|
|
#601 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Esor dziękuje za odpowiedz, jutro mam wizytę w lux medzie to zapytam tego cudnego lekarza o ktg a w środę swojej ginekolog. Bo nikt na żadnej wizycie nawet o tym nie mówił.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
#603 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mam nadzieje ze juz lepiej ![]() Ja tez ![]() ![]() ![]() Dziewczyny przystopujcie proszę z tymi postami hahaha ![]() ![]() ![]() TZ jeszcze spi a ja leżę obok a Majka wypycha sie w brzuchu Wczoraj była grzeczna w kinie i nie musiałam chodzić siku w czasie seansu ani nawet po :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#604 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Mohnka
![]() ![]() ![]() ale jaja! Ale w sumie po środzie może być, a najlepie po przyszłej środzie 🏻 zobaczymy hihi ![]() Gornek koniecznie, zawsze możesz prywatnie zrobić, moja ginka bierze 40 zł za ktg wiec fortuna to nie jest. Mysle, ze zwłaszcza ważne ktg jest juz na tej końcówce czyli wlasnie skończony 37 tydzien i tydzien pózniej.... a potem juz poród. Prawda jest taka ze ktg nie da gwarancji, moze wyjsć ok a 2 dni pózniej moze sie dzidziuś okręcić pępowina i przepływy mogą sie zepsuć, ale jednak na tym etapie juz takie okręcanie nie jest częste i moja gin mówi, ze dla bezpieczeństwa od skończonego 36 tygodnia powinno sie co około tydzien robic. Ja mam teraz co 9 dni gdzieś, mam "farta" bo dzięki temu ze trafiłam do szpitala to mi szpital robi za darmo co tydzien, a tak bym musiała u gin płacić. Bo zeby szpital robił za darmo to chyba ginekolog NFZ musi dać skierowanie, a mało kto chodzi na NFZ.. 22.02.2016 Hania ![]() 37/40 Agatka
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochlonełam mcflurry. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie muszę podpytać jak to jest, czy w lux medzie tez mogą mi zrobic. Bo dla mnie to nie problem isc zapłacić tylko jeszcze nikt mi nie wspomniał o ktg. Po rozmowie z moja lekarka, która chce w środę sprawdzić czy Maksiu dobrze przyrasta ,jeżeli dobrze jak na wiek ciąży to chce mi zrobic cc juz 18 kwietnia. Ale nie wiem jak bedzie, bo w lux medzie jest cały czas za mały a u niej na usg wychodził idealnie. Moze da mi skierowanie do siebie do szpitala na ktg.
|
#607 |
|
Konto usunięte
|
Słuchajcie najlepszego!
Teraz miałam 2 tyg urlopu a od jutra zaczynam macierzynski i wchodzę wczoraj na stronę mojej pracy patrzę na grafik a ja w grafiku we wt sr i czw na15 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7249415 2]Słuchajcie najlepszego!
Teraz miałam 2 tyg urlopu a od jutra zaczynam macierzynski i wchodzę wczoraj na stronę mojej pracy patrzę na grafik a ja w grafiku we wt sr i czw na15 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Omg, sa niesamowici ![]() ![]() . Ja jestem ciekawa, czy ta dziewczyna ode mnie z pracy jutro przyjdzie czy nie. Wziela L4 bedac 4t+3, a tutaj tak po 6tyg. L4 dostajesz tylko 60% wyplaty. Nie ma jakichs problemow w ciazy, bo to przeciez dopiero poczatek i nawet jeszcze serduszka nie widziala, ale wziela L4, bo sie wkurzyla na szefowa i teraz druga kolezanka pracuje sama 6 dni i nie mogla sobie nawet wziac wolnego. Troche niefajnie jak dla mnie, bo jestesmy mala firma i dosc zzyci ze soba jako pracownicy. Ja akurat w biurze mam jeszcze jedna kolezanke i potrzebuje wziac wolne w kwietniu na 2 dni i powiedzialam, ze przyjde, zeby odbierac telefony itd., bo ona ma egzaminy na studiach. Mam nadzieje, ze nie zaczne rodzic hihi. Dziewczyny, zrobilam paste z jajek i awokado z kwestii smaku, no cos pysznego! TZ kupil swiezy ciemny chlebek z gruba skorka, sniadanko niebo w gebie! ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Aa, dodam ze ta w ciazy z ta co musi sama pracowac, pracuja w sklepie, a ja na gorze w biurze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#609 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"moja ciąża" tak? Cytat:
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7249415 2]Słuchajcie najlepszego! Teraz miałam 2 tyg urlopu a od jutra zaczynam macierzynski i wchodzę wczoraj na stronę mojej pracy patrzę na grafik a ja w grafiku we wt sr i czw na15 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ahahahahahaha nie no to już jest serio tak głupie, że aż śmieszne wyobrazilam sobie, że rodzisz, a tu telefon, czy byś nie mogła wpaść na godzinkę chociaż Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#610 |
|
Wtajemniczenie
|
Gornek a ile masz w obwodzie w brzuchu? Nie wydaje mi się, żebyś miała mniejszy od większości.
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy majowe cz. VI
Felliciti ja do szczupłych nie należę wiec nie wiem czy to jest miarodajne, ale mierzyłam jakis czas temu i było 105 cm
![]() Teraz 109. Matko :/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
02.05.2012 14.04.2017 Maksymilian 13.05.2022 Filip Edytowane przez gornek Czas edycji: 2017-04-02 o 13:05 |
|
|
|
#612 |
|
Rozeznanie
|
Gornek to całkiem normalny brzuch, ja mam 97 a dziewczyny jak tu ostatnio podawały swoje to nawet 93 miały
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ze 2 tygodnie temu, jak nie więcej, miałam 108cm w brzuchu. To może nie będę teraz mierzyć.
|
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Wy jesteście szczupłe a ja grubas. W sumie nawet nie mierzyłam obwodu przed ciąża wiec cieżko mi porównać. Ale na bank 80 nie przekroczyłam xd
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gornek, ja mam dzisiaj 34+5 i mam 98cm w obwodzie po linii prostej z pepkiem, mierzac jakby od talii z tylu jakies 95cm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Przed ciaza mialam 63cm pieknie uroslamWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Boli mnie brzuch i plecy jak na okres :-( juz caly ranek :-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#616 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Hahahaha w dniu porodu zapytają czy moge przyjsc bo ludzi nie maja ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#617 |
|
Rozeznanie
|
BlackSanctum, jaki polecasz klej do kępek/sztucznych rzęs? Kupiłam sobie Duo ten biały i kurczę czasami mi prześwituje. Wiem, że można zamalować to eyelinerem, ale mam problem z moimi ślepymi oczami
Bije się z myślami czy nie kupić czarny Duo. Kupiłam z innej firmy, ale straszny badziew i w ogóle nie trzyma. Ja mam obwód brzuszka 95cm, ale niedawno się objadłam i opiłam wody, więc nie wiem czy się liczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Vikunia - mnie też brzuch pobolewa jak na okres - plecy nie, ale to nigdy mnie nie bolały
Lecimy niedługo do rodziców na obiad - już z głodu nie mogę Ale muszę poczekać aż pranie się zrobi i powiesić w słoneczku
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Kingaluna, każdy bezbarwny jest troszkę widoczny, niestety - najlepiej jest go zamalować cieniem czy linerem. Z czarnym klejem jest o tyle kłopot, że o ile nie robisz sobie ciemnej kreski, to jeszcze bardziej będzie widoczny, niż bezbarwny klej.
Mój ulubiony klej to Duo w pędzelku, a do bardziej trwałego przedłużania rzęs (na kilka dni albo i dłużej) Ardell LashTite, ale w tym przypadku wolę czarny akurat. |
|
|
|
#620 | |
|
Rozeznanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7249589 7]Hahahaha w dniu porodu zapytają czy moge przyjsc bo ludzi nie maja
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Hahaha prosto z porodu łaskawie Ci pozwolą przyjść z dzieckiem Cytat:
Też właśnie jedziemy do rodziców na obiadek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#621 |
|
Wtajemniczenie
|
gornek sama widzisz, nie masz się czym przejmować, brzuszek w normie moim zdaniem
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, ze w środę sie potwierdzi ze młody rośnie jak powinien. Ale jaka to mój malz stwierdził, dzień bez paniki dniem straconym. On i moja lekarka stwierdzili, ze nie powinnam mieć dostępu do internetu xd
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie wzielam za porzadki. Wiem, niedzielna praca w gowno sie obraca jak to moja babcia mowila.
ale to ostatni czas by wyszorowac fugi w lazience i kuchni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#625 |
|
Zadomowienie
|
Paczcie jakie sobie pientniutkie tenisowki i skapetki kupilam w domu mody Tesco
i jeszcze mozecie byc ze mnie dumne bo poszlam do kasy pierwszeństwa a tam moze z 5 par takich starszych malzenstw z pelnymi wozkami a ja mialam tylko 2 rzeczy wiec poszlam na poczatek kolejki i mowie z uśmiechem ze chcialabym skorzystac z pierwszenstwa nikt nic nie powiedzial tylko facet ktory stal za mna ale przed nim jeszcze jego zona powiedzial do niej "a ta co?" A ona mu na to "w ciazy" i za chwile "ale stanelismy do kasy, mialo byc szybko a tu co"
|
#626 |
|
Zadomowienie
|
My u teściów, już po obiedzie
lezymy przed tv i się byczymy 😁 Vikunia - Niecierpie takiej zazdrości i podłości u ludzi!! 😖 jak tak można.. Być szczupłym ŹLE, być otyłym ŹLE. Oczywiste, że w ciąży kobiety są WIĘKSZE ale ja i tak udowodnie wszystkim, że po porodzie można wyglądać bardzo dobrze choćbym nie wiem co miała zrobić 😀 A teraz mam w tyłku opinie innych.. najważniejsze, że mąż nadal gwizda gdy mnie widzi w bieliźnie i cały czas jestem dla niego atrakcyjna ![]() Esor - Nie trzeba mieć skierowania na ktg moja ginekolog powiedziała że koło 10 kwietnia mam zadzwonić do szpitala i się umówić na ktg z początkiem maja, będę mieć co tydzień. A do ginekolog chodzę prywatnie 😀Efffpe - Ale jaja! Może jakaś pomyłka.. chyba, że im się coś w głowach poyebało 😀 ciekawe czy zadzwonią we wtorek. Bunnybe - Jakie urocze te trampeczki pod kolor butów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#627 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
"a tu co?" no jajco 😩 ludzie, ludziska.. Gdzie ta empatia 😦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Spalam... Długo nawet 😂 Boli mnie w środku.. Tak dziwnie.. Tak inaczej. No nic, leżę i nic nie zrobię. Oglądałam filmik na yt na kanale patitv o jej porodzie. Nie znam dziewczyny ale posłuchalam i jestem nastawiona bojowo do porodu 😁 poczytałam też wiele wpisów na internecie o pozycjach do porodu i mam zamiar jak najdłużej "nie leżeć" i rodzić w jak najbardziej siedzącej pozycji lub na czworaka od tyłu 😂😂 Wiadomo.. Plany, a rzeczywistość .. Heh. 😊 ale mniej się boję niż trzy dni temu. 😜 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#629 |
|
Rozeznanie
|
Pochwalę się jakie zakupy zrobiłam 😀😀 1491143067453.jpg1491143075802.jpg
Co prawda nie osobiście, ale ja tylko mogę oglądać gazetki i wysyłać Tz 😂 a na urodziny dostałam pieniądze od bliskich więc mam regał! Będzie stać obok łóżeczka 😍😍😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#630 |
|
Wtajemniczenie
|
Bunny super zakupy, naprawdę fajne trampeczki i skarpetki
ja mam dziś gorszy dzień, nie wyspałam się, bo w nocy to drętwiała mi ręka, to bolał brzuch, to chciało się siku, to bolała lewa noga (która mi puchnie), to musiałam się przekręcać z boku na bok, a to trudne kiedy w nogach śpi psinka a obok brzucha kicia a spojenie boli... rano zdenerwował mnie mąż, nie lubię go o nic prosić, ale teraz czasem muszę i zrobił to z taką łaską że aż mi przykro, tak czasem ma, że raz jest kochany i widać że z ochotą np. zrobi mi herbatę a czasami potrafi mi coś rzucić na zasadzie "masz i się odwal", to mega przykre. oj nie lubię tego stanu bycia zależnym od kogoś... ![]() pogoda u nas też nie bardzo. oglądam Twoja Twarz brzmi znajomo (powtórkę z wczoraj), bo wczoraj wieczorem nie dałam już rady. wczoraj taki fajny dzień a dziś do d... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

takze teraz jestem w 37 tc (36t4d). 

jakiego ja mam wspaniałego męża.. jak to on mówi "takiego to ze świecą szukać" no i ma całkowita rację! 

🏻 zobaczymy hihi 

ale tylko jedna, bo druga dopiero we wtorek mi gratuluje nowego tygodnia.
"moja ciąża" tak? 

pieknie uroslam

i jeszcze mozecie byc ze mnie dumne bo poszlam do kasy pierwszeństwa a tam moze z 5 par takich starszych malzenstw z pelnymi wozkami a ja mialam tylko 2 rzeczy wiec poszlam na poczatek kolejki i mowie z uśmiechem ze chcialabym skorzystac z pierwszenstwa