|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3152 | ||
|
Zakorzenienie
|
niedoczekanie...
My od niej tez nie oczekujemy zadnego zaproszenia... Z reszta TZ mowi, ze nie chce miec z nia juz nic do zynienia...![]() Cytat:
Wolalam przedstawic sie jako facet, niz powiedziec "ej, sluchaj, jestem ta laska, do ktorej tak wydzwanialas, bierzemy slub, wiec juz nie masz nic do gadki a tak poza tym to co u ciebie?" ![]() Cytat:
i dlatego zrezygnowalismy
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
jak sie panna ubierze jak ku**a to facet nawet w krotkich spodenkach bedzie przy niej wygladal jak alfons... ale to juz inna bajka
![]() Rybulka, nas tez nie obdarzyla wiec poprostu zamowimy
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o stroj
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie alfons chodzi w spodniach typu dres - ortaliona, koszulkach na ramiaczkach do tego jest obwieszony zlotem i wyglada jak oblech... wiesz taki umcykcyk umcykcyk..
wiec hmm no coz.. mamy rozne definicje tego slowa ![]() bo wedlug mnie ten stroj nie pasuje do alfonsa - bo mimo ze jest sportowy to jest na niego za elegancki.. ale coz kazdy ma prawo do swojej opini...
|
|
#3156 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim Wizażankom,
my bierzemy ślub 20.06.2009 i im bliżej tym bardziej mam wątpliwości co do sali i w ogóle... masakra. Mamy już sale zarezerwowaną 1 dniowe wesele za 150 zł/osobę w tym sa placki, tort, szyszki plus reszta jedzenia, 30l piwa i stolik z winami, jakis pokaz sztucznych ogni, i samochód ( z tego co przejrzałam ten wątek to dużo???) Jesteśmy z Rzeszowa tak więc prosze o jakieś namiary na hurtownie z alkoholami , wypożyczenie- szycie sukni, i ORKIESTRE bo z tym ostatnim najgorsze problemy... pozdrawiam i lepszej pogody za oknem niz u mnie życze.. ))
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
gratulacje z powodu slubu, nie jestem z rzeszowa wiec niepomoge, moze dziewczyny beda wiedziec cos wiecej... 150 zl za osobe to tak znosnie, z tego co tu piszesz to masz w tym tort jedzenie, placki (ciasta? dobrze zrozumialam?) szyszki (yy nie wiem co to ) do tego piwo i wino.. wiec calkiem nie zle, fajnie ze jeszcze organizuja wam auto i pokaz sztucznych ogni... tak naprawde wszystko zalezy od tego ile masz jedzenia i jakie ono jest.. ale po takim ogolnym zarysie to mysle ze to wypada calkiem niezle i nie masz podowod do niepokoju
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten typ, ktory Ty opisalas to u mnie na takich mowi sie po prostu "dresiarz"
|
|
#3159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziś to wiem, ale wiecie strzeżonego pan Bóg strzeżeCytat:
Niestety tez nie pochodzę z Rzeszowa, więc nic nie mogę Ci polecić. Co do ceny to wydaje mi się znośna, szczególnie jak proponują takie atrakcje
|
|||
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
a dla mnie ten smieszny POLTER [czytli to tłuczenie] to jest porażka i paranoja, to normlanie impreza jeste, z jedzeniem, piciem itp, prawie jak drugie wesele, z tańcami itp, masakra. Co innego jak przyjdzie Pan młody pod dom panny mlodej stłuxcze talrz, dostanie pol litra od sasiadów i z chlopakami ida pić.Typowy POLTER generalnie się już teraz robi na wioskach
Nie wyobrażam sobie u siebie czegoś takiego. ![]() baja_86 a nie możesz się postawić ?
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie jakoś nie ubolewam za bardzo nad tym faktem, po prostu to jest tradycja i jestem oswojona z myślą, że też to mnie czeka. U nas ta cała atrakcja się nazywa purtelam. W sumie może być śmiesznie. Dobrze, że mieszkam w domu jednorodzinnym, a nie w jakimś bloku bo tak to będą mi pod bramą trzaskać, a w bloku robiliby to na klatce schodowej. |
|
|
|
|
#3162 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() szyszki = ciasta ładnie zapakowane w przeżroczyste opakowanie, wręczane gościom przez parę młodą jak już wychodzą. u Ciebie Martucha84 widziałam śliczną nowiutką sale, a my mamy coś w rodzaju karczmy. Plusem jest to że jest gdzie wyjsc tzn jest oczko wodne, lokal na uboczu pod Rzeszowem, spokój, żadnej "wylotówki" z miasta czy obwodnicy tam nie ma. Wszystkie ładne sale - podobne do Twojej- były niestety blisko takich ruchliwych dróg, albo miały parking i tyle... Wiem z doswiadczenia ze duzo gosci bedzie chciało wyjsc na zew., no chyba ze bedzie lało jak z cebra.... |
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
sabrina, to jak na takie atrakcje to nie duzo.
No i wazne, ze otoczenie ladne.
|
#3164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jesli juz to zamiast kasy dawali... zapalniczke... Zebyscie widzieli te zlosc w oczach Mlodej ![]() No i u nas lepiej sie sprawdza zbieranie na wozek jesli Mloda jest w ciazy.
|
|
#3166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do ceny, to myślę, że to świetna oferta My płacimy 130 lub 140 złotych za osobę. Na umowie mamy podaną kwotę 130 złotych, ale z zatwierdzeniem, że może ona wzrosnąć. Właścicielka powiedziała, że nie więcej jak o 10 złotych. Także przyjmuję, że będziemy płacić 140 złotych Nasze menu: OBIAD: -rosół -mięso: rolada wołowa, kotlet de Volail, kotlet z pieczarkami, kotlet schabowy, kotlet szwajcar, kula z szynką i z serem, udko z kurczaka, pieczeń wieprzowa, filet z indyka w migdałach, filet z kurczaka z ananasem, bryzol, medalion -surówki: surówka z czerwonej kapusty, surówka z białej kapusty, surówka z papryki i ogórków, surówka z marchwi, sałatka z buraków -kluski, ziemniaki, sos -napoje- 3 butelki 0,33l/osoba, soki- 0,5l/osoba -owoce -kawa bez ograniczeń -torty, ciasta, kruche ciasteczka ZIMNA PŁYTA: -wędliny -ser -marynaty: papryka, ogórek konserwowy, pieczarki, pomidor, ogórek sałatkowy -tatar -kurczak w galarecie, sałatka z kurczaka -schab ze śliwką w galarecie, sałatka śledziowa -sałatka szynkowa, sałatka brokułowa, szynka nadziewana rulon -jajko w sosie tatarskim -sałatka porowa z szynką -filet z łososia- 150-200g/osoba -frytki -sałatka grecka KOLACJA: -mięso z obiadu -dufinki, sałatka z kapusty pekińskiej -frankfuterki, szaszłyki -barszcz z krokietem WE WŁASNYM ZAKRESIE: piwo, szampan, wódka, ewentualnie cukierki; |
||
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3169 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
piosenka tez fajna ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy takie proponowane menu
I PIERWSZE DANIE GORĄCE schabowy De Vollaie + ślimaki ziemniaki, bukiet surówek lub warzywa gotowane Do wyboru (jedna z opcji) Rosół z kury Krem z pieczarek Krem z brokuł II DESER (do wyboru jedna z opcji) Torcik lodowy Galaretka owocowa III DRUGIE DANIE GORĄCE Barszcz czerwony, pierogi, krokiety, paszteciki babeczki serowo-pieczarkowe IV TRZECIE DANIE GORĄCE Pieczeń wieprzowa, zraz wieprzowy Kluski śląskie kalafior, brokuły + marchewka dekoracyjnie kapusta zasmażana, buraczki Zestawy pikantnych surówek V CZWARTE DANIE GORĄCE Kurczak pieczony (ćwiartka na pół) faworki z piersi kurczaka, skrzydełka z sezamem szaszłyki frytki i kulki zapiekane surówka lodowa (z kapusty pekińskiej) bukiet surówek VI PIĄTE DANIE GORĄCE (do wyboru jedna z opcji) barszcz biały + biała kiełbasa + wędzona kiełbasa Żurek staropolski PRZYSTAWKI Schab po warszawsku, kurczak w galarecie Ryba w galarecie (pstrąg i karp) Ryba po grecku jajka faszerowane, garnirowane z kawiorem galantyna z drobiu, kurczak faszerowany (ćwiartki) Sałatki: jarzynowa, meksykańska, pieczarkowa, z kukurydzy Śledzie: po kaszubsku, rolmopsy, tradycyjne (w oleju i w occie) grzyby marynowane, tatar nóżki z warzywami z drobiu lub wieprzowe łosoś no i do tego wędliny i takie inne pierdoły |
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no no ladnie to brzmi ale te "De Vollaie + ślimaki" jakos mnie odstraszaja |
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
możemy bez ślimaków
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde, chce mi sie weselicha...
|
|
#3174 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
mój wielki dzień będzie 25.04.2009 właśnie wybraliśmy salę, mamy fotografa (strrraszne, że takie rzeczy trzeba rok wcześniej załatwiać, ale na szczęście ten którego sobie upatrzłam już kilka miesięcy temu miał wolny termin), ja mam juz od dawna sukienkę no i jak na razie problem stanowi tylko zespół...prawdopodobnie weźmiemy ten sam, który grał u mojego kuzyna-sprawdzony, wszyscy świetnie się bawili w zeszłym roku. Ale chcieliśmy spotkać się z jeszcze jednym zespołem, który nam się podobał i jednocześnie nie zruinowałby nas swoją ceną... no i dziś się przez nich strasznie zdenerwowałam! 2 tygodnie temu umówiliśmy się z facetem, że dziś o 19 idziemy ich posłuchać. Ja dzwonię żeby ewentualnie godzinę trochę przesunąć a on mi mówi, że NIE BYLIŚMY UMÓWIENI i że możemy za tydzień przyjechać!!! Mój TŻ mówi- weź sprawdź, może źle zapamiętałaś, ale zapisałam i jest- 16 KWIETNIA godz.19. Więc o mało co bysmy pojechali 50 km na marne. No i tu mam dylemat-czy warto w ogóle z tak niesolidnym zespołem się umawiać? No bo jak mi na naweselu tak nawalą to co? |
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
jupik, witaj.
Niezly ten zespol, rzeczywiscie, jakis goscio niekompetentny... ![]() To Ty juz sukienke masz? SZybka jestes. JA poczekam. Moze miie jakas inna spodoba
|
#3176 |
|
Zadomowienie
|
no witaj jupik.Skoro zapamiętałas dobrze datę to nie warto zakrzątac sobie głowy tym zespołem.I do tego jakie podejście do klijenta uuuuuuuuuuuuuuuuuu bardzo nieładnie i nieprofesjonalnie.Twój wybór ale ja bym zrezygnowała jeżeli masz czas rozejrzeć się za innymi zespołami.
ja jeszcze nie mam sukienki bo uwazam ze jeszcze za wczesnie.A wogule mam problem z wyborem bo podobają mi sie z długim trenem takie nie praktyczne.A wogule to jak macie jakieś fajne zdjęcia sukienek to prześlijcie na email iza240@o2.pl.Z góry dziękuję Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-04-17 o 11:26 Powód: post pod postem |
|
|
|
#3177 |
|
Rozeznanie
|
na szczęście nadal mi się podoba a ten zespół... też mi się wydaje, że lepiej ich sobie podarować, tylko szkoda, bo wydawali się naprawdę godni uwagi od "muzycznej" strony. No ale zespół i jedzenie są na weselu najważniejsi z punktu widznia gości więc chyba lepiej zamówić taką kapelę, która PRZYJEDZIE W TERMINIE![]() A Wy na ile przed weselem szukacie zespołu? |
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam sukienke z dość długim trenem, ale tym się nie martw-chyba większość ma opcję podpięcia, co na mojej zresztą całkiem ładnie wygląda, bo tren jest najładniejszym elementem sukni a w ten sposób jest mocniej wyeksponowany.... Poniżej wysyłam linki do stron gdzie znajdziesz naprawdę śliczne sukienki, ale w innych wątkach jest ich dużo więcej, więc warto poczytać ![]() http://www.susanblanche.com http://www.madonna.pl/pl/suknie_slubne.php planowaliśmy ślub na wrzesień, byliśmy wtedy w Stanach więc tak naprawdę to tylko rodzice nam lokalu szukali a mi sie sukienka tak spodobała że postanowiłam kupić-szczególnie że w Polsce zawsze jak mi się jakieś podobały to kosztowały 4-5 tysięcy a to o wiele za dużo jak dla mnie... no a ta sukienka tak mnie zachwyciła, że musiałam ją mieć Tylko po powrocie okazało się, ze nasze egzaminy na aplikacje będą we wrześniu(a i tak nie wiadomo dokładnie w jaki dzień) no i tak nie bardzo mi się usmiechało brać jednocześnie ślub i się nimi stresować i zakuwać... więc przesunęliśmy ślub, bo egzaminów się nie dało No a kwiecień był pierwszym, najbliższym ładnym w miarę miesiącem, bo ja bardzo nie lubię zimy
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-04-17 o 11:24 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co jak tak czytam te nasze przygotowania to strasznie mi się chce weselicha
niekoniecznie naszego, takiego zeby sie pobawić, teraz w maju mam ale bede swiadkowa wiec z ta zabawa moze byc różnie, ale nie ebde sie oszczedzała
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

My od niej tez nie oczekujemy zadnego zaproszenia... Z reszta TZ mowi, ze nie chce miec z nia juz nic do zynienia...

alez jestem paskudna. Wlasnie nakrecam "byla" TZ na naszej klasie, bo podszywam sie pod faceta. "Byla", bo oni w sumie nigdy ze soba nie chodzili, do tego robila mi laska niezle numerki... Zawracala mi tylek przez kilka miesiecy... Straszyla, ze nie pobije i takie tam... Walczyla, przegrala bitwe i za rok przegra wojne
Nie wyobrażam sobie u siebie czegoś takiego.