Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-28, 21:36   #2491
Mango08
Rozeznanie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Ja znowu lubie szerokie ciuchy..na dzieciach tez mi nie przeszkadzaja..
Vanesska dzięki za info..tak myslalam. Pewnie dostane jakis aneks do um to powinno byc napisane jak nie to zadz do kadr.
Dobrze ze juz lepiej sie czujesz....

U mnie była kumpela...dzien odwiedzin. Pomogla mi i mamie z szafa uff... Zostala lampa do wkrecenia i drzwi do wstawienia jutro wyplata to jade do pepco po jakies koszyczki lub pojemniki na polke na przybory do Mikiego i jakas narzute lub koc ładny..moze jakies dodatki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Mango super duzy chlop

Ania zazdroszczę zakupów u nas jeszcze długa droga, wcześniej chcemy mały remoncie zrobić.

Ile ważył Miki na wczorajszej wizycie?

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 21:38   #2492
pannaanna_87
Zakorzenienie

U nas wlasnie skonczyl sie remont. Jeszcze komoda
I kolyska ale to pozniej.
1200 .. 28 tydz

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 21:57   #2493
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
U nas wlasnie skonczyl sie remont. Jeszcze komoda
I kolyska ale to pozniej.
1200 .. 28 tydz

Ja ostatnio zaczęłam mieć lekkiego stresa jak poczytałam ile każda z Was ma już rzeczy kupionych i uszykowanych. Jednak wierze i my ze ze wszystkim zdążymy Przy drugim dziecku jest tez chyba większy luz, bo człowiek wie czego potrzebuje, co chce mieć dla samego faktu posiadania, a co jest zbędne Znając mój zakupoholizm to pewnie jak zacznę to przepadnę, wiec w sumie lepiej, ze będę miała mniej czasu

Aniu odnośnie badania prenatalnego w 3 trymestrze, to gin., który specjalizuje się tylko w badaniach genetycznych, nie prowadzi ciąż itp. powiedział mi, ze jeśli będę chciała do niego przyjechać to oczywiście będzie mu bardzo miło, jednak to badania już za wiele nie wnosi do informacji na temat stanu zdrowia dziecka i wystarczy, ze wykona je gin prowadzący ciąże na rutynowej wizycie.

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 22:03   #2494
pannaanna_87
Zakorzenienie

Dzieki bardzo .. Więc je chyba odpuszcze. Ja nic nie mam dla syna oprocz ciuchow ktore odkupilam lub sama kupiłam..wyprawke bede zamawiac w maju. Na pewno zdarzysz..ja poprostu chcialam juz miec remont za soba
.a jakies koszyczki czy pojemniki kupię by później miec gdzie przechowywać rzeczy syna..

Stary 2017-03-28, 22:05   #2495
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
Może masz anemię jak ja i dlatego te omdlenie.
Z całego mi płacą, ale ciężko mi się doliczyć , bo oni płacą za l4 i to jeszcze wyliczone za dni i czasem jak l4 jest na przełomie miesięcy to w ratach.

Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app
Ostatnie wyniki miałam dobre, więc to raczej nie anemia.

No w ZUS tak się liczy - stawke dzienną i potem płacą za dni ze zwolnienia. Tak system dziala ze nie da się wypłacić wcześniej niż 7 dni przed końcem zwolnienia.....

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

U mnie zapowiada się kolejna bezsenna noc, próbuje zasnac juz od godziny i nie mogę
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 22:11   #2496
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość
Nie mam nawet wzdec. Ale chce się normalnie wypróżniać

Ja za to mam wzdety brzuch od dwóch dni strasznie. Boli, kluje, jest napięty bo się powiększył przez to...

Może ostrzej olej rycynowy? Bo prawie tydzień bez 2ki to już sporo
Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Hej laski. U mnie ciężki okres, 3 noce nie spałam, wczoraj z tego wszystkiego zasłabłam. Mylam w łazience zęby Karolince i się po prostu osunelam na podłogę. Strasznie się przestraszyłam bo byłyśmy same. Ż trudem doszłam do salonu żeby zadzwonić po męża.
Dzis już na szczęście lepiej.
Byłam u tego onkologa - Paula Ty byłaś ciekawa czy można usuwać takie brodawki - można. Rach ciach i po sprawie. Znieczulenie miejscowe podskorne i pol minuty roboty. Mówił że mogą mi te ramki krwawic ze 3 dni ale już jest ok. Nic nie krwawią.

Do zasiłku chorobowego ani macierzyńskiego co tego nue dolicza. Dolczyliby gdybys miała 3 miesiące kalendarzowe przerwy.
A jak będzie z wypłatą to zależy od regulaminu wewnętrznego firmy. U mnie dają wypłatę po podwyżce po powrocie z macierzyńskiego.

Ja tez się dług o wzbraniałam ż dawaniem córce parowek, ale jak raz spróbowała tak później chciała jesc codziennie na śniadanie, obiad i kolację i to obowiązkowo ż keczupem. Teraz staram się nie dawać jej częściej niż 2 razy w tygodniu.
Ja jej daje Krakusa z szynki bo tych dzieciowych nie chce.

W twoim przypadku zus ma 30 dni na wypłatę ale od daty opłacenia ostatniej należnej składki a nie od daty złożenia zwolnienia. Więc jeśli zwolnienie masz od 1.03 do 31.03 to termin liczony jest od daty opłacenia skladki za luty - powinnaś ją opłacić do 15.03 (Chyba że zadeklarował aż sue płacić do 10 każdego miesiąca). A jeśli miałaś krótsze zwolnienie i kolejnego jeszcze nie dostarczyłas do zus to czekają na opłacenie składki za pozostałe dni marca - na które masz czas do 15.04. - bo oni nie mogą przewidzieć czy będziesz składać kolejne czy to bylo jednorazowe. Więc jeśli miałaś zwolnienie krótsze niż do 31.03 to szybko sobie złóż to kolejne, bo tak to możesz nie mieć wypłaty do 15.05

A jak ci w koncu ZUS naliczyl, od pełnego etatu?
O kurcze. Mam nadzieję że to pojedynczy incydent.

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 22:13   #2497
pannaanna_87
Zakorzenienie

Mi na wzdecia i wyproznienie..kawa..serek wiejski z warzywami.. Warzywa z kasza..ale to nic nowego wymyslnego

Stary 2017-03-28, 22:16   #2498
monika860902
Zakorzenienie

Vanesa a córka sie nie wystraszyla? Straszne takie omdlenie jak jest sie samemu w domu. Oby bylo lepiej

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Ja tez nie umiem spac inaczej niz na brzuchu i też już problem się zaczyna. Ja już wczoraj wypilam 2 szklanki melisy i niestety ta noc była trzecią z rzędu nieprzespana. Ani godziny. Wykonczy mnie ta bezsenność

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

A jeszcze mój maluch tak w brzuchu szaleje ze przedtem az łzy mi same poleciały, jak mi przywalił chyba w pęcherz bo o mało się nie posikałam a za chwilę w bok pod zebrami o mało skóry nie przebił �� chyba się szykuje do przekrecenia... oby

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

W niedzielę byłam u kuzynki - ma córkę - w maju bedzue miała 2 lata i syna ma pół roku - niezły Sajgon z nimi ma jak się napatrzylam to przerażenie mnie wzięło jak to będzie od czerwca tyle tylko że powiem nieskromnie ze ja bardziej zorganizowana jestem, ona jak tylko córkę miała to nie bardzo sobie radziła A co dopiero ż dwójką

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Wiem

Nie wiem, czy to poprostu przemęczenie organizmu ż niewyspania, czy jakies przesilenie wiosenne i ta nagła zmiana pogody, czy jakiś ucisk mam. Bo po tym omdleniu położyłam się i spałam 3 godziny, jak się obudziłam to ręce się mi strasznie trzesly ze nie mogłam kanapki w ręce utrzymać.
No napewno przemeczenie. A nie masz przypadkiem anemii?

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 22:17   #2499
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
no kolejnaa wszyscy wokół mi mówią żeby na 56 nic w ogóle nie kupować

konieczna jest zgoda, ale niestety czasami zdarza się że taka wie lepiej i ma zgodę w dupie

no ja mam sporo takich bodziaków w brzuchu szerokich, aż dziwnie to wygląda, ale może to dla tego, że już sa po jednym dziecku i się porozciągały

tak tylko w szpitalu, jak już się do porodu idzie to moga próbować namówic na coś takiego, niby coraz mniej, ale jednak te stare pokolenie jeszcze pracuje i oni uwżają że to normalka :/
Ja tez potwierdzam, ale mówiłam juz to ze 100 razy 😜 pierwszy miesiąc praktycznie na 50 lecielismy, później ze dwa na 56. Na boże narodzenie dopiero zaczynałam POWOLI ubierac 62 😉 a Leon z 10 pazdziernika, więc ja mam teraz głównie na 56, że dwa komplety na 50 i ze dwie piżamki na 62. Ale i tak pewnie będę szukać czegoś jeszcze ma 50. Większych nie kupuje, bo nawet nie wiem, na kiedy się wstrzele z jakim rozmiarem 🤔

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 22:18   #2500
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Hej
My dzisiaj wizytowalismy, wiec przyszłam donieść co nowego
Szyjka długa i zamknięta, Synalek leży główkowo i Podobniez z wymiarów wychodzi ok 80 centyla. Troszkę się zdziwiłam, bo do tej pory cały czas był w okolicach 50, wiec zobaczymy czy to chwilowe wahanie czy tez Synuś stara się zbliżyć wagowo do starszego Brata
Wazy 1500g, a dzisiaj mamy 29t2d. 5 kwietnia mamy badania prenatalne, to dokładniej go sobie podejrzymy, bo dzisiaj tylko 2D. Odnośnie blizny to wyglada dużo lepiej niż na wcześniejszych obrazach, także dzisiejsza wizyta udana

O to juz duzy klopsik! No i dobrze ze z szyjką ok. 😃

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 22:23   #2501
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Vanesa a córka sie nie wystraszyla? Straszne takie omdlenie jak jest sie samemu w domu. Oby bylo lepiej

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

No napewno przemeczenie. A nie masz przypadkiem anemii?

Corka się śmiała, bo nie wiedziała co się stało, myslala chyba ze się z nią bawię
Stary 2017-03-28, 22:26   #2502
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Hej laski. U mnie ciężki okres, 3 noce nie spałam, wczoraj z tego wszystkiego zasłabłam. Mylam w łazience zęby Karolince i się po prostu osunelam na podłogę. Strasznie się przestraszyłam bo byłyśmy same. Ż trudem doszłam do salonu żeby zadzwonić po męża.
Dzis już na szczęście lepiej.
Byłam u tego onkologa - Paula Ty byłaś ciekawa czy można usuwać takie brodawki - można. Rach ciach i po sprawie. Znieczulenie miejscowe podskorne i pol minuty roboty. Mówił że mogą mi te ramki krwawic ze 3 dni ale już jest ok. Nic nie krwawią.

Do zasiłku chorobowego ani macierzyńskiego co tego nue dolicza. Dolczyliby gdybys miała 3 miesiące kalendarzowe przerwy.
A jak będzie z wypłatą to zależy od regulaminu wewnętrznego firmy. U mnie dają wypłatę po podwyżce po powrocie z macierzyńskiego.

Ja tez się dług o wzbraniałam ż dawaniem córce parowek, ale jak raz spróbowała tak później chciała jesc codziennie na śniadanie, obiad i kolację i to obowiązkowo ż keczupem. Teraz staram się nie dawać jej częściej niż 2 razy w tygodniu.
Ja jej daje Krakusa z szynki bo tych dzieciowych nie chce.

W twoim przypadku zus ma 30 dni na wypłatę ale od daty opłacenia ostatniej należnej składki a nie od daty złożenia zwolnienia. Więc jeśli zwolnienie masz od 1.03 do 31.03 to termin liczony jest od daty opłacenia skladki za luty - powinnaś ją opłacić do 15.03 (Chyba że zadeklarował aż sue płacić do 10 każdego miesiąca). A jeśli miałaś krótsze zwolnienie i kolejnego jeszcze nie dostarczyłas do zus to czekają na opłacenie składki za pozostałe dni marca - na które masz czas do 15.04. - bo oni nie mogą przewidzieć czy będziesz składać kolejne czy to bylo jednorazowe. Więc jeśli miałaś zwolnienie krótsze niż do 31.03 to szybko sobie złóż to kolejne, bo tak to możesz nie mieć wypłaty do 15.05

A jak ci w koncu ZUS naliczyl, od pełnego etatu?
Kurcze, musisz bardzo uważać! To nic trudnego upaść i usmderzyc o coś głowa 🙁 dobrze, że nic się nie stało

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Hej
My dzisiaj wizytowalismy, wiec przyszłam donieść co nowego
Szyjka długa i zamknięta, Synalek leży główkowo i Podobniez z wymiarów wychodzi ok 80 centyla. Troszkę się zdziwiłam, bo do tej pory cały czas był w okolicach 50, wiec zobaczymy czy to chwilowe wahanie czy tez Synuś stara się zbliżyć wagowo do starszego Brata
Wazy 1500g, a dzisiaj mamy 29t2d. 5 kwietnia mamy badania prenatalne, to dokładniej go sobie podejrzymy, bo dzisiaj tylko 2D. Odnośnie blizny to wyglada dużo lepiej niż na wcześniejszych obrazach, także dzisiejsza wizyta udana

Super wiesci z taką waga to faktycznie może chce dogonić brata 😉

Stary 2017-03-28, 22:28   #2503
vanessa1781
Zakorzenienie

A ja w dalszym ciągu nie wiem jaki rozmiar nosiła Karolinka bo praktycznie wszystkie te maciupkie ciuszki miałam "z odzysku"i prawie na wszystkich był rozmiar 0-3 miesiąca �� ja zaczęłam jej kupować dopiero od 62-68.
Stary 2017-03-28, 22:31   #2504
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Corka się śmiała, bo nie wiedziała co się stało, myslala chyba ze się z nią bawię
Szczęście w nieszczesciu, że myślała, że to zabawa. Bo jakby ona się jeszcze przestraszyla bidulka jedna 🙁 myślę, że to może być to twoje niewyspanie. Ja tak miałam parę nocy pod rząd ostatnio i tez na rzęsach chodziłam, jednocześnie doszły problemy z oddychaniem i ciągle było mi słabo 🙁 mam nadzieje, ze uda ci się dziś wyspać i zregenerować siły

Stary 2017-03-28, 22:32   #2505
vanessa1781
Zakorzenienie

A...ja dzis pokonalam swoj nałóg - jak wracałam od lekarza miałam taaaaką ochotę wstąpić do lumpka... Ale nie wstąpiłam. Za to wstąpiłam do Mca na szejka truskawkowego
Stary 2017-03-28, 22:33   #2506
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
A...ja dzis pokonalam swoj nałóg - jak wracałam od lekarza miałam taaaaką ochotę wstąpić do lumpka... Ale nie wstąpiłam. Za to wstąpiłam do Mca na szejka truskawkowego
Wiecie, że ja nigdy w życiu nie piłam szejka w mc? jakoś nigdy się nie złożyło 😂

Stary 2017-03-28, 22:36   #2507
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Szczęście w nieszczesciu, że myślała, że to zabawa. Bo jakby ona się jeszcze przestraszyla bidulka jedna 🙁 myślę, że to może być to twoje niewyspanie. Ja tak miałam parę nocy pod rząd ostatnio i tez na rzęsach chodziłam, jednocześnie doszły problemy z oddychaniem i ciągle było mi słabo 🙁 mam nadzieje, ze uda ci się dziś wyspać i zregenerować siły

Też tak myślę że to nie wyspanie. Dziś o 21 chciało mi się już spać, położyłam się i guzik...a teraz to już całkiem mi przeszło.

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Wiecie, że ja nigdy w życiu nie piłam szejka w mc? jakoś nigdy się nie złożyło 😂

To spróbuj. Ja uwielbiam
Choć czytałam kiedyś artykuł ze to niezły syf, ale co tam... większość rzeczy które teraz się je to syf
Stary 2017-03-28, 22:44   #2508
pannaanna_87
Zakorzenienie

Dzis przymierzylam w trakcie segregacji ciuchów moje krotkie spodenki na silke...... Ladne byly
Luzne na udach a nagle booooom...obcisle parówy...jak to sie stalo 😂

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Ja tez nie pilam...ale cheesy jadlam oj jadlam

Stary 2017-03-28, 22:48   #2509
Sarenkaa13
Rozeznanie

Cytat:
Mi na wzdecia i wyproznienie..kawa..serek wiejski z warzywami.. Warzywa z kasza..ale to nic nowego wymyslnego

Ehhhh. Ja pije kawe i zagryzam jogurtem i kiwi jem strasznie duzo owocow. Chyba przez cale zycie nie zjadlam tyle owocow ile w ciazy...

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Zabieram sie za prasowanie...

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 22:50   #2510
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Ehhhh. Ja pije kawe i zagryzam jogurtem i kiwi jem strasznie duzo owocow. Chyba przez cale zycie nie zjadlam tyle owocow ile w ciazy...

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Zabieram sie za prasowanie...

A próbowałaś letnią przegotowana wodę na czczo -szklankę z rana? Wielu osobom pomaga.
Stary 2017-03-28, 22:52   #2511
Sarenkaa13
Rozeznanie

Cytat:
A próbowałaś letnią przegotowana wodę na czczo -szklankę z rana? Wielu osobom pomaga.
Pije baaaaaaardzo duzo wody. Na czczo tez. Ale pije mineralna z butelki. Myslisz ze przegotowana ma lepsze wlasciwosci? Moge od jutra tak robic...

Stary 2017-03-28, 23:01   #2512
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Pije baaaaaaardzo duzo wody. Na czczo tez. Ale pije mineralna z butelki. Myslisz ze przegotowana ma lepsze wlasciwosci? Moge od jutra tak robic...

No ja od wielu osób słyszałam że musi byc przegotowana i koniecznie letnia, nie zimna, nawet położna mówiła jednej dziewczynie jak leżałam w szpitalu, że powinna taką pić nawet codziennie przez dluzszy okres czasu. Spróbuj... zaszkodzić nie zaszkodzi..

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Albo suszone śliwki 4-5 sztuk zalać wieczorem przegotowaną woda i rano wypić ten "kompot"
Stary 2017-03-28, 23:25   #2513
Sarenkaa13
Rozeznanie

Cytat:
No ja od wielu osób słyszałam że musi byc przegotowana i koniecznie letnia, nie zimna, nawet położna mówiła jednej dziewczynie jak leżałam w szpitalu, że powinna taką pić nawet codziennie przez dluzszy okres czasu. Spróbuj... zaszkodzić nie zaszkodzi..

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Albo suszone śliwki 4-5 sztuk zalać wieczorem przegotowaną woda i rano wypić ten "kompot"
Jutro zaczne pic przgotowana z rana... Śliwki juz pisalam ze nie przejda

Stary 2017-03-29, 06:33   #2514
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Hej😘 cos mi sie wizaz zacina. Nie moge cytowac.
Nie moge spac od 6:/ weszlam na swoje konto, bo wczoraj wyplata i szok😠dostalam mniejsza podstawę...cos mi sie wydaje ze przez to glupie zwolnienie od rodzinnego😡
Poczekam do sensownej godziny i dzwonie do kadr...ehh

A z dobrych wiesci to dzis wizytujemy😍

Vanessa a moze mialas chwilowy spadek cukru? Przeszlo po kanapce?

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 06:36   #2515
avilka77
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Fajnie ze poruszyliście temat rozmiarów bo mnie wszysc mówili ze mam kupować od razu 62 rozmiary ze poniżej to na tydzień dwa ale skoro wasze bobaski długo w mniejszych chodzily to zamówię większość małych

A z tym ZUS zmartwiłyscir mnie i nic nie rozumiem.
Jestem od 4.03 na ZUS i liczyłam na to ze przyjdzie jakoś na początku kwietnia kasa
avilka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 06:40   #2516
marikaxp
Rozeznanie

Nie chce mi się wstać z łóżka :/ a muszę iść po L4 .
Cytat:
Napisane przez avilka77 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Fajnie ze poruszyliście temat rozmiarów bo mnie wszysc mówili ze mam kupować od razu 62 rozmiary ze poniżej to na tydzień dwa ale skoro wasze bobaski długo w mniejszych chodzily to zamówię większość małych

A z tym ZUS zmartwiłyscir mnie i nic nie rozumiem.
Jestem od 4.03 na ZUS i liczyłam na to ze przyjdzie jakoś na początku kwietnia kasa
ZUS płaci za L4 np. Mi się skończyło wczoraj a na koncie jest napisane , że będę miała wypłatę zasiłku w piątek.

Gdybyś urodziła maluszka i wizeła do szpitala sama 62 to byś się zdziwiła

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 06:51   #2517
Daga825
Wtajemniczenie

Dzień dobry, kawa i śniadanie na stole miłego dnia

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

PS. U nas dziś początek 30 tc

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 07:03   #2518
adatka
Zakorzenienie

witam się z rana - 10 stopni o tej godzinie to juz czuje jaka cudowna pogoda dzis będzie w południe
jade na badania i do biedry po truskawi

z moją dieta to jest tak ,że ja nie potrafie sobie policzyc co ile mam zjesczeby bylo bardziej kaloryczne a nie ruszyło cukru :/ co zjem nawet pół kanapki za duzo i juz cukier wysoki nie radzę sobie z tym i tyle,jesli ktos bierze insuline to sie moze tak nie martwi bo zje ciut za duzo i insulina to rozbije a ja niestety musze uwazac :/
miesiac prób i błędów a i tak czasem jedzac cos mam 94 a jem to samo wieczorem i mam ponad 120 - zielona jestem totalnie w tym wszystkim ,jadłospisów internetowych nie praktykuje bo tam same rzeczy któych ja nie jadam a nawet bym nie wiedziała jak mam sie zabrac do przygotowania tego co tam wypisują,nie kozystam z takich produktów czy przypraw0 nie znam się -jem bo jem i tyle
mam nadzieje ze dzidzia na tym nie ucierpi -puki cukier nisko to tak żyje- jutro sie dowiem czy mała rosnie dobrze,bo jak tak to siebie mam w nosie moge chudnac,najwyzej bedzie skóa i kośc!

nic zbieram się jutro wizyta nareszcie się doczekałam
teraz mam tyle na głowie przez ta komunie ze nie wiem co pierwsze robic i co załatwiac,buty juz mamy jeszcze za wiankiem trzeba jechac - koszt ok.70 zł głupi wianusze! eh!
to remont wydatki,to dla małej jeszcze NIC nie mam -ale po wypłacie juz zamówię posciel i koc do wózka z minky bedzie tyle mniej :/
koszule do szpitala które oglądałam na necie sa u chińczyka identyczne wiec jutro po wizycie ide kupic i moze od razu szlafrok,chociaz z doswiadczeń kolezanek w czerwcu w szpitalu jest okropny zaduch i zadna nie uzywała szlafroka-wiec nie wiem co robic...
wzdęcia mnie męcza ,wczoraj ból brzuch okropny i ciągnięcie skóry jak by mi miała za chwile strzelic jak z procy nie lubie tego uczucia ale co zrobic, juz tydzien nie byłam w wc brzuch napeczniały nie wiem jak sobie poradzic,jem owoce warzywa a i tak to za mało -wody nie lubie pic jest ochydna nigdy wody nie piłam - zmuszam sie od czasu do czasu ale ciezko mi to idzie.
dzis miałm popierniczony sen ulzyło mi jak sie obudziłąm... eh kiedy to sie skończy!
Stary 2017-03-29, 07:07   #2519
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Jutro zaczne pic przgotowana z rana... Śliwki juz pisalam ze nie przejda

Właśnie mi się przypomniało jak położna na sr mówiła żeby zabrać ze sobą do szpitala suszone jabłko bo to niby pomaga na dwójkę po porodzie. Może spróbuj i jeszcze znam sporo osób, w tym moją mamę, że jak na czczo z rana wypiją kawę z dużą ilością mleka to tez lecą.

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Hej😘 cos mi sie wizaz zacina. Nie moge cytowac.
Nie moge spac od 6:/ weszlam na swoje konto, bo wczoraj wyplata i szok😠dostalam mniejsza podstawę...cos mi sie wydaje ze przez to glupie zwolnienie od rodzinnego😡
Poczekam do sensownej godziny i dzwonie do kadr...ehh

A z dobrych wiesci to dzis wizytujemy😍

Vanessa a moze mialas chwilowy spadek cukru? Przeszlo po kanapce?

Chwal się potem jak po wizycie

Rety jakie to moje dziecko jest leniwe. Coś tam rozciągnie się dwa trzy razy i potem nic. A do 13 kwietnia to chyba zejde zanim się dowiem czy się przekręciła czy nie. Codziennie o tym myślę.

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 07:08   #2520
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, kawa i śniadanie na stole miłego dnia

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

PS. U nas dziś początek 30 tc

Jeszcze chwila i rodzimy

Adatka, nie martw się tym chudnięciem. Zmieniłaś sposób odżywiania, więc to naturalne, że coś ci spadło. Dzidzia sobie od ciebie weźmie co jest potrzebne

A sukienkę dla siebie masz? Mam 2 komunie w maju i chyba pójdę w worku Wianek będziecie mieć z żywych kwiatów?
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości