|
|
#4861 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Cytat:
Pierwszy w 33 tyg - 1980 Drugi w 30 tyg - 2240 ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
pierwsze urodziłam mając 28, a drugie będzie mając 33
|
||
|
|
|
#4862 |
|
Zadomowienie
|
Misja, a jak ogarnelas tą położną? Bo jestem w podobnej sytuacji,moja pani dr też nie pracuje w szpitalu.
Marta, piateczka ja też tak mówiłam, a męża nie mam nadal, ale może za dwa lata i podobnie jak Ty, w wieku 28lat, zostaną mamę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4863 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jestem młodą mamą i będę starą mamą też
![]() pierwszego synka urodziłam jak miałam 22 lata, a drugiego urodzę w wieku 31 lat. także tego.... nie wiem co więcej napisać na ten temat |
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, każda z nas jest inna, każda ma inne przeżycia i nikt nie będzie starą mamą ani nic z tych rzeczy.
Ja jedynie chciałam poprzeć argument Ani ze względu na to, co pisała Justyna - bo da się normalnie wszystko ze sobą pogodzić i jeszcze się rozwijać zawodowo, będąc mamą w młodym wieku. Ja nie żałuję, że moje życie się tak ułożyło, ale ja jestem nudna, poważna i stonowana, a męża poznałam dekadę temu, więc u mnie życie jest, hmmm, po prostu poukładane od dawna, tak wyszło.
|
|
|
|
#4865 |
|
Zadomowienie
|
Uważam, że jeśli się czegoś chce, to wszystko można osiągnąć
wiadomo,że czasem sytuacja wydaje się być beznadziejna, ale najgorsze to usiąść i rozpaczac, poddać się... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4866 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- A nie, pomyliłam! 2 kg miał w 32 tc, w 30 miał 1600. To rzeczywiście spory ten Twój dzidziuś! A jest szansa że ciąża starsza niż szacowana? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4867 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
będę sobie tłumaczyć i odganiać te czorne myśli ![]() Fajnie wiedzieć że nie tylko ja taka niby zimna ryba jestem :P Gdyby to ode mnie zależało to chciałabym mieć dzieciaczka jakieś 3 lata wcześniej ale niestety tak mi się życie ułożyło że pechowo od razu po studiach zachorowałam i miałam praktycznie 3 lata wycięte z życiorysu, zwłaszcza w sensie zawodowym a i te moje problemy ortopedyczne wykluczaly zajście w ciążę. A jak doszłam do siebie to trzeba było zacząć budować jakieś zawodowe życie bo młodsza się nie robiłam, i jako bezrobotna też nie chciałam wchodzić w małżeństwo itd. Z drugiej strony mój mężu który jest młodszy ode mnie o rok zawsze był trochę niedojrzały i jemu się nie spieszyło;] Plany planami a życie często ma je gdzieś ![]() I tak będę 32 letnią mamą ale ogólnie czuję się z tym dobrze
|
|
|
|
#4868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej mała! Miło Cie poznać masz cudownych rodzicow cieszę sie ze Ci ze wszystkim pomagają ojciec dziecka zachowuje sie jak gnój to prawda, ale nie przejmuj sie bedzie dobrze! Moja mama urodziła mnie jak miała 18 lat i uwierz ze teraz to jest cudowna opcja bo ona dopiero bedzie miała 42, ja juz mam 24 i wiem ze jeszcze długo bede sie nią cieszyć Co do studiów to tez idz! Nie odpuszczaj - da sie ogarnąć, zwłaszcza ze masz wsparcie
|
|
|
|
|
#4869 |
|
Rozeznanie
|
Bambi jak zobaczysz kruszynkę i przytulisz to się rozpłyniesz. Zobaczysz. Też mało gadam do brzucha.
Gornek oj to bym się mocno wkurzyła. Trzymam kciuki żeby udało się coś z tą wizytą załatwić Happiness faktycznie poleciałaś po bandzie. A co tz na to? O czytam, wyrozumiały chłopina 😁 Dobrze ze do mnie nikt się nie wprasza na posiadówy Justyna trudną sytuację masz ale nie beznadziejną. Fajnie że masz wsparcie w rodzicach. A ojciec dziecka no cóż albo dorośnie albo nie. Bądź twarda i nie pobłażaj mu. Wpisz i niech płaci. Ja ciuszki biorę tylko na wyjście. Jutro jestem wśród wizytujących przed południem z ktg Zaczęłam pakować torbę do szpitala ale stanowczo muszę zmienić na większą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajnie, będzie pewnie super się opiekował młodszym braciszkiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4871 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to chyba kwestia tego co i jak sie potoczy ja dość szybko przeżywałam okres buntu, imprez itp Wiec odkąd jestem z Tz to wszystko sie zmieniło (może tez dlatego ze jest 6 lat starszy) Na wszystko w życiu przychodzi odpowiedni czas kochanie- widocznie w Twoim przypadku ten czas to teraz xx ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
dlatego 8mego maja bede pisać egzamin i modlić sie zeby nie urodzić w tym czasie 😂
|
||
|
|
|
#4872 |
|
Zadomowienie
|
Milena nieźle
będziemy trzymać kciuki możesz rodzić po egzaminie, musisz to.dziecku wytłumaczyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mam takie odchyły, już raz też tak na niego nakrzyczalam, po czym poszłam się kąpać. Pod prysznicem wszystko przemyslalam, tak mi się go szkoda zrobiło, ze wyleciałam z płaczem go przepraszać, a on biedny już sam nie wiedział co zrobić Powodzenia na wizycie! Ja nie miałam jeszcze żadnego ktg i nie zapowiada się, tym bardziej że wizyta dopiero za 3 tygodnie... nie wiem jak wytrzymam tak długo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
Bynnyby ja w tym roku w maju będę miała 31 wiec te zbędą stara młoda mama. Tak mi sie zycie potoczyło, oczywiście chciałbym mieć wcześniej dziecko ale męża poznałam w wieku 24 lat, przez rok mieszkaliśmy w rożnych miastach pózniej zanim nam sie sytuacja ustabilizowała to minęły 2 lata, w wieku 28 wyszłam za maz a pózniej sie okazało, ze mamy problem z zajściem w ciąże. Nigdy nie miałam lekko zawsze pod górkę, teraz tez nie jest jakbym chciała ale nic z tym nie moge zrobic
cieszę sie, ze chociaż dziecko da Nam szczęście na ktore tyle czekaliśmy ( nie liczę psa,bo bez niej bym wpadła w depresje chyba ). Ściągnęłam pierścionek zaręczynowy ale chyba niedługo pora i na obrączkę :/ palce u stop znowu mam jak parówki. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
#4875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bambi - też niedawno o tym pisałam że mnie nie zalewają potoki matczynej miłości do dzidzi w brzuszku, wszystko pozytywnie, ale wiem, że dopiero jak się urodzi to je mocno pokocham
|
|
|
|
|
#4876 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to jedna z moich wymarzonych dat na poród Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4877 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Anita
Justyna tak jak pisałam w życiu chyba nikt nie ma tak żeby mu się wszystko układało tak jak sobie zaplanował. I powiem Ci że mam takie wrażenie, że te trudności po coś w życiu są. Uczą czegoś i sprawiają że stajemy się mądrzejsze i silniejsze. Widać że masz mądrych troskliwych rodziców, to super. Wspólnie ogarniecie wszystko i na pewno się ułoży
|
|
|
|
#4878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jeszcze niedawno sie zarzekałam ze Fi bedzie jeden, jedyny ale teraz myśle ze bedzie i drugie marzy mi sie coreczka jak widzę te wszystkie urocze sukienusie i tez myśle ze jakoś za 2-3 lata cos podziałamy znow Co do torby to ja dzis zaczęłam o tym myślec ale mam jeszcze chwilkę Wiec Spoczko A co do karmienia piersią.. ja pewnie nie bede mogła sobie na to pozwolić zeby byc na każde zawołanie bo mam nadal prace w laboratorium do ogarnięcia ;( mały bedzie musiał zostawać z babciami, Wiec wygodniej bedzie po prostu nauczyć go pic z butelki. Wiem ze to brzmi okrutnie ale we wrześniu kończę wszystko, cała magisterkę i naprawde SZKODA mi to zostawić i NIE CHCE tego zostawiać bo pracowałam na to bardzo długo... zreszta nie mam wyrzutów sumienia bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko, poza tym on tez na tym w przyszłości skorzysta
|
|
|
|
|
#4879 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jest w sumie taka opcja, że ciąża starsza, od samego początku na usg wychodzi ok 2 tyg. starsza, bo przed tą ciąża miałam ciążę biochemiczną i mogło się coś poprzestawiać. Tego się trochę trzymam, że jednak termin nie do końca jest dobrze obliczony. Z drugiej strony boję się przenoszenia, bo mój organizm nie do końca chyba czai, że coś musi zacząć sam jak miałam ciążę obumarła to musiałam mieć wywoływane skurcze, poród synka też wywoływany sztucznie. A teraz jak by mieli zacząć wywoływać te 10 dni po terminie z om to będę chodziła w ciąży jak słonica, nie mówiąc o tym, że urodzę słoniątko No nic. I tak nic nie zdziałam i tak więc zobaczymy co pokaże dalszy los. |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4881 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
studiów nie odpuszczę i nawet nie uważam, że dziecko mogłoby przeszkodzić w tym Haha, z tymi ciuszkami to przydałoby się zadzwonić do szpitala, ale ja jeszcze nie wiem gdzie rodzić
|
|
|
|
|
#4882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdybym trzymała sie swoich planów to nie byłoby mnie tu dzisiaj z Wami a zamiast głaskać brzuch paliłabym papierosa
|
|
|
|
|
#4883 |
|
Zadomowienie
|
Misja, ale pracuje w normalnym szpitalu? Znalazłaś ją przez neta? Chodzę do ginki.prywatnie, badania robię prywatnie, więc mogę i za położną zapłacić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dowiedziałam sie o ciazy tydzien po rozpoczęciu magisterki we wrześniu bedzie zakończenie wiec mój synek w wieku zaledwie 4 miesięcy bedzie odbierał tytuł magistra jako ze był caly czas z mama |
|
|
|
|
#4885 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to musi być przeurocze Wyobrażam sobie swojego synka za parę lat jako takiego słodziaka, awwwww Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4886 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale jeszcze mogę w czerwcu pisać jakby co
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4888 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mi się marzy córeczka jeszcze ogólnie chciałabym bardzo mieć 3 dzieci, najlepiej tak co 3 lata, ale jak wyjdzie to zobaczymy Cytat:
ciąża już będzie donoszona, więc będziesz siedziała na bombie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4889 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pracuje w tym szpitalu, w którym chcę rodzić założyła fundację, poprzez którą można legalnie wykupić sobie położną na czas porodu szczegółów mam się dowiedzieć w kwietniu, bo fundacja jest na etapie organizowania pozwoleń itp. (wcześniej działała inna fundacja) Cytat:
Chciałabym żeby się zaczęło samo coś dziać i żeby nie trzeba było wywoływać no ale zobaczymy. |
||
|
|
|
#4890 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty masz trochę gorzej haha xx ale damy radę prawda? Ja moge pisać w sierpniu ale zależy mi bardzo na tym zeby miec to ogarnięte w maju. Potem zbiorę wyniki w laboratorium najszybciej jak sie da i bede pisać prace w domku Wiec spoko x---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Wcale nie zamierzam stanę na rzęsach a to skończę zreszta ja należę do tych ludzi którzy sie nie pierdziela, idą robią i tyle x nie lubie sie rozmieniać na drobne i kocham konkrety Wiec jak najbardziej wszystko pójdzie jak ma isc xA co do porodu na egzaminie... szpital jest jakieś 5 minut od mojej szkoły xd ale nie moj haha Wiec może ewentualnie zmienię plany i zamiast w Chester urodzę w Liverpoolu |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

pierwsze urodziłam mając 28, a drugie będzie mając 33

będę sobie tłumaczyć i odganiać te czorne myśli 

ale ogólnie czuję się z tym dobrze 

fajnie, będzie pewnie super się opiekował młodszym braciszkiem
meza poznalam w wieku 26lat a ze chcialam zeby wszystko bylo po kolei, czas na poznanie i nacieszenie sie soba, slub, kupno mieszkania to mama zostane w wieku lat 32 

to musi być przeurocze