Mamusie wrześniowe 2017 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-29, 16:32   #2581
poli230
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

No te wszystkie koszule do karmienia nie są zbyt piękne. Ja na wolę pizamy. Ale pewnie po porodzie jest wygodniej w koszuli. Co do szlafroka, to myślę, żeby kupić jakiś cienki, bo mam gruby, a na wrzesień to niezbyt

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 17:01   #2582
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość
No te wszystkie koszule do karmienia nie są zbyt piękne. Ja na wolę pizamy. Ale pewnie po porodzie jest wygodniej w koszuli. Co do szlafroka, to myślę, żeby kupić jakiś cienki, bo mam gruby, a na wrzesień to niezbyt

ja mam satynowy, krociutki i cienki

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 17:12   #2583
MartaSz86
Raczkowanie

Warto kupić cienki szlafrok. Ja rodziłam w sierpniu i dobrze że miałam bo jednak czasem chodzi się po oddziale. Ja chodziłam do noworodków i do poradni laktacyjnej. Bez szlafroka czułabym się niekomfortowo.
MartaSz86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 18:09   #2584
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
a myślicie że szlafrok jest potrzebny? no bo wszędzie w wyprawkach piszę o nim, a w sumie to nie wiem czy kupować, nie będzie to zima - a raczej lato jeszcze także sama nie wiem.
Zamówię w przyszłym miesiącu chyba koszule, jak już będę miała meble i miejsce na to.

kornelia kciuki za wizytę
ja mam jeden mega gruby i jeden z takiego materiału jak minky, tylko on z kolei jest taki na styk i nie wiem czy się zmieszczę
A czytałam, żeby szlafrok brać, podobno niektórym po porodzie odbija i chodzą prawie nagie po oddziale
Ja bym się chyba nie czuła komfortowo chodząc w samej koszuli, trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że w szpitalu oprócz personelu są też odwiedzający
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 20:30   #2585
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Blond princesska, a co to za przychodnia, w której zabraniają osoby trzeciej przy usg? Dlaczego?

Co do koszul, to najlepiej kupic koszule na ramiaczkach, tez je łatwo odchylic, a są ładne, i dlugo posłużą. Ja kupilam jeden piękny komplet ze szlafrokiem Marylin Monroe w TKMaxx i kilka innych w carry i innych sieciowkach.
Szlafrok warto miec. Czasem jest chłodno. Po cc trzeba spacerowac, wiec tez lepiej w szlafroku na obchodzie, czy podczas odwiedzin tez warto. Albo mozna wtedy zakryc ładnym szlafrokiem te brzydkie szare koszule

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 20:39   #2586
marttb
Zakorzenienie

Co do ramiączek to układałam dziś ciuchy i znalazłam koszulkę z new yorkera na ramiączkach - idealna jak się karmi i płaciłam za nią 12,9 zl, łatwo odsłonić biust pomimo że nie takie przeznaczenie. W h&m koszulki.na ramiączkach do karmienia są 2szt po 100 zl, także jak będą w new yorkerze te co mam to na pewno je wezmę.

Stary 2017-03-29, 20:52   #2587
poli230
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Blond princesska, a co to za przychodnia, w której zabraniają osoby trzeciej przy usg? Dlaczego?

Co do koszul, to najlepiej kupic koszule na ramiaczkach, tez je łatwo odchylic, a są ładne, i dlugo posłużą. Ja kupilam jeden piękny komplet ze szlafrokiem Marylin Monroe w TKMaxx i kilka innych w carry i innych sieciowkach.
Szlafrok warto miec. Czasem jest chłodno. Po cc trzeba spacerowac, wiec tez lepiej w szlafroku na obchodzie, czy podczas odwiedzin tez warto. Albo mozna wtedy zakryc ładnym szlafrokiem te brzydkie szare koszule

Te koszule to z guzikami czy po prostu tak się da oddchylic, że można karmić?

Marttb, dobrze wiedzieć, że można znaleźć takie perełki w new yorkerze, na codzien tam nie zachodzę nawet, ale na koszulę niespecjalnie chcę dużo pieniędzy wydawać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-29, 21:20   #2588
_kornelia
Rozeznanie

Na wizycie wszystko dobrze. Krwiaka wreszcie nie mam i łożysko jest na tylnej ścianie ☺ no i będzie chłopak 😊

Szlafrok warto mieć, żeby nie latać po oddziale w koszuli Ja mam gruby, taki pluszowy, ale nie kupuję cienkiego, bo i tak mi zawsze zimno. Zwłaszcza w stresie, a szpital stresuje mnie bardzo 😉

Dobry pomysł z tymi koszulami na ramiączkach. Popatrzę za nimi.

_kornelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 21:29   #2589
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość
Te koszule to z guzikami czy po prostu tak się da oddchylic, że można karmić?

Marttb, dobrze wiedzieć, że można znaleźć takie perełki w new yorkerze, na codzien tam nie zachodzę nawet, ale na koszulę niespecjalnie chcę dużo pieniędzy wydawać

Mam różne, zakladane na kopertę, takie trójkąty na biuście, albo dekolt w łódkę.

Ja tym razem do listy dodaję suchy szampon. A, i paczkę kiwi, w celu uniknięcia lewatywy

Stary 2017-03-29, 21:39   #2590
marttb
Zakorzenienie

Talking Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

Cytat:
Napisane przez _kornelia Pokaż wiadomość
Na wizycie wszystko dobrze. Krwiaka wreszcie nie mam i łożysko jest na tylnej ścianie ☺ no i będzie chłopak 😊

Szlafrok warto mieć, żeby nie latać po oddziale w koszuli Ja mam gruby, taki pluszowy, ale nie kupuję cienkiego, bo i tak mi zawsze zimno. Zwłaszcza w stresie, a szpital stresuje mnie bardzo 😉

Mi chodziło o zwykle koszulki w new yorkerze, takie już na co dzień mam właśnie taką jak w załączniku. Ogólnie też nie przepadam za tym sklepem, ale akurat po te koszulki się udam. Tym bardziej że ja lubię na co dzień w takich chodzić, także u mnie się sprawdzą.

Cały dzień na oglądaniu bajerów dla dziecka szkoda że nie wolno mi klikać już czekam na wypłatę i robienie zamówień bo koszyki pełne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2e0ea2f174e1f0b3821861053ccdd0623994b5dc.jpg (32,5 KB, 28 załadowań)

Stary 2017-03-29, 21:58   #2591
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:

Szpital. A czemu to nie wiem, ale mają nawet na drzwiach napisane, ze zakaz osób towarzyszących i gin tez mnie uprzedzam na wizycie.
Cytat:
Napisane przez _kornelia Pokaż wiadomość

Super gratuluję

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:

Mi chodziło o zwykle koszulki w new yorkerze, takie już na co dzień mam właśnie taką jak w załączniku. Ogólnie też nie przepadam za tym sklepem, ale akurat po te koszulki się udam. Tym bardziej że ja lubię na co dzień w takich chodzić, także u mnie się sprawdzą.

Cały dzień na oglądaniu bajerów dla dziecka szkoda że nie wolno mi klikać już czekam na wypłatę i robienie zamówień bo koszyki pełne
Co tam oglądasz?
Mi dzisiaj mama powiedziała, że jak się urodziłam to miałam 59 cm, mój Tz jest wysoki wiec nawet na 56 nic już nie kupuje
A zaczęłam dzisiaj robić listę, taka na razie na brudno czego potrzebujemy i wyszła mi cala kartka, a tam nie ma żadnych ubranek nawet będę musiała zrobić taką porządna z kategoriami i powoli zacząć kupować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-29, 22:21   #2592
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Szpital. A czemu to nie wiem, ale mają nawet na drzwiach napisane, ze zakaz osób towarzyszących i gin tez mnie uprzedzam na wizycie.

Super gratuluję

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Co tam oglądasz?
Mi dzisiaj mama powiedziała, że jak się urodziłam to miałam 59 cm, mój Tz jest wysoki wiec nawet na 56 nic już nie kupuje
A zaczęłam dzisiaj robić listę, taka na razie na brudno czego potrzebujemy i wyszła mi cala kartka, a tam nie ma żadnych ubranek nawet będę musiała zrobić taką porządna z kategoriami i powoli zacząć kupować

Wszystko co się da
Dopracowałam zamówienie w gemini - od razu po wypłacie zamawiam, bo już się trochę tego nazbierało (łącznie 40 pozycji)
Na allegro zaznaczyłam 3 koszule z guziczkami, łóżeczko z materacem, 2 komplety pościeli, kołdrę, poduszkę, ochraniacz, przybornik, rożek, przewijak, kocyk+poduszka minky, 2 prześcieradła. Starałam się brać od jak najmniejszej liczby sprzedawców, także w tym miesiącu chyba kupię koszulę, a w następnym resztę zamówię.

Jak już to będę miała to w sumie zostaną lampka, ręcznik z kapturkiem, wanienka, dla mnie staniki i koszulki do karmienia, szlafrok i walizki
Mam o tyle dobrze że ciuszków na razie nie wliczam bo dostałam mnóstwo (później jak już popiorę i poprasuję to będę sprawdzać czego brakuje i wtedy kupować), chyba ze 3 karuzele dostałam, 2 maty edukacyjne mam dostać, z 4 kombinezony zimowe mam, (a siostra męża kupiła 5), leżaczek, pościele 2 komplety i prześcieradła dostałam, kołdrę też - będą awaryjnie gdyby te nowe mi zlała, nosidło dostałam, pas poporodowy mam, z 5 kocyków też, no ogólnie trochę gratów mam.
Najchętniej zamówiłabym wszystko w tym miesiącu, ale komunie mamy także muszę się wstrzymać
Mąż każe mi na wakacje w czerwcu torbę do szpitala mieć gotową, bo zabierzemy ją ze sobą w razie gdyby coś poszło nie tak, bo jednak 600 km drogi mamy.

Edytowane przez marttb
Czas edycji: 2017-03-29 o 22:23
Stary 2017-03-29, 22:54   #2593
lilka_vanilka
Zakorzenienie

O, marttb, mąż dobrze mysli z tą torbą na wakacje.
A tę koszulkę krótką to chcesz brac do szpitala?

Odradzam biustonosze do karmienia. Wystarczą miękkie miseczki. Zapinanie tych specjalnych do karmienia to strata czasu i niepotrzebne stresy

Stary 2017-03-29, 23:08   #2594
marttb
Zakorzenienie

Cytat:

Odradzam biustonosze do karmienia. Wystarczą miękkie miseczki. Zapinanie tych specjalnych do karmienia to strata czasu i niepotrzebne stresy

Nie, ta krótka już będzie na siedzenie w domu, wygodnie na codzień w niej powinno być, a też w miarę reprezentacyjnie w razie wizyty gości.

Ja to sobie w ogóle nie wyobrażam miękkiego biustonosza nosić na pewno będę chciała na żywo zobaczyć jak to działa i może faktycznie zwykły miękki starczy.

Stary 2017-03-30, 06:46   #2595
89Otojestkasia
Rozeznanie

My narazie jesteśmy na etapie oglądania porządnej niani z kolorowym wyświetlaczem i monitora oddechu. Czy któraś z was ma coś godnego polecenia?

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 07:03   #2596
Asik1604
Zadomowienie

Cytat:

Ja za to nie wyobrażam sobie życia bez biustonosza do karmienia i nigdy nie miałam problemu z szybkim zapięciem czy rozpięciem.
Miałam różne staniki i miękkie zwykłe i takie bardziej sportowe na szerokich i cienkich ramiączkach i dużo bardziej się "męczyłam" z "wydostaniem" piersi z takich staników.
Może to kwestia wielkości cyca, bądź upodobań, aczkolwiek ja polecam staniki do karmienia

AMELKA 02.02.2014

NATALKA 04.09.2017

Asik1604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 07:44   #2597
MartaSz86
Raczkowanie

Ja bym sobie na razie darowała zakup kołdry i poduszki. Dziecku w rozku jest dość ciepło a można jeszcze przykryć kocykiem. A i tak pewnie będzie przegrzane i wyskocza potowki. Ja na początku w ogóle kołdry i poduszki nie używałam.
MartaSz86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 08:39   #2598
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Ja po warsztatach Mama wie, wiem że żadnego rożka czy otulacza nie kupię
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 08:44   #2599
poli230
Zadomowienie

Cytat:
Wszystko co się da
Dopracowałam zamówienie w gemini - od razu po wypłacie zamawiam, bo już się trochę tego nazbierało (łącznie 40 pozycji)
Na allegro zaznaczyłam 3 koszule z guziczkami, łóżeczko z materacem, 2 komplety pościeli, kołdrę, poduszkę, ochraniacz, przybornik, rożek, przewijak, kocyk+poduszka minky, 2 prześcieradła. Starałam się brać od jak najmniejszej liczby sprzedawców, także w tym miesiącu chyba kupię koszulę, a w następnym resztę zamówię.

Jak już to będę miała to w sumie zostaną lampka, ręcznik z kapturkiem, wanienka, dla mnie staniki i koszulki do karmienia, szlafrok i walizki
Mam o tyle dobrze że ciuszków na razie nie wliczam bo dostałam mnóstwo (później jak już popiorę i poprasuję to będę sprawdzać czego brakuje i wtedy kupować), chyba ze 3 karuzele dostałam, 2 maty edukacyjne mam dostać, z 4 kombinezony zimowe mam, (a siostra męża kupiła 5), leżaczek, pościele 2 komplety i prześcieradła dostałam, kołdrę też - będą awaryjnie gdyby te nowe mi zlała, nosidło dostałam, pas poporodowy mam, z 5 kocyków też, no ogólnie trochę gratów mam.
Najchętniej zamówiłabym wszystko w tym miesiącu, ale komunie mamy także muszę się wstrzymać
Mąż każe mi na wakacje w czerwcu torbę do szpitala mieć gotową, bo zabierzemy ją ze sobą w razie gdyby coś poszło nie tak, bo jednak 600 km drogi mamy.
Dużo tego masz a o ile dobrze pamiętam to pierwsze dziecko? Ja mam trochę trochę ubranek, gryzak ktory dostalismy i na tym sie konczymoże to i dobry pomysł, już kompletować, bo jednak to wszystko niemało będzie kosztowalo, a tak rozłoży sie w czasie i budżet tak nie ucierpi.
Cytat:
Napisane przez MartaSz86 Pokaż wiadomość
Ja bym sobie na razie darowała zakup kołdry i poduszki. Dziecku w rozku jest dość ciepło a można jeszcze przykryć kocykiem. A i tak pewnie będzie przegrzane i wyskocza potowki. Ja na początku w ogóle kołdry i poduszki nie używałam.
Ja planuję rożek i na zmianę jakiś śpiworek lub otulacz, wiec faktycznie z kołderką, pościelą można się wstrzymać chociaż często na allegro są całe zestawy.

Czekam do kolejnej środy, czy mój syn dalej jest synem i biorę się za wyprawkę

Stary 2017-03-30, 08:46   #2600
marttb
Zakorzenienie

Ile nas tu jest, tyle opinii
Ja o rożek spytałam mamę i powiedziała że ona używała i bardzo poleca - także na pewno kupuję. Co do kołdry, prędzej czy później trzeba kupić- wolę prędzej w tym samym wzorze co całość i płacić raz za przesyłkę. Na początku pewnie sama pielucha albo kocyk wystarczą, ale ja wolę mieć już w domu kupione i pasujące

poli - tak pierwsze ja nie chciałam z allegro całych zestawów, bo wiele zbednych bajerów a zawsze czegoś ważnego dla mnke brakowało - znalazłam dwóch sprzedawców i u nich skompletowałam wszystko w tym samym wzorze u Ciebie też pierwsze ?

Edytowane przez marttb
Czas edycji: 2017-03-30 o 08:49
Stary 2017-03-30, 08:57   #2601
ania_mala
Zadomowienie

Hej. U nas tragedia. Marta chora, do tego wychodzą kolejne zęby więc nocki ciężkie, a za dnia też ciągłe marudzenie. Od kiedy nauczyła się chodzić skończył sie spokójno i zrobiła się o mnie strasznie zazdrosna. Mąż nie moze mnie przytulić, o innych dzieciach nie wspominając.Ciekawe jak bedzie we wrześniu
Też polecam staniki do karmienia.u nas się sprawdzily. A bez poduszki młoda śpi do dziś. Kołderką przykrywalam, bo w żadne śpiworki ani otulacze nie chciała. Rozka nie użyłam ani razu,ale to indywidualna sprawa.

ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 09:02   #2602
pawie
Raczkowanie

Witam się ponownie
Naiwnie myślałam, że będę miała teraz więcej luzu to będę regularnie tutaj zaglądać, a tymczasem miałam tyle do nadrobienia, że wczoraj wieczorem nie ogarnęłam wszystkiego

My dzisiaj zaczynamy 18tc, ale niestety ostatnio mam podły nastrój. Wczoraj przepłakałam pół wieczoru, dosłownie wszystko mnie denerwuje Ruchów nie czuję, ale też nie wczuwam się jakoś szczególnie. Brzuszek powoli się zaokrągla, ale w sumie da się go jeszcze zamaskować Wizyta dopiero w połowie kwietnia, a ja już nie mogę się doczekać, zwłaszcza gdy załączają mi się dziwne myśli. Oczywiście mam nadzieję, że wszystko jest OK Za kobietą i humorami ciążowymi to człowiek chyba nie nadąży

Widzę, że u Was przygotowania pełną parą Wózki, ciuszki, gadżety dla mam, no szaleństwo! My póki co mamy tylko 2-pak body, śpioszki i czapeczkę z rękawiczkami Słabo w porównaniu z Wami
pawie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 09:06   #2603
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Marta o jeju czyli wyprawka pełną parą u Ciebie rusza też bym chciała to wszystko kupić, ale nie mam za bardzo gdzie trzymać. Wózek nam zajął całą piwnicę
Do allegrowych rzeczy poproszę linki i pokaż co Ty tam kupujesz w gemini, że tyle sztuk Ci wyszło jestem przerażona, nic nie wiem
A co do allegro to ten sprzedawca ma tanie dziecięce rzeczy http://allegro.pl/listing/user/listi...435930&order=m

Fajnie, że tyle rzeczy dostaniesz, u mnie to każdy przyniesie jakąś pierdółkę, ale te większe rzeczy musimy kupić sami. Chociaż zastanawiam się nad sensem mat, szumisiów i innych takich, muszę to jeszcze przemyśleć

89Otojestkasia
jak na coś się zdecydujesz to daj znać, też byśmy chcieli kupić, ale w sumie jeszcze nie zagłębialiśmy się w temat

Dziewczyny coś mi odwaliło
Robię sobie różowe końcówki, mąż się zgodził
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3600523386260_T35.jpg (112,4 KB, 36 załadowań)
Stary 2017-03-30, 09:12   #2604
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;72396512]Ja po warsztatach Mama wie, wiem że żadnego rożka czy otulacza nie kupię [/QUOTE]

powiesz coś więcej?
Ja myślałam nad rożkiem z tego względu, że podobno jest dobry na początku, gdy nie za bardzo wiemy jak złapać dziecko i tak jest po prostu wygodniej. Raczej nie wyobrażałam sobie rożka zamiast kołdry, bo dziecko ma w nim gołą szyję.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie Pokaż wiadomość
Witam się ponownie
Naiwnie myślałam, że będę miała teraz więcej luzu to będę regularnie tutaj zaglądać, a tymczasem miałam tyle do nadrobienia, że wczoraj wieczorem nie ogarnęłam wszystkiego

My dzisiaj zaczynamy 18tc, ale niestety ostatnio mam podły nastrój. Wczoraj przepłakałam pół wieczoru, dosłownie wszystko mnie denerwuje Ruchów nie czuję, ale też nie wczuwam się jakoś szczególnie. Brzuszek powoli się zaokrągla, ale w sumie da się go jeszcze zamaskować Wizyta dopiero w połowie kwietnia, a ja już nie mogę się doczekać, zwłaszcza gdy załączają mi się dziwne myśli. Oczywiście mam nadzieję, że wszystko jest OK Za kobietą i humorami ciążowymi to człowiek chyba nie nadąży

Widzę, że u Was przygotowania pełną parą Wózki, ciuszki, gadżety dla mam, no szaleństwo! My póki co mamy tylko 2-pak body, śpioszki i czapeczkę z rękawiczkami Słabo w porównaniu z Wami
Hej u mnie podobnie, też 18tc i też niestety nie czuję ruchów
Spoko jak zaczniecie kupować to już pójdzie z górki, ja nie wiem kiedy uzbierałam cały karton + wózek
A takich zakupów na raty nie odczuwa się tak bardzo finansowo
Stary 2017-03-30, 09:20   #2605
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
powiesz coś więcej?
Ja myślałam nad rożkiem z tego względu, że podobno jest dobry na początku, gdy nie za bardzo wiemy jak złapać dziecko i tak jest po prostu wygodniej. Raczej nie wyobrażałam sobie rożka zamiast kołdry, bo dziecko ma w nim gołą szyję.
Bo dziecko potrzebuje się ruszać, wyciągnąć rękę czy nogę.
Nawet jeśli spędza w tym rożku parę godzin.
Tak mówił ten fizjoterapeuta na warsztatach i uważam, że ma to sens.
Kiedyś uważano, że w rożku jest ciasno tak jak w brzuszku ale teraz to nie ma uzasadnienia medycznego.

To samo z kąpaniem, dziecko potrzebuje przestrzeni w wodzie.
Nie ciasną wanienkę.

Ogólnie wniosek jest taki żeby poszerzać dziecku horyzonty.
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 09:28   #2606
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;72398067]Bo dziecko potrzebuje się ruszać, wyciągnąć rękę czy nogę.
Nawet jeśli spędza w tym rożku parę godzin.
Tak mówił ten fizjoterapeuta na warsztatach i uważam, że ma to sens.
Kiedyś uważano, że w rożku jest ciasno tak jak w brzuszku ale teraz to nie ma uzasadnienia medycznego.

To samo z kąpaniem, dziecko potrzebuje przestrzeni w wodzie.
Nie ciasną wanienkę.

Ogólnie wniosek jest taki żeby poszerzać dziecku horyzonty.[/QUOTE]

No w sumie sens jest na pewno. Tylko mi się wydaje, że to zależy od dziecka, niektóre faktycznie czują się bezpiecznie jak są ściśnięte, a niektóre nie. W sumie można owinąć też pieluszką tetrową.
Za dużo tego wszystkiego, nie wiadomo co jest dobre, a co złe
Stary 2017-03-30, 09:39   #2607
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
No w sumie sens jest na pewno. Tylko mi się wydaje, że to zależy od dziecka, niektóre faktycznie czują się bezpiecznie jak są ściśnięte, a niektóre nie. W sumie można owinąć też pieluszką tetrową.
Za dużo tego wszystkiego, nie wiadomo co jest dobre, a co złe
Każdy musi podjąć decyzję zgodną ze sobą- ja nie chciałam rożka i myślę że używać nie będę, ale wolę mieć pasujący (najtańszy z allegro zakup) w razie konieczności niż potem kupować stacjonarnie 3 razy drożej.Tym bardziej że mama poleciła, a jej ufam - 4 wychowała
Ja wszystko wybieram szare w białe kropki - bo chcę drugie dziecko.
Wrzucę później screeny jak wejdę na komputer
Ja tam tylko wybieram, także jestem na tym etapie co wy, jak zacznę klikać to wtedy będę zadowolona
Co do mat, szumisiow ja bym sama nie kupowała- pewnie jakąś jedną karuzele bym kupiła, ale jak dają

Stary 2017-03-30, 09:40   #2608
juka_juka
Wtajemniczenie

Ja wgłębiłam się w temat szczepień.I żałuję że to zrobiłam...Co do wyprawki jestem zielona..
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 09:49   #2609
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Ja wgłębiłam się w temat szczepień.I żałuję że to zrobiłam...Co do wyprawki jestem zielona..
chyba jeden z najcięższych tematów.

Głowa mnie boli, zaczęła w nocy i sen nie pomógł może pomoże.
A ja się chwalę za 2 dni mam 24-te urodziny uwielbiam niespodzianki mojego męża - ostatnio przewinęły mi się adidasy na fejsie i mu pokazałam że bardzo ładne, wysłał sobie link na fejsie ode mnie i dzisiaj pyta o rozmiar buta mój. Jak myślicie co dostanę?

Chyba widać że całymi dniami nie mam co robić po częstości moich wpisów

Edytowane przez marttb
Czas edycji: 2017-03-30 o 09:50
Stary 2017-03-30, 09:55   #2610
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Każdy musi podjąć decyzję zgodną ze sobą- ja nie chciałam rożka i myślę że używać nie będę, ale wolę mieć pasujący (najtańszy z allegro zakup) w razie konieczności niż potem kupować stacjonarnie 3 razy drożej.Tym bardziej że mama poleciła, a jej ufam - 4 wychowała
Ja wszystko wybieram szare w białe kropki - bo chcę drugie dziecko.
Wrzucę później screeny jak wejdę na komputer
Ja tam tylko wybieram, także jestem na tym etapie co wy, jak zacznę klikać to wtedy będę zadowolona
Co do mat, szumisiow ja bym sama nie kupowała- pewnie jakąś jedną karuzele bym kupiła, ale jak dają
Mnie najbardziej przeraża, że tego wszystkiego jest tyle i ciężko mi wybrać coś co będzie najbardziej odpowiednie dla mojego dziecka. Sprzedawcy wychwalają, bo dla nich liczą się zyski. Wszystko dla dzieci jest takie ładne, słodkie, kolorowe, my chcemy zapewnić mu wszystko co najlepsze więc kupujemy.
Dobrze, że jest jeszcze trochę czasu na zakupy
Co do tych mat edukacyjnych itp to właśnie czytałam, że dziecko do pół roku powinno zajmować się jedynie sobą. Ono ma i tak dużo rzeczy do ogarnięcia w domu, migających światełek itp. a taka mata to już dla dziecka za dużo. Ogólnie polecam fajny post wizażanki z sierpniówek https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2704
Czekam na screeny
Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Ehh no właśnie
Ten temat również mnie przeraża

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
chyba jeden z najcięższych tematów.

Głowa mnie boli, zaczęła w nocy i sen nie pomógł może pomoże.
A ja się chwalę za 2 dni mam 24-te urodziny uwielbiam niespodzianki mojego męża - ostatnio przewinęły mi się adidasy na fejsie i mu pokazałam że bardzo ładne, wysłał sobie link na fejsie ode mnie i dzisiaj pyta o rozmiar buta mój. Jak myślicie co dostanę?

Chyba widać że całymi dniami nie mam co robić po częstości moich wpisów
Będziemy świętować

Hmmmmmmmm czyżbyś miała dostać ..... adidasy??

Ja wybieram się w sobotę na zakupy i muszę koniecznie jakieś adidasy kupić, bo nie mam żadnych. Kupiłam teraz taką parkę w 4f granatową i chciałabym granatowe buty i teraz pytanie new balance czy conversy
W sobotę jest weekend zniżek więc może na jakiś rabat się załapię

Ja uciekam po farbę i będę działać z przyjaciółką
mi też z nudów odwala jak widać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości