![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
No to imprezka!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#122 |
Zadomowienie
|
Decorail - No widzisz, chociaż jedna pamiętała! Ja nie mam pamięci do urodzin niestety -.-
Kochana wszystkiego najlepszego ❤❤ szczęśliwego, szybkiego rozwiązania! Dużo ciepła, miłości, cierpliwości ☺ Spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń! STO LAT, STO LAT 🎂🎂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego co najlepsze!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Ja nic na temat dwójki nie pisałam, ale na pewno jest częściej niż miesiąc temu, gdzie jeszcze miałam z tym problemy :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#125 |
Mamusia Luty 2016
|
Witam się w nowym wątku
![]() W nim urodze? ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za miłe słowa, faktycznie Agatka posłuchała sie wszystkich cioć ![]() ![]() ![]() Camomiles i Happiness tez jestem bardzo zaskoczona swoją waga, fakt do szczupłych nie należę, a zwykle szczupłe wiecej tyją, a mocno otyłe kobiety nie tyją nic, ale no wlasnie... otyła bym siebie nie nazwała. Natomiast ostatnio szwagierka dała nam zdjęcia ze Chrztu swoich bliźniaków, to było w czerwcu 2016 i przeraziłam sie jak wyglądałam na tych zdjęciach. Tak zapuchnieta ![]() Co do kremów dziewczynki pamiętajcie, ze Bephanten ma ten sam skład co Alantan Plus maść, a jest kilkakrotnie razy droższy niepotrzebnie ![]() To samo maść lanolinowa do brodawek nie pamietam jak ta oryginalna sie nazywa... w każdym razie czysta lanolina za 30 zł w maleńkiej fioletowej tubce, podczas gdy maść do brodawek z Ziaji to tez w składzie czysta lanolina a większa tubka za niewiele ponad 10 zł ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 37/40 Agatka ![]()
#126 |
Konto usunięte
|
posprzątałam w szafie z ciuchami
![]() w żadne spodnie sprzed w ciąży nie wbije się w udach ![]() ![]() weszłam brzuszkiem w kilka sukienek ale za to nie w cyckach ![]() chwile odpoczne i biorę się za walizkę ![]() JA dziś robie jajko sadzone z mizeria i ziemniakami bo tz będzie późno znowu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Mamusia Luty 2016
|
Aaa i jeszcze co do demonizowanych Sudocremow i Alantan w talku (zasypka) - u nas sie sprawdziły dobrze. Tzn trzeba uważać bo wysuszają, ale wlasnie czasem o wysuszenie nam chodzi. Hani w upały zgięcia na szyjce sie robili podrażnione i czerwone, a alantan w talku fantastycznie je podsuszał i łagodził
![]() A sudocrem albo cos innego z tlenkiem cynku warto kupić i smarować raz dziennie zapobiegawczo na odparzenia, a juz na pewno jak zauważymy lekkie zaczerwienienie. Generalnie nie poleca sie uzywac kosmetyków z tlenkiem cynku cześciej niż raz dziennie, choć jak nam sie pupka mocno zaczerwieniala (np przy ząbkach kwaśne kupy) to smarowałam sudocremem te 2 razy dziennie i tez było ok. 22.02.2016 Hania ![]() 37/40 Agatka ![]()
#128 | |||
Rozeznanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7244244 2]no ja w czwartek będę miała 36+1 więc się okaże
![]() ![]() Jezu jak to leci.. Będziesz w 37 tygodniu! 😍 Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Effpe ja gadam z kotem, dobrze ze go mam bo inaczej juz bym ześwirowała
![]() ![]()
#130 |
Mamusia Luty 2016
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7244662 2]posprzątałam w szafie z ciuchami
![]() w żadne spodnie sprzed w ciąży nie wbije się w udach ![]() ![]() weszłam brzuszkiem w kilka sukienek ale za to nie w cyckach ![]() chwile odpoczne i biorę się za walizkę ![]() JA dziś robie jajko sadzone z mizeria i ziemniakami bo tz będzie późno znowu ![]() ![]() Mniam i bardzo smaczny, prosty obiad ![]() ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 37/40 Agatka ![]()
#131 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatni spacer z grudniu 😢😢😢 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Sto lat!!! Sto lat!!! Niech żyje, żyje nam!!! 😘😘😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję bo nie chce zmieniać całej garderoby :d |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Esor nam polozna na sr mowila ze sudocrem uzywac tylko do zadan specjalnych jak jest wlasnie zaczerwienienie i dostalismy na koniec zajec po malutkim opakowaniu wiec mysle ze na troche mi starczy bo bede go miala tak w razie Wu. Puder z babydream tez wzielam w razie czego
![]()
#135 |
Rozeznanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7244674 2]wiem, że leci i chyba jestem co raz bardziej przerażona tym wszystkim ;d[/QUOTE]
Ehe, ja to samo. 😀😁 podekscytowana też jestem 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#138 | |
Rozeznanie
|
Dziewczyny .. U nas chodzi psycholog co piątek no i wyobraźcie sobie, że ona dziś do mnie, żebym odpuściła. Bo widzi jak bardzo przeżywam każdy dzień. Żebym już odetchnęła pełną piersią, bo dziecko na pewno jest bezpieczne.. A ja nóg na krzyż do ukończenia 37 nie będę mieć... Tylko się rozczaruję, jak urodzę np jutro.
Nie umiem odpuścić. Termin na 1.05 więc jeszcze cały miesiąc .. Brr.. Co z tego, że bezpieczne. O tym bezpieczeństwie mi mówili, jak skończyłam 32.. Że już ten próg za mną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Esor, wprowadzasz trochę w błąd.
![]() Sudocrem to bardzo agresywny krem, nie powinien być w ogóle stosowany przy noworodkach i niemowlakach, a już na pewno nie zapobiegawczo raz dziennie, absolutnie. Nikt go nie demonizuje - on po prostu jest fatalny. To, że u Ciebie się sprawdził nie znaczy, że jest dobry. Im mniej kosmetyków dla dzieci, tym lepiej - zapobiegawczo to można obsypać pudrem z dobrym składem, a nie smarować skoncentrowanym tlenkiem cynku, który wysusza i przy wrażliwej skórze może się w nią wżerać (a jednak większość norowodków i niemowląt ma bardzo wrażliwą skórę, niejednokrotnie "naruszoną" przez różnego rodzaju alergie). Na zaczerwienienia lepiej stosować naturalne substancje, po co faszerować dziecko wstrętną chemią? Moja Oliwia nigdy nie miała kontaktu z kosmetykami na bazie cynku, a mimo to nigdy nie miała odparzeń. Ani razu. Mimo wrażliwej, alergicznej skóry. Dla mnie stosowanie tlenku cynku u dorosłych jest dyskusyjne, a co dopiero u dzieci... Jeśli chodzi o Bepanthen i Alantan, to nie mają takich samych składów, mają inne stężenia substancji, a żadna wersja Bepanthenu nie zawiera alantoiny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Decorail Wszystkiego najlepszego
![]() ![]() Musze zagonić tż do okien bo nie mogę patrzeć na nie,balkon też czeka na umycie, coś czuje, że dam mu jutro zajęcie. Pamiętam jak moja mama używała sudocremu na bracie, tak samo ciocia więc sporo mam go stosowało bo był w tym czasie bardzo polecany. Ja jednak jego zwolenniczką nie jestem. Edytowane przez marta6704 Czas edycji: 2017-03-31 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Przesada z gotowaniem a nie czekaniem aż będzie idealna temp bo teraz czytam i wychodzę na matkę sadystkę, która chce poparzyć dziecko 😵 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
Talusiax, ja go uzywalam latem i bylam zadowolona
![]() Baambi, ja kocham promocje i teraz jak moge miec 4 sztuki w cenie dwoch to biore bez zastanawiania, mamy malo miejsca, ale jedna półke w szafie mam na zapasy, to idzie potem jak swieze buleczki, a oszczednosc duza ![]() Decorail, wszystkiego najlepszego! Bezproblemowego porodu ![]() Mohenka, spoczko, do uslug ![]() Co do wody to ja gotowalam i trzymalam w termosie przy przewijaku i po troszku dolewalam do miseczki, ta co zostala z ostatniego uzycia byla zimna jak dolalam wrzatku z termosu to bylo akurat. Bunny i dobrze robisz, ja tez pod prysznic tylko jak maz w domu, po tym jak wyrznelam tam w poprzedniej ciazy wole dmuchac na zimne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
MamaSmerfuni - Dziękuję kochana
![]() Ja też uwielbiam promocje ale najbardziej kocham mieć zapasy, czy to szampon, czy kapsułki do prania, czy cukier 😀 nie lubię jak mi się coś nagle skończy i muszę iść specjalnie do sklepu a kiedyś często mi się to zdarzało. I właśnie zapasy robię jak są promocje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Decorail 100 lat! wszystkiego naj naj naj
![]() ![]() ![]() Aaa Feliciti to może właśnie Happiness ![]() Udało się sese ![]() ![]() Słuchawka od prysznica jako lusterko pomogła hehe Ja też dostałam na szkole rodzenia ten mały sudokrem ![]() Ale mam bepanthan kupiony bo był najbardziej polecany. A czy któraś z was ma zamiar używać mąki ziemniaczanej ;>? czy jednak pudru takiego kupionego |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Baambi, to jest bardzo dobre pytanie - mąka jest zapomniana, a często jest najlepszym lekarstwem na nadżerki skórne. Moja córka parę razy miała sypniętą pupę mąką i mąka czyniła cuda.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
MamaSmerfuni też bym wolała kupić na zapas, ale mojemu tż nie przetłumaczysz :P No cóż, sam będzie latał i kupował najwyżej
![]() No właśnie tak liczyłam na to że to oczyszczanie trochę trwa, ale kurcze 4 tygodnie hmmm, to u mnie by wyszło że urodze przed terminem ![]() Pewnie to indywidualna sprawa i tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z pieluchami właśnie jest tak, ze wchdoiz rabat tylko -20%. Ale mam w koszyku w razie co jakies 2 paczki rozmiaru 2. Wszystkiego najlepszego przy okazji, spełnienia marzeń i szybkiego porodu ![]() Posprzątaliśmy szafę z Tz, tyle rzeczy wyrzuciliśmy i moich butów ze az mi wstyd ze tyle tego miałam i miejsce zajmowało xd Do szpitala dla dzieciaczka z kosmetyków mam zabrać tylko pampersy, chusteczki, krem pielęgnacyjny, mydełko wiec za dużo w sumie tego nie jest ![]() Muszę sie położyć na chwile, bo nogi mam spuchnięte i musiałam obrączkę ściągnąć :/ Co do 2 u mnie od paru dni jest codziennie albo i 2 razy dziennie mimo brania żelaza :/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.