|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ograniczanie jedzenia + ćwiczenia
no ja sobie nie zaluje ;D i tak jest lepiej niz myslalam z tym ograniczaniem - myslalam ze bedzie mi ciezej
Marzeniatko a budyn ma malo kalorii
|
|
|
|
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
Hihi, będę milczeć jak grób choćby mnie torturowali
Ciiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie z Izumi... zycie jest jedno wiec nie mozna sie katowac nawet kosztem kilograma czy 2 :P
milego tygodnia... yhh |
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Budyń to pyszności ale ja na razie nie moge sobie pozwolić
No nistety, jakbym skosztowała budyniu to bym sie nie opamietała |
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Madallllena tez tak mialam :P ale odkad przestalam jesc czekolade umiem sie opanowac i nie obzerac slodyczami a calego budyniu to juz nawet nie zjem, pol oddaje tacie
|
|
|
|
|
#187 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale od budyniu, żadnych grzeszków nie było ![]() Cytat:
![]() ale teraz mam jakaś taką 'stabilizację' ;P wiem, że nie mogę tego za dużo itp. jakoś, podkreślam JAKOS andziuchna gratuluję 18 dnia bez czekolady ![]() a ja doszłam do wniosku, że sobie mierzenie/warzenie przestawię na sobotę, bo w środę rano to do szkoły i nie będę miała czasu ![]() a w sobotę, tak doookładnie, ideaalnie sprawdzę wymiary dzisiejszy jadłospis: na śniadanko: sałatka [sałata, 3 plasterki szynki z indyka, pomidor, ogórek] II śniadanie: serek wiejski i zawijaski [sałata, pomidor, rzodkiewka, plasterek szynki z indyka] Obiad: fasolka szparagowa i jedno jajko na twardo a na kolację się zobaczy ![]() jutro idę do opery.. na Straszny Dwór, z klasą... był ktoś? ![]() bo ja jakoś tak średnio jestem przekonana co do oper :P |
||||
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Marzeniatko dzieki
![]() a ja niestety nie bylam :P:P a apropos diety to sie w koncu przekonalam do owsianki... mama mnie zawsze namawiala ale to jakies mi sie obrzydliwe wydawalo i dzis zjadlam na sniadanko cos takiego : platki owsiane zalane wrzatkiem, po specznieniu dodalam lyzke siemienia lnianego i jogurt naturalny i pol banana... wszystko dobrze wymieszalam i bylo pyyyyyyyyyszne jutro bede eksperymentowala z ananasem tylko nie wiem czy nie bedzie dla mnie za malo slodkie
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja się nie kumam. Izumi ratuj ! !
|
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Marzeniatko mysle ze jak zjem 2 plasterki to nie utyje.. bez przesady
a jak juz cos to masz z tabeli kalorii bialko 0.4, tluszcz 0.2, wegle 13.6, kcal 54 |
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ananas ma duzo węgli, a przez SB jestem 'uczulona' na węgle. ;D i jak coś w wątku plażowiczek było o ananasie, to właśnie że nie bardzo ^^ a Ty przecież, mało potrzebujesz zrzucić i nie jesteś na SB. zwracam godność . ![]() ![]() a mi ! a mi ! się strasznie podoba moja stópka, czy tam podpisik jak kto woli
|
|
|
|
|
|
#192 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzeniątko
73 i 4 dzień SB Pięknie!!! ![]() ![]() Co do ananasa, to na SB nie bardzo, ale są jakieś te tabletki z ananasem, ale one chyba na zasadzie pęcznienia w żołądku działają - że zmniejszają ochotę na jedzenie. Nie jestem do koca pewna ... wstyd ;]
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
no i wlasnie dlatego jestem przeciwniczka diet
wole jesc wszystko w rozsadnych ilosciach
|
|
|
|
|
#194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z kilgoramami zobaczymym w sobotę ![]() a ja własnie szamiem kalafiora ^^ Cytat:
ale jak zobaczę '6' z przodu, to będę jadła wszystko, ale rozsądnie ;D
|
||
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Marzeniatko heheh juz niedlugo na pewno zobaczysz 6
a mi owsianka z ananasem nie wyszla bo ktos mi podjadl ananasa :P moze znacie jakiej wariacje z owsianka? albo macie fajne pomysly na sniadanka bo mi sie monotonia wkrada pomalu do menu ... |
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na śniadanko, jakiś twarożek można, kanapkę z szynka i pomidorem, omlecik, jajecznica, zawijaski z sałaty [w sałatę zawijasz wędlinę i inne warzywa ] |
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
no to takie rzeczy jem :P a co do pomidorow to nie lubie takich o tej porze roku bo nie maja smaku :P chyba poeksperymentuje jednak cos z owsianka i muesli
moze cos dobrego wyjdzie
|
|
|
|
|
#198 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak przynajmniej 3 razy w tygodniu nie zjem na śniadanie czegoś musli-podobnego to umieram
To może być musli, owsianka, jagurcik (dobry jest jogurt naturalny z dodatkiem musli) już nawet zgodzę się na grysik.... ale żeby było ;d!Ja wczoraj się wkurzyłam, byłam w sklepie z ciuchami - PIĘKNE! Zakochałam się w sukience! Była dobra, stać mnie na nią było i co z tego jak leżała na mnie fatalnie ;[ Kuźwa ..... dziś wieczorem idę biegać, zdenerwowałam się ![]() Co do diet. ZDROWA DIETA jest bardzo wskazana, dla wszystkich bez względu na to czy mają nadwagę czy nie, bo dieta oznacza też zmianę sposobu jedzenia. Zdrowa dieta w która bogata jest w białko, witaminy i minerały, odpowiednie kwasy i zdrowe tłuszcze to sukces do długowieczności! Kiedyś oglądałam pewien program dokumentalny. Gościu właśnie zdrowo jadł, a dodatkowo obniżył ilość spożywanych kcal o połowę (oczywiście nie od razu). Po 3 latach takie odżywiania jego wiek biologiczny (który wcześniej obliczono na ponad 45 chyba [dawno ten program był]) wyniósł nieco ponad 30 lat. Z kolei zwierzęta, które przyjmowały mniej, ale bogatego w składniki pożywienia w trakcie badań żyły nawet 2x dłużej, teraz z tego co wiem są na małpach badania i widać już efekty.... ciekawa jestem. Chciałabym tak ze 120 pożyć ;] Podobno po 120roku ludziom nowe zęby rosną
Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2008-04-15 o 21:53 |
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Izumi sukienka sie nie przejmuj- znajdziesz ladniejsza
![]() a co do programow tego typu to widzialam wlasnie cos takiego na zone club- tam sa tez inne o zdrowiu i jak steppuje to ogladam i sie mobilizuje ;P o a ja kanapek nie moge jesc na sniadanie bo czasami mam duzo zajec i wychodzi na to ze pol dnia jestem na kanapkach wiec w domku wole cos czarowac teraz np jem twarozek z bananem (rozmemlalam na papke) dodalam 4 lyzeczki jogurtu i otreby z jablkami i wyszlo pycha
|
|
|
|
|
#200 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurdę, smaka mi robisz jak o takich rzeczach piszesz.... brzmi pysznie
Chyba zaraz się przejdę do kuchni i sprawdzę zawartość szafek i lodówki
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
heheh w takim razie zycze smacznego !!
|
|
|
|
|
#202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem! nie była Ciebie warta ;D a co do długowieczności, to ja bym się zanudziła ;D nie chciałabym żyć 100 lat, wszyscy znajomi by poumierali i ja sama Cytat:
ah, ta andziuchna ![]() wiecie co, smaczny obiadek mi wyszedł ![]() zrobiłam sobie omleta, z 3 jajek, ale nie smazyłam na niczym ;D jak to w SB, do tego wrzuciłam sobie ogórek, pomidora, 2 plasterki pokrojonej chudej polędwicy i jeden słodzik.. i normalnie takie dobre :P omlet na słodko ^^ mioodzio XD |
||
|
|
|
|
#203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hehehe, tiaaa... oczywiście
Dzięki słońce ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie na slodko to twarozek i owoce lub inne jakies ;D
a takie z szynka i warzywkami to na slono/ostro wole :P a ja na obiadek dzis pieczona rybka i warzywa z patelni ![]() no i w ogole udalo mi sie przebrnac przez watek o daniach dietetycznych i sobie pokopjowalam co lepsze przepisy i teraz wychodzi na to ze do konca zycia z kuchni nie wyjde :P:P (chyba, ze jak Izumi bede zyla 100lat heheh) |
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#206 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dziś grzesznie w domu było. Mama się uparła żebym na obiad zrobiła nam oby kotleciki ryżowe, na które przepis znalazła dzień wcześniej :P. Szczęśliwie chociaż dała się namówić na mix białego i brązowego ryżu ;]. Nie było najgorsze.... ale chociaż zostało, to jutro się tego nie tykam :P. Skład kotlecików - ryż, jajka, zielona cebulka, szczypiorek, przyprawy + bułka tarta i smażenie na oleju - morderstwo ;]
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Izumi bulka tarta olej heheh dietetyczne jak nic
a ja jestem na siebie wsciekla bo dalam ciala na calej linii- tato mial urodziny przyniosl moja ulubiona czekolade i zaczal mnie namawiac no i niestety sie zlamalam za kare dluzej pocwiczylam ale i tak jestem zla wrrr
|
|
|
|
|
#208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie, no Izumi ![]() Cytat:
ale mam nadzieję, że nie wpadnę, w wir świętowania ![]() ![]() a jak ćwiczyłaś, to napewno to spaliłaś ![]() powiem, Wam, że tak mnie zmotywowałyście, że szok aż sobie po moje dietetyczne ptasie mleczko pójdę. ^^ |
||
|
|
|
|
#209 |
|
Wtajemniczenie
|
Hihihi, grzeszymy strasznie
Marzeniątko, nie daj się wciągnąć w ten obłęd ;] Nie możemy jeszcze Ciebie stracić Ja za moje grzechy wczorajsze będę jeść sam suchy chleb i pić wodę aż nie odpokutuje ![]() Aniuchna, nie łam się Można uznać że to była wyższa konieczność, a nie Twoja zachcianka Przecież to nie Ty miałaś ochotę an czekoladę, to Twój Tata miał ochotę wcisnąć w ciebie czekoladę. W jego urodziny NIE WOLNO Ci było odmówić Rozgrzeszam Cię <znak rozgrzeszenia> Jak dla mnie możesz to uznać za wypadek przy pracy i możesz kontynuować swoje 100dni bez słodyczy :3
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
heheheh ufffffffffffffff
dzieki dziewczyny :P normalnie kamien z serca ;D a zlosc juz mi przeszla bo dzis dzien wazenia i kilogram w dol ;D pieknie ksiazkowo chudne 1kg/tydzien ;D znaczy wszystko dobrze robie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

wystarczy Marzena 

Dzięki słońce
za kare dluzej pocwiczylam ale i tak jestem zla wrrr

Przecież to nie Ty miałaś ochotę an czekoladę, to Twój Tata miał ochotę wcisnąć w ciebie czekoladę. W jego urodziny NIE WOLNO Ci było odmówić