|
|
#4501 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację, 40 lat to jednak szmat czasu... Ale szkoda z drugiej strony bo przecież widzą, że jesteś na końcówce ciąży i mogli zacząć się ogarniać już zaraz po umowie przedwstępnej. Tak było z naszym właścicielem bo jak podpisaliśmy umowę to zabrał resztę rzeczy co było jego w mieszkaniu. A będziecie jakiś remont robić czy tylko malowanie i jakiś mały lifting? Bo ja jak sobie remont przypomnę (robiliśmy generalny z wymianą instalacji itd.) to na płacz mi się zbiera, ten kurz, ten hałas. Cieszę się że przez najbliższe lata jest mi to odległy temat
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4504 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was zamawiała może śpiworek do spania z motherhood? Jak w ogóle planujecie kłaść spać Wasze dzieci? Kupujecie jakąkolwiek pościel? Bo piszą, że nie poleca się kołderki ani poduszki i zastanawiam się, czy kupować cokolwiek z poscieli na później czy odpuścić.
|
|
|
#4505 |
|
Rozeznanie
|
Mohnka, ja mysle, ze bede koncowo kwietniowa chociaz maj to taki piekny miesiac
Spokojnie wytrzymasz tydzien, leki nie przestana tak nagle dzialac. Co do tej kolezanki to moze bylo zwykle badanie, moje ostatnie tez bylo nieprzyjemne, ale lekarz mnie o tym uprzedzil, bo szyjka mu sie nie spodobala i musial ja sprawdzic dwoma palcami. Co do wywolywania porodu przed terminem to jest to zasadne jezeli zagrozone jest zdrowie matki lub dziecka np gdy dzidzius z jakis powodow przestaje rosnac (np sa zle przeplywy) wtedy szybciej nadgoni poza organizmem mamy, ale bez powodu... tez uwazam, ze lepiej wypuscic do domu. Gllasball, Ania, gratulacje Fellicity u mnie gbs pobiera lekarz, krew polozna po wizycie i do nich kurier przyjezdza i zawozi do laboratorium. Aixa, nie licze, bo nie mam czasu przy stsrszej corci, a mlodsza duzo sie rusza. Vikunia, zamowicie pizze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
Kiwaczka - grunt to dobre rozwiązanie problemu
![]() Glassball - u nas też mieli poprzedni właściciele miesiąc i mimo, że z ich winy przeciągało się podpisanie aktu w nieskończoność (nie było nawet wiadomo czy do tego dojdzie) i liczyłam, że wyniosą się szybciej, bo czekaliśmy mimo wszystko... to praktycznie do ostatniego dnia czekaliśmy też... Drzemka zaliczona - chociaż trochę odespałam tą nockę ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- happiness - ja nie zamawiam pościeli, nie mam zamiaru jej na początku używać - będę układać w rożku raczej
|
|
|
|
#4507 |
|
Konto usunięte
|
odwołuje swoje słowa, że będę sie nudzić na macierzyńskim serio..
![]() Prasowałam 3 godziny! Wyprasowane wszystko. miałam ogarnąć pokój małej i spakować walizkę ale już nie mam siły a na dodatek jeszcze muszę usmażyć naleśniki :d Nie wiem kiedy ja posprzątam w mojej szafie.. mam zamiar jutro ;d |
|
|
|
#4508 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jak się dowiedziałam, że mam rozwarcie, to też sobie uświadomiłam..że już coraz bliżej! Poza tym, to mi się brzuszek napina ciągle.. Chciałabym w połowie kwietnia urodzić, bo termin na 1.05 i dziś 35+2.. Żeby skończyć 37 albo być 37+5 na przykład.. Muszę wytrzymać. 😀 Cytat:
Te naleśniki to takie pseudonaleśniki 😂😂😂 z chęcią się poczęstuje Twoimi 😍😍😍 Cytat:
a z drugiej strony, to mi dziś lekarz mówi.. Że może już rodze? .. Głupie żarty.Cytat:
||||
|
|
|
#4509 |
|
Zadomowienie
|
Happiness ja tez nie zamawiam poscieli, bede miala rozek, kocyki i spiworek
|
#4510 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
. Zyc nie umierac ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
|
|
#4511 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Gornek napisałam na priv 😉
|
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4513 |
|
Rozeznanie
|
To w takim razie też nie zamawiam pościeli
Vikunia i jak te śpiworki? Z czego one są? Bo widzę, że ten motherhood z zewnątrz ma 100% bawelny, ale w środku wypełnienie to poliester i sama nie wiem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4514 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się wyłamuje i mam normalna bawełniana pościel, kołderkę, płaska poduszeczkę. Wydaje mi się jakoś tak przytulniej dla dzidzi niż kocyk czy rożek. Dla starszego synka tez tak miałam i nic złego się nie działo.
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Aha ale żeby nie było ze jestem jakiś ortodoks, mam tez ochraniacz, kocyk i podusie minky i tez mam zamiar używać
|
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu Was nadrobiłam!
My byliśmy wczoraj i w poniedziałek na szkole rodzenia, była teoria i ćwiczenia oddechowe. Z teorii to ważne, żeby: *osoba towarzysząca podczas porodu przypominała nam o oddaniu moczu co 90 minut, bo kobiety w czasie porodu podobno nie czują, że chcą siku, a to hamuje skurcze *jeżeli osoba towarzysząca zobaczy, że się "zablokowałyśmy", w sensie, że zamiast oddychać spokojnie w czasie skurczu, oddychamy szybko i ściskamy się całe w sobie, to powinna na nas spojrzeć i zacząć miarowo, spokojnie oddychać, żeby nam o tym przypomnieć, bo gdyby zaczęła do nas mówić, to pewnie byśmy się tylko zdenerwowały *wdech przez nos, wydech przez usta, spokojnie i miarowo *oddech jest bardzo ważny i dla mamy i dla dziecka *do szpitala jedziemy gdy odejdą wody lub gdy skurcze są co 5 minut od godziny *ważne, żeby kobieta w czasie porodu miała ciepłe stópki *w czasie porodu w moim szpitalu można podać bardzo ciepłą herbatę /czarną, rooibos, jakąkolwiek/ z cukrem gronowym, w celu odzyskania energii przez kobietę *położna mówiła, żeby w czasie porodu wsłuchiwać się w siebie i jeżeli np. poczujemy, że jakaś określona miuzyka mogłaby nam pomóc czy masaż, to należy o to prosić partnera *po przyjściu dzieciątka na świat czekamy na narodziny łożyska. 1 na 30 kobiet ma problem z urodzeniem łożyska i u mnie w szpitalu jest wtedy zabierana na szybką (15 minutową) narkozę i łożysko jest wyciągane, ale jak to nie pamiętam ![]() *2h po porodzie partner nie powinien zostawiać kobiety z dzieckiem, wtedy jest ryzyko komplikacji i położna apelowała, żeby ten czas spędzić razem i budować więzi z dzidzią, że na telefony do rodziny jeszcze będzie czas Więcej narazie nie pamiętam ![]() A z takich grubszych akcji to... podobno obniża mi się brzuch i z reguły po 4 tygodniach od obniżenia jest poród . Gdyby tak było, to urodziłabym w skończonym 38tc, więc i tak spoko, ale jakoś mnie uderzyły wczoraj te słowa i byłam rozbita. Tak jakbym wcześniej nie wiedziała, że to już tak blisko . Mam właśnie takie dziwne bóle w podbrzuszu od czasu do czasu, takie jakby kolko/zakwasy utrudniające chodzenie i to podobno są skurcze przepowiadające i dziecko układa powoli główkę w kanale rodnym. Macie tak? Dzisiaj zostałam w domu i po prostu musiałam posprzątać, nie potrafię zająć się czymś innym dopóki w domu nie jest idealny porządek. Umyłam nawet piekarnik, to jest najbardziej znienawidzona przeze mnie czynność! Teraz tylko jeszcze odkurzę i podłogi chcę umyć i siadam do organizowania torby do szpitala i do szukania reszty rzeczy do wyprawki.
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra - pranie się robi, a ja biorę się za szafę w sypialni, bo od jakiegoś czasu po prostu wrzucam do niej ciuchy
|
|
|
|
#4517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy jakoś tak Fotoksiążki wydają mi się fajniejszą pamiątką niż zwykły album.Ale zobaczymy co mi wyjdzie w tym ciążowym. W weekend wyciągnę tż na spacer nad morze i porobimy jakieś zdjęcia ![]() Ogólnie to jestem nałogową konkursowiczką i już sporo rzeczy udało mi się wygrać, najwięcej kosmetyków A ostatnio same kosmetyki dla dziecka. Cytat:
A tak to kocyk, albo rożek. Cytat:
![]() I zazdroszczę sił i motywacji do sprzątania, mnie chyba łapie przesilenie wiosenne bo najchętniej bym tylko spała i za nic nie mogę się zabrać. A chciałam porobić zdjęcia i wystawić kilka rzeczy na olx przed porodem. |
|||
|
|
|
#4518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo miłe w dotyku są i ogólnie urocze. Sprawdziłam teraz i z Alvi 100% bawełna, z Bornino 100% bawełna a watpwanie poliester. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
My sprzedaliśmy właśnie uchwyty do kuchni z Ikei, bo musieliśmy dokupić szafki, a uchwyty już wycofali i wszystkie musieliśmy nowe kupić i facet od tygodnia ich nie dostał... jutro drugi raz dzwonię do DHL w tej sprawie, echh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z racji tego, że ja nie będę kp, to od razu po powrocie do domu ze szpitala strzelę sobie wieczorkiem lampkę mojego ukochanego Monte Santi. |
|
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chcesz czy nie możesz kp? Czy jakiś inny powód ? ![]() Wino, drinki, ehh to nie będzie szalone lato
|
|
|
|
|
#4521 | |
|
Wtajemniczenie
|
To będzie najbardziej szalone lato do tej pory, mimo ze bez alko
![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
|
|
|
#4522 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) :naleśniki z twargiem i smietanka: dla pani )Cytat:
A dla brzuszkowego mam ta kocyko-kolderke z minky co uszyłam i mysle ze jak cos to to bede uzywala jak bedzie chlodniej a jak cieplej to kocyk cienki lub pieluszke. Kupilam tez 1 otulacz z motherhood i po Sebku mam jeszcze taki bawelniany spiworek z tesco ![]() Wrocilam z zakupow. Kupilam jednak lovele w biedronce na promocji bo reszta to nie dosc ze droga to zapach tez nie byl jakis powalajacy. No i kilka koszyczkow do szuflad zeby ciuszki posegregowac a jak wracalismy to ulewa nas dopadla :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4523 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedzi w sprawie gbs. U mnie szpital jest parę kroków od gabinetu gina, więc pewnie sama będę musiała zanieść
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam kiedyś swoją historię. Należę do tej drobnej grupy kobiet, które nie mogą kp, bo mam źle rozwinięte kanaliki mleczne. Przy starszej córce bardzo walczyłam o kp, ale to walka z wiatrakami i nigdy nie przyniesie mi zwycięstwa, tylko ból, cierpienie i znikome ilości mleka, więc przy młodszej odpuszczam, bo tak czy inaczej nic z tego nie będzie. Niestety. Szkoda, że zostałam uświadomiona przy starszej dopiero po kilku tygodniach koszmaru, który przeżywałam dzień w dzień.
|
|
|
|
#4525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4526 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Milutek, ja tak samo 😉 mam dwa rożki ale również posiadam kołderke i płaską poduszkę oraz dwa kocyki zwykłe ☺ zobaczymy co bobas wybierze. Od szwagierki córka nienawidziła być w rożku czy otulaczach i od razu była kładzona pod kołdre
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
Felliciti - no właśnie nogi mi nie pozwalają leżeć
Kto wizytuje w przyszłym tygodniu? Ja we wtorek
|
|
|
|
#4528 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spodziewam się 3 kilogramów
|
|
|
#4530 | |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie, a potem płacze że biodro boli
![]() Cytat:
zobaczymy jak ten drugi urwis, ale w razie czego mam i tradycyjną pościel i kocyki, w które w razie czego można zawinąć.---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- ja w ten czwartek mam wizytę na godz. 12.00 ktoś ze mną?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.

jeszcze tylko piątek notariusz i mamy z głowy. Jedynie wszystkie liczniki musimy na siebie poprzepisywać i chyba TŻ weźmie wolne jeszcze na poniedziałek i to pozałatwia sam bo ja nie daje radę. Od wczoraj tak mnie boli spojenie że postawienie jednego kroczka to dla mnie katorga
A chciałam jeszcze w weekend jechać do babci bo ostatnio bardzo źle się czuła, nie była na chrzcinach tych w niedzielę i chcę się z nią zobaczyć bo potem różnie może być, jak trafię do szpitala czy całkiem zaniemogę z chodzeniem bo możemy się długo nie zobaczyć 

. Zyc nie umierac 

. Gdyby tak było, to urodziłabym w skończonym 38tc, więc i tak spoko, ale jakoś mnie uderzyły wczoraj te słowa i byłam rozbita. Tak jakbym wcześniej nie wiedziała, że to już tak blisko