![]() |
#2851 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Cytat:
![]() ![]() Inna sprawa, że jakbym na nfz trafiła na lekarza który mi się nie podoba to bym na pewno poszła prywatnie. Ale swojego znam i mam nadzieje ze nie będę żałować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Konto usunięte
|
Witajcie. Ja chodzę na NFZ i jestem bardzo zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Zakorzenienie
|
Witam sie z ip
Cala noc nie zmruzylam oka, mala tak dawala czadu. Postanowilam to.sprawdzic bo bym sie martwila. Zwlaszcza po tej ostatniej mniejszej aktywnosci... Teraz czuje ja normalnie ale i tak wole zeby mi zrobili badania....chociaz i tak pewnie.mnie zostawia na obserwacji bo u nas tak jest😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie spie od 3 przez okropny ból zęba. W moim przypadku niestety potwierdza sie teza, ze w ciąży zeby daja o sobie znać... 😥 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pospalam ale śnią mi się straszne głupoty ostatnio... horrory mocne na prawdę. No i były mąż mnie prześladuje często w snach. Ale te horrory to mnie ostatnio dziwią bo aż tak mocnych nie miałam Ja czasem żałuję że na NFZ nie znalazłam lekarza. Może w następnej ciąży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2856 |
Zakorzenienie
|
Witam. A ja jak zwykle mialam 2 h przerwy snu.
Monia jak bedziesz cos wiedziala to pisz. Oby wszystko bylo ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2857 |
Zakorzenienie
|
Widziałam, że rzeczywiście jest ta promocja na fb Rossmana. Jutro się pi coś wybierzemy.
Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
#2858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazlam 5 min spacerkiem od domu ![]() I 2 razy na badania bede musiala podejsc. Bo na poczatku miesiaca zawsze robie (toxo + mocz) Dzien dobry.
![]() |
#2859 |
Konto usunięte
|
Hejka. Właśnie wróciłam z labo. Dziś robiłam morfologię, mocz, TSH ze skierowania. Za pozostałe TSH (tf3, tf4, A-TPO, A-TG) musiałam zapłacić, w sumie wyszło ok 116 zł. Masakra. Teraz szukam endokrynologa. Wyniki pewnie będą w poniedziałek. W przychodni do której się przepisałam pani jakaś nieogarnięta - bo powiedziała że będę czekać ponad 4 miesiące jak znajdę jakiegoś, bo nie ma tam o tej specjalizacji lekarza. A ja jej że teraz weszła ustawa dla kobiet w ciąży i nie czeka się dłużej niż 7 dni na wizytę - jeśli pacjentka jest w ciąży. Masakra pracować w takim miejscu i być nie zorientowanym.
Próbuję dzwonić dalej - może gdzieś uda mi się dodzwonić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, dziś mam pierwsza wizytę nowej położnej 😜 stara poszła na l4 w związku z tym, że jest w ciąży
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7243258 2]Hejka. Właśnie wróciłam z labo. Dziś robiłam morfologię, mocz, TSH ze skierowania. Za pozostałe TSH (tf3, tf4, A-TPO, A-TG) musiałam zapłacić, w sumie wyszło ok 116 zł. Masakra. Teraz szukam endokrynologa. Wyniki pewnie będą w poniedziałek. W przychodni do której się przepisałam pani jakaś nieogarnięta - bo powiedziała że będę czekać ponad 4 miesiące jak znajdę jakiegoś, bo nie ma tam o tej specjalizacji lekarza. A ja jej że teraz weszła ustawa dla kobiet w ciąży i nie czeka się dłużej niż 7 dni na wizytę - jeśli pacjentka jest w ciąży. Masakra pracować w takim miejscu i być nie zorientowanym.
Próbuję dzwonić dalej - może gdzieś uda mi się dodzwonić.[/QUOTE] Ha pytałam chyba w 3 przychodniach i w żadnej nie chcieli mnue przyjąć na 'już' o ustawie nie słyszeli i tyle. W końcu zapłaciłam 125 zł. A czeka mnie jeszcze dentysta... Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
#2862 |
Konto usunięte
|
Masakra. Właśnie zadzwoniłam do drugiej przychodni - SALVE. Tam uwaga ze skierowaniem od lekarza z opcją pilne czeka się 2,5 roku
![]() Mam nadzieję że moje wyniki będą jednak bez zarzutu i nie będę musiała iść prywatnie. A o ustawie nikt nie słyszał również u mnie jak dzwonię. Czyli znów teoria teorią a praktyka praktyką. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-03-31 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Wtajemniczenie
|
hejo z rana
![]() ja już po nalocie na rossmana, pani akurat wieszała na półkach info o promocji ![]() u mnie wybór tradycyjnie dupy nie urwał, ale już przyzwyzajona jestem. Coś tam kupiłam. Ja stawiam na babydream, wzięłam krem z filtrem 50+, podówjne chusteczki nawilżane, oliwkę dla niemowląt i krem do pielęgnacji twarzy. 25 zł w kieszeni ![]() Jeszcze tylko brakuje mi tego płynu do kąpieli i kosmetyki już będę miała wszystkie ![]() długo zastanawiałam się czy nie wziąć hippa ale jednak zacznę od babydream. Mmona24 daj potem znać co Ci pwiedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7243316 7]Masakra. Właśnie zadzwoniłam do drugiej przychodni - SALVE. Tam uwaga ze skierowaniem od lekarza z opcją pilne czeka się 2,5 roku
![]() Mam nadzieję że moje wyniki będą jednak bez zarzutu i nie będę musiała iść prywatnie. A o ustawie nikt nie słyszał również u mnie jak dzwonię. Czyli znów teoria teorią a praktyka praktyką.[/QUOTE] w takich przypadkach cieszę się, że mieszkam w małej miejscowości z jedną przychodnią, gdzie wszyscy są w miarę na bieżąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Konto usunięte
|
Ja na razie nie kupuję kosmetyków i leków z apteki. Czekam z tym na koniec kwietnia- po co ma mi to leżeć na półce i termin ważności ma lecieć? Czekam na info z smyka - może coś przyjdzie wreszcie, bo takto muszę się wstrzymać z zamówieniem z allegro.
Ostatecznie podjadę do salve i wydam te 120 zł. Masakra. Oby nie było takiej potrzeby. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-03-31 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Śliczny kolor ścian! Cytat:
![]() Tak, składkę zdrowotną jak najbardziej ![]() ![]() Cytat:
![]() A ten sen zabieram z powrotem, bo ja dziś od 7 nie śpię, choć oczy mnie pieką niemiłosiernie ![]() [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7240700 7]Nasz wstępnie. Musi mąż rozłożyć tylko to paskudne burko na części - jest koszmarne i tylko zagraca przestrzeń. Jak dojedzie łóżeczko to będziemy ustawiać całość. Wstępnie łożeczko dziecka idzie koło mojego, a przewijak jak się zmieści.[/QUOTE] Fajnie Wam to wyszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I to nie chodzi już nawet o częste USG ( choć wg mnie 3 na całą ciążę to zdecydowanie za mało, bo łatwo można coś przegapić), ale głównie o zlecanie badań, o przewidywanie i szybką reakcję na jakieś niepokojące objawy. I to też jest inaczej, jak ktoś ma bezproblemową ciążę a zupełnie inaczej jak są jakieś problemy. Mnie na ostatnim USG sprawdzał łożysko i bardzo poprawiły się przepływy krwi, nie ma żadnych zakrzepów, są zdecydowanie lepsze po tej heparynie, aż strach pomyśleć co by było gdyby mi nie zbadał tych D-dimerów i gdyby ten zakrzep się zrobił. A wiem że lekarz na NFZ nie przepisuje tych badań bo są drogie... Więc mnie na prowadzenie ciąży na NFZ nikt nie namówi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Zakorzenienie
|
Mmona, informuj nas co i jak
![]() U mnie pogoda strasznie podła. Jakoś muszę się do Rosska wybrać, jutro nie będzie kiedy. Ja to dużo tam kupię, bo dla córki używam Babydream, więc skorzystamy. Pamperaki też bym wzięła, chusteczki. Zaraz się bierzemy za robienie tortu. Jutro przychodzą goście na urodziny. |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Zakorzenienie
|
Jz na NFZ bym ciąży nie prowadziła u mnie w mieście. Nie wiem czy kojarzycie historię chłopca, który urodził się bez nóżek, rączek i ma tylko 2 paluszki u jednej rączki? Tą ciążę prowadził lekarz z mojego miasta... Na USG nuc nid widział ;(
#2869 | |
Konto usunięte
|
Vela wszystko zależy od punku siedzenia. Jakbyś nie pracowała, nie miałabyś wyjścia i chodziłabyś na NFZ czy byłyby problemy czy nie. Wszystko zależy też od sytuacji materialnej - bo jeśli byś nie pracowała a twój mąż zarabiał by powyżej 2 tys - to poszłabyś prywatnie, bo byłoby was stać. A jak mąż przykładowo zarabia mniej to raczej nie ma z czego brać na lekarzy. Smutna prawda.
Choć są przychodnie w których traktują na NFZ rewelacyjnie, więc wszystko zależy od ludzi. I to nie ma nic wspólnego z skąpstwem czy oszczędnością. Po prostu jak się nie ma to się nie wyczaruje funduszy i tyle. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
Moja siostra chodziła prywatnie co 2 tyg usg i tak przez całą ciążę i co? I nikt nie wykrył że dzidzia ma zespół napięcia mięśniowego. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-03-31 o 08:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2870 |
Wtajemniczenie
|
W ogóle to dzień dobry
![]() Czekam na położną, ma być ok. 11, niech przyjdzie i posłucha serduszka bo w nocy miałam takie napady dziwnych ruchów że aż się wystraszyłam ![]() Mmona - daj nam znać co powiedzieli na IP ![]() Byłam wczoraj w Rossmanie, założyłam sobie kartę Rossnę i pewnie też coś kupię aby powoli wszystko odhaczać z listy. Nie wiecie czy przez internet też działa ta promocja? Przy zamówieniach on-line? Pytałam wczoraj na SR o ćwiczenia pomagające dziecku się obrócić ![]() ![]() A i jeśli poród będzie przebiegał OK, to znaczy jeśli mała się obróci, jeśli przebieg porodu na to pozwoli i jeśli wanna będzie wolna to zdecydowałam że będę rodzić w wodzie ![]()
![]() |
#2871 |
Zakorzenienie
|
Serduszko bije pięknie❤ czekam na usg. Polozne chcialy mnie wypuscic po ktg ale zadzwonily do lekarza i niestety zostaje na obseracji...niby dobrze bo bede spokojniejsza ale juz czuje ten szpitalny klimat...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7243343 7]Ja na razie nie kupuję kosmetyków i leków z apteki. Czekam z tym na koniec kwietnia- po co ma mi to leżeć na półce i termin ważności ma lecieć? Czekam na info z smyka - może coś przyjdzie wreszcie, bo takto muszę się wstrzymać z zamówieniem z allegro.
Ostatecznie podjadę do salve i wydam te 120 zł. Masakra. Oby nie było takiej potrzeby.[/QUOTE] aż posprawdałam daty, wszystkie kosmetyki maja termin do końca 2018, nie ma szans żebym nie zużyła :p |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2874 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7243390 2]Vela wszystko zależy od punku siedzenia. Jakbyś nie pracowała, nie miałabyś wyjścia i chodziłabyś na NFZ czy byłyby problemy czy nie. Wszystko zależy też od sytuacji materialnej - bo jeśli byś nie pracowała a twój mąż zarabiał by powyżej 2 tys - to poszłabyś prywatnie, bo byłoby was stać. A jak mąż przykładowo zarabia mniej to raczej nie ma z czego brać na lekarzy. Smutna prawda. Choć są przychodnie w których traktują na NFZ rewelacyjnie, więc wszystko zależy od ludzi. I to nie ma nic wspólnego z skąpstwem czy oszczędnością. Po prostu jak się nie ma to się nie wyczaruje funduszy i tyle.[COLOR="Silver"] Wczoraj oglądałam wiadomości i była dziewczynka która urodziła się bez rączki. Pani chodziła prywatnie i miała 10 usg i nikt nic nie widział - więc nie ma reguły na jakiego specjalistę się trafi. Moja siostra chodziła prywatnie co 2 tyg usg i tak przez całą ciążę i co? I nikt nie wykrył że dzidzia ma zespół napięcia mięśniowego.[/QUOTE] Oczywiście że tak, napisałam o swojej sytuacji tylko ![]() Dlatego ja nie mówię że wszyscy lekarze na NFZ są źli. Nie... po prostu u mnie w mieście aż strach do takiego chodzić, zwłaszcza że to moja druga ciążą, tym razem szczęśliwa więc poczucie komfortu sporo mi daje. Zdarzają się konowały i prywatnie i na fundusz, dlatego najważniejsze to wybrać dobrego ginekologa, który na prawdę bada wzdłuż i w szerz, troszczy się o pacjentkę jest dokładny i skrupulatny. A czy to prywatnie czy na NFZ to już inna historia. Najpierw wybór lekarza - później rodzaj opieki. Takie moje zdanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Konto usunięte
|
Ja czekam nadal na kontakt w sprawie szkoły rodzenia - ciekawe kiedy się do mnie odezwie. Mam nadzieję ze niebawem. Już się doczekać nie mogę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Zakorzenienie
|
Głośno o tym było, podobno 7 USG i nikt nic nie widział ;(
#2880 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O to takie uczucie jakbyś świece robiła, tylko wiadomo trochę niżej ale czujesz się tak samo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.