Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-02, 19:35   #3961
nyna91
Raczkowanie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez _laurka Pokaż wiadomość
He he no to w wątku będzie już trzech Leonów , chyba że którejś plany się zmienią 😊

Ja właśnie wracam ze spotkania, na szczęście obyło się bez akcji typu stop bo nie wytrzymam i się zesiusiam. Dzielnie dałam radę, aczkolwiek korzystałam z każdej nawet przypadkowo spotkanej toalety
Możesz być dumna z siebie i swojego pęcherza wobec tego nagadana i zadowolona?

Jak przeczytałam Mężowi o trzecim Leonie na wątku to powiedział, że Zawodowiec będzie tylko jeden Leon Zawodowiec i nasze nazwisko idealnie się komponuje
nyna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 19:39   #3962
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
He he no to w wątku będzie już trzech Leonów , chyba że którejś plany się zmienią 😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Ja właśnie wracam ze spotkania, na szczęście obyło się bez akcji typu stop bo nie wytrzymam i się zesiusiam. Dzielnie dałam radę, aczkolwiek korzystałam z każdej nawet przypadkowo spotkanej toalety

Jestem z Ciebie mega dumna

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 19:54   #3963
_laurka
Raczkowanie

Ha ha 😊 dziękuję dziewczyny.
Tak nagadana mieliśmy spotkanie poza miastem u kumpeli która w lutym urodziła. Takie maleństwo oczywiście wszyscy kazali mi ślę przyzwyczajać i bawić maleństwo, które jest naprawdę wymagające. Nie chce skubana sama leżeć cały czas na rękach więc mam nadzieję że moje maleństwo będzie bardziej wyrozumiałe dla mamusi.
I powiem wam że taki cały dzień poza domem bez możliwości położenia ślę na kanapie dało mi troszkę w kość

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 20:04   #3964
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Możesz być dumna z siebie i swojego pęcherza wobec tego nagadana i zadowolona?

Jak przeczytałam Mężowi o trzecim Leonie na wątku to powiedział, że Zawodowiec będzie tylko jeden Leon Zawodowiec i nasze nazwisko idealnie się komponuje
My też rozważaliśmy Leona, ale ostatecznie będzie Tadeusz, po dziadku (i pradziadku) Serenely, możesz mi wpisać Tadeusza
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 20:17   #3965
_laurka
Raczkowanie

My jeżeli będzie chłopiec to wachamy się między Leonem a Aleksandrem. Jak będzie dziewczynka to wielka niewiadoma. Podoba nam się Blanka obojgu a mi strasznie Gabriela , ale Tż mówi że będzie wyzywana Gabrycha .
Więc od środy jak poznamy płeć będziemy intensywnie myśleć

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 20:53   #3966
admirable
Zakorzenienie

Hej dzisiaj spędziliśmy dzień na spacerach. Na obiad zrobiłam naleśniki z mascarpone i truskawkami, chyba jutro zrobie ponownie bo dalej o nich myślę 😍
Z chrupiących imion najbardziej chciałam Antka (tz nie zgadza się ze względu na Macierewicza). Zastanawiam się nad Aleksandrem ale to jeszcze nie postanowione

admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 21:25   #3967
diablica80
Zakorzenienie

Jezusie ale mam ADHD w brzuchu. Połowa ciąży a ja się czuje jak w 30 tygodniu tak mi brzuch skacze. Aż się boję co będzie później 😂😂😂

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 21:38   #3968
bianca30
Raczkowanie

Malo jest nas, ktore nie znaja plci malenstwa. Ale juz niedlugi. 😆✊

Ja z kolei nie mam koncepcji imienia dla chlopca. Bede miala z tym problem.

Pogoda w ten weekend byla cudowna. Szkoda, ze w drugiej polowie tyg ma byc ochlodzenie.
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 22:15   #3969
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
Oriane, chyba nie zawsze czuć jak szyjka sie skraca. Znajoma poszła na rutynowa wizytę i prosto z niej do szpitala, nie czula, ze dzieje sie cos złego. Ja miałam troche inna sytuacje, moja szyjka sie nie skracala, ale w 32 tc zaczęło mnie tak jakby uciskac na dole i twardnieć brzuch, kilka dni leżałam, bo dziecko sie obnizylo bardzo. Czułam ze cos jest nie tak.

Pytani do mam mających starszedzieci: Dźwigacie je w ciąży?

Ja noszę normalnie
W chuście to nawet po pare godzin mi sie zdarza jak mamy cos do załatwienia na miescie a wózka mi sie nie chce tarabanic po schodach

Ufffff jak dobrze ze za duzo nie naprodukowalyscie

Julek juz dzisiaj nie miał gorączki, wczoraj dostaliśmy wyniki jego badań wieczorem i ja totalnie zeschizowalam bo leukocyty miał duuuuuuuuzo poniżej normy i juz sobie wkrecalam białaczki i inne tego typu, ale skonsultowaliśmy na czacie Medicoverowskim z lekarzem i powiedziała ze takie wyniki sa typowe gdy organizm walczy z infekcja wirusowa i zeby powtórzyć za jakiś czas i zobaczyć czy poziom leukocytów wrócił do normy.

Za to jestem troche dumna z siebie bo bez przerwy słucham jaki to Julek jest drobniutki i powinnam go podtuczyć ale żelazna ręka trzymam jego dietę bo tatuś w jego wieku ważył jakies 16 kg i do dzisiaj boryka sie z nadwaga. Ale wiadomo jak sie słucha non stop to zasieją ziarno watpliwości i bałam sie ze moze Julek faktycznie ma jakaś anemię, ze zle go karmie czy co, ale gdzie tam! Hemoglobina, czerwone krwinki i hematokryt piękne! Książkowe Wiec chyba każdej z babć dam te wyniki zeby sobie do lodówki przyczepiły i dały mi święty spokój.

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 22:23   #3970
bianca30
Raczkowanie

Ja mam jeszcze pytanie gdzie mozna znalezc ta liste dot. wyprawki, ktora kiedys zrobila Martoolka? Czy daloby rade umiescic ja na pierwszej stronie? Jestem jakas taka malo zorganizowana i ogarnieta a przydaloby sie z pomoca takiej super listy zaczac cos kupowac i odhaczac powoli. Oczywiscie po polowkowych...

Bede wdzieczna za namiary na te liste.

Bylo juz pytanie o L4 a teraz mam pytanie o macierzynski. Czy kazda z Was zamierza korzystac z calego rocznego urlopu? Czy jest moze ktos kto chce lub musi (ze wzgledow zawodowych, finansowych itp) wrocic do pracy wczesniej?
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 23:04   #3971
oriane
Rozeznanie

Ja będę brała 100% macierzyńskiego i potem 60% rodzicielskiego bo lepiej wychodzi finansowo przy bliźniakach. Jak będę miała możliwość i ochotę to kto wie, może się skuszę na jakąś 1/4 etatu, żeby nie wypaść z obiegu.

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 23:10   #3972
aneta_91
Zakorzenienie

Dobry wieczór Gaduły

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Dziewczyny a tak w ogole to ktore sa juz na l4?

Ja! Od styczniowego epizodu z omdleniem w łazience.

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
To tak jak ja. Tylko ze ja mam chyba cos z glowa bo mam z tym problem wpadlam w panike ze wypadam z obiegu...

Też tak miałam, ale wyleczyłam się z tego. 'Karierę' można zrobić zawsze, a na dziecko nie jest tak prosto się świadomie zdecydować. Ja się bardzo cieszę z takiego obrotu sprawy, bo rodzina jest dla mnie najważniejsza i naprawdę doceniam to co mam i że już niedługo będzie nas troje Ba, już jest a np moi znajomi-rówieśnicy co z tego jak się pną po szczeblach 'kariery', mając doświadczenie, kontakt z branżą, jak życie osobiste kuleje...są na odległość ze swoimi partnerami, bez zaręczyn, w długoletnich związkach, bez planów na wspólne zamieszkanie czy coś...Ja wiem, że każdy ma inne priorytety, grunt to być szczęśliwym, pamiętając że nie można mieć w życiu wszystkiego

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
Ja niestety nie mam dobrych wieści. Wczoraj byłam na kolejnej kontroli, pogorszenie, po tygodniu leżenia szyjka jeszcze bardziej rozwarta, w kształcie lejka, od razu szpital..
Na razie dostałam relanium, nospę, kontynuuje luteinę, no i ogólnie załamana. W tym przypadku nie wchodzi w grę pessar czy zszycie, więc może się wszystko wydarzyć..
Jeśli internetu wystarczy to postaram się czasem odezwać.

Kochana, i modlitwa lecą do Ciebie i Maluszka! Będzie dobrze, musi być i maleństwo wytrzyma do bezpiecznego terminu! Głęboko w to wierzę, trzymaj się i oddzywaj w miarę możliwości

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Hania waga szacowana 260g, dl stopy 3cm, cialko od czubka glowy do dupki 14 cm

Szyjka 4,2cm

Podobno jest bardzo ladna strasznie sie krecila, zrobilismy kolejke ;p[/URL]
Super !

Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na usg połówkowym. Dzidziuś zdrowy!!! Badalo mnie dwóch lekarzy i nie widza nic niepokojącego. Jak powiedzialam, ze w kolejnej ciazy mam niskie białko pappa, to pierwsze pytanie było o nadcisnienie i stan przedrzucawkowy...takze ciśnienie mierzyć i brać Acard, to może się powtórzyć. Oby nie wcześniej niż w pierwszej ciazy...

Ja kupuje ubranka od 62. Corka miala 59 cm i wazyla 4100(poród sn&#128513. Od razu ubieralam jej 62, jak miala miesiąc to 68.
Super wieści!

Cytat:
Napisane przez felice_k Pokaż wiadomość
Dziewczyny pewnie już był wątek o wózkach także sorry jeśli powtarzam ale czy któraś może coś powiedzieć na temat firmy bebetto? Ten , który załączyłam jest całkiem fajny wizualnie.
Cytat:
Napisane przez MademoiselleB Pokaż wiadomość
moi znajomi od lipca używają bebetto nico i są bardzo zadowoleni. Jedyna uwaga jaką mają to, że idąc łatwo można dotknąć tego przycisku, żeby koło się wypięło, ale to chyba taka uwaga na wyrost bo się to im jeszcze nigdy nie zdarzyło
Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Ja mam bebetto holland (2015r) i jestem zadowolona, siostra tez ma bebetto ale jakiś nowszy model z 2016 torino chyba i tez nie narzeka.
Mi się bebetto torino podoba w tym kolorze czerwony/bordo-szary Mężowi się spodobał ostatnio quinny mood. Ktoś coś wie na ten temat? Głównie chodzi mi o zalety, bo mi się ani wizualnie nie podoba, ani szerokość gondoli chociażby. A mojemu Mężowi się wizualnie nawet podoba, bo jest taki jak on to mówi 'inny' a nie klasyczny. Dla Męża to każdy wózek jest taki sam na wygląd, czy to bebetto czy tutek, żadna różnica jedynie w kolorach.

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a tak z ciekawości czy skracanie się szyjki jakoś czuć, coś boli? Boję się tego jak ognia jak mi gin mówiła, że tak może częściej być między 21, a 26 tyg ciąży.
Podobno często szyjka nie daje żadnych objawów.

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mam do was pytanie. Jakie są wasze brzuchy w dotyku? Bo mój jest raczej taki twardy, ale nie ja kamień. To moja pierwsza ciąża i nie mam porównania jaki zwykle jest, nie dotykałam też nigdy brzucha żadnej ciężarnej Przed ciążą miałam pod pępkiem lekki tłuszczyk więc był mięciutki i tak się przyzwyczaiłam Brzuch mnie nie boli i jest cały czas taki właśnie twardszy odkąd urósł. Czasami jak się zmienia to jest wtedy dużo twardszy i jak wezmę np no-spę czy espumisan to znowu jest taki jak był, ale nigdy mięciutki. Lekarze przykładając sondę usg nigdy nic nie mówili, że coś nie tak
Ja ostatnio nawet do Męża mówiłam że brzuch ciążowy jest zupełnie inny niż taki z przytycia. Ciążowy jest taki napięty, naciągnięty, a z przytycia taki flaczek Mój jest taki jakby ta skóra była naciągnięta, ale nie jest taki twardy jak kamień, ale mięciutki też nie. Dopóki mnie nie kłuje, nie boli, nie niepokoi mnie to
Stary 2017-04-02, 23:23   #3973
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
My też rozważaliśmy Leona, ale ostatecznie będzie Tadeusz, po dziadku (i pradziadku) Serenely, możesz mi wpisać Tadeusza
Mam dziadka Tadeusza

Moj Adaś, tak jak mój tata i brat TZ.

A Hanie w rodzinie mamy jedna cioci, starsza, wspaniala, elegancka, taktowna, zadbana, przesympatyczna kobieta!

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 01:13   #3974
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Mam dziadka Tadeusza

Moj Adaś, tak jak mój tata i brat TZ.

A Hanie w rodzinie mamy jedna cioci, starsza, wspaniala, elegancka, taktowna, zadbana, przesympatyczna kobieta!

Adam też mi się podoba A ja znów na nocnej warcie z piesełami
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 03:46   #3975
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Adam też mi się podoba A ja znów na nocnej warcie z piesełami
A ja znow spac nie mogę w nocy. Przy okazji dziecięcie tez soe obidzilo i mi kopy sprzedaje z lewej strony.

Stary 2017-04-03, 07:41   #3976
malenka1889
Zadomowienie

Dzień dobry 😊

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-04-03, 07:46   #3977
Hanala
Zadomowienie

Dzien dobry

Stary 2017-04-03, 07:47   #3978
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Gaduły

Ja! Od styczniowego epizodu z omdleniem w łazience.

Też tak miałam, ale wyleczyłam się z tego. 'Karierę' można zrobić zawsze, a na dziecko nie jest tak prosto się świadomie zdecydować. Ja się bardzo cieszę z takiego obrotu sprawy, bo rodzina jest dla mnie najważniejsza i naprawdę doceniam to co mam i że już niedługo będzie nas troje Ba, już jest a np moi znajomi-rówieśnicy co z tego jak się pną po szczeblach 'kariery', mając doświadczenie, kontakt z branżą, jak życie osobiste kuleje...są na odległość ze swoimi partnerami, bez zaręczyn, w długoletnich związkach, bez planów na wspólne zamieszkanie czy coś...Ja wiem, że każdy ma inne priorytety, grunt to być szczęśliwym, pamiętając że nie można mieć w życiu wszystkiego
Swieta racja w tym co piszesz, ale jednak obawy zawsze sa

Dzis musze o tym fakcie powiadomic... : ]
Maila juz przekierowalam na kumpele.
Jem sniadanko i staram sie oswoic z nowa sytuacja
Jestem pracoholikiem maz poszedl do pracy a ja mu zazdroszcze no masakra....

Stary 2017-04-03, 07:56   #3979
_km
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MademoiselleB Pokaż wiadomość
mi Pani doktor kazała jeść nawet 3 tabletki dziennie magnezu jak brzuch będzie twardy.
To u mnie rekord - w 15 tygodniu zalecił nospę 5 razy dziennie

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Cytat:
My jeżeli będzie chłopiec to wachamy się między Leonem a Aleksandrem. Jak będzie dziewczynka to wielka niewiadoma. Podoba nam się Blanka obojgu a mi strasznie Gabriela , ale Tż mówi że będzie wyzywana Gabrycha .
Więc od środy jak poznamy płeć będziemy intensywnie myśleć

U nas Gabrycha mówi się na Bożenę vel pitynkę
_km jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:06   #3980
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _km Pokaż wiadomość
To u mnie rekord - w 15 tygodniu zalecił nospę 5 razy dziennie

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

U nas Gabrycha mówi się na Bożenę vel pitynkę
Haha!! Dobre

Stary 2017-04-03, 08:08   #3981
malenka1889
Zadomowienie

Kciuki za wizyty dzisiejsze 😘

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-04-03, 08:11   #3982
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Kciuki za wizyty dzisiejsze 😘

Wysłane za pomocą mTalk
Wlasnie, powodzenia dziewczyny! o ktorej macie wizyty?

Stary 2017-04-03, 08:27   #3983
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Ja miałam wielkie plany juz na studiach, pobralismy się na mojej magisterce, chcialam przed skonczeniem studiow zajsc w ciaze i urodzic. Dziecko mialo isc do żłobka po pół roku, a ja mialam zaczac pracowac zaraz po studiach. Życie mnie zaskoczyło i bylo zupelnie inaczej. Nie moglam malego zostawic, bo potrzebowal wiecej opieki niz przecietne dziecko. Potem poszlam do pracy i sie okazalo, ze jestem w ciazy z drugim, ze wzgledu na ciaze zagrozona od razu l4. Takze kariery nie zrobilam. Drugie dziecko okazalo sie miec milion alergii, astme, pierwsze nadal potrzebowalo wsparcia, sie okazalo ze nawet wiekszego niz przypuszczalismy. Wiec trzeba bylo zostac znow w domu dluzej Jak sie udalo wyjsc na prosta, to pracowalam. Młody potem mial rozne akcje, wiec pobyty w szpitalu, milion badan. Juz nawet nie liczylam, ze w pracy mnie zostawia. Bo non stop jakies l4 na dzieci. Nie mam nikogo kto by zostal z nimi w potrzebie, a przypadkowa osoba to byc nie mogla ze wzgledu na ich przypadlosci. Ba nie wiedzialam jak bedzie z przedszkolem, bo byly problemy, zeby dzieci mogly w nim zostac. Jakos sie uspokoilo. W miedzyczasie propozycja innej pracy, super, tu juz posprzatalam po sobie, papiery w toku. No i sie okazalo ze jestem w ciazy
Także już się nauczyłam, że niczego sobie nie mozna w zyciu zaplanować na 100%.
Ale nie żaluje niczego, mam wspaniałe dzieciaki, rodzine. Teraz bedzie wieksza po prostu. Moze nie zrobie juz super, hiper kariery. Po macierzynskim zostane na lodzie, no ale bywa. Byc moze moglam inaczej postepowac, ale tego co dałam dzieciom nikt inny by nie dal, nawet za grube pieniadze. Mam takie a nie inne priorytety, ktore sie zmienily po prostu

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:34   #3984
biedro87
Zadomowienie

Dzień dobry 😀
Moj tz jest Piotr Tadeusz, jego ojciec Tadeusz Piotr, dziadek Piotr Tadeusz i tak od kilku pokolen. Zamierzamy złamać te tradycje, na szczęście nikt nie nalega z tym Tadeuszem. Tesc nie żyje ponad 20 lat, wiec tym bardziej pasuje by nasz syn mial na imię Tadeusz, bedzie Jan Tadeusz (chyba).
Natalia, imię starszej córki,jest po mojej babci.

Moj synek chyba tez ma adhd i nie wiem kiedy sypia,bo bryka cały czas od kilku dni😀

Zamawiałyście jakieś fajne legginsy ciążowe z allegro? Bo musze cos kupić, nie mam w czym chodzić po domu. Mam jedne z Rossmana, chce mniej rajstopowate.
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:36   #3985
diablica80
Zakorzenienie

Judka wspaniała mama z Ciebie

Życie zawsze weryfikuje nasze plany.
U mnie sytuacja wprawdzie trochę inna - z Młodym jestem na początku macierzyństwa tak naprawdę no ale w październiku ściągnęli mnie do pracy (miałam jeszcze kupę zaległego urlopu do wykorzystania ale zrezygnowałam z tego) a w grudniu okazało się, że znowu w ciąży jestem - także no

Edytowane przez diablica80
Czas edycji: 2017-04-03 o 08:39
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:46   #3986
admirable
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Ja miałam wielkie plany juz na studiach, pobralismy się na mojej magisterce, chcialam przed skonczeniem studiow zajsc w ciaze i urodzic. Dziecko mialo isc do żłobka po pół roku, a ja mialam zaczac pracowac zaraz po studiach. Życie mnie zaskoczyło i bylo zupelnie inaczej. Nie moglam malego zostawic, bo potrzebowal wiecej opieki niz przecietne dziecko. Potem poszlam do pracy i sie okazalo, ze jestem w ciazy z drugim, ze wzgledu na ciaze zagrozona od razu l4. Takze kariery nie zrobilam. Drugie dziecko okazalo sie miec milion alergii, astme, pierwsze nadal potrzebowalo wsparcia, sie okazalo ze nawet wiekszego niz przypuszczalismy. Wiec trzeba bylo zostac znow w domu dluzej Jak sie udalo wyjsc na prosta, to pracowalam. Młody potem mial rozne akcje, wiec pobyty w szpitalu, milion badan. Juz nawet nie liczylam, ze w pracy mnie zostawia. Bo non stop jakies l4 na dzieci. Nie mam nikogo kto by zostal z nimi w potrzebie, a przypadkowa osoba to byc nie mogla ze wzgledu na ich przypadlosci. Ba nie wiedzialam jak bedzie z przedszkolem, bo byly problemy, zeby dzieci mogly w nim zostac. Jakos sie uspokoilo. W miedzyczasie propozycja innej pracy, super, tu juz posprzatalam po sobie, papiery w toku. No i sie okazalo ze jestem w ciazy
Ale nie żaluje niczego, mam wspaniałe dzieciaki, rodzine. Teraz bedzie wieksza po prostu. Moze nie zrobie juz super, hiper kariery. Po macierzynskim zostane na lodzie, no ale bywa. Byc moze moglam inaczej postepowac, ale tego co dałam dzieciom nikt inny by nie dal, nawet za grube pieniadze. Mam takie a nie inne priorytety, ktore sie zmienily po prostu
Podoba mi się to co napisałaś, pewnie codziennie patrząc na swoje dzieci będziesz miała poczucie, że dobrze wybrałaś. Pewnych rzeczy nie da się już naprawić po czasie. A kariera karierą, może być lub nie a rodzina zawsze będzie przy Tobie. klask i:
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:49   #3987
Hanala
Zadomowienie

Judkama

Stary 2017-04-03, 09:00   #3988
judkama
Zakorzenienie

Dziewczyny miło mi
Aczkolwiek juz usłyszałam, że robię sobie dzieci, bo nie chce sie mi pracowac O ja głupia Teraz tylko czekam, aż ktoś zarzuci podobnym tekstem. Na szczęście mam obrotnego TZ, bo bez jego wsparcia i po prostu pracy, byłoby po prostu ciężko.
Z drugiej strony nie potępiłabym nikogo kto by wybrał pracę, bo każdy ma inna sytuację i czasem się nie ma wyjścia po prostu.

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 09:48   #3989
Kurcia007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Ja do tych pracusiów należę... myślę, że do końca maja dam radę pracować
ja 16 maja mam koleją wizytę więc wtedy poprosze już
Kurcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 10:01   #3990
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Judkama, dzięki za te słowa. Przeczytałam sobie i trafiło to do mnie, bo panikuje jak to będzie i kiedy wroce do aktywności zawodowej, bo latka lecą,rynek trudny a w planach byłaby docelowo dwójka dzieciaczków.
Jesteś super mamą i praca, którą wkładasz w wychowanie ich jest bezcenna.

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości