|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Wiedźma
|
Dot.: Szukam chętnych na wspólne zakupy!
Zaraz Was któryś mod pogoni za te offtopy. :
![]() Szukamy nadal chętnej na: 10 ml Revelations 5 ml In The Library Czy do kogoś dotarła już paczka z Bois Farine?
Edytowane przez rachela Czas edycji: 2008-04-30 o 17:47 Powód: off-topy wypieprzyłam :D |
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Droga Papuzia Bando!
Mam dobre wieści! Przed chwilą wróciłam z pracy, a tu niespodzianka - nasza Sequoia dotarła! Za momencik zabieram się za operation przepsikivation , a jutro pędzę na pocztę powysyłać do Was sequoiowe paczuchy Wklejam fotę i z góry sorry za jakość, ale to maksimum możliwości mojego "cudu fototechniki" ![]() /edit/ Melduję, że misja o kryptonimie: "Psikająca Sałata" zakończona pełnym sukcesem. Jutro ofensywa na pocztę
"Są takie chwile, gdy się nie śmie badać swej własnej duszy, bo się człowiek lęknie, że ani jednej nie znajdzie w niej struny, co potrącona, jeszcze czysto dźwięknie." Edytowane przez Szara Róża Czas edycji: 2008-04-15 o 20:00 |
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy śledziłaś wątek, ale najnowsze wieści też nie są dobre
nadal nic nie dostałam, szczerze mówiąc już straciłam nadzieję, że ta paczka dojdzie. Jutro będę dzwonić do rozdzielni, może się wreszcie dodzwonię i czegoś dowiem. We czwartek mijają 2 tygodnie od nadania, dam znać sprzedawcy, żeby coś w tej kwestii zdziałał... Paczka była ubezpieczona, chyba powinien mi wysłać drugi raz, prawda?Strasznie mi przykro, że te nasze wspólne zakupy tak fatalnie idą, ale co ja mogę zrobić
|
|
|
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam że Papuga pytała o możliwość zamówienia próbek z Lucky. Jakby to było możliwe, to ja też bym bardzo chętnie się załapała na jakieś 2.
|
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Tulipanko, a masz skan lub faks nadania przesyłki? Kiedy wcięło przesyłke z próbkami od Kropki75, poszlam na pocztę z faksem nadania i pani w okienku kontrolnym sprawdziła po numerze nadania przesyłki, że ktoś ją odebrał, nawet dowiedzialam się, na jaki adres została dostarczona (nie mój). Przy okazji warto tez sprawdzić na dowodzie nadania, czy wpisano poprawny adres.
Jesli zginie przesyła ubezpieczona, nadawca może sie domagac odszkodowania, ale chyba lepiej dowiedzieć się na poczcie, może gdzieś leży w kącie.
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Pięcioraczki!
Wracam sobie dzisiaj z pracy i moim oczom ukazał się tenże oto piękny widok! Jakie one cudowne są niewyobrazacie sobie... ![]() i uwaga! kciuki pomogly, nie mamy cła. zła wiadomosc: nie wszystkie próbki dali i nie wszystkie za darmo. ale jutro dokladnie rozeznam sie jak i co bo nie mam dzis juz sil. paczki wysle w czwartek ![]() |
|
|
|
#3727 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
OK, zdecydowałam: Biorę wszystko, co zostaje do pełnych flaszek i róbmy już te zakupy, bo pypcia dostanę! ![]() Z resztą może okazać się, że na Jego Eminencję Kardynała trzeba czekać... ![]() OSTATECZNA LISTA wygląda tak: Cardinal Heeley: (90$) Sabbath - 40 Martwa Papuga - 10 Gwaihally - 10 Teza - 15 Pinky - 10 Tulipanka - 10 Maja79 - 5 Black Tourmaline: (125$) Sabbath - 35 Monme - 20 Teza - 10 Pinky - 10 Martwa Papuga - 5 Rawita - 10 Tigerlilly - 10 Cedarwood Tea I Hate Perfume (60$) Sabbath 50 Rawita 10 Gwaihally 10 Kajol 10 shachownica 5 Tulipanka 5 Nuna77 - 10 In The Library I Hate Perfume (60$) Gwaihally 50 Sabbath 15 Rawita 10 Rachela 10 Kajol - 10 Szara Róża - 5 Revelation I Hate Perfume (85$) Sabbath 50 Rawita 10 Kajol 10 Tulipanka 10 Elve - 5 Szara Róża - 5 Martwa Papuga - 10 Russian Caravan Tea I Hate Perfume (60$) Sabbath - 30ml Kajol - 10ml Gwaihally - 10ml Nuna77 - 10 Elve - 5 Szara Róża - 5 Catherine - 15 Martwa Papuga - 15 Co daje nam ogólną kwotę zakupów 480$. 20$ zostaje na próbki. Ja chciałabym dwie, ale z racji popytu przewyższającego nasze próbkowe możliwości ograniczam się do jednej - Sandalum Profumum za 4$. Postulowałabym, żeby każda zamawiająca osoba wstępnie ograniczyła się do jednej. I tak nie dla wszystkich starczy. ![]() Propopnuję liczyć na razie bez cła i dolar po kursie 2,2. Jeśli dowalą cło to będziemy się martwić na bieżąco. Pasuje? Jeśli pasuje policzę koszty. edit: Klapa. Przecież BeYourself się wycofała. Zostałoby mi wówczas 45 ml Cardinala. edit2: Dzieki bratniej współpracy z Tezą20 kryzys został zażegnany. ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-04-16 o 02:09 |
|
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath mi pasuje
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- Edytowane przez rachela Czas edycji: 2008-04-18 o 20:14 |
|
|
|
#3729 |
|
Wiedźma
|
Cardinal idzie do poprawki. Myślę, że ostatecznie skończy tak: Cardinal Heeley: (90$) Sabbath - 40 Martwa Papuga - 10 Gwaihally - 10 Teza - 15 Pinky - 10 Tulipanka - 10 Maja79 - 5 Lista osób biorących udział w zakupach na Lucky alfabetycznie: Elve Gwaihally Kajol Maja79 Martwa Papuga Monme Nuna77 Pinky Rachela Rawita Sabbath Shachownica Szara Róża Teza20 Tigerlilly Tulipanka Daje to koszt przesyłki do Polski: 40$ dzielone na 16 osób czyli po 5,50 zł na osobę. Koszt perfum (bez wysyłek i atomizerów) podaję za 5 ml. Taka nam wyszła minimalna jednostka. ![]() Ewentualną wielokrotność proszę sobie pomnożyć. Cardinal Heeley (90$) - 9,90 Black Tourmaline (125$) - 13,75 Cedarwood Tea I Hate Perfume (60$) - 6,60 In The Library I Hate Perfume (60$) - 6,60 Revelation I Hate Perfume (85$) - 9,35 Russian Caravan Tea I Hate Perfume (60$) - 6,60 Kwoty są na razie orientacyjne. Kurs może się zmienić. Z resztą z mojej karty też ściągają po jakimś porypanym kursie. Teraz kwestia atomizerów. Wyszło na to, że rozlewam pięć z sześciu flaszek i potrzebuję 20 x 10 ml 7 x 5 ml 3 x 15 ml 1 x 20 ml Otóż... Nie mam 31 atomizerów. Dwudziestek mam 10, czyli atomizerki na odlewki po 15 i 20 ml zapewniam bez kłopotu. Mam też siedem buteleczek po 5 ml - także wystarczy. Dysponuję jeszcze pięcioma buteleczkami po 12 ml. Co z resztą? Zakładam, że i tę szóstą flaszkę będę ostatecznie rozlewać, bo nie widzę sensu w wysyłaniu tego kramu Gwaihally, skoro większość z nas bierze odlewki z nie tylko z Jej butelki.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-04-16 o 02:54 |
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath jak cos to ja moge wziasc te dodatkowe 5ml Kardynala
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- Edytowane przez rachela Czas edycji: 2008-04-18 o 20:14 |
|
|
|
#3731 |
|
Wiedźma
|
Dobra, wprowadzam ostateczną poprawkę.
Wstępnie zostawiam kwestię atomizerów nierozwiązaną i nie ujmuję jej w obliczeniach. Gdyby trzeba było ujmować, to atomizer wychodzi około 2 zł, jesli jest z puli atomizerków od Gwaihally. Jeśli będzie szansa na kolejny zastrzyk atomizerów od Gwai - zapłacę za nie z góry, a potem rozłożę ich koszt na sztuki, a koszt przesyłki na wszystkich równo. Pasuje? Teraz formalności dotyczące wpłat. Formalnie palnę sobie w łeb! ![]() Nie połapię tego za Chiny Ludowe!!!!!!!!! Bardzo proszę, żeby każdy z Was obliczył sobie własne koszta wedle wzoru: Koszt Mililitrów + 5,50 + 8 Wysyłka + atomizery X. Wiem, że część naszego teamu ma już moje dane do przelewu, resztę proszę o kontakt na maila (którego potem wykasuję z tego posta błagając bogów i modów o litościwe oszczędzenie mi bana): komandofoki@gmail.com , bo wizażowa skrzynka zapycha mi się średnio co trzy dni. ![]() Proszę o maila z nickiem z Wizażu, danymi do wysyłki, kwotą do wpłaty. W tytule: Lucky i nick. Bardzo proszę też o wpisywanie nicków wiazażowych w tytułach przelewów.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-04-16 o 02:47 |
|
|
|
#3732 |
|
Raczkowanie
|
Sabbath,
![]() czy mogłabym zaklepać 1 próbeczkę, a mianowicie: - Ambra Aurea Profumum - 4 $ |
|
|
|
#3733 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Wedle mojego obecnego stanu wiedzy tak. Nad Ambra Aurea sama myślałam. I jeszcze nad Fumidus. Też Profumum. Mamy wolne 20$. Sabbath 4 Monme 4 Martwa Papuga x Ja ostatecznie przy składaniu zamówienia zapytam jeszcze o próbki.
|
|
#3734 |
|
Zadomowienie
|
Witam po kilku dniach niebycia!
1. Sabbath, ja bym prosiła o próbkę Profumum Thundra (4$) jeżeli moge ubiegać się o przydział... 2. Proszę o przepisanie 5ml Library z moich 50ml na Catherine. Czyli 45ml - ja, 5ml Catherine. 3. Tak, oczywiście, mogę ratować atomizerowo z moich przepastnych zapasów. Koszt atomizerów mogę odliczyć od wpłaty. Tylko ile dokładnie potrzeba i jakich? |
|
|
|
#3735 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
1. Oczywiście! Dopisuję natychmiast. Mamy wolne 20$. Sabbath Santalum Profumum 4 Monme Ambra Aurea Profumum 4 Martwa Papuga x Gwaihally Thundra Profumum 4$ 2. Nie dałoby się raczej przepisać tych pięciu mililitrów, które rzutem na taśmę wzięłam ja? 3. Gwai, pozwolisz, że namyślę się dokładnie i zeznam w ciągu weekendu? Do piątku włącznie mam tyle roboty, że chyba nie będę spać w ogóle. ![]()
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath ja mam swoje atomizerki wiec moge ci je przeslac
![]() I mi wyszlo calkowita zaplaty dla ciebie 70,70zl lacznie z przesylka ![]()
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- Edytowane przez rachela Czas edycji: 2008-04-18 o 20:09 |
|
|
|
#3737 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Co do atomizerków - możesz oczywiście wysłać własne, ale nie wiem, czy nie bardziej opłacalnie będzie zamówić hurtem u Gwai. Jeśi będę zamawiała dla dziesięciu osób na przykład, wyjdzie po złociszu na łebka za przesyłkę. Jeśli zaś będziesz mi wysyłał własne, wysyłka wyjdzie Cię kilka złotych. Wybieraj, ja się dostosuję.
|
|
#3738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Dobrze kicia. 3. Dobrze, będę czekać na info. Edit: Teza jak chce niech wysyła. Ja też nie chcę się pozbyć całego swojego zapasu atomizerów.
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja mam tyle tych atomizerow ze ich sam nie zuzyje ostatnio sie niezle zapedzilem podczac zakupow u Gwai
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
doszedł Idol
|
|
|
|
#3741 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Czy masz mój adres? Jeśli nie, to już nie bałagańmy w wątku, tylko pisz na maila. Ze względu na to, że Gwai po raz kolejny uratowała świat kwestię atomizerów rozstrzygam następująco: Każdy, kto zamawia atomizery dopłaca do rachunku kwotę za swoje atomizerki plus 80 groszy, czyli 1/10 kosztów przesyłki od Gwai do mnie. Zwykle pokrywałam te koszty ze swoich, ale okazuje się, że z tych zamawianych przeze mnie atomików tylko parę poszło na moje odlewki, reszta zaś na wspólne zakupy. Czy tak jest ok?
|
|
#3742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(jakby na koniec zostało jeszcze wolne 4$, to ja chętnie wezmę go jeszcze).P.S. Jak przyjdzie paczuszka, to spróbuj sobie Ambrę Aurera z mojej próbeczki
|
|
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3744 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja w każdym razie mam Twój numer konta. Podliczam: Cardinal = 9,90 x 2 = 19,80 zł BT = 13,75 zł Revelations = 9,35 x 2 = 18,70 zł RCT = 6,60 x 3 = 19,80 zł próbka (4 USD) = 8,80 zł Razem 80,85 zł + 5,5 + 8 = 94,35 zł bez atomizerków.
|
|
#3745 |
|
Rozeznanie
|
Sabbath, jak to się stało, że wyleciałam z listy na Cardinala?
No i wobec tego ile mam zapłacić? Oraz - czy atomizerki występują wyłącznie w pojemności 5 ml (tzn ile atomizerków zostanie zużyte na 2 - jeśli skorygujesz listę Cardinalną - odlewki, jedna 5, druga 10 ml)?
|
#3746 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Wiem już, jasna cholewcia, wiem... Teza, Bracie, Cardinal wraca do stanu przed korektą. Na miejsce BeYourself weszła przecież Tigelilly! Czemu mnie jołopy ostatniej nikt nie pilnuje i nie kopie w dupę za sklerozę?! Cardinal Heeley: (90$) Sabbath - 35 Martwa Papuga - 10 Gwaihally - 10 Teza - 10 Pinky - 10 Tulipanka - 10 Maja79 - 5 Tigerlilly - 10 Tigerlilly, najmocniej, najszczerzej Cię przepraszam. Jestem po nieprzespanej nocy i... i nie mam usprawiedliwienia. Już naprawiłam. Tezie nie wysyłałam jeszcze numeru konta, więc wszystko będzie dobrze. Na liście jesteś, jak najbardziej. Próbki: Sabbath Santalum Profumum 4 Monme Ambra Aurea Profumum 4 Martwa Papuga Ichnusa Profumum 4 Gwaihally Thundra Profumum 4$ Nie ręczę za nic, co teraz piszę, majaczę z niewyspania. Niech mnie ktoś posprawdza... Proszę...
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaraz się wezmę za wszelkie obliczenia, tylko chciałam teraz zapytać czy ja też mogę jednego próbasa wziąć? Jest jeszcze miejsce? Bo chyba już nie...?
edit - hm, po dłuższych obliczeniach i skorzystania z kalkulatora wyszło mi, że 4*4 to jednak 16, a nie 20 ![]() jeśli jednak się mieszczę, to zapisać bym się chciała na Rock Crystal - 4$ za fiolkę i tym sposobem byłoby już równo 20
Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2008-04-16 o 17:58 |
|
|
|
#3748 |
|
Zadomowienie
|
Sabbath melduję, że Bois Farine już u mnie.
Dziękuję Tobie, Favkes i Aggie za sprawnie zorganizowane zakupy P.S. Na mnie pachnie jak lody waniliowe z bakaliami
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Sabb, czy mogłabym swoje 3 atomizerki po 5ml przekazać Ci osobiście (może na najbliższym zlocie, albo cuś) i odebrać wszystko również osobiście?
Oczywiście, jeśli nie będzie to kłopot... Moje obliczenia: Revelations - 9,35 zł RCT - 6,60 zł ITL - 6,60 zł Razem: 22,55 zł + 5,50 zł = 28,05 zł (bez kosztów przesyłki i atomików) Za moment skrobnę maila ze wszystkimi wyliczeniami --------------- Papuzia Sequoiowa Bando! Paczuchy już w drodze |
|
|
|
#3750 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
W ten sposób jesteśmy próbkowo "skończone". ![]() Sabbath Santalum Profumum 4 Monme Ambra Aurea Profumum 4 Martwa Papuga Ichnusa Profumum 4 Gwaihally Thundra Profumum 4$ Tulipanka Rock Crystal Durbano 4 Cytat:
![]() Ciesze się, że paczka dotarła. Cytat:
Bardzo, bardzo... ![]() Wobec tego Sałatkowego ITL zakładam, że mam kupować strzykawkę na ITL także. ![]() Gwai, czy zgadzasz się, żebym rozpsikiwała Twoje In The Library? Jeśli nie (a masz święte prawo się nie zgodzić i ja nie zmierzam ani nosem kręcić ani się foszyć na to) to wyślę Ci w paczce z Twoją flaszką wszystkie gotowe przepsiki dla Rawity, Racheli, Kajol i Catherine. Ewentualnie, jeśli chcesz dostać w swoje łapki flaszkę dziewiczą - zapłacę za przesyłkę od Ciebie do mnie mojego przepsiku. Choć to raczej już w ogóle sensu nie ma. ![]() Tyś jednak Panią tej flaszki. Ty rządzisz.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

Przed chwilą wróciłam z pracy, a tu niespodzianka - nasza Sequoia dotarła!
, a jutro pędzę na pocztę powysyłać do Was sequoiowe paczuchy 

nadal nic nie dostałam, szczerze mówiąc już straciłam nadzieję, że ta paczka dojdzie. Jutro będę dzwonić do rozdzielni, może się wreszcie dodzwonię i czegoś dowiem. We czwartek mijają 2 tygodnie od nadania, dam znać sprzedawcy, żeby coś w tej kwestii zdziałał... Paczka była ubezpieczona, chyba powinien mi wysłać drugi raz, prawda?

Ale ofkors wiem, że pierwszeństwo ma Organizatorka 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)