Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-02, 13:07   #3421
Honcia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3

Hejo
Nie było mnie od piątku, przepraszam
Brak weny i cudna pogoda

Madziu współczuję śmierci babci

Australia, dobrze, że Marysia pozbyła się folijki

My dziś w rozjazdach bo jak zwykle w niedzielę próbujemy nadrobić caly tydzień nieobecności męża za chwilę śmigamy do teściów, tylko M padła z nadmiaru wrażeń Udanego popołudnia

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 18:46   #3422
201711281320
Konto usunięte

Moje dziecko już padło, bo dzisiaj miało tylko 1 drzemkę. Wcale mi to nie przeszkadza
Pogoda dzisiaj była cudna. Nie wiedziałam jak mam Ignasia ubrać, bo w słońcu upał jak latem, a w cieniu na wietrze zimno. Mam nadzieję, że się nie rozchoruje przez nieodpowiednie ubranie.
Podjechaliśmy dzisiaj na błonia i musieliśmy odjechać, bo nie było gdzie zaparkować. Mieliśmy tylko 1,5 godziny, a najbliżej moglibyśmy stanąć pół godziny drogi pieszo na miejsce. Wszędzie peeeełno ludzi. Potem pojechaliśmy na lody to staliśmy w kolejce z 20 minut jak nic.
Jestem strasznie zmęczona tym dniem. Chyba za dużo czasu na powietrzu
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 20:17   #3423
Lena_Marlena
Rozeznanie

Czesc
Ja byłam dziś w szkole, A tz z ojczymem byli w nowym domu, wycieli stary piec i poprowadzili część rurek do ogrzewania, wczoraj pozdejmowali stare grzejniki i powycinali rurki, więc postęp prac jest właściciele byli dziś zobaczyć co i jak, od razu się rozliczyli , bo kupowalismy rurki to tysiaka wyjeli z kieszeni i uregulowali, powiedzieliśmy że nowe grzejniki potrzebne to wsiedli w samochód i pojechali kupić: p także firma porządna mam wrażenie że to co dostają z czynszu chcą inwestować w ten dom. Wspominali o wymianie dachu w wakacje z papy na blachę. Także super
Będziemy to ogrzewanie robić, chce też podreperowac podłogę w salonie, bo są zniszczone deski, polozymy płytę osb i panele jakieś szybkie malowanie i przeprowadzka
Nie wiem czy do świat zdążymy ;(

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez Lena_Marlena
Czas edycji: 2017-04-02 o 20:19
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 22:10   #3424
Madzia9999
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki
Wybaczcie, że tak wpadam i wpadam ale muszę się pochwalić Hania zacZęła siadać sama, co prawda nie z czworakow. Tylko z,pozycji leżącej na boku odchyla się rączkami i tak sobie siedzi nie chcę leżeć i co chwila siada.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 22:15   #3425
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
Wybaczcie, że tak wpadam i wpadam ale muszę się pochwalić Hania zacZęła siadać sama, co prawda nie z czworakow. Tylko z,pozycji leżącej na boku odchyla się rączkami i tak sobie siedzi nie chcę leżeć i co chwila siada.

Brawo

Stary 2017-04-03, 06:55   #3426
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczynki

Super!

U nas dziś w nocy nawrót kataru i gratisowo okropny kaszel Idziemy do lekarza, jak będzie jeszcze miejsce na dzisiaj...
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 06:56   #3427
Lena_Marlena
Rozeznanie

Brawo Brawo

Stary 2017-04-03, 06:59   #3428
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Czesc
Ja byłam dziś w szkole, A tz z ojczymem byli w nowym domu, wycieli stary piec i poprowadzili część rurek do ogrzewania, wczoraj pozdejmowali stare grzejniki i powycinali rurki, więc postęp prac jest właściciele byli dziś zobaczyć co i jak, od razu się rozliczyli , bo kupowalismy rurki to tysiaka wyjeli z kieszeni i uregulowali, powiedzieliśmy że nowe grzejniki potrzebne to wsiedli w samochód i pojechali kupić: p także firma porządna mam wrażenie że to co dostają z czynszu chcą inwestować w ten dom. Wspominali o wymianie dachu w wakacje z papy na blachę. Także super
Będziemy to ogrzewanie robić, chce też podreperowac podłogę w salonie, bo są zniszczone deski, polozymy płytę osb i panele jakieś szybkie malowanie i przeprowadzka
Nie wiem czy do świat zdążymy ;(

No no, czyli postępy prac są, super! Oby tak dalej
Stary 2017-04-03, 07:12   #3429
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Super!

U nas dziś w nocy nawrót kataru i gratisowo okropny kaszel Idziemy do lekarza, jak będzie jeszcze miejsce na dzisiaj...
My też zaczynamy tydzień z katarem mąż zaraził M bo od kilku dni chodził przeziębiony
Oby Marysi szybko przeszlo a lekarz nic nie wysluchał

Stary 2017-04-03, 08:28   #3430
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

My też zaczynamy tydzień z katarem mąż zaraził M bo od kilku dni chodził przeziębiony
Oby Marysi szybko przeszlo a lekarz nic nie wysluchał
No to identyko jak u nas... Tylko było już lepiej, ale w nocy dziś się popsuło Zdrówka dla Marcelinki

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Honciu, mogłabyś mi podać linka do Waszego aspiratora do noska? Wyszukiwanie na wizażu się spsuło i nie mogę znaleźć...
Stary 2017-04-03, 09:08   #3431
Honcia
Zakorzenienie

Proszę bardzo
Ostrzegam tylko lojalnie, że on nie mam jakiejś szalonej mocy ssącej. W porównaniu z odkurzaczem to jest słabizna wręcz. Ale dla nas jest o wiele wygodniejszy

http://allegro.pl/haxe-aspirator-ele...,2&bi_c=275523

Obecnie Marcelka ryczy przy odciąganiu melodyjki jej się podobają, ale grzebanie w nosku nie

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Proszę bardzo
Ostrzegam tylko lojalnie, że on nie mam jakiejś szalonej mocy ssącej. W porównaniu z odkurzaczem to jest słabizna wręcz. Ale dla nas jest o wiele wygodniejszy

http://allegro.pl/haxe-aspirator-ele...,2&bi_c=275523

Obecnie Marcelka ryczy przy odciąganiu melodyjki jej się podobają, ale grzebanie w nosku nie

Stary 2017-04-03, 09:23   #3432
australia87
Zakorzenienie

Dziękuję No zastanawiam się czy kupować czy nie, ja używam Fridy... Moja też ryczy, wygina się we wszystkie strony, muszę jej na siłę głowę trzymać

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

MariaFrancesca, gdzie się podziewasz?
Stary 2017-04-03, 10:18   #3433
agusiia69
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Cześć Dziewczynki

Super!
Stary 2017-04-03, 10:55   #3434
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję No zastanawiam się czy kupować czy nie, ja używam Fridy... Moja też ryczy, wygina się we wszystkie strony, muszę jej na siłę głowę trzymać

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

MariaFrancesca, gdzie się podziewasz?
Jestem, jestem, dzięki za pamięć . Była na weekend u nas moja mama, właśnie pojechała, dużo się działo. Korzystaliśmy z pięknej pogody, a później byliśmy padnięci z nadmiaru powietrza. Teraz piszę ze spaceru, bo w domu przy moich szogunach się nie da. Miałam ogarniać chałupę jak będzie mama, ale nie miałam siły, dziś od rana boli mnie strasznie głowa. Z jedzeniem u lasek różnie, czasem kompletnie gardzą. Zauważyłam, że nie lubią placków, ani z kaszy manny, ani z kalafiorem i kaszą jaglaną. Dorcia wywala na podłogę, a Kinia rączką rozwala na tacce. Pogardziły te łososiem, w ogóle ryby im nie wchodzą. Robiłam jeszcze hummus, ale z fasoli z pieczonym burakiem i to jadły chętnie, nam też bardzo smakowało. Widzę, że większość przepisów z alaantkowego im nie podchodzi, z resztą nam też nie, bardziej szukam inspiracji na zwykłych, wegańskich blogach.

Madzia współczuję śmierci babci. Gratki za siadanie Hani, cierpliwości, a wszystko nadgoni.

Lena fajnie, że ruszacie z tematem i trafiliście na uczciwych ludzi.

Elaine zazdroszczę, że macie siły na ćwiczenia, fajnie.

Coś jeszcze miałam napisać, ale nie pamiętam, może wieczorem się uda i skrobnę więcej.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 12:48   #3435
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Jestem, jestem, dzięki za pamięć . Była na weekend u nas moja mama, właśnie pojechała, dużo się działo. Korzystaliśmy z pięknej pogody, a później byliśmy padnięci z nadmiaru powietrza. Teraz piszę ze spaceru, bo w domu przy moich szogunach się nie da. Miałam ogarniać chałupę jak będzie mama, ale nie miałam siły, dziś od rana boli mnie strasznie głowa. Z jedzeniem u lasek różnie, czasem kompletnie gardzą. Zauważyłam, że nie lubią placków, ani z kaszy manny, ani z kalafiorem i kaszą jaglaną. Dorcia wywala na podłogę, a Kinia rączką rozwala na tacce. Pogardziły te łososiem, w ogóle ryby im nie wchodzą. Robiłam jeszcze hummus, ale z fasoli z pieczonym burakiem i to jadły chętnie, nam też bardzo smakowało. Widzę, że większość przepisów z alaantkowego im nie podchodzi, z resztą nam też nie, bardziej szukam inspiracji na zwykłych, wegańskich blogach.

Madzia współczuję śmierci babci. Gratki za siadanie Hani, cierpliwości, a wszystko nadgoni.

Coś jeszcze miałam napisać, ale nie pamiętam, może wieczorem się uda i skrobnę więcej.

U nas osłuchowo czysto, ale maruda jest taka, że już siły nie mam. Zalicza właśnie drugą drzemkę, pewnie dlatego, że z pierwszej ją wybudziłam przed wyjściem do lekarza Odkryłam, że katar muszę jej odciągać na siedząco, bo wtedy się tak nie awanturuje. No i wyciągnęłam inhalator, na razie zapoznałam z buczeniem, potem dam jej maskę do zabawy i może jakoś pójdzie nam tym razem
Stary 2017-04-03, 14:45   #3436
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość

Tak myślałam, że intensywny weekend kacie
Cytat:

U nas osłuchowo czysto, ale maruda jest taka, że już siły nie mam. Zalicza właśnie drugą drzemkę, pewnie dlatego, że z pierwszej ją wybudziłam przed wyjściem do lekarza Odkryłam, że katar muszę jej odciągać na siedząco, bo wtedy się tak nie awanturuje. No i wyciągnęłam inhalator, na razie zapoznałam z buczeniem, potem dam jej maskę do zabawy i może jakoś pójdzie nam tym razem
Fajnie, ze osłuchowo czysto
Oby teraz katar szybko odpuścił

U nas też inhalator poszedł w ruch rano jeszcze się trochę sprzeciwiała ale przy drugiej inhalacji zasneła w trakcie teraz jesteśmy po spacerze nr 2 umyję naczynia i pewnie jeszcze raz wyjdziemy

Stary 2017-04-03, 14:53   #3437
haneczkab92
Ania

Hej😁

Po tym szpitalu złapalo chorobsko i nas wiec Przyznam szczerze nawet nie chcialo mi się pisać. Spać szlam przez kilka dni razem z Hanią.
Wczoraj juz było lepiej a dziś cały dzień mnie boli żołądek😑
No nic...nawet się zastanawiam czy nie kupić testu(choć nie było żadnej stresujacej sytuacji)..
No ale Różnie to bywa...

No Hania na szczęście zdrowa i ma nadmiar energii i apetytu
W ta piękna pogodę miała przez dzień jedna drzemke około 30-40min.
I wytrzymywała😂😮
Dziś śpi juz drugi raz- ale pogoda senna i pada. Niech spi- ja korzystam i odpoczywam.

Poza tym wybieram się jutro do dietetyczki(nie mogę się doczekać).
Początki, przez to chorobsko są fajne,bo schudlam w kilka dni jakieś 3-4 kg.😉 także nie ma tego złego...😃

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 15:04   #3438
neesanek
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Dziewczynki

Brawa dla Hanii. Teraz wszystko ruszy lawinowo!

Ł. też ma katar tylko tak od ok. miesiąca :/ już byłam z tym 2 razy u pediatry i nic. Podejrzewam, że jest to niestety alergia. Gdzieś po ok 2 tygodniach kataru zaprzyjaźniła się z odkurzaczem i odciąganie nie jest takie złe katar jest tylko przez pierwsze pól dnia więc nie męczy jej na szczęście w nocy.
neesanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 17:29   #3439
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Hej! U nas weekend suuper. Cały czas na dworze. Dziś za to koszmar jakiś! Hania strasznie płacze, zwykle w wózku pięknie śpi, dziś dramat! Właśnie dosypia mi na rękach! Ostatni raz na rękach spala mi dobre pół roku temu. Co się dzieje!? 😭
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 19:46   #3440
Lena_Marlena
Rozeznanie

Trochę porobilam w domku, wysprzatalam do końca łazienkę, pomylam wszystkie szklanki, kubki, miski, sztućce, bo wiadomo, że nowe trzeba przemyc. Jeszcze sporo pracy przede mną, ale ta praca sprawia mi wielką radość i daje ogromną satysfakcję. Mimo że padam na twarz

Franek śpi od 19:30 :O ciekawe o,której wstanie. Ostatnia noc przespal cała do 7 rano mam nadzieję że nie wstanie przed 6
Dobranoc

Stary 2017-04-03, 20:54   #3441
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę porobilam w domku, wysprzatalam do końca łazienkę, pomylam wszystkie szklanki, kubki, miski, sztućce, bo wiadomo, że nowe trzeba przemyc. Jeszcze sporo pracy przede mną, ale ta praca sprawia mi wielką radość i daje ogromną satysfakcję. Mimo że padam na twarz

Franek śpi od 19:30 :O ciekawe o,której wstanie. Ostatnia noc przespal cała do 7 rano mam nadzieję że nie wstanie przed 6
Dobranoc

To super Lena, jeszcze trochę pracy i będziecie mieszkać na nowym A tż zaangażowany sam z siebie czy trzeba go gonić do roboty?

Marysia też zasnęła ok. 19.30. Na spanie do rana nie liczę

Idę spać, bo coś mnie w gardle drapie echhh...
Mam nadzieję, że jutro nie będzie tak cały dzień lało jak dziś

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

ZEBRAH, odezwij się kobieto, bo też coś dawno nie pisałaś!
Stary 2017-04-03, 21:41   #3442
201711281320
Konto usunięte

Heloł!
Ja mam jakiś słaby dzień dzisiaj. Nie padało u nas ale nie chciało mi się wychodzić. Pierwszą drzemkę miałam razem z Ignasiem, bo nocka była ciężka.
No i jeszcze mam chyba zapalenie piersi. Boli jak dotykam, jak karmię to już w ogóle, jest cieplejsza i czerwona w tym bolącym miejscu.
Stary 2017-04-04, 06:37   #3443
Lena_Marlena
Rozeznanie

Australia tz zaangażowany z sam siebie, tylko on by chciał robić to co akurat w tej chwili mało ważne tzn garaż i podwórko do roboty w domu trzeba go trochę naganiac, ale w sumie to który chłop lubi sprzątać

A nam udało się pospac do 6:45! Pomyślę nad takim kladzeniem go spać, bo rano pora nie jest straszna, a ile wieczora dla siebie!

Sliweczko rób okłady i weź ibuprofen, żeby się nic gorszego nie rozwinalo: *

Stary 2017-04-04, 07:20   #3444
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Heloł!
Ja mam jakiś słaby dzień dzisiaj. Nie padało u nas ale nie chciało mi się wychodzić. Pierwszą drzemkę miałam razem z Ignasiem, bo nocka była ciężka.
No i jeszcze mam chyba zapalenie piersi. Boli jak dotykam, jak karmię to już w ogóle, jest cieplejsza i czerwona w tym bolącym miejscu.
O kurczę, współczuję Oby szybko przeszło? A Ty ok, w sensie nie masz gorączki?

Cytat:
Australia tz zaangażowany z sam siebie, tylko on by chciał robić to co akurat w tej chwili mało ważne tzn garaż i podwórko do roboty w domu trzeba go trochę naganiac, ale w sumie to który chłop lubi sprzątać

A nam udało się pospac do 6:45! Pomyślę nad takim kladzeniem go spać, bo rano pora nie jest straszna, a ile wieczora dla siebie!

Sliweczko rób okłady i weź ibuprofen, żeby się nic gorszego nie rozwinalo: *

W sumie to nie tylko chłop, baba też nie lubi sprzątać chyba Ja nie lubię

Do 6.45 bez pobudki? My też do 6.45, dla mnie masakra, musi być na zegarze przynajmniej 7 z przodu żebym była zadowolona
Stary 2017-04-04, 08:06   #3445
Lena_Marlena
Rozeznanie

Wstał o wpół do 1 na mleko, bo wieczorem nie zjadł. Usnal mi w drodze do domu w samochodzie. A ostatnie mleko jadł koło 18. Ja jestem w miarę zadowolona z 6:45 jeśli wieczorem miałam wolne

Stary 2017-04-04, 09:55   #3446
201711281320
Konto usunięte

Dzień Dobry!
Dzisiaj już trochę lepiej z moim cycem Jeszcze boli ale już mogę chociaż rękę dać do góry.
australia nie miałam gorączki na szczęście.

Lena ale fajnie z tym domkiem. Cieszę się razem z Tobą I właściciele też chyba w porządku.
Oby się Wam tam dobrze mieszkało

Pamiętacie jak pisałam Wam o chłopaku z rodziny, który ćpał gałkę muszkatołową? Aktualnie znajduje się w szpitalu psychiatrycznym, bo się pociął żyletką jak się tnie kiełbaskę przed grillowaniem
Stary 2017-04-04, 09:56   #3447
miszkaaa
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Przeczytałam co u Was ale jakoś nie mam weny na odpisywanie.
Ogólnie mało mnie wszędzie.
Dużo roboty w domu, pogoda w miarę choć upałów nie ma więc jak nie sprzątam to spacerujemy.
Najważniejsze, że w weekend jest cieplej to spędzany wspólnie czas na zewnątrz.
Ostatnio sądziliśmy nasionka do doniczek. Czekam na piękne kwiaty 😍

Maks w tamtym tygodniu złapał zapalenie oskrzeli. Dostał steryd i leki do inhalacji. Zaraz do niego dołączył Kubunio z katarem. Wesoło mamy.

Od wczoraj chodzę trochę zdołowana bo liczyłam na to, że w sierpniu i wrześniu popracuje trochę. Niestety, moja mama znów wybrała sektę kościelną i w tym czasie zalicza kolejne rekolekcje. Porażka!!! Szkoda, że nie jest dla nas wtedy, kiedy my ją potrzebujemy. Stwierdziła, że to już ostatni level ( ciekawe na jak długo).
W tej sytuacji chyba polece na kilka dni do siostry. Trochę boję się czy ogarnę sama dwójkę dzieci i jak będzie ze spaniem obu chłopców w 1 pokoju.😕

Wczoraj kupiliśmy chłopakom prezent na dzień dziecka- kuchnie z wyposażeniem 😀 jeszcze nie wiem gdzie ja postawimy ale mam nadzieję, że będą się nią bawić. Podobna do tej z Ikea ale kupiliśmy w Lidlu.
I już pomału szykuje się na święta. Pozamawialam ozdoby, żeby zrobić przystroić dom. I będę robiła wianek z jajek na drzwi. Już nie mogę się doczekać 😍

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-04, 10:30   #3448
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Hej😁

Po tym szpitalu złapalo chorobsko i nas wiec Przyznam szczerze nawet nie chcialo mi się pisać. Spać szlam przez kilka dni razem z Hanią.
Wczoraj juz było lepiej a dziś cały dzień mnie boli żołądek😑
No nic...nawet się zastanawiam czy nie kupić testu(choć nie było żadnej stresujacej sytuacji)..
No ale Różnie to bywa...

