![]() |
#2581 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
No te wszystkie koszule do karmienia nie są zbyt piękne. Ja na wolę pizamy. Ale pewnie po porodzie jest wygodniej w koszuli. Co do szlafroka, to myślę, żeby kupić jakiś cienki, bo mam gruby, a na wrzesień to niezbyt
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Raczkowanie
|
Warto kupić cienki szlafrok. Ja rodziłam w sierpniu i dobrze że miałam bo jednak czasem chodzi się po oddziale. Ja chodziłam do noworodków i do poradni laktacyjnej. Bez szlafroka czułabym się niekomfortowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() A czytałam, żeby szlafrok brać, podobno niektórym po porodzie odbija i chodzą prawie nagie po oddziale ![]() Ja bym się chyba nie czuła komfortowo chodząc w samej koszuli, trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że w szpitalu oprócz personelu są też odwiedzający ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Zakorzenienie
|
Blond princesska, a co to za przychodnia, w której zabraniają osoby trzeciej przy usg? Dlaczego?
Co do koszul, to najlepiej kupic koszule na ramiaczkach, tez je łatwo odchylic, a są ładne, i dlugo posłużą. Ja kupilam jeden piękny komplet ze szlafrokiem Marylin Monroe w TKMaxx i kilka innych w carry i innych sieciowkach. Szlafrok warto miec. Czasem jest chłodno. Po cc trzeba spacerowac, wiec tez lepiej w szlafroku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2586 |
Zakorzenienie
|
Co do ramiączek to układałam dziś ciuchy i znalazłam koszulkę z new yorkera na ramiączkach - idealna jak się karmi i płaciłam za nią 12,9 zl, łatwo odsłonić biust pomimo że nie takie przeznaczenie. W h&m koszulki.na ramiączkach do karmienia są 2szt po 100 zl, także jak będą w new yorkerze te co mam to na pewno je wezmę.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Marttb, dobrze wiedzieć, że można znaleźć takie perełki w new yorkerze, na codzien tam nie zachodzę nawet, ale na koszulę niespecjalnie chcę dużo pieniędzy wydawać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2588 |
Rozeznanie
|
Na wizycie wszystko dobrze. Krwiaka wreszcie nie mam i łożysko jest na tylnej ścianie ☺ no i będzie chłopak 😊
Szlafrok warto mieć, żeby nie latać po oddziale w koszuli ![]() Dobry pomysł z tymi koszulami na ramiączkach. Popatrzę za nimi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tym razem do listy dodaję suchy szampon. A, i paczkę kiwi, w celu uniknięcia lewatywy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Mi chodziło o zwykle koszulki w new yorkerze, takie już na co dzień ![]() Cały dzień na oglądaniu bajerów dla dziecka ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |||
Magda ;)
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() Mi dzisiaj mama powiedziała, że jak się urodziłam to miałam 59 cm, mój Tz jest wysoki wiec nawet na 56 nic już nie kupuje ![]() A zaczęłam dzisiaj robić listę, taka na razie na brudno czego potrzebujemy i wyszła mi cala kartka, a tam nie ma żadnych ubranek nawet ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopracowałam zamówienie w gemini - od razu po wypłacie zamawiam, bo już się trochę tego nazbierało (łącznie 40 pozycji) ![]() Na allegro zaznaczyłam 3 koszule z guziczkami, łóżeczko z materacem, 2 komplety pościeli, kołdrę, poduszkę, ochraniacz, przybornik, rożek, przewijak, kocyk+poduszka minky, 2 prześcieradła. Starałam się brać od jak najmniejszej liczby sprzedawców, także w tym miesiącu chyba kupię koszulę, a w następnym resztę zamówię. Jak już to będę miała to w sumie zostaną lampka, ręcznik z kapturkiem, wanienka, dla mnie staniki i koszulki do karmienia, szlafrok i walizki ![]() Mam o tyle dobrze że ciuszków na razie nie wliczam bo dostałam mnóstwo (później jak już popiorę i poprasuję to będę sprawdzać czego brakuje i wtedy kupować), chyba ze 3 karuzele dostałam, 2 maty edukacyjne mam dostać, z 4 kombinezony zimowe mam, (a siostra męża kupiła 5), leżaczek, pościele 2 komplety i prześcieradła dostałam, kołdrę też - będą awaryjnie gdyby te nowe mi zlała, nosidło dostałam, pas poporodowy mam, z 5 kocyków też, no ogólnie trochę gratów mam. Najchętniej zamówiłabym wszystko w tym miesiącu, ale komunie mamy także muszę się wstrzymać ![]() Mąż każe mi na wakacje w czerwcu torbę do szpitala mieć gotową, bo zabierzemy ją ze sobą w razie gdyby coś poszło nie tak, bo jednak 600 km drogi mamy.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-03-29 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Zakorzenienie
|
O, marttb, mąż dobrze mysli z tą torbą na wakacje.
A tę koszulkę krótką to chcesz brac do szpitala? Odradzam biustonosze do karmienia. Wystarczą miękkie miseczki. Zapinanie tych specjalnych do karmienia to strata czasu i niepotrzebne stresy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to sobie w ogóle nie wyobrażam miękkiego biustonosza nosić ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Rozeznanie
|
My narazie jesteśmy na etapie oglądania porządnej niani z kolorowym wyświetlaczem i monitora oddechu. Czy któraś z was ma coś godnego polecenia?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam różne staniki i miękkie zwykłe i takie bardziej sportowe na szerokich i cienkich ramiączkach i dużo bardziej się "męczyłam" z "wydostaniem" piersi z takich staników. Może to kwestia wielkości cyca, bądź upodobań, aczkolwiek ja polecam staniki do karmienia ![]()
![]() |
#2597 |
Raczkowanie
|
Ja bym sobie na razie darowała zakup kołdry i poduszki. Dziecku w rozku jest dość ciepło a można jeszcze przykryć kocykiem. A i tak pewnie będzie przegrzane i wyskocza potowki. Ja na początku w ogóle kołdry i poduszki nie używałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Konto usunięte
|
Ja po warsztatach Mama wie, wiem że żadnego rożka czy otulacza nie kupię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czekam do kolejnej środy, czy mój syn dalej jest synem i biorę się za wyprawkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2600 |
Zakorzenienie
|
Ile nas tu jest, tyle opinii
![]() Ja o rożek spytałam mamę i powiedziała że ona używała i bardzo poleca - także na pewno kupuję. Co do kołdry, prędzej czy później trzeba kupić- wolę prędzej w tym samym wzorze co całość i płacić raz za przesyłkę. Na początku pewnie sama pielucha albo kocyk wystarczą, ale ja wolę mieć już w domu kupione i pasujące ![]() poli - tak pierwsze ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-03-30 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Zadomowienie
|
Hej. U nas tragedia. Marta chora, do tego wychodzą kolejne zęby więc nocki ciężkie, a za dnia też ciągłe marudzenie. Od kiedy nauczyła się chodzić skończył sie spokój
![]() ![]() Też polecam staniki do karmienia.u nas się sprawdzily. A bez poduszki młoda śpi do dziś. Kołderką przykrywalam, bo w żadne śpiworki ani otulacze nie chciała. Rozka nie użyłam ani razu,ale to indywidualna sprawa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Raczkowanie
|
Witam się ponownie
![]() Naiwnie myślałam, że będę miała teraz więcej luzu to będę regularnie tutaj zaglądać, a tymczasem miałam tyle do nadrobienia, że wczoraj wieczorem nie ogarnęłam wszystkiego ![]() My dzisiaj zaczynamy 18tc, ale niestety ostatnio mam podły nastrój. Wczoraj przepłakałam pół wieczoru, dosłownie wszystko mnie denerwuje ![]() ![]() ![]() ![]() Widzę, że u Was przygotowania pełną parą ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Magda ;)
|
Marta o jeju czyli wyprawka pełną parą u Ciebie rusza
![]() ![]() Do allegrowych rzeczy poproszę linki i pokaż co Ty tam kupujesz w gemini, że tyle sztuk Ci wyszło ![]() ![]() A co do allegro to ten sprzedawca ma tanie dziecięce rzeczy http://allegro.pl/listing/user/listi...435930&order=m Fajnie, że tyle rzeczy dostaniesz, u mnie to każdy przyniesie jakąś pierdółkę, ale te większe rzeczy musimy kupić sami. Chociaż zastanawiam się nad sensem mat, szumisiów i innych takich, muszę to jeszcze przemyśleć ![]() 89Otojestkasia jak na coś się zdecydujesz to daj znać, też byśmy chcieli kupić, ale w sumie jeszcze nie zagłębialiśmy się w temat ![]() Dziewczyny coś mi odwaliło ![]() Robię sobie różowe końcówki, mąż się zgodził ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2604 | |
Magda ;)
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;72396512]Ja po warsztatach Mama wie, wiem że żadnego rożka czy otulacza nie kupię
![]() powiesz coś więcej? Ja myślałam nad rożkiem z tego względu, że podobno jest dobry na początku, gdy nie za bardzo wiemy jak złapać dziecko i tak jest po prostu wygodniej. Raczej nie wyobrażałam sobie rożka zamiast kołdry, bo dziecko ma w nim gołą szyję. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() Spoko jak zaczniecie kupować to już pójdzie z górki, ja nie wiem kiedy uzbierałam cały karton + wózek ![]() A takich zakupów na raty nie odczuwa się tak bardzo finansowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawet jeśli spędza w tym rożku parę godzin. Tak mówił ten fizjoterapeuta na warsztatach i uważam, że ma to sens. Kiedyś uważano, że w rożku jest ciasno tak jak w brzuszku ale teraz to nie ma uzasadnienia medycznego. To samo z kąpaniem, dziecko potrzebuje przestrzeni w wodzie. Nie ciasną wanienkę. Ogólnie wniosek jest taki żeby poszerzać dziecku horyzonty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Magda ;)
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;72398067]Bo dziecko potrzebuje się ruszać, wyciągnąć rękę czy nogę.
Nawet jeśli spędza w tym rożku parę godzin. Tak mówił ten fizjoterapeuta na warsztatach i uważam, że ma to sens. Kiedyś uważano, że w rożku jest ciasno tak jak w brzuszku ale teraz to nie ma uzasadnienia medycznego. To samo z kąpaniem, dziecko potrzebuje przestrzeni w wodzie. Nie ciasną wanienkę. Ogólnie wniosek jest taki żeby poszerzać dziecku horyzonty.[/QUOTE] No w sumie sens jest na pewno. Tylko mi się wydaje, że to zależy od dziecka, niektóre faktycznie czują się bezpiecznie jak są ściśnięte, a niektóre nie. W sumie można owinąć też pieluszką tetrową. Za dużo tego wszystkiego, nie wiadomo co jest dobre, a co złe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wszystko wybieram szare w białe kropki - bo chcę drugie dziecko. Wrzucę później screeny jak wejdę na komputer ![]() Ja tam tylko wybieram, także jestem na tym etapie co wy, jak zacznę klikać to wtedy będę zadowolona ![]() Co do mat, szumisiow ja bym sama nie kupowała- pewnie jakąś jedną karuzele bym kupiła, ale jak dają ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Wtajemniczenie
|
Ja wgłębiłam się w temat szczepień.I żałuję że to zrobiłam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głowa mnie boli, zaczęła w nocy i sen nie pomógł może ![]() A ja się chwalę za 2 dni mam 24-te urodziny ![]() ![]() Chyba widać że całymi dniami nie mam co robić po częstości moich wpisów ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-03-30 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | |||
Magda ;)
|
Cytat:
Dobrze, że jest jeszcze trochę czasu na zakupy ![]() Co do tych mat edukacyjnych itp to właśnie czytałam, że dziecko do pół roku powinno zajmować się jedynie sobą. Ono ma i tak dużo rzeczy do ogarnięcia w domu, migających światełek itp. a taka mata to już dla dziecka za dużo. Ogólnie polecam fajny post wizażanki z sierpniówek https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2704 Czekam na screeny ![]() Cytat:
![]() Ten temat również mnie przeraża ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() Hmmmmmmmm czyżbyś miała dostać ..... adidasy?? ![]() ![]() Ja wybieram się w sobotę na zakupy i muszę koniecznie jakieś adidasy kupić, bo nie mam żadnych. Kupiłam teraz taką parkę w 4f granatową i chciałabym granatowe buty i teraz pytanie new balance czy conversy ![]() W sobotę jest weekend zniżek więc może na jakiś rabat się załapię ![]() Ja uciekam po farbę i będę działać z przyjaciółką ![]() mi też z nudów odwala jak widać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.