkrecila zanim planowo się tam wybierzesz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pracuje w szkole i dostaje platne z gory-wiec za marzec juz dostalam...czyli w tym miesiącu macierzynsliego chyba nie dostane... a Pzu mi wyplacili kase z okazji narodzin dziecka, ale za pobyt w szpitaly juz nie, bo porod fizjologiczny bez powiklan to nie choroba; p Po lekarzu ok-mala bez zastrzezen....wazy..4200: o czyli 1kg na.plusie w 3tygodnie....bedzie klucha!
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Marlenya nastepna bedzie juz mniejsza
tez tak mialam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Klementyna to ładnie Mała przybiera, super
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Mi wyplacili za pobyt ale ja bylam 11 dni i opisalam ze trafilam nie z powodu akcji skurczowej tylko cisnienia i dolaczylam dokumentacje bo tez bylo w zapisie ze za szpitalne wyplacaja jak jest choroba a ciaza to nie choroba.
Youan oby znacznie mniejsza nie byla gadalam teraz na spacerze z kolezanka z tej samej pracy i ona mowi ze prawie na to samo sie wychodzi po na macierzynskim jednych chyba spolecznych skldek sie nie placi wiec niby 80% ale i tak prawei 100 wychodziWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę odebrać swój wypis o ile juz jest i złożyć o kasę z ubezpieczenia. U mnie za operację więcej wyjdzie niż za urodzenie dziecka
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
Witch to juz wiesz ile dostaiesz za CC ? Bo u mnie max byl 4 tys a dali 1tys
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
Marlenya no ja dostalam 80% z tego co dostaje normalnie po odciagnieciu skladek... z tego co wiem skladek nie odciagaja na l4 ciazowyn a dokladnie to sa oplacone przez panstwo
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak dokładnie to nie,ale koleżanka w listopadzie z 5tys "wyciągnęła" łącznie za dziecko i CC wiec liczę,ze będzie podobnie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na spacerze... Jaki dramat :'( Postanowiliśmy pojechać do większego parku. Po drodze trafiliśmy na korek, a mały w foteliku się darl... No ale dobra dojechaliśmy, cisza. Wsadzamy do wózka, przeszliśmy kawałek, wrzask. Mąż postanowił wsadzić go w chuste, pod koniec wiązania znowu się młody wkurzyl, więc stwierdziłam że go nakarmie. Uspokoił się. Wsadzamy do wózka, zrobiliśmy 10 kroków - wrzask
Podjęliśmy druga próbę z chusta i zasnął. Jednak wracając do domu wsadzony do fotelika znowu ryk :'( Teraz zasnął na rekach u mnie dopiero tak porządnie. Ja nie wiem co mu w wózku nie pasuje, że nie umie w nim zasnąć jak inne dzieci...Klementyna super przybiera. Mojego od szpitala nikt nie ważył aż jestem ciekawa ile ma już. Asia ja bym też poczekala. A czemu na czczo miałabyś być w cwartek? Marlenya dzięki, uzupelnilam. W ogóle poprawilam pierwsza strobe. Paru dzieciaczków nie udało mi się znaleźć, podeślijcie info to dopiszę Almat też koooocham spać, ale jakoś przestaje mieć to takie znaczenie i jakimś cudem chodzę całkiem wyspana. Super że udało się z L4! Hmm ja klade głównie na boku jak spi, a jak nie to najspokoiniejszy jest na brzuchu - oczywiście na chwilę ;-)
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Pantera nie mam w ogole pomyslu co do tego wozka, chusty bo tak jak piszesz zazwyczaj dzieci sie uspokajaja
moj byl raz niespokojny na spacerze jak go za grubo ubralam bo sprawdzam zawsze po brzuszku, jak mokry to grubo jak cieply ale suchy to dobrze a jak chlodny to za lekkoWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Pantera mam być na czczo gdybym kładła się w czwartek na oddziale- nie wiem może jakieś badania z krwi robią przy przyjęciu ? Ty nie musiałaś być na czczo ?
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Ps po pierwszej stronie widze ze mamy maluszki
Zaden dzieciaczek nie mial 4kg a ostatnio kolezanka rodzila i na usg powiedzieli ze CC bo bardzo duzy i ponad 4800g! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
Asia, poniedziałek to nie wcześnie, bo mnie wczoraj minął termin, więc w poniedziałek zacznie się 42 tydzień.
Ja mam trochę inny punkt widzenia niż dziewczyny. Weekend, owszem, ma być ładny, ale chyba sporo jeszcze takich przed nami w życiu. Tobie się zacznie w piątek/sobotę 42 tydzień. Ja wolałabym jednak na tym etapie być już pod kontrolą lekarzy i monitorować sytuację (zwłaszcza, że pisałaś kiedyś, że u Ciebie nie ma raczej poślizgu z określeniem wieku ciąży).
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marlenya faktycznie takie "normalnej" wagi dzieciaczki
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Ja raczej wstrzymam się do tego wtorku, bardzo chciałabym, żeby akcja zaczęła się naturalnie, bez indukcji...
Kurcze teraz mam rozkminę co ze Świętami. Myślałam, że maluch będzie mieć już conajmniej 3 tygodnie wtedy i pojedziemy do rodziców na Święta, a w tej sytuacji będzie mieć 2 tygodnie, a może i nawet mniej- jechałybyście ? Moi rodzice mieszkają w domu 80 km od nas. Jedyny duży minus wg mnie to to, że w Święta zjawi się tam dwójka dzieci mojego brata (roczniak ze żłobka, i 6 letni przedszkolak), które mogą zarażać różnymi chorobami... Edytowane przez asia_28w Czas edycji: 2017-03-28 o 20:55 |
|
|
|
#147 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia ja jak leżałem przed porodem w szpitalu to codziennie miałam wstrzymywane śniadanie do obchodu. Dopiero po pochodzie decydowali czy mogę jeść czy nie. W dniu wywoływania już nie mogłam jeść.
Marlenya no 4800 duże dziecko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh sama już nie wiemPantera z tego co zrozumiałam to jeśli zgłosiłabym się w czwartek to od razu wtedy miałabym dostać oksytocynę. |
|
|
|
|
#149 | |
|
Rozeznanie
|
Pantera nie mam pojęcia czemu Twój maluch aż tak nie lubi wózka, dziwna sprawa. Słońce go nie raziło?
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Pantera z tym wózkiem to ja miałam podobnie z pierwszym dzieckiem. Wychodzilismy na spacer z wielkim krzykiem i tak wracaliśmy. Czasem ktoś patrzył co się dzieje, ale wybieralismy ustronne miejsca.
Nie wyciągaliśmy go z wózka, był smoczek, głaskanie, uspakajanie i krótkie spacery. Aż w końcu się przyzwyczaił. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.

trzymajmy sie tego 

Na usg też wszystko ok.
ale teraz niby tego nie robia 

Podjęliśmy druga próbę z chusta i zasnął. Jednak wracając do domu wsadzony do fotelika znowu ryk :'( Teraz zasnął na rekach u mnie dopiero tak porządnie. Ja nie wiem co mu w wózku nie pasuje, że nie umie w nim zasnąć jak inne dzieci...