Majówki 2016 - część szósta - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-04, 22:24   #1291
urshoola
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 - część szósta

Dzięki majena o takim właśnie myślałam żeby móc zamknąć i wziąć na spacer.Porownam jeszcze z resztą

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 22:25   #1292
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Iwonia - tak, butki odebrane. Rozmiar idealny, tak więc jestem zadowolona z zakupu

To wygląda na to, że Majka ma drobną stópkę póki co

Super ze trafilas idealnie! Ciekawi mnie jeszcze kwestia mechacenia sie tej skarpetki.
Na insta ktos pisal ze kupil z chyba allegro i po tygodniu juz wygladaly źle. Moze podrobione byly. Mam nadzieje ze nam posluza w dobrym stanie dluzej.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 22:25   #1293
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Iwonia, ja właśnie tez Lki kupiłam (kupowałam ponad dwa miesiące temu, więc wzięłam z zapasem), teraz byłam przerażona, że pewnie za duże, a chyba niedługo będą w sam raz. Na razie i tak ich nie zakładam

Mia, super, że Iga fajnie zniosła sesję i w ogóle cały dzień! Pochwal się koniecznie efektami. Ja muszę Wam wrzucić te z naszej, ale nie mam ich na kompie jeszcze

Najpierw Ty się pochwal😘

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 22:41   #1294
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
U nas też tylko parę pieluszek na dobę idzie, no chyba że właśnie kupka na raty jest robiona. Po nocy pielucha z reguły całkiem konkretna, ale też nie tak jak kiedyś.

My nadal przewijamy na przewijaku na komodzie. Majka nie ucieka, ogólnie raczej grzecznie leży w trakcie przewijania.

Majka obecnie jest na etapie podciagania się i próbowania wstawania przy wszystkim. Co chwila jest przy wersalce i kombinuje. Czasem to już na środku pokoju coś tam działa, ale tak nie da rady, bo nawet przy wersalce jeszcze trochę się chwieje. Ale tak śmiesznie to wygląda, jak stoi na podłodze, nogi ma już postawione, ręce dalej na ziemi i tyłek wypiety:P
właśnie podciąganie u nas też grane - Huba podciąga się pomagając sobie dziąsłami i tym jednym zębolem wbija go jak czekan w kanapę i hop do góry

Cytat:
Napisane przez anulus17;72541457[B
]

Dziewczyny bezzebnych dzieci może zamiat sztucznej szczęki dajcie czekoladke może nie zauważyliście a tak już cały komplet��[/B]

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

A może to nie nabial? Może akurat coś pyli i od tego wyszła alergia?

Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiedziałam że to chodzenie to takie szkodzliwe- każdy mówił że musimy ją "uczyc" bo ona już sama stabilnie stoi. Teraz już nie będziemy tak robić dobrze ze nie robiliśmy tego często bo Lenka raczej preferuje zwiedzanie na rękach��

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Fab u nas to samo, mała placze i wyciąga to nas rączki a niektórzy specjalnie idą gdzieś indziej i zabawiają na siłę. Też tego nie lubię i zawsze poprostu biorę mała na ręce.

taaa metody mojej teściowej

Cytat:
U nas też na pupę spada.
Dziewczyny które mają fotelik na isofix- czy one się wam ruszają jak je szarpniecie ręką? U nas rusza się na boki i nawet trochę go do góry podniose. Wg listy pasuje do naszego auta i wskaźniki też są zielone więc raczej prawidłowo zamontowany. Nie wiem kogo zapytać.

Mamy tez fotelik na isofix - pearl maxi cosi i też sie odrobinę rusza mimo że wskaźniki są zielone

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Widziałam, że już masz sporą statystykę, ale dorzucę swoje trzy grosze Martyna zużywa 4 pampersy dziennie, chyba że robi więcej kup. Pielucha po nocy nie jest bombą, a jak miała 6 miesiecy, to można było pół dzielnicy tym pozbijać jak kręgle

Anulus Mała wygląda jak anioł chciałam, żeby moja tak wyglądała na roczek, ale nie mogę znaleźć odpowiednio dziewczęcej koszuli Gdzie kupiłaś Waszą??

I jeszcze Mia: też nie otrzymałam zamówienia z Femme, ale anulowałam je, bo mi się odechciało czekać

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Zrób zdjęcie i zapytaj na grupie na FB o RWFach Tam Ci pewnie doradzą
Dziewczyny dzięki za odzew w sprawie pieluch bo już sobie wkręcałam coś jak zawsze jesteście niezastąpione

Edytowane przez czekooladki
Czas edycji: 2017-04-04 o 22:43
czekooladki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 23:36   #1295
anulus17
Zakorzenienie

Mąż mówił że trochę się będzie ruszać a ja szarpie tym jak wariat😐 wskaźniki zielone a baza przylega do kanapy więc chyba jest ok. Martwi mnie jedynie ze mała ma głowę zwieszona jak zaśnie nawet na tej najbardziej leżącej pozycji. Zawsze jej ta glowe odkładam do tylu😉 widziałam kiedyś takie paseczki co trzymają ta głowę w pionie ale nie wiem ci to dobrze mieć takie coś.

anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 23:58   #1296
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Super ze trafilas idealnie! Ciekawi mnie jeszcze kwestia mechacenia sie tej skarpetki.
Na insta ktos pisal ze kupil z chyba allegro i po tygodniu juz wygladaly źle. Moze podrobione byly. Mam nadzieje ze nam posluza w dobrym stanie dluzej.
Też jestem ciekawa, bo akurat dzisiaj jedna z dziewczyn w innej grupie na fb też wrzuciła zdj jak wyglądają attipaski po jednym założeniu

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Najpierw Ty się pochwal

Tak, tak

Cytat:
Mąż mówił że trochę się będzie ruszać a ja szarpie tym jak wariat wskaźniki zielone a baza przylega do kanapy więc chyba jest ok. Martwi mnie jedynie ze mała ma głowę zwieszona jak zaśnie nawet na tej najbardziej leżącej pozycji. Zawsze jej ta glowe odkładam do tylu widziałam kiedyś takie paseczki co trzymają ta głowę w pionie ale nie wiem ci to dobrze mieć takie coś.

Te paseczki na pewno nie są polecane

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 00:57   #1297
biedronkadancer
Rozeznanie

Cześć i czołem, zepsułam sobie tablet i mi się zeszło z nadrabianiem.

Czy tylko ja mam problemy wychowawcze z moim dzieckiem? Czy również Wamzdarza się poķłócić z Waszym dzieckiem? Przy psiej misce z wodą? Koszu na śmieci w łazience i wyciągniętymi z niego skarbami? W związku z tym, że każda z nas musi mieć swoją łyżeczkę przy jej jedzeniu? Podczas rozrzucania posiłku i związanym z tym strachem o to czy jedzenia starczy jak jaśniepanna zapragnie jednak coś zjeść? Podczas prób grzebania w gniazdku? Podczas malowania farbami, mazakami i kredkami - że niekoniecznie pędzel we włosu a kredka drugą stroną a mazak na matki skórze? Podczas prób układania puzzli, ale nie, nie swoich tylko siostry trzylatki? Bo pies nie chce się z nią bawić a kot poszedł? Bo nie pozwalam jeść kapci dziecka z przedszkola? I inne wyścigi w konkurencji kto pierwszy ten lepszy? Serio po kilku nie wolno zaczęła pędzel farbą szybciej wpychać w usta, żeby zdążyć przede mną i moją zabierającą dziecku radość ręką

biedronkadancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 05:59   #1298
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż mówił że trochę się będzie ruszać a ja szarpie tym jak wariat�� wskaźniki zielone a baza przylega do kanapy więc chyba jest ok. Martwi mnie jedynie ze mała ma głowę zwieszona jak zaśnie nawet na tej najbardziej leżącej pozycji. Zawsze jej ta glowe odkładam do tylu�� widziałam kiedyś takie paseczki co trzymają ta głowę w pionie ale nie wiem ci to dobrze mieć takie coś.

Miałam nadzieję, że się doszukam ale mi się nie udało. Gdzieś mi mignęło coś na temat tego, co dzieje się z głową dziecka w razie wypadku, kiedy ma to coś założone i generalnie - trzymać się od takich cudów na kiju z daleka!

Cytat:
Napisane przez biedronkadancer Pokaż wiadomość
Cześć i czołem, zepsułam sobie tablet i mi się zeszło z nadrabianiem.

Czy tylko ja mam problemy wychowawcze z moim dzieckiem? Czy również Wamzdarza się poġłócić z Waszym dzieckiem? Przy psiej misce z wodą? Koszu na śmieci w łazience i wyciągniętymi z niego skarbami? W związku z tym, że każda z nas musi mieć swoją łyżeczkę przy jej jedzeniu? Podczas rozrzucania posiłku i związanym z tym strachem o to czy jedzenia starczy jak jaśniepanna zapragnie jednak coś zjeść? Podczas prób grzebania w gniazdku? Podczas malowania farbami, mazakami i kredkami - że niekoniecznie pędzel we włosu a kredka drugą stroną a mazak na matki skórze? Podczas prób układania puzzli, ale nie, nie swoich tylko siostry trzylatki? Bo pies nie chce się z nią bawić a kot poszedł? Bo nie pozwalam jeść kapci dziecka z przedszkola? I inne wyścigi w konkurencji kto pierwszy ten lepszy? Serio po kilku nie wolno zaczęła pędzel farbą szybciej wpychać w usta, żeby zdążyć przede mną i moją zabierającą dziecku radość ręką

Zdarza się, zwłaszcza o łażenie do psa, który śpi na fotelu i nie życzy sobie być zaczepiany, tzn przez skrzata zaczepiany, bo jak pani demonstruje jak się robi kizia-mizia to zawsze i wszędzie O eksperymenty naukowe z psią michą w roli głównej również

Dziecko mnie w nocy znokautowało...Nie wiem która była godzina kiedy go wzięłam do nas, ale zaczął coś łazić po łóżku i nagle jak mnie nie zasunie z dyńki... Rozciął mi wargę ale na szczęście usta już mam normalnej wielkości a nie jak po botoxie.

Edytowane przez pluszowy_kot
Czas edycji: 2017-04-05 o 06:01
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 08:13   #1299
SzczyptaRadosci
Rozeznanie

Witamy się po dłuższej przerwie powróciliśmy do żywych. Mikuś mój biedaczek jest chory nadal, ale już jakby lepiej antybiotyk się skończył i na razie nie ma potrzeby kontynuować; Za to matka się tak rozłożyła że teraz przez 3 dni prawie nic nie widziałam tak mnie zalały łzy ogólny czuję się jak kupa

Widziałam, że był poruszany temat prowadzenia za rączki.. ogólnie my nie praktykujemy, ale oczywiście moja teściowa jest pierwsza do tego..juz jej tyle razy zwracałam uwagę żeby tego nie robiła bo nie po to chodzę 10 miesięcy na rehabilitację żeby ona mi to teraz wszystko rozpierdzielila, ale oczywiście jak grochem o ścianę i ona jest mądrzejsza od wszystkich także Muszę ją pilnować bo gdy nie widzę to zaraz bierze małego i z nim spaceruje :/

Jeśli chodzi o kubek To mamy taki najzwyklejszy kubek niekapek firmy No Name który był dołączony do tortu pieluszkowego Gdy mały się urodził i okazuje się że z tego kubka najlepiej mu się pije.

Z kolei jeśli chodzi o buty to mamy Primigi, ale jeszcze są za duże ( dostał w prezencie) a na teraz ma buty z Befado. Ogólnie to pomyka w skarpetach chyba że idziemy na plac zabaw to wtedy Ubieram buty.

Dołączam się do zachwytów nad Lenką

Edit: jednak ten niekapek jest z canpola

Edytowane przez SzczyptaRadosci
Czas edycji: 2017-04-05 o 09:49
SzczyptaRadosci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 08:46   #1300
anulus17
Zakorzenienie

To już nie wiem ale glowka tak spadająca też nie powinna byc a naprawdę nie da się bardziej pochylić. Może spróbuję z ręcznikami pod spodem

Sent from my SM-G925F using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Dziękuję😙 widzę że hasło jeszcze nie odzyskane😂 i zdrówka dla Mikusia😙
U nas też pewnie będzie walka z prowadzeniem małej za rączki😐 bo oczywiście każdy wie lepiej

Stary 2017-04-05, 08:53   #1301
SzczyptaRadosci
Rozeznanie

Cytat:
To już nie wiem ale glowka tak spadająca też nie powinna byc a naprawdę nie da się bardziej pochylić. Może spróbuję z ręcznikami pod spodem

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

U nas też pewnie będzie walka z prowadzeniem małej za rączki😐 bo oczywiście każdy wie lepiej

Ja mam położony ręcznik pod fotelikiem i sprawdza się. Też mieliśmy problem z opadającą główką i teraz jest o niebo lepiej. Oczywiście ręcznik jest tak położony że fotelik ani drgnie

Tak w ogóle zamówiłam już tort na roczek matko jedyna jak ten czas leci...
Stary 2017-04-05, 08:56   #1302
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzczyptaRadosci Pokaż wiadomość
Ja mam położony ręcznik pod fotelikiem i sprawdza się. Też mieliśmy problem z opadającą główką i teraz jest o niebo lepiej. Oczywiście ręcznik jest tak położony że fotelik ani drgnie

Ciekawe czy da się to zrobić pod isofixem😐

Stary 2017-04-05, 08:57   #1303
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:

Czytałam, że właśnie lepiej jest położyć ręcznik pod fotelik niż zakładać jakiekolwiek opaski. I podobno jeśli głowa leci to fotelik nie jest dobrze dopasowany do auta, ale w takim razie po co dany model byłby wpisany na listę pasujących do fotelika. Może to kwestia montażu.
Z ciekawości, ile płacicie za kg tortu?

Ja dzisiaj też czuję się jak kupa. Mateusz wstał o 6 niewyspany. Nie wiem po co wstaje jak chce mu się spać na szczęście teraz ma już pierwszą drzemkę.

Stary 2017-04-05, 09:00   #1304
anulus17
Zakorzenienie

Wg listy pasuje do auta, montaż niby też ok chociaż da się go jednak trochę ruszyć ale nie za dużo. Mamy już ten poziom najbardziej lezacy

Stary 2017-04-05, 09:03   #1305
SzczyptaRadosci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Czytałam, że właśnie lepiej jest położyć ręcznik pod fotelik niż zakładać jakiekolwiek opaski. I podobno jeśli głowa leci to fotelik nie jest dobrze dopasowany do auta, ale w takim razie po co dany model byłby wpisany na listę pasujących do fotelika. Może to kwestia montażu.

Ja dzisiaj też czuję się jak kupa. Mateusz wstał o 6 niewyspany. Nie wiem po co wstaje jak chce mu się spać na szczęście teraz ma już pierwszą drzemkę.

No właśnie u mnie ten fotel w aucie ma taki spad że małemu głowa opadała. W sumie to było jak miał 6 miesięcy... Muszę zobaczyć jak będzie teraz.

My mamy tort na 10 osób. Ile za kg to nie wiem. Całość wyszła 160 zł, tort z masą cukrowa, o smaku Ferrero Rocher
Stary 2017-04-05, 09:55   #1306
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie u mnie ten fotel w aucie ma taki spad że małemu głowa opadała. W sumie to było jak miał 6 miesięcy... Muszę zobaczyć jak będzie teraz.

My mamy tort na 10 osób. Ile za kg to nie wiem. Całość wyszła 160 zł, tort z masą cukrowa, o smaku Ferrero Rocher
Super smak, musi być pyszny

Stary 2017-04-05, 10:05   #1307
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

Czemu głowa leci? U nas nie leci.. . A mamy przodem montowany i bez isofix
Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość

Ja nie płacę nic bo mam kuzynke ktora robi takie arcydzieła że mucha nie siada

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 10:09   #1308
urshoola
Zadomowienie

Dziewczyny a przed zakupem fotelików mierzylyscie je w aucie i dziecko w nich? Bo ta głowa nie powinna lecieć do przodu wydaje mi się że fotelik jest w takiej sytuacji albo źle dobrany do kanapy samochodowej albo źle zamontowany. Bo chodzi o opadanie głowy normalnie podczas jazdy nie przy hamowaniu tak?

Stary 2017-04-05, 10:19   #1309
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Dziewczyny a przed zakupem fotelików mierzylyscie je w aucie i dziecko w nich? Bo ta głowa nie powinna lecieć do przodu wydaje mi się że fotelik jest w takiej sytuacji albo źle dobrany do kanapy samochodowej albo źle zamontowany. Bo chodzi o opadanie głowy normalnie podczas jazdy nie przy hamowaniu tak?

Mierzyłam przed do auta ale tylko wpielismy isofix bez ustawiania nogi. ale skupilam się żeby wszedł na długość i pasażer z przodu miał miejsce też. Mała też wsadzalismy i jak siedziała to było ok, ale jak zaśnie to jej ta glowka spada. Wg sprzedawcy niestety audi ma ten problem ze nie wszystko wejdzie. Później zamówiłam taki sam na internecie.
Mamy tyłem

Stary 2017-04-05, 10:26   #1310
no_doubt
Wtajemniczenie

Witamy się...
Wczoraj ja mądra mama zgubiłam spioszki, które kuoilam w pepco...pewnie mi po drodze wypadly...eh...
Dzisiaj u nas były wyniki naboru do żłobka. Misia się nie dostała, bo jest za mała przyjmują dzieci od 1,5 roku...no bez przesady...1 rok trwa macierzyński i co ja mam przez pół roku z dzieckiem zrobić...I tak mi jej szkoda, ze musiałam oddac ja do żłobka to jeszcze jej nie przyjeli jiby moze jakiś znak...Ale póki co nie mamy innej alternatywy.... byłam u dyrektorki, złożyliśmy odwołanie....
A jak u Was z przyjęciami? Wiadomo cos?

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 10:36   #1311
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Witamy się...
Wczoraj ja mądra mama zgubiłam spioszki, które kuoilam w pepco...pewnie mi po drodze wypadly...eh...
Dzisiaj u nas były wyniki naboru do żłobka. Misia się nie dostała, bo jest za mała przyjmują dzieci od 1,5 roku...no bez przesady...1 rok trwa macierzyński i co ja mam przez pół roku z dzieckiem zrobić...I tak mi jej szkoda, ze musiałam oddac ja do żłobka to jeszcze jej nie przyjeli jiby moze jakiś znak...Ale póki co nie mamy innej alternatywy.... byłam u dyrektorki, złożyliśmy odwołanie....

Może poszukaj żłobka który przyjmuje mniejsze dzieci? Nie wiem gdzie mieszkasz czy masz taką możliwość? No. U mnie na osiedlu są różne grupy wiekowe i już od 6mca jest grupa takich maluchów.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Mierzyłam przed do auta ale tylko wpielismy isofix bez ustawiania nogi. ale skupilam się żeby wszedł na długość i pasażer z przodu miał miejsce też. Mała też wsadzalismy i jak siedziała to było ok, ale jak zaśnie to jej ta glowka spada. Wg sprzedawcy niestety audi ma ten problem ze nie wszystko wejdzie. Później zamówiłam taki sam na internecie.
Mamy tyłem

Tak wg sprzedawcy najlepiej samochód zmienić 😀 a przy 1 foteliku był ten sam problem? Mieliście go na isofixie?

Stary 2017-04-05, 10:39   #1312
no_doubt
Wtajemniczenie

Ula właśnie nie bardzo, a ten jest 5 metrów dosłownie od moich rodziców i miejsca naszego miejsca pracy...no idealnie by bylo...

Stary 2017-04-05, 10:44   #1313
urshoola
Zadomowienie

No_doubt a jak się odwołacie to kiedy decyzja ma zapaść w tej sprawie? Ja pamiętam że koleżanki jak wracały z macierzyńskiego to i na drugi koniec miasta wozily dzieci do żłobka przedszkola niestety ;-(
Rozważ może opcje innego żłobka bo może problem tkwi też w przystosowaniu placówki dla takich malców. Innej uwagi wymaga roczne inne 1.5 roczne wg mnie. Ale to też kwestia rozwoju dziecka.Niektore roczne nie umieją jeszcze chodzić.Panie w żłobku też może nie do końca potrafią się takimi malcami zająć no nie wiem co Ci doradzic.

Stary 2017-04-05, 10:48   #1314
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Może poszukaj żłobka który przyjmuje mniejsze dzieci? Nie wiem gdzie mieszkasz czy masz taką możliwość? No. U mnie na osiedlu są różne grupy wiekowe i już od 6mca jest grupa takich maluchów.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Tak wg sprzedawcy najlepiej samochód zmienić 😀 a przy 1 foteliku był ten sam problem? Mieliście go na isofixie?

To był jedyny na isofix który mierzylismy te na pasy były jeszcze bardziej pionowe w naszym samochodzie. Spróbuję z ręcznikiem jescze

Stary 2017-04-05, 11:55   #1315
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Witamy się...

U nas jeszcze nawet rekrutacji nie bylo. Rusza gdzieś w maju. Ale ja nie oddaje do żłobka więc temat mnie nie dotyczy. Tak czy sisk szkoda że się nie udalo. Trzymam kciuki żeby odwołanie coś dalo

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 12:53   #1316
kaylla
Zakorzenienie

U nas pogoda niezbyt spacerowa, więc dzisiaj spacer odpuszczamy. Bałabym się, że zacznie padać. A że Majka dalej ma katar, to nie szalejemy. Dziś i tak dzień pełen wrażeń, bo mieliśmy sesję zdjęciową Miała być już dawno temu, ale pani fotograf nam się rozchorowała. Tak więc ostatecznie robiliśmy u kogoś innego (żeby jednak było na miejscu w Poznaniu) i właśnie dzisiaj. Majka ładnie pozowała, uśmiechała się, największe uśmiechy oczywiście na huśtawce były, bo najpierw mieliśmy kilka ujęć w plenerze. Attipasy się przydały do zdjęć w plenerze Za dwa tygodnie mamy dostać linka do kilkudziesięciu wstępnie obrobionych zdjęć, a potem z nich będziemy wybierać te które chcemy. Ostatecznie zdjęcia powinniśmy mieć u siebie za ok. miesiąc.

Rozmawiałam dziś też z dziewczyną z administracji ode mnie z pracy. Dalej nie wiem, jaka podwyżka będzie, ale wiem już, że niestety będzie dopiero od czerwca, czyli mojego faktycznego powrotu do pracy, a nie już od momentu końca urlopu macierzyńskiego. Zgodnie z przepisami powinno być od kwietnia, no ale inni, którzy wracali wcześniej dostawali od momentu powrotu, więc tak się przyjęło. No nic, jakoś do czerwca wytrzymam:P I tak za chwilę będę już dostawała normalne 100% pensji, a nie 60%, więc będzie lepiej.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 15:30   #1317
biedronkadancer
Rozeznanie

Starszej corce w besafe do 18kg glowa leci jak ma jakis duzy kaptur, zimą w kurtce(tak, wiem, nie mozna) leciala jak juz się tak pożądnie rozluzniła podczas snu, albo jakoś krzywo siedziała, teraz problemu nie ma. Idze nie leci.

Iga jest na ok 300-400 miejscu do złobka, jej starsza siostra była przyjęta na prawie 2 lata, jednak wtedy juz posłaliśmy do przedszkola, a wcześniej była z opiekunką u innego dziecka w domu.

biedronkadancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 15:57   #1318
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
No_doubt a jak się odwołacie to kiedy decyzja ma zapaść w tej sprawie? Ja pamiętam że koleżanki jak wracały z macierzyńskiego to i na drugi koniec miasta wozily dzieci do żłobka przedszkola niestety ;-(
Rozważ może opcje innego żłobka bo może problem tkwi też w przystosowaniu placówki dla takich malców. Innej uwagi wymaga roczne inne 1.5 roczne wg mnie. Ale to też kwestia rozwoju dziecka.Niektore roczne nie umieją jeszcze chodzić.Panie w żłobku też może nie do końca potrafią się takimi malcami zająć no nie wiem co Ci doradzic.

Chyba za ok.2 tygodnie. To jedyny żłobek w mieście....

Stary 2017-04-05, 16:11   #1319
urshoola
Zadomowienie

O kurcze no to kciuki za pozytywna decyzję A co w sytuacji jak się nie dostaniecie?
Myślałaś już? Ja zaczęłam też zgłębiać ten temat bo byłam dziś na 2 rozmowach o pracę no i troszkę lipa jest. Bo wszyscy chcą na już a ja chcę się podjąć pracy dopiero ok sierpnia września.Rodzicielski co prawda do 9maja ale szkoda mi ten małej gadziny i wakacji jak już zacznie chodzić. No i łatwiej była na rozmowach jak się nie miało dziecka już widzę że niestety krzywym okiem na to patrzą.To jest trochę przykre bo czemu młoda matka ma się czuć winna temu że ma dziecko;-( a potem winna przed dzieckiem że je musi oddać do żłobka ;-(

Stary 2017-04-05, 16:31   #1320
Monanka83
Zakorzenienie

U nas rekrutacja rusza w maju..

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości