|
|
#61 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤
Witam się na odchowalni
Wczoraj cały dzień mnie nie było, mąż miał wolne więc korzystałam Najpierw byliśmy u lekarza, Ala już 4400 waży. Zaszczepiliśmy ją na pneumomkoki. Lekarka powiedziała, żeby w przyszłym tyg szczepić na 6w1, a ja nie wiem czy szczepić tym czy na nfz. Zresztą zrobię przerwe 2-3 tyg,bo to duże obciążenie dla organizmu. A potem byłam na ciuchach, u fryzjera i z koleżanką poszłyśmy na miasto, a mąż zajmował się małą Ach i pierwsza noc w tuliku za nami. Nie wpłynął na długość snu, mała i tak o 2 wstała. I jęczała pół nocy, bo co chwilę puszczała bąki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie lubię sztucznych rzeczy… Ale po praniu nic się nie stało ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za usg bioderek !
ja dzis mam ktg na 13 I w ogole powiem Wam ze odchodzi mi czop podbarwiony krwia. Juz wiem ze to 'to' jak dlugo trwa ktg ? ![]() Ale piekna pogoda !
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
MartaMagda
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Fantazja, nie smaruj dziecka sterydami. One na dorosłe osoby mogą mieć zły wpływ, a co dopiero na maleństwa. Jestem w szoku jak niektórzy lekarze lekką ręką wypisują maści sterydowe.
Maksio śpi. jestem w szoku, że mi zasnął po karmieniu o 6. darł japę okropnie i po 7 w trakcie darcia normalnie jakby kabel ktoś odlączył i jeszcze śpi. chwilo trwaj! Silver my też mamy nutriton, ale jeszcze nie podawaliśmy, bo chce skończyć to mleko ar, zeby tak nie napoczynać i nie zostawiać. obstawiam, że w piątek/sobotę się skończy. planuje wrócić do poprzednich mlek jakie mamy (hipp i bebilon profutura) i je wkonczyc z zageszczaczem, planuje tez mniej dawac niz tam jest napisane, bo ten beblion ar to straszna gestwina. moze maly przestanie plasteliną się załatwiać wtedy zjadłam 3 jaja na twardo korzystając z okazji i poprzeglądałam sukienki na chrzest. ciągle nie mamy ojca chrzestnego, serio chyba tylko moja siostra będzie chrzestną. kolega męża co moglby być bo jest wierzący, jest z innego miasta i akurat na maj mają termin porodu. obawiam się też, że jak ksiądz poleje głowę małemu to kościół legnie w gruzach od krzyku. ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- jak ja chodziłam i byla kolejka to trwało standardowo 25 minut. jak pojechałam ze skurczami co myslalam ze juz rodze i sie rysowaly spore skurcze to mnie trzymali na ktg godzine. sądzę, że nie ma reguły. jak nie będą się pisać skurcze, a tętno dzidziusia ok to pewnie koło 25 minut będziesz miec własnie
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Zamglony róż czy jakoś tak
Dziś ma go kurier przywieźć a z h&m to http://www2.hm.com/pl_pl/productpage...biel/Serduszka |
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Mariea aha, dziekuje
bo musze uprzedzic Tzta
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#68 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten dresik Cytat:
bo wtedy dzidzia sobie lepiej hassa![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Mariea uzywasz hipp bio? Mam całą paczkę niee otwartą do oddania. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Czasem mnie moj maz denerwuje. Jak tylko maly cos kaprysi, placze, ma gorszy dzien to on zaraz pyta czy moze zjadlam cos co moglo to sprawic. Nic innego nie moze miec wplywu tylko moje mleko a na moje mleko ma wplyw tylko to co jem.. mowie mu za kazdym razem ze to co jem ma wpływ na ewentualna alergie i tyle.. a on ciagle swoje.. albo dzisiaj pyta czy Karol jadl bo jakby sie zarazil od Ali to dzisiaj wyjdzie i ze "musze go karmic zeby sie nie odwodnil" fajnie tak sluchac pouczen jak jestem z Karolem sama po 13-14h, większość karmien to walka gdzie oboje wyjemy a ja zgaduje co moge zrobic zeby bylo lepiej. Ale jasne dzieki bede pamietala ze to wszystko przez to co jem i zebym pamietala o karmieniu dziecka, gdzie mam wrazenie ze calymi dniami nic innego nie robie..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#70 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kocyk miałam wziac ten sam, ale przepadłam, jak na zywo zobaczyłam różowy z Lullalove Cytat:
moj sie na szczescie nie wtrąca
|
||
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie wkurza jak faceci wywieraja presje odnosnie kp, a gow.no wiedza jaka to meka czasami.
I co? Tez mam kupic ten kombinezon? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#72 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nic nie robie tylko cycole.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() pozniej to owszem, ale teraz nie...zreszta nasze male dzieci nie znaja reguły wiadomo dzielimy sie tu radami "wanna, woombie, mleko,spac" ale podobno rytmu dnia dziecko sie po 2 miesiacu uczy i igdyby mu zapodac taki pakiet o 15 to nie zasnie działą tylko wieczorem ![]() do noszenia nie da sie przyzwyczaic, tak jak do smoczka w pierwszych miesiacach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() najdluzej 40min ![]() tylko przed wywoływaniem mialam godzinkę ![]() Cytat:
wczoraj jak wrocilam zmordowana ze spaceru po godzinie to zapytał co tak krotko i ze powinnam dluzej spacerowac. no piorunami strzelalam ![]() ale pochwalilam moje dziecko ze do 2:30 spało... pozniej spał 2h a pozniej 1;15 !!!! i tak oto 6:20 zaczelismy dzien wzielam go do łożka ale do 9 karmiłam 3 razy... a mąż "ja ide do pracy, wiesz to chyba moj budzik go obudził" no dramat!!! a teraz lezy i jeczy... placzem tego nie nazwe ale jeczybuła straszna...tylko na rekach dobrze...i tak oto walcze z tym dniem od 6:30 a dopiero jem kanapke. z pasztetem bo to mozna 1 reka zrobic ![]() sie pochwalilam ze mi dziecko spi :/
|
|
#73 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki ten kolor kocyka na żywo? Ładny? I jaki rozmiar dresu wzięłaś?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
sQ, nie wolno chwalic! Bo sie zaraz zepsuje.
Ja dzis w nocy mialam pobudki co 1,5h. Teraz tez wieczne karmienie. Najgorsze, ze Mala sie denerwuje jak takiej miekkiej piersi nie moze sobie dobrze zlapac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
A chłopcy co noszą w tym sezonie?!
![]() A ten dresik to na wiosenne wieczory?
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, w co ubieracie przy takim +15? Ile warstw?
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Zagęszczacz do mleka. Przeciw ulewaniu.
My po usg. Bioderka zdrowe ![]() Do pampersa kazał lekarz rozebrać. Wysłane z mojego myPhone Cube przy użyciu Tapatalka
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#81 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w to co w domu, czyli body i polspiochy i pakuje do spiworka
plus cienka czapka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
Wrrr nie umiem ubrac dziecka na taka pogode
tzn czytam Was i stwierdzam ze za grubo ubieram ale w sumie Mala nie wraca spocona... btw wczoraj odbieram 5latke z przedszkola a ona ma placu zabaw w samym topie z dlugim rekawem... inne dzieci tak samo- plecy cale na wierzchu a i tak juz miala chrypke i troche kataru... mam nadzieje ze nic sie nie rozwinie bo mialam isc na szczepienie z Mala ale w tym wypadku sie wstrzymuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Body z kr, bluza i kamizelka
Spodnie i skarpetki Czasem kocyk czasem osłonka a wczoraj nic, ale wczoraj było 21 i zamiast bluzy była koszulka z dl rękawem ![]() Kombinezonu od miesiąca nie nosi... Cytat:
|
|
#85 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak podaje moje odciagnięte mleko to jedna miarka na 100ml. A jak pierś to przed karmieniem (25ml wody i jedna miarka, podaję łyżeczką). Wysłane z mojego myPhone Cube przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego myPhone Cube przy użyciu Tapatalka
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Body z dl, spiochy, bluza grubsza, czapka cienka i kocyk. Wczoraj spacerowalismy z opuszczona budka.
Cytat:
Ten zageszczacz to z polecenia pediatry? Na recepte? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#88 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mala od kilku dni ulewa po jedzeniu ale tylko w dzien- jak zasnie to jest ok, smieje sie ze chyba jest za lakoma i sie obzera nie miesci sie w brzuszku i sa efekty potem ehhWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#89 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat mój mąż nie komentuje tego co jem, tylko ogólnie mnie zachęca żeby cisnąć kp, ale teść mi raz przez telefon zasunął, choć kurde znawcą tematu jest przednim, że mały źle się czuje bo na pewno cos zjadłam. no kurde zjadłam, bo jeść trzeba żeby żyć niepotrzebnie wspomniałam wtedy że meczymy sie z kolkami, moich teściów i tak nie obchodzą nasze zmartwienia
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

Najpierw byliśmy u lekarza, Ala już 4400 waży. Zaszczepiliśmy ją na pneumomkoki. Lekarka powiedziała, żeby w przyszłym tyg szczepić na 6w1, a ja nie wiem czy szczepić tym czy na nfz. Zresztą zrobię przerwe 2-3 tyg,bo to duże obciążenie dla organizmu.

hmmm
bo takie coś mają na ulotce:
Moja ze mną w łóżku śpi też o wieeeeele dłużej niż w łóżeczku, ale nie chce jej tak uczyć 

bo musze uprzedzic Tzta 

nic nie robie tylko cycole.
daje mu przeciez sab simplex