![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część szósta
Cytat:
![]() Ja tez nie widzialam. Planuje zrobic domowe parowki i zamrozić. Beda idealne na szybkie danie.
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
Martunia - nie, nie ćwiczę. Tylko dieta 1300 kcal, do tego wypijam jakieś 2-3 kawki z mlekiem niskoprocentowym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Planujecie jeździć na rowerze z dzieckiem? W sensie na tym takim foteliku na bagażniku? Jakaś taka poddenerwowana i zestresowana dziś chodzę. Wszystko przez tą planowaną wizytę w pracy. Nawet nie wiem, czy uda mi się pogadać z szefem, a i tak się stresuję. I to nie tą rozmową, ale moim powrotem do pracy. W końcu miałam prawie 2 lata przerwy, bo na L4 byłam już od połowy września 2015, a przed samym L4 miałam 6 tygodni urlopu. Normalnie o tym powrocie aż tak nie myślę, ale wizja tej rozmowy sprawia, że staje się on już taki realny. Z jednej strony chciałabym wrócić do pracy, bo wiem, że siedzenie w domu i zajmowanie się domem na cały etat nie jest dla mnie. Z drugiej strony najchętniej nie wracałabym do siebie, tylko do jakiegoś biura rachunkowego tak na pół etatu. To byłoby idealne rozwiązanie, no ale kasa niestety nie taka jakiej potrzebuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Rozeznanie
|
Ja wróciłam do wagi sprzed ciąży zaraz po porodzie, ale niestety dalej mam 10 kg na +, które zostały mi po rzuceniu palenia.
Czy któraś z was ma rozstęp mięśni prostych brzucha? Mi się trochę mięśnie rozeszły i muszę w końcu się wziąć za ćwiczenia, bo wyglądam jakbym była w kolejnej ciąży :'( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
Bona jeżeli jesteś tutaj to wysłałam Ci priv.
Dziewczyny z Gdyni- gdzie kupię buciki dla małej? Jest jakiś dobry sklep w Riwierze albo innym centrum handlowym? Albo może znacie jakiś? Mam tylko parę godzin na zakupy i nie chciałbym błądzić. Do Polski jedziemy tylko na 2 dni, niestety ceny biletów są straszne, jedziemy jeszcze latem więc bilet za2- 3 tysiące złotych odpada teraz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My chcemy jeździć rowerem z Mateuszem, ale myśleliśmy nad fotelikiem montowanym z przodu. Z tym że wtedy byłby tylko na jeden sezon, a w przyszłym roku musielibyśmy kupić taki na bagażnik z tyłu. Co do powrotu do pracy doskonale Cię rozumiem. Też bym się stresowała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
gosiaczek - no ja po ciąży to miałam jakieś 6-7 kg mniej niż przed ciążą. Jednak dieta w ciąży zrobiła swoje. No ale dogadzanie sobie później przez kolejnych kilka miesięcy, a zwłaszcza mega wielka chęć na słodkie zrobiły swoje i waga wróciła. A ta po ciąży naprawdę mi się podobała i dobrze się wtedy czułam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Wtajemniczenie
|
Jedziemy właśnie do neurologa. Prosimy o majowe kciuki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#883 |
Rozeznanie
|
Muszę pomyśleć o jakiejś diecie bo odkąd się mały urodził Za dużo sobie pozwalam jeśli chodzi o słodkości i inne grzeszki. Pocieszam się tylko tym że teraz będzie cieplutko i będę dużo czasu spędzała poza domem na spacerach.
Kayla A tak z ciekawości nie byłaś głodna przy 1300 kalorii? Ogólnie polecasz tą dietę pudełkową? oczywiście pomijając koszty które są ogromne pewnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#884 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
o rany, już niebawem pierwsze powroty do pracy, jak to zleciało! ja z jednej strony trochę już przebieram nogami, ale z drugiej szkoda mi kicatego zostawiać, bo dopiero teraz zrobił się naprawdę fajny - komunikatywny i uporządkowany. Nie żeby wcześniej nie był - teraz jakoś sobie to wszystko poukładaliśmy, wcześniej był totalny chaos. Ale póki co jednak moja mama jest zdecydowana z nim zostać, więc przynajmniej pójdę do pracy spokojna
![]() U mnie waga stoi na takiej jak przed ciążą, brzuch zawsze miałam, więc teraz przynajmniej mogę zwalać, że to po ciąży mi zostało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy inaczej mocno przytulam bo mogę się tylko domyślać jak ciężko musi Ci być. Siostry czy mamy nie zmienisz ale mężowi należy się solidny ochrzan bo kto w takich chwilach powinien Cię stawiać na duchu jak nie on. Mam nadzieję że poszedł po rozum do głowy i zrekompensowal Ci ten kiepski wieczór Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
