Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-15, 20:53   #91
elais81
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

A propo butków..... na dwa tygodnie przed włąsnym weselem mam strasznie poobcierane pięty. Chciałam zaoszczędzić i kupiłam sobie tanie wiosenne pantofle i tak sobie poobcierałam nogi, że aż strach. Qcze chyba mi sie nie wygoją do ślubu, co teraz robić, macie jakieś dobre domowe sposoby?????
elais81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 21:26   #92
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elais81 Pokaż wiadomość
A propo butków..... na dwa tygodnie przed włąsnym weselem mam strasznie poobcierane pięty. Chciałam zaoszczędzić i kupiłam sobie tanie wiosenne pantofle i tak sobie poobcierałam nogi, że aż strach. Qcze chyba mi sie nie wygoją do ślubu, co teraz robić, macie jakieś dobre domowe sposoby?????
do wesela powinno się zagoić
ja mam ten sam problem,nogi mam obtarte jak cholera,bo szkoda mi pieniędzy było i se kupiłam jakieś tanie pantofle z bylejakiego tworzywa i teraz cierpie...efekt jest taki,ze ide w tym tygodniu kupic nowe SKÓRZANE buty,to nie chce miec jeszcze większych ran na nogach...
Stary 2008-04-15, 22:13   #93
AgaOp
Raczkowanie

Polecam plastry Compeed-są rewelacyjne.Znajdziecie w każdej aptece.Są dość drogie,jednak po pierwsze chroni ranę przed zakażeniem ale i spełnia rolę drugiej skóry No i najważniejsze ranki szybko się goją
Stary 2008-04-16, 16:39   #94
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaOp Pokaż wiadomość
Polecam plastry Compeed-są rewelacyjne.Znajdziecie w każdej aptece.Są dość drogie,jednak po pierwsze chroni ranę przed zakażeniem ale i spełnia rolę drugiej skóry No i najważniejsze ranki szybko się goją
zgadzam się z przedmówczynia - te plastry są świetne. no i pamiętaj o kremach nawilżajacych w dużych ilościach - może nawet jakieś maseczki sobie zafunduj.
Stary 2008-04-16, 16:50   #95
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dziewczynki, wysłałam zdjecia jeśli ktoś nie dostał, a chciał to dajcie znać na priv, żeby wątku nie zaśmiecać

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 18:00   #96
Klaudeczka
Raczkowanie

Troche nam watek usypia :0, a ja chcialabym zapytac co sadzicie o pocalowaniu sie panstwa mlodych w kosciele? Wypada czy nie? Ja bardzo chcialabym, aby mnie nowo poslubiony maz pocalowal ) Oczywiscie tylko symboliczny calus, a nie jakies namietne calowanie Slub mamy w katedrze, moze cos ktos wie czy tam pozwalaja calowac?

Wy Indygo chyba mieliscie symbolicznego caluska pod oltarzem? Tak cos wypatrzylam na zdjeciach, ale moge sie mylic.
Stary 2008-04-16, 19:59   #97
Cannabis84
Rozeznanie

GG do Cannabis84

Indygo bardzo dziekuje za zdjecia. Wygladalas czarujaco... Maz takze. Przyjemnie sie ogladalo. Az sie rozmarzylam normalnie... Ale coz, musze jeszcze troche poczekac
Pozdrawiam.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-16, 20:25   #98
Ana844
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klaudeczka Pokaż wiadomość
Troche nam watek usypia :0, a ja chcialabym zapytac co sadzicie o pocalowaniu sie panstwa mlodych w kosciele? Wypada czy nie? Ja bardzo chcialabym, aby mnie nowo poslubiony maz pocalowal ) Oczywiscie tylko symboliczny calus, a nie jakies namietne calowanie Slub mamy w katedrze, moze cos ktos wie czy tam pozwalaja calowac?

Wy Indygo chyba mieliscie symbolicznego caluska pod oltarzem? Tak cos wypatrzylam na zdjeciach, ale moge sie mylic.
Fajny pomysł z tym całusem . Tylko ja nie pamiętam czy u nas ksiądz coś takiego może mówić... A może to jest kwestia tylko dogadania z konkretnym księdzem...
Ana844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 21:52   #99
katia0117
Zadomowienie

uwazam ze całus przed ołtarzem to bardzo prawidlowy odruch i nic sprosnego na pewno,ale to zalezy od ksiedza...jeden sam zaproponuje Mlodemu,zeby pocalowal zonę a drugi nic...

A co do tego,że wątek spiący się zrobił to prawda,ale nie ma dziwne skoro dziewczyny piszą od niechcenia,albo udzielają się na watku dla lubelskich zonek.Pierwsza część wątku i kawałek drugiej co innego,tam dziewczyny były naprawde zżyte a tu?no comment...
pewnie zostane za to zwińczowana,ale trudno...
Stary 2008-04-16, 22:19   #100
Ana844
Raczkowanie

wątek śpiący hmmm czasami tak jest, może to pogoda bo mi osobiście tak średnio się podoba... już nie mogę się doczekać lata...

mam pytanie dziewczynki kochane ile kosztuje uszycie bolerko, i czy szyjecie w salonie w którym kupujecie suknie czy gdzieś oddzielnie. No bo właśnie nie wiem jak zrobić, i czy dodatki kupować też jakoś inaczej niż w salonie. Może znacie jakiś sklep z takimi dodatkami ślubnymi jak welon, rękawiczki, bolerko?

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-04-17 o 20:53 Powód: post pod postem
Ana844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 22:32   #101
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
A co do tego,że wątek spiący się zrobił to prawda,ale nie ma dziwne skoro dziewczyny piszą od niechcenia,albo udzielają się na watku dla lubelskich zonek.Pierwsza część wątku i kawałek drugiej co innego,tam dziewczyny były naprawde zżyte a tu?no comment...
były zżyte bo się wymieniały informacjami.
A teraz jak jest? Ktoś o coś zapyta to słyszy 'przeszukaj wątek', to już było itd

Ja nie mam o czym pisać bo mam jeszcze sporo czasu i przygotowania zacznę najwcześniej w wakacje. A i tak robię wesele całkiem gdzie indziej, więc moja pomoc nikomu się nie przyda.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-17, 04:15   #102
Gosiaczek 82
Raczkowanie

a ja mam prosbe, i jak zwykle to wlasnie Was sie radze...
Ktoras iedys chyba miala spis piosenek na pierwszy taniec czy podklad muzyczny na plyte, blagam pomózcie, bo wcale nie jest nam sie łatwo zdecydowac, a chcialabym wybrac cos pieknego i pasujacego.A Wy dziewczyny co wybrałyscie??czekam na liste i podpowiedzi
Z gory dziekuje
Gosiaczek 82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 05:33   #103
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cannabis84 Pokaż wiadomość
Indygo bardzo dziekuje za zdjecia. Wygladalas czarujaco... Maz takze. Przyjemnie sie ogladalo. Az sie rozmarzylam normalnie... Ale coz, musze jeszcze troche poczekac
Pozdrawiam.
zgadzam się świetnie wyglądaliście i dziekuje za zdjecia

Cytat:
uwazam ze całus przed ołtarzem to bardzo prawidlowy odruch i nic sprosnego na pewno,ale to zalezy od ksiedza...jeden sam zaproponuje Mlodemu,zeby pocalowal zonę a drugi nic...

co do buziaka w kościele to też uważam że może byc nam na naukach ksiądz mówił nawet o tym

a co do zgrania i nie pisania ja nie pisze bo mam naprawdę mało czasu ostatnio no ale może w końcu udałoby sie nam spotkać co

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek 82 Pokaż wiadomość
Ktoras iedys chyba miala spis piosenek na pierwszy taniec czy podklad muzyczny na plyte, blagam pomózcie, bo wcale nie jest nam sie łatwo zdecydowac, a chcialabym wybrac cos pieknego i pasujacego.A Wy dziewczyny co wybrałyscie??czekam na liste i podpowiedzi
Z gory dziekuje
my mamy Oczarowanie "Wodeckiego" no chyba ze nam sie jeszcze odmieni A listy żadnej to ja nie mam
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 05:38   #104
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:

mieliśmy, sam ksiądz nam "kazał" hihi

aha Dziewczynki, parę adresów mi odrzuciło, juzwidzę ze tych dziewczyn, któe na priv napisały, jełsi jeszcze do kogoś nie dotarły to piszcie na priv, wyślę ale dopiero po 14ej. buziaki!

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2008-04-17 o 05:51 Powód: dopisek
Stary 2008-04-17, 07:14   #105
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a co do zgrania i nie pisania ja nie pisze bo mam naprawdę mało czasu ostatnio no ale może w końcu udałoby sie nam spotkać co
Ja też z braku czasu mało się udzielam - jestem zawalona pracą, dochodzi przygotowanie na zajęcia na uczelnię i zaczęliśmy remont łazienki, więc trochę się nazbierało obowiązków

Z ostatnich nowości to we wtorek zamówilismy zaproszenia na Krochmalnej w firmie Retor Druki - zresztą firma polecana na Wizażu - bardzo miła obsługa i duży wybór wzorów POLECAM

Co do spotkania to ja bardzo chętnie o ile odbędzie się w miarę dogodnym dla mnie terminie to się przyłączę

Indygo - dzięki za fotki, ślicznie wyglądaliście i jeszcze raz gratulacje

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-17, 07:33   #106
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek 82 Pokaż wiadomość
Z gory dziekuje
My mamy cos zywszego, "You're the one that I want" z musicalu Grease. Jednak gdyby naprawde nam nie wychodzilo, to wtedy "Strangers in the night" Sinatry.
Cytat:
Napisane przez Ana844 Pokaż wiadomość
mam pytanie dziewczynki kochane ile kosztuje uszycie bolerko, i czy szyjecie w salonie w którym kupujecie suknie czy gdzieś oddzielnie. No bo właśnie nie wiem jak zrobić, i czy dodatki kupować też jakoś inaczej niż w salonie. Może znacie jakiś sklep z takimi dodatkami ślubnymi jak welon, rękawiczki, bolerko?
Ja szyję tam gdzie suknię i płace 250 zl, bo jest z koronki. Welon też kupuję w salonie Zuzanna.

Co do tego, że cicho na forum. Każda ma jakieś obowiązki i czasem już nie ma siły nic pisać. My mamy remont w firmie mojego TŻa i sami wszystko robimy, do tego rozworzenie zaproszen. Tak bywa niestety.

gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 07:39   #107
elais81
Raczkowanie

Propozycje utworów na pierwszy taniec

Piosenki polskie

Bajm „Być z Tobą”

Czerwone Gitary „Niebo z moich stron”
De Mono „Niebo pełne gwiazd”
Eleni „Nasz najpiękniejszy dzień”
Eleni „Tylko w Twoich dłoniach”
Eleni „Złote obrączki”
Farba „Chcę tu zostać”
Magda Femme „Rozmowa z aniołem”
Robert Gawliński, „Niech mówi serce
T. Grelewicz „Zawsze będę kochał cię
Damian Holecki „Weselne dzwony”
Anna Jantar „Moje jedyne marzenie”
Anna Jantar „Pozwolił nam los”
Anna Jantar „Przetańczyć z tobą chcę”
Kancelarya „Zabiorę cię właśnie tam”

Krzysztof Kiljański „Prócz Ciebie nic”
Kindla ,,Z kims takim jak Ty”
Seweryn Krajewski „Senny szept”
Seweryn Krajewski „Słowo jedyne Ty”
Seweryn Krajewski „Wielka miłość”
Krzysztof Krawczyk „Bo jesteś Ty”
Krzysztof Krawczyk „To co w życiu ważne”
Krzysztof Krawczyk „Tylko Ty, tylko Ja”
Krzysztof Krawczyk „Weselne preludium”
Natalia Kukulska „Zakochani”
Lady Punk „Zawsze tam gdzie ty”
Magma „Kochać i pragnąć”
Piasek i Natalia Kukulska „Jesteś blisko mnie”
Stachursky „Z każdym Twym oddechem”
Saturn „Czułe spojrzenia”
Sumptuastic, „Kołysanka”
Grzegorz Tomczyk „Niebieska Piosenka”
Universe „Jestem obok ciebie”
Universe „W perły zmienić deszcz”
Agata Werner „Kochaj i pragnij”
Zbigniew Wodecki „Oczarowanie”
Zbigniew Wodecki „Z tobą chcę oglądać świat”
Ziyo „Magiczne słowa”
Tomasz Żółtko „Kochaj mnie i dotykaj”

Piosenki zagraniczne

Louis Armstrong
“What a wonderful world”
Aerosmith “Don’t Want to Miss a Thing”
All 4 One “I Swear”
Berlin “Take My Breath Away”
Bryan Adams “Everything I Do (I Do it For You)”-
Bryan Adams “Fields Of Gold “
Bryan Adams “Heaven”
BeeGees “How deep is your love”-
Kelly Clarkson “A Moment Like This”
Joe Cocker “You Are So Beautiful”
Chris DeBurgh “Lady In Red”
Celine Dion “My Heart Will Go On”
Celine Dion ,,Pour que tu m'aimes encore”
Celine Dion “The power of love”
Commodores Three “Times A Lady “
Al Green “Let's Stay Together”
Billy Joel ”Just The Way You Are”
Elton John “Can You Feel The Love Tonight”
Elton John “Sacrifice”
Roberta Flack “Killing Me Softly”
Foreigner “I Wanna Know What Love Is”
Gloria Estefan “Here We Are”
U. Hikaru “First love”
Whitney Houston “I will always love you”
Whitney Houston “One Moment In Time”
INXS “Never Tear Us Apart”
Joshua Kadison “Beautiful In My Eyes”
Roger Kelly “I Believe I Can Fly”
Roger Kelly “I Can't Help Falling In Love”
John Lennon “Woman”
R. Marx “Right here waiting”
G. Medeiros “Nothing's gonne change my love for you”
Metallica „Nothin Else Matters”
Sarah McLachlan „Angel”
Van Morrison “Moondance”
Nat King Cole “Forever”
Laura Pausini “It's Not Goodbye”
Elvis Presley “Love me tender”
Pretenders “I'll Stand By You”
Lionel Richie “Hello”
Lionel Richie “Say you say me”
Righteous Brothers “Unchained Melody”
Diana Ross & Lionel Richie “Endless Love”
Seal “Kiss From a Rose”
Frank Sinatra “Love And Marriage”
Frank Sinatra “The Way You Look Tonight”
Percy Sledge “When A Man Loves A Woman”
B. Streisand “Woman in love”
Sonny and Cher “I Got You Babe”
Lou Reed “Perfect Day”
Joe Satriani „Cry”
Rod Stuart “Have I Told You lately (That I Love You)”
Rod Stuart “When I need you”
The Bangles “Eternal Flame”
The Temptations “My Girl”
Shania Twain “You're Still The One”
U2 “All I Want Is You

Forever Tonight

Stary 2008-04-17, 07:44   #108
elais81
Raczkowanie

Wysłałam listę piosenek, które mogą być na pierwszy taniec gdzies znalezioną w necie.

Ale ja chyba nie będę miała pierwszego tańca
Wczoraj strasznie sie zdenerwowałam na mojego NZ zapisałam nas na indywidualną lekcję tańca- pierwszego tańca. Powiedział, że nie pójdzie, i nie przekonały go żadne argumenty, powiedział, że i tak się nie nauczy, i że woli normalnego przytulańca, a nie jakiegoś walca, gdzie bedzie liczył kroki. W takim przypadku strasznie sie na niego obraziłam i nie odzywam sie do niego, na dwa tygodnie przed weselem. Jezeli już bedziemy mieli to pewnie weźniemy sobie jakąś beznadziejną piosenkę w postaci Windy do nieba, Złotego krązka, lub Białego Misia....

Przepraszam za marudzenie...
Stary 2008-04-17, 07:45   #109
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:

fajny jest taki całus przed ołtarzem. Ja też bym chciała zeby mnie Młody wybuziaczkował ale obawiam się, że mój ksiądz nie podzielałby mojego zdania

Cytat:

ja się pod Twoją wypowiedzią podpisuję.... niestety

Cytat:
koleżanka szyła rok temu i za bolerko z krótkim rękawkiem płaciła 100 zł , ja mam wesele w październiku więc będę miała z długim rękawkiem i też płacę 100zł (ale ja utargowałam ze 150 bo zrezygnowałam z dodatkowej koronki). I tak uważam, że za tak mały kawałeczek materiału to bardzo dużo sobie panie krawcowe śpiewają ale jak wiadomo co ślubne to zawsze 2 lub 3 razy droższe

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
zgadzam się świetnie wyglądaliście i dziekuje za zdjecia

co do buziaka w kościele to też uważam że może byc nam na naukach ksiądz mówił nawet o tym

my mamy Oczarowanie "Wodeckiego" no chyba ze nam sie jeszcze odmieni A listy żadnej to ja nie mam
jestem jak najbardziej za spotkaniem

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-17, 08:12   #110
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dziewczynki, wysłałam zdjecia jeśli ktoś nie dostał, a chciał to dajcie znać na priv, żeby wątku nie zaśmiecać

indygo zdjęcia są fantastyczne. aż się rozmarzyłam i nie mogę się doczekać swojego Dnia

elais nie martw się, napewno jakoś się dogadacie. wiem, że ci ciężko bo ja ze swoim TŻem często o takie pierdoły muszę walczyć. tym bardziej wkurza mnie to, że i tak zawsze w końcu przyznaje mi rację. ale tak już ma psychikę skonstruowaną, że zawsze musi się najpierw postawić, a dopiero potem słucha
zatem trzymam kciuki za powodzenie
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 08:28   #111
Doro22_10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chanel77 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!
mam prosbe czy którać z Was mogłaby mi coś powiedzieć na temat "Zajazdu Gościniec" w Wólce Lubelskiej i Horelu Jedlina w Motyczu?
z góry wielkie dzieki!
Lokal jest naprawdę bardzo ładny, ale to sąsiedztwo... Nie ryzykowałabym wyjścia na dwór a nawet otworzenia okien przy niesprzyjającym wietrze- niestety dopóki nie zrobią remontu tej oczyszczalni w Hajdowie to lokal chyba nie może liczyć na duże oblężenie.
Cytat:
Napisane przez Amira_2007 Pokaż wiadomość
Na temat pierwszego niewiele, natomiast co Jedliny to znam cenę na przyszły rok - będzie to 190zł/os ze wszystkim (jedzenie, owoce, napoje, chyba nawet alkoholem). Sale klimatyzowane, ogródek.

Dziewczyny teraz ja podpytam - czy słyszałyście cosik na temat zespołu Malibu Band, który grywa na weselach w lokalu o tej samej nazwie? Przyznam, że ten lokal jest jednym z trzech, który bierzemy pod uwagę. W zasadzie najbardziej przypadł nam do gustu
O zespole niestety nic nie wiem, bo jak byliśmy w tamtym roku oglądać tą karczmę to nie było jeszcze żadnego zespołu, dopiero zaczynali jako lekal weselny. Ale teraz zaglądałam na stronę i widzę, że dużo się zmieniło, na lepsze oczywiście. Jak rozmawialiśmy wtedy z właścicielem to on nie miał jeszcze żadnego doświadczenia, dopiero jedno wesele zrobił. A teraz, jak widzę, zaangażował się trochę...
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
nie, nie brała żadnych zaliczek, ale w kalendarzu miał wklejoną kartkę w dniu naaszego wesele, wiec pamiętał. zawsze możesz zadzwonić. mnie śniło się ze 3 razy, że dj nie przyszedł hihi

Dziewczynki dziękuję Wam raz jeszcze za życzenia i ciepłe słowa o mojej opowieści, potok słów ogromny, no ale dziennikarzem jestem więc
co do zdjęć będę dziśmiec juz na płytce, czy wysyłać na podane kilka stron wczesniej adresy mailowe- jak leci wszystkim?? czy wybranym??
Spóźnione gratulacje Indygo!!! Ostatnie rzadko tu zaglądam bo trochę czasu mi brakuje... Wyglądałaś ślicznie, opowiadanie jest super, czyta się jak najlepszą powieść. Mam nadzieję, że będziesz przez całe życie taka szczęśliwa jak tego wyjątkowego dnia... Jeszcze raz gratulacje!
Cytat:
Napisane przez Masako Pokaż wiadomość
Indygo, mam nadzieje że też będe wsród wybranych....pliiiz

/11/ panika

Wczoraj zaczęłam sie bać nie wiem czego. mamy z TZtem rózne rodziny jęsli chodzi o podejscie do tradycji. mam nadzieje, ze nie stane twarzą w twarz z czymś "oczywistym" dla wszystkich oprócz mnie. mam nadziej, ze bukiet bedzie taki jak zamówiłam, a nie podobny. Mam nadziej, ze buty mnie nie obetrą. mam nadzije że moja rodzina złożona z gwiazd pierwszej wody, nie wywinie mi focha. I generalnie, ze wszystko sie uda. Przestałam już mówić, ze ide bez welonu, bo przecież najpierw wszyscy sie dziwią a potem mnie namawiaja, dziwne.Może na ślubie, nie będą mieli odwagi zadawać głupich pytan? Moja przyjaciółka postanowiła przyjsć w sukience ecri, na własnym ślubie miała bordowa. Nie wiem czemu przejmuje sie takimi pierdołami. MAma nadzije, ze pogoda dopisze, bo chce mieć sesje zaraz po ślubie. Z jednej strony nie moge sie doczekac, z drugiej ściska mnie w dołku na samą myśl. Połowa osiedla mi już gratuluje, bo myślą, ze jestem juz po. ech...
Mam pytanko- czym będziesz rzucać na oczepinach? Pytam, bo ja też nie będę miała welonu a bukietu będzie mi szkoda, tym bardziej że zdjęcia mamy na tygodniu po weselu i chciałabym, żeby bukiet wytrzymał do sesji.
Cytat:
Napisane przez chanel77 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
czy ktoras z Was była moze na weselu w Restauracji Gosciniec w Wolce Lubelskiej? mozecie podzielic sie wrazeniami apropo tego lokalu?
Cytat:
Hmmm mam wrażenie że już była o tym lokalu mowa na naszym kochanym Forum ... Nie wiem czy dobrze kojarzę ale nasze Panny Młode coś o oczyszczalni w pobliżu mówiły, ale na 100% nie jestem pewna więc niech mnie ktoś poprawi jak mówię nieprawdę
Racja

Ostatnio rzadko się udzielam z powodu braku czasu- studia, praca, przygotowania do ślubu, szukanie działki pod nasz wymarzony drewniany domek... Doba powinna mieć ze 36 godzin

Jesteśmy razem: 13.09.2003

Zaręczyny: 13.05.2007

Nasz ślub: 13.09.2008
Doro22_10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 09:27   #112
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Doro22_10 Pokaż wiadomość
O zespole niestety nic nie wiem, bo jak byliśmy w tamtym roku oglądać tą karczmę to nie było jeszcze żadnego zespołu, dopiero zaczynali jako lekal weselny. Ale teraz zaglądałam na stronę i widzę, że dużo się zmieniło, na lepsze oczywiście. Jak rozmawialiśmy wtedy z właścicielem to on nie miał jeszcze żadnego doświadczenia, dopiero jedno wesele zrobił. A teraz, jak widzę, zaangażował się trochę...
Teraz mają własny zespół o nazwie Malibu Jak będzie tam wesele więc wcześniej wpadniemy zobaczyć jak wyglądają ustawione i przybrane stoły. Sam lokal na żywo wygląda super, pięknie położony, naokoło woda (jak to na wyspie ), drzewa, cicho, spokojnie, ładnie oświetlone. Na zdjęciach wygląda to o wiele gorzej i nie zachęca do wizyty, jak dla mnie to świetnie bo można jeszcze znaleźć wolne terminy na przyszły rok.
Myślę, że do przyszłego roku zdobędą więcej doświadczenia w organizowaniu wesel i nie dadzą plamy. Mam tylko wątpliwość związana z tym, że na 1 poziomie jest sala ze stołami a tańce piętro wyżej, ale trudno. Przynajmniej będzie można spokojnie rozmawiać w lokalu i na zewnątrz.
Oglądałam też Maciejową Chatę i jest całkiem fajnie, ale bardziej podoba mi się w malibu, zwłaszcza lokalizacja. Właścicielka MCh jest bardzo sympatyczna i sprawia wrażenie kompetentnej i profesjonalnej.
W Fieście podobała mi się sala na górze, ładne podłogi, ściany, klimatyzacja, jedzenie wyglądało bardzo apetycznie, menadżer z pomysłami tylko "ogródki" niezbyt ciekawe.
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 09:47   #113
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Wysłałam listę piosenek, które mogą być na pierwszy taniec gdzies znalezioną w necie.

Wczoraj strasznie sie zdenerwowałam na mojego NZ zapisałam nas na indywidualną lekcję tańca- pierwszego tańca. Powiedział, że nie pójdzie, i nie przekonały go żadne argumenty, powiedział, że i tak się nie nauczy, i że woli normalnego przytulańca, a nie jakiegoś walca, gdzie bedzie liczył kroki. W takim przypadku strasznie sie na niego obraziłam i nie odzywam sie do niego, na dwa tygodnie przed weselem. Jezeli już bedziemy mieli to pewnie weźniemy sobie jakąś beznadziejną piosenkę w postaci Windy do nieba, Złotego krązka, lub Białego Misia....

hej elais, chyba każda w zasadzie przerobiła spór o z facetem o 1 taniec, ja też. moja rada? nie uczcie się walca 2 tygodnie przed weselem, bo i tak nie nauczycie się go super. a taki liczony, sztywny walc nie wygląda dobrze( popatrz sobie na youtubie na filmiki). w domu potrenucjie pisoenke, w suknie niełatwo tańczy siepierwszy taniecmy tańćzylisy do dwóch prostych słów de mono- na zwrotkach tradycyjne 2na1, w refrenach szybciej z obrotami, a gosciom baardzo sie podobało. gdybyśmy poszli w stronę walce omęczylibyśmy sie i byloby nieciekawie- więc może kompromis przytulaniec męża, ale w wersji zmodyfikowanej twojej

aha, maile dostaję zdjecia powysyłam na pewno po 14ej

REKLAMA
Stary 2008-04-17, 10:04   #114
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

hehe ja o Malibu słyszałam że to lokal który (szczególnie gdy są dyskoteki) słynie z różnych uciech. Nie wiem do końca co i jak ale moja znajoma mieszkająca niedaleko mówiła że nieźle czasem dają do pieca. Sam lokal (z zewnątrz bo nie byłam w środku) mi się nawet podoba, fajnie wygląda na tej wyspie. Chcieliśmy tam iść kiedyś na obiad ale akurat to była niedziela i były poprawiny. Maciejowa Chata też fajna tylko jest to lokal zdecydowanie na duże wesele, bo jeśli ktoś ma koło 100-150 os to ci ludzie tam gdzieś zginą bo to sala chyba na ok. 300 osób. Trochę surowy wystrój (no ale to zrozumiałe w końcu to chata ). Nam się jeszcze podobało z Zajeździe Ułańskim ładny wystrój, dobre jedzenie tylko ma dwa minusy po 1) położenie przy stacji benzynowej a wręcz "przyklejenie" do niej) i po 2) sala do tańczenia na dole a stoły na górze. Wiadomo da się to przeżyć no ale myśląc o gościach którzy popiją zbyt dużo to może być dla nich spore utrudnienie No i mieli dużo terminów wolnych jak my się interesowaliśmy.
Stary 2008-04-17, 10:41   #115
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Propozycje utworów na pierwszy taniec[FONT=Verdana]
Ja bym jeszcze dodała
When I fall in love Ricka Astleya. niezwykle nastrojowa i romantyczna, akurat na takiego przytulańca

http://www.youtube.com/watch?v=SwLL8...eature=related
Stary 2008-04-17, 10:47   #116
niebieska.lwica
Rozeznanie

a ja się zapomniałam pochwalić. w zeszłym tygodniu odebraliśmy obrączki od jubilera. uważam, że są prześliczne, dokładnie takie jak chciałam (zdjęć narazie nie wkleję bo nie mam aparatu). przy okazji poprosiłam pana o powiększenie pierścionka. i co się okazało? jubiler obejrzał pierścionek i stwierdził, że wszystkie diamenty są tak kiepsko przymocowane, że mogłabym je pogubić . całe szczęście, że zechciał je poprawić. teraz tylko zastanawiam sie czy napewno były obluzowane czy tylko pan jubiler chciał zdyskredytować swojego kolegę po fachu (wszędzie doszukuję się jakiegoś spisku). no i w sumie może ma rację bo pierścionek pochodzi od tego pana z zamojskiego, o którym dziewczyny się nie za dobrze wypowiadały. sama już nie wiem co o tym myśleć ale mam nadzieję, że kamyków nie pogubię. no dobra, wygadałam się, to trochę mi lżej
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 10:51   #117
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Propozycje utworów na pierwszy taniec

Piosenki polskie

Bajm „Być z Tobą”

My ją wybraliśmy, ale jak będę miała więcej czasu przesłucham sobie resztę Twoich propozycji.

Cytat:

elais81
głowa do góry i posłuchaj rad indygo79.

REKLAMA
Stary 2008-04-17, 10:56   #118
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
hehe ja o Malibu słyszałam że to lokal który (szczególnie gdy są dyskoteki) słynie z różnych uciech. Nie wiem do końca co i jak ale moja znajoma mieszkająca niedaleko mówiła że nieźle czasem dają do pieca. Sam lokal (z zewnątrz bo nie byłam w środku) mi się nawet podoba, fajnie wygląda na tej wyspie. Chcieliśmy tam iść kiedyś na obiad ale akurat to była niedziela i były poprawiny. Maciejowa Chata też fajna tylko jest to lokal zdecydowanie na duże wesele, bo jeśli ktoś ma koło 100-150 os to ci ludzie tam gdzieś zginą bo to sala chyba na ok. 300 osób. Trochę surowy wystrój (no ale to zrozumiałe w końcu to chata ). Nam się jeszcze podobało z Zajeździe Ułańskim ładny wystrój, dobre jedzenie tylko ma dwa minusy po 1) położenie przy stacji benzynowej a wręcz "przyklejenie" do niej) i po 2) sala do tańczenia na dole a stoły na górze. Wiadomo da się to przeżyć no ale myśląc o gościach którzy popiją zbyt dużo to może być dla nich spore utrudnienie No i mieli dużo terminów wolnych jak my się interesowaliśmy.
Na szczęście dyskoteki są w innym budynku, za stawem i za płotem, a ta część terenu z restauracją jest odgrodzona. Sala na dole jest niezbyt wielka, ale 200 osób się upchnie a 120 (a tyle pewnie będzie u mnie) spokojnie się rozsadzi. Wszystko jest w drewnie, pachnie świeżymi deskami, jest czysto i świeżo. Widoki są świetne nawet w zimie
W przyszłym roku w Maciejowej Chacie maja stawiać ścianki (nie wiem czy na stałe czy tylko przenośne przepierzenia) i ma być przytulniej oraz bardziej ustawnie. Maja też zmieniać meble w ogródku i zabudować go jakoś inaczej.

Dziś wątek zdecydowanie ruszył z kopyta oby tak dalej
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 11:10   #119
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez Amira_2007 Pokaż wiadomość
Na szczęście dyskoteki są w innym budynku, za stawem i za płotem, a ta część terenu z restauracją jest odgrodzona. Sala na dole jest niezbyt wielka, ale 200 osób się upchnie a 120 (a tyle pewnie będzie u mnie) spokojnie się rozsadzi. Wszystko jest w drewnie, pachnie świeżymi deskami, jest czysto i świeżo. Widoki są świetne nawet w zimie
to zmienia postać rzeczy a ile biorą od osoby?
Stary 2008-04-17, 11:25   #120
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Koleżanka prosiła mnie o namiary na sprawdzonego dj'a.
Może mi ktoś polecić takowego?
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości