Panny Młode 2009 cz.II - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-14, 21:15   #3061
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
A co sie szokowac? Ustrzelil to ma
chyba dopiero teraz wszystko do niego dotarlo ... jak zobaczyl swoje pociechy na zywo juz dzwonil do mojej cioci ( jego mamy ) i mowil ze maly zlapam go za palca i nie chcial puscic hehehe
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 21:15   #3062
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
aaa dziweczyny musze sie wam pochwali czyms
zostalam dzisiaj ciocia trojaczkow 2 dziewczynki i chlopczyk
uuuu no to gratuluje

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
o dianie nie słyszałam niestety nic dobrego, generalnie ona ma własciwosci antykoncepcyjne ale w rejestrze tabletek anty nie jest zapisane tylko tabletek na tradzik, moja kolezanka brała ja ponad roku i zaszła w ciąże. choc brala dokładnie i nic nie omineła jednak sa to tabletki stare generalcji wiec przerwe trzeba robic. ja biore Yasmin i tu jak mój gin powiedział, nie trzeba robic przerwy.
poza tym słyszalam ze nie dobrze jest robic takie krótkie przerwy bo mozna sobie organizm rozregulowac. a ty jak dluga przerwe robisz??
hmm nio szczerze mowiac to nie wiem jak dluga ta przerwe powinnam zrobic?? na razie to nie jem 1,5 miesiaca (1 okres mialam), ale za 1,5 miesiaca Tż wraca wiec chcialabym znowu zaczac bo juz mi obwieszcza w kazdym smsie jaki to spragniony nie jest pytalam sie ginekolog jak dluga powinna byc taka przerwa to mi powiedziala ze wystarczy jeden, dwa cykle, ale sama nie wiem a Ty jak slyszalas??

Cytat:
z tabletkami tak jak i z innymi srodkami antykoncepcyjnymi jest tak, ze nic nie daje 100% gwarancji, ze w ciaze sie nie zajdzie. Nawet sterylizacja nie daje 100%, tylko szklanka zimnej wody zamiast
zgadzam sie

Cytat:
Napisane przez pati86 Pokaż wiadomość
Dokładnie też tak słyszałam. Robienie przerwy i "za chwile" na nowo przyzwyczajanie organizmu do tabletek to chyba niezdrowe .
no na logikę to tak by wychodzilo, ale moja gin jak ja zapytalam czy taka przerwa jest dobra i ile powinna trwac to mi powiedziala ze mozna przestac brac nawet na miesiac tylko i ze to jest dobre wiec nie wiem, chyba co gin to inna opinia
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 21:16   #3063
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
uuuu no to gratuluje
dziekuje
Stary 2008-04-14, 21:16   #3064
Rybulka
Zakorzenienie

Żabciu, gratuluję Ci jako potrójnej cioci
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 21:16   #3065
mala2241
Raczkowanie

Cytat:
Jak by ktoś w taki sposób zepsuł mi wesele to bym poszła i udusiła!
ja tez na bank bym zabila!!!!

Cytat:
ja bym obstawiala scieme, chociaz nigdy nic nie wiadomo
ja tez mysle ze to sciema byla

Cytat:
Napisane przez Zottel Pokaż wiadomość
Witajcie kobietki po dluzszej przerwie. Wczoraj wrocilam do domu i dzis najpierw musialam pol dnia sprzatac i prac
Teraz jestem na etapie wyszukiwania kwiatkow na bukiecik i na ozdobe stolow. Chcialabym cos wiosennego. Musze na wizazu popatrzec, na pewno cos znajde.
A na wesele juz tez prawie wszystko zalatwilismy teraz jak bylismy w Polsce: sala (100 zl od osoby za jeden dzien), Dj, fotograf i kamerzysta (2000 zl). U ksiedza tez juz sie zapisalismy.
A co do dzieci- w sumie chcialabym gdzies po roku malzenstwa zajsc w ciaze. Moja mama juz powiedziala ze powoli mogla by zostac babcia Powiedzialam jej ze musi jeszcze ze 2 lata poczekac
no to gratulacje z zalatwienia wiekszosci spraw i witaj po przerwie

Cytat:
czyli co chcesz powiedziec ze gdybys w ciazy dowiedziala sie ze Twoje dziecko jest chore to bys je usunela? bo nie rozumiem za bardzo Twojej wypowiedzi ....

aaa dziweczyny musze sie wam pochwali czyms
zostalam dzisiaj ciocia trojaczkow 2 dziewczynki i chlopczyk
o matko potrojne szczescie i potrojny balagan jak bedziesz miala zdjecia to pokaz i serdeczne gratulacje
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
mala2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 21:21   #3066
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Żabciu, gratuluję Ci jako potrójnej cioci
dziekuje
Stary 2008-04-14, 21:22   #3067
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala2241 Pokaż wiadomość
o matko potrojne szczescie i potrojny balagan jak bedziesz miala zdjecia to pokaz i serdeczne gratulacje
dziekuje kochana
jak tylko bede miala zdjecia to wrzuce obiecuje
Stary 2008-04-14, 21:35   #3068
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
pytalam sie ginekolog jak dluga powinna byc taka przerwa to mi powiedziala ze wystarczy jeden, dwa cykle, ale sama nie wiem a Ty jak slyszalas??
wiesz nie pytałam sie ile dokaldnie taka przerwa ma trwac, ale chyba nie za bardzo jak bedzie taka krótka,jak cos to chyba z rok (gdzies na jakims watku ginekologicznym to czytałam) bo jak kilka miesięcy to mozna sobie organizm rozregulowac. ja np. nie robiłam przerwy jak TZ na wakacje na 3 miesiący wyjechał. tak samo jak teraz co mamy 5 miesięcy przerwy (jeszcze tylko miesiąc został )

ps. TZ zdwonił, ze dzis był w kosciele aby zobaczyc czy jest nowy kalendarz na 2009 rok, ale nie ma wiec tylko sprawdzil, czy jestesmy zapisani i jestesmy na nasz dzien tez jest inna para juz zapisana ale na inna godzinę oczywiscie
wział tez od księdza ksiązeczka z modlitwami i pytaniami na egzamin przed bierzmowaniem i ma sie nauczyc i w ciagu miesiąca ma przyjsc i zaliczyc bo w czerwcy bedzie miał juz bierzmowanie

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 21:40   #3069
mala2241
Raczkowanie

Cytat:
dziekuje kochana
jak tylko bede miala zdjecia to wrzuce obiecuje
to ja czekam
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
mala2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 21:52   #3070
annfas
Zakorzenienie

żabciu ja też gratuluje

co to geo rodzenia dziecie w wieku 40 lat to owszem ryzyko nie rośnie jeśli nie jest to pierwsza ciąża tylko kolejna, ale pierwsza ciąża w tym wieku to już jest wzrost ryzyka wystąpienia chorób, chociaż nikt nie mowi, że tak będzie w 100% gerealnie ryzyko wzrasta po 30 ale to jesli chodzi o pierwszą ciążę.

Co do alkoholu (któraś z was pytała) to jest decyzja mojego taty i taty TŻ ale wstępnie będzie albo Wyborowa albo Maximus

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 21:54   #3071
kliwia
Zakorzenienie

jaga jeszcze nie słyszałam, by w hurtowniach takie rzeczy się zdarzały z alkoholem - połowa mista [puby, sklepy] się tam zaopatrza, więc wyszłoby to szybko. z resztą w moim rodzinnym mieście też tak jest. obawy więc nie mam.

Trojaczki. ooooo Gratulejszyn.
mój Tż chce bliźniaki, ale przynajmniej genetycznie bliźniakami nie jesteśmy obciążeni - będzie musiał się jedynm zadowolić.

No buziaki, buziaki na dobre sny.
Jutro do ortodornty idę, i pewnie do końca tygodnia zostanie mi do jedzenia kleik ryżowy +woda
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 21:55   #3072
annfas
Zakorzenienie

u mnie w rodzinie bliźniaki sie zdarzały, więc szanse rosną

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 22:07   #3073
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
jaga jeszcze nie słyszałam, by w hurtowniach takie rzeczy się zdarzały z alkoholem - połowa mista [puby, sklepy] się tam zaopatrza, więc wyszłoby to szybko. z resztą w moim rodzinnym mieście też tak jest. obawy więc nie mam.
ale to nie sa moje wymysly Ja mowie to co widzialam w 'uwadze' na tvn.

Od strony TZ w rodzince trafiaja sie bliznieta Tak wiec i u nas jest szansa na jednojajowe.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 22:08   #3074
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny ale zawsze mozna zajść ciąze od razu po odstawieniu tabletek i wtedy jest duza sznasa na ciąze mnogą

Stary 2008-04-14, 22:12   #3075
jaga_2001
Zakorzenienie

dokladnie Jedna z wizazanek po odstawieniu pigulek zaszla w pierwszym cyklu w ciaze. Ma jedna corcie

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 23:26   #3076
eseska
Zakorzenienie

Uff... dziewczyny gratuluje - macie tempo pisania. dołączyłam do wątku koło południa i teraz prawie godzinkę czytałam by być na bieżąco.

dziękuję za ciepłe przyjecie.

Nasze przygotowania są na takim etapie: salę mamy, fotografa mamy, godzinę w kościele zaklepaną Jeszcze tylko zespół - namierzony jeszcze ich posłuchamy i jak sie nam spodobaja to bierzemy.

Gratuluje cioci trojaczków!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

Och, jaka ja tu stara jestem tzn nie jestem z wyżu. My na dzidziusia to zdecydujemy sie chyba szybko: bo wiek i odpowiedni ( ja w dniu ślubu będe mieć 28, mój TŻ 38), cujemy sie gotowi, no i mamy gdzie mieszkać.
A i tez w sklepach wzruszają nas te maciupkie ubranka
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 23:38   #3077
ivoclar
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Uff... dziewczyny gratuluje - macie tempo pisania. dołączyłam do wątku koło południa i teraz prawie godzinkę czytałam by być na bieżąco.

dziękuję za ciepłe przyjecie.

Nasze przygotowania są na takim etapie: salę mamy, fotografa mamy, godzinę w kościele zaklepaną Jeszcze tylko zespół - namierzony jeszcze ich posłuchamy i jak sie nam spodobaja to bierzemy.

Och, jaka ja tu stara jestem tzn nie jestem z wyżu. My na dzidziusia to zdecydujemy sie chyba szybko: bo wiek i odpowiedni ( ja w dniu ślubu będe mieć 28, mój TŻ 38), cujemy sie gotowi, no i mamy gdzie mieszkać.

witaj widać że przygotowania idą pełną parą
jaka stara-!! młoda mężatka ja w dniu slubu będę mieć całe29 a mój TZ 25też całe
a odnośnie dziecka hmm no cóż jakos nam do niego nie śpieszno; po 30 oczywiscie mojej zdecydujemy sie na pewno ,ale tylko TEN NAJWYŻSZY wie co komu przewidziane ,wiec co ma być niech będzie(na 93%ciaża mnoga to u nas rodzinne
Stary 2008-04-15, 00:41   #3078
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość
żabciu ja też gratuluje
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Trojaczki. ooooo Gratulejszyn.
mój Tż chce bliźniaki, ale przynajmniej genetycznie bliźniakami nie jesteśmy obciążeni - będzie musiał się jedynm zadowolić.
Cytat:
dziekuje dziewczyny

a jesli chodzi o ciuszki to fakt sa takie urocze ze cos my wlasnie paczke robimy i sie naogladac nie mozemy takie malutkie skarpetki i buciki ahh
Stary 2008-04-15, 07:41   #3079
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witam

a wiecie mój TZ ostatnio mi powiedział, ze sie juz nie moze doczekac kiedy bedzie karmił swoje dziecko taką malutka buteleczką i bral na kolana i czytal mu bajeczki, jak to usłyszałam to szczeke miałam na dole a w oczach łzy ze szczescia

Stary 2008-04-15, 08:39   #3080
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
witam

a wiecie mój TZ ostatnio mi powiedział, ze sie juz nie moze doczekac kiedy bedzie karmił swoje dziecko taką malutka buteleczką i bral na kolana i czytal mu bajeczki, jak to usłyszałam to szczeke miałam na dole a w oczach łzy ze szczescia
taa, a mój jak wpadał w zachwyt ostatnio w sobotę nad tymi wszystkimi dziecmi w wózkach to ja mówię," ale wiesz zobacz wózek 2000 kosztuje i wtedy nie będziesz m ógł juz sobie do roweru dokładać" a on na to "to kupię wózek" ja żyję w nadzieji, że to żarty powiedziałam, że jak coś to za 10 lat możemy o tym pogadać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 09:19   #3081
martucha84
Zakorzenienie

bozzzz 4 strony jestescie niezle... na chwile was zostawic a tu taki boom

wiec tak ja bede miala 25 lat (rocznik 84) moj tz 27 (82)

annfas, my tez nie chcemy czekac.. czemu bobaka odrazu, max 3 miechy po slubie, zeby od tabletek sie organizm troszku oczyscil... (biore novynett i lekarz mi mowil, ze jak regularnie robie co opakowanie przerwe na okres to potem wystarczy odtsawic i po 3 miesiacah mozna sie zabierac za dizdziusia i wszystko bedzie oki...
chcemy miec Zuzie i Patryka i jeszcze kogos ale nie wiemy (albo Emilke, albo Piotrusia) jeszcze sie zastanawiamy, ale 3 na pewno

moja kolezanka zrobila sobie przerwe w tabletkach.. i zaszla w ciaze, moze max po miesiacu i urodzila zdrowa core, wiec nie dokonca tabletki moga wplynac negatywnie..

Zabcia gratuluje szczescia razy 3

zottel witaj widze ze organizacja pelna para
Cytat:
ale to nie sa moje wymysly Ja mowie to co widzialam w 'uwadze' na tvn.

Od strony TZ w rodzince trafiaja sie bliznieta Tak wiec i u nas jest szansa na jednojajowe.
wiesz co w tvn w uwadze bylo ze moj nauczyciel z lo molestuje uczeniice (gowno prawda) wyssane z palca bzdury, wiec nie wierz tv (a rozmowa w toku sczezgol;nie.. nie wiem czy wszytkie odcinki, ale w pewnej czesci ludzie sa podstawiani i im sie za to placi - moj znajomy z osiedla byl w odcinku ze siedzi w poprawczaku a zostal juz ojcem ble ble ble.. owszem w poprawczaku byl, ale ojcem do teraz nie jest..)

Cytat:

no to widze ze organizacja do przodu
jaka stara mloda laska z Ciebie
Stary 2008-04-15, 10:57   #3082
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wiesz co w tvn w uwadze bylo ze moj nauczyciel z lo molestuje uczeniice (gowno prawda) wyssane z palca bzdury, wiec nie wierz tv (a rozmowa w toku sczezgol;nie.. nie wiem czy wszytkie odcinki, ale w pewnej czesci ludzie sa podstawiani i im sie za to placi - moj znajomy z osiedla byl w odcinku ze siedzi w poprawczaku a zostal juz ojcem ble ble ble.. owszem w poprawczaku byl, ale ojcem do teraz nie jest..)
o kurde nio to niezle a moja mama oglada namietnie rozmowy w toku i sie podnieca ale kurde wcale sie nie dziwie ze za to placa, bo ja to bym sie wstydzila isc przed kamere takie bzdury opowiadac jak czasem tak ludzie opowiadaja potem normalnie wstyd by mi bylo wyjsc na ulice, bo przeciez stosunkowo duzo osob to oglada i jakby potem sasiedzi mnie obgadywali albo ludzie na ulicy w miescie mowili patrz to ta to bym chyba zapadla sie pod ziemie ;/ zwlaszcza jakby mi kazali mowic ze kogos zabilam, siedzialam w wiezieniu, bylam prostytutka czy cos w tym stylu
Stary 2008-04-15, 11:14   #3083
martucha84
Zakorzenienie

no czasem tak bylo...
w uwadze o nauczylielu bylo niemilo, on potem byl wkurzony.. ale rozeslzo sie po kosciach..
a w rozmowach w toku gadaja czasem takie bzdury ze porazka... nie mowie ze wszystkie historie sa nieprawdziwe, bo czesc jest takich ktore wydazyly sie naprawde, no ale to sa bardziej ubublicznione syuwacje, ktore mozemy slyszec z innych zrodel, ale takie wyciaganie i pranie publicznie brudow nikt nie sprawdzi... i tam mozna pociskac kity ile wlezie... a szczegolnie juz ci ludzie ktorzy niepokazuja twarzy albo sa "ucharakteryzowani" dla mnie ten program byl wiaryygodny ale przez pierwsze max 3 lata dzialania.. a potem to takie naciaganie...

Edit - nie chcialam robic postu pod postem wiec edytuje i dopisze cos..
mianowicie mam do was pytanie...
u mnie na weselu na sali beda dwa dlugie stoly jeden pod sciana drugi pod oknem, miedzy nimi jest parkiet do tanczenia, i tak chce starszych gosci ciotki itd usadzic przy naszym stole, a kuzynow i cala mlodziez przyjaciol przy drugim... ale mam problem co zrobic z osobami towarzyszacymi naszych swiadkow? myslalam zeby siedziec tak - my obok nas swiedkowie a obok nich nasi rodzice..
na pocztaku myslalam zeby partnerow usadzic do mlodych (od mojej swiadkowej facet jest z paszej paczki wiec sobie siwetnie poradzi, ale swiadek mojego tz jest sam i jak z kim sprzyjdzie to z kims nieznanym i niechcialabym wyautowac jego dziewczyne zeby siedziala wsrod ludzi ktorych nie zna..) wiec moze zrobic tak ze my obok nas swiadkowie z osobami twoarzyszacymi a na przeciwko nas rodzice co wy na to? chyba ze macie inne pomysly..?

wiem ze to jeszcze duzo czasu, ale wczoraj wracalam autobusem pozno w nocy z katowic i moj tz zasnol a ja niemialam co robic wiec sobie rozmyslalam i naszedl mnie ten dylemat...

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2008-04-15 o 11:48 Powód: dopisek
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 12:09   #3084
Rybulka
Zakorzenienie

Martuś, w każdym razie, jak ja miałabym być osobą towarzyszącą świadka, to chciałabym siedzieć obok niego. Nie wyobrażam sobie, że mój TŻ jest świadkiem na weselu, a ja siedzę na drugim końcu sali... Miałabym focha na cały dzień
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 12:32   #3085
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
no czasem tak bylo...
w uwadze o nauczylielu bylo niemilo, on potem byl wkurzony.. ale rozeslzo sie po kosciach..
a w rozmowach w toku gadaja czasem takie bzdury ze porazka... nie mowie ze wszystkie historie sa nieprawdziwe, bo czesc jest takich ktore wydazyly sie naprawde, no ale to sa bardziej ubublicznione syuwacje, ktore mozemy slyszec z innych zrodel, ale takie wyciaganie i pranie publicznie brudow nikt nie sprawdzi... i tam mozna pociskac kity ile wlezie... a szczegolnie juz ci ludzie ktorzy niepokazuja twarzy albo sa "ucharakteryzowani" dla mnie ten program byl wiaryygodny ale przez pierwsze max 3 lata dzialania.. a potem to takie naciaganie...
ehhh nio nie dziwie sie bo nauczyciel to przeciez osoba, ktora powinna dawac przyklad i w ogole byc wzorem do nasladowania, a jak sie takie pogloski pojawiaja to bardzo latwo komus zniszczyc zycie i kariere bo przeciez kazdemu rodzicowi zalezy zeby dziecko bylo pod wlasciwa opieka a takie wiadomosci szybko sie roznosza i wywoluja panike i ludzie w to wierza i w ogola unikaja takich osob o ktorych chodza takie pogloski a czemu ten nauczyciel byl w uwadze?? bo ktos se wyssal z palca jakies plotki??

Ja tez edytuje bo doczytalam
Marta u nas na weselu tez beda takie 2 duze stoly po obu stronach parkietu i ja myslalam odwrotnie niz ty a mianowicie ja bym chciala siedziec z moim mezulkiem z przyjaciolmi a ciotki niech siedza przy drugim stoliku ale jeszcze zobaczymy bylam na takim weselu i mi sie bardzo podobalo bo jak siedzi sie tylko ze swiadkami i rodzicami to nudy straszne - tym bardziej ze ja mam tylko mame a Tż tylko tate, wiec wydaje mi sie ze lepiej bedzie jesli beda siedziec z rodzinka bo tak to nawet nie beda mieli z kim pogadac

Co do Twojego dylematu to podzielam zdanie Rybulki jakby moj Tż mial byc swiadkiem na jakims weselu a ja mialabym siedziec gdzies zupelnie indziej to na pewno nie czulabym sie komfortowo (nawet jesli by to byla moja paczka i bym wszystkich dobrze znala - ale jednak wszyscy by siedzieli ze swoimi polowkami i mi by bylo smutno...) szczerze mowiac to nie wiem czy w ogole bym miala ochote isc na takie wesele
Stary 2008-04-15, 12:41   #3086
martucha84
Zakorzenienie

bo laska ktora zostala "przeniesiona" do innej skzoly (byla w jego klasie, i on o to przeniesienie zabiegal..) chciala sie zemscic.. (a wystarczy wyslas straszny list do uwagi... i blagac o pomoc a oni slyszac molestowanie.. zrobia z tego taaaaaaaaaaaaaki material.. on sie zgodzil z nimi na rozmowe, bo powiedzieli mu ze chca rozmawiac o wycieczkach itd.. ktore organizuje(na islandie montblanc itd..) no i sie zgodzil... a po 3 pytaniach padlo.. czy to prawda ze.. no i widac bylo jego zmieszanie, zdziewienie, ipowiedzial ze to plotki on niebedzie na ten temat rozmawial.. a jak sa wywiady z ucziami (butami uczniow bozaden niepokazal twarzy) to widac ze to mocno pomotowane jest.. ale nikt niepowiedzial z uczniow ze on cos takiego robi - raczej ze jest wyluzowany, ze zartuje, ma ciety dowcip.. a oni to straali sie podkoloryzowac - opowiesciami pokrzywdzonej (a rczej jej plecami bo tez twarzy niepokazala) na szczescie dyrekca niewyciagnela w stosunku do niego zadnych konsekwencji..

Rybulka, no niby tak ale wczesdzie gdzie chodze na wesele to osoby towarzyszace swiadkow siedza gdzies indzien niz swiadkowi i niewiedzialam. Wiesz no jak znaja cala ekipe to raczej im to niebedzie sprawiac roznicy, a bawic sie itak moga razem.. gorzej jak nie i dlatego mam dylemat..

a wy juz myslalyscie jak to u siebie rozwiazac czy nie?
Stary 2008-04-15, 12:49   #3087
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie przerażające jest już to że ryzyko dziecka z zespołem Downa zwiększa sie kilkakrotnie u kobiet po 40- u kobiety 25- letniej 1/1250 urodzeń, u kobiety 30-letniej 1/952 urodzeń, w przypadku kobiety 35- letniej 1/385 urodzeń, u kobiety 40- letniej 1/106 urodzeń . Poza tym po trzydziestce gwałtownie spada płodność u kobiety. Starsze kobiety bardziej narażone są na poronienia i urodzenia martwego płodu. Można by pisać i pisać... Dlatego też nie rozumiem przekładania ciązy na pózniej czy też przedkładania kariery nad dziecko . Oczywiście każdy ma swoje zdanie na temat. Ja wyrażam tylko własną opinie .
Popieram

My Z tż'tem chcielibyśmy już,ale wiadomo,że na dziecko też jakos trzeba sie przygotowac.NIe wiem jeszcze jak potoczą się nasze losy z mieszkaniem i jak bedzie wygladała nasza sytuacja finansowa,ale tak czy siak nie chcemy tego zbyt długo odkładać.Myślę,ze tak z rok po slubie moglibysmy sie zaczac starac,a jak wyjdzie zobaczymy...
Generalnie to to czytająć niektore posty lub rozmawiająć z niektorymi ludzmi dochodzę do wniosku,ze nie wszyscy muszą być rodzicami(takze ze względu na dobro dziecka) i w ogóle zawierać związku małżeńskiego

Zaabcia gratuluję Ci jako świeżo upieczonej cioci trzech małych kluseczków
Stary 2008-04-15, 12:55   #3088
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
bo laska ktora zostala "przeniesiona" do innej skzoly (byla w jego klasie, i on o to przeniesienie zabiegal..) chciala sie zemscic.. (a wystarczy wyslas straszny list do uwagi... i blagac o pomoc a oni slyszac molestowanie.. zrobia z tego taaaaaaaaaaaaaki material.. on sie zgodzil z nimi na rozmowe, bo powiedzieli mu ze chca rozmawiac o wycieczkach itd.. ktore organizuje(na islandie montblanc itd..) no i sie zgodzil... a po 3 pytaniach padlo.. czy to prawda ze.. no i widac bylo jego zmieszanie, zdziewienie, ipowiedzial ze to plotki on niebedzie na ten temat rozmawial.. a jak sa wywiady z ucziami (butami uczniow bozaden niepokazal twarzy) to widac ze to mocno pomotowane jest.. ale nikt niepowiedzial z uczniow ze on cos takiego robi - raczej ze jest wyluzowany, ze zartuje, ma ciety dowcip.. a oni to straali sie podkoloryzowac - opowiesciami pokrzywdzonej (a rczej jej plecami bo tez twarzy niepokazala) na szczescie dyrekca niewyciagnela w stosunku do niego zadnych konsekwencji..

Rybulka, no niby tak ale wczesdzie gdzie chodze na wesele to osoby towarzyszace swiadkow siedza gdzies indzien niz swiadkowi i niewiedzialam. Wiesz no jak znaja cala ekipe to raczej im to niebedzie sprawiac roznicy, a bawic sie itak moga razem.. gorzej jak nie i dlatego mam dylemat..

a wy juz myslalyscie jak to u siebie rozwiazac czy nie?
ehhh, no bywaja takie przypadki niestety dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo

Co do Twojego dylematu to w poprzedniej wiadomosci dopisalam co mysle na ten temat U mnie mysle ze swiadkow z osobami towarzyszacymi kolo nas posadzimy, a u mojej przyjaciolki to swiadkowie w ogole nie siedzieli z para mloda tylko rodzice a swiadkowie przy osobnym stole z innymi
Stary 2008-04-15, 13:01   #3089
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez edytuje bo doczytalam
Marta u nas na weselu tez beda takie 2 duze stoly po obu stronach parkietu i ja myslalam odwrotnie niz ty a mianowicie ja bym chciala siedziec z moim mezulkiem z przyjaciolmi a ciotki niech siedza przy drugim stoliku ale jeszcze zobaczymy bylam na takim weselu i mi sie bardzo podobalo bo jak siedzi sie tylko ze swiadkami i rodzicami to nudy straszne - tym bardziej ze ja mam tylko mame a Tż tylko tate, wiec wydaje mi sie ze lepiej bedzie jesli beda siedziec z rodzinka bo tak to nawet nie beda mieli z kim pogadac

Co do Twojego dylematu to podzielam zdanie Rybulki jakby moj Tż mial byc swiadkiem na jakims weselu a ja mialabym siedziec gdzies zupelnie indziej to na pewno nie czulabym sie komfortowo (nawet jesli by to byla moja paczka i bym wszystkich dobrze znala - ale jednak wszyscy by siedzieli ze swoimi polowkami i mi by bylo smutno...) szczerze mowiac to nie wiem czy w ogole bym miala ochote isc na takie wesele
hmm ciekawy pomysl.. ale znajac naszych przyaciol skonczylo by sie to wielka wielka impreza nie w weselnym stylu.. wiec na naszego dobra, takie ustawienie zostawimy sobie na poprawiny... musze to obgadac jeszcze z tztem i rodzicami, jest wprawdzie duzooo czasu ale jak mam jakis problem to nie spoczne az go nie rozwiaze

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Generalnie to to czytająć niektore posty lub rozmawiająć z niektorymi ludzmi dochodzę do wniosku,ze nie wszyscy muszą być rodzicami(takze ze względu na dobro dziecka) i w ogóle zawierać związku małżeńskiego
oj ja mam takie samo zdanie, moja przyjcieolka, swietna kobieta, rewelacyjna przyjaciolka, stanowcza szefowa, ale w zyciu nie matka. Oj szczerze wspolczulabym jej dzieciakom, na sczezscie nieplanuje.. nie kazda kobieta musi sie spelnic w tej roli

Cytat:
ehhh, no bywaja takie przypadki niestety dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo

Co do Twojego dylematu to w poprzedniej wiadomosci dopisalam co mysle na ten temat U mnie mysle ze swiadkow z osobami towarzyszacymi kolo nas posadzimy, a u mojej przyjaciolki to swiadkowie w ogole nie siedzieli z para mloda tylko rodzice a swiadkowie przy osobnym stole z innymi
no bywaja.. ale skonczylo sie oki wiec looz
hmm tez slyszalam o weselu gdzie swiadkowie siedzieli z gosci, ale to mi sie niepodoba... trezba bedzie myslec
Stary 2008-04-15, 13:15   #3090
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
hmm ciekawy pomysl.. ale znajac naszych przyaciol skonczylo by sie to wielka wielka impreza nie w weselnym stylu.. wiec na naszego dobra, takie ustawienie zostawimy sobie na poprawiny... musze to obgadac jeszcze z tztem i rodzicami, jest wprawdzie duzooo czasu ale jak mam jakis problem to nie spoczne az go nie rozwiaze

no bywaja.. ale skonczylo sie oki wiec looz
hmm tez slyszalam o weselu gdzie swiadkowie siedzieli z gosci, ale to mi sie niepodoba... trezba bedzie myslec
hehe no my nie mamy poprawin takze zostaje nam tylko wesele Ja tez to musze obgadac jeszcze z Tżtem chociaz juz kiedys jak bylismy na tym weselu co wlasnie mlodzi siedzieli ze znajomymi to oboje stwierdzilismy ze to fajny pomysl bo przynajmniej mlodzi sie nie nudza z jakimis ciotkami, ciotki tez se w swoim gronie pogadaja. Fajnie bylo bo rodzice jedej i drugiej strony siedzieli obok siebie z reszta rodzinki. Tez bym tak chciala bo moja mama i tata Tż siedzac przy naszym stoliku i to jeszcze osobno (bo moja mama po mojej stronie a tata Tż po stronie pana mlodego) to by sie chyba zanudzili, a ja nie mam zamiaru siedziec przy stole z wszystkimi ciotkami hehe a tak jak beda siedziec z rodzina to sobie pogadaja przynajmniej - tak mi sie wydaje

Szczerze mowiac to mi sie tez nie za bardzo podoba jak swiadkowie nie siedza z para mloda, nie wiem dlaczego moja przyjaciolka tak ich usadzila bo nie gadalysmy o tym ale wydaje mi sie ze dlatego, ze oni wlasnie byli z osobami towarzyszacymi, a ona nie chciala ich rozdzielac.

Tylko nie wiem jak my usadzimy tych gosci, bo moj Tż nie chce slyszec o zadnych winietkach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości