![]() |
#3361 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
|
![]() ![]() |
![]() |
#3362 |
Raczkowanie
|
Wita, z rana!
Po zmianie czasu było tak trochę dziwnie(tez to pisałyście) ale teraz jest juz ok. Pierwsze dwa dni takie inne jakieś. Co do nocy- pije butle dwa razy. Nie liczę tej koło 22. potem jest koło 1:30 i koło 5 rano. W sumie nie tak źle. I źle by nie było gdybym nie dostala @. Koaszmar! Znacie to uczucie- śpicie parę godzin z rzędu i potem... trzeba wstać. No i wstalam- dziecko płacze na rękach, mleko trzeba iść zrobic(przyjęlam patent z termosem) a tu leeecii! Ani się przycisnąć ani do toalety pobiec, maskara!! Po tej ciąży mam @ jak nigdy, bardzo obfity i to przez długi czas, co wcześniej max jeden dzień. W dodatku dzieje się ze mną coś dziwnego tak na dzień dwa przed. Nigdy taka nie byłam i nigdy tak mi się nie robiło. "Wkurzenie o to, że kurz opada" Okulary drażnią niesamowicie,a niech się znajdzie gdzieś włosek na twarzy! Pokrzykuję o byle co, dosłownie tracę panowanie nad sobą jednocześnie wiedząc, że to jest coś nie tak ale nie mogę zapanować nad sobą. A najgorsza jest płaczliwość! No nigdy taka nie byłam! Płaczę jak mi coś nie wyjdzie, jak zdenerwuje, Rafał patrzy, pyta co mi jest... dramat i jak dostanę @ to na drugi dzien już się wycisza. W ten czas nic mnie nie cieszy, nie potrafię udawać radości choć wiem, że ranię bliskich, a oni nie rozumieją.Nie potrafię się rozchmurzyć.To hormony? Tez to miałyście/macie?Przecież to dramat jakiś jest... Co do zakończenia kp, czego żałuję, a czego absolutnie nie ![]() Żałuję tego wtulania się z cycusiem w buzi i wygodnego karmienia nocą. A nie żałuję...nie znosiłam, kiedy przysypiał na ssaniu i tylko tak delikatnie drażnił sutek końcówką języka. czułam się jak idiotka, kto przezył to wie ![]() Benuli rosnie piaty ząbek; górna prawa dwójka. wczoraj ibum dałam bo juz mocno mu dokuczał. Jutro w szkole u nas strajk i nie ma lekcji.
#3363 |
Rozeznanie
|
Sliweczko właśnie jest co coraz mniej i mniej Frankowi przeszkadza.
Na razie nie sprzątam przez chorobę F, no bo ani go zabrać w to zimno, ani go z kimś chorego zostawić bo maruda. Ale dziś rusza powoli robota z centralnym ![]() Agusia Ty wredna istoto, jeszcze się chwalisz? ![]() Tak serio to ja też nie narzekam, mamy jedną pobudke w nocy, druga o 6. Czasem tej w nocy wcale nie ma jeśli się naje sporo na noc ![]() Pik Pik to hormony i sławny pms. Też pierwszy raz doświadczyłam po porodzie. Ja teraz czekam na trzeci@ ale się nie zapowiada. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3364 | |
Zakorzenienie
|
A co! Chociaż tym sie moge pochwalić
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3365 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3366 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pogrubione - ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dwie pobudki na mleko to dobry wynik, nie możesz narzekać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3367 |
Zakorzenienie
|
A tutaj sytuacja sprzed kilku chwil. Poszłam do kuchni po herbatę, wracam i patrzę - moje dziecko dokształca się na przyszłość?
![]() ![]() 1490860523373.jpg |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3368 |
Konto usunięte
|
agusia Kinia tak ładnie śpi od urodzenia? Karmiłaś ją piersią bo nie pamiętam
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- australia też oglądamy z Ignasiem DDTVN ale on zainteresowany tylko jak reklamy lecą ![]() Ubawiłam się z tego reportażu Filipa Chajzera. Samo życie ![]() ![]() Ładnie Wam dzieci śpią! Zazdroszczę bardzo! I w ogóle Ignaś już po 1. drzemce. nie wiem co to się stało z nadejściem wiosny. Zawsze wstawał koło 7., a po zmianie czasu wstaje nieco po 6. czyli 2 godziny wcześniej i potem jęczy bo jest śpiący ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Konto usunięte
|
Ignaś ostatnio nauczył się wkładać mi głowę w dekolt. Nie wiem czy ma to jakiś związek z kp czy taka zabawa w chowanego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3371 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak ![]() ![]() Marysia też właśnie zalicza pierwszą drzemkę. Normalnie byłybyśmy na spacerze, ale że musimy dziś wyjść po południu, to nie chce mi się dwa razy wychodzić ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() Moja siostrzenica lubiła wkładać rękę pod bluzkę mojej siostry (gdzieś na wysokości dekoltu/biustu) do wieku 5 czy 6 lat ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3372 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Zadomowienie
|
Dobre też było jak pan w sklepie rowerowym mu powiedział ile ten sport kosztuje😂
#3374 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() świetne te wasze zdjęcia ![]() Zaraz po Rafałka a BEni jeszcze śpi...
![]() |
#3375 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3376 |
Rozeznanie
|
Ja skończyłam kp przed świętami, pierwszy@ 11grudzień, drugi@ 1 luty, trzeciego brak ale chyba też mam pms. Albo nie mam tylko zwyczajnie jestem nieznośna: D
Australia jeszcze chce się mała odmladzac? Znowu Ci do brzucha wejdzie! ![]() Sliweczko Franek już raczej nie pamięta kp (jednak 3 msc to dla takiego malucha duzo) a też dekolt mi odciaga i zagląda. To samo robi babci: D Agusia od samego początku sciagalas mleko? Wcale nie przystawialas? Szacun wielki: o Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- ![]()
![]() |
#3379 |
Rozeznanie
|
Agusia jesteś super matka ze tak długo wytrzymalas ściągać. Podziwiam bardzo wszystkie matki kpi, nie ważne jak długo. Wiem jaki to wysiłek siedzieć z laktatorem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3381 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dopiero się ogarnelam od rana i mam czas odpisać ![]() Noc u nas dziwna, M nie daje się odlozyć do łóżeczka po karmieniu, jest walka a o 4 i tak ląduje u nas... Nie wiem whats up ![]() Pikpik współczuję @... Ja też się boję czy nie będzie bardziej obfita bo wcześniej mialam delikatnie i przez 3dni ![]() Australia zdrowia dla Marysi ![]() ![]() Lena wydaje mi się, że jeśli katar jest zielonkawy to raczej do lekarza bym szła. Ale jeśli tylko gęsty i budyniowaty to chyba się konczy po prostu ![]() Marcelka lapie mnie za bluzkę i ciagnie dekolt jak chce pić z cyca ![]() ![]() A co do "kosztów" uprawiania sportu to ostatnio podgladalam naszą fit kulezankę i ona na sobie reklamuje gacie do ćwiczeń ![]() ![]() ![]() ![]() Moda na bycie fit i sporty napędza popyt ale czy to zawsze potrzebne to nie wiem. Nie jestem fit ![]()
#3382 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Honciu w imieniu Marysi
![]() Ale się uśmiałam z tych fit gaci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3383 | ||||
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() Noce znowu do d...:p jedynki ciagle wychodzą...starszak to przy gornych lepiej spal, ale miesiac wrocil tylko do cycka. Pamiętam, ze zalamana bylam, teraz tylko niewyspana ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj mam rozwalony dzień, nic nie zrobilam bo Gabrysia pol godzinki spala rano. Teraz zasnęła, wiec lece trochę ogarnąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3384 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry,
U nas zmiany. Łucja wczoraj pierwszy raz miała tylko 1 drzemkę a i tak poszła o 22 spać ![]() W nocy temperatura 38.5 i zapisałam ją do pediatry. Coś mnie jednak naszło i sprawdziłam czy jej coś przez noc się nie wykluło. I tak moja córeczka stała się dumną posiadaczką pierwszego ząbka! Dziś dzień marudy... |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A śpi najwidoczniej bardzo wydajnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabi teraz też ma jedną drzemkę ale taką solidna ok 2h, czasami dłużej. Ale idzie spac o 20 i wstaje 7-7.30. Generalnie mi to pasuje, bo musimy rano odstawić starszaka do pkola. Gabrysia zasuwa na czworaka jak szalona i jest makaronozercom. Zje wszystko, byleby byl makaron. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3387 |
Konto usunięte
|
Sliweczka moja tez mi się tak rzuca w dekold, myślę, ze to ma związek z KP. Śmieje się, ze weszy jak ślepy Krecik 😂 zdjęcie super!
Nesanek brawo za pierwszego zabka! Pikpik wspokczuje pms.. Ja miałam okres dopiero raz, wszystko przede mną! Australia Marysia dobra z tym TV 😁 moja Hania lubi oglądać z siostrą Masze 😊 |
![]() ![]() |
![]() |
#3388 |
Zakorzenienie
|
Pielegnacja - uzywam na noc koniecznie tlustego kremu (ziaja np) glownie pod oczy, ostatnio na dzien uzywam przeciwzmarszczkowego z vichy i zaskakująco mi pasuje.
A pod prysznic odkrylam owocowy balsam eveline i nie muszę się już niczym kremowac ![]() Poza tym dzisiaj planowalam pomalowac paznokcie pierwszy raz od ciazy, ale... nie mialam kiedy. Wieczorami cwiczymy z mężem. Od czasu do czasu biegamy. Tak od niecalego miesiaca. Z silami bywa roznie ![]() Czytam dalej sporo, ale nie mam kiedy pisac - usiąść do kompa, wiec mam mega zaległości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3389 |
Zakorzenienie
|
Elaine, oby się Wam nocki polepszyły!
neesanek, gratuluję ząbka ![]() Dżanet, Marysia nie przepada za bajkami... Próbowałam jej kilka razy włączyć, żeby w spokoju obciąć jej paznokcie, ale nic z tego. Reklamy lepsze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Ile można dawać dziennie kropli wit. C? Na opakowaniu jest, że 8, ale ostatnio jak Marysia miała lekkie przeziębienie, to pediatra zaleciła trochę większą ilość, tylko nie pamiętam jaką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Konto usunięte
|
Australia wit c nie przedawkujesz, nadmiar wydalany jest z moczem.
Elaine brawo za ćwiczenia! 👏 jeszcze wspólne, super! 😍 Zazdroszcze biegania, ja nie potrafię biegać. Strasznie szybko się mecze. Zainspirowana Wami kupilam płyn miceralny i peeling do twarzy z avonu. Przy okazji balsam antycellulitowy 😁 pod prysznic polecam olej kokosowy, super nawilza, nie trzeba się balsamowac. Od jakiegoś czasu używam go tez w kuchni, głównie do smażenia. Jest super, nie pali się a w potrawach zapach nie wyczuwalny. Oczywiście ten nierafirowany 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.