![]() |
#4741 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Byłam na badaniach, czekam na wyniki bo będą koło 15 w internetach ☺ oczywiście poszłam do pracy i tak się zagadałam, że dopiero co wróciłam głodna jak wilk! Zjadłam drożdżowke i pączka z kremem a do tego kakauko. Teraz leżę i oglądam serial 😁
Margolcia - Jeju ja dziś myślałam że mi się wody zaczęły sączyć! Byłam w labo i po pobraniu krwi musiałam usiąść bo coś mi się słabo zrobiło, z 10 minut tak siedziałam, wstałam z krzesła a tam mokra plamka taka niewielka! Okazało się że mój tyłek się spocił 😂 Mohnka - Wrr jakie głupie teksty mają Ci lekarze.. masakra! Zamiast podnosić pacjentki na duchu to oni jeszcze dołują :/ chyba że to ich specyficzny humorek i żarciki ☺ Kurcze powinni tak stopniowo zacząć odstawiać leki a nie z dnia na dzień.. No ale chyba wiedzą co robią? Esor, Gornek, Bambi, Milena - Oo to już jest nas dużo na piątek 😀 zawsze w 'kupie' raźniej! Ktoś jeszcze? Felliciti - Ooo super, u Nas też wózek do odebrania ale nie mamy go gdzie trzymać za bardzo ![]() Pokaż wózeczek ☺ Gornek - Dobrze wiedzieć, że taka promocja ![]() Kiwaczka - Urocza sukienusia! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
Kiwaczka sukienka jest przesliczna. No i fiolet to moj ukochany kolor.
Milutek jesli nie masz ochoty jechac to moze maz niech sam sie wybierze, tylko wiadomo picie odpada, ale to tak czy siak. A godzina drogi to nie jest daleko, w godzine nie urodzisz ![]() Ja nie mialam przewijaka przy pierwszym synku I teraz tez nie zamierzam.
#4743 |
Zadomowienie
|
Pięknie!! ☺ hemoglobina wzrosła na 10.30.. ale się cieszę! Jest coraz lepiej uff
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
doskonale rozumiem Twoje obawy co do imprezy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4745 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- mój ginekolog też bada szyjkę tylko palcami |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dziś nerwowy dzień mam. Nie mam humoru. Burczę przez telefon do Tz i rodziców, nieświadomie.. Stresuję się. Brzuch się napina. W środku kuje.. 😦 nic nie mówię lekarzom, jak mam rodzić, to urodze. Zaraz chyba pójdę płakać w poduszkę. Okropny humor. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny czy to możliwe, że żeby już opuszczał się brzuch? Po dzisiejszym ranku i cyrkach jakie mały wyprawial mam wrażenie, że jest niżej. Czuje też większy ucisk na pecherz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7240892 2]Uwaga mam zamiar dzis spakować torbę do szpitala ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No no no ![]() Cytat:
Milutku, a jak wyglądał Twój pierwszy poród? Jak nie był ekspresowy to może TZ zdazy ? Ale musisz sie czuc komfortowo psychicznie wie moze z decyzja poczekajcie do tego dnia urodzin? My na poczatek mamy 1, 5 paczki pieluszek happy 1 tych z wycieciem na pepek i chyba pol paczki dady 1. Te polowki to przywiozl ostatnio siostrzeniec meza bo ich maly juz wyrosl. Nie wiem wlasnie czy dokupic jeszcze jedna paczke 1 dady czy pampersa. Ale chyba na dady sie zdecydujemy. Ale mam dzisiaj zamulony dzień. Niby sie wyspalam, a ledwo siedze. Taka sie czuje zmeczona jakbym ze 30 km przeszla. Ustac na nogach nie moge ani minuty. Usypiam na stojaco. Zrobilam kawe sobie i mam nadzieje przezyje do wieczora. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Wtajemniczenie
ski
|
Dziękuję ☺ korci mnie ją mężowi pokazać ale wiem że będę tego żałować 😉
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety nikogo nie mamy na miejscu, rodzinka mieszka 1,5 godziny drogi od nas. Musiałabym sąsiada jakiegoś zmolestować w razie czego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jeszcze przemyślę sprawę ale to spojenie tak boli...niestety już raczej pod tym względem lepiej nie będzie ![]() Cytat:
![]() musimy potwierdzić obecność do 14 kwietnia, bo to w lokalu jakimś. [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7240892 2]Uwaga mam zamiar dzis spakować torbę do szpitala ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] powodzenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki dziewczyny za wszystkie rady, zobaczymy co mój małż powie, no i do 14 kwietnia mamy czas na potwierdzenie, więc może sprawa jakoś się sama wyjaśni. co do PRZEWIJAKA, to dla nas super sprawa, mieliśmy taki nakładany na łóżeczko przy pierwszym synku, i teraz też będziemy mieć. Oboje z mężem mamy problemy z kręgosłupem więc dla nas przewijanie na stojąco na odpowiedniej wysokości to zbawienie. Koszt nieduży ok 40-50 zł a mega komfort. Tak samo stelaż do wanienki. ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
Milutku to rzeczywiscie ekspresem. Moj tz to by zdarzyl dojechal do mnie 50 razy, 😁 bo u mnie trwalo to 52 godzinki. Tez licze na to, ze drugi szybciej pojdzie
![]()
#4753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marta mi we wtorek moja lekarka powiedziała, ze mam troche juz opuszczony brzuch wiec wydaje mi sie ze jest to możliwe jak najbardziej na tym etapie. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
![]() |
#4754 |
Zadomowienie
|
Milutku zamawiam sobie czas Twojego pierwszego porodu na mój własny!
![]() Jak u Was z humorem dziewczyny? U mnie ostatnio gorsze dni, małe pierdoły urastają do rangi wielkich problemów, jakaś przewrażliwiona sie zrobiłam, może to zasługa tych słynnych hormonów? Nie lubię siebie takiej ![]()
#4755 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio mam okropny humor, non stop chodze zła i Malzowi sie dostaje nie potrzebnie. Najgorsze, ze on tez chodzi zły bo nie moze sie doprosić zwrotu kasy która mu wiszą znajomi ( prawie 3 tys) .A my musimy liczyć sie z każdym groszem,zeby na wszystko starczyło :/ a w samym kwietniu na rzeczy wyprawkowe i moje pójdzie 800 zł. A gdzie zakupy spożywcze i inne rzeczy :/
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
![]() |
#4756 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem zmęczona i zużyta psychicznie, męża nie ma, wszystko na mojej głowie, nie mogę za daleko chodzić, bo zaraz mnie coś boli w kroczu, nie mogę się schylać, bo to samo... I mnie to dołuje, bo się czuję jak taka sierota. Dobrze, że córka jest grzeczna i nie daje mi w kość, bardzo dużo rozumie i wie, że mama teraz musi dużo odpoczywać... Ale czuję się taka samotna, nie czuję bezpieczeństwa - zawsze tak jest, jak mój mąż wyjeżdża, jakby mi zabrakło jakiegoś wsparcia i zaczynałabym się cała walić psychicznie... A tu jeszcze 4 tygodnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
ja tez mam czesto zly humor, nie lubie siebie takiej. Na dodatek dopadla mnie jakas infekcja
![]() ![]() ![]()
#4759 |
Zadomowienie
|
Black Ciebie to ja autentycznie podziwiam bo nie dosc ze maz daleko to masz jeszcze mała córę i musisz ogarniać.. Mój mąż ostatnio dużo pracuje, wraca wieczorem i pada ze zmęczenia, wiem ze robi to dla nas, ze chce wykorzystać czas zanim urodzi sie maly by nas finansowo zabezpieczyć bo pozniej bedzie musial wracac wcześniej i mi pomagać w opiece, doceniam to ale to mi dodatkowo pogarsza humor.. ale wlasnie rozmawialam z siostra i wymyslilam ze moze w przyszlym tygodniu pojedziemy na pare dni do rodzicow na wies (ona jest jeszcze na L4 po tym wypadku), odpoczac, pobyc troche razem, pogoda ma byc ladnie wiec pewnie bedziemy lapać slonko na dzialce i moze w koncu zjem kielbaske z grilla- dziadek chyba wnukowi nie odmowi
![]() ![]()
#4760 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() (ja to przez ten mój pierwszy poród wręcz czuję taką presję, że ten też taki powinien być, a wręcz większość mówi że drugi powinien być szybszy, a ja wiem że naprawdę różnie może być i jakoś mnie ta presja stresuje. Wolę myśleć że będzie jak ma być i wytrzymam ile będzie trzeba.) eh a z tym humorem to różnie bywa, ciężko się ogarnąć, mąż często obrywa, już nawet widzę że czasami przemilczy pewne moje uszczypliwości, chwała mu za to. Staram się być spokojna, ale często nie wychodzi. Z tym, że ja to chyba nie mogę za bardzo zwalać na ciążę, bo zawsze zmagam się z moimi poszarpanymi nerwami i muszę mocno się pilnować, żeby nie krzyknąć lub nie powiedzieć kilka słów za dużo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Raczkowanie
|
A ja wam zazdroszczę, że w ogóle macie mężów, którzy są przy was i wspierają 😧😧
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
U mnie różnie to bywa - ostatnio gorzej, ale to z konkretnych powodów jak właśnie problemy ze snem czy niespodziewane wydatki. Za to stale odczuwam bliżej nieokreślony niepokój i przyspieszyłam ogarnianie rzeczy dla dziecia i generalne porządki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Wtajemniczenie
|
aaaa jeszcze miałam Wam napisać że pisałam do Ikei z pytaniem kiedy będą pojemniki na przewijak Onsklig i dostałam informację:
"uprzejmie informuję, że wskazany produkt (nr 30199283) z powodu problemów produkcyjnych będzie dostępny najprawdopodobniej od pierwszej połowy kwietnia 2017 roku." |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Wtajemniczenie
|
Gdzie ja to czytałam, że jeśli brzuch opadnie to możemy się spodziewać porodu do 4 tygodni
![]() ![]() Byłam odebrać mamę z pracy i widziałam dziewczynę, która była ze mną na szkole rodzenia jak wychodzili z maluszkiem ze szpitala. Pamiętam, że termin miała na 8 kwietnia, więc też szybko poszło ![]()
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
Felliciti - to ja jeszcze bardziej pocisnę - na SR był znajomy Tż z żoną i mieli termin na koniec kwietnia, a wczoraj wrzucił zdjęcie dzidziola
![]() Justyna - a jak wygląda u Ciebie sytuacja? |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
U mnie też pogorszenie humoru, tz przyniósł na pocieszenie muffina i nospe.
I jeśli to prawda z tymi 4 tygodniami to mi to pasuje. Justyna ojciec dziecka Cię nie wspiera? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Wtajemniczenie
|
Miesiąc wcześniej? Nieźle, tak bym nie chciała być zaskoczona, Julcia proszę tam siedzieć przynajmniej do świąt!
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
felliciti - moje dziecko ma to samo zalecenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zadomowienie
|
Ja mam termin 21.05 i moje dziecko ma jeden przykaz: urodzić się w maju
![]() ![]()
#4770 |
Zadomowienie
|
Talusia super że hemoglobina ładnie wzrasta
![]() U mnie na tym samym poziomie mniej więcej, w dolnej granicy normy. Co do humoru to ja się czuję od ponad tygodnia taka bez energii, mało mi się chce robić. Spalabym więcej i leżała ![]() W 3 trymestrze też zauważyłam że łatwiej się denerwuję i szybciej mi się rożne słowa cisną na usta :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.