Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-31, 20:58   #3091
pannaanna_87
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

To ja w rossku jutro bede polowala albo na chusteczki haggis albo hipp w ostatecznosci babydream bo ponoc sa suchawe..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 20:59   #3092
pannaanna_87
Zakorzenienie

Mmona ja kupilam poki co taki w ikea 1490990352002.jpg
Zobaczymy czy sie sprawdzi tak jak mysle..

Stary 2017-03-31, 21:03   #3093
pannaanna_87
Zakorzenienie

Ja mam probki dady to bede testowac. A do szpitala bierzecie jedna taka duza pake pampersow?chyba nie..czy ta jedna mala np 20 szt..bo o takich myslalam..a do domu ta 80..to co..w rossku na poczatek kupic jedna paczke 80 szt rozm 1 a pozniej dokupic?bo nie wiadomo co i jak?

Stary 2017-03-31, 21:08   #3094
maajjaa88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Ja mam probki dady to bede testowac. A do szpitala bierzecie jedna taka duza pake pampersow?chyba nie..czy ta jedna mala np 20 szt..bo o takich myslalam..a do domu ta 80..to co..w rossku na poczatek kupic jedna paczke 80 szt rozm 1 a pozniej dokupic?bo nie wiadomo co i jak?

Nam polozna kazala wziac jedna paczke ale mala, druga dostaniemy. Mam probki dady i pampersa a chce dokupic babydream zeby miec porownanie jak mala reaguje na dane pieluchy

linomag chce kupic ten z misiem ale bez cynku, taki zwykly na codzien. Z cynkiem mam kremiki nivea, duzo porobke od kolezanki dostalam. A bepanthen, ktory konkretnie bo jest kilka rodzai. Na doz ktorys jest za 13 zl.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 21:12   #3095
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupię dużą pakę 1 i do torby włożę ze 20. W szpitalu jeszcze dostanę, więc wystarczy.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 21:12   #3096
pannaanna_87
Zakorzenienie

Ja biore zwykly. Z dopiskiem masc ochronna.

O moze kupie tez babydream i bede testowac. Maja wycięcie na pępek i wskaznik wilgoci? Czy takie bajery ma tylko pampers?

Stary 2017-03-31, 21:19   #3097
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja wezmę jedną paczkę 20 sztuk pampersów. Dokupie je jeszcze żeby było z głowy. A te duże paczki będą do domu.
Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Nam polozna kazala wziac jedna paczke ale mala, druga dostaniemy. Mam probki dady i pampersa a chce dokupic babydream zeby miec porownanie jak mala reaguje na dane pieluchy

linomag chce kupic ten z misiem ale bez cynku, taki zwykly na codzien. Z cynkiem mam kremiki nivea, duzo porobke od kolezanki dostalam. A bepanthen, ktory konkretnie bo jest kilka rodzai. Na doz ktorys jest za 13 zl.
Najbardziej polecany jest ten Bepanthen Extra Baby - taki z zielonym koleczkiem w prawym górnym rogu Na sr też nam położna go polecała, dla noworodków najlepszy, później można kupić już ten zwykły.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Przepraszam z zielonym prostokatem 😉

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 21:27   #3098
Sarenkaa13
Rozeznanie

Cytat:
Migotek Ty tak serio z ta nadwaga? Wybacz ale rozbawilas mnie do lez. Ja jadlam duzo slodkiego a moja mala obecnie jest w srodku norm wagi dla wieku ciazy a wedlug Ciebie powinna byc juz chyba wielkim bobasem Nie przesadzaj, masz ochote to jedz batona.
A mój Synio rośnie spory a ja jem mało słodyczy. Jakoś odeszła mi chęć na słodkie w ciazy co wcześniej kochałam. A od miesiąca nie mialam nic czekoladowego w ustach

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Boszzzzzz takiej bzdury to jeszcze nie słyszałam gdyby to tak bylo to powinnam urodzić 15 kilowego słonia a nie córkę która miała 3300, codziennie tabluczja czekolady, paczka ciastek, cukierki i inne rzeczy.

Nie pamiętam dokładnie ale jakoś krótko - z miesiąc. Pamiętam że jak byliśmy nad morzem to juz wtedy uzywalysmy 2 a mała miała wtedy 6 tygodni - pamiętam bo maz latał za biedronka . A zaraz po powrocie znad morza zaczęliśmy używać 3. I 3 uzywalysmy najdłużej. I tak samo szybko zrezygnowałam z pampersow na rzecz Dady z biedry. Pampersow zuzylam chyba 2 te duże opakowania i przeszłam na Dade. A na początku u nas szło dużo pieluch, bo mała robiła kupkę po każdym karmueniu - czyli ż 8-12 na dobę ale u dziecka karmionego piersią to normalne - może wtedy robić 10 kupek dziennue a równie dobrze może nie robić wcale przez tydzień - ale to też normalne - tak nam mówiłaa i położna i pediatra.
Swoja droga najwiekszy wplyw na wage dziecka ma Jego karmienie w ciągu pierwszych chuba dwoch lat i Jego prawidłowe nawyki zywieniowe. Na mleku matki czesto dzieci tyja jak male hipcie. Ale liczy sie to jak karmimy produktami stalymi. A to z jaka waga rodzi sie dziecko jest zalezne od uwarunkowan genetycznych oraz ew. Od prowadzenia diety cukrzycowej

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 21:29   #3099
pannaanna_87
Zakorzenienie

Vela a nam na bezpiecznym maluchu mowila..ze one sie niby praktycznie niczym nie roznia..jedynjmie tym zwykłym mozna dodatkowo brodawki smarowac. Oni powariowali wszyscy z tymi kosmetykami..potem nas biedne glowy bola. Ja biore ten zwyklak.
Dzieki jelonek tak zrobie. I tak pewnie później przeskoczy sie na nr 2 moze jedna paka wystarczy 😂kto to wie.....

Stary 2017-03-31, 21:29   #3100
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Ale fajnie że możecie się już nim powozić

Ja wzięłam dwie paczki pampersów 1 - jedne te białe 88 sztuk, a drugie te baby dry (chyba na noc?) podobno dłużej chłonne, 43 sztuki. Dwójek na razie nie brałam...hm....

Mamuśki jak długo używałyście pampersów 1? One niby do 5 kg są.

Velvet dobre - sroka poleca. Poleca 4 firmy: babydream, hipp, bobini i velvet
1 paczka 1 mi zeszla albo 2 i ptzeszlam ma 3. A w szpitalu "0" uzywalam. Malenstwa takie
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7245097 7]Ja wziełam różowe ponieważ są z aloesem i nawilżają, a niebieskie są z rumiankiem. A na rumianek różnie dzieci reagują - ja np. mam alergię na podpaski z rumiankiem. Więc się bałam brać tych niebieskich dla dzidzi i wziełam najbardziej neutralne.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Mąż ma skłonności do przybierania na wadze (nawet jak nie je) i u niego w rodzinie też - więc się boje. I to dlatego. A u mnie w rodzinie na odwrót - więc licze że się wyrówna , choć wolę nie odżywiać dzidzi batonikami i unikam ich jak ognia. Gdybym mogła to na śniadanie jadłabym słoik nutelli, na obiad i kolację to samo i tak przez całą ciążę bym mogła.[/QUOTE]
Jedynie co to Tobie w boczki ta czekolada moze pojsc nie dziecku. Wiecej os wit tyje niz z czekolady.
Cytat:
No ja tez chce woda
.kupilam psikacz i do niego codziennie chce przygotowywać wode..psikac waciki i myc..pupe..buzię itp no chyba ze bedzie potrzeba to wtedy zel..wiec może w rossmanie kupie poki co tylko plyn do kapieli..chociaz na poczatku tez chce w wodzie..no chyba ze dziec będzie przenoszony i skora bardzo sucha. Tylko czy trzeba po kazdej kapieli smarowac balsamem..czy tylko jak skóra sucha? Bo pupe to wiem ze trzeba.. Wszedzie w poradnikach..ulotkach..ga zetkach jest straszny nacisk na emolienty i milion kosmetykow..a ja bym chciala jak najmniej...na poczatek..

nie trzeba ani balsamem ani pupy po kazdym razie.
Ja przez 13 misiecy moze z 2 razy core balsamowalam , a pupe po duzej kupie tylko i to nie zawsze. Jak zaczerwieniona tp wtedy.

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7245527 7]Nie wyobrażam sobie by moja dzidzi była takim wielkoludem 3kg... jak ja drobinka dam radę urodzić takie wielkie szczęście?

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Daga nie wiem.. ale też o tym myśłałam. Choć znam przypadek jednego chłopaka, który również nie miał motywacji by schudnąć - dopóki się dziecko nie pojawiło - teraz to z niego jest patyczak.[/QUOTE]
3 kg to wielkolud? Dobre
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7245586 7]Dla mnie norma to 2000-2500g, zobaczymy czy się sprawdzi.[/QUOTE]toz to waga wczesniacza... ja sie modlilam zeby mi cora do 3 kg dobila

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Migotek ja muszę włączyć chyba ignora na Twoje posty... nie mogę czytać takich bzdur Coraz częściej myśle że jesteś po prostu trollem i masz mega ubaw z tego wszsytkiego co tu wypisujesz a reszta się bulwersuje

Nie chciałabym urodzić 2kg dziecka a później się martwić czy jest wystarczająco duże i silne żeby sobie samodzielnie poradzić

Cytat:

Ja biore mala paczuszke tak w razie gdyby mi szpital nie dal. Zawsze maz moze dowiesc jak braknie
Stary 2017-03-31, 21:38   #3101
Sarenkaa13
Rozeznanie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7245548 2]Dla mnie wielkolud. Mąż ważył ponad 4000g jak się urodził, ja 950g... więc może się to jakoś wyrówna.

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Słyszałyście?? Trzylatek utopił się w beczce z deszczówką - włączyłam wiadomości... masakra[/QUOTE]
Migotku lekarz powinien zrobic Ci pomiar miednicy itd i sprawdzic na usg wielkosc dziecka. Jesli stwierdzi ze jestes za drobna i Twoje gabaryty nie pozwalaja na porod dziecka o normalnej tradycyjnej wadze to skieruje Cie na cc. Ale uwierz ze cialo kobiety w ciazy dostosowuje sie do porodu. Mowisz ze masz bardzo duzy brzuch pewnie nie tylko brzuch sie zmienil i natura umozliwia Ci porod naturalny. A wiekszosc nie jest bulka z maslem...

Chociaz... Jak rodzilam Corke bylo Nas kilka oczekujĄcych. Na porodowke trafila 17latka taki szkielet. Matko tylko pilka. A nozki pupa to jak druciki. I poszlo Jej najlepiej ze wszystkich. Normalnie jakby pierdniecie i urodzila normalne zdrowe malenstwo z normalna waga 3 z hakiem. A Nas pocieli CC...

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7245586 7]Dla mnie norma to 2000-2500g, zobaczymy czy się sprawdzi.[/QUOTE]
2000-2500 to norma tylko w Twojej glowie. A prawda jest taka ze albo to wcześniak albo dziecko ma zabuzenia we wzroscie na etapie jeszcze w lonie matki... Musisz sobie to uswiadomic...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 21:41   #3102
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Musze to napisac bo nie wytrzymam Czasem sie zastanawiam czy Migotek aby napewno ma 36 lat, no momentami myslenie szestastolatki. Dziewczyno kobiece cialo jest przygotowane na porod. Waga dziecka nie ma znaczenia a obwod glowki, az mi zal Twojego dziecka ze chcesz aby urodzilo sie tak malenki. Martwi Cie waga - zbyt duza i to ze jesz batonik ale TSH olalas, teraz sie tym zainteresowalas a minelo sporo czasu od kad pisalysmy Ci czym to grozi.

Ja jestem z blizniat, urodzilam sie w 8 miesiacu i wazylam 1,9 kg. Na sali ze mna lezala dziewczyna szczupla, nizsza ode mnie i urodzila dzidziusia 3600 wiec drobne kobiety tez rodza duze dzieci, nie wiem w czym problem.

W takim razie kupie rozowe babydream, krem z faktorem, jakis zel do mycia i chyba sudocrem (bierzecie w ogole?)
Nie kupuj sudo. Wychodząc ze szpitala powinnaś dostać tzw niebieskie pudełko i tam będzie małe opakowanie.

Cytat:

Nam mówiła żeby wziąć 10 szt bo resztę muszą dać i tak zrobię. Najwyzej ktoś przywiezie.

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 21:46   #3103
marikaxp
Rozeznanie

Ja mam taką paczkę pieluch 22szt i ją spakowałam do torby. Myślę , że na pobyt w szpitalu po porodzie SN wystarczy

Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app
marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 22:11   #3104
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Vela o..dzieki..to moj jest w 50 centylu

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Monila moze tez sie sprawdzi..ja bym pewnie miala problem z instrukcja..a tak kupilam w ikei psikacz za 3 zl

Ale psikacz chyba lepszy 😊

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Co do pieluch to ja mam 1p.z dady i 4 hipp. Zapasik sobie zrobilam 😊 zastanawiam sie czy kupic pampers jak jest promo w rossmanie..moze bym wziela 1 duza rozm1 i 1 rozm2

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 22:16   #3105
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Agatka a nie chcesz skorzystac z tej promocji w rossmanie?

Ja wstawilam pranie..ogarnęłam pokoj..obiad sie robi..w pracy.... Wywalczylam swoje 10% podwyzki i przyszly bilety do kina

Gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Z ciekawości weszlam co to są te tasmy owodniowe. Jak ktoras nie wie to nie polecam :/ na cholerę to czytałam

Nie czytam!!! Może po porodzie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
No wiec zostaje badania wyszly ok. Przez weekend nie robia tu nic oprocz ktg🤔
Nie chce mi sie tu zostac ale z drugiej strony nie mam odwagi wypisac sie na żądanie...

Ja bym pewnie pojechała do domu. W szpitalu z tymi zarazkami na nie wygodnym łóżku szkoda byłoby mi się męczyć.

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
W końcu mi przyszla paczka z hubiWorld i ta druga co zamawiałam w środę ż proszkami i innymi kosmetykami, jakie pieluszki piękne
A ta wczorajsza z inpost to wiecie co???? Kurier wepchal do skrzynki - tyle że nie mojej a sąsiadki Wieczorem mi przyniosła. Dlatego sobie wprowadził ze odebrana.

Idziemy na spacerek, choc mały się tak wierci ze co chwilę mam ucisk na pęcherz ze nie wiem jak na tym spacerze wytrzymam.
Zglosilabym to bo to przegięcie.
Cytat:
Nie wiem..to chyba od zakupow zalezy..to chyba sam nr sie podaje..a nic sie nie traci..a zawsze to jeszcze większy rabat

Ja w życiu bym tej karty nie utrzymała żeby w ogóle działała. Robię zakupy raz w miesiącu czasem rzadziej. Niby aktywowalam ale nie robiłam zakupów więc pewnie już Nie ważna.

A na tą promocje podkłady i wkładki też można??
Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Jako tako zlozylismy wozek 😊 mąż nim jezdzi i sie cieszy 😊Załącznik 6997967Załącznik 6997972

Pięknywózek.

Ja dzisiaj widziałam śliczny Emajlunga e białej skórze taki retro... Ale wyglądal na ciezki

Cytat:
Ja mysle nad pampersami..oplaca sie wziąść ta wielka pake 80szt 1 i 80 szt 2 czy te mniejsze po 22 szt? Premium care czy te zwykle?

Ja chce babydream zel do mycia- mam zamiar wlewac do przezroczystego pstrykasza z woda i pstrylac tym platki bawełniane i tak myc pupe ..o ile moge tak..albo sama woda
.mozna tez to wlewac do kapieli ale do kapieli wezne osobno.chcialam chusteczki hipp ale ciagle mam brak produktu..a te velvet dobre??
Do tego chce balsam po kapieli z babydream.. Na odparzenia i do pupy to bede brala w gemini linomag i bephanten..bo o 10 zl tanszy... Cos jeszcze warto?

To się chyba zapryskasz na śmierć żeby umyć pupę. Do pupy to nie lepiej normalna buteleczka?

Cytat:
Ale fajnie że możecie się już nim powozić

Ja wzięłam dwie paczki pampersów 1 - jedne te białe 88 sztuk, a drugie te baby dry (chyba na noc?) podobno dłużej chłonne, 43 sztuki. Dwójek na razie nie brałam...hm....

Mamuśki jak długo używałyście pampersów 1? One niby do 5 kg są.

Velvet dobre - sroka poleca. Poleca 4 firmy: babydream, hipp, bobini i velvet
Przyjaciółki córka 3 miesiące i już 3 używaja. Z tej 1 jedna paczka poszła

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7245082 7]Moja siostra teraz z papmpersów przerzuciła się na pieluchy z lidla, ponieważ pampersy się bardzo zepsuły i już nie są takie chłonne jak na początku i siostra ma wrażenie że są robione z gorszego materiału. Ja zamierzam kupić pieluszki po paczce z każdej firmy i wypróbować, które będą najekonomiczniejsze dla naszego maluszka.[/QUOTE]

Generalnie polecane bardzo są i biedronkowe i z lidla i z Rossmana i Tesco. A o pampersach coraz gorzej się mówi a za markę się placi
Cytat:
nam położna ostatnio mówiła, że takie maleńkie świeżonarodzone dziecko może zrobić kupkę przy pierwszym pociągnięciu z piersi czy butelki i zanim zacznie jeść domagac się przebrania, a po karmieniu ponownie kupka i znowu przebieranie. Nie wiem czy często się takie dzieci zdarzają, ale to 12 pieluch x2 na dobę :p
To jakiś super sikaczo kupkacz. Standardowo z 12-14 pieluszek dzienne. Chyba że dziecko bardzo wrażliwe na mokre i np. Robi kleksy na raty i trzeba zmieniać po każdym kleksie. To może być ciężko obym na takiego nie trafiła bo się z praniem nie wyrobię
Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
A to może się po cichu obzera i nie przyznaje do tego hihi

Może też tak być ze je za mało. U niektórych tak to działa że jedzą za mało i metabolizm zwalnia
Cytat:
sory ale to wagi wcześniacze, zwłaszcza 2000, 2500 to też maleńko
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Migotek ja muszę włączyć chyba ignora na Twoje posty... nie mogę czytać takich bzdur Coraz częściej myśle że jesteś po prostu trollem i masz mega ubaw z tego wszsytkiego co tu wypisujesz a reszta się bulwersuje

Nie chciałabym urodzić 2kg dziecka a później się martwić czy jest wystarczająco duże i silne żeby sobie samodzielnie poradzić
Żałuję że się nie da likow zostawić jak na fb bo jeszcze kilka w temacie bym zostawila....

Szkoda słów. Lepiej urodzić wczesnia żeby się w "normie" urodził.
Ja się urodziłam miesiąc wcześniej a i tak koło 2500 ważyłam więc za późno widać.
Cytat:

Ja do szpitala biorę taka mała paczkę. Bo w szpitalu na jednorazowych jeszcze. Jak braknie to może mąż dowieść bez problemu.

Dzisiaj ostatni dzień w pracy. Ale l4 zapomniałam zostawić ale podjechał am do przychodni koło mnie poprosić żeby przesłali. Jeszxze się okazało że pieczątki nie mam i muszą najpierw przesłać do placówki a potem do HR

Byliśmy w kinie na Life. Fajne ale bez fajerwerków. A potem jak znajomych i świętowalam zwolnienie z Bawaria

Jutro do lasu na spacer chce jechać. Ciekawe ile dam radę

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 22:16   #3106
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Vela a nam na bezpiecznym maluchu mowila..ze one sie niby praktycznie niczym nie roznia..jedynjmie tym zwykłym mozna dodatkowo brodawki smarowac. Oni powariowali wszyscy z tymi kosmetykami..potem nas biedne glowy bola. Ja biore ten zwyklak.
Dzieki jelonek tak zrobie. I tak pewnie później przeskoczy sie na nr 2 moze jedna paka wystarczy 😂kto to wie.....

Ja mam taką ulotkę ze wszystkimi Bepanthenami i one właściwie są identyczne jednym składnikiem się tylko różnią. Dostałam próbki tego extra baby więc kupie taki sam żeby nie mieszać.
Ale prawda taka że ile położnych czy doradców to każdy poleci co innego, jeden to drugi tamto. Ja już postanowiłam że będę się słuchać się swoich położonych bo od ilości rozbieznych informacji można osiwiec 😉

Stary 2017-03-31, 22:19   #3107
Sarenkaa13
Rozeznanie

Cytat:
dzięki za policzenie ja się jeszcze w sumie nie orientowałam w cenie pieluch.
Możecie gdzieś podpiac ta tabelę do pierwszej strony?

Stary 2017-03-31, 22:32   #3108
pannaanna_87
Zakorzenienie

Paula no ma regulacje strumienia..moze byc tak..ze szybko zmienie na butelke..a psikacz bedzie chyba do kwiatkow hahaha

Maly mnie tak delikatnie kopie..jak w 20 tyg..jakby slyszal moje jeki..ze za mocno i krocze boli..nie dogodzi mamusi..

Paula super...teraz odpoczywaj..chcielismy isc na life ale tyle sie z mezem klocilam ze ledwo na piekna i bestie zdazylismy 😂

Stary 2017-03-31, 22:50   #3109
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość
Możecie gdzieś podpiac ta tabelę do pierwszej strony?

To Jelonek musi podpiąć W sumie przydałoby się to na pierwszej stronie, łatwo by było zerknąć na wagę.
Jelonek prosimy 😀

Cytat:
Paula no ma regulacje strumienia..moze byc tak..ze szybko zmienie na butelke..a psikacz bedzie chyba do kwiatkow hahaha

Też biorę Tantum Rosa w spryskiwaczu bo jak inaczej przemyć krocze? Trzeba by było na głowie stawać żeby z butelki ta woda wlała się tam gdzie trzeba 😉 Jak się stanie normalnie i poleje butelką to wszystko po nogach spłynie, między nogi nic się nie dostanie. Jakoś takie mam wyobrażenie 😀
Poza tym octenisept też jest ze spryskiwaczem więc chyba się to sprawdza ☺

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 22:54   #3110
pannaanna_87
Zakorzenienie

Velus..jej pewnie chodzilo..ze ja chce dodatkwo spryskiwac waciki i dziecku tak pupke myc..ze szybciej wacik butelka pomoczyc..a tam to jedynie spryskiwacz

Stary 2017-03-31, 22:57   #3111
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Velus..jej pewnie chodzilo..ze ja chce dodatkwo spryskiwac waciki i dziecku tak pupke myc..ze szybciej wacik butelka pomoczyc..a tam to jedynie spryskiwacz

Aaaa to nie ta pupa 😁 Pomyliłam tyłki 😂

Stary 2017-03-31, 22:58   #3112
pannaanna_87
Zakorzenienie

😂😂😂 bez roznicy haha

Stary 2017-03-31, 23:03   #3113
caat
Zakorzenienie

Cytat:

padłam
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 05:24   #3114
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Mmona ja kupilam poki co taki w ikea Załącznik 6998722
Zobaczymy czy sie sprawdzi tak jak mysle..

Dzieki😘 w rossmanie tez sa, tylko mniejsze to moze tez sprobuje z tym tantum rosa.

Hej w ogóle😉 ale sie nie wyspalam. W nocy sasiadki z sali co chwile mialy ktg podlaczane, na zmiane.
Buuu jak ja chce do domku😞

---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:14 ----------

Cytat:

Haha ja tez tak zrozumialam😁

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 06:52   #3115
maajjaa88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caat Pokaż wiadomość
padłam

Mialam zacytowqc post Veli :-D

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

A do mycia cialka co wzielysvie? Mysle o babydream i cos jeszcze brac? Chce kupic krem z factorem, chusteczki huggis, zel i nie wiem co dobrac jeszcze. Jeszcze jeden zel do mycia czy lepiej chusteczki nawilzane?

Edytowane przez maajjaa88
Czas edycji: 2017-04-01 o 06:23
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 07:00   #3116
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!

Nie czytam!!! Może po porodzie

Ja bym pewnie pojechała do domu. W szpitalu z tymi zarazkami na nie wygodnym łóżku szkoda byłoby mi się męczyć.

Zglosilabym to bo to przegięcie.

Ja w życiu bym tej karty nie utrzymała żeby w ogóle działała. Robię zakupy raz w miesiącu czasem rzadziej. Niby aktywowalam ale nie robiłam zakupów więc pewnie już Nie ważna.

A na tą promocje podkłady i wkładki też można??

Pięknywózek.

Ja dzisiaj widziałam śliczny Emajlunga e białej skórze taki retro... Ale wyglądal na ciezki

To się chyba zapryskasz na śmierć żeby umyć pupę. Do pupy to nie lepiej normalna buteleczka?

Przyjaciółki córka 3 miesiące i już 3 używaja. Z tej 1 jedna paczka poszła

Generalnie polecane bardzo są i biedronkowe i z lidla i z Rossmana i Tesco. A o pampersach coraz gorzej się mówi a za markę się placi

To jakiś super sikaczo kupkacz. Standardowo z 12-14 pieluszek dzienne. Chyba że dziecko bardzo wrażliwe na mokre i np. Robi kleksy na raty i trzeba zmieniać po każdym kleksie. To może być ciężko obym na takiego nie trafiła bo się z praniem nie wyrobię

Może też tak być ze je za mało. U niektórych tak to działa że jedzą za mało i metabolizm zwalnia

Żałuję że się nie da likow zostawić jak na fb bo jeszcze kilka w temacie bym zostawila....

Szkoda słów. Lepiej urodzić wczesnia żeby się w "normie" urodził.
Ja się urodziłam miesiąc wcześniej a i tak koło 2500 ważyłam więc za późno widać.

Ja do szpitala biorę taka mała paczkę. Bo w szpitalu na jednorazowych jeszcze. Jak braknie to może mąż dowieść bez problemu.

Dzisiaj ostatni dzień w pracy. Ale l4 zapomniałam zostawić ale podjechał am do przychodni koło mnie poprosić żeby przesłali. Jeszxze się okazało że pieczątki nie mam i muszą najpierw przesłać do placówki a potem do HR

Byliśmy w kinie na Life. Fajne ale bez fajerwerków. A potem jak znajomych i świętowalam zwolnienie z Bawaria

Jutro do lasu na spacer chce jechać. Ciekawe ile dam radę

nie jest tak zle ze spryskiwaczem i pyciem pupy. Sama uzywam obecnie chusteczek, bo potwor mi ucieka wiex tak szybciej. Ale mialam podopiecznego gdzie uzywalam wlasnie psikacz i waciki i sprawnie to dosc szlo. Kilka psikniec na wacik i mozna myc pupke bez problemi. Zawsze sobie kilka psikalam i kladlam obok delikwenta zanim mu pampka rozpielam. A potem suchym i voila

W szpitalu zas woda z kranu moczylam bo psikaczy nie mieli.
Stary 2017-04-01, 07:14   #3117
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
nie jest tak zle ze spryskiwaczem i pyciem pupy. Sama uzywam obecnie chusteczek, bo potwor mi ucieka wiex tak szybciej. Ale mialam podopiecznego gdzie uzywalam wlasnie psikacz i waciki i sprawnie to dosc szlo. Kilka psikniec na wacik i mozna myc pupke bez problemi. Zawsze sobie kilka psikalam i kladlam obok delikwenta zanim mu pampka rozpielam. A potem suchym i voila

W szpitalu zas woda z kranu moczylam bo psikaczy nie mieli.
Ale tak zimna woda??
Bo ja myslalam przemywac przegotowana, w termosie zostawic i w razie potrzeby do miseczki i juz ale nie wiem czy to dobry pomysl

Wymieniam się

Bloguje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-01, 07:17   #3118
Daga825
Wtajemniczenie

Ja mylam ciepła woda z miseczki. Za każdym razem zmieniałem na świeża, bo nie była przegotowana. Przecież nie będę też kąpać w przegotowanej haha ha ha

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 07:33   #3119
jelonekhihi
Zakorzenienie

Hej. Wedle życzenia wstawiłam siatkę do pierwszego postu.

Mam od rana mdłości. Chyba jestem w ciąży. W nocy się obudziłam o 2 i usnąć do 4 nie mogłam. Kiedy już mi się lepiej przysnęło to w uchu zabrzęczało "mamo, wstań, kobudka"
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 07:49   #3120
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Ja mylam ciepła woda z miseczki. Za każdym razem zmieniałem na świeża, bo nie była przegotowana. Przecież nie będę też kąpać w przegotowanej haha ha ha

No wiem ze sie nie kapie ale jednak ta pupe sie czesto myje a boje sie odparzen i podraznienia, zwlaszcza w upały.
Oczywiscie tylko na poczatku

Wymieniam się

Bloguje

Edytowane przez mmona24
Czas edycji: 2017-04-01 o 07:51
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości