|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
ja też chce
monisia46@o2.pl[a ja przechodze coś na miare lekkiego smuta... po raz pierwszy od dawna (nie wliczając wczorajszego dnia) mi się to zdarza... ]
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Funky, ale masz śliczną buźkę, urocza z Ciebie dziewczyna i bardzo podobnie sobie Ciebie wyobrażałam
z kilkoma kg będziesz wyglądać jak ekstra laska!!!!!!!!!S(k) super, że trafiłaś na dobrego psychologa i jestem z Ciebie dumna, że zobaczyłaś swe błędy. Wiedziałam, że jesteś mądra i nie zrezygnujesz z terpaii jestem pewna, że z pomocą uda Ci się calkowicie pokonac ED!
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
no i sie wydało, Tamo, Superchic(k) - zdjęcia poszły w świat, wysłane
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Funky, strasznie jesteś szczupła! Aż za szczupła, dobrze że zdecydowałaś się na tycie .
|
|
#3755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na tym zdjęciu mam juz ok 4 kg więcej od wagi 0, nawet nie chcę mysleć co by bylo gdzybym nie zaczęła się leczyć, chyba nigdy nie przejrzalabym na oczy![]() Cytat:
|
|
#3756 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech, Agness. Wiesz już szkoda mi słów na to Co sobie robisz! A najgorsze jest to, że mam wrażenie że oczywiście nie celowo, ale przez to gadanie o redukcji inne dziewczyny też się nakręcił. Plameczko! Nie musisz się odchudzać. Ostatnio moja lekarz powiedziała ważne zdanie "Anoreksja jest tak podstępną chorobą, że daje Ci na chwilę o sobie zapomnieć. Już myślisz, że wszystko jest w porządku, a ona siedzi w twojej głowie i jak maly chochlik szuka wymówek dla których miałabyś się odchudzać i przestać jeść" I to jest prawda. Myślisz, że jesteś od tego wolna, a tak naprawdę to wraca tylko w utajonej formie.
Superchic(k) jestem z Ciebie dumna! Ostatnio zauważyłam, w różnych wątkach, że jesz całkiem ładnie i już nie popadasz w przesadę typu: tylko ciemna mąką itp. Wiem, że to może głupie porównianie, bo nie o to w tym wszystkim chodzi, ale to tylko taki przykład Ja dzisiaj też doszłam do ważnego wniosku! Stwierdziłam, że to Co ja SOBIE robię to totalna paranoja! Moje powrót na oddział wisi praktycznie na włosku, a ja podświadomie robiłam wszystko, żeby nie przytyć i udawać, że jem! Już wszyscy w szkole mówili, że jestem koścista, chuda, że znowu schudłam, nawet koleżanki, które nigdy się nie czepiały zaczęły mnie dokarmiać! W pewnym momencie puknęłam sie w głowę i powiedziałam "Co ty najlepszego robisz? Przecież jak tak dalej pójdzie to ED wróci. Już zbliża się wielkimi krokami. Kiedyś cieszyłam się, że mogę ważyć 40 kg i że to nie aż tak dużo, a teraz ważę 38,5 i boje sie przekroczyć 1500 kcal żeby nie przytyć!" Fakt, że ostatnio nie miałam apetytu też może trochę na to wpłynął, ale postanowiłam sobie, że będę jadła tyle na ile mam ochotę, bez względu na godzinę itp. Jeżeli przytyję trudno. Narazie i tak powinnam. Zaczne się martwić dopiero jak będę tyć powyżej 41 kg. Narazie widocznie mój organizm chce żebym trochę przytyła. Zresztą nie mam biustu i nie rosnę, a to nie jest dobry znak. Zauważyłam, że praktycznie od miesiąca jem 1400-1600 kcal i jak tak dalej pójdzie to źle ze mną będzie. Jak patrzę na moje koleżanki, to mimo że ważą wszystkie z 8-10 kg więcej ode mnie uważam, że są bardzo ładne. Może mają za dużo tu i ówdzie, ale za to mają też normalny biust i są wysokie, a ja jestem taka mała No, ale dosyć tu o mnie ![]() Pozdrawiam Was Wszystkie I chciałabym prosić o twoje fotki Funky ^^
|
|
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
Funky ja też prosze o zdjęcia
a co u mnie napiszę może jutro, bo w ogóle ostatnio coś niezbyt nie kontroluje tego jedzenia i nie umiem jeśc normalnie.. no i dochodzi ogólny dół i przygnębienie, m.in z tego powodu.Ale Wam wszystkim gratuluje postępów Madlen - to świetnie, że dostałaś okres. ja też o to walczę, nie mam już od pół roku... Superchic(k) - gratuluje zmiany podejścia wiedziałam, że dasz sobie rade. oby tak dalej!iza - dróżdzówka... też bym chętnie zjadła, ale podobnie jak Ty; słodycze jako tako ale na drożdzówke chyba przyjdzie jeszcze czas..
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2011-04-25 o 13:16 |
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo dobrze że postanowiłas zacząć więcej jeść, wiem że doskonale sobie zdajesz sprawe z wszytskich konsekwencji niskiej wagi , ale weź sobie te info do serca, jesteś taka mlodziutka, musisz jeść aby urosnąć i byc zdrową adres e-mail bo nie znam![]() Zoooosiu - poszło
|
|
#3759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wysłałam na wp
|
|
#3761 |
|
Zadomowienie
|
Funky - dzięki
ładna z Ciebie dziewczyna! ale rzeczywiście powinnaś przytyć. nie wyobrażam sobie jeszcze tych 4 kg mniej. świetnie, że zdecydowałaś się na P.ja też zrobiłam sobie zdjęcia.. ale na wszystkich wyglądam grubo.. no dobra, wydaje mi się, że wyglądam grubo, zwłaszcza po zobaczeniu jaką chudzinką jest Funky
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze wiesz do czego prowadza takie porównania proszę nie rób tego, zapewne jak każda z nas calkowicie inaczej Siebie postrzegasz, w lustrze widzisz coś czego nie ma![]() btw, a Mogę prosić o Twoje zdjęcia funky87@o2.pl
|
|
#3764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko. Tyj, Słoneczko, będziesz wyglądać bosko, wiem, co mówię ![]() Cytat:
S(k) czyli rozumiem, że dążysz do tego, by jeść z całkowitym luzem, nawet kosztem tych 2kg? chesz przytyć teraz, tak? Zooosia, i, DZIEWCZYNY! nie możecie wpadać w kompleksy przez wygląd drugiej. Zosiu, przecież Funky chce przytyć! To nie jest Jej naturalny wygląd. a nasze komentarze brzmiały, że będzie super z tymi kilkoma kg więcej!
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
upsssssss
to sie ktoś zdziwi , już wysłałam na ten drugi![]() Cytat:
właśnie tego się obawialam, tych porownań, Zooosiu Iza , ma rację nie możesz wpadać w komplesy i porównywac się do innych, mam wrażenie że traktujesz to jak wyścig która mniej waży i której bardziej wystaja kości
|
|
#3766 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jutro wyślę, bo musze już schodzić z kompa.dobranoc
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Funky, Kochana, nawet nie wiesz jak bardzo chciałabym Cię zobaczyć ^^
garden_d@vp.pl edit: ooo i Zośkę też chętnie ;> Kurczę, Superchic ile masz wzrostu? ;> |
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
ja też, ja też chcę, Zosiu!
To może lepiej, jeśli któraś czuje, że zdjęcie wysłane przez jedną z nas może ją zdołować (na zasadzie: "ona jest chudsza niż ja!!!!!!!"), niech powie i wtedy nie dostanie foty ]:-> nie no. tak dla własnego dobra Funky, ile masz wzrostu?
|
|
#3769 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Madlen989 Bardzo się ciesze, że u ciebie jjest lepiej, oby było tak dalej... A ja dziś przeżyłam lekkie załamanie, ale już lepiej...
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysłane174 cm
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dziekuje za te wszystkie mile slowa
to juz trzeci dzien agness szczerze mówiąc ja już do ciebie nie mam siły sama sobie zaprzeczasz ale mam nadzieje ze nie wpakujesz sie w jeszcze gorsze bagnotamo - nie dołuj się już no ty tu nas tak zawsze pocieszasz ładnie ![]() Hypnotic - nie dostałam zdjec ![]() a zoosie i funky wyśle adres na pw, no chyba ze kots jeszcze rozsyła ![]() dobrej nocy wam zycze i jeszcze lepszego dnia
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Hypnotic- Gratuluję Tobie! Naprawdę aż miło coś takiego czytać
![]() Funky- śliczna buźka Rzeczywiście chudziutka Jesteś, ale ważne, że starasz się to zmienić teraz czekam na Twoje zdjęcia jak już będziesz ważyła tyle, ile zapewni Ci ładną optymalną sylwetkę ![]() dziękuję
|
|
|
|
#3773 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja to wszystko wiem, ale sama juz nie wiem, co to dalej bedzie, dlatego troche jednak sie boje. Czas to wszystko pokaze. A u psychologa bylam raz, a dokladniej u szkolnej pedagog i powiedziala, zebym jeszcze probowala, bo jestem narazie na skraju anoreksji, dala mi wskazowki i powiedziala, ze jak nie dam sobie rady, to mam przyjsc jeszcze raz i ona skieruje mnie do psychologa. Ale jakos nie moge sie przelamac i nie wiem czy juz powinnam pojsc czy jeszcze nie jestem chora, bo moze to tylko takie o gadanie, bo w koncu jem. Same widzialyscie moje wczesniejsze posty, nie zawsze jest tak jak dzis. Z reszta nie chce isc tam sama. I w ogole nie wiem. Ostatnio jak bylam nie wiedzialam, co mam mowic i zapomnialam o wielu rzeczach, ktore mnie drecza. Troche mi sie smiac chcialo, ze tam bylam, a jednoczesnie mialam lzy w oczach, denerwowalam sie. Czasem czuje sie silna, wiem, ze jestem uparta i moze wygram, wmawiam sobie wiele dobrych rzeczy, ale i tak caly mysle, ze powinnam schudnac. Z reszta pojde tam, a ona pewnie pomysli, ze to na pewno nie anoreksja, bo za gruba jestem na to (tzn nie mam niedowagi, a anoreksja sie tym charakteryzuje). Wiem, ze ta choroba nie tylko na tym polega, ale jednak takie mysli mam. Postaram sie jeszcze to przemyslec, przespie sie z tym, chociaz codziennie tak sobie gadam od 3 miesiecy. Nie wspominajac juz wczesniejszego 1,5 roku.
|
#3774 | ||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno się uda - obyś dalej była szczęśliwa ![]() A i fotki poprosiłabym jeśli mogę... madame_apple@onet.eu Cytat:
Na pewno mnie widziałaś? Bo zdjęć caaałej sylwetki to ja chyba nie umieszczałam...![]() Aczkolwiek zrobię to jak tylko odzyskam aparat czyli niebawem ![]() Cytat:
![]() A jedzenie zgodne z zapotrzebowaniem to cudowna sprawa, wierzę, że z czasem przestaniesz się tego bać... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z ćwiczeniami nie ma co szaleć, przy takiej dawce energii wystarczy Ci codzienna aktywność plus np. jakieś rozciąganie... Cytat:
przetestowałam na sobie. Cytat:
niedługo walnę sobie sesyjkę i porozsyłam ![]() Cytat:
kochana, strasznie się cieszę ![]() Cytat:
Cieszę się, że to napisałaś, zdawaj relacje z postępów, na pewno takowe będą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
zdjęcia wysłane
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plameczko - anoreksja to choroba duszy a nie ciała i tutaj nie waga świadczy o tym czy jest sie chorym czy nie.Jak sama pisałaś raz jest gorzej a raz lepiej, takie dołki i popadanie w skrajne emocje to jest właśnie chcarakterystyczne dla anoresji, nie mówie oczywiście że ją masz, ale na pewno problem ED Ciebie dotyczy i powinnaś sie jednak zdecydowac na psychologa, chociaż spróbuj umowić się na jedna wizyte i zobaczysz jak to wygląda. Skorzystaj z pomocy szkolnej pedagog, weź od niej namiary na psychologa i proszę idź dla własnego zdrowia i szczęscia. Powiem Ci z wąasnego doświadczenia , że gdy próbowalam wyjść z anoreksji na wlasna rękę tez mi się wydawało że normalnie jem (ale czy normalnym jedzeniem można nazwać pare sucharów na śniadanie, warzywa na obiad i zawsze punkt 7 jogurt 0%)?? potem pszyszedł moment załamania i przestałam kompletnie jeść a anoreksja dała znać ze zdwojona siłą , tak że sama w życiu bym sobie z nią nie dala rady, to jest naprawde ciężko. Ja nawet nie zdawałam sobie sprawy co ją powoduje więc jak miałam z nią walczyć ![]() I jeszcze jedno Kochana psycholog i terapia naprawde działa cuda garden_d ![]() Jabłuszko - wysłane Miłego dnia dziewczynki
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyno Ty nie chodź do pedagog szkolnej, bo pedagog nie jest przygotowana a takie sprawy i sytuacje, Ty idź do normalnego psychologa ! I uwierz, że to nie boli, a nawet powiedziałabym, że wprost przeciwne... ![]() I jeszcze jedno, anorektyczka to nie osoba, która tylko nie je, nie myl pojęć, anoreksja siedzi w głowie i są jej różne "odmiany" Kochana później napisze Zoooosiu, a ja Ciebie widziałam
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mogę prosić
funky87@o2.pl
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Zośka, przepraszam, ile Ty ważysz?!
jesteś strasznie wychudzona! zwłaszcza na górze - te obojczyki, żebra, biodra ![]() MAtko, i Ty mówisz, że Funky jest chudzinką a Ty nie?!to mnie zaczyna przerażać. Funky przynajmniej chce przytyć.
|
|
#3780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wiesz, mi się wydaje nawet, że jeżeli jadłabym te 1900kcal, to byłabym wciąż przepełniona No, ale spróbuję uda się, wierzę w to coraz mocniej, że wyjdę z tych obsesji. dzięki ![]() Zosiu, Ty chudziną Jesteś i nie możesz zaprzeczyć...Pierwsze zdjęcie mnie lekko przestraszyło (mówię tu o ramionach i obojczykach), a za to trzecim (tym, gdzie masz rozpuszczone włosy) wyglądasz moim zdaniem bardzo ładnie Jednak myślę, że ramiona i obojczyki rzeczywiście masz za szczuplutkie dziękuję za zdjęcia ![]() Cytat:
No i dziękuję, za fotki już na zapas ^^ edit: No dobra dziewczynki- obiecałam zdjęcia, więc proszę każdą chętną o maila ![]() (wysłałam już do plameczki i margi_zg bo miałam maile )
Edytowane przez garden_d Czas edycji: 2008-04-15 o 15:59 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

z kilkoma kg będziesz wyglądać jak ekstra laska!!!!!!!!!
jestem pewna, że z pomocą uda Ci się calkowicie pokonac ED!
no i sie wydało,
Tamo, Superchic(k) - zdjęcia poszły w świat, wysłane 
na tym zdjęciu mam juz ok 4 kg więcej od wagi 0, nawet nie chcę mysleć co by bylo gdzybym nie zaczęła się leczyć, chyba nigdy nie przejrzalabym na oczy
nie kontroluje tego jedzenia i nie umiem jeśc normalnie.. no i dochodzi ogólny dół i przygnębienie, m.in z tego powodu.

bardzo dobrze że postanowiłas zacząć więcej jeść, wiem że doskonale sobie zdajesz sprawe z wszytskich konsekwencji niskiej wagi , ale weź sobie te info do serca, jesteś taka mlodziutka, musisz jeść aby urosnąć i byc zdrową
ja wysłałam na wp

sama sobie zaprzeczasz ale mam nadzieje ze nie wpakujesz sie w jeszcze gorsze bagno