No Hania na szczęście zdrowa i ma nadmiar energii i apetytu
W ta piękna pogodę miała przez dzień jedna drzemke około 30-40min.
I wytrzymywała😂😮
Dziś śpi juz drugi raz- ale pogoda senna i pada. Niech spi- ja korzystam i odpoczywam.

Poza tym wybieram się jutro do dietetyczki(nie mogę się doczekać).
Początki, przez to chorobsko są fajne,bo schudlam w kilka dni jakieś 3-4 kg.😉 także nie ma tego złego...😃

Dobrze, ze już jestescie zdrowi
Daj znać jak u pani dietetyczki, może jakieś dobre rady w życie wprowadzę
Cytat:
Napisane przez neesanek Pokaż wiadomość
Brawa dla Hanii. Teraz wszystko ruszy lawinowo!

Ł. też ma katar tylko tak od ok. miesiąca :/ już byłam z tym 2 razy u pediatry i nic. Podejrzewam, że jest to niestety alergia. Gdzieś po ok 2 tygodniach kataru zaprzyjaźniła się z odkurzaczem i odciąganie nie jest takie złe katar jest tylko przez pierwsze pól dnia więc nie męczy jej na szczęście w nocy.
Łucja ma uczulenie na poranki

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;72532067]Hej! U nas weekend suuper. Cały czas na dworze. Dziś za to koszmar jakiś! Hania strasznie płacze, zwykle w wózku pięknie śpi, dziś dramat! Właśnie dosypia mi na rękach! Ostatni raz na rękach spala mi dobre pół roku temu. Co się dzieje!? 😭[/QUOTE]
Oj biedna Hania dziś już lepiej?

Ja czasem czuję taką bezsilność, bo niby jak msm się domyślić czy to ząbki, brzuszek, skok czy ogólblny b9l wszechświata dolega mojemu dziecku?? Czasem obstawiam jedno a wychodzi, ze co innego...
Cytat:

Dobranoc

Super, ze prace postępują
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!
Dzisiaj już trochę lepiej z moim cycem Jeszcze boli ale już mogę chociaż rękę dać do góry.
australia nie miałam gorączki na szczęście.

Lena ale fajnie z tym domkiem. Cieszę się razem z Tobą I właściciele też chyba w porządku.
Oby się Wam tam dobrze mieszkało

Pamiętacie jak pisałam Wam o chłopaku z rodziny, który ćpał gałkę muszkatołową? Aktualnie znajduje się w szpitalu psychiatrycznym, bo się pociął żyletką jak się tnie kiełbaskę przed grillowaniem
Dobrze, ze już lepiej
Biedna mama tego chlopca on młody i glupi a ona cierpi przez jego wybryki
Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Przeczytałam co u Was ale jakoś nie mam weny na odpisywanie.
Ogólnie mało mnie wszędzie.
Dużo roboty w domu, pogoda w miarę choć upałów nie ma więc jak nie sprzątam to spacerujemy.
Najważniejsze, że w weekend jest cieplej to spędzany wspólnie czas na zewnątrz.
Ostatnio sądziliśmy nasionka do doniczek. Czekam na piękne kwiaty 😍

Maks w tamtym tygodniu złapał zapalenie oskrzeli. Dostał steryd i leki do inhalacji. Zaraz do niego dołączył Kubunio z katarem. Wesoło mamy.

Od wczoraj chodzę trochę zdołowana bo liczyłam na to, że w sierpniu i wrześniu popracuje trochę. Niestety, moja mama znów wybrała sektę kościelną i w tym czasie zalicza kolejne rekolekcje. Porażka!!! Szkoda, że nie jest dla nas wtedy, kiedy my ją potrzebujemy. Stwierdziła, że to już ostatni level ( ciekawe na jak długo).
W tej sytuacji chyba polece na kilka dni do siostry. Trochę boję się czy ogarnę sama dwójkę dzieci i jak będzie ze spaniem obu chłopców w 1 pokoju.😕

Wczoraj kupiliśmy chłopakom prezent na dzień dziecka- kuchnie z wyposażeniem 😀 jeszcze nie wiem gdzie ja postawimy ale mam nadzieję, że będą się nią bawić. Podobna do tej z Ikea ale kupiliśmy w Lidlu.
I już pomału szykuje się na święta. Pozamawialam ozdoby, żeby zrobić przystroić dom. I będę robiła wianek z jajek na drzwi. Już nie mogę się doczekać 😍
Helloł
Niby wiosna a umnie sił też mniej

Stary 2017-04-04, 10:45   #3449
miszkaaa
Zakorzenienie

Muszę się pochwalić, że dzięki Honci 💕 zafundowałam sobie krem na zmarszczki i maseczki.
Wybrałam krem z Lidla bo czytałam, że jest super i w sumie bardzo mi odpowiada. Do tego maseczki z tej serii 😀 i nawet pamiętam o smarowaniu.
W ogóle czytałam, że te kosmetyki z Lidla są fajne. Kupiłam też krem BB, będą będę testować.
( Ktoraś wspominała o kremie Vichy. Ja stosowałam kiedyś ale przestałam bo podobno te kremy zawierają coś, co jakby uzależnia nasz skórę. Chodzi o to, żeby wracać do nich bo niby tak super działają. I kilka osób z mojego otoczenia to zauważyło)

Pisałam przy okazji tego tematu, że nam wielką potrzebę zmian i chce znów poczuć się kobietą.
A więc kosmetyki są, na dniach zamówię sobie jakieś wiosenne perfumy.
W poprzedni weekend byliśmy w dużym mieście. Mąż wręczył mi portfel a sam zajął się chłopakami. Była piekna pogoda wiec poszli spaxerowac pi miescie. A ja miałam czas wolny 😁
Kupiłam sobie fajna pudrowo różową kurtkę wiosenną, krótkie wiosenne zamszowe kozaczki i inne szmatki.
Stresowałam się trochę, że może za długo, że mąż bedzie się krzywił. A oni wrócili przeszczesliwi bo mieli fajny czas.
I muszę przyznać, że nowe szmatki noszą się super. Fajnie się w nich czuje jak wychodzę na spacer, tak kobieco... I o to chodziło 😍🌞

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 13:05   #3450
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić, że dzięki Honci 💕 zafundowałam sobie krem na zmarszczki i maseczki.
Wybrałam krem z Lidla bo czytałam, że jest super i w sumie bardzo mi odpowiada. Do tego maseczki z tej serii 😀 i nawet pamiętam o smarowaniu.
W ogóle czytałam, że te kosmetyki z Lidla są fajne. Kupiłam też krem BB, będą będę testować.
( Ktoraś wspominała o kremie Vichy. Ja stosowałam kiedyś ale przestałam bo podobno te kremy zawierają coś, co jakby uzależnia nasz skórę. Chodzi o to, żeby wracać do nich bo niby tak super działają. I kilka osób z mojego otoczenia to zauważyło)

Pisałam przy okazji tego tematu, że nam wielką potrzebę zmian i chce znów poczuć się kobietą.
A więc kosmetyki są, na dniach zamówię sobie jakieś wiosenne perfumy.
W poprzedni weekend byliśmy w dużym mieście. Mąż wręczył mi portfel a sam zajął się chłopakami. Była piekna pogoda wiec poszli spaxerowac pi miescie. A ja miałam czas wolny 😁
Kupiłam sobie fajna pudrowo różową kurtkę wiosenną, krótkie wiosenne zamszowe kozaczki i inne szmatki.
Stresowałam się trochę, że może za długo, że mąż bedzie się krzywił. A oni wrócili przeszczesliwi bo mieli fajny czas.
I muszę przyznać, że nowe szmatki noszą się super. Fajnie się w nich czuje jak wychodzę na spacer, tak kobieco... I o to chodziło 😍🌞
i super !! Mi też troche brakuje tego wszystkiego, że przed porodem zawsze miałam czas zrobić sobie paznokcie, henne, brwi.. golić regularnie hahaha ;p Tez lubie sie w miare ubrac na spacer, of razu sie lepiej czuje a u mnie na placu wszystkie mamuski w dresach i włosach chyba po nocy takich związanych ;p i dziwnie na mnie patrzą czasem
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości