Mamy majowe cz. VI - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-04, 08:12   #1021
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Dziewczyny, zdrowia!
Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ja już po śniadaniu - kanapki z dżemem malinowym
Ale jakaś nierozbudzona jestem...
U mnie z truskawkowo-ananasowym (ostatni sloik ) i bialym serem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 08:34   #1022
fartuch
Zakorzenienie

U mnie pankejki z nutella

Stary 2017-04-04, 08:43   #1023
happiness__
Rozeznanie

U mnie sałatka

Znowu ten brzuch ciekawie się dzień zapowiada...

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 08:43   #1024
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
U nas kapia po 4h.

Właśnie takie lekko usztywniane są lepsze, te całkiem bawełniane sprawiaja że biust nie wygląda dobrze.

Ja chyba wszystkie 3 które kupiłam źle dobralam

Gbs pewnie potrzebny bo nigdy nie wiadomo czy cc jest zasadne i można rodzić naturalnie, także lepiej mieć wynik mimo planowanego cc.

Ania dużo zdrówka dla was!

Ja właśnie poczytałam trochę i wydaje mi się ze mimo planowanego cc może wcześniej peknac pęcherz plodowy i odejść wody, bo przecież może się akcja zacząć wcześniej, a jak pęknie to juz dziecko w brzuchu jest narażone na kontakt z bakteriami... to ja chyba tez ten gbs zrobię. ... a do tego trzeba skierowanie?

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 08:45   #1025
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Bry
Ale lecicie z postami.
Witam nową mamę majową ☺

3 dni miałam wycięte z życia. Głowę myślałam że mi rozsadzi tak mnie zatoki dopadły a nie wiedzialam do tej pory co to jest.
Dalej jeszcze mnie trzymają ale wróciłam do żywych.

Było coś o gbs przy cc. Mój gin od początku mówił o cc a gbs zlecil (ujemny mam) więc do cc tez jednak chyba potrzeba.

Dużo o kosmetykach pisalyscie. Ja mam fluid z miss sporty matujący jak dla mnie jest świetny i tani i B.polecam bo z wielu droższych nie byłam tak zadowolona. Ale to prawda że każda jest inna więc różnie może to być.

Angelika ach ten dzieć Ci stracha narobił cieszę się ze wszystko ok.

No i jak zwykle więcej nie pamiętam 😛

Biedactwo 😢😘😘 mnie też dopadły zatoki w ciąży i podawali mi antybiotyk .. 😩 przeszło chociaż trochę??

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

No i mnie dopadła choroba. Jak się cieszyłam że całą ciążę nic tak teraz angina na 100%. Zapewne to skutek mojego ostatniego latania bez opamiętania ale wiadomo, trzeba było wszystko dopiąć. Dzisiaj już mi się nie udało dostać do lekarza, idę jutro. Psikam tantum verde, zaraz wypije dużą ilość herbaty z sokiem malinowym i będę cały dzień grzać tyłeczek w łóżku. A i okolice uszu i węzłów chłonnych smaruje amolem. No i prenalen idzie w ruch choć wiem że przy anginie to on nic nie da...

A anginy nie miałam już ze 2 lata... Nienawidzę tej choroby nadwyraz. Jak byłam mała chorowałam na nią kilka razy w roku i bardzo źle to wspominam.

Wysłane za pomocą mTalk
😞😞 no kurcze.. Na końcówce. Trzymaj się mocno 😘 i zdrowiej 😘

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 08:48   #1026
Mohnka
Rozeznanie

U mnie śniadanie wyglądało tak...

1491292050346.jpg

Nie rozumiem połączenia miód i dwa plasterki szynki 😓 pseudo kawa zbożowa bez mleka i cukru.

Stary 2017-04-04, 08:56   #1027
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość

Załącznik 7004136

Nie rozumiem połączenia miód i dwa plasterki szynki 😓 pseudo kawa zbożowa bez mleka i cukru.

Haha normalnie zart.

Polecam.na fb posilki w szpitalach, moim faworytem jest kawał suchego chleba i jedna rzodkiewka, albo śniadanie dla 5 latka kilka suchych kawalkow chleba i kilka flipsow kukurydzianych

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-04, 09:05   #1028
misja0181
Rozeznanie

Masakra z tym jedzeniem w szpitalach :/ i weź tu wyzdrowiej ... przecież gdyby nie rodziny dowożące jedzonko to by się tam wyszło kilka kilo chudszym :/ współczuję tym którzy nie mają pomocy
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 09:14   #1029
Magnificence
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
o tak Camomile, siatka z rzeczami do kąpieli, tak powinnam napisać
Dzis kupiłam przeżroczystą kosmetyczke z rossmana za 3zł, jakoś tak mnie naszło po poscie mamyginekolog, żeby brać jak najmniej rzeczy których nie da się wyprać, co by nie znosic tyle bakterii do domu. Wszystkie kosmetyczki mam takie a'la skórzane, wiec słabo do prania..
Też czytałam ten post i sobie go wzięłam do serca będę dziś w Rossmannie to się rozejrzę za jakimiś mini kosmetyczkami, które później będzie można wyrzucić. Kapciochy do szpitala upatrzyłam w pepco śmiesznie tanie chyba 15 zł nie będzie żal wywalić

Cytat:

Załącznik 7004136

Nie rozumiem połączenia miód i dwa plasterki szynki �� pseudo kawa zbożowa bez mleka i cukru.

o matko żeby kobiety w ciąży tak karmić nie wiem kto im te jadłospisy tam układa ale zwolniłabym go

Ja już dziś po wizycie mała się jeszcze na świat nie wybiera
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 09:19   #1030
Baambi
Zadomowienie

Ania zdrówka! Może tantum verde się upora z bólem? Jak odpowiednio wcześnie zastosowany to często daje rade

Leżę w wyrku sobie ale zaraz się chyba skulam, dzisiaj mam zamiar wygrać z leniem
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 09:24   #1031
fartuch
Zakorzenienie

Aaa u mnie po porodzie był hit, bo dali nam miod.. gdzie miod na poczatku jest zakazany przy karmieniu piersia bo jest silnym alergenem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-04, 09:30   #1032
marta6704
Zakorzenienie

Witam się i kończę pakowanie torby.
Spisałam sobie co jeszcze potrzebuje dokupić i do końca tygodnia powinnam być już spakowania na tip top.

Wczoraj wieczorem ból krzyża i ból w dole brzucha więc marudziłam synkowi, że to nie czas na niego bo ja jeszcze nie skończyłam z tą torbą i dzisiaj czuje się póki co bardzo dobrze. Nawet sobie pospałam do 9
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 09:32   #1033
gornek
Zakorzenienie

Aniu zdrówka życzę, kiedys non stop miałam anginę i chcieli mi migdałki wycinać bo mam za duze, ale od momentu kiedy usłyszałam o wycięciu anginy nie mam.
Glassball ja dostałam skierowanie na gbs ale możesz zapytać czy można na własna rękę robić.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 09:34   #1034
fartuch
Zakorzenienie

Marta bedziesz rodzic w Gdyni? Milutek a Ty? Wojewodzki?

Stary 2017-04-04, 09:39   #1035
ania9o
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczyny

Tantum psikam od wczoraj jak tylko zaczęło pobolewać i całą noc jak wstawałam co 3h to też psikałam i jakby teraz trochę lepiej.

Gornek, u mnie podobna sytuacja jedna doktorka powiedziała ze migdalki do wycięcia i od tamtej pory, jakoś od 3 lat miałam spokój z anginą za dzieciaka niestety non stop, potrafiłam wyzdrowieć, tydzień pochodziłam i kolejna angina... I jednego razu niestety miałam niedoleczoną i rzuciło mi się na stawy, potem miałam zabieg na kolano i lekarz powiedział że to od jakiejś niedoleczonej anginy... Od tamtej pory jak czuje że to na 100% angina to idę po leki i leczę do końca.

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 09:47   #1036
gornek
Zakorzenienie

Właśnie tez starałam sie zawsze doleczyc, ale teraz odpukać na samym początku jak sie cos zaczyna dziad to działam zeby sie nie rozwinęło.
Teraz to ja sie zmagam z alergia, zaczyna wszystko pylić i zdycham, nos zawalony, oczy swędzą a nic nie moge zabrać ;(

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 10:06   #1037
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Dziewczyny duzo zdrówka

Za mna tez ciężka noc..
Non stop twardnial mi brzuch czy to leżałam na lewym czy prawym boku.. Nie wiem czy to ten dzien sie zbliża czy co sie dzieje :/

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 10:14   #1038
mileena5
Zadomowienie

Dzien dobry kochane chorowitki! Obyście szybko wróciły do zdrowia.. ja wlasnie siedzę w aptece czekam na tabletki na tarczyce a wczesniej byłam na szczepieniu przeciw krztuścowi trochę bolesne sa szczepionki nie powiem, wole pobieranie krwi

Decorail wariatko
mileena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 10:21   #1039
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Mohnka, i tak masz dużo lepiej ode mnie 😁 jak lezalam w grudniu u nas w szpitalu to dostawalam 4 kromeczki bułki paryskiej z samego początku i gorzką herbatę. Tyle 😁

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-04, 10:24   #1040
kingaluna
Rozeznanie

Hej

Chorowitki, zdrowiejcie!

Widzę, że u Was też kolorowo. Ja też się kręciłam z boku na bok. Brzuch spięty i szyjka kłująca. Moja noc była tragiczna. Jak tylko się położyłam to Mała zaczęła imprezkę. Jej nogi były wszędzie. Bolało Jak już zasnęłam to śniło mi się, że Tż opętał jakiś demon. W ogóle horror. Obudziłam się przerażona i spałam przy zaświeconym świetle 🙈 Do tego zgaga gigant, która trwa do teraz :/

Tylko się obejrzałam, a kot dobierał mi się do kubka z mlekiem. W ogóle koty zwariowały. Osikały worki z karmą i jest mega smród. Co się oszorowałam, a to dalej unosi się w powietrzu. Nie mam dzisiaj siły

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 10:25   #1041
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Witam się i kończę pakowanie torby.
Spisałam sobie co jeszcze potrzebuje dokupić i do końca tygodnia powinnam być już spakowania na tip top.

Wczoraj wieczorem ból krzyża i ból w dole brzucha więc marudziłam synkowi, że to nie czas na niego bo ja jeszcze nie skończyłam z tą torbą i dzisiaj czuje się póki co bardzo dobrze. Nawet sobie pospałam do 9
za spakowanie torby, to nie lada wyczyn, bo swoją już drugi dzień pakuję, no ale można powiedzieć że wygrałam tą nierówną walkę

Cytat:

a ja niestety nie wiem, ostatnio skłaniam się ku Zaspie, bo sporo moich znajomych w ostatnim czasie tam rodziło i mówiły, że położne mega pomocne i sympatyczne. Przeraża mnie jedynie ten niekończący się tam remont. No i tak naprawdę to gdzie nie pojedziemy zawsze jest ryzyko że odeślą nas do innego szpitala, ostatnio słyszałam że nawet do Tczewa odsyłają :/ Chciałabym pojeździć po szpitalach, zwiedzić porodówki, popytać trochę położne ale jakoś nie mogę się zebrać do kupy.

Marta, Fartuszek - a wy jak się zapatrujecie na nasze trójmiejskie szpitale?

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7255072 1]Dziewczyny duzo zdrówka

Za mna tez ciężka noc..
Non stop twardnial mi brzuch czy to leżałam na lewym czy prawym boku.. Nie wiem czy to ten dzien sie zbliża czy co sie dzieje :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

widzę że coraz więcej z nas ma takie objawy, u mnie też jak nie twardnienie brzucha, to jakieś kłucie chyba szyjki, to ból z krzyża jak na okres, to ból brzucha jak na dwójeczkę ciągle coś!

Edytowane przez milutek
Czas edycji: 2017-04-04 o 10:27
milutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 10:25   #1042
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, Redłowo.

Aniu: Nie zazdroszczę tej anginy. Kiedys przechodziłam bardzo często, mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie.

Spakowana. Ledwo dopiełam torbę bo tyle miejsca zajął rożek. I tak jak napisała Fartuch do rożka spakowałam pieluszke i ubranka.
Mam oddzielną mała torbę na poród i tuż po porodzie. Czyli koszula do porodu i skarpetki spakowane oddzielne. A podkład, majty siatkowe, druga koszula i kapcie spakowane na już po.

Stary 2017-04-04, 10:28   #1043
Baambi
Zadomowienie

Ja mam usunięte migdałki od jakichs 4 lat. I odkąd ich nie mam, miałam chyba ( o ile dobrze pamiętam) tylko raz antybiotyk.
A tak zawsze mi się udaje gardło wyleczyć lekkimi lekami i domowymi sposobami Wcześniej potrafiłam chorować pod rząd 3 razy i brać za każdym razem antybiotyk. Pracuję z małymi dziećmi, nadwyrężam głos więc to dla mnie bardzo duży plus że tych infekcji nie mam.
Stary 2017-04-04, 10:30   #1044
marta6704
Zakorzenienie

Milutku też mam w głowie to, że mogą nas odesłać jeśli nie będzie miejsc. I u mnie drugi w kolejności to Zaspa, później Kliniczna. Nie chcę jechać tylko do Wejherowa.

A co do szpitali to słyszałam naprawdę różne opinie. I zawsze chodziło o personel. Niektórzy trafiali na super położne, a niestety są też zołzy. Więc oby trafic na kogoś kto fajnie pokieruje naszym porodem.

Stary 2017-04-04, 10:33   #1045
decorail
Zakorzenienie

Same pyszności na śniadanie widzę

Wszystkim chorym życzę zdrowia - chyba bym oszalała jakby mnie jeszcze jakaś choroba miała dopaść...

Mnie też teraz w kółko coś pobolewa, ćmi, ciągnie czy odczuwam kłucie w spojeniu czy tam szyjce - ja się nie martwię tym w ogóle, bo na tym etapie to już raczej normalne, ale dzisiaj po wizycie to już na 100% się okaże czy jest wszystko ok Ale dopiero wieczorem idę.

Byłam na chwilę na mieście i już mam ochotę iść się zdrzemnąć... Ale chyba coś porobię, bo pogoda ładna u mnie dziś
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 10:35   #1046
Baambi
Zadomowienie

Mnie póki co kłuje czasami, tam na dole, chyba szyjka
no i częściej chodzę na 2

Decorail powodzenia
Stary 2017-04-04, 10:57   #1047
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Mohnka, i tak masz dużo lepiej ode mnie 😁 jak lezalam w grudniu u nas w szpitalu to dostawalam 4 kromeczki bułki paryskiej z samego początku i gorzką herbatę. Tyle 😁

A do tej bułki nic?!

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Miałam badanie. Na fotelu..
Słyszałam o praktykantce w szpitalu i nie byłam chętna żeby się na mnie uczyła...

No i padło. Ordynator jej pozwolił mnie badać, wzięła wziernik i podchodzi a ja mowie, ze dlaczego pani? A nie pan? (patrząc na lekarza) a on ze to też lekarz.. A ja oczy. Mówię, żeby to rozwarcie nam bardziej nie poszło bo to nie termin. Zmieszała się dziewczyna.
Po wszystkim mi też głupio.. Ale kurde... Mi na włosku wszystko wisi.
Rozwarcie na 2cm więc minimalnie idzie do przodu a ordynator czuł główkę przy badaniu i się śmieje, że blisko.

Usg miałam tydzień temu. Nie zrobią bo to dla nich nieistotne może za tydzień zrobią .. A ciekawa byłam wagi 😢😢

Stary 2017-04-04, 10:57   #1048
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Nic 😁

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 11:00   #1049
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
A do tej bułki nic?!

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Miałam badanie. Na fotelu..
Słyszałam o praktykantce w szpitalu i nie byłam chętna żeby się na mnie uczyła...

No i padło. Ordynator jej pozwolił mnie badać, wzięła wziernik i podchodzi a ja mowie, ze dlaczego pani? A nie pan? (patrząc na lekarza) a on ze to też lekarz.. A ja oczy. Mówię, żeby to rozwarcie nam bardziej nie poszło bo to nie termin. Zmieszała się dziewczyna.
Po wszystkim mi też głupio.. Ale kurde... Mi na włosku wszystko wisi.
Rozwarcie na 2cm więc minimalnie idzie do przodu a ordynator czuł główkę przy badaniu i się śmieje, że blisko.

Usg miałam tydzień temu. Nie zrobią bo to dla nich nieistotne może za tydzień zrobią .. A ciekawa byłam wagi 😢😢

Mohnka czyli masz juz rozwarcie na 2 cm?

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 11:03   #1050
Baambi
Zadomowienie

Mohnka dobrze zrobiłaś! teraz nie jest czas na skrupuły.
Ja też mam zamiar dla dobra dziecka się ich pozbyć.

Lekarz mnie wczoraj pytał czy mój prowadzący zmienił mi datę porodu na tą z usg żeby czasem mnie do szpitala wcześniej nie wepchnął bo moze to być z wielką szkodą dla dziecka.
Obiecałam sobie że jeśli przyjdzie do jakichś rozmów na ten temat zdecydowanie się nie zgodzę i będę asertywna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości