Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-30, 18:24   #4801
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Aniu, ciasto i kolacje to oni sobie zażyczyli!!!!!!!!! Co Ty, ciasto albo kupie albo kupie kruche ciastka.. no a kolacje będę musiała zrobić bo jak ok 17 będą a mecz jest o 20 to chyba padne z głodu :/ trudno, pizze się zamówi.
Brak mi słów.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 18:26   #4802
gornek
Zakorzenienie

Dla mnie to nie poważne, ale Tz powinien zasugerować ze kiepsko sie czujesz i raczej nie chcecie juz długich wizyt i późnych. Jak nie dotrze, to ja bym poproście poszła do innego pokoju sie położyć i tyle. Akurat teraz kogoś zdanie mało mnie interesuje.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 18:26   #4803
Baambi
Zadomowienie

Hehe Happiness a to też prawda do mnie czasami tak dociera że to prawdziwe nowe życie rośnie w brzuchu że potem będzie tworzyć odrębną swoją historię i to jest takie wyjątkowe
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 18:29   #4804
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Co do samopoczucia to ja ostatnio mam okropne. Boję się porodu przedwczesnego coś mi ostatnio strasznie mokro, zastanawiam się czy to nietrzymanie moczu czy jakieś upławy, czy sączenie wód... Oby do środy i może mnie ginka uspokoi bo zaczynam się stresować lekko. Chyba to samopoczucie to już rzeczywiście level hard hormonów
ania ja też mam wizytę w środę nie martw się, ostatnie tygodnie są "bardziej mokre"

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość

[/COLOR]Ja się co jakiś czas zadręczam myślami że będę za mało czuła czy troskliwa dla dziecka :/
Nie mówię za bardzo do brzucha, głaszczę goi uspokajam jak dziecko kopie mocno ale jakaś jestem taka... mam wrażenie za mało rozczulona
to tylko takie wrażenie, nie każda musi głaskać brzuch, mówić do niego i śpiewać mu kołysanki. Ja jestem z tych nieczułych więc na pewno z Tobą wszystko jest ok. Po prostu hormony szaleją i mamy coraz więcej wątpliwości

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7241745 2]Ja jakos nie mam parcia na karmienie piersia jeżeli bedzie mi to sprawiać ból to sobie odpuszczę a niech każdy mysli co chce

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
effpe uwielbiam Cię to jest bardzo dobre podejście nic na siłę

happiness żadna petycja nie pomoźe od razu spadła by dzietność na świecie, faceci się po prostu do tego nie nadają. Szkoda, bo gdyby wiedzieli ile kobiety muszą poświęcić siebie, aby donosić i urodzić dziecko to może inaczej by postrzegali nasze humory i złe samopoczucie, narzekanie, płaczliwe nastroje ....

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 18:35   #4805
misja0181
Rozeznanie

Kiwaczka powiedz, że nie zapłaciliście rachunku i odcięli kablówkę więc herbatka i spadówa

misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 18:40   #4806
decorail
Zakorzenienie

misja -
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 18:41   #4807
Kiwaczka
Wtajemniczenie

GORNEK, mąż im powiedział przez telefon że u nas to teraz ciężko z długimi wizytami ale oni chcą przyjechać akurat wtedy i na tą godzine i zostać na meczu..

Misja, hahaha niestety nie przejdzie bo mąż kibicuje innej drużynie i oni wiedzą że ten kanał mamy wykupiony

Stary 2017-03-30, 18:43   #4808
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Black Ciebie to ja autentycznie podziwiam bo nie dosc ze maz daleko to masz jeszcze mała córę i musisz ogarniać..
Przyzwyczaiłam się już... Trochę to trwa, aczkolwiek bardzo się cieszę, że teraz na czas narodzin małej i najbliższe miesiące zjeżdża do Polski.

Cytat:
Napisane przez justyna_bokszczanin Pokaż wiadomość
A ja wam zazdroszczę, że w ogóle macie mężów, którzy są przy was i wspierają 😧😧

A skąd takie smutne przemyślenia? Co z Twoim partnerem?

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7241745 2]Ja jakos nie mam parcia na karmienie piersia jeżeli bedzie mi to sprawiać ból to sobie odpuszczę a niech każdy mysli co chce

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Brawo, doskonałe podejście. I zdrowe.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 18:45   #4809
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Happiness dzięki za info, a wypadają jak te staniki? Typowo czy może na mniejsze, większe?

Decorail, to możemy sobie podać rączki hehe
Mężu więcej do brzucha mówi ode mnie ;]
Oby tak było, może po prostu będzie potrzeba więcej czasu

Kiwaczka ja bym jakąś wymówkę skołowała. Bez przesady żeby się tak narzucać, "bo jest mecz".
Ciężko mi powiedzieć, bo ja nie umiem określić swojego rozmiaru teraz Ale wydaje mi się że są rozmiar mniejsze
Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
happiness - mi się śni ostatnio dość często, że nagle moje dziecko tak się mocno wypina, że widzę przez brzuch jego stópki albo dosłownie całą twarzyczkę - swoją drogą powinna być opcja takiego podglądu

Widzę, że wszystkie podobnie na gości reagujemy - ja ostatnich gościłam na noc w weekend i teraz koniec oczywiście jakaś kawka czy coś jak najbardziej, ale żadne posiadówki nie wchodzą w grę
Też mam takie sny, szczególnie z tymi stopkami
Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Aniu, ciasto i kolacje to oni sobie zażyczyli!!!!!!!!! Co Ty, ciasto albo kupie albo kupie kruche ciastka.. no a kolacje będę musiała zrobić bo jak ok 17 będą a mecz jest o 20 to chyba padne z głodu :/ trudno, pizze się zamówi.
Brak mi słów.

Nie mieści mi się w głowie, jak można sobie zażyczyć ciasto i kolację, idąc do kogoś zamów pizzę, kup ciastka i tyle. A jak będziesz się źle czuła to idź się położyć i nie przejmuj się nimi.
Cytat:
Hehe Happiness a to też prawda do mnie czasami tak dociera że to prawdziwe nowe życie rośnie w brzuchu że potem będzie tworzyć odrębną swoją historię i to jest takie wyjątkowe
Niby się wie, że ciąża oznacza dziecko, ale jest to oczywiste w przypadkach wszystkich kobiet, tylko nie w swoim

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
ania ja też mam wizytę w środę nie martw się, ostatnie tygodnie są "bardziej mokre"

to tylko takie wrażenie, nie każda musi głaskać brzuch, mówić do niego i śpiewać mu kołysanki. Ja jestem z tych nieczułych więc na pewno z Tobą wszystko jest ok. Po prostu hormony szaleją i mamy coraz więcej wątpliwości

happiness żadna petycja nie pomoźe od razu spadła by dzietność na świecie, faceci się po prostu do tego nie nadają. Szkoda, bo gdyby wiedzieli ile kobiety muszą poświęcić siebie, aby donosić i urodzić dziecko to może inaczej by postrzegali nasze humory i złe samopoczucie, narzekanie, płaczliwe nastroje ....
Oj tak, przynajmniej mieliby prawdziwą świadomość, co to naprawdę znaczy

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 18:48   #4810
misja0181
Rozeznanie

Hmmm to trochę komplikuje sprawy
To może skoro zażyczyli sobie zjeśc u Was kolację to napisz, że to bardzo miło z ich strony że o tym pomyśleli i w takim razie bardzo prosisz żeby przygotowali .... i tu wstaw to na co masz ochotę a jak przyjadą to powiedz że taka jesteś ostatnio zmęczona i obolała, a to pieczenie ciasta kup gotowe oczywiście) Cię wymordowało, nogi Ci do d... wchodzą, zarzuć koledze nogi na kolana i poproś o masaż stóp może sami się zawiną przed czasem

Stary 2017-03-30, 18:49   #4811
gornek
Zakorzenienie

Ja bym po złości akurat wyszła w tym czasie co maja przyjechać xd dla mnie to jest nie pojęte, maz dał im cos do zrozumienia ale nie, mecz ważniejszy niż Twoje samopoczucie. Bardzo miło z ich strony :/
Lekarka mi napisała, ze jak jutro wpadniemy do kliniki to cos ustaliśmy ze środa. Moze mnie przyjmie dodatkowo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-30, 18:51   #4812
misja0181
Rozeznanie

No i dobrze

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ja bym po złości akurat wyszła w tym czasie co maja przyjechać xd dla mnie to jest nie pojęte, maz dał im cos do zrozumienia ale nie, mecz ważniejszy niż Twoje samopoczucie. Bardzo miło z ich strony :/
Lekarka mi napisała, ze jak jutro wpadniemy do kliniki to cos ustaliśmy ze środa. Moze mnie przyjmie dodatkowo.

No i dobrze

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Ło matko coś namodziłam

Stary 2017-03-30, 18:53   #4813
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Brak mi słów.

Jak o tym czytam, to mam wrażenie, że to żart... Moi bezdzietni znajomi też nie rozumieją, że jestem zmęczona, że jest mi ciężko, ale to nie mój problem Nikogo nie zapraszam i nie chodzę na żadne imprezki

Cytat:
Też mało do brzucha mówię, czasem np że bardzo ją kocham, że niedługo się zobaczymy i przytulimy do siebie ale sam fakt właśnie, że dzięki mnie ona żyje i się rozwija, to cudowne uczucie

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Kiwaczka powiedz, że nie zapłaciliście rachunku i odcięli kablówkę więc herbatka i spadówa

A o tych stanikach to z canpola cały czas mowiłyscie?

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 18:53   #4814
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Happiness - no zmieszałaś małża z błotem równo

Mohnka - ja liczę, że nie będzie problemów z kp - można to nazwać bojowym nastawieniem?

Bambi - mam to samo - ja nie umiem gadać w ogóle do brzucha chyba, że ostatnio po tej koszmarnej nocy to tylko "robisz wyjazd po świętach, bo wykończysz matkę" - wiem okropna jestem Ja po prostu nie ogarniam tego, że on tam w brzuchu jest, ale z drugiej strony nie mogę się doczekać aż go zobaczę, bo wiem, że się zakocham U Ciebie na pewno też tak będzie
Po takim konkretnym komunikacie dziec powinien wyjść

Happiness rozwalił mnie Twój foch o chipsy

Mnie też ostatnio denerwuje mój tz, wkurza mnie to że nie przejmuje się tak cała ta wyprawka i wszystko kobieta sama planuje i ustala..

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 18:56   #4815
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Kupie pieguski, pizze i nara. Siedzieć z nimi nie będę. Bo to że przyjedzie kolega z narzeczoną nie oznacza że mam z nimi siedzieć. Zarty sobie stroją.

Stary 2017-03-30, 19:03   #4816
decorail
Zakorzenienie

misja - jesteś moim mistrzem szatańskich planów

Zwijam się z Tż na pizzę Chociaż męczą mnie mdłości - mam nadzieję, że dam radę zjeść
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 19:05   #4817
bunnybe
Zadomowienie

Kurde nie wiem ja to mam chyba jakichs samych super znajomych bo nawet jak nie bylam w ciąży a mieli nas odwiedzić to zawsze bylo pytanie co maja przyniesc do jedzenia/ co kupic a w ciazy to raczej zapraszają nas do siebie co jest b.mile Kiwaczka wspolczuje, chyba bym sie nie umiala powstrzymać przed jakas kasliwa uwaga w ich stronę
Stary 2017-03-30, 19:07   #4818
gornek
Zakorzenienie

U mnie sa jedni znajomi którzy jak chca wpaść to sami mówią, ze albo zrobimy jakas pizzę oni kupią cześć i my cześć albo cos zamówią, adresata ma to gdzies. Wiec ja tez mam to gdzies i nie robię jedzenia. Piją piwo i nędza chipsy xd
Kurde ta końcówka ciąży zamiast być taka przyjemna, bo zaraz sie pojawi upragnione dziecko to ciagle cos pod górkę Eh.

Stary 2017-03-30, 19:12   #4819
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja jestem zmęczona i zużyta psychicznie, męża nie ma, wszystko na mojej głowie, nie mogę za daleko chodzić, bo zaraz mnie coś boli w kroczu, nie mogę się schylać, bo to samo... I mnie to dołuje, bo się czuję jak taka sierota. Dobrze, że córka jest grzeczna i nie daje mi w kość, bardzo dużo rozumie i wie, że mama teraz musi dużo odpoczywać... Ale czuję się taka samotna, nie czuję bezpieczeństwa - zawsze tak jest, jak mój mąż wyjeżdża, jakby mi zabrakło jakiegoś wsparcia i zaczynałabym się cała walić psychicznie... A tu jeszcze 4 tygodnie.

Podziwiam Cie ze dajesz radę sama ze wszystkim
Cytat:
Napisane przez justyna_bokszczanin Pokaż wiadomość
A ja wam zazdroszczę, że w ogóle macie mężów, którzy są przy was i wspierają

Cytat:
Za tydzień zwalają nam się goście. Mieli przyjechać z zaproszeniem na ślub. Myślałam że uszanują to że jestem już w wysokiej ciąży i przyjadą popołudniu na godzinę na kawe i do domu bądź kolejnych gości pojadą. Ale nie... przyjadą wczesnyn wieczorem więc kawa + ciasto i jeszcze zostaną na kolacji i nie wiadomo jak długo będą siedzieć bo ten kolega to jest fanem jakiegoś zespołu w piłkę nożną a że mamy ten kanał to...! Na dodatek przyznał się mężowi że to akurat specjalnie zrobił bo on chce ten mecz zobaczyć ciekawe jaką mine będzie mieć jak mu mąż piwa nie da bo obiecał że od 1.04 nie będzie pić żadnego alko bo to teraz różnie może być. Więc ten kolega też nie dostanie by smaka nie robić. Mam nadzieję że im się głupio zrobi bo chyba se jaja robią. A ciekawa jestem czy pokój dla mnie specjalny będą mieć i miejsce zdala od orkiestry...

Serio ?! Jezu ludzie nie maja wyczucia czasami... Wstyd by mi było sie narzucać w ogole proponować takie cos...
Cytat:

Cytat:
Przyzwyczaiłam się już... Trochę to trwa, aczkolwiek bardzo się cieszę, że teraz na czas narodzin małej i najbliższe miesiące zjeżdża do Polski.

Nici ze spakowania torby hahaha pogoncie mnie jutro bo kurde to juz 35+2 tc
Młoda tak sie pcha ze zaraz wyjdzie mi chyba przez skore.. :p
Czekam az tz skończy brać prysznic i zjem w koncu obiado kolacje :p
Dzis ryba z parowaru z ziemniakami i surówka z kapusty kiszonej - chyba ta kapusta mnie cieszy tylko

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

W sobote idziemy ostatni raz do kina i w koncu zjem mc :p

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-30, 19:25   #4820
marg0lcia
Zadomowienie

Efffpe, ja też jeszcze torby nie spakowałam a w sobotę zacznie mi sie 35tydz, więc jestem zaraz za Tobą może jutro się za to wezmę, ale nie wiem, jak zrobić z ciuszkami dla Małej, chyba wezmę jeden komplet 56, a 2 w rozmiarze 62.

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
Stary 2017-03-30, 19:35   #4821
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Brak mi słów.

