|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
Zosia, Funky i garden_d ja rowniez poprosze o fotki jesli mozna
czuczi10@poczta .onet.plmadame_apple: Na naszej klasie a ja chyba schudlam spodnie ktore byly na mnie bardzo opiete wisza W sumie nie waze sie ale chyba jutro z ciekawosci to zrobie
|
|
|
|
#3782 |
|
Raczkowanie
|
czesc, juz bardzo dlugo siedze na wizażu i w tym forum jednak tylko raz odwazylam sie cos napisac. Jednak jakos trudo mi jest sie otworzyc, jakos ladnie ujac to co mysle i napisac o tym co siedzi w mojej glowie. moze po malu nawiaze z wami kontakt bo naprawde widze ze pomagacie sobie. narazie bede dalej czytac, bo naprawde widze wiele podobienstw miedzy nami, tz. zmagajacymi sie z ED, w moim przypadku to akurat anoreksja
![]() Jesli jednak juz nie bede sie odzywac to pamietajcie, że jestescie badzo wartosciowymi osóbkami i nie zmarnujcie sobie życia... |
|
|
|
#3783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm, jesteś na U, tak? W takim razie się zważ i wtedy zobaczysz ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3784 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
może na tym pierwszym zdjęciu tak wyszło, oświetlenie itd.. Cytat:
proszę ![]() i ja też poprosze o Twoje, z*****a@wp.pl Cytat:
Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2011-03-01 o 22:17 Powód: Skasowanie maila na prośbę autorki - ważny powód! |
||||
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2011-03-01 o 22:17 Powód: Skasowanie maila na prośbę autorki - ważny powód! |
|
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Zosiu : jezeli mozna wiedziec to te zdjecia sa w jakim odstepstwie czasowym robione? Bo 2 s z jednej serii a 2 z drugiej prawda? A tak poza tym to na 2 zdjeciach mi sie bardzo podobasz
ale powiem CI ze kilka kg na pewno by nie zaszkodzilo garden_d: wyslesz jeszcze raz? nie doszlo kurcze
|
|
|
|
#3787 |
|
Raczkowanie
|
hm... ja niestety za późno powiedzialam że ze mna jest cos nie tak, juz sama sobie nie radzilam wlasciwie to dalej sobie nie radze. czeka mnie terapia w jakims szpitalu, ośrodku jeszcze nie wiem gdzie to bedzie ale moj stan tego wymaga. najgorsze, że jakos nie zadje sobie z tego wszystkiego sprawy to jest tak, tak jakby obok mnie. widze i odczuwam wszystkie skutki anoreksji ale dalej w tym trwam dlatego bardzo przeraza mnie moje nastawienie
|
|
|
|
#3788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje ![]() tymi pierwszymi nie ma się co sugerować.. były robione pod światło, to pewnie dlatego tak wygląda
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
garden_d: nastepny chudzielec
Ale tak po za tym to podoba mi sie Twoja figurka A teraz hcesz U czy jednak troszke przytyc? zosia: No pewnie przez to oswietlenie tak wyszlo. Ale moim zdaniem biorac pod uwage te 2 zdjecie to bardzo ladnie wygladasz
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama wiesz, że strasznie boję się przytyć...muszę zacząć jeść po prostu zgodnie z zapotrzebowaniem. Dziękuję, cieszę się, że Ci się podoba
|
|
|
|
|
#3792 |
|
Zadomowienie
|
Garden,Funky,Zosia, też poprosiłabym o fotki ,mail: adrzuk@wp.pl
Może i przez okres czy przewlekły stres staram się walczyć z czymś zwanym mgliście 'wyrzuty sumienia', dziś gdy szłam na badania musiałam być na czczo,siłą rzeczy skromne śniadanie (wieśniak z kanapką)zjadłam dopiero po 4godzinach po wstaniu, i pojawiły się myśli,że metabolizm padł i wsio się odłoży jako nadwyżka. Irytujące bywa takie analizowanie,co wybrać zamiast czego. znaczy się po szkole byłam w Macu, korcił mnie cheeseburger ,a wybrałam włoską sałatkę A bo zdrowsza,bo warzywa i cóż z tego,skoro nawet z sosem vinegret była paskudna,mdła nijaka,za to cheeseburger ,którego od miesięcy nie jadłam (wcześniej gdzieś 2-3 x na miech)wręcz przeciwnie.. Ale bywa.Do tego ciągłe piekielne kłótnie z matką,wczoraj swym obraźliwym tekstem-epitetem przeszła samą siebie, gdyby nie była 'rodzicielką' po prostu uderzyłabym ją w twarz za to. Zresztą sama się do tego w trakcie awanturki po raz pierwszy w żywocie dopuściła... ![]() Wsio o to,że nie zgodziłam się z jej osądem,że nawet kalorycznie jem tyle co wcześniej,tylko nie słodycze itp,że odpowiada mi mój wygląd, doszła uwaga ,potem coś palnęła,że będę nikim i odetnie mi finanse, poirytowana lekko trzasłam drzwiami i sie zaczęło. Szkoda ,że niektórzy ludzie zatracili coś jak tolerancja dla trochę innego punktu widzenia i empatia...
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
garden_d , ja tez proszę o fotki funky87@o2.pl schism wysłaneedit:agness , również wysłane
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Ej ja też chcę fotki
Garden,Zosiu,Funky plis agness51@wp.pl ![]() Ech. Drugi dzień redukcji. Idzie całkiem nieźle,ale nie czuję się najlepiej,bo nie jestem przyzwyczajona do tak małej dawki jedzenia. Tak jakbym mniej siły miała. Zjadłam właśnie obiad,same białko, i warzywka, i znów pewnie będzie 1200kcal,może wieczorem jakieś brzuszki porobię czy coś.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Słuchaj, powiem Ci, że jak na moje oko spokojnie możesz jeść więcej bez tycia. A żeby przybrać na wadze potrzebujesz znacznie więcej, nie o jakieś 200-300 kcal.
Popatrz na swoje koleżanki, które mają taką samą aktywność fizyczną (pewnie tylko wf, prawda?), też są szczuplutkie, muszą mieć więc zbliżone zapotrzebowanie. Wcinają naprawdę sporo, a waga w miejscu. Wzory to nie wszystko. ![]() -- Superchic(k) - cieszę się, że jest lepiej... A przynajmniej na to wygląda ![]() Cytat:
I to nie tylko pod postacią orzechów/migdałów/pestek, bo przecież całkiem prawdopodobne, że wydalisz je w praktycznie nienaruszonej postaci Zrezygnuj ze smażenia na teflonie, jakiegoś lidlowskiego nabiału 0%, smaruj kanapki masłem zwykłym lub orzechowym. I bez gadania, że kalorie, blablabla ![]() Martwić? Ale czym? Przypomnij mi, ile Ty masz wzrostu Hypnotic?
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. chyba, bynajmniej miałam. A co do aktywności, to mam zwolnienie z w-fu ![]() Kurcze sama nie wiem w sumie jak to jest...
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Tamo - A wiesz ile jesz dziennie?
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3798 |
|
♥
|
a jak wy liczycie kcal bo chcecie wiedziec ile jecie dziennie to wy tak wszystko liczycie dokładnie czy tak na oko ?
|
|
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aguś staram się nie liczyć, ale napewno ponad zapotrzebowanie, a jednak nie tyje, ale w sumie to tylko dla ciekawosci spytałam, bo zastanawiałam się jak poznać, że metabolizm jest ok... ![]() Zooosiu mogłabym Cię także zobaczyć
|
|
|
#3800 |
|
Zadomowienie
|
Aniaa- niestety wszystko skrupulatnie przeliczam ,gdzieś od ładnych paru lat ;P
Funky-sylwetkę masz szczuplutką, owe 50kg ważysz przy jakim wzroście? Hyh sama wyglądam podobnie,ale przy 42/170,5 ,ot ma specyficzna budowa i trochę otłuszczenie newralgicznego punktu zwanego udami ,w sumie chciałabym kiedyś przytyć do powiedzmy 52,zyskując w wymiarach 2cm,takie 'marzenie ściętej głowy' ,zwłaszcz a,że wysiłek siłowy./aerobowy u mnie przeciwwskazany i...znienawidzony
|
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu - Oj,ja też potrafię być bardzo dokładna.
Tamo - Prosty wniosek - jedz więcej. Skoro nie tyjesz ![]() A ja nie wiem czemu strasznie głodna jestem. Idę się napić wody.
|
|
|
#3802 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3803 |
|
♥
|
kurde to ja sie nigdy nie dowiem ile jem kcal. bo ja nie mam głowy do takich rzeczy.
|
|
|
|
#3804 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj w szkole, zjadłam już 2 śniadanie i stwierdziłam, że jestem głodna. Ponieważ w naszym sklepiku szkolnym nie ma niczego 'zdrowego' zaczęłam się zastanawiać co kupić. No więc na początku odpadły wszelkiego rodzaju drożdżówki, rogaliki etc. następnie taka podłużna bułka z białego pieczywa z jakimiś dodatkami w środku łącznie z sosem (pewnie majonezowym)...zauważyłam jogurt! "o tak!" - mówię sobie, nie do końca przekonana, bo jogurt był owocowy...no i stoję w kolejce, myślę i myślę...i nagle doszłam do wniosku: "e, chyba jednak nie, bo nie mam łyżeczki, a jakbym go wypiła, to dużo by się zmarnowało, bo jest taki gęsty "...no i tym sposobem kupiłam Kubusia bananowego (zastanawiałam się, czy nie wybrać wody, ale postanowiłam się przełamać i kupić coś, co nie jest 'zerówką').Co do mamy- rozumiem. Chyba w takim momencie należy zostać przy swoim...osobiście nie kłócę się aż w takim stopniu (bo owszem, są pewne kłótnie) o jedzenie, ale jeśli już, to mówię jej, że wiem co robię i żeby się nie martwiła (bo wciąż powtarza mi wtedy, że będę chodziła do tego psychologa, co koleżanka-która zachorowała na anoreksję). Jakoś idzie. ps. wysłałam ![]() Cytat:
Cytat:
I w te 100kcal wciśnij coś sycącego. Może byłoby Ci wygodniej?Powodzenia jeszcze raz i uśmiechnij się -zdjęcia wysłałam ![]() Cytat:
![]() -wysłałam
|
||||
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Funky - Ale chudzinka z Ciebie,dobrze,że zdecydowałaś się na przytycie kochana
Śliczną masz buźkę ![]() Zoosiu - następna chudzinka ale masz śliczne,długie,smukłe nogiGarden - w sumie to tylko 100kcal,co mi szkodzi. Jednak dzisiaj już chyba nie, bo za mną 3 posiłki i nie mam gdzie wcisnąć. Z resztą nie mam pojęcia co to mogłoby być. Od ciebie fotek nie dostałam jeszcze.
|
|
|
#3806 | |
|
♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Podwieczorek - mam serek wiejski albo homo z NNKT (około 30g orzechów,bo nigdzie nie mam już NNKT) więc już 300kcal
Kolacja - 50-100g twarogu Więc nigdzie się nie nadaje.
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(nie ma co wciskać nic na siłę już dzisiaj ) ![]() zdjęcia powinny już dojść- wcześniej coś namotałam
|
|
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodałabym węgle jakieś do obiadu,ale ciężko chudnąć z ww do tego posiłku. Aniu - Mogłabym zobaczyć Twój jadłospis? Ile mniej więcej i w ogóle?
|
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dlaczego?
Chodzi o to, żebyś nie chodziła głodna co Ci szkodzi? ;> to tylko 100kcal (możesz zjeść za nie więcej warzyw, albo więcej płatków owsianych np) <- przecież jeśli dodasz to do śniadania czy 2śniadania, to nie będziesz miała tym bardziej co się martwić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

czuczi10@poczta .onet.pl
spodnie ktore byly na mnie bardzo opiete wisza
W sumie nie waze sie ale chyba jutro z ciekawosci to zrobie

może na tym pierwszym zdjęciu tak wyszło, oświetlenie itd..
Jednak myślę, że ramiona i obojczyki rzeczywiście masz za szczuplutkie
dziękuję za zdjęcia 

Ale tak po za tym to podoba mi sie Twoja figurka 

A bo zdrowsza,bo warzywa i cóż z tego,skoro nawet z sosem vinegret była paskudna,mdła nijaka,za to cheeseburger ,którego od miesięcy nie jadłam (wcześniej gdzieś 2-3 x na miech)wręcz przeciwnie.. Ale bywa.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Garden,Zosiu,Funky