|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Cytat:
![]() Pisz potem jak po wizycie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
No tesciowa to ostatnio juz przesadza. Teraz jejbsie sytuacja materialna polepszyla to jej woda sodowa uderzyla do glowy. Juz mowilam mojemu mężowi ze chyba ma miliony na koncie skoro tak gada 😁 i jeszcze dodalam ze zobaczymy jaka hojna bedzie jak wnuk sie urodzi 😁 moze podzieli sie tymi milionami 😁😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3303 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 90 stopni, ocet, i tyle. Cytat:
Cytat:
Teściowa też agentka. Cytat:
![]() |
#3304 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny, idę w takim razie nastawić tą pralkę z octem
![]() Ale wydałam dzisiaj kasy... 1340 zł No ale tak: kupiłam fotelik Maxi Cosi Pebble Plus, i bazę isofix 2wayFix. Normalnie w sklepach kosztuje 1500 - 1600 zł, a ja zapłaciłam za nie 1100 zł za nówki więc cena i tak dobra ![]() Wykorzystaliśmy ten rabat z Bezpiecznego Malucha 400 zł i jeszcze facet spuścił nam 100 zł bo wzięliśmy najdroższy fotelik i najdroższą bazę więc 500 zł zostało w kieszeni ![]() ![]() Na allegro zamówiłam: ochraniacz do łóżeczka, przybornik na łóżeczko, 2 prześcieradła na przewijak, 2 prześcieradła do gondoli we wózku i rogala do karmienia. Zostały mi same apteczne rzeczy po świętach i będziemy mieć już wszystko ![]() Z tym fotelikiem to się wkurzyłam trochę, bo teściowie obiecali w listopadzie że dadzą na wózek, wózek ostatecznie kupują moi rodzice więc pomyślałam, że akurat ze strony teściów będzie na fotelik i bazę. Tak się zarzekali przez dwa miesiące że uzbierają, bo to pierwsza wnuczka, długo wyczekiwana. Niestety...przez 4 miesiące cisza, zapytałam męża tak delikatnie, powiedział że raczej nie ma na co liczyć bo nie mają kasy... Nie no jasne, teściu codziennie totolotek, piwa, zaczynają się grille, imprezy, na paczki papierosów wydaje ze 100 zł tygodniowo ale nie mają kasy. Wkur.....łam się i zamówiłam ten fotelik sama. Nie braliśmy takiego kosztu pod uwagę, trochę zaburzyło nam to wydatki, bo jeśli ktoś coś obiecuje to fajnie by było aby się wywiązał. Mogli już nic nie mówić, to inaczej byśmy to wszystko sobie poplanowali. Jestem w ogóle ciekawa czy kupią cokolwiek Blance. Moja mama kupiła już i ciuszki i ręczniki, raz nawet jakieś leki bo akurat byłam bez kasy... A oni nic. Nie oczekuje kokosów ale może jakaś drobnostka by się przydała, no nie wiem... może głupio myślę. Ostatnio mąż mi powiedział, że on chciałby tak raz na 2 tygodnie jechać do rodziców z Blanką ( i ze mną oczywiście ![]() Kurde myślałam że inaczej będzie to wyglądać. Odkąd brat męża się ożenił 7 lat temu to czekają na wnuka, za każdym razem o tym mówili, to był temat nr jeden, a jak ma się już pojawić to mam wrażenie że się wycofali i wszystko im jedno. Takie smęty dzisiaj mnie naszły ...
![]() |
#3305 |
Zakorzenienie
|
Moja siostra jest rok mlodsza. Dzwonila i przepraszala. Wiec jej wybaczam. 😁
Vela...gdybym byla.moja tesciowa to bym napisala" 1340 zl? A to maloooo" 😁 No ale jestem soba i....kurde sporo kasy poszlo! Ile tej kasy idzie! Masakra! My tez wszystko sami musimy kupowac. Dostalam od kolezanki kilkanascie ciuszkow, od szwagierki troche wiecej i do tego karuzelke ale wiadomo ze nowe musielismy sami kupic. No i wszystko inne. Aaa..lozeczko mamy po moim bracie. W ogole w tym mies.to poszalelismy z wydatkami. Wole nie liczyc ile poszlo ale z samochodem pOszlo jakies 5 tys. 😩( na sam.mam odlozone te 1500zl wiec jeszcze tego nie wydalam)..i niech mi tesciowa powie ze malo to ją rąbne przez łeb. No a widzisz.....na takich ludziach mozna sie przejechac. Najpierw obiecuja a potem maja to gdzies. Moj mąż zawsze mi powtarza " umiesz liczyc, licz na siebie". U nas tez kazdy czekal na wnuka, sie wypytywali itd.a jak jest w drodze to jeszcze na bezczela gadaja ze malo pieniedzy na niego wydajemy. Tak jak oisalam piwyzej- tesciowa gadala mojemu mezowi ze jak tylko wujek na nich przepisze dom i dzialke to przepisza na nas czesc dzialki. Jak juz mają to juz zmienili plany. Kącik wypoczynkowy chcą robic. A z obiecanek nici. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Wtajemniczenie
|
Odebrałam wyniki badań krwi i są dobre
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Ciekawe jak tam wyniki migotka z tarczycy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3308 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My też wszystko raczej sami - dostaliśmy łóżeczko jedynie tak na start, bo maty czy karuzelę to na razie nie będziemy używać. No i ciuszki, to duża ulga finansowa muszę przyznać, choć i tak z kilka stów na ciuchy wydałam, bo mimo wszystko chciałam mieć coś nowego dla Blanki ![]() Mnie zżerają te leki głównie - miesięcznie idzie mi ok. 150 zł, do tego wizyty i badania prywatne, to w miesiącu 650 zł lekką ręką. Ale wyprawka też swoje kosztuje, dzisiaj ze te wszystkie tekstylia 180 zł, od Hubiego kiedyś 200 zł, w Ikei 150 zł i tak się zbiera. A gdzie cała apteka jeszcze.... Piszę te wszystkie wydatki w tabelce, ciekawa jestem ile nas cała wyprawka wyniesie ![]() Za to u mnie z teściami odwrotnie, oni kupują wszystko najtańsze i najgorsze jakościowo, twierdzą że po co buty za 200 zł jak można kupić na burku za 30 ![]() ![]() Te nasze teściowe to powinny się tak zmiksować z tymi swoimi poglądami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
Zakorzenienie
|
Paula ehm..poczulam sie grubo..bo kazdy mowi ze jest ok..maly nawet a tu taka bomba 😂 jade jeszcze do rossmana i potem nadrabianie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że wyniki OK!
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Pewnie ma tsh tylko 6,5 hyhy ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie się tylko wiek nie zgadza, jakby to była 16-latka to może bym się tak nie bulwersowała ![]() Oj tam, przynajmniej jest u nas ciekawie i kolorowo ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 |
Zakorzenienie
|
Monika nie dziwię się, ze się wkurzylas..siostra cos sobie ubzdurala a tesciowa szkoda slow..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Vela wspolczuje wydatkow..bo jednal liczyliscie na pomoc z ich strony ale tak to jest...moja zas na urodzinach babci zapytala..kiedy jedziemy ten wozek ogladac..to jej juz pow..ze na pewno kupie nowy..(a niech sobie mysli co chce nawet jakbym kupila uzywany) ..cisza..ze nam cos daja..tylko o tym morzu sie chwalila no i w niedzielę kolejna wycieczke mieli..tez nam mogli zaproponowac ale po co..jak nie bylam w ciazy..nawet jak nie bylam zona meza..to co 2 tyg u nich obiad..odkad jestem w ciazy i zona..moze z 2 razy.. Moze jednak Twoi cos kupia..ale jak tesc przepije..przepali to sama wiesz.. :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Monia ja bym pewnie na bezczela zapytala..co z tym domem i dzialka ktora obiecali ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Vela pochwal się pozniej ochroniaczem..chcialam jakis maly tylkoz jednej strony i od glowki ale jakos nie moge sie odnaleźć w tym..tak samo orgabizery..one maja z reguly 60 na 60 a moja kolyska ma 90 to większość by organizer zaslanial wiec go oleje.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Wtajemniczenie
|
Ania, stwierdziłam że już się nie będę tym przejmować. Powiem im tylko przy najbliższej okazji jak wypłynie temat że wózek moi rodzice kupują, nie omieszkam i nie odmówię sobie tej przyjemności
![]() Jakoś damy radę. Mąż zarabia, ja też więc spokojnie wszystko sobie kupimy ![]() Wiem tylko jedno, że na pewno nie będę chętna na odwiedziny jeśli okaże się że oni też wnuczkę mają głęboko w tyłku. Jasne, jak mi wszystko przyjdzie to będę się chwalić ![]()
![]() Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2017-04-03 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Zakorzenienie
|
To tak jak ja..jak znowu zacznie się temat
Albo jak juz kupimy to powiem. .ze moja mama dala 2 tys na wozek..i tyle..i kazdemu bede o tym w kółko opowiadać. Wlasnie dostalam slinotoku na nowa warke radler malina z cytryna...moze jak nakarmie malego...wypije szklanke takiej warki i za 2 godz znowu nakarmie to nic sie nie stanie 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wybaczcie, musiałam. Swoją drogą aż się zaczynam bać środowego usg małej, bo zaraz będę w macu... A mcflurry jakby nie patrzył w boki jej pójdzie😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Zakorzenienie
|
Ale pospalam 😁obudzil mnie halas bo nowi sąsiedzi robia remont pod naszym.mieszkaniem.
Oo..Daga super ze wyniki ok. A o ktorej masz wizyte? Tez chyba mam w srode wiec juz doczekac sie nie moge. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3321 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- W przyszłym tygodniu przyjeżdża moja zmora z Niemiec, teściowa i już jestem chora jak o tym pomyślę jesus.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tesciowa tez zawsze.mowila jak cos kupilismy ze duzo wydaliśmy, nawet jak zobaczyla prezent od mojego meza czy to zegarek czy perfumy, wyoytywala sie ile to kosztuje to robila oczy i" ja to chyba nigdy takiego drogiego perfumu sobie nie kupie". A teraz? Masakra. Odbiło chyba 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
Fajnie ze w koncu chce sprawdzic ale najgorsze jest to ze troche pozno- tak mi sie wydaje. Trzeba dzialac od razu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Ania Twoja tesciowa tez ma mistrza. Mogla zapytac czy cos Wam dolozyc jak juz tak sie intersuje. Wrrr....no co za tesciowe..co my z nimi mamy...😁 Nomale jak.tak pisze to w sumie musze stwieerdzic ze zauwazylam iz ona bardzo martwi sie o Marcelka. Ostatnio jak jechalam do szpitala to dopiero nasteonego dnia dowiedziala sie ze nie zostalam w szpitalu i mowila ze sie bardzo martwila itp. I w ogole jak u niej jestem to mowi ze w domu nic nie mam robic, nie mam chodzic na zakuoy, jeszcze mowi mojemu mezowi aby mnie pilnowal abym duzo odpoczywala. No, to mi sie podoba bardzo 😃 I nie wiem ale xhyba jest zazdrosna o moje mlode rodzenstwo ( brat 10l, sis 14 i 18 lay), bo ostatnio powiedziala ze bede musiala ich ustawic aby za czesto nie.przychodzili do.nas !😲 nie no ten tekst mnie wkurzyl. Xo ona ma do mojego rodzenstwa. Krzywdy ani mi ani Marcelkowi nie zrobia. Ale nie przejmuje sie. Bede.mnie odwiedzax tak czesto jak chca 😁 w koncu maja 3 minutki do mnie 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Aaa..co do dzialli to jak bedzie okazja to powiem ze od taty i Mamy dostalismy- obiecali nnam wiec slowo dotrzymali 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
Kurcze ja tez jak jestem w miescie wjezdzam do maca i nie tylko na lody czy shake😁 No i nie mam takiej super figurki jak Wy. To chyba slonika powinnam urodzic 😂 Ale co tam. Przynajmniej jak zjem cos dobrego to Marcelek od razu fika 😊az chce sie od czasu do czasu cos rakiego zjesc 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
Nie dziwie sie ze nie.mozwsz sie doczekax. Ja mam to samo. Odliczam dni do wizyt. Uwielbiam sluchac serduszka i patrzex na tego mojego malego szkraba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3323 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie prowadzę excelika i wpisuję rzeczy które mam obiecane jako prezent, żeby widzieć na ile ewentualnie musimy się jeszcze przygotować. Generalnie cała wyprawka wyszła nam 4200 zł już z pieluchami (a na nie trochę poszło jednak a nie wlicza się standardowo pieluch jednorazowych na pół roku do wyprawki). Wydaje mi się, że nie ma tragedii. Zobaczymy jak to wyjdzie ostatecznie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#3324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3326 |
Zadomowienie
|
Na szkole rodzenia polozna mowila, aby ma poczatku nie wieszac niczego na lozeczku, nie wsadzac misikow itp. Dziecko sie bedzoe wyginalo i patrzylo co to, tym samym przybiera nienaturalna pozycje, spina brzuszek i to tez moze byc przyczyna kolek.
Co do Migotka, juz pisalam ze mam wrazenie nie ma 40 na karku... niby dorosla kobieta a zachowanie nastolatki. Niby mowi, ze martwi sie o malo ale wazniejsze jest to ze zjadla batonik niz wyniki badan albo ich brak... wazniejsze latanie kilka dni za puszeczka farby czy uznaniem reklamacji farby. Az dziw ze w ogole poszla tsh zbadac ale od czasu poprzedniej dyskusji ile.minelo, 2 miesiace? A najbardziej mnie smieszy, jak w grudniu po szpitalu nie bylam przekonana co do zalecen mojego gina i ona mi wtedy napisala, ze na moim miejscu by poszla skonsultowac sie do innego lekarza ![]() Mysle, ze nic nam nie odpisze. Tak bylo ostatnio ze zlala totalnie to co jej pisalismy i tlumaczylysmy ![]() Moja mama ciagle pcha sie pod rzebra, juz mnie bola i siedziec sie nie da. Do tego nerwobol jakis mnie lapie. Zoladek przestal bolec ale prawie do 14 bolala mnie prawa str brzucha, juz sie balam ze to wyrostek. Mam nadzieje ze to tylko jakas kolka w jelicie doszla. U mnie dzisiaj caly dzien padalo. Doradzcie co do pampersow. Mam ok 40 sztuk tych najmniejszych z pampersa, dostalam jako probki. Kilka sztuk dada i chce dokupic mala paczke babydream - 30 sztuk. Myslicie ze wystarczy? Bardzo oplaca sie kupic tez babydrwam 2: 3-6 kg ale.ma. dwie duże paczki dada w tym rozmiarze to myslicie ze vrac czy odpuscic sobie robienie zapasow? W ogole polecam Wam majtki wielorazowe z canpolu. Pakowane po 2 sztuki, sa bardzo elastyczne, na SR tez je polecaly polozne. Mowily zeby absolutnie nie brac tych fizelinowych, mowily ze nie przepuszczaja powietrza a do tego upaly latem i odparzenia gotowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tak sobie wpisałam fotelik i bazę jako prezent - no cóż, zapeszyłam ![]() My na razie wydaliśmy na wyprawkę + ciuszki 2900 zł A na wizyty, leki i badania poszło dokładnie drugie tyle, też 2900 zł Coś czuje że do 10.000 zł dobijemy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3328 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() |
#3329 |
Wtajemniczenie
|
Monika nie licz - będziesz zdrowsza 😉
![]() |
#3330 |
Zakorzenienie
|
Vela tp tanio daliscie za pebble plus. .gdzie? Czy to z ta znizka?bo same cabriofix najtansze widzialam po 450-500?
Nam tez na sr dziś polozna polecala te siateczkowe.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Ja nie licze wyprawki...ale chyba nie duzo ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.