U nas na śniadanie jest kaszka z owocem, bieluch / jogurt naturalny z owocem i np płatkami jaglanymi albo jajecznica. Na drugie śniadanie też coś z tych rzeczy, np jeśli rano była jajecznica to koło 10-11 są płatki z owocem. Potem drzemka, po drzemce obiadek czyli jakaś zupa lub mięso z warzywami. A jeśli chodzi o posiłki po południu to tutaj czesto brakuje mi pomysłu. Staram się już unikać o tej porze owoców ale jak nie mam weny to często kończy się na kaszce z owocami. Ale staram się wymyślać cos innego i podaje jakieś makarony z warzywami, kluski leniwe, placuszki warzywne lub ubostwiany przez Ale chlebek z jakimś dodatkiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
My po szczepieniu - ostatnie pneumokoki. Teraz po roku odra-świnka-różyczka i pewnie meningokoki. Młody nadal w wadze piórkowej - 72cm i 7880g. Mamy mu nie żałować kalorii, czyli nie goła zupa warzywna tylko z jakąś kaszą itp, bo skoro już wstaje i jest generalnie bardzo żywy to coraz więcej spala i nie ma kiedy przytyć. Ale nie zamierzam się spinać, wydaje mi się, że dobrze mu gotuję, je tyle ile chce i czego chce, mleko pije więc niech sobie w swoim tempie przybiera. Tylko biedny boi się strasznie, jak tylko usiadł na wagę to był płacz i taka histeria, że żadne zabawki, telefon, nic go nie obchodziło, aż się spocił od tego płaczu
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja po rozmowie już. Dwa razy byłam w biurze, bo jak poszłam o 13 to sobie tylko kawę wypiłam, pogadałam z ludźmi i zostawiłam ten wniosek o skrócenie etatu. Szefa nie było i nikt nie wiedział czy będzie i kiedy. Ale jak się już zbierałam do wyjścia, to akurat do kogoś napisał, że będzie po 16. No to poszłam do teściowej zjeść mój obiad z pudełka i po 16 wróciłam do biura. Pogadaliśmy. Nie jęczał o powrót w czerwcu, a myślałam, że będzie mnie chciał namówić, żebym dopiero we wrześniu wracała. Udało mi się z nim ustalić, że będę zaczynać pracę o 8, czyli wychodzić 16 lub 16:30 w zależności od tego czy skorzystam z przerwy na lunch (póki co będę wychodzić godzinę wcześniej). No i najbardziej mnie interesująca kwestia, czyli podwyżka. Podwyżkę dostanę, a w zasadzie dwie (bo jak byłam na L4 to ominęła mnie podwyżka taka wyrównująca pensję do warunków rynkowych - tak to pięknie nazwali, no i na samym poczatku L4 ominął mnie aneks do umowy z podwyżką, która mi się należała, bo praktycznie cały rok i sezon przepracowałam, zabrakło mi tylko kilku dni, żeby aneks otrzymać). Dalej tylko nie wiem kiedy. Bo ja bym chciała już od 20 kwietnia, czyli jak skończy mi się urlop macierzyński, i prawo niby jest po mojej stronie, nawet się powołałam na kodeks pracy. On by wolał dać mi w czerwcu, jak już fizycznie wrócę do pracy, na moje argumenty stwierdził, że nie może teraz podjąć decyzji, musi sprawdzić w naszych wewnętrznych przepisach, bo może nasze HRy "inaczej interpretują" kodeks pracy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Kaylla, gratuluję, chyba wszystko w miarę po Twojej myśli się ułożyło?
![]() Co do diety- gratuluję utraty wagi ![]() ![]() No_doubt, co neurolog Wam powiedział? Mia, trzymam kciuki za to, żeby wszystkie formalności związane z budową domu udało się szybko pozałatwiać, powodzenia! Kiedy realnie możecie myśleć o przeprowadzce? U nas wszystko ok, po wakacjach Marysia się ładnie wyregulowała, chodzi spać koło 20 (przed zmianą czasu 19), śpi do 8-9, nie chce już za bardzo spać w dzień, coraz częściej kończy się na jednej drzemce, czasem 20 min. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Rozeznanie
|
Kayla super, że już wszystko w miarę załatwione
![]() Teraz ja proszę o kciukasy, co by nam nocka spokojnie minęła. Mikuś mi się pochorował. od wczoraj ma gluty po pas i kaszel taki, że prawie płuca wypluł ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
Czy jest tu drugie tak energiczne dziecko ? U nas pół godziny drzemki na cały dzień. A spanie ok 20. Dzis o 20.30.
Cały dzień na wysokich obrotach. Energia czerpana albo z kosmosu albo cycusiów ![]()
![]() |
#895 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- 🙋U nas dziś drzemka 50 minut, na spacerze. A tak to na pełnych obrotach od 7.30 do 20.30... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Stópkę odrysowywałam sobie na kartce, gdy spała, mierzyłam i zamawiałam ![]() W Riwierze masz na pewno Smyka i wszelkie możliwe obuwnicze, na pewno coś dobierzesz, pewnie jakiś Bartek czy inny dziecięcy obuwniczy też jest. SPrawdź na ich stronie. Ewentualnie zobacz, jakie sklepy są w Klifie w Orłowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też coraz bardziej zaczyna stresować wizja powrotu do pracy. Póki co to dla mnie wciąż abstrakcja że mam zostawić Alusie i na 8 godzin codziennie wychodzić. Cytat:
Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.