![]() |
#1051 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
Cytat:
![]() Ja wybralam kliniczną, rodzilam tam synka i było ok. Moje siostry rodzily na zaspie lacznie 5 dzieci, i jakos nie chce tam rodzic. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- 36+1 i odstawiają mi leki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Zadomowienie
|
Mohnka to już tak blisko, już niedługo zobaczysz swojego malca!
![]() Edytowane przez Baambi Czas edycji: 2017-04-04 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Zadomowienie
|
Camomile różnicę mam praktycznie 2 tygodnie.
Powiedział że teraz się w 41 tygodniu do szpitala idzie. Czyli np wg OM 12 maja miałabym już iść do szpitala, a wg usg byłoby to dopiero 26 maja. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Ale piękną pogodę zapowiadają na święta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Podczytuję Was cały czas, ale jak już Was nadgonię, to wieczorem padam zanim coś napiszę ![]() Kończymy przemeblowania u synka, żeby też miał wszystko dopięte, gdy przybędzie siostrzyczka. Młody fajnie zaakceptował większe łóżeczko, z tym, że przychodzi do nas o świcie ![]() Co do malutkiej, to dzisiaj mam gina - z0baczymy co tam u Niej słychać. Jejku, to już tylko tydzień do donoszonej ciąży! Ogarnia mnie panika, że jeszcze tyle nie zrobione ![]() A, podpisaliśmy w tym tygodniu umowę na krew pępowinową i w gratisie dostałam domowe KTG za złotówkę na tydzień. Będzie chyba od jutra aktywne. Ciekawa jestem jak to w domu będzie działało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Wtajemniczenie
ski
|
Dzisiaj mam równy miesiąc do porodu!!!! 😁❤😍 4 tygodnie jeszcze do zobaczenia się z moją kruszynką ❤
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Zadomowienie
|
Super Incognito, a powiedz co Was przekonało do pobrania krwi pępowinowej?
My cały czas sie wahamy. Z jednej strony tż mówi że co jakby, odpukać, mogła dziecku pomóc a my byśmy nie wzięli, a z 2 nie było u nas w rodzinie żadnych przypadków chorób dziecięcych w których ta krew mogłaby pomóc. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Kiwaczka jak to czytam to czuję już oddech na plecach ![]() jejku, nie czuję się gotowa i chyba sie nie da tak czuć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Zakorzenienie
|
Bambi - gdybyś była zainteresowana to tutaj jest artykuł lekarza rodzinnego na temat krwi pępowinej - polecała go mamaginekolog na instagramie - http://www.mamalekarz.pl/krew-pepowinowa-6-prawd/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Rozeznanie
|
jeśli możesz zdradzić jaką firmę wybraliście i jaki koszt?
#1061 |
Rozeznanie
|
W końcu udało mi się doczytać do końca
![]() ![]() Małż mnie juz ochrzanił ze za dużo siedzę w telefonie i musze sobie detoks zrobić ![]() Witam nowa mamusie! Chorowitkom życzę szybkiej rekonwalescencji. Udało mi się dziś zrobić zakupy w Rossmanie, trochę spanikowałam bo jak weszłam na ich stronę to z 8 wybranych produktów były dostępne 3, ale stacjonarnie udało mi się kupić co chciałam. Kupiłam tez mini kosmetyki, kosmetyczkę, butelkę z atomizerem a w aptece podkłady na łóżko, tantum rosa i alantan. Dopchałam to wszystko do torby i..... ledwo się zapięła ![]() Masakra bo ja ciuszków dla dziecka ani kosmetyków ( tylko pampersy, chusteczki i krem ) brać nie musze. Jeszcze tylko woda, talerzyk i biszkopty no i jestem gotowa ![]() A zamachałam się przy tych zakupach ze szok, dobrze ze tato ze mną był. Pogoda cudna po prostu ![]() Tyle juz tu ciąż donoszonych będzie lada moment, jeny jak to leci. Mnie tez dreszczyk po pleckach przeszedł jak czytam ze Mohnka lada moment może rodzić. Ania cieszę się ze wszystko juz załatwione, siostra się nie przejmuj, widzę ze juz się dogadaliście, to dobrze, wiesz może ten typ tak ma, może trochę zazdrości na początku się pojawiło, no trudno stwierdzić, ważne że Ty masz spokojna głowę. Wiecie ze ja dalej z ta baba na Allegro walczę o kasę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Zakorzenienie
|
Wg okresu mam 34t0d, a wg usg 35t0d a nawet u jednego lekarza 36t3d
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aixa, wybraliśmy PBKM (Polski Bank Komórek Macierzystych). Na stronie banku jest cennik, my mieliśmy teraz zniżkę, z racji tego, że to umowa na deponowanie krwi drugiego dziecka. Przy pierwszym dziecku też jednak udało nam się dostać zniżkę - spytaliśmy tego doradcę z pbkm i akurat była jakaś promocja (chyba za szybkie podpisanie umowy, czy jakoś tak, ale tam chyba często są jakieś obniżki ;-)). W każdym razie mam nadzieję, że będą to najlepiej wyrzucone w błoto pieniądze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Zadomowienie
|
Dzięki Decorail, ciekawy artykuł. Mieliśmy do tej pory 1 spotkanie z przedstawicielem banku i nic nie mówił o tych sprawach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Zadomowienie
|
Fartuch a wg tego badania usg z około 12 tygodnia to jaki termin masz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Zakorzenienie
|
Raczej cos w okolicach terminu OM, bo nie kojarzę by była jakaś rozbieżnośc. Sama nie wiem kiedy mam traktowac ciaze jako donoszą, a tym bardziej ze Piotrus na juz 3kg.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1068 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny podpowiedzcie jakiś fajny biustonosz do karmienia. Wszystkie, które mam są takie jakieś... Chciałabym bez fiszbin, lekko usztywniany (ale dość miękki). Znalazła któraś z Was coś godnego uwagi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powinno się niby patrzeć najbardziej właśnie na to badanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Zakorzenienie
|
Ja sie cały czas kieruje data z om, bo u mnie taka biorą pod uwagę. Różnica była bodajże 2 dni w ok 12 tygodnia. Mi lekarka mówiła ze usg mam nie brać zbytnio pod uwagę, bo każde dziecko rośnie inaczej i swoim tempem, na dodatek jakies uwarunkowania genetyczne tez maja wpływ. Jak rodzic e-mail ważyli to i dziecko moze mało ważyć i nie ma co panikować jak wazy za mało albo za dużo. Ważne zeby prawidłowo sie rozwijało.
Byłam z psem na spacerze i w sklepie, juz zaczęłam dyszec jak stara baba xd Matko boje wie jutrzejszej wizyty, tak sie modlę zeby mój maluszek dobrze przyrastał. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#1071 |
Zadomowienie
|
Uff nadrobilam was, ciężko bylo 😀 wróciłam z pracy, synek śpi, zaraz robię gulasz z indyka z papryką i cukinią.
U nas już są polskie truskawki 😊 i nawet nie tak źle cenowo -7 zł za kg. Kupiłam za 10 zł, to będziemy się dziś objadac 😊 Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#1072 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- gornek też jutro wizytuję ![]() ![]()
![]() |
#1073 |
Wtajemniczenie
|
Martirybka - ale pech że trafiłaś na taką zawziętą babę, a co mówi prawnik? jak długo ona może trzymać Twoją kasę? jak wygląda w ogóle sytuacja, piszesz jakieś pisma czy trzeba czekać na działanie policji?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Zakorzenienie
|
Ooo zrobiłam sobie drzemkę, ale już wstaję
![]() Inez - jaaa - też chcę truskawki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- I puszkę coli jeszcze sobie kupiłam, żeby nie było zbyt zdrowo 😀 Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1076 | |
Rozeznanie
|
Mamy majowe cz. VI
Cytat:
TRUSKAWKI!!!!!! O tak, wciągnęłabym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Aixa, Milutek, no pech straszny. Dostała pismo od prawnika, rozmawiała tez z nim telefonicznie bo przecież zarządała usunięcia negatywu, niby do sadu mnie podała przez ten komentarz i wycofa pozew jak go usunę.... Także czekamy jeszcze z 10 dni no i sąd wtedy faktycznie będzie musiał się tym zajść ![]() A i jeszcze Allegro tez jej kazało natychmiast wykonać zwrot, ale cisza w temacie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Ale dzidzi się kręci słodko, puściłam mu Mozarta a ja robię naleśniki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Martirybka Czas edycji: 2017-04-04 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Zakorzenienie
|
Martirybka a co powiedziała prawnikowi? Nie mógł jakoś negocjować że np. jeśli ona zwróci pieniądze to wtedy usuniesz komentarz? Kurde dla mnie to nie zrozumiałe... Bo to logiczne że wystawiłaś negatyw skoro ani towaru ani pieniędzy. Nie rozumiem jaki problem ma ta kobieta. I w ogóle na jakiej podstawie zgłosiła sprawę do sądu, przecież Twój komentarz do tej pory ma uzasadnienie...
Wysłane za pomocą mTalk
#1078 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak bym chciała zjeść truskawki z ryżem 😍😍😍😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Zrobiłam drugie zakupy w Rossmanie! 😀 Talusia dziękuję za udostępnienie swojej karty! 😘 Jak wyjdę to obiecuję zrobić swoją.. 😄 Przyszła położna w porze przyjmowania leków w południe i mówi "a pani już nic nie ma!" i poszła 😀😀 dobre co?.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Zakorzenienie
|
Mohnka i co zamierzasz brac swoje leki?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1080 |
Zadomowienie
|
Mohnka - Właśnie dziś też się wybieram do Rosmanna 😀
a za udostępnienie karty kiedyś postawisz mi kawkę 😀 nie masz za co kochana dziękować, jak to mój mąż powiedział "trzeba sobie pomagać" 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.