Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-04, 21:44   #4171
gunis
Rozeznanie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Uff, ciężki dzień. Najpierw krzywa cukrowa. Poszło gładko, ale jeść mi się chciało jak wygłodniałemu lwu. Po 3h o dziwo przestałam czuć głód, a jako że miałam parę rzeczy jeszcze załatwić na mieście (m.in. pomiar drzwi w Komforcie, do którego otwarcia została mi godzina) i miałam trochę czasu, poszłam sobie do galerii i wpadłam do Zary poprzymierzać luźniejsze sukienki. A tam prawie zemdlałam w przymierzalni. Zrobiło mi się duszno, osunęłam się na taboret, krew mi odpłynęła, pot wystąpił na czoło, dłonie zaczęły drżeć. Nie chciałam robić scen i postanowiłam przeczekać, aż mi przejdzie, ale byłam coraz bliżej zemdlenia. W końcu udało mi się jakoś pozbierać, ale musiałam dziwnie wyglądać, bo ekspedientka, której wcisnęłam z powrotem ciuchy odprowadziła mnie czujnym wzrokiem.

Ręce drżały mi nadal, byłam cały czas na skraju zasłabnięcia i postanowiłam coś zjeść. Dorwałam sajgonki w Thai-Woku (tam też obsługa patrzyła na mnie podejrzliwie), ale nie zapchało mnie to, więc dokupiłam sobie jeszcze duży mrożony jogurt, który był dla mnie wybawianiem. Bardzo zimny, postawił mnie na nogi i jakoś udało mi się nie wrócić od razu do domu taksą

Btw. Na działach dziecięcych w HM jest teraz promocja - 20% zniżki za zakupy min. 150 zł, ale nie skorzystałam, bo ledwo żyłam.

Miałam skoczyć jeszcze do PEPCO po sportowe biustonosze, ale resztę dnia dogorywałam na łóżku, płacąc z lapka raty i rachuki
Ojej, ale przejścia miałas. Szczęście, ze wszystko sie dobrze skończyło

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 21:49   #4172
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Mam juz wyniki krzywej: 81, 95 i 81.
Wapń i potas bardzo dobre, ale magnez musze podbić, bo mam mniej niż w połowie normy i może to faktycznie troszkę powoduje to dretwienie,skoro odkąd mi napisalyscie jem czekoladę gorzka i pestki dyni a i tak nie jest wysoki poziom. Wy bierzecie mg taki z wit b6 w tabletkach? Ja się boję tabletek jakichkolwiek jak diabeł swieconej wody, ale chyba przesadzam, co?

U mnie wyszło 81.3, 133, 99, więc trochę gorzej.
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 21:49   #4173
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
zamówiłam łóżeczko i komodę z Pinio czeka się 3-7 tygodni
Pokaż jakie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj sadziłam cebulki różnego rodzaju, róże i dalie.
Teściowa : "już sadzisz??? Zakładasz, że co ma być to będzie?"

Nosz k...a a co ma być - kwiatki będą
Może marchewka z kolcami Ci wyrośnie Zdziwi się jak Ci pięknie zakwitną

Cytat:
Uff, ciężki dzień. Najpierw krzywa cukrowa. Poszło gładko, ale jeść mi się chciało jak wygłodniałemu lwu. Po 3h o dziwo przestałam czuć głód, a jako że miałam parę rzeczy jeszcze załatwić na mieście (m.in. pomiar drzwi w Komforcie, do którego otwarcia została mi godzina) i miałam trochę czasu, poszłam sobie do galerii i wpadłam do Zary poprzymierzać luźniejsze sukienki. A tam prawie zemdlałam w przymierzalni. Zrobiło mi się duszno, osunęłam się na taboret, krew mi odpłynęła, pot wystąpił na czoło, dłonie zaczęły drżeć. Nie chciałam robić scen i postanowiłam przeczekać, aż mi przejdzie, ale byłam coraz bliżej zemdlenia. W końcu udało mi się jakoś pozbierać, ale musiałam dziwnie wyglądać, bo ekspedientka, której wcisnęłam z powrotem ciuchy odprowadziła mnie czujnym wzrokiem.

Ręce drżały mi nadal, byłam cały czas na skraju zasłabnięcia i postanowiłam coś zjeść. Dorwałam sajgonki w Thai-Woku (tam też obsługa patrzyła na mnie podejrzliwie), ale nie zapchało mnie to, więc dokupiłam sobie jeszcze duży mrożony jogurt, który był dla mnie wybawianiem. Bardzo zimny, postawił mnie na nogi i jakoś udało mi się nie wrócić od razu do domu taksą
Wygląda na to, że cukier Ci spadł. Dobrze by było, gdybyś miała przy sobie zawsze jakąś przekąskę Chociaż w niektórych sklepach jest tak duszno, że też mi się słabo robi, niezależnie od tego, czy jestem najedzona, czy głodna
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 21:52   #4174
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

Wygląda na to, że cukier Ci spadł. Dobrze by było, gdybyś miała przy sobie zawsze jakąś przekąskę Chociaż w niektórych sklepach jest tak duszno, że też mi się słabo robi, niezależnie od tego, czy jestem najedzona, czy głodna
To akurat fakt, chyba klima im nawalila. Poza tym naubierałam się nieadekwatnie do pogody - skwar był dziś prawie jak w lipcu, a ja w grubych rajtkach 100D, podkoszulce, sukience z dresówki z takim meszkiem od spodniej strony i jeszcze w wełnianej kurtce... Ale rano było mi w tym tak akurat
Stary 2017-04-04, 22:13   #4175
MademoiselleB
Raczkowanie

Cytat:
To akurat fakt, chyba klima im nawalila. Poza tym naubierałam się nieadekwatnie do pogody - skwar był dziś prawie jak w lipcu, a ja w grubych rajtkach 100D, podkoszulce, sukience z dresówki z takim meszkiem od spodniej strony i jeszcze w wełnianej kurtce... Ale rano było mi w tym tak akurat
taka ta pogoda teraz, ciężko się ubrać na cały dzień....
MademoiselleB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 22:14   #4176
Serenely
Zakorzenienie

CC, ja też miałam tak po krzywej - tylko dodatkowo żołądek mnie bolał. Jak wychodziłam z lab nie byłam już tak głodna, a po paru godzinach tak mi się spać chciało, mega zmęczenie mnie dopadło.

Ja 2 godzinki wieczorem sobie poleżałam z poduchą pod tyłkiem, myślałam że już nie wstanę. Jednak dalej boli kość ogonowa ;/ coś mi uciska dzieć na jakiś nerw chyba jak mówiła dziś położna na szkole. A teraz nie daje mi spać, bo się rusza jak opętana. -,- Ja już ledwo żyję po dwóch niedospanych nocach.

Mobilny przekaz myśli ;-)
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 22:40   #4177
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
U mnie wyszło 81.3, 133, 99, więc trochę gorzej.
U mnie po 1h limit to byl 120.
Jakie zdanie ma twoj gin?

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
CC, ja też miałam tak po krzywej - tylko dodatkowo żołądek mnie bolał. Jak wychodziłam z lab nie byłam już tak głodna, a po paru godzinach tak mi się spać chciało, mega zmęczenie mnie dopadło.

Ja 2 godzinki wieczorem sobie poleżałam z poduchą pod tyłkiem, myślałam że już nie wstanę. Jednak dalej boli kość ogonowa ;/ coś mi uciska dzieć na jakiś nerw chyba jak mówiła dziś położna na szkole. A teraz nie daje mi spać, bo się rusza jak opętana. -,- Ja już ledwo żyję po dwóch niedospanych nocach.

Alez Cię rozumiem.. wczoraj mi spac nie dala do 2 w nocy.

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 23:08   #4178
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
U mnie po 1h limit to byl 120.
Jakie zdanie ma twoj gin?

Jeszcze nie skomentował badań (pewnie jutro to zrobi), ale normy referencyjne pokazały mi przy wyniku limit do 140 po 1h... Widocznie różnią się z jakiegoś powodu. Dopytam.

A tak z innej beczki, przeżywam zakupowy dramat. Chyba od tygodnia zastanawiałam się, czy kupić sobie tę sukienkę:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage...C3%B3%C5%BCowy

A kiedy w końcu się zdecydowałam, okazało się, że jest już wyprzedana Wczoraj jeszcze była dostępna. Ech... Smuteczek. Mogę sobie racjonalizować, że to i tak nie był do końca mój kolor

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Załącznik 7004681Załącznik 7004686

Zasadzilam jesienią cebulki i ku zdziwieniu teściowej i mojej mamy super zdrowe tulipany i szafirki wychodzą 😉

Piękne! Zwłaszcza szafirki

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Mnie bardziej przerażają komplikacje po ingerencji lekarskiej w mój brzuch bo przeżyłam już dwie operacje... I dziecka w sumie też, bo inaczej to przeżywa. Każda ma inne doświadczenia życiowe.

Malenka, współczuję dużo zdrówka dla małej!

Ja wolałabym rodzić naturalnie, bo nie chcę, żeby mnie ktoś rozpłatał bez powodu, ale szczerze mówiąc, tak często słyszę o niekompetencji lekarzy w czasie porodu naturalnego (jakieś próżnociągi, chwyt Kristellera, śmierć dziecka z niedotlenienia, bo za późno zdecydowano się na cesarkę, itp.), że czasami ogarnia mnie lęk i zastanawiam się, czy też nie zafundować sobie cesarki na życzenie.
Stary 2017-04-05, 01:14   #4179
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Ech - jak zwykle, kiedy ja się uaktywniam, wszystkie już śpią
Stary 2017-04-05, 01:14   #4180
gunis
Rozeznanie

Ja nie śpię!!

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 06:18   #4181
malenka1889
Zadomowienie

Dzień dobry 😘 my z córką jak zwykle ranne ptaszki

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 06:50   #4182
Nancyyyy
Raczkowanie

Dziewczynki nadszedl mój dzien 0😣😣😣jade na krzywą 😂😂juz mnie ssie z głodu no masakra.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Nancyyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 07:03   #4183
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze nie skomentował badań (pewnie jutro to zrobi), ale normy referencyjne pokazały mi przy wyniku limit do 140 po 1h... Widocznie różnią się z jakiegoś powodu. Dopytam.

A tak z innej beczki, przeżywam zakupowy dramat. Chyba od tygodnia zastanawiałam się, czy kupić sobie tę sukienkę:

A kiedy w końcu się zdecydowałam, okazało się, że jest już wyprzedana Wczoraj jeszcze była dostępna. Ech... Smuteczek. Mogę sobie racjonalizować, że to i tak nie był do końca mój kolor

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Piękne! Zwłaszcza szafirki

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Ja wolałabym rodzić naturalnie, bo nie chcę, żeby mnie ktoś rozpłatał bez powodu, ale szczerze mówiąc, tak często słyszę o niekompetencji lekarzy w czasie porodu naturalnego (jakieś próżnociągi, chwyt Kristellera, śmierć dziecka z niedotlenienia, bo za późno zdecydowano się na cesarkę, itp.), że czasami ogarnia mnie lęk i zastanawiam się, czy też nie zafundować sobie cesarki na życzenie.
No mam nadzieje, ze Cie zakwaalifikuje wg tych nowych czyli 140
Cytat:
Napisane przez Nancyyyy Pokaż wiadomość
Dziewczynki nadszedl mój dzien 0😣😣😣jade na krzywą 😂😂juz mnie ssie z głodu no masakra.

Powodzenia!!!
Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Dzień dobry 😘 my z córką jak zwykle ranne ptaszki

Wysłane za pomocą mTalk
Hej Kobietki

Stary 2017-04-05, 07:42   #4184
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:

Hej wszystkim 😁
Nacyyyy trzymaj się dzielnie i trzymam kciuki!

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 07:59   #4185
judkama
Zakorzenienie

Hejka!

Ja ostatnie normy dla ciężarnych jakie widziałam przy tescie 75 g : to do 92 na czczo, do 180 po 1h i do 153 po 2h
wg standardów Polskiego Towarzystwa ginekologicznego
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j...xCFUNw&cad=rja

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2017-04-05 o 08:01
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 08:09   #4186
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Hejka!

Ja ostatnie normy dla ciężarnych jakie widziałam przy tescie 75 g : to do 92 na czczo, do 180 po 1h i do 153 po 2h
Jeszcze inne.. ciekawe czy kiedys to wyrownaja

Stary 2017-04-05, 08:20   #4187
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Ja nie śpię!!

O masz, a ja zrezygnowana nie zaglądałam już wczoraj na wizaż

Cytat:

Powodzenia! Kciuki
Tylko nie wpadnij na pomysł, żeby iść później bez śniadania do jakiegoś CH

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Hejka!

I bądź tu, człowieku, mądry
Stary 2017-04-05, 08:21   #4188
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Jeszcze inne.. ciekawe czy kiedys to wyrownaja

Te sa z 2014/2015 wg PTD i PTG
ale tylko do testu 75 g, potem przy posiłkach zwykłych juz jest chyba 120 albo 140 po 1h

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-05, 08:21   #4189
cesarskie cięcie
Rozeznanie

No i dzień dobry wszystkim, oczywiście! Ja wyjątkowo wcześnie dziś wstałam, bo pies mi piszczał od wczesnego rańca. Pewnie gojąca się ranka go swędzi.
Stary 2017-04-05, 08:23   #4190
judkama
Zakorzenienie

W ogóle to wszyscy powinni sie stosowac do wytycznych z tych towarzystw, nie znalazłam zeby cos zmieniali w kolejnych latach, co nie znaczy ze zmian nie bylo, tycza się tylko ciężarnych, u "zwykłych" ludków sa inne

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-05, 08:37   #4191
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
No i dzień dobry wszystkim, oczywiście! Ja wyjątkowo wcześnie dziś wstałam, bo pies mi piszczał od wczesnego rańca. Pewnie gojąca się ranka go swędzi.
Tez mnie czeka sterylizacja naszej suczki, z tym ze mamy czekać do następnej cieczki i 2 tyg po zakończeniu będzie zabieg.

Stary 2017-04-05, 08:43   #4192
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Tez mnie czeka sterylizacja naszej suczki, z tym ze mamy czekać do następnej cieczki i 2 tyg po zakończeniu będzie zabieg.

Trzymam kciuki za sunię! Nauczona doświadczeniem, polecam zakupić wcześniej własne, trudne do zdjęcia i szczelne ubranko do sterylizacji, bo my bazujemy na tym, które dał nam weterynarz i ciągle się zsuwa, psu jest niewygodnie, poza tym dość łatwo dostaje się do rany przy odrobinie nieuwagi. Mamy takie wdzianko pooperacyjne:
http://www.karusek.com.pl/img_prod/b/b_15346.jpg
Stary 2017-04-05, 08:46   #4193
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam kciuki za sunię! Nauczona doświadczeniem, polecam zakupić wcześniej własne, trudne do zdjęcia i szczelne ubranko do sterylizacji, bo my bazujemy na tym, które dał nam weterynarz i ciągle się zsuwa, psu jest niewygodnie, poza tym dość łatwo dostaje się do rany przy odrobinie nieuwagi. Mamy takie wdzianko pooperacyjne:
http://www.karusek.com.pl/img_prod/b/b_15346.jpg
Dzięki za przypomnienie😚znam to bo dokładnie rok temu nasz mały West został pogryziony przez owczarka i przerabialam temat wdzianek, zmiany opatrunkow i pielęgnacji rozległych ran niestety. Trochę się boje jak sobie w ciazy z tym poradzę, ale liczę, ze po sterylizacji jest lzej (choć i tak niełatwo) niż po rozległym pogryzieniu ze zlamaniami.

Stary 2017-04-05, 09:00   #4194
itakasia
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
powodzenia!

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Pokaż jakie
oczywiście, my w sypialni mamy białe łóżko, szafa na całej ścianie jest w kolorze drewno plus białe szkło, wzięliśmy tylko łóżeczko i małą komodę, na której można będzie postawić kosmetyki lub przewinąć syneczka nie wzięliśmy łóżeczka z serii komody ponieważ nie miało wyjmowanych szczebelków. nasze jest z serii podstawowej i pasuje neutralnie ogólnie wzięliśmy ostatecznie inne niż planowaliśmy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3fa64b532accbff55434d87e086dcce4.jpg (12,2 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg i-pinio-basic-lozeczko-120x60.jpg (7,8 KB, 32 załadowań)
Stary 2017-04-05, 09:02   #4195
MademoiselleB
Raczkowanie

Cytat:

znam ten ból - mi tak spódnica z hm uciekła, swoja droga na co ja czekałam - nie wiem

teraz jestem w tej sukience zakochana - tylko ta cena, może poczekam na obniżkę

http://www.asos.com/asos-maternity/a...2&gridcolumn=2

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
dzień dobry

powodzenia!

oczywiście, my w sypialni mamy białe łóżko, szafa na całej ścianie jest w kolorze drewno plus białe szkło, wzięliśmy tylko łóżeczko i małą komodę, na której można będzie postawić kosmetyki lub przewinąć syneczka nie wzięliśmy łóżeczka z serii komody ponieważ nie miało wyjmowanych szczebelków. nasze jest z serii podstawowej i pasuje neutralnie ogólnie wzięliśmy ostatecznie inne niż planowaliśmy
śliczne
MademoiselleB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 09:10   #4196
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
dzień dobry

powodzenia!

Sliczne! Moze te z podstawowej podoba mi sie ciut bardziej, bo troche bardziej przypomina nasze ) ale bedzie.sliczny kącik dla maluszka! Zdradzisz ile.was kosztowaly mebelki?

Stary 2017-04-05, 09:11   #4197
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

powodzenia!

Piękne

Gdzie to ja miałam dzisiaj iśc, a no tak na glukoze i reszte badań. Co robię? Wcinam śniadanko na wizażu
Skleroza nie boli...

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-05, 09:20   #4198
itakasia
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny to będą mebelki na 1-2 lata dla synka później zrobimy pokoik
Hanala
widziałam mebelki producenta na żywo i podoba mi się ich wykonanie, w sumie u nas łóżeczko i komoda to koszt ok 1110 zł więc uważam, że to dobra cena
Judka
skleroza
Stary 2017-04-05, 09:25   #4199
Nancyyyy
Raczkowanie

Cytat:
O masz, a ja zrezygnowana nie zaglądałam już wczoraj na wizaż

Powodzenia! Kciuki
Tylko nie wpadnij na pomysł, żeby iść później bez śniadania do jakiegoś CH

I bądź tu, człowieku, mądry
Kochana ze mnie taki żarłok ze mam kanapki w torebce 😉jeszcze 30 min i bedzie po wszystkim! Teraz odliczanie do jutrzejszej wizyty ☺

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

No i powodzenia wizytującym dzis😘😘😘

Nancyyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 10:30   #4200
admirable
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

powodzenia!

super to łózeczko basic też fajne i super, że ma wyjmowane szczebelki
ja ciągle myślę właśnie o tym łózeczku z serii moon i sama nie iwem co robić, jeszcze ewentualnie rozważam takie jak na załączonym foto ale bardzo rzucają mi się w oczy wystające wkręty, szkoda że nie są w jakiś sposób zamaskowane

fajnie, że macie już zakup za sobą ja w weekend chcę ostatecnzie wybrać wózek a potem zajmę się łózeczkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3cfc8dc3e8cce5c55aed1c388d725110.jpg (105,5 KB, 32 załadowań)
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości