![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III
szwedka84 gratulację aparaciku =) życzę Ci szybkich efektów w prostowaniu ząbków =)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Rozeznanie
|
Wyciorek jest to szczoteczka wyglądem przypominajaca takie których się używa do mycia butelek.
![]() |
#393 |
Zadomowienie
|
ah... to takie cuś
![]() nie wiedziałam że to tak sie nazywa ![]() Dziekuje za wyjasnienie ![]()
#394 |
Zakorzenienie
|
A, to to jest ten wyciorek! Ja mam z drugiego końca szczoteczki takie coś.
Dziewczyny, a Wam orto nie dawała na pierwszej wizycie darmowej szczoteczki z tym takim rowkiem i wosku? Czy to tylko moja taka dobra i robi takie prezenty na zachętę? ![]() Przyzwyczaiłam się do aparatu. Nawet wosku już nie używam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() mianowicie aparat założyłam tydzień temu ![]() czytałam kilkanaście waszych postów i strasznie zielona jestem w tym ale mam nadzieję że mnie tu przyjmiecie ![]() Olka ja dostałam od swojej orto wosk taki w małym pudełeczku. raz go użyłam ale aparat już mnie tak nie podrażnia więc chyba dam sobie z nim spokój
#396 |
Przyczajenie
|
heja
drugi dzien z aparatem otarte policzki no izdretwiale jedynki dieta płynna choc jak bym sie uparła to cos bym tyłem ugryzła zjadlam jajecznice rano bez chlebka no i poszlam umyc ząbki a tu cała jajecznica na zamkach boshe jak ja bede jadła w miejscach publicznych heh moze przynajmniej zrzuce pare kilo a jesli chodzi o czyszczenie zębiskow to naprawde polecam irygator choc sporo kosztuje to to naparwde sie opłaca u mnie cała rodzina uzywa Ci bez aparatow tez ![]()
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do wosku, dostałam, i dosatwałam jak poprosiłam o więcej. A o szczoteczce mogłam pomażyć, pokazałą mi tylko jaką kupić [wyciorkowa własnie, z której totalnie nie byłam zadowolona]. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie muszę się zaopatrzyć w takie małe wyciorki żeby móc je nosić w torebce, narazie używam takich szczoteczek oral b ale sa za duze by nosic je przy sobie.
![]() |
#400 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a wyciorki kupilam ... tylko jeszcze musze nauczyc sie ich uzywac hehehe Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
Hmm to może jednak jeszcze się zastanowię nad szczoteczką elektryczną,zapytam orto co ona o tym myśli.
Ale irygator na bank ![]() ![]() Gratuluję nowym aparatkom ![]() Już niedługo do Was dołączę ![]()
kiedy patrzysz na wszechświat i myślisz: "A co ze mną?". I możesz usłyszeć, jak wszechświat odpowiada: "No a co z tobą?". Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie. Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Rozeznanie
|
zobaczysz jak szybko Ci zleci ten czas
![]()
#403 |
Moderator
|
Cześć dziewczyny, coś dawno mnie tu nie było
![]() Ja swojego umiłowanego hassa ściągam w poniedziałek, z jednej strony się cieszę że się go pozbywam, a z drugiej strony coraz bardziej się boję tego "zwykłego" aparatu... Jakaś taka dziwna fobia mnie dopadła, mam nadzieję że przejdzie. Co do wyciorków, to te z rossmana są nawet spoko, ale mi bardziej pasowały te, które dostałam od swojej orto - miały mniejszą rączkę i łatwiej się nimi manewrowało - firmy TePe, naprawdę polecam ![]() szwedka84 Jaki Ty masz aparat? Zwykły metalowy czy samoligaturujący? Bo tak jakoś gumek nie widać ![]() .
#404 |
Przyczajenie
|
Hey dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam z tej firmy szczoteczkę jednopęczkową, i taką z wygkręcaną główką wymienną, która dostałam od koleżanki - jej ciocia pracowała w tej firmie. Do tego są jeszcze wykałaczki nasączane, i takie plastikowe też. tu są na aukcji te wyciorki co mówiła emless http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=343793560 cena całkiem atrakcyjna. Missaruwatari nie zauważyłam różnicy, czasem moja mama zwraca mi uwage że dzwnie usta układam. To czy się podniesie zaleśży od tego, jaką masz teraz. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
Ja was podgladam i podczytuje, ale sama nie pisze, bo nie bardzo jest o czym. Moj aparat przebiega bez komplikacji. Od dwoch tygodni mam obtarcie na wewnetrznej dolnej wardze, czy powinnam na to uzyc jakiejs masci? Niedlugo orto, nie chcialabym zeby mi amputowal usta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się że to też zależy od tego jakie ma się usta. Ja mam baaardzo pełne (moja zmora) i dlatego byłam przewrażliwiona na punkcie dodatkowego ich wypychania ale inni może mają inaczej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
tulipanna. a tak zaraz zjedzona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
mi się usta układają normalnie, ale na początku nie domykały mi się zęby
![]() ja też stosuję wyciorek z Rosmanna, jest fajny, ale mógłby być trochę grubszy, przynajmniej dla mnie. Co do szczoteczek elektrycznych, to mi orto powiedział, żeby ich raczej nie używać, bo zęby z osłabionym szkliwem mogą to gorzej znosić, a poza tym łatwiej zamek odkleić. Ale chyba co orto to inne zdanie na ten temat. Mi też mocno wysychają usta, kupuję taką maść Tisane w aptece (za grosze), ma miodowy, rewelacyjny smak i bardzo mi pomaga. No i piję też hektolitry wody. Dziewczyny, mam pytanie techniczne: jak kurde zrobić, żeby móc zacytować więcej niż jeden post? Chyba choróbsko mnie zamuliło i nie umiem tego odnaleźć ![]() ![]()
#410 |
Rozeznanie
|
aluchelek pomiędzy cytuj i odp jest taki +" i kliknij w to
![]() tak zerkam na wasze aparaciki i nasunęło mi się takie pytanie: orto nie kazała wam wyrywać zębów?? bo ja wydarłam 2 zdrowe ![]()
#411 |
Zakorzenienie
|
suonko kilka postów wyżej było ile wyrwałyśmy ząbków. ja wszytskie czwórki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Rozeznanie
|
to ja poszukam
![]()
#413 |
Zakorzenienie
|
ja tez wyrywalam zabki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
kuuuuuuuuuurrrrrrde gdzie ta wiosna!!!! nie wiem jak u Was, ale u mnie pogoda parszywa-pada i zimno jak diabli
![]() dziś mam wolne i byłam rano na pobraniu krwi(znowu) w celu zbadania czy mam alergię...no i masakra była, że hej. Tak się tego brzydzę, że oczywiście znowu nerwy zrobiły swoje, a mianowicie krew mi się zatrzymała i pani musiała mnie kłuć w obie ręce, żeby uzbierać minimum potrzebne do zrobienia badania ![]() ![]() ![]() ![]() za dwie godzinki ubieram się i śmigam do Krakowa, najpierw na torebkowe łowy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aaa dorzucę foto moich zębiszczy, wprawdzie jakość zdjęcia fatalna, ale to z kamery niestety ![]()
Papryczki wróciły!!! ![]() Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2008-04-16 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
łe tez chce do Krakowa po sklepach pobuszowac!!
a mi dzis straszie sie wbil w nocy aparat w dolna warge maskara myslalam z eumre 2 tyg spokoju i znow to dziadostwo wrr yyy ja nie mam 8 pierscieni ![]() ![]() zapewne pomylilas mnie zkims innym Martillo! ![]() no i po kolosie, dupa jasna ****a mać! nie zlaicze tego n nie da rady, zaluje ze poszlma na studia, moglam od razu tym rzucic i pojsc do roboty w ****u! wrrr zła jestem jak nie wiem aa ja sie doczekac piatku nie moge ![]() powodzenia w szukaniu torebki ![]() ![]() zmykam bo zaraz kolejne korrepetycje chlip chlip-deszczysko pada! wr
#416 |
Zakorzenienie
|
w sobotę idę wyrwać pierwszę czwórkę... kurcze ale się boję
![]() Ach i czy któraś z Was mogłaby mi wyjaśnić na czym polega separacja zebów? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
separacje polega na wlozeniu miedzy zeby zazwyczaj 6 i 7 takich gumeczek zeby zrobic miejsca na pierscien
boli bardzo przy jedzeniu...samo zalozeie trwa kilka sekund, nic nie boli ![]() wywania ząbka nic sie nie boj ![]() ![]() ![]() tu masz moja separacje ![]()
#418 |
Zakorzenienie
|
smv dziękuję za wytłumaczenie
![]() Mam nadzieję, że jakoś to wszystko przeżyję ![]() Ale jak to mówią strach ma wielkie oczy ![]() Tylko coś czuję, że z jedzeniem będą problemy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
no dziewczęta!
wczoraj mnie oddrutowali ![]() ![]() wyszłam z gabinetu i od razu poszłam do wc obejrzeć ząbki. stałam przed lustrem jakieś 3 minuty i oglądałam się ze wszystkich stron ![]() jem teraz dużo szybciej, ale mam takie głupie uczucie, że znowu się zęby powykrzywiają ![]() ogólnie boję się, że wada mi wróci albo coś... jakoś tak... dziwnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Raczkowanie
|
alufa no to gratulację
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.