|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Polska 14 - letnia modelka wywołuje skandal międzynarodowy.
Cytat:
u nas stety- niestety i ja i Tż jestesmy piekni wiec nasze dziewcze tez ma szanse na bycie wieszakiem :-D |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję. Bardzo mi się miło zrobiło.
|
|
#123 |
|
Konto usunięte
|
Nie mam nic przeciwko, żeby zarabiała - nauczy się rozporządzać kasą i wydawać. Ale to, że reklamuje ubrania dla dorosłych, to budzi we mnie lekki niesmak. Nawet nie lekki.
Boję się też, czy nie przewróci się jej w główce i nie zacznie zadzierać nosa w szkole - może się "zmanierować". |
|
|
|
|
#124 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze mówiąc zastanawiam się czemu akurat o Monikę zrobił się taki szum. To nie pierwsza taka sytuacja, że dziewczyna w tak młodym wieku zaczyna pracę modelki. Nawet Polki są przykładami - Marcelina Sowa, która właśnie w tym wieku zaczęła taką karierę "na serio", czy Karolina Malinowska. I mnóstwo innych zagranicznych modelek.
|
|
|
|
|
#125 |
|
Konto usunięte
|
Widocznie mogło chodzić o coś więcej, niż tylko jej wiek.
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.gaga.pl/karta_nowe_twarze.php?id=200&lng=pl I wydaje mi się, że zagraniczne agencje poczuły konkurencję i chcą "chronić" swoje modelki. Monika została zaproszona na Australijski Festiwal Mody, jednak nie pojedzie, bo ludzie ze świata mody buntują się, mimo, że jest wiele innych młodych modelek... Ponoć jednak po tej "aferze" organizatorzy tego festiwalu zdecydowali się umieścić w regulaminie zapis o tym aby modele i modelki w nim występujące miały przynajmniej 16 lat.
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
|
|
|
|
#127 |
|
BAN stały
|
gieniuszy, łosiu, jak już
chciałabym to zobaczyć (to, co Ci z tego wyjdzie )
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
. Dzienx za zwrócenie uwagi, zaraz nakabluję do modratora![]() Ja też jestem ciekawa, ale to się tak od razu nie przekonam. Eh, znając życie, to ledwo co zawodówę sklecą te moje dzieci (bo potencjału intelektualnego po mnie nie odziedziczą ofkors)
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
ile chcesz miec tych dzieci Spoko? mozna zawsze isc w ilosc
, i moze, moze ktores tam z kolei
|
|
#130 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Modeling (tzn. chodzenie po wybiegach, sesje dla magazynów i projektantów) zaczyna się wcześnie.
14 latki mają pusto w głowie jeśli chodzi o odpowiedzialność? Owszem, większość ma. Ale taka (tzn. jak Monika) modelka ma za sobą sztab ludzi za nią odpowiedzialnych. Ktoś kto załatwia jej sesje, podróż, noclegi, wyżywienie i wszystko inne. Ma kontakt z psychologiem. Myślicie, że osoba która zarabia dziesiątki/setki tysięcy za jedną sesję jest zostawiona sobie samej? Coraz więcej rozgoryczonych ludzi ma jakieś ale, że modelki są piękne, młode, wysokie, chude. Tak właśnie ma być i jest.
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co mamy powiedzieć my, kobiety w wieku 23, 35, 40 lat? Zapomniałam że Pazura ma 20stkę, Rubik 21kę, a Putin 25tkę. Spalmy na stosie każdą kobietę po 25 bo przecież to już do niczego się nie nadaje. |
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#136 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
, a nie lansują modę dla ludzi dorosłych. Bo 14 lat to nawet jeszcze nie jest 'młody'.
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli można to też się wtrącę do dyskusji.W świetle tego co się dzieje w świecie mody i wymiany żon to ja powinnam już leżeć w trumnie i czekać
(mam 39 lat).dla mnie wciąganie 14-latki w tak dorosłą rolę jest tragiczne-wystarczy spojrzeć na gwiazdy które swoją karierę zaczynały w dzieciństwie(pewnie znajdą się wyjątki,ale wiekszośc ma już za sobą odwyki i setki innych terapii )tak jak napisała Ines ka mają do dyspozycji sztab ludzi ,który się nimi opiekuje.tylko pytanie czy jest to taka opieka jaką takie dziecko ma w domu?bezinteresowna,na pewno nie .cały ten sztab jest nastawiony tylko na zysk-nic innego ,jedno potknięcie i ta 14-latka zostanie na lodzie,na progu życia doświadczona porażką.Oczywiście to takie czarnowidztwo ,życzę jej jak najlepiej-tylko co dalej.......dzisiaj reklamuje ubrania dla dorosłych a wieku 19 lat powiedzą jej -sorry maleńka jesteś za stara? .Chyba nie nadążam -ale to pewnie dlatego że też już jestem zgrzybiała staruszka
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam to gdzieś ile lat mają modelki, nie będę się z tego powodu czuć gorsza bo i ja miałam przecież kiedyś tyle lat ![]() takie trochę niezdrowe podjudzanie emocji:"gówniary mi się tu nie będą szlajać po okładkach". a niech się szlajają! jak są piękne, kogoś inspirują... na jednej Vodianowa po dwójce dzieci, na drugiej młoda Monika z cerą jak marzenie. mnie to piękno nie boli, ja na to piękno mogę patrzeć!
|
|
|
|
#139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale i tak górnej granicy sięgam (25), ale zgadzam sie z tobą i podpisuje si epod tym.
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
takie trochę niezdrowe podjudzanie emocji:"gówniary mi się tu nie będą szlajać po okładkach".
a niech się szlajają! jak są piękne, kogoś inspirują... na jednej Vodianowa po dwójce dzieci, na drugiej młoda Monika z cerą jak marzenie. mnie to piękno nie boli, ja na to piękno mogę patrzeć![/quote] ona ma 3 dzici, apropos |
|
|
|
|
#141 |
|
Konto usunięte
|
Dokładnie. Rozumiem, że 14. może pozować do katalogów (gdzie prezentowałaby rzeczy dla nastolatków), czy występować w reklamach, ale na pewno nie w "dorosłych" pokazach mody. Przesada i - jak ktoś tutaj słusznie zauważył - lekko to zalatuje pedofilią.
|
|
|
|
|
#142 |
|
Konto usunięte
|
Ciekawe, ile z Was, nic nie wiedząc o tej dziewczynie i widząc ją po raz pierwszy na okładce jakiejś gazety, wzięłoby ją za 14-latkę.
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
eee tam, mam to w nosie. mozna donosic
![]() Ja sobie z pania sylwią ide poleżec do trumny I najlepiej sie sylwio własnorecznie zakopmy ![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7256026]Ciekawe, ile z Was, nic nie wiedząc o tej dziewczynie i widząc ją po raz pierwszy na okładce jakiejś gazety, wzięłoby ją za 14-latkę. [/quote]Tym bardziej jest to niezdrowe. Dla niej.
|
|
#144 |
|
Konto usunięte
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7256026]Ciekawe, ile z Was, nic nie wiedząc o tej dziewczynie i widząc ją po raz pierwszy na okładce jakiejś gazety, wzięłoby ją za 14-latkę.
[/QUOTE]Ja bym nie powiedziała, że wygląda na starszą. Buzię ma młodziutką. |
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem to za wcześnie. 14 latka nie ma świadomości swojego ciała, nikt mnie nie przekona, że dobrze będzie prezentować kobiece ubrania (dekolty, szpilki itd.). Tak jak nikt mnie nie przekona, że to nie odbije się jej na psychice. Mojej sąsiadki córka ma 14 lat i tez próbuje swoich sił w modelingu. Jest wysoka i chuda ale w domu rodzice pilnują aby "sie nie zapuściła". Jej mama przychodząc do nas chętnie je ciasto bo jak mówi: "w domu nie ma takich rzeczy, żeby córki nie kusić". Dziewczynek dostaje opiernicz jak sięgnie po suchą bułkę. A jest przecież naturalnie chuda i zawsze była! Mój brat mam 13 lat (niby dziewczynki szybciej dorastają ale jednak...) i jest w 100% dzieckiem. Poza tym to źle wpływa na takie młode dziewczynki...koleżanka jest modelką i nosi takie rzeczy to i one noszą. Potem na dyskotece w podstawówce dziewczynki są poubierane w bluzki z dekoltami i wyszminkowane na czerwono.
Argument, ze wygląda na starsza to nie argument...jak wyrośniętą dziesięciolatkę się uczesze i umaluje będzie wyglądała na czternastolatkę. I co wtedy też można pozwolić robić jej "karierę"? 14 lat to nie wiek na robienie kariery tylko na kształtowanie własnej osobowości. Modeling to ciężka praca i w dodatku oparta wyłącznie o wartości powierzchowne (uroda + pieniądze). To naprawdę nie jest odpowiednie dla 14-sto letniej dziewczynki. Są pewnie jednostki, którym uda się zachować głowę na karku ale jest również mnóstwo, którym w takiej sytuacji się nie uda. Moim zdaniem zapis, że najmłodsze modelki powinny mieć 16 lat jest obowiązkowy. A 14-sto latka może się wprawiać do kariery pokazując ubrania dla dziewczynek w jej wieku, robić zdjęcia stosowne do wieku. Rodzice powinni zaś zadbać żeby dziecko miało z tego ciekawe doświadczenie a nie obowiązek zarabiania pieniędzy.
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to jest ta różnica... |
|
|
|
|
|
#147 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
co to ma do rzeczy, że ktoś tam piękny jest. Jego szczęście; i nie on jeden. Chodzi o pewną zasadę, z tego co się orientuję, np. w kulturze romskiej za mąż wychodzą już bardzo młodziutkie dziewczyny. Proponuje rozszerzyć to na cały kraj, standard taki; i w ogóle przestać zwlekać z dowodami do lat 18tu, skoro nie ma wielkiej różnicy między 15 a 18. Na co czekać.
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Konto usunięte
|
Hultaj - gratuluję dowcipu.
![]() yennefer94 - nic dodać, nic ująć.
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co mogą powiedzieć kobiety, które wiekowo nie nadają się na modelkę? A czy każda kobieta musi się na nią w ogóle nadawać? Niby moda na kobiece kształty, a z drugiej strony ciśnienie na figurę modelki.
|
|
|
#150 |
|
Konto usunięte
|
Uważasz, że to dobrze?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

) 

,

(mam 39 lat).dla mnie wciąganie 14-latki w tak dorosłą rolę jest tragiczne-wystarczy spojrzeć na gwiazdy które swoją karierę zaczynały w dzieciństwie(pewnie znajdą się wyjątki,ale wiekszośc ma już za sobą odwyki i setki innych terapii )tak jak napisała Ines ka mają do dyspozycji sztab ludzi ,który się nimi opiekuje.tylko pytanie czy jest to taka opieka jaką takie dziecko ma w domu?bezinteresowna,na pewno nie .cały ten sztab jest nastawiony tylko na zysk-nic innego ,jedno potknięcie i ta 14-latka zostanie na lodzie,na progu życia doświadczona porażką.Oczywiście to takie czarnowidztwo ,życzę jej jak najlepiej-tylko co dalej.......dzisiaj reklamuje ubrania dla dorosłych a wieku 19 lat powiedzą jej -sorry maleńka jesteś za stara?
.