Co za beszczel, najeść się i meczyk obejrzeć serio? A ty masz może piwko podawać

Do nas od czasu do czasu znajomi wpadają, ale to tylko herbatka/kawka i zawsze pytają czy mam siłę i chęć na takie spotkanie.
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 19:40   #4822
misja0181
Rozeznanie

Wiecie co .... przejrzałam sobie dokumentację z ciąży z Sebkiem ... w 33 tyg. 1 dz. miał 1900 g .... urodził się 3800 ...
Ja się boję ((
Wszyscy się dziwią, że urodziłam Sebka naturalnie i że w ogóle dopuścili mnie do porodu sn gdzie prognozowana waga była 4100.
Boję się, że jak teraz Julek będzie większy a na to wszystko wskazuje to to się skończy jakąś tragedią (( chyba mnie ogarnia panika....

Stary 2017-03-30, 19:43   #4823
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Cytat:
Felliciti - to ja jeszcze bardziej pocisnę - na SR był znajomy Tż z żoną i mieli termin na koniec kwietnia, a wczoraj wrzucił zdjęcie dzidziola

Justyna - a jak wygląda u Ciebie sytuacja?

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
U mnie też pogorszenie humoru, tz przyniósł na pocieszenie muffina i nospe.
I jeśli to prawda z tymi 4 tygodniami to mi to pasuje.

Justyna ojciec dziecka Cię nie wspiera?

Cytat:
u mnie z humorem różnie bywa, zauważyłam, że duży wpływ na moje samopoczucie ma pogoda za oknem jak słońce świeci to dużo lepiej jak szaro i buro to nawet z łóżka nie chce mi się wstawać
Ja mam termin na 7/05 i chciałabym urodzić w maju piękny miesiąc, mój ulubiony ale czuję, że może to być końcówka kwietnia. W pierwszej ciąży biegałam po mieście do samego końca, czułam się świetnie, teraz jest mi dużo ciężej, taka jestem leniwa, nic mi się nie chce, energii brakuje, ciężko nawet buty zawiązać
Justyna mam nadzieję, że nie jesteś sama w tym stanie i jednak masz koło siebie kogoś, kto wspiera i pomaga w tym ostatnim najtrudniejszym okresie ciąży

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Ja mam przewijak wolnostojący i cieszę się ze mam ale raz ze go dostałam a dwa mam sporo miejsca w sypialni. Jak bym nie distala takiego to kupilabym taki na łóżeczko choć jak teraz porównuję to ten pierwszy jest super.

Talusia jak powiedziałaś o hemoglobine to sobie przypomniałam ze żelaza dziś nie wzięłam.

Milutek ja bym nie chciała sama zostać w takim czasie chyba że w razie w ktoś byłby pod telefonem kto mógłby zaraz się pojawić.
Może faktycznie urodzisz do tego czasu?

Marta możliwe. Ja już ze 2 tygodnie temu usłyszałam od kilku osób ze brzuch mi opadł.
Omg czyli co? Że 2 tygodnie mi zostało? Nieee to minimum z minimum.

Gornek a to znajomi nie określili do kiedy oddadzą kasę czy poprostu termin minął a oni dalej wiszą?

Justyna a twój tz gdzieś za granicą?

Też jestem w ostatnich dniach przemęczona ale mam powera na wicie gniazda. Skończyłam prasowanie. Mam milion bodziaków 😂

Mohnka tak trzymaj 😉 Ja bym bardzo chciała karmić ale boję się ze mi nie wyjdzie

Gornek powiedz w rejestracji ze kazała Ci przyjść twoja gin i koniec kropka.

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Kupiłam przez neta więc nie mam pojęcia, czy można stacjonarnie je znaleźć, ale naprawdę polecam, bo są super. Planuje zamówić jeszcze większy rozmiar i odesłać te mniejsze, to koszt 3.90 więc nie jest źle

Ja też jestem za! Napiszmy jakaś petycję!

Oj u mnie z humorem kiepsko. Dziś zrobiłam awanturę tż, że chrupie przy mnie chipsy, ale to dosłownie zaczęłam na niego krzyczeć że on nie ma pojęcia co ja czuję, że mam wieczną zgagę i mógłby już sobie przy mnie darować chipsy i piwka. Zapytałam czy przy porodzie się rozłoży i będzie cieszył, że to nie on rodzi, serio popłynęłam

Kochana ale mam nadzieję, że masz kogoś, na kogo możesz liczyć?

Cytat:

U mnie sytuacja chyba gorzej niż beznadziejna jeśli o niego chodzi, przez pierwsze pół roku uważał, że to nie jego, potem nagle zrozumiał, że to jednak jego tyle, że w niczym nie pomógł. Ja jeszcze kończę liceum teraz, nie mam żadnych dochodów, i gdyby moi rodzice wszystkiego nie kupili to nic bym nie mogła zapewnić małemu. Z ojcem dziecka myślałam że da się stworzyć rodzinę, próbowałam ale chyba się nie nadaje, cały czas koledzy itp mimo że pracuje i gada ze chce być z nami, to robi coś innego, na razie ani grosza nie przeznaczył na dziecko, nic mu nie kupił ani nie oddał nic moim rodzicom, gdzie oni już wydali parę tys,wozek łóżeczko, ciuszki, wszystko kupili i w sumie tylko w nich mam wsparcie,bo on raz jest a raz go nie ma, więc się nawet nie łudzę, że stworzymy rodzinę, chociaż chciałabym żeby maluszek miał prawdziwa rodzinę.. No i mega mi głupio, że tak obciazam rodziców.. Ale oni chcą, żebym najpierw się wyksztalcila, po roku przerwy mam w planach iść na studia zaocznie, żebym ja sama mogła mu zapewnić w przyszłości wszystko

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

A ja wgl cała ciążę mam brzuch nisko, wszyscy mi to mówią, ale lekarz jakoś nic na ten temat nie powiedział...

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-30, 19:49   #4824
bunnybe
Zadomowienie

Justyna no faktycznie średnio to wygląda, rozumiem ze ciąża nie była planowana?
Stary 2017-03-30, 19:50   #4825
CamomileS
Zadomowienie

Justyna bardzo mi przykro, że taki 'egzemplarz' Ci się trafił cieszę się, że rodzice pomagaja!

Misja trochę mnie przestraszylas z tą wagą mój w 32+2 na usg ważył 1850 wg om niecałe 32 tyd było, więc podobnie..

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 19:53   #4826
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Oni są od zawsze dziwni. Nawet remont w domu rodzinnym kolegi gdzie mają zamiar mieszkać po ślubie zaczęli "od du.py strony". Na prawdę są specyficzni i za bardzo z nimi nie utrzymujemy kontaktu.

Stary 2017-03-30, 20:07   #4827
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Justyna no faktycznie średnio to wygląda, rozumiem ze ciąża nie była planowana?
Nie była.. Ale cieszę się i tak, ze będę miała mojego malucha
Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Justyna bardzo mi przykro, że taki 'egzemplarz' Ci się trafił cieszę się, że rodzice pomagaja!

Misja trochę mnie przestraszylas z tą wagą mój w 32+2 na usg ważył 1850 wg om niecałe 32 tyd było, więc podobnie..

Ale chyba lepiej, żeby nie miał ojca niż ma mieć byle jakiego tak mi się wydaje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-30, 20:14   #4828
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Wiecie co .... przejrzałam sobie dokumentację z ciąży z Sebkiem ... w 33 tyg. 1 dz. miał 1900 g .... urodził się 3800 ...
Ja się boję ((
Wszyscy się dziwią, że urodziłam Sebka naturalnie i że w ogóle dopuścili mnie do porodu sn gdzie prognozowana waga była 4100.
Boję się, że jak teraz Julek będzie większy a na to wszystko wskazuje to to się skończy jakąś tragedią (( chyba mnie ogarnia panika....

Spokojnie, dasz radę podobno cc robią od 4500, co mnie może spotkać, jak tak dalej pójdzie, ale staram sie myśleć pozytywnie

Justyna przykro, że trafiłaś na takiego gbura... moja przyjaciółka też urodziła dziecko w szkole średniej, skończyła ją zaocznie, ojciec dziecka był i jest idiotą, nic się nie zmieniło przez 10lat, musisz byc dzielna i sie nie poddawać, będzie ciężko, ale nie odpuszczaj mu.

Stary 2017-03-30, 20:20   #4829
ania9o
Zakorzenienie

Też czytałam, nawet u mamyginekolog ostatnio na blogu, że cc dopiero przy wadze 4500g.

Justyna bardzo mi przykro że tak się sytuacja potoczyła ale bardzo fajnie że masz wsparcie w rodzicach. Znam dziewczynę w Twoim wieku która została w takiej sytuacji jak Ty sama... rodzice wygonili ją z domu jak dowiedzieli się o ciąży a ojciec dziecka raz na jakiś czas sobie o niej przypominał pomiędzy imprezami i kolegami ale żadna wyprawka i pomoc jej nie była w jego interesie. A Ty jak masz wsparcie w rodzicach to nieocenione jest i na pewno dzięki nim uda Ci się spokojnie skończyć studia i wszystko ogarnąć trzymam kciuki!

Edit: Czego można Ci pozazdrościć i Twojemu synowi że będzie miał wiecznie młodą mamę u mnie wszystko poszło "po bozemu" jak to się mówi, długi związek, ślub, planowana ciąża ale wiek już niestety mniej optymistyczny chociaż nie powiem do 30 jeszcze troszkę ale fajnie byłoby jednak mieć te 6-7 lat mniej

Wysłane za pomocą mTalk

Edytowane przez ania9o
Czas edycji: 2017-03-30 o 20:23
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 20:33   #4830
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Spokojnie, dasz radę podobno cc robią od 4500, co mnie może spotkać, jak tak dalej pójdzie, ale staram sie myśleć pozytywnie

Justyna przykro, że trafiłaś na takiego gbura... moja przyjaciółka też urodziła dziecko w szkole średniej, skończyła ją zaocznie, ojciec dziecka był i jest idiotą, nic się nie zmieniło przez 10lat, musisz byc dzielna i sie nie poddawać, będzie ciężko, ale nie odpuszczaj mu.
Chyba pod tym względem faceci się nie zmieniają, i już watpilam czy podawać go za ojca czy wpisywać nieznanego, ale chyba lepiej wpisać i walczyć o alimenty.

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Też czytałam, nawet u mamyginekolog ostatnio na blogu, że cc dopiero przy wadze 4500g.

Justyna bardzo mi przykro że tak się sytuacja potoczyła ale bardzo fajnie że masz wsparcie w rodzicach. Znam dziewczynę w Twoim wieku która została w takiej sytuacji jak Ty sama... rodzice wygonili ją z domu jak dowiedzieli się o ciąży a ojciec dziecka raz na jakiś czas sobie o niej przypominał pomiędzy imprezami i kolegami ale żadna wyprawka i pomoc jej nie była w jego interesie. A Ty jak masz wsparcie w rodzicach to nieocenione jest i na pewno dzięki nim uda Ci się spokojnie skończyć studia i wszystko ogarnąć trzymam kciuki!

Edit: Czego można Ci pozazdrościć i Twojemu synowi że będzie miał wiecznie młodą mamę u mnie wszystko poszło "po bozemu" jak to się mówi, długi związek, ślub, planowana ciąża ale wiek już niestety mniej optymistyczny chociaż nie powiem do 30 jeszcze troszkę ale fajnie byłoby jednak mieć te 6-7 lat mniej

Wysłane za pomocą mTalk
Rodzicom jestem ogromnie wdzięczna i ten wiek ma zalety i ten starszy, a ja zresztą nie ubolewam nad skończeniem z imprezami itp. Miałam szybki kurs dorosłości i to też jest super

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości