Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-01, 14:55   #1531
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII

Cytat:
Napisane przez natkaa Pokaż wiadomość
Dziewczynki, czy któraś z Was miała styczność z marką En Douce Heure i ich dezodorantami (mandarynkowym lub rozmarynowym)? Lubię Pony, ale szukam czegoś w sztyfcie: http://maurelii.pl/pl/c/dezodoranty/30

I drugie pytanie, czy ten sklep jest ok?
Kurde zaciekawilo mnie to 😀

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 18:01   #1532
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII

Cytat:
Napisane przez Korah Pokaż wiadomość
Witamy, napiszesz, co Ci się mniej więcej sprawdza z naturalnej pielęgnacji, a co nie
Nie wypróbowałam jeszcze zbyt wielu naturalnych gotowych kosmetyków, ale swego czasu zamawiałam dużo półproduktów.
Moim hitem są oleje, które stosuję zamiast kremu do twarzy na noc, ale też na włosy czy paznokcie - głównie awokado, kiełki pszenicy i śliwka. Super sprawdza się u mnie też kwas hialuronowy 1,5%, spirulina i peeling enzymatyczny z enaturalne.
W kategorii makijażu obecnie ograniczam się do podkładu kryjącego z Anabelle Minerals, który zaczęłam używać kilka lat temu i mam już kolejne opakowanie. W tej chwili dumam nad jakimś tuszem do rzęs z przyjaznym składem.
Jeśli chodzi o gotowe produkty, to używam głównie Alterry (żele pod prysznic, szampony, dezodoranty), ale chyba bardziej z przyzwyczajenia i wygody, niż jakiejś wielkiej miłości.

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-04-01, 22:44   #1533
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Nie wypróbowałam jeszcze zbyt wielu naturalnych gotowych kosmetyków, ale swego czasu zamawiałam dużo półproduktów.
Moim hitem są oleje, które stosuję zamiast kremu do twarzy na noc, ale też na włosy czy paznokcie - głównie awokado, kiełki pszenicy i śliwka. Super sprawdza się u mnie też kwas hialuronowy 1,5%, spirulina i peeling enzymatyczny z enaturalne.
W kategorii makijażu obecnie ograniczam się do podkładu kryjącego z Anabelle Minerals, który zaczęłam używać kilka lat temu i mam już kolejne opakowanie. W tej chwili dumam nad jakimś tuszem do rzęs z przyjaznym składem.
Jeśli chodzi o gotowe produkty, to używam głównie Alterry (żele pod prysznic, szampony, dezodoranty), ale chyba bardziej z przyzwyczajenia i wygody, niż jakiejś wielkiej miłości.

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Peeling e naturalne mam na swojej wish liście A którą masz wersję, bo jest ich kilka
Annabelle to jedyne minerały, jakie mi odpowiadają, też używam kryjącej formuły
Z Alterry lubię tylko szampon kofeinowy, odżywkę i maskę do włosów, serum do twarzy i to by było na tyle Ale skoro już o Rossmannie mowa, to zerknij sobie na szampony i odżywki Petal Fresh, hiciory

Dołączyłaś już do wątku, więc na Alterze się nie skończy, tutaj są same kusicielki, zaraz jakaś znajdzie na to rozwiązanie

Korah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 22:56   #1534
Sicilia
Zadomowienie

Cytat:
W tej chwili dumam nad jakimś tuszem do rzęs z przyjaznym składem.
To ja mogę Ci polecić SO Bio - teraz używam, już leci trzeci miesiąc i cały czas się dobrze sprawuje. Pogrubia i lekko wydłuża. Przy czym nie maluję dolnych rzęs, bo u mnie często tusze się rozmazują na dole.

naturalnie proste
Sicilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 23:07   #1535
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Persefona_12 Pokaż wiadomość
Czy Wasi mężczyźni stosują naturalne kosmetyki do golenia? Wkurza mnie, że mój mąż kupuje te durne pianki nivea czy coś, które mu wysuszają i tak suchą i podrażnioną skórę. Możecie coś polecić?
Mój facet też ma podobnie zimą, ale jemu to nie przeszkadza i też nie lubi się niczym smarować. Skoro jemu to nie przeszkadza, to ja też tematu nie drążę, bo i po co.

Cytat:
Ps. Przyszedł dziś deo Pony Hutchen
Zdaj relację
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 08:55   #1536
201708250935
Konto usunięte

Wybaczcie że tak wejdę z butami w dyskusję, ale czy ktoś używa Sylveco płynu lipowego i może potwierdzić że to nie jest wymyśl mojego nosa i oni faktycznie dodali do niego zapach? Mam stare i nowe opakowanie (stare sprzed 2 miesięcy, nowe sprzed 3 dni kupione) i stare nie pachnie niczym szczególnym a nowe już pachnie dla mnie jak zielona herbata (skład się nie zmienił)
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 09:23   #1537
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sicilia Pokaż wiadomość
To ja mogę Ci polecić SO Bio - teraz używam, już leci trzeci miesiąc i cały czas się dobrze sprawuje. Pogrubia i lekko wydłuża. Przy czym nie maluję dolnych rzęs, bo u mnie często tusze się rozmazują na dole.
O, dzięki Zastanawiam się jeszcze nad LilyLolo i Zuii Organic

Cytat:
Peeling e naturalne mam na swojej wish liście A którą masz wersję, bo jest ich kilka
Miałam ten z owoców tropikalnych w proszku (widzę, że jest jeszcze wersja żelowa)

Cytat:
Annabelle to jedyne minerały, jakie mi odpowiadają, też używam kryjącej formuły
A czym je nakładasz? Ja używam flat topa z hakuro, ale zastanawiam się nad tą ich gąbeczką w stylu beauty blendera, którą wypuścili jakiś czas temu.

Cytat:
Z Alterry lubię tylko szampon kofeinowy, odżywkę i maskę do włosów, serum do twarzy i to by było na tyle Ale skoro już o Rossmannie mowa, to zerknij sobie na szampony i odżywki Petal Fresh, hiciory
No właśnie widziałam, że o nich pisałyście Muszę się im przyjrzeć

Cytat:
Dołączyłaś już do wątku, więc na Alterze się nie skończy, tutaj są same kusicielki, zaraz jakaś znajdzie na to rozwiązanie
Jestem tego w pełni świadoma i już się boję
Stary 2017-04-02, 11:39   #1538
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Konto usunięte

Cytat:
W tej chwili dumam nad jakimś tuszem do rzęs z przyjaznym składem.
Ja polecam Avril- u mnie najlepiej się sprawdził, a przerobiłam ich naprawdę wiele
Cytat:
Napisane przez Sicilia Pokaż wiadomość
Z efektu byłam zadowolona, ale jednak robił mi pandę, pomimo, że też nie maluję dolnych rzęs.

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
Wybaczcie że tak wejdę z butami w dyskusję, ale czy ktoś używa Sylveco płynu lipowego i może potwierdzić że to nie jest wymyśl mojego nosa i oni faktycznie dodali do niego zapach? Mam stare i nowe opakowanie (stare sprzed 2 miesięcy, nowe sprzed 3 dni kupione) i stare nie pachnie niczym szczególnym a nowe już pachnie dla mnie jak zielona herbata (skład się nie zmienił)
Używam właśnie teraz opakowanie zakupione jakieś 3 miesiące temu i zapach jest dość delikatny, ziołowy, ale szybko znika; nie wiedziałam, że zmienili skład- nie cierpię tych sztucznych zapachów od Sylveco, zwłaszcza winogronowego Vianka Ciekawe co tam zmajstrowali przy tym micelu- bardzo go lubię/lubiłam? Aż zerknę sobie na skład
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 13:08   #1539
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
Miałam go raz w życiu, zaraz, jak wszedł jako nowość. Pamiętam, że pachniał delikatnie lipą, ale to nie był czysto lipowy zapach, tylko mieszały się po prostu zapachy składników kosmetyku, a ta lipa tak lekko się tylko wybijała, ale generalnie zapach był nienachalny Możliwe, że po prostu zmienili dostawcę jakiegoś składnika, np. tej lipy, że jest bardziej aromatyczna.

Cytat:
Miałam ten z owoców tropikalnych w proszku (widzę, że jest jeszcze wersja żelowa)

A czym je nakładasz? Ja używam flat topa z hakuro, ale zastanawiam się nad tą ich gąbeczką w stylu beauty blendera, którą wypuścili jakiś czas temu.

No właśnie widziałam, że o nich pisałyście Muszę się im przyjrzeć

Jestem tego w pełni świadoma i już się boję
Tak, jest wersja żelowa, ale jest też druga w proszku "ananas papaja", różni się składem, jest bardziej glinkowa i nie ma alg. Dzięki za info, pewnie skuszę się na ten tropikalny w większej pojemności, a ten drugi wezmę mniejsza porcję na spróbowanie. Do tej pory miałam tylko podobny peeling z Biocosmetics, ale ma nieco słabszy skład, jakieś niefajne dodatki, e-naturalne są naturalniejsze, jednak pomimo tego bardzo mi się tamten podobał w działaniu.

Minerały nakładam flat topem też Annabelle, bardzo dobry pędzel, w pełni mi odpowiada Nie mam jednak porównania z Hakuro, ale na pewno jest dużo lepszy od flat topa Amilie.

Z Rossa też polecam niektóre kosmetyki dziecięce, mydełko Babydream, olejek dla mam "Fur Mama" Babydream też jest hitem nie tylko dla kobiet w ciąży.

Nie bój się, my się tu nawzajem wspieramy w każdym aspekcie, na nas możesz zawsze liczyć, także wsparcie gwarantowane w razie jakiejkolwiek niedoli, poza finansową, ale oczywiście współczucia nigdy nam nie brakuje dla wychudzonych portfeli naturaloholiczek, a to też wsparcie, nieprawdaż?

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-04-02 o 13:10
Stary 2017-04-02, 13:25   #1540
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Daj znać o kolorówce, czy się sprawdza Od dawna kusi mnie Tusz Avril.
Ja po tuszu Avril mam pandę pod oczami. Dolnych rzęs nie maluję.
Stary 2017-04-02, 13:46   #1541
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Tak, pamiętam, że o tym pisałaś . Ja raczej nie mam problemów z utrzymywaniem się mascar, bo pudruję powieki, czasem zdarzy się, że jakaś się odbija na dolnej powiece, ale to malutko i po wielu godzinach od aplikacji, nie pamiętam, żebym kiedykolwiek miała "pandę". Na razie mam inne tusze (nienaturalne), więc nie spieszy mi się z zakupem, ale on jest najwyżej w hierarchii, jeśli chodzi o naturalne tusze "do kupienia", wygrywa z innymi ceną, a dobrych opinii też mu nie brakuje, m.in. że porządnie podkreśla rzęsy, a to dla mnie ważne, bo "naturalny" efekt, w sensie samego zabarwienia rzęs mnie nie interesuje, a niestety, wiele naturalnych tuszy daje słabiutki efekt, jednym taki w pełni odpowiada, ja lubię mocno wydłużone i pogrubione rzęsy.

Testuję tonik Santaverde od Sylwiusaki, bardzo fajna skóra jest po nim, miła w dotyku, gładziutka, czuć w nim aloes, tonik jest bardzo lekki, błyskawicznie się wchłania do matu, żadnego lepienia nie pozostawia, ale też póki co nie czuję żeby tonizował, ani tym bardziej nawilżał, na pewno trzeba po nim coś nałożyć.

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-04-02 o 13:54
Stary 2017-04-02, 14:28   #1542
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Wygląda więc na to, że każdy musi po prostu trafić na "swoją" maskarę metodą prób i błędów i tylko od szczęścia zależy czy to będzie wcześniej, czy później

Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Czas edycji: 2017-04-02 o 14:35
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 20:10   #1543
arisah
Raczkowanie

cześć dziewczyny. czytam Was już jakiś czas i nadszedł moment ujawnienia. potrzebuje waszej pomocy. Ja również zachwyciłam się szamponem petal f. i zbliża się nieuchronnie czas zainwestowania w nową butelkę zainteresowała mnie bardzo ta wersja http://www.rossmann.pl/Produkt/Petal...ml,388506,7132 jednak nigdzie nie mogę go znaleźć. I tu pojawia się moje pytanie czy gdzieś się z nim spotkałyście?
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 21:45   #1544
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny. czytam Was już jakiś czas i nadszedł moment ujawnienia. potrzebuje waszej pomocy. Ja również zachwyciłam się szamponem petal f. i zbliża się nieuchronnie czas zainwestowania w nową butelkę zainteresowała mnie bardzo ta wersja http://www.rossmann.pl/Produkt/Petal...ml,388506,7132 jednak nigdzie nie mogę go znaleźć. I tu pojawia się moje pytanie czy gdzieś się z nim spotkałyście?
Witaj
Widziałam go dzisiaj w Galerii Echo w Kielcach, ale wzięłam sprawdzony już z tea tree
Czy ten Twój naprawdę spełnia obietnice producenta? Jakie masz włosy?

Czas edycji: 2017-04-02 o 22:16
Stary 2017-04-02, 21:59   #1545
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:
Widziałam w Galerii Mokotów w Warszawie.

Ze swojej strony mogę dodać, że kupiłam odżywkę PF Aloes i Citrus, ale ma okropny zapach! Jakby jakiś tani detergent do mycia łazienki o cytrusowym zapachu kupiłam też szampon z tej samej serii i ma zdecydowanie delikatniejszy zapach. Bardziej naturalny. To już druga odżywka PF, z której nie jestem zadowolona. Miałam kiedyś do włosów farbowanych ( z granatem chyba) i miała słabe działanie. Ta cytrusowa ma okropny zapach, co do działania na razie się nie wypowiem. Najlepsza była Hair rescue, ale ona też jest droższa (ok. 35 zł), włosy po niej naprawdę się wzmocnily.
Persefona_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 22:15   #1546
Konto usunięte

Cytat:

Ze swojej strony mogę dodać, że kupiłam odżywkę PF Aloes i Citrus, ale ma okropny zapach! Jakby jakiś tani detergent do mycia łazienki o cytrusowym zapachu kupiłam też szampon z tej samej serii i ma zdecydowanie delikatniejszy zapach. Bardziej naturalny. To już druga odżywka PF, z której nie jestem zadowolona. Miałam kiedyś do włosów farbowanych ( z granatem chyba) i miała słabe działanie. Ta cytrusowa ma okropny zapach, co do działania na razie się nie wypowiem. Najlepsza była Hair rescue, ale ona też jest droższa (ok. 35 zł), włosy po niej naprawdę się wzmocnily.
Dumałam właśnie nad tym szamponem i odżywką, ale w końcu nie wzięłam, bo nie spotkałam nigdzie opinii
Liczyłam, że będzie tam Boho, bo ten Rossmann przechodził lifting niedawno, ale nic z tego Widziałyście może gdzieś?

Czas edycji: 2017-04-02 o 22:18
Stary 2017-04-02, 22:44   #1547
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Brałam esencje Bacha i naprawdę działają. Powiem więcej, doktor zalecił mi wlewanie ich do wody pitnej osoby z naszej rodziny. Osoby, która emanowała bardzo złą, destrukcyjną energią. Tutaj to dopiero byłą odmiana, szok! Krople Bacha naprawdę działają, a te perfumy bardzo mnie zaciekawiły
Napiszesz coś więcej? Bardzo mnie zaciekawiłaś

Cytat:
Ps. Przyszedł dziś deo Pony Hutchen
No i, no i? Bo już prawie klikam

Cytat:
Napisane przez sylwiusaka Pokaż wiadomość
Fajnie, że trafiłaś z kremami. Ja ostatnio nic nie zmieniam w pielęgnacji podocznej. Serum konopne Dr Organic pod oczy super pielęgnuje, zastępuje mi krem, a na noc używam maści z papają
Co to za maść? Masz suchą skórę pod oczami?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 22:48   #1548
anula_ga
Zakorzenienie

Su, ja z kolei tego z tea tree nie mogę spotkać

Arisah, może niedługo znowu będzie dostępny w drogerii internetowej, wtedy zamów sobie przez neta, odbierzesz bez dodatkowych opłat we wskazanym przez siebie rossie.

Edytowane przez anula_ga
Czas edycji: 2017-04-02 o 22:55
anula_ga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 23:08   #1549
Konto usunięte

A w tkm wpadły w moje łapki 2 kremy z Novexpert (nareszcie trafiłam ): nawilżający Velvety Hydrobiotic Cream i złuszczający na noc The Peeling Night Cream, henna neutralna Logony oraz żel pod prysznic z granatem 500ml za 19,90 prosto z Florencji http://www.laflorentina.it/en/melograno/

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Napisane przez anula_ga Pokaż wiadomość
Su, ja z kolei tego z tea tree nie mogę spotkać

Arisah, może niedługo znowu będzie dostępny w drogerii internetowej, wtedy zamów sobie przez neta, odbierzesz bez dodatkowych opłat we wskazanym przez siebie rossie.
Szkoda, że nie wiedziałam, że szukasz- wzięłabym Ci
Stary 2017-04-02, 23:15   #1550
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:

Ja właśnie celowo nie kupiłam nic z tej cytrusowej serii, bo są opinie w internecie, że śmierdzi, dla niektórych do tego stopnia, że musieli przerwać stosowanie. Mam odżywkę do farbowanych oraz winogronową, moim zdaniem one są do siebie bardzo podobne, tylko zapachy inne, ta z granatem pachnie bardzo słodko czerwonymi owocami i długo się utrzymuje zapach na włosach, winogronowa ma taki średni zapach, nie jest zły, winogrona czuć i jakby mydło, ale zapach taki jakby wytrawny.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Co to za maść? Masz suchą skórę pod oczami?
To chyba tej maści próbkę mi przysłała, Pure by Phytocare papaya ointment with calendula Klik, będą testy

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-04-02 o 23:17
Stary 2017-04-03, 09:08   #1551
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie celowo nie kupiłam nic z tej cytrusowej serii, bo są opinie w internecie, że śmierdzi, dla niektórych do tego stopnia, że musieli przerwać stosowanie. Mam odżywkę do farbowanych oraz winogronową, moim zdaniem one są do siebie bardzo podobne, tylko zapachy inne, ta z granatem pachnie bardzo słodko czerwonymi owocami i długo się utrzymuje zapach na włosach, winogronowa ma taki średni zapach, nie jest zły, winogrona czuć i jakby mydło, ale zapach taki jakby wytrawny.

No właśnie ja z lenistwa nie sprawdziłam opinii
Z resztą u mnie w Rossie jest tylko seria Tea Tree, Aloes i Citrus, granat z acai no i winogronowa. Więc wyboru dużego nie ma
Ale całe szczęście zapach tej odżywki znika bardzo szybko. Dziś rano umyłam włosy, jest godz. 9 i nic nie czuję! Ale to żadnego zapachu na włosach
Stary 2017-04-03, 09:31   #1552
Persefona_12
Zadomowienie

[QUOTE=Miramej;72508612]

No i, no i? Bo już prawie klikam

QUOTE]

Musiałam sobie pomyśleć zanim napiszę cokolwiek, bo dużo opinii już jest o nim.
Najpierw zapach- zamówiłam małe opakowanie Blutenzauber oraz dwie próbki: Perfect Matcha i Fresh and Fruity. Od razu założyłam, że zapach Sweet Peach, Erlkonig i Wald Nebel nie są dla mnie, bo lubię świeże, ale kobiece zapachy kwiatowe, owocowe a także ziołowe. Nie było natomiast próbek Rock a Hula i Shibuya, które może uda mi się innym razem sprawdzić, bo też kuszą.
I tak: Fresh and Fruity w ogóle mi nie pasuje, zapach jest za słodki, na pewno nie fresh Blutenzauber jest fajny, kwiatowy, ale delikatny i z przyjemnością będę się nim maziać. Perfect Matcha podoba mi się równie bardzo i nie wiem, który bardziej ; Na pewno jest świeży a zarazem słodki, ale w taki delikatny sposób. Te zapachy są naprawdę bardzo przyjemne i skomponowane świetnie.
Działanie: maziałam się w sobotę i niedzielę tylko z rana. Weekend był pracowity, bo sobota upłynęła mi na pracy w ogrodzie i domu. Niedziela na drobnych pracach domowych a popołudnie w odwiedzinach u znajomych i muszę przyznać, że przez cały ten czas nie odczułam żadnego brzydkiego zapachu. Mało tego mam wrażenie, że wydzielanie potu też było niewielkie (w porównaniu do deo, które używałam ostatnio a był to słaby Crystal Essence i Isana Med.) Na pewno czułam się komfortowo, nawet u znajomych pod koniec dnia. Oczywiście nie ma teraz wysokich temperatur i zobaczę jakie będzie działanie w cieplejszym okresie. No i jak sprawdzi się w pracy, bo spotkania, wyjazdy itp. zawsze sprawiały, że pociłam się więcej Póki co jestem zadowolona na maksa z zakupu.
Stary 2017-04-03, 09:42   #1553
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
No właśnie ja z lenistwa nie sprawdziłam opinii
Z resztą u mnie w Rossie jest tylko seria Tea Tree, Aloes i Citrus, granat z acai no i winogronowa. Więc wyboru dużego nie ma
Ale całe szczęście zapach tej odżywki znika bardzo szybko. Dziś rano umyłam włosy, jest godz. 9 i nic nie czuję! Ale to żadnego zapachu na włosach
Lepszy rydz, niż nic

Cytat:

Musiałam sobie pomyśleć zanim napiszę cokolwiek, bo dużo opinii już jest o nim.
Najpierw zapach- zamówiłam małe opakowanie Blutenzauber oraz dwie próbki: Perfect Matcha i Fresh and Fruity. Od razu założyłam, że zapach Sweet Peach, Erlkonig i Wald Nebel nie są dla mnie, bo lubię świeże, ale kobiece zapachy kwiatowe, owocowe a także ziołowe. Nie było natomiast próbek Rock a Hula i Shibuya, które może uda mi się innym razem sprawdzić, bo też kuszą.
I tak: Fresh and Fruity w ogóle mi nie pasuje, zapach jest za słodki, na pewno nie fresh Blutenzauber jest fajny, kwiatowy, ale delikatny i z przyjemnością będę się nim maziać. Perfect Matcha podoba mi się równie bardzo i nie wiem, który bardziej ; Na pewno jest świeży a zarazem słodki, ale w taki delikatny sposób. Te zapachy są naprawdę bardzo przyjemne i skomponowane świetnie.
Działanie: maziałam się w sobotę i niedzielę tylko z rana. Weekend był pracowity, bo sobota upłynęła mi na pracy w ogrodzie i domu. Niedziela na drobnych pracach domowych a popołudnie w odwiedzinach u znajomych i muszę przyznać, że przez cały ten czas nie odczułam żadnego brzydkiego zapachu. Mało tego mam wrażenie, że wydzielanie potu też było niewielkie (w porównaniu do deo, które używałam ostatnio a był to słaby Crystal Essence i Isana Med.) Na pewno czułam się komfortowo, nawet u znajomych pod koniec dnia. Oczywiście nie ma teraz wysokich temperatur i zobaczę jakie będzie działanie w cieplejszym okresie. No i jak sprawdzi się w pracy, bo spotkania, wyjazdy itp. zawsze sprawiały, że pociłam się więcej Póki co jestem zadowolona na maksa z zakupu.
Blutenzauber to mój ulubieniec, Perfect Matcha nie bardzo, Fresh & Fruity mi się podoba.

Moim zdaniem, na co już kiedyś uwagę zwróciła Mhm, latem naturalne dezodoranty sprawdzają się lepiej pod względem zmniejszenia pocenia i mam też porównanie, bo używałam w upały PH i sprawdzał się bezbłędnie, a teraz zimą też ok, ale nie idealnie. Po prostu w upały pod pachami jest bardziej sucho, bo wszystko od razu paruje i schnie, zimą człowiek poubierany, bluzki mokre, bo nie ma wentylacji pod pachą

Stary 2017-04-03, 09:43   #1554
arisah
Raczkowanie

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;72507017]Witaj
Widziałam go dzisiaj w Galerii Echo w Kielcach, ale wzięłam sprawdzony już z tea tree
Czy ten Twój naprawdę spełnia obietnice producenta? Jakie masz włosy?[/QUOTE]

Też mam tea tree. włosy mam cienkie i dość mało ich. Wydaje mi się że nieco dłużej utrzymują się świeże, dobrze myje i uwielbiam ten efekt lekkiego chłodzenia na skórze czuję takie ukojenie i dopieszczenie dzięki temu. dlatego też chciałam tej mięty spróbować czy też taki efekt będzie dawać, a żeby jednak jakąś odmianę wprowadzić
Cytat:

Łiiii będę tam w środę, jest nadzieja

właśnie rozważałam zakup tej cytrusowej odżywki też, to jeszcze to przemyślę. teraz używam tej z wiciokrzewem i słaba jest.
już pomijam fakt że na stronie ross jest napisane że to rozjaśniająca to pomyślałam że do mojego blondu spoko i nie zagłębiłam się w opisy, później dopiero doczytałam że to oczyszczająca dobra po zabiegach...
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 09:44   #1555
anula_ga
Zakorzenienie

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;72509102]A w tkm wpadły w moje łapki 2 kremy z Novexpert (nareszcie trafiłam ): nawilżający Velvety Hydrobiotic Cream i złuszczający na noc The Peeling Night Cream, henna neutralna Logony oraz żel pod prysznic z granatem 500ml za 19,90 prosto z Florencji http://www.laflorentina.it/en/melograno/

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Szkoda, że nie wiedziałam, że szukasz- wzięłabym Ci [/QUOTE]
Ty zawsze coś fajnego upolujesz!
Dziękuję Ci Kochana ale nie trzeba - mam rossa co krok i jak się uprę to znajdę na szczęście na razie mam parę szamponów na stanie.
Stary 2017-04-03, 11:37   #1556
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

Cytat:
Dziewczynki, czy któraś z Was miała styczność z marką En Douce Heure i ich dezodorantami (mandarynkowym lub rozmarynowym)? Lubię Pony, ale szukam czegoś w sztyfcie: http://maurelii.pl/pl/c/dezodoranty/30
Pony nie znam, ale testowałam już chyba wszystkie zapachy dr. Schmidts'a w słoikach i tak mnie to męczy, że zamówiłam w sztyfcie; i tu niespodzianka - sztyft jest znacznie gorszy w obsłudze niż krem
twardy i szorstki, można spokojnie odpuścić sobie depilację pach - ten dezodorant w swej wszechstronności powinien się z tym uporać

mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 13:12   #1557
Konto usunięte

Cytat:
Też mam tea tree. włosy mam cienkie i dość mało ich. Wydaje mi się że nieco dłużej utrzymują się świeże, dobrze myje i uwielbiam ten efekt lekkiego chłodzenia na skórze czuję takie ukojenie i dopieszczenie dzięki temu. dlatego też chciałam tej mięty spróbować czy też taki efekt będzie dawać, a żeby jednak jakąś odmianę wprowadzić

Łiiii będę tam w środę, jest nadzieja

właśnie rozważałam zakup tej cytrusowej odżywki też, to jeszcze to przemyślę. teraz używam tej z wiciokrzewem i słaba jest.
już pomijam fakt że na stronie ross jest napisane że to rozjaśniająca to pomyślałam że do mojego blondu spoko i nie zagłębiłam się w opisy, później dopiero doczytałam że to oczyszczająca dobra po zabiegach...
Chyba źle Cię zrozumiałam, bo myślałam, że masz już ten zalinkowany szampon i chcesz zainwestować w kolejną butelkę i nigdzie akurat go nie ma, dlatego prosiłam o opinię na jego temat (i nadal jestem ciekawa, więc jak już upolujesz, to skrobnij, proszę, parę słów o nim ). Ja miałam już dawno temu szampon cytrus i aloes, ale, chociaż zapach miał fajny i dobrze doczyszczał, to po jakimś czasie wysuszył mi włosy i w dodatku stały się jakieś oklapnięte, dlatego teraz zainteresowała mnie właśnie wersja z rozmarynem i mietą (chociaż- uwaga- rozmarynowy z Andalou, jak pisały dziewczyny, też im wysuszył, ale jest nadzieja, że PF okaże się lepszy ).

Cytat:
Ty zawsze coś fajnego upolujesz!
Dziękuję Ci Kochana ale nie trzeba - mam rossa co krok i jak się uprę to znajdę na szczęście na razie mam parę szamponów na stanie.

A tak, pomyślałam potem sobie, że pewnie masz stosowny zapasik na wypadek, gdyby akurat nie było pożądanego egzemplarza ; chociażby przez neta można sprowadzić do swojego rossa, o czym nie wiedziałam
Ale Boho nie mają nawet w sklepie internetowym (wczoraj pani z rossa, zagadnięta o Boho zrobiła wielkie oczy i stwierdziła, że najszybciej to w stolicy chyba można upolować ) Widziałaś może u siebie?
Stary 2017-04-03, 13:36   #1558
anula_ga
Zakorzenienie

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;72522687]

A tak, pomyślałam potem sobie, że pewnie masz stosowny zapasik na wypadek, gdyby akurat nie było pożądanego egzemplarza ; chociażby przez neta można sprowadzić do swojego rossa, o czym nie wiedziałam
Ale Boho nie mają nawet w sklepie internetowym (wczoraj pani z rossa, zagadnięta o Boho zrobiła wielkie oczy i stwierdziła, że najszybciej to w stolicy chyba można upolować ) Widziałaś może u siebie?[/QUOTE]
Tak, ja sobie czasem sprowadzam do swojego rossa produkty, szczególnie jak są promocje, bo wtedy zazwyczaj jakies braki mają ale tego szamponu z tea tree w necie nie ma.
A podrzuć mi linka z tym boho, bo jakos nie mogę namierzyć.... nie wiem czy jest, bo nie szukałam, ale jak będę wiedziała czego szukac to sie rozejrzę
Stary 2017-04-03, 14:07   #1559
Konto usunięte

Cytat:
Tak, ja sobie czasem sprowadzam do swojego rossa produkty, szczególnie jak są promocje, bo wtedy zazwyczaj jakies braki mają ale tego szamponu z tea tree w necie nie ma.
A podrzuć mi linka z tym boho, bo jakos nie mogę namierzyć.... nie wiem czy jest, bo nie szukałam, ale jak będę wiedziała czego szukac to sie rozejrzę
Takie cuda http://www.bohocosmetics.com/fr/
Stary 2017-04-03, 15:12   #1560
anula_ga
Zakorzenienie

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;72524247]Takie cuda http://www.bohocosmetics.com/fr/[/QUOTE]
uuuuuuuuuuuuuu
takie cuda to by mi się w oczy rzuciły!
nie widziałam, ale będę czujna

Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości