Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-29, 14:13   #2641
daiquiricubano
Zadomowienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
Są jakieś malutkie wyprzedaże kolekcji w tym pajace i bodziaki. Dla dziewczynek nie patrzyłam, ale dla chłopców są fajne ubrania. I jeden pajac skradł moje serce taki z dinozaurem. Pajac plus czapka. Jest też jakaś promocja na pampersy 1 .

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dzięki ja i tak dużo pajacy kupuje "chlopiecych", bo te dziewczynskie to czasem są dla mnie za słodkie 😊 dinozaury mi nie przeszkadzają 😉 bardziej mi sie marzy, żeby córka chciała zostać astronautka niż księżniczka 😂 Leon pewnie też to lepiej zniesie, choć nie powiem, na spacerach lubi pożyczyć wozek z lalka i się nim pobawić 😉

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Można wiadomo, ale ten się zakłada na główkę i od razu jest cieplej dziecku. Ja po kąpieli zawsze mam ręcznik na głowie, bo mi zimno. Myślę , że Dziecko czuje podobnie. A te ręczniki są w takiej cenie ,że nowy zwykły kosztował tyle samo co ten z kapturem. Biorąc np. Te ikeowe (wielkość) to starczą na lata- Amelia jak miałam 4 lata to jeszcze ich używała.

My kupiliśmy Stuva mi się podoba ta opcja wyciągnięcia boku i zamontowania barierki.

Tez mysle o tym stuva, bo ma szufladę, a ja na pewno będę z niej korzystać 😊

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 14:14   #2642
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Dzięki ja i tak dużo pajacy kupuje "chlopiecych", bo te dziewczynskie to czasem są dla mnie za słodkie 😊 dinozaury mi nie przeszkadzają 😉 bardziej mi sie marzy, żeby córka chciała zostać astronautka niż księżniczka 😂 Leon pewnie też to lepiej zniesie, choć nie powiem, na spacerach lubi pożyczyć wozek z lalka i się nim pobawić 😉

Dogadałby się z moją córką , bo ona pierwsza do pożyczania wózków 😂

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 14:14   #2643
pannaanna_87
Zakorzenienie

Dopiero jedziemy eh dzieki za rady. Moze kupie jeden taki drugi taki. Pudeleczka kupie z pepco..do szuflady czegos poszukam..godz drogi przed nami..mam nadzieje..ze zdaze wszystko kupic
Jeszcze kierownik byl na kawie..gadalam z nim o podwyzszce..wkurzylam sie ale to nie od niego zalezy tylko od regionalnego..chce mi utnac 3% bo....l4 ciazowe..dyskryminacja.. Eh moj bedzie walczyl o cale 10% w szczegolnosci..ze wyrobilam norme z nadwyzka w 10 miesiecy a nie 12 a innym sie nie udalo w 12 i sporo im zabraklo..zobaczymy..i tak juz mnie jedna ominela..bo regio rozdawal"za piekne oczy"podwyzki...w listopadzie a ja od listopada na l4..i to juz mi sie nie nalezy chociaz.mpo powrocie..bede sie o to upominac..bo na kazda podwyzke musialam sobie zapracowac..a jeszcze mi ucina.. Zla jestem jak osa...

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 14:16   #2644
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
Mam pytanko do dziewczyn, które robiły zamówienie u HubiWorld - ile wyszło Wam za przesyłkę? bo wg zakładki "dostawa i płatność" to wychodzi dość drogi interes, a gdzieś mi się rzuciło w oczy, że po dokonaniu zamówienia można napisać maila z prośbą o indywidualną wycenę przesyłki, ale mniej więcej wolałabym wiedzieć wcześniej czy się opłaca zamawiać
jak popatrzyłam na koszty dostawy to też dziwinie wychodzilo i drogo :p ale jak dodajesz towar do koszyka to na dole od razu pokazuje koszty wysyłki i mi wyszło jakieś 14 czy 16 zł, a z tych info dostawy to by z 30 wyszło jak nie więcej.

Cytat:
Będzie ciepło, wiec wezmę klapki czy japonki i nawet nie wiem, czy nie jedne? Pod prysznic i normalnie do chodzenia. Na pewno takie, żeby albo ich nie było szkoda wyrzucić, albo chociaż wyprzeć po powrocie.

Ja to do szpitala zabieram ogólnie rzeczy "stare" lub "gorsze". Wzięłam juz od siostry jakieś piżamki czy bodziaki wychodzone. Pieluchy wezmę od leosia tez takie bardziej zużyte. Żeby po powrocie moc to wyprać w 90° lub nawet wywalic. Tak samo kosmetyki tez wezmę w mniejszych opakowaniach, wkładek laktacyjnych z 10 par jedynie. Polecam bardzo się ograniczać, żeby sobie później zarazków za dużo do domu nie przywozic 😉

no właśnie ja nie mam rzeczy które mogłabym zabrać. Koszul nie mam, śpię w majtach i podkoszulku, klapek nie używam ww ogóle, tylko górlaskie kapciuchy a tych to mi szkoda, ubranka wezmę te takie gorsze, bo jeszcze ich po przebieraniu dziecka nie odzyskam, pieluchy nowe bo ja pierwsze dziecko i nie mam używanych, kosmetyki wiadomo minium i w małych pojemnikach, jak raz nie użyję odzywki do włosów czy 3 balsamów to nic mi się nie stanie.
Jedynie ręczniki mam takie, co wywalić mogę bez żalu, jakieś ciemne mamie zabrałam :p resztę muszę jakos kupić po najtańszej lini
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 14:19   #2645
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Dogadałby się z moją córką , bo ona pierwsza do pożyczania wózków 😂

A to na pewno 😉

Użytkuje któraś z was lub jacyś znajomi biała kuchnie, ale w macie? Lakier znam w użytkowaniu i jest spoko, ale ten mat mnie interesuje... bardziej mi się podoba, ale zastanawiam się, co będzie łatwiejsze do czyszczenia?

Stary 2017-03-29, 14:21   #2646
starry_eyes
Wtajemniczenie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7237240 7]
Łóżeczko - będziemy brać chyba to z IKEA, razem z materacem. Fajnie właśnie że mają cały bok wyjmowany a nie tylko dwa szczebelki. Jak dzidzia będzie większa to będzie normalnie wchodzić do łóżka. W smyku są - ale są bardzo wąskie, i jak dziecko będzie większe może mieć mało miejsca. Najtańsze chyba są w IKEA. Razem z materacem wyjdzie ok 500 zł.[/QUOTE]

a jak wyjmiesz bok, to dziecko nie wypadnie wtedy z łóżeczka? niby to będzie najniższy poziom, ale chyba bym się bała i tak

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 14:24   #2647
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
a jak wyjmiesz bok, to dziecko nie wypadnie wtedy z łóżeczka? niby to będzie najniższy poziom, ale chyba bym się bała i tak
Ja wyjme cały bok, jak już będzie na tyle duży, że nie wypadnie 😉 a samych szczebelkow to i tak nie planowałam wyciągać... żeby mi jeszcze dziecko po nocach same lazilo? Wolę trzymać "na uwiezi" 😎. No i to drugie tez zamierzam kupić bez opcji ze szczebelkami 😉

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-29, 14:27   #2648
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
Wypadnie trzeba barierkę zamontować

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Dopiero jedziemy eh dzieki za rady. Moze kupie jeden taki drugi taki. Pudeleczka kupie z pepco..do szuflady czegos poszukam..godz drogi przed nami..mam nadzieje..ze zdaze wszystko kupic
Jeszcze kierownik byl na kawie..gadalam z nim o podwyzszce..wkurzylam sie ale to nie od niego zalezy tylko od regionalnego..chce mi utnac 3% bo....l4 ciazowe..dyskryminacja.. Eh moj bedzie walczyl o cale 10% w szczegolnosci..ze wyrobilam norme z nadwyzka w 10 miesiecy a nie 12 a innym sie nie udalo w 12 i sporo im zabraklo..zobaczymy..i tak juz mnie jedna ominela..bo regio rozdawal"za piekne oczy"podwyzki...w listopadzie a ja od listopada na l4..i to juz mi sie nie nalezy chociaz.mpo powrocie..bede sie o to upominac..bo na kazda podwyzke musialam sobie zapracowac..a jeszcze mi ucina.. Zla jestem jak osa...

Kochana a Ty nie masz większych zmartwień ? Wrócisz po roku o wtedy będziesz się o pracę martwiła. Przez ten czas wszytko może się zmienić. Łącznie z kierownikiem

Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Czu któraś z was zdecydowała się na komodę Klupś? Mi ta opcja z przewijakiem się bardzo podoba, ale ciekawa jestem jak w praktyce te meble wypadają.

Stary 2017-03-29, 14:30   #2649
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Wypadnie trzeba barierkę zamontować

Kochana a Ty nie masz większych zmartwień ? Wrócisz po roku o wtedy będziesz się o pracę martwiła. Przez ten czas wszytko może się zmienić. Łącznie z kierownikiem

Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Czu któraś z was zdecydowała się na komodę Klupś? Mi ta opcja z przewijakiem się bardzo podoba, ale ciekawa jestem jak w praktyce te meble wypadają.

Klupsia nie mam, ale mam komode z przewijakiem z evolve z voxa i ta opcja bardzo mi się podoba! Polecam 😉

Stary 2017-03-29, 14:39   #2650
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh, to inny świat jest 😍 ale tak jak mówię, ja nie narzekam, bo miałam z kolei super lekarzy i położne. Do rany przyloz. Az miło się tam rodziło i przebywało. Tylko no cóż... warunki kiepskie 🙁 ale teraz mam co wspominać, wiec tez jest dobrze 😉 jakbym tylko wiedziała, że tak mi się będzie rodzic, jak rodziłam wcześniej, to ja mogę nawet w piwnicy rodzic. Serio 😉

Szczerze to to wszystko chyba oddalabym zeby miec notmalny kontaktnz polozna albo lekarzem.. a nientkwic w zawieszeniu jak teraz.

Ja mam lozeczko z allegro. Dlugo czekalam na nie, bo drewniane, robione po zamowienii dopiero. Ale nie bylo jakies mega drogie. Ma 3 poziomy, wyjmowane 3 szczebelki i caly bok do funkcji tapczanika (gratis barierka byla zamiast szczebelkow wtedy) i dodatkowo szuflade. Jestem mega zadowolona z zakupu.
Stary 2017-03-29, 14:40   #2651
pannaanna_87
Zakorzenienie

Mam ale ja jestem taka "waleczna" i wkurza mnie taka dyskryminacjajak wroce to oni juz wiedza, co ich czeka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-29, 14:41   #2652
daiquiricubano
Zadomowienie

Ja mam jeszcze to łóżeczko na oku. Wiem, że niedługo będzie do niego można dokupić szufladę 😉 tylko pytanie, czy któraś zna te firmę? Jak z jakością?
https://woodies.pl/produkt/lozeczko-smooth-cot/

Stary 2017-03-29, 14:42   #2653
pannaanna_87
Zakorzenienie

Ja obczaje te komody z ikei z przewijakiem..zobaczymy z jaką wrocimy

Bialy mat..tez mi sie marzy

Stary 2017-03-29, 14:46   #2654
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Szczerze to to wszystko chyba oddalabym zeby miec notmalny kontaktnz polozna albo lekarzem.. a nientkwic w zawieszeniu jak teraz.

Ja mam lozeczko z allegro. Dlugo czekalam na nie, bo drewniane, robione po zamowienii dopiero. Ale nie bylo jakies mega drogie. Ma 3 poziomy, wyjmowane 3 szczebelki i caly bok do funkcji tapczanika (gratis barierka byla zamiast szczebelkow wtedy) i dodatkowo szuflade. Jestem mega zadowolona z zakupu.
To jest mega ważne. Właśnie najgorzej tak trwać w zawieszeniu i nie mieć możliwości zwykłego kontaktu chociazby z polozna 🙁 niby taka prosta rzecz, ale jednak nie wszędzie 🙁
Cytat:
Mam ale ja jestem taka "waleczna" i wkurza mnie taka dyskryminacjajak wroce to oni juz wiedza, co ich czeka

Aniu, będziesz się martwić za ponad rok. Teraz masz ciekawsze rzeczy na glowie. Nie dodawaj sobie problemów to święta racja, że za rok w tej firmie wszystko może się zmienić, wiec nie ma co gdybać na zapas 😊

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Ja obczaje te komody z ikei z przewijakiem..zobaczymy z jaką wrocimy

Bialy mat..tez mi sie marzy

Ale znasz kogoś kto użytkuje mat? Masz jakieś porównanie? Bo mi się zdecydowanie będziej podoba, ale boję się sprzątania 😱

Stary 2017-03-29, 14:49   #2655
pannaanna_87
Zakorzenienie

No ale on niema prawa mi odcinać a z tego co moj kiero mowil..to zagadywaal..zeby wcale mi nie dac.. Bo jestel na l4.. A ta kasa na pewno sie przyda..zapracowalam sobie..
Nic no zobaczymy jak to sie rozwinie

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Kumpela ma i jest super..ale nie ma tez porownania..ale wydaje mi sie..ze mat latwiejszy w utrzymaniu..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-29, 14:51   #2656
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam jeszcze to łóżeczko na oku. Wiem, że niedługo będzie do niego można dokupić szufladę 😉 tylko pytanie, czy któraś zna te firmę? Jak z jakością?
https://woodies.pl/produkt/lozeczko-smooth-cot/

Piękne😍 takie jakie lubię. Zabudowane z boku i z szerokimi szczebelkami.
Cytat:
Klupsia nie mam, ale mam komode z przewijakiem z evolve z voxa i ta opcja bardzo mi się podoba! Polecam 😉

Dzięki. Zaraz pooglądam te Voxy

Stary 2017-03-29, 15:04   #2657
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanko do dziewczyn, które robiły zamówienie u HubiWorld - ile wyszło Wam za przesyłkę? bo wg zakładki "dostawa i płatność" to wychodzi dość drogi interes, a gdzieś mi się rzuciło w oczy, że po dokonaniu zamówienia można napisać maila z prośbą o indywidualną wycenę przesyłki, ale mniej więcej wolałabym wiedzieć wcześniej czy się opłaca zamawiać
Ja robiłam w poniedziałek i fakt za przesyłkę wyszlo dużo. A do dzis nie mam jeszcze żadnej info czy juz towar wysłali nie wiem na co oni czekają. Dawniej też u nich robiłam pare razy.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Ooo takiego oscypka mi się chciało.... i też nie wolno

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
Ja i w 1 ciąży i teraz jem wszystko. Lacznie z konserwami, pasztetami, fetami i i oscypkami, rybami wędzonymi itp. Wiadome ze nie codziennie i nie po kilogramie. Nie jem serów plesniowych ani Tatarów bo tego normalnie też nie jem.
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 15:07   #2658
paula.cw
Zakorzenienie

Pewnie już sporo nowych wiadomości ale nie ogarniam dzisiaj :P

Cytat:
Paula i serek wiejski 😂z tego te nogi i du...a !! A tak serio to nie wiem.. Jem naprawde zdrowo przewijak sie nie zmiesci..twardy jak cos odkupuje za 20 zl .. Taka mate do przewijania mysle..jakies organizery do szuflad..moze wlasnie pieluszki juz wezne.. Te reczniki nie wiem czy 2 80 na 80 czy jeden taki a drugi wiekszy 120 na 120

Wiesz co nie przejmuj się. Dzisiaj się z psiapsiółą spotkałam pierwszy raz od ciąży i powiedziała (nie ona jedna), że bardzo ładnie wyglądam i na twarzy nie widać (ja widzę ale nie istotne :P). W każdym razie kg sporo na plusie a tragedii nie ma. Jak jemy zdrowo to jest dobrze. Jak się bardzo trzyma wodę za wcześnie to warto zgłosić lekarzowi ale chyba niewiele się poradzi.

Cytat:
Napisane przez kacperkova Pokaż wiadomość
Wróciliśmy że spaceru, dwie godziny zwiedzania osiedla, plac zabaw - nie! Więc spacerowaliśmy sobie padam

Na szczęście na 17 Kacper z tatą idą na zajęcia muzyczne, a ja mam zamiar ta godzinkę z książkę poleżeć, choć przydałoby się kuchnie ogarnąć,

Ja fetę jem czasem a Toxo też nie miałam, warzywa normalnie myje, i pocieszam się że skoro przez tyle lat niezlapalam Toxo to musiałby być to prawdziwy pech teraz złapać.

Moja ciocia miała Toxo w ciąży prawdopodobnie przez sałatę.
Bardziej teraz uważam ale wcześniej jadłam UWAGA: surowe mięso w tym kurczaka, steki, jajka, marchewki prosto z ogrodu (tylko otrzepane z ziemi) itp. więc jakoś się nie boję.
No i fetę jem normalnie. Ona chyba też z pasteryzowanego mleka.
Na wszystkich produktach mlecznych jest info czy są z mleka pasteryzowanego więc można sobie sprawdzić czy rzeczywiście trzeba odmawiać sobie.

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 15:08   #2659
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:

Ania, mnue tez ominęły już 2 podwyżki bo byłam wtedy na chorobowym, a rok później na macierzyńskim. I to nic ze podwyżka był a w kwietniu a mi macierzyński się kończył w maju. W tym roku póki co cisza o podwyżkach... No i dobrze to przynajmniej mnie nie ominie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-29, 15:13   #2660
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
jak popatrzyłam na koszty dostawy to też dziwinie wychodzilo i drogo :p ale jak dodajesz towar do koszyka to na dole od razu pokazuje koszty wysyłki i mi wyszło jakieś 14 czy 16 zł, a z tych info dostawy to by z 30 wyszło jak nie więcej.
to spoko by było

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Ja robiłam w poniedziałek i fakt za przesyłkę wyszlo dużo. A do dzis nie mam jeszcze żadnej info czy juz towar wysłali nie wiem na co oni czekają. Dawniej też u nich robiłam pare razy..
Zdradzisz ile?

Stary 2017-03-29, 15:19   #2661
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
to spoko by było

Zdradzisz ile?
16.99 zl za paczke pocztex 48- kupiłam 4 rzeczy
Potem heszcze chciałam dokupic 3 inne rzeczy i żeby razem przysłali więc przysłali mi maila z prośbą o dopłatę ale cos mi nie działała ta zakładka na allegro z dopłata więc wzięłam jeszcze list ekonom.za 9.9. Więc w sumie wyszło od cholery.
Stary 2017-03-29, 15:19   #2662
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

my mamy białe meble w kuchni co prawda przemalowane z brązu na biało olejną 4 lata temu - ale wszystko trzyma się idealnie jak na razie i wszystko mamy w matach. Także wygodniejsze to do mycia, sprzatania niż błysk - na którym widać wszystkie palce.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 15:20   #2663
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Janwsuwane kapcie mam, najszybciej do ubrania. A pod ptysznicnmusze cos kupic. Chociaz z corka nir mialam w ogole i dalam rade
mam wanienke z ikei i fakt jest malutka ale nam wystarczyla. Po 4 miesiacach zaczelam sie w duzej wannie kapac z cora i juznw duzej zostala

a masz/mialas duzy kontakt z dziecmi?
Mi gin wlasnie tlumaczyla ze cytomegalia od dzieci najczeaciej i wlasnie bezobjawowo albo za przeziebienienja bierzemy

Radzilabym podejsc wiec do apteki po cos. Bo od tak dlugiego zaparcia to tylko krok do hemoroidow.. a to cholerstwo boli okropnie :/
u mnie kazdy pokoj ma swoja lazienke. 10 pokoi 1 i 2 pokoje 2. Codziennie panie przychodza i odkazaja lazienki, zmieniaja posciel jeali taka potrzeba.
2 dni tylko dzielilam lazienke z innym pokojem na korytarzu, ale to inna czesc szputala byla. Bo ogolnie 3 razy mnie rozenosili z pokoju do pokoju..

Lazienki sa z okienkami zeby bylo dzidzi widac jak sie korzysta. I kazdy pokoj ma umywalke przy lozku do kapieli dziecka plus plyn do dezynfekcji tejze umywalki czy przewijaka. Przy wejsciu plyn odkazajacy dla wchodzacyxh.

Full wypas jest

I akurat mi trafil sie przez czesc pobytu pokoj z widokiem na wieze eiffla karmilam core w fotelu patrzac wieczorami jak miga wieza co godzinke posilki tez mialam z widokiem na wieze i pol Paryzewa
Wow!

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 15:29   #2664
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Potem heszcze chciałam dokupic 3 inne rzeczy i żeby razem przysłali więc przysłali mi maila z prośbą o dopłatę ale cos mi nie działała ta zakładka na allegro z dopłata więc wzięłam jeszcze list ekonom.za 9.9. Więc w sumie wyszło od cholery.
no tak, w sumie trochę wyszło

Ja uciekam na wykład do SR, ciekawe o czym dziś będzie

Stary 2017-03-29, 15:39   #2665
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Nasza szybko się nauczyła, że boku nie ma i raz tylko wypadła na poduszki, bo je tam w razie w ułożyłam koło łóżeczka. Teraz właśnie się przeniosła na swój tapczan pierwszy

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 15:44   #2666
kacperkova
Zadomowienie

Cytat:
Też mamy te ręczniki

No działa my czekamy na 500 😁 a reszta to pierwsze dzieciaczki więc i tak nici z kasy.

😘

W pracy mam duży kontakt więc pewnie tam się zaraziłam.

Dziękujemy😘

Mnie nie gryzie. Przecież to nie moja wina , że ktoś mi zrobił matrioszkę tym bardziej , że każda walizka miała na sobie pipacz a ta nie miała.

Oddając walizkę do sklepu można narobi kłopotów kasjerce, przecież oni sprawdza która ci to sprzedawała, więc może nie rób kobiecie kłopotów ;-)

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 15:46   #2667
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Też bym nie oddała tej walizki - bo kasjerka będzie przez to mieć więcej kłopotu niż to wszystko warte.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-29, 15:47   #2668
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja robiłam w poniedziałek i fakt za przesyłkę wyszlo dużo. A do dzis nie mam jeszcze żadnej info czy juz towar wysłali nie wiem na co oni czekają. Dawniej też u nich robiłam pare razy.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Ja i w 1 ciąży i teraz jem wszystko. Lacznie z konserwami, pasztetami, fetami i i oscypkami, rybami wędzonymi itp. Wiadome ze nie codziennie i nie po kilogramie. Nie jem serów plesniowych ani Tatarów bo tego normalnie też nie jem.
Ja zamawialam w niedziele a we wtorek rano juz miałam paczkę w domu
Cytat:
To sporo Ci wyszło. A co brałaś? W sumie ja to pieluchy, otulacz, smoczki i kilka innych lekkich pierdół. Może dla tego miałam taniej.

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 15:48   #2669
kacperkova
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Tez mysle o tym stuva, bo ma szufladę, a ja na pewno będę z niej korzystać 😊

Mój Kacper ostatnio w sali zabaw bawił się wózkiem dla lalek i lalka ;-)w domu ma pełno samochodów i klocków, a to nowość dla niego była ;-)

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 15:48   #2670
daiquiricubano
Zadomowienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7237554 7]my mamy białe meble w kuchni co prawda przemalowane z brązu na biało olejną 4 lata temu - ale wszystko trzyma się idealnie jak na razie i wszystko mamy w matach. Także wygodniejsze to do mycia, sprzatania niż błysk - na którym widać wszystkie palce.[/QUOTE]
Ale ten mat to taka satyna jakby. Ja parę lat użytkuje białe lakierowane i kremowe lakierowane i do czyszczenia to bajka. Woda z płynem czy płyn do szyb i wszystko znika raz dwa. Mam też ciemne a la drewno, wiec pod mat można podciągnąć i domy to to masakra jakas 🙁 właśnie dlatego wydaje mi się, że lakier jest łatwiejszy w utrzymaniu czystości, ale też już mi się przejadl kompletnie i wszędzie tylko białe kuchnie na wysoki połysk widzę, wiec trochę tego za dużo. Ale znowu praktyka podpowiada co innego... dlatego szukam opinii kogoś, kto ma kuchnie jasna z frontami satynowymi, bo tak chyba najłatwiej, dlatego dziękuję za radę 😉 ehh, ciężki orzech do zgryzienia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości