|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 2
Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma to jak PP, teraz komfort korzystania z jej usług już w ogóle sięgnie dna.
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
isa z tego co czytam to oni chca dac podwyzke wszystkim, nie tylko listonoszom. chca dac 500 zlotych - nie, bo pracownicy chca 700
wolna wola - mozna sie zwolic, jesli warunki pracy nie odpowiadaja
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
agnieska a np. takie coś? http://www.kulturystyka.sklep.pl/pro...n-90-kaps.html
Widze, że troszkę zorientowana jesteś, a wolę spytać kogoś znajomego ![]() Nie załamujcie mnei z tą pocztą!
|
|
|
|
#4354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chodzi o to, że znaleźli moment, kiedy to uderzy w dużą liczbę osób, bo masa ludzi nie wypełniła jeszcze PITów, a nawet jak wypełnili, to nie wysłali, czekają na ostatnią chwilę. Więc jak się zarząd ze związkiem szybko nie dogada, to właśnie zamknięte okienka będą najgorsze, bo wszyscy będą mieli do wyboru wysyłkę kurierem, albo jazdę osobiście do US...
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie praca tam to ciągła presja nie tylko ze strony klientów(tu trzeba mieć silną psychę, ja nie miałam więc uciekłam stamtąd ), ale też głupie, debilne wręcz pomysły "z góry", ciągłe kontrole, codziennie nowe pisma z centrali kogo i za co i gdzie ukarali itp. Jak w obozie ![]() No bo jak można racjonalnie wytłumaczyć choćby to, że na poczcie można kupić proszek do prania albo wkładki higieniczne?
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
No to
Ja mogę sama sobie tej paczki poszukać jak mnie wpuszczą za okienko
|
|
|
|
#4357 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Myślę, że komfort życia i pracowników, i klientów poczty znacznie by się poprawił, gdyby na rynku usług pocztowych zagościło więcej konkurencji.
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
tylko, przez takie radykalne rozwiazania, pocztowcy sami pod soba dolki kopia. zaraz znajdzie sie ktos, kto wykorzysta te luke. poczta jest monopolista, inpost nie dziala w wielu malych miasteczkach i wsiach. naprawde, pasowaloby wladzom poczty, jak i ich pracownikom, utrzec nosa
szczerze sie przyznam, ze jak mam isc na poczte to jestem chora. na mojej poczcie pracuja panie, ktore pamietaja jeszcze poprzedni ustroj, sa niemile, malo zainteresowane swoja praca. ale przeciez placa im za wykonywanie okreslonych czynnosci! niedawno wysylalam probeczki w szklanych fiolkach, prosilam pania zeby obchodzila sie z nimi delikantie, az mnie zatkalo jak zobaczylam, jak ona bije stemplem po kopercie cala poczta ludzi a czynne sa az dwa okienka, no litosci
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kolejki stąd, że ludzi brakuje, kto młody się przyjmie to zaraz ucieka(jak ja na przykład), bo to nie jest praca na dłużej jak rok, 2 lata max. A też ludzie nie wiedzą o tym, że pracownicy okienek niestety mają też obowiązki "pozaokienkowe" na zapleczu - praca w papierach, pisaniu przekazów itp. I to też powód, że ktoś musi z okienka zejść żeby na zapleczu zrobić co trzeba bo inaczej na nastęny dzień nie dałoby się wyrobić Dla mnie to chore jest
|
|
#4360 |
|
Przyjaciółka KWC
|
U mnie na poczcie też siedzi taka peerelowska ekipa, dlatego bardzo pilnuję, żeby być w domu w godzinach chodzenia listonosza, kiedy czekam na paczkę/list. Każda wycieczka i kontakt z PP doprowadza mnie do szału.
Znam tylko jedną pocztę, na której bywają (co nie znaczy oczywiście, że zawsze są ) otwarte wszystkie okienka, ale to bardzo mała placówka, więc pewnie dlatego.
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Mi na pocztę po prostu szkoda już słów. Po tym, w grudniu i styczniu czekałam na przesyłki tygodniami, zobojętniałam. Po tym, jak walczyłam o moje maczki
zrozumiałam, że jak nie będę nachalna i sama nie będe działac no nic nie wskóram. Ich niewiele obchodzi. Ja rozumiem, że zarabiają mało, ale nikt nie każe im tam pracować. Tak samo jest np. z pielęgniarkami. Przecież nikt ich do tej pracy nie zmusza... Moja mama jest pielęgniarką, ale nigdy nie popiera ich strajków itp. Sama zdecydowała się na taką prace z całymi tego konsekwencjami. Gdyby jej nie odpowiadało, to by ją zmieniła. Też mam taki sposób myślenia. Nie mówię, że nie powinny zarabiać więcej, ale że przecież siłą zmuszane do takiej a nie innej pracy - za takie pieniądze - nie są... |
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
ja paczki dostaje na adres mamy/babci. u mnie najnormalniej w swiecie kradna. wysylac tez staram sie gdzie indziej, bo kto wie czy i wysylanych nie kradna. a jak juz wysylam od siebie, to poleconym. ja od malego mam zle wspomnienia z PP. niestety. a wyboru innego, niz PP, nie mam
![]() snow tak samo mysle - wolna wola. nikt lancuchami przypiety do stanowiska pracy nie jest. realia sa, jakie sa. trzeba sie dostosowac. dziura w budzecie niesamowita a wszyscy chca podwyzek. moga wzrosnac podatki, bedzie na podwyzki ale wszystko wyjdzie na zero przeciez. i tak zle, i tak niedobrze. a juz ansza budzetowka ma naprawde dobrze - przebywalam troche w swiatku urzedowym i wiem, ze zaden z pracownikow panstwowych urzedow nie chcialby stracic swojej posady.
|
#4363 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() PS na usg to widać jakoś od 5 czy 7 tygodnia dopiero, robiłaś test? Najpewniejszy jest na obecność tego ciążowego hormonu we krwi. Można go zrobić prywatnie w każdym labolatorium, nie powinien być droższy niż 20-30 zł i jest w 100 % pewny. Ja jak starałam się o dziecko, co miesiąc "byłam w ciąży" i latałam na ten test .Cytat:
![]() Cytat:
![]() A propos diety, u moich rodziców wszyscy są stale na jakiejś diecie (mama z tatą z zalecenia lekarza, najmłodsza siostra stale się odchudza), normalnie przeżywam męki jak wpadam do nich niezapowiedzianie na kawę, w lodówce tylko odtłuszczone mleko i zero cukru . Ja piję słodką i tłustą (od kondensowanego mleka) kawę Cytat:
Cytat:
![]() A ja się wczoraj zorientowałam, że od miesiąca jeżdżę bez opłaconego OC i ważnego przeglądu No byłam pewna, że przegląd i OC jakoś do maja mam, eh blondina ze mnie prawdziwa ![]() Cytat:
Niech tę całą PP szlag trafi!
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć atmosfera wsród pracowników byla ok i miło tamtą ekipę wspominam, to jednak jak każda praca przy obsłudze klienta wymaga silnych nerwów i twardego charakteru.No a żeby już nieco rozluźnić atmosferę zaraz mi chyba wypali przełyk Zjadłam właśnie Nudle Knorr Diabolo pomidoro
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
nie moge sie zwlec z lozka
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olimp jest tańszy (w tej promocji 60+30 kosztuje niecałe 28zł, TREC - 49); TREC ma znacznie mniejszą ilość tych samych substancji które są w Olimpie; HCA o którym wcześniej pisałam jest w ilości bardzo śladowej nieco ponad 30mg na kapsułkę, a w oddzielnym, Olimpowym HCA jest aż 250mg/kapsułkę (kosztuje niecałe 30zł/60kapsułek). Moim zdaniem bardziej opłaca się wziąć termogenika z Olimpu i dorzucić do tego HCA Olimpowe, wydasz 10zł więcej a będziesz miała lepszy zestaw suplementów. A yerbę zaparzać sobie w kubku, bo świetnie pobudza
|
|
|
|
|
#4367 |
|
Wtajemniczenie
|
Donoszę że żyję, i to coraz mniej źle.
Czytając Waszą dyskusję o poczcie dochodzę do wniosku, że dawno nic drogą pocztową do mnie nie przyszło - tyle czasu bez zakupów przez net, postęp Ziz czy ja mam sobie kupić lotos czy nie? Sucha cera, rozszerzone i zanieczyszczające się pory - pomoże? Wąchałaś już CK One Summer 2008? Muszę sobie na poprawę humoru jakiegoś kosmetyka kupić I biustonosz
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
a kcesz probkem? mogem ci zrobic
paczuli tez, jesli chcecta ![]() ja ma cere sucharkowa - a raczej silnie przesuszona, pory zanieczyszczone i lotos mi krzywdy nie robi ![]() w sephorze nowej seznowki nie bylo, dzis mzoe dotre do GC. nie wachalam, a tak mi sie marzy juz ten zapach. mysle, czy nie wziac przez allegro.
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
agnieska dziękuję Ci pieknie
Przyjrzę jeszcze się sama, ale pewnie postąpię zgodnie z Twoją radą Yerbę znam i pijam ![]() A jeszcze jedno - wtedy to można łykać razem? |
|
|
|
#4370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle to ja mam od Ciebie próbki Demeter. Mam je już ze 3 tyg? Ale dowiedziałam się w poniedziałek. A mamusia zapomniała mi dac. No taki drobiazg no przeca. Więc pięknie dzięki, przedziwne zapachy....... |
|
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
zizou doszła przesyłak od Ciebie, mama dzwoniła do mnie
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
snow dzieki bogu, bo juz sie zaczynalam martwic jak juz obejrzysz wszystko, to anpisz czy doszlo w calosci - opakowalam pancernie, no ale... aha, superbalm nie ma kartonika, bo ja to wszystko wyrzucam
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
ziz no mama mówi, że pudełeczko, więc pewnie jest ok
Brak kartonika mi nie przeszkadza Będę koło 15:30 w domu to napiszę No, to już tylko 7 paczek pozostało
|
|
|
|
#4374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli mogę się odwdzięczyć, daj znać
|
|
|
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ta, zwłaszcza, że 2 wzięłam w ciemno Mi się nie udało przejść obojętnie dziś rozmyślam nad Innocent Peach przydałby mi się matowy róż w takiej tonacji (chyba )
|
|
#4376 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja 172 cm /70 kg typowa klepsydra z wielka pupą i biustem, za to w barkach mi sie podoba ale wiekszość koszul i koszulek jak dobra w biuście to właśnie w ramionach za szeroka, szału można dostac Wcięcia wtalii nie oddałabym za nic (no, może za bezproblemową cerę jedynie ) bo przy tej wadze nawet jest wyraźnie zaznaczone. Ramiona sa tłuste masakrycznie ![]() zrobiłam posłusznie wczoraj kanapeczki na śniadanka i sałtkę na obiad, ale dziś już zapchałam się makaronem z poziomkowym jogurtem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Obejrzałam wczoraj linerki Inglota- wydaja się fajne, konsystencja kremowa ale zaraz fajnie zasychają, z 20 kolorów jest ale nie ma takiego niebieskiego jak chciałam Mam ochote na kanarkowy, bo nie mogę znaleźć takiego cienia, a może jego tez da się tak używać ![]() W ogóle sa nowe kolory cieni prasowanych- z 60 ale nie dojrzałam tam perłowych , szminki i lakiery też mają nowe barwy.W Cubusie z galerii krakowksiej w sobote urodziny i na wszytsko 30%, odłożyłam sobie wczoraj niebieską koszulkę w wieloryby ![]() A jak poszłam po błyszczyk Bell to oczywiście mojego koloru już nie było ![]() Doszły z all. pudełęczka-piramidki, przesypałam cienie z pojedynczych pudełeczek i wreszcie jakos ten bałagan w szufladzie ogarnęłam ![]() Obkupiłam się w DAXy- żel i tonik dla wrazliwców i 2 pilingi- drobno i grubo ziarnisty,ale to bardziej dla sióstr, jak skończe swój to zakupię enzymatycznego z tej serii
|
|
#4377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jem sobie lizaka Chupa Chups mango ananas kiwi jest genialny
|
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie myślę nad zamówieniem czegoś aptecznego z vena-vity a konkretnie to myślę nad tym słynnym Wax-em Nie wiem czy np. w Super-pharmie Waxa mają?
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po HI też mi się odechciewa szczerze powiedziawszy :/ To jest taki smak? Nawet nie wiedziałam kiedyś namiętnie męczyłam bananowo-czekoladowe potem colę.. inne sporadycznie
|
|
#4380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Limitowany lizak hahaha Podoba mi się ten pomysł.Widzę że Ciebie HI zachwycił podobnie jak mnie ![]() Isa dzięki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

bo kolorek idealny.

Nie ma to jak PP, teraz komfort korzystania z jej usług już w ogóle sięgnie dna.

), ale też głupie, debilne wręcz pomysły "z góry", ciągłe kontrole, codziennie nowe pisma z centrali kogo i za co i gdzie ukarali itp. Jak w obozie

zrozumiałam, że jak nie będę nachalna i sama nie będe działac no nic nie wskóram. Ich niewiele obchodzi. 

.
No byłam pewna, że przegląd i OC jakoś do maja mam, eh blondina ze mnie prawdziwa
Zjadłam właśnie Nudle Knorr Diabolo pomidoro 
Wcięcia wtalii nie oddałabym za nic (no, może za bezproblemową cerę jedynie
[/COLOR]