|
|
#1291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część szósta
Dzięki majena o takim właśnie myślałam żeby móc zamknąć i wziąć na spacer.Porownam jeszcze z resztą
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze trafilas idealnie! Ciekawi mnie jeszcze kwestia mechacenia sie tej skarpetki. Na insta ktos pisal ze kupil z chyba allegro i po tygodniu juz wygladaly źle. Moze podrobione byly. Mam nadzieje ze nam posluza w dobrym stanie dluzej.
|
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1294 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wbija go jak czekan w kanapę i hop do góry ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
27 kwietnia - ♥ Alicja ♥ Edytowane przez czekooladki Czas edycji: 2017-04-04 o 22:43 |
|||||
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż mówił że trochę się będzie ruszać a ja szarpie tym jak wariat😐 wskaźniki zielone a baza przylega do kanapy więc chyba jest ok. Martwi mnie jedynie ze mała ma głowę zwieszona jak zaśnie nawet na tej najbardziej leżącej pozycji. Zawsze jej ta glowe odkładam do tylu😉 widziałam kiedyś takie paseczki co trzymają ta głowę w pionie ale nie wiem ci to dobrze mieć takie coś.
|
|
|
#1296 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1297 |
|
Rozeznanie
|
Cześć i czołem, zepsułam sobie tablet i mi się zeszło z nadrabianiem.
Czy tylko ja mam problemy wychowawcze z moim dzieckiem? Czy również Wamzdarza się poķłócić z Waszym dzieckiem? Przy psiej misce z wodą? Koszu na śmieci w łazience i wyciągniętymi z niego skarbami? W związku z tym, że każda z nas musi mieć swoją łyżeczkę przy jej jedzeniu? Podczas rozrzucania posiłku i związanym z tym strachem o to czy jedzenia starczy jak jaśniepanna zapragnie jednak coś zjeść? Podczas prób grzebania w gniazdku? Podczas malowania farbami, mazakami i kredkami - że niekoniecznie pędzel we włosu a kredka drugą stroną a mazak na matki skórze? Podczas prób układania puzzli, ale nie, nie swoich tylko siostry trzylatki? Bo pies nie chce się z nią bawić a kot poszedł? Bo nie pozwalam jeść kapci dziecka z przedszkola? I inne wyścigi w konkurencji kto pierwszy ten lepszy? Serio po kilku nie wolno zaczęła pędzel farbą szybciej wpychać w usta, żeby zdążyć przede mną i moją zabierającą dziecku radość ręką ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O eksperymenty naukowe z psią michą w roli głównej również ![]() Dziecko mnie w nocy znokautowało...Nie wiem która była godzina kiedy go wzięłam do nas, ale zaczął coś łazić po łóżku i nagle jak mnie nie zasunie z dyńki... Rozciął mi wargę ale na szczęście usta już mam normalnej wielkości a nie jak po botoxie. Edytowane przez pluszowy_kot Czas edycji: 2017-04-05 o 06:01 |
||
|
|
|
#1299 |
|
Rozeznanie
|
Witamy się po dłuższej przerwie powróciliśmy do żywych. Mikuś mój biedaczek jest chory nadal, ale już jakby lepiej antybiotyk się skończył i na razie nie ma potrzeby kontynuować; Za to matka się tak rozłożyła że teraz przez 3 dni prawie nic nie widziałam tak mnie zalały łzy ogólny czuję się jak kupa
Widziałam, że był poruszany temat prowadzenia za rączki.. ogólnie my nie praktykujemy, ale oczywiście moja teściowa jest pierwsza do tego..juz jej tyle razy zwracałam uwagę żeby tego nie robiła bo nie po to chodzę 10 miesięcy na rehabilitację żeby ona mi to teraz wszystko rozpierdzielila, ale oczywiście jak grochem o ścianę i ona jest mądrzejsza od wszystkich także Muszę ją pilnować bo gdy nie widzę to zaraz bierze małego i z nim spaceruje :/ Jeśli chodzi o kubek To mamy taki najzwyklejszy kubek niekapek firmy No Name który był dołączony do tortu pieluszkowego Gdy mały się urodził i okazuje się że z tego kubka najlepiej mu się pije. Z kolei jeśli chodzi o buty to mamy Primigi, ale jeszcze są za duże ( dostał w prezencie) a na teraz ma buty z Befado. Ogólnie to pomyka w skarpetach chyba że idziemy na plac zabaw to wtedy Ubieram buty. Dołączam się do zachwytów nad Lenką Edit: jednak ten niekapek jest z canpola
Edytowane przez SzczyptaRadosci Czas edycji: 2017-04-05 o 09:49 |
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
To już nie wiem ale glowka tak spadająca też nie powinna byc a naprawdę nie da się bardziej pochylić. Może spróbuję z ręcznikami pod spodem
Sent from my SM-G925F using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Dziękuję😙 widzę że hasło jeszcze nie odzyskane😂 i zdrówka dla Mikusia😙 U nas też pewnie będzie walka z prowadzeniem małej za rączki😐 bo oczywiście każdy wie lepiej Sent from my SM-G925F using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1301 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak w ogóle zamówiłam już tort na roczek matko jedyna jak ten czas leci...
|
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ciekawości, ile płacicie za kg tortu? Ja dzisiaj też czuję się jak kupa. Mateusz wstał o 6 niewyspany. Nie wiem po co wstaje jak chce mu się spać na szczęście teraz ma już pierwszą drzemkę.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Wg listy pasuje do auta, montaż niby też ok chociaż da się go jednak trochę ruszyć ale nie za dużo. Mamy już ten poziom najbardziej lezacy
|
|
|
#1305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My mamy tort na 10 osób. Ile za kg to nie wiem. Całość wyszła 160 zł, tort z masą cukrowa, o smaku Ferrero Rocher
|
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1308 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a przed zakupem fotelików mierzylyscie je w aucie i dziecko w nich? Bo ta głowa nie powinna lecieć do przodu wydaje mi się że fotelik jest w takiej sytuacji albo źle dobrany do kanapy samochodowej albo źle zamontowany. Bo chodzi o opadanie głowy normalnie podczas jazdy nie przy hamowaniu tak?
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy tyłem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1310 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy się...
Wczoraj ja mądra mama zgubiłam spioszki, które kuoilam w pepco...pewnie mi po drodze wypadly...eh... Dzisiaj u nas były wyniki naboru do żłobka. Misia się nie dostała, bo jest za mała przyjmują dzieci od 1,5 roku...no bez przesady...1 rok trwa macierzyński i co ja mam przez pół roku z dzieckiem zrobić...I tak mi jej szkoda, ze musiałam oddac ja do żłobka to jeszcze jej nie przyjeli jiby moze jakiś znak...Ale póki co nie mamy innej alternatywy.... byłam u dyrektorki, złożyliśmy odwołanie....A jak u Was z przyjęciami? Wiadomo cos? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1311 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
|
|
#1312 |
|
Wtajemniczenie
|
Ula właśnie nie bardzo, a ten jest 5 metrów dosłownie od moich rodziców i miejsca naszego miejsca pracy...no idealnie by bylo...
|
#1313 |
|
Zadomowienie
|
No_doubt a jak się odwołacie to kiedy decyzja ma zapaść w tej sprawie? Ja pamiętam że koleżanki jak wracały z macierzyńskiego to i na drugi koniec miasta wozily dzieci do żłobka przedszkola niestety ;-(
Rozważ może opcje innego żłobka bo może problem tkwi też w przystosowaniu placówki dla takich malców. Innej uwagi wymaga roczne inne 1.5 roczne wg mnie. Ale to też kwestia rozwoju dziecka.Niektore roczne nie umieją jeszcze chodzić.Panie w żłobku też może nie do końca potrafią się takimi malcami zająć no nie wiem co Ci doradzic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pogoda niezbyt spacerowa, więc dzisiaj spacer odpuszczamy. Bałabym się, że zacznie padać. A że Majka dalej ma katar, to nie szalejemy. Dziś i tak dzień pełen wrażeń, bo mieliśmy sesję zdjęciową
Miała być już dawno temu, ale pani fotograf nam się rozchorowała. Tak więc ostatecznie robiliśmy u kogoś innego (żeby jednak było na miejscu w Poznaniu) i właśnie dzisiaj. Majka ładnie pozowała, uśmiechała się, największe uśmiechy oczywiście na huśtawce były, bo najpierw mieliśmy kilka ujęć w plenerze. Attipasy się przydały do zdjęć w plenerze Za dwa tygodnie mamy dostać linka do kilkudziesięciu wstępnie obrobionych zdjęć, a potem z nich będziemy wybierać te które chcemy. Ostatecznie zdjęcia powinniśmy mieć u siebie za ok. miesiąc. Rozmawiałam dziś też z dziewczyną z administracji ode mnie z pracy. Dalej nie wiem, jaka podwyżka będzie, ale wiem już, że niestety będzie dopiero od czerwca, czyli mojego faktycznego powrotu do pracy, a nie już od momentu końca urlopu macierzyńskiego. Zgodnie z przepisami powinno być od kwietnia, no ale inni, którzy wracali wcześniej dostawali od momentu powrotu, więc tak się przyjęło. No nic, jakoś do czerwca wytrzymam:P I tak za chwilę będę już dostawała normalne 100% pensji, a nie 60%, więc będzie lepiej .
|
|
|
|
#1317 |
|
Rozeznanie
|
Starszej corce w besafe do 18kg glowa leci jak ma jakis duzy kaptur, zimą w kurtce(tak, wiem, nie mozna) leciala jak juz się tak pożądnie rozluzniła podczas snu, albo jakoś krzywo siedziała, teraz problemu nie ma. Idze nie leci.
Iga jest na ok 300-400 miejscu do złobka, jej starsza siostra była przyjęta na prawie 2 lata, jednak wtedy juz posłaliśmy do przedszkola, a wcześniej była z opiekunką u innego dziecka w domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1319 |
|
Zadomowienie
|
O kurcze no to kciuki za pozytywna decyzję A co w sytuacji jak się nie dostaniecie?
Myślałaś już? Ja zaczęłam też zgłębiać ten temat bo byłam dziś na 2 rozmowach o pracę no i troszkę lipa jest. Bo wszyscy chcą na już a ja chcę się podjąć pracy dopiero ok sierpnia września.Rodzicielski co prawda do 9maja ale szkoda mi ten małej gadziny i wakacji jak już zacznie chodzić. No i łatwiej była na rozmowach jak się nie miało dziecka już widzę że niestety krzywym okiem na to patrzą.To jest trochę przykre bo czemu młoda matka ma się czuć winna temu że ma dziecko;-( a potem winna przed dzieckiem że je musi oddać do żłobka ;-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
U nas rekrutacja rusza w maju..
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

Moze podrobione byly. Mam nadzieje ze nam posluza w dobrym stanie dluzej.

wbija go jak czekan w kanapę i hop do góry 

wskaźniki zielone a baza przylega do kanapy więc chyba jest ok. Martwi mnie jedynie ze mała ma głowę zwieszona jak zaśnie nawet na tej najbardziej leżącej pozycji. Zawsze jej ta glowe odkładam do tylu
widziałam kiedyś takie paseczki co trzymają ta głowę w pionie ale nie wiem ci to dobrze mieć takie coś. 

TEN dzień: 09.08.2014
Miała być już dawno temu, ale pani fotograf nam się rozchorowała. Tak więc ostatecznie robiliśmy u kogoś innego (żeby jednak było na miejscu w Poznaniu) i właśnie dzisiaj. Majka ładnie pozowała, uśmiechała się, największe uśmiechy oczywiście na huśtawce były, bo najpierw mieliśmy kilka ujęć w plenerze. Attipasy się przydały do zdjęć w plenerze