|
|
#4411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Cytat:
|
|
|
#4412 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Chyba kolejna z kwietniówek będzie się "rozpakowywać" 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Koleżance też 36+0 odstawili leki i robili masaż szyjki po 37+0 i urodziła. 😓 Muszę im powiedzieć..że nie wyrażam zgody na wywoływanie porodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4414 | |
|
Rozeznanie
|
Hahaha Ty to powinnaś przeczytać Domestosa
Cytat:
myślę, że akcja nie zacznie się od razu po odstawieniu lekówWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4415 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4416 |
|
Rozeznanie
|
Glassball gratki za pomyśle umowy kredytowe i notarialne.
Mi sie naj na rodzenia bardzo podoba mi ale cóż. Z resztą oby dziecię było tylko całe i zdrowe 😊 Decorail głodnemu chleb na myśli? 😂 Mohnka będzie dobrze. Przecież lekarza wiedzą co robią. No i feliciti ma rację. Jeszcze się okaże że któraś Cię wyprzedzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4417 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie, też nie rozumiem czemu w takiej sytuacji po prostu nie wypuścić do domu, skoro to już bezpieczny termin.... wywolywania bez powodu nie ogarniam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Potrzebuję kopniaka w tyłek! Mam na 10 na te paznokcie, a tak mi się dobrze leży i nie chce wstawać z łóżka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boję sie ze nie dotrwam do wesela przyjaciółki ![]() Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Glassball gratuluje!! My w piątek podpisujemy akt także też wszystko blisko a teraz zbieramy się do banku. Stresik jest ![]() Wysłane za pomocą mTalk
|
|
#4419 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Jestem po prostu zbulwersowana praktykami w Twoim szpitalu. W jakim mieście to? Jak nie chcesz to nie mów oczywiście. Z jakiej pały maja Ci przepraszam wywoływać poród? Po pierwsze to niebezpieczne, tzn niesie ryzyko, a po drugie dzieciątko w 37t0d jest gotowe to przyjścia na świat, ale jesli wytrzyma do np 38t0d to tylko dla niego (i rodziców) lepiej bo dojrzalsze odruchy, układy... Ja witam się w 37 tygodniu czekam na ktg.22.02.2016 Hania ![]() 37/40 Agatka
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Anita - hehe, możliwe - i nas posłucha
![]() Happiness - kupowałabym
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wracam od gina... Piotruś ma 2800.!! Tym razem termin wyliczyla na 9 maj.
|
|
#4422 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tak w ogóle to mi Ciebie szkoda, zawsze taka wesoła, ale widać że "już" masz dość, zwłaszcza tych nocy Niestety nie wiem co można robić z tymi nogami, mojemu mężowi często "noga skacze" i też przez to nie może spać... Jedyne co może pocieszyć to to, że jeszcze miesiąc, mamy level 8/9 completed to jak ćwiczenia z Chodakowską, ostatnie rundy są ciężkie ale potem jaka satysfakcja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a tak na serio to nie mam ciśnienia na jakiś konkretny termin, wiadomo, że miewam dość czasami i chciałabym tydzień przed terminem, ale jak będzie tydzień po, to jakoś dam radę ![]() głodnemu chleb na myśli ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4424 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chciałabyś ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||||
|
|
|
#4425 |
|
Wtajemniczenie
|
Mohnka nie mówię, co bym zrobiła na Twoim miejscu, bo tak naprawdę tego nie wiem, ale wydaje się to najlepszą opcją, żeby wypuścili Cię do domu, skoro nie podają już leków. Na spokojnie byś spakowała torbę i spędziła jeszcze trochę czasu w domu. Na wywoływanie na pewno bym się nie zgodziła...
---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Dziewczyny, a jak to jest z pobraniem tego gbs? Pobiera lekarz i musicie zanieść to do labo? Czy pobierają na miejscu?
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie duże bobasy na wątku rosną
![]() Mój ma w 33 tc 1960 g. Pranie robię w Loveli, zapach w butelce jest dla mnie taki sobie, ale na ubrankach nie czuć ![]() Mohnka; Nie zgadzaj się na wywołanie, masaże szyjki itp, maluch sam będzie wiedział kiedy ma wyjść, a nie im się spieszy bo łóżko trzeba zwolnić
|
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4428 | |
|
Wtajemniczenie
|
[/COLOR]Dziewczyny, a jak to jest z pobraniem tego gbs? Pobiera lekarz i musicie zanieść to do labo? Czy pobierają na miejscu?[/QUOTE]
to zależy od miejsca, ja chodzę prywatnie i moja gin pobierze próbki, da mi je i muszę je zawieźć do labo. jutro będzie ta akcja ![]() Cytat:
![]() dziś ma przyjść stojak do wanienki, kurczę tak bym chciała żeby pasował do tej wanienki z Ikei. Dam Ci znać. |
|
|
|
|
#4429 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
U mnie gbs został pobrany przez pielęgniarkę, ona te fiolke opisała i jakiś facet im odbiera te próbki i zawozi do laboratorium a przywozi wyniki. Tak u mnie jest za każdym razem
|
|
|
#4430 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
ale pospałam, do 10!! Oczywiście wstawałam w nocy do łazienki z 7 razy, bo wypiłam 1,5l wody od20, ale wreszcie nie mam worów pod oczami Cytat:
![]() Effpe, uwielbiam kapustę kiszoną, ale w ciąży nie mogę, mój organizm ją odrzuca ;/ Talusia miałam zgagę kilka razy przed ciążą, ale znośną, a teraz mam codziennie, jak Tż Efffpe i uwierz mi, nie da się do tego przyzwyczaić, najgorzej jest wieczorem ![]() Mój Tż też nie chce dać sobie pobrać krwi, przez co nie wie, jaką ma grupę, a tatuaży ma mnóstwo na całym ciele (nogi, ręce, plecy) i weź tu zrozum faceta Jak mi pobierają krew do badania i on to widzi, to aż sie odwraca, bo nie może hahahah ![]() Wiecie co, chciałabym dziś porobić coś fajnego z Tż, jechać w fajne miejsce, pospacerować, ale tak mnie boli spojenie, że chyba zmarnuję ten dzień w domu ![]() Jeżeli chodzi o gbs, to ja chodzę prywatnie do ginki i prywatnie robię badania i w tym labo pobiera mi ta Pani, na początku mi brała i wczoraj akurat byłam
Będę mamą! Maj 2017! Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej. Edytowane przez marg0lcia Czas edycji: 2017-03-29 o 10:22 |
|
|
|
|
#4431 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
druga kwietniówka zaczęła rodzić ☺
|
|
|
#4432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czas na kawę
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza nocka bez wstawania na siku
ale dzisiaj piorę pościele i bedzie zamianka, bo niestety jedno to problem z wyjściem z łóżka a druga to w nogach łóżka mamy rzeczy młodego i zeby wyjsc to trzeba kombinować. Tz oczywiście musiał pojechać do pracy, bo kierownik dzwonił a ja zostałam sama z dzieciakami. A mieliśmy szafę przejrzeć, No trudno jutro to zrobimy. Dzieciaki jak zawsze marudzą bo dzisiaj do szkoły nie poszli i chca jakies durne bajki ogadlac. Ale niestety sa u mnie i oglądają to co ja chce. Zreszta szwagierka mówiła, ze maja robić lekcje i czytać cos bo będę mieć sprawdzian. Ale wez wytrzymaj z takimi marudnymi dziećmi, jeść oczywiście nie chca chleba z czymś ... Ja pewnie tez będę jednak Kwietniowka, wszystko zależy od Maksia jak rośnie. Mohnk dała mnie ten szpitala to jakas patologia, skoro odstawiają Ci leki i czekają na poród to ja bym chciała wyjsc do domu. Na żadne wywoływanie bym sie nie zgodziła. Mi gbs pobrała moja lekarka na wizycie i miałam tylko zanieść do położnych, tam tez zrobiłam inne badania krwi. Ale po fakcie sie kapnęlam ze mogłam je zrobic pózniej jakos w kwietniu zeby mieć świeże wyniki :/ nie chciałam juz jechać do lux medu na wizytę bo i tak mnie olewaja, ale będę musiała widocznie bo skierowanie na badania. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
#4434 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja się nie zgodzę na wywoływanie.. Powiem im o tym. Koleżanka chodziła w 38 z tymi skurczami ale nic nie szło i chcieli jej przyspieszyć, ale po co.. Ja się nie zgodzę i już. Cytat:
Cytat:
|||||
|
|
|
#4435 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Naczytałam się wczoraj przed snem o dużych dzieciach i mi się pół nocy śniło, że mi na siłę wyciskali 5,5 kg synka ... Ja też biegam w nocy co chwilę na siusiu :| Co do facetów u lekarza .... mój też omija szerokim łukiem ... kiedyś byliśmy z Sebkiem u pediatry to jak zobaczyła mojego męża to mu założyła kartę, zbadała i się okazało, że ma zapalenie oskrzeli naciekające już powoli na płuca ... dostał antybiotyk ... od pediatry w wieku 35 lat do tej pory śmieję się z niego, że ma kartę u pediatry założoną ![]() Czyli widzę, że lovela u Was przeważa. Tego bobini nie widziałam w biedronce, a wczoraj byłam i się rozglądałam co mają. Może w tesco obczaję jeszcze dzidziusia i jak będzie to bobini Dzięki za rady
|
|
|
|
#4436 |
|
Rozeznanie
|
Fartuch ale duży chłopczyk już 😀
U mnie gbs został w gabinecie ale równie dobrze możesz dostać próbkę do ręki żeby zanieść do labo Ciekawe kiedy mi każą odstawić luteinę Poprasowałam trochę zrobiłam kolejne pranie i powiesilam i muszę odsapnąć. Mam taką kopę do prasowania ze nie wiem czy w tydzień ogarnę 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4437 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Anita, ja w zeszły czwartek ostatni raz brałam luteine. Lekarz powiedział że u mnie to bez sensu bo dziecko i tak się nie chce podnieść 😑
|
|
|
#4438 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Codziennie jak cos zje ciężkiego zazwyczaj po gęstych sokach czy chipsach :p ale tz lubi sobie zjeść wiec nie odmówi ![]() Cytat:
Hahaha z tym ze ja musze wejść po schodach zeby isc do łazienki sypialni i pokoju małej xd wiec ciagle biegan ![]() Cytat:
On nie pójdzie nawet jak by umierał xd [QUOTE=Mohnka;72355867]O kurde! W poniedziałek odstawiają mi leki! Bo skończę 36 tydzień i nie będą już hamować porodu! ![]() Wytrzymam tydzień bez leków?! żeby skończyć 37? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/] Na wywołanie sie nie zgadzaj. Ale pamiętaj Że nawet jak byś urodziła teraz to jesteście juz bezpieczni ![]() Ale wierze w to ze jeszcze przenosisz :p Pospalam troche śniła mi sie moja praca Dzis sie biorę za prasowanie:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4439 | |||
|
Rozeznanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7235207 1]Tz poszedł spac a ja siedzę w salonie i oglądam na tvp2 o rozpieszczonych dzieciach w UK.. Porażka!
Matka pracuje w 3 pracach zeby dogodzić córeczce.. Inni nie maja na rachunki a i tak rozpieszczają córkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Też to oglądałam, rodzice są stuknięci. A ten tatuś co kupiłby wszystko dla swojej córeczki a rachunki nie zapłacone? Te dzieci nawet nie potrafią się cieszyć z tych rzeczy. Kupione - zaliczone - schowane do szafy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
happiness ja mam maszynerię do hybrydy w domu i robię sobie paznokcie sama to ogromny plus, że robię wtedy kiedy chcę a właśnie miałam pytać te mamusie, które chodzą na SR czy był tam poruszany temat paznokci do porodu? Można mieć hybrydę ?A tak w ogóle to dzień dobry ![]() Od wczoraj dopadł mnie strach okołoporodowy czy wszystko pójdzie dobrze, czy poród przebiegnie prawidłowo, czy nie bedzie komplikacji, czy dam radę ???!!!!!! RATUNKU!!!
Lenka 12.03.2010 CC http://www.suwaczki.com/tickers/ug378u69qhqma25s.png Maja Edytowane przez aixa Czas edycji: 2017-03-29 o 11:47 |
|||
|
|
|
#4440 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie mówię, że chcą mi poród wywoływać, tylko..że tego się boję, bo koleżance też odłożyli leki w 36+0 i miała też rozwarcie i że nic się nie działo to ja wzięli na badanie i w końcu się nią zajęli.. To jakby mi mieli tak robić to wolę uciekać do domu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Ale nie chcę wyjść do domu bo jak pisałam boję się przy rozwarciu .. A u nas sypialnia u góry, toaleta na dole i te schody parę razy dziennie... To bym szybko urodziła. Przy czym Tz pracuje w rozjazdach ciągle i może być w trasie jak coś się zacznie dziać.. I zanim wróci to może minąć np 2 godziny + godzina dojazdu do szpitala.. Heh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

A dlaczego odstawiają leki? Tak lepiej dla Maksia, czy poprostu takie procedury, żeby pacjentki łóżka zwalniały? 
myślę, że akcja nie zacznie się od razu po odstawieniu leków

boję sie ze nie dotrwam do wesela przyjaciółki
a teraz zbieramy się do banku. Stresik jest 
bo dojrzalsze odruchy, układy... 

na logike ma to sens bo pewnie produkuje mi sie za duzo tych sokow trawiennych i jak nie maja czego trawic to zaraz zaczyna mnie palic
płukaniu nic nie czuję. Ale dla dziecia to lepiej myślę, tym bardziej na samiutkim początku
ja się nie zgodzę na wywoływanie.. Powiem im o tym. Koleżanka chodziła w 38 z tymi skurczami ale nic nie szło i chcieli jej przyspieszyć, ale po co.. Ja się nie zgodzę i już.
ale nastawialam też na dwa płukania a ciuszki suszyły się na dworze.

żeby skończyć 37? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)