Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-05, 09:53   #3511
malinka9191
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
zadzwoń sobie do tej szkoły, ja też czekałam na telefon i w ten sposób ominęły mnie trzy spotkania :p

Mogę sama zacząć brać jakiś magnez czy lepiej się skontaktować z lekarzem?
w nocy łapały mnie takie skurcze, że nawet nie wiedziałam że w nogach mam takie miejsca :p masakra, nigdy tak nie miałam że jeden puszczał jak się wygodnie ułożyłam a od razu w drugim miejscu coś łapało
Mozesz bez problemu brac.
Mi wlasnie sie wczoraj skonczyl. Ale nienkupuje nowego bo w sobote z Pl mi przyjdzie zamowilam apteke. To pcozekam re kilka dni.

Ale.mi sie dzis brzuch spina :/
Stary 2017-04-05, 10:00   #3512
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Mnie też się piesio rzucił w oczy i od razu pomyślałam o moich kotelach tylko z nimi współpraca mogłaby być ciężka

Lepiej teraz na świeżo próbować niż np. Za rok. Karta czy gotówką płaciscie? Lepiej żeby karta to byłoby potwierdzenie.

Fajne zajęcia. My mamy w sobotę pierwsze. Ciekawa jestem bardzo czy też będą takie fajne

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Możesz dostać na pierwsze dziecko 500+ ale masz warunek że twój dochód na członka rodziny nie może przekroczyć chyba 500 zł jakoś tak... siostra mi mówiła, ale musiałabym dokładnie się dowiedzieć w tym temacie. W m jak mama mam wszystko pięknie rozpisane odzielnie dla mamy i taty oraz jak jest i kiedy i gdzie co składać.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Jest chyba coś takiego jak kopia paragonu. Musisz poprosić w sklepie.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 10:00   #3513
pannaanna_87
Zakorzenienie

Wspolczuje akcji z samochodem ale bedzie przynajmniej jak nowka.. ja tez sobie nie wyobrazam miec 1 i w ogóle bez prawka bo ja kocham jazde i samochody

Mi sie tez brzuch napina.
Mam juz foty szybko poszlo.. Teraz widze na nich jaki ze mnie slonik z wielkimi (@)(@) haha
Musze karmic..niema co..

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 10:05   #3514
vanessa1781
Zakorzenienie

Witam znad kawki.
Znów ciężka noc. Mała do nas przytuptała kolo 3 i już nie mogłam usnąć. Odzwyczailam się spać z nią i teraz jak do nas przychodzi to nie mogę. Tak się wietci, tak wierzga nogami ze boję się leżeć przodem do niej co by mi brzucha nie skopała. Położę się tyłem to znów po plecach mnie wali... No i nie da się spać
U mnie prania ciąg dalszy bo jeszcze dzis ma byc względna pogoda. Wczoraj wyprałam 3 tury, dziś już idzie 2, myślę ze jeszcze 1 zdążę zanim jakaś burza przyjdzie. Słoneczko, wiaterek- schnie w oczach

Cytat:
zadzwoń sobie do tej szkoły, ja też czekałam na telefon i w ten sposób ominęły mnie trzy spotkania :p

w nocy łapały mnie takie skurcze, że nawet nie wiedziałam że w nogach mam takie miejsca :p masakra, nigdy tak nie miałam że jeden puszczał jak się wygodnie ułożyłam a od razu w drugim miejscu coś łapało
Mozesz spokojnie. W ciąży potrzeba nam naprawdę spore ilości magnezu więc łykaj spokojnie

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
mówili dziś w radiu o 500+, że rząd chciałby go objąć zasadą "złotówka za złotówkę", czyli że jak ktoś przekroczy próg dochodowy o ileś tam zł to dostałby 500 zł minus kwota, o jaką przekracza kryterium
Mam w zeszłym roku przekroczyl dochód o 72 zł. No i doopa. A gdyby to było wprowadzone to byśmy brali co miesiąc po 428 zl. Akurat na żłobek by bylo....

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7258497 1]Możesz dostać na pierwsze dziecko 500+ ale masz warunek że twój dochód na członka rodziny nie może przekroczyć chyba 500 zł jakoś tak... siostra mi mówiła, ale musiałabym dokładnie się dowiedzieć w tym temacie. W m jak mama mam wszystko pięknie rozpisane odzielnie dla mamy i taty oraz jak jest i kiedy i gdzie co składać.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Jest chyba coś takiego jak kopia paragonu. Musisz poprosić w sklepie.[/QUOTE]

Dochód nie moze przekroczyc 800 zl chyba że w rodzinie jest dziecko niepełnosprawne to 1200.
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 10:05   #3515
marikaxp
Rozeznanie

Nie może przekroczyć 800 coś a nie 500..

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 10:08   #3516
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Witam znad kawki.
Znów ciężka noc. Mała do nas przytuptała kolo 3 i już nie mogłam usnąć. Odzwyczailam się spać z nią i teraz jak do nas przychodzi to nie mogę. Tak się wietci, tak wierzga nogami ze boję się leżeć przodem do niej co by mi brzucha nie skopała. Położę się tyłem to znów po plecach mnie wali... No i nie da się spać
U mnie prania ciąg dalszy bo jeszcze dzis ma byc względna pogoda. Wczoraj wyprałam 3 tury, dziś już idzie 2, myślę ze jeszcze 1 zdążę zanim jakaś burza przyjdzie. Słoneczko, wiaterek- schnie w oczach

Mozesz spokojnie. W ciąży potrzeba nam naprawdę spore ilości magnezu więc łykaj spokojnie

Mam w zeszłym roku przekroczyl dochód o 72 zł. No i doopa. A gdyby to było wprowadzone to byśmy brali co miesiąc po 428 zl. Akurat na żłobek by bylo....

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Dochód nie moze przekroczyc 800 zl chyba że w rodzinie jest dziecko niepełnosprawne to 1200.
dokładnie ale u migotka w Łodzi pewnie jest inaczej niż w całej pl

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 10:14   #3517
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Zawsze lepiej dostać cokolwiek niż nic fajnie by było jakby to przeszło

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
dokładnie ale u migotka w Łodzi pewnie jest inaczej niż w całej pl

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-05, 10:27   #3518
Daga825
Wtajemniczenie

Kupiłam japonki na porodowke za 6zl piankowe w chińczyku. Idealne, żeby potem poszły do śmieci pogoda się poprawia to machne pranie a potem muszę ogarnąć busz do doktorki.. To będzie gimnastyka

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 11:10   #3519
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Kupiłam japonki na porodowke za 6zl piankowe w chińczyku. Idealne, żeby potem poszły do śmieci pogoda się poprawia to machne pranie a potem muszę ogarnąć busz do doktorki.. To będzie gimnastyka

Ja wczoraj w Tesco za całe 4 złbiznes życia

Dzięki za odp dziewczyny idę potem do apteki to powiem żeby mi coś dala jakiś magnez

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Ja to w ogóle w tej ciąży to mózg jestemchciałam iść na tokso do prywatnego lab żeby dostać wyniki do ręki, a przecież mogę iść do przychodni i w karcie zaznaczyć odbiór osobisty a przy okazji za jednym staniem w kolejne morfologie i mocz zrobić

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 11:15   #3520
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to w ogóle w tej ciąży to mózg jestemchciałam iść na tokso do prywatnego lab żeby dostać wyniki do ręki, a przecież mogę iść do przychodni i w karcie zaznaczyć odbiór osobisty a przy okazji za jednym staniem w kolejne morfologie i mocz zrobić

no zgadza się w większości przychodni robią też badania odpłatnie
Ja dziś byłam w przychodni właśnie i za mocz zapłaciłam 4 zł (pojemniczek gratis ), a w diagnostyce płaciłam coś koło 8-10

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 11:27   #3521
pannaanna_87
Zakorzenienie

O .. Wlasnie..przed światami musze mocz i krew bo po świętach mam wizytę..

Dogadalam sie co do noworodkowej.. Mamy 100 zl rabatu czyli 280 zl za 10 zdjec obrobionych na plytce i wywołanych zamiast 380 tyle nam wystarczy a pewnie nam duzuci wiecej. Teraz mialo byc 15 a zrobila nam 21

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 11:43   #3522
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
no zgadza się w większości przychodni robią też badania odpłatnie
Ja dziś byłam w przychodni właśnie i za mocz zapłaciłam 4 zł (pojemniczek gratis ), a w diagnostyce płaciłam coś koło 8-10
Zwłaszcza ze ja tak tokso i thc robiłam tylko zaznaczałam przekazanie wyników lekarzowi
Mam nadzieje ze mi po ciąży rozum wróci

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 11:46   #3523
vanessa1781
Zakorzenienie

Jezu, jak się u mnie chmurzy. Zapowiadali gwałtowne burze. Oby tylko nie było jakiegos huraganu jak będę musiała do żłobka jechać
Stary 2017-04-05, 12:09   #3524
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Magnez nawet wskazany na wszystkie skurcze i ciągnięcia, więc śmiało możesz brać Zaczęłabym od dwóch tabletek, najwyżej później lekarz Ci zwiększy dawkę jeśli nie będą pomagać
Mnie na szczęście omijają wszystkie skurcze łydek, no ale po 6 tabletkach magnezu dziennie dziwne aby się pojawiały

Cytat:
Napisane przez kacperkova Pokaż wiadomość
Powinnam ogarnąć mieszkanie, pogoncie mnie. Moja mama zaraz przyjedzie będzie marudzić, ale tak mi się nie chce.

Chyba w przyszłym tygodniu przytaszcze gondole i maxi cosi z piwnicy, trzeba to wyprać, tylko żeby była ładna pogoda, to na balkonie by sobie na słoneczku schlo.

Wczoraj o tej porze już byliśmy na dworze, a dzisiaj nawet nie mam siły żeby wstać z fotela.

Dobra już nie marudze do boju!

Miłego dzionka ciężarówki ;-)
Kacperkova ja mam to samo, jestem jak słoń, w dodatku emerytowany W domu syf, ale to taki że nie wiadomo w co ręce włożyć, jeszcze pudła czekają na ogarnięcie, żeby zobaczyć co do kosza a co zostawić, jakieś dokumenty, pierdółki. Nie wspominając już o tej stercie ubranek która mnie woła...
Nastawie zaraz pranie chyba bo słońce się pokazało to przynajmniej jedna tura będzie z głowy. A pewnie z 15 prań będę musiała zrobić
Nie chce mi się, po prostu mi się nie chce!!

Cytat:
mówili dziś w radiu o 500+, że rząd chciałby go objąć zasadą "złotówka za złotówkę", czyli że jak ktoś przekroczy próg dochodowy o ileś tam zł to dostałby 500 zł minus kwota, o jaką przekracza kryterium
No coś teraz muszą wymyślić, bo przecież Państwo zbankrutuje od tego programu. Fajna taka pomoc, jestem za aby pomagać, ale trochę tej formy nie przemyśleli.

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Nooo......tym bardziej ze mieszkamy na wiosce i wszedzie samochodem. A jie wyobrazam sobie miec tylko 1. Zawsze mielismy prace w 2 kierunkach.
Ale jednak nie jest tak zle. Musze tylko reflektory nowe zamowic i jakas rurke. Myslalam ze jest gorzej. Nic poważnego tylko koles jest czepialski. No ale oczywiscie dobrze- bezpieczenstwo przede wszytskim.

To tak jak u nas, nie dość że mieszkamy na zadupiu to jeszcze każdy w inną stronę do pracy. Dlatego u nas 4 osoby w domu = 4 samochody, ale wśród sąsiadów też tak jest. Każda osoba z domu która pracuje ma samochód bo inaczej się nie da.
Heh kiedyś liczyłam nawet że na 6 domów u nas na ulicy jest 15 samochodów, ruch normalnie jak na Marszałkowskiej w południe No ale jak do głupiego sklepu trzeba jechać samochodem, do szkoły, kościoła, lekarza, a do miasta jest 20 km to niestety, samochód must have.
Teraz mama musi oddać swój samochód zastępczy bo zamówiła nowy po tym wypadku ale będzie dopiero pod koniec maja i już są problemy z logistyką jak to ogarnąć bo 3 samochody dla naszej rodziny to za mało
Stary 2017-04-05, 12:15   #3525
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Wspolczuje akcji z samochodem ale bedzie przynajmniej jak nowka.. ja tez sobie nie wyobrazam miec 1 i w ogóle bez prawka bo ja kocham jazde i samochody

Mam juz foty szybko poszlo.. Teraz widze na nich jaki ze mnie slonik z wielkimi (@)(@) haha
Musze karmic..niema co..

Ooo ale szybko! Pochwal sie fotami 😊

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-05, 12:16   #3526
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość

To tak jak u nas, nie dość że mieszkamy na zadupiu to jeszcze każdy w inną stronę do pracy. Dlatego u nas 4 osoby w domu = 4 samochody, ale wśród sąsiadów też tak jest. Każda osoba z domu która pracuje ma samochód bo inaczej się nie da.
Heh kiedyś liczyłam nawet że na 6 domów u nas na ulicy jest 15 samochodów, ruch normalnie jak na Marszałkowskiej w południe No ale jak do głupiego sklepu trzeba jechać samochodem, do szkoły, kościoła, lekarza, a do miasta jest 20 km to niestety, samochód must have.
Teraz mama musi oddać swój samochód zastępczy bo zamówiła nowy po tym wypadku ale będzie dopiero pod koniec maja i już są problemy z logistyką jak to ogarnąć bo 3 samochody dla naszej rodziny to za mało
Ja mieszkam w mieście, do pracy mam 10 minut pieszka (autem 2-3), wiekszosc sklepów pod nosem, do centrum 15-20 minut na nogach a nie wyobrażam sobie zycia bez auta. Mam swoje odkąd mam prawko, czyli od 15 lat i nie wyobrażam sobie inaczej. W pracy się ze mnie nabijaja ze przyjeżdżam autem, ale uwielbiam chodzic w szpilkach no i nie mam zamiaru iść w nich "tyle" pieszo a po drugie prosto po pracy jeździłam po córkę do żłobka.
Stary 2017-04-05, 12:16   #3527
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Witam znad kawki.

ja śpię z poduszką na brzucu, bo inaczej się boję..
Stary 2017-04-05, 12:22   #3528
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mieszkam w mieście, do pracy mam 10 minut pieszka (autem 2-3), wiekszosc sklepów pod nosem, do centrum 15-20 minut na nogach a nie wyobrażam sobie zycia bez auta. Mam swoje odkąd mam prawko, czyli od 15 lat i nie wyobrażam sobie inaczej. W pracy się ze mnie nabijaja ze przyjeżdżam autem, ale uwielbiam chodzic w szpilkach no i nie mam zamiaru iść w nich "tyle" pieszo a po drugie prosto po pracy jeździłam po córkę do żłobka.
Prawda też jest taka że jak się człowiek przyzwyczai do samochodu to już później nie wyobraża sobie życia bez niego
Jak jesteśmy u teściów to mimo że do sklepu mamy 300 metrów to i tak autem się podjeżdża Więc rozumiem doskonale

BTW jeździsz w szpilkach? Ja nie dam rady Tylko na płasko, ewentualnie jakaś lekka koturna lub gruby mały słupek. Raz że mi nie wygodnie, a dwa że hm....mam dość długie nogi i jak założe szpilki to bije kolanami o kierownice, nawet jak kierownica jest na maksa podniesiona do góry. Ale zawsze wożę za fotelem czarne szpilki na niespodziewane sytuacje
Stary 2017-04-05, 12:41   #3529
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Prawda też jest taka że jak się człowiek przyzwyczai do samochodu to już później nie wyobraża sobie życia bez niego
Jak jesteśmy u teściów to mimo że do sklepu mamy 300 metrów to i tak autem się podjeżdża Więc rozumiem doskonale

BTW jeździsz w szpilkach? Ja nie dam rady Tylko na płasko, ewentualnie jakaś lekka koturna lub gruby mały słupek. Raz że mi nie wygodnie, a dwa że hm....mam dość długie nogi i jak założe szpilki to bije kolanami o kierownice, nawet jak kierownica jest na maksa podniesiona do góry. Ale zawsze wożę za fotelem czarne szpilki na niespodziewane sytuacje
Jeżdżę w szpilkach nigdy nie zmieniam. Też kolana mi nieraz dotykają kierownicę ale daję radę lata praktyki
Gorzej mi się w klapkach jeździ tak naprawdę niż w szpilkach.
Stary 2017-04-05, 13:11   #3530
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeżdżę w szpilkach nigdy nie zmieniam. Też kolana mi nieraz dotykają kierownicę ale daję radę lata praktyki
Gorzej mi się w klapkach jeździ tak naprawdę niż w szpilkach.
To tak jak moja mama Tylko w szpilkach. Ona w płaskich nie umie jeździć 😂

Stary 2017-04-05, 13:12   #3531
daiquiricubano
Zadomowienie

hej w poludnie

u nas słońce, więc piore 3 pranie wczoraj mnie tak nakręciłyście, że skoczyłam do sklepu po dzidziusia, posegregowałam wszystkie rzeczy i zabrałam się za pranie wyszło mi 5 wsadów, łącznie z pieluchami i kocykami więc to chyba nie dużo, zwłaszcza, że pakuje do pralki dosyć oszczędnie, żeby dobrze się wszystko wypłukało

Odwiedziłam dziś piaskownicę, poogarniałam z grubsza, zupa się gotuje, a ja kawka i może jakieś zamówienie apteczne złoże

Leon śpi jeszcze z godzinkę, więc mam luuuz. Czeka mnie jedynie powolne pakowanie zawartości salonu i kuchni do kartonów, żeby do remontu wszystko pięknie zniknęło. Z jednej strony nie chce mi się, ale z drugiej, cieszy mnie to, bo nie muszę porządków na święta robić

My też będziemy robić sesję, ale po porodzie. Poprzednio płaciliśmy coś właśnie koło 650 zł za 15 zdjęć (ale chyba zawsze dostaje się więcej, więc wyszło 21). Teraz też sie na pewno skusimy, żeby był komplet Bardzo podobają mi się zdjęcia, które wrzuciła Ania, ale ja się nie chcę fotografować ani przed porodem, ani tuż po nie lubię siebie na zdjęciach. Pewnie jakieś pojedyncze będą, ale nie większość. Z Leonem mamy "stylizowane", bo taka była moda dwa lata temu. Wszystko cały czas się zmienia, więc to, co podoba się dziś za 10 lat może śmieszyć, tak to niestety jest Fotografkę mamy sprawdzoną, z certyfikatami i kursami, do tego mamę 5 dzieci, więc nie obawiam się, że coś może się stać. Muszę tylko do niej zadzwonić i zaklepać mniej więcej termin, bo zdjęcia takim maluszkom najlepiej robić przez pierwsze 10-14 dni, kiedy jeszcze śpią dosyć dużo

Ja magnezu nie łykam jeszcze. Skurcze mnie nie łapią, więc może się już nie pojawią Poprzednio też nie brałam magnezu, może tym razem też mnie to ominie. Teraz biorę tylko kwas foliowy, jod i witaminę d3.

Paula, pochwal się rzęsami
Ania, pokaż nam zdjęcia
Daga - (któraś jeszcze dziś wizytuje?)
daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 13:21   #3532
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Mysle..ze mozesz brac albo.slow mag albo magne b6

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Kacperkova do mopa 😂

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Paula pochwal się pozniej rzesami

Pokaże jak się ułoża bo nie lubię takich na świeżo. Ale już widzę że będziemy poprawiać następnym razem. Tak to jest jak się nie wie dokładnie czego chce
ale fajnie bo dostałam zniżkę po znajomości więc jest szansa że rzeczywiście będę robić regularnie.
Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Hej.
Ale mam podly humor. Bartek byk na przeglądzie moim gratem ( ostatnio nie przeszedł i musial isc do naprawy). Wszystko zostalo naprawione a sie okazalo ze byl jakis stary dziad i ejszcze do 3 rzeczy sie dopier.....i znowu nie przeszedł. Nosz kur.....znowu musimy dac do warsztatu! Te wydatki mnie wykoncza! Gdybym wiedziala ze tyle kasy pojedzie to bym go w cholere sprzedała i kupila nowy. Wrrrrrr.......
No i mamy problem bo ja mam na 16 do lekarza a maz na 14 do pracy.....i kurde ponad 30 km! Teraz musimy cos wykombinowac bez 1 samochodu. Ale jestem w☠☠☠☠......przeciez nie bede kwitla do 22 w bydgoszczy jak musimy jechac razem przed 13 bo musze go zawiezc do pracy. Masakra jakas. Ale mam nerwa.

Kurcze że też od razu nie powiedzieli... albo mechanik. Dobrze ze sie okazało że ☠☠☠☠☠☠☠a to będzie teraz autko jak ta lala
Ja dzisiaj byłam na rzęsach autem (śmieszne to brzmi) i kuźwa dobrze ze nikt nie widział jak parkowalam. 3 razy zmienialam miejsce bo nie mogłam dobrze wjechać. Ciasno u nas jak cholera i jeszcze na krawężnik trzeba wjechać a z parkowaniem mi jeszcze nie idzie tak dobrze...
Cytat:
Czyli jak ktoś dużo zarabia i ma dzieci to będzie musiał dopłacać? Żarcik. Ale może wtedy by się spielo w budżecie

Cytat:

Musze karmic..niema co..

Ty i słonik Ja to się boję tego że jesteśmy surowe dla siebie. Inne kobiety w ciąży mi się podobają i sesje takie ładne a jak się siebie widzi to własne się widzi slonika.

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość

Teraz tych japonek pewnie będzie pełno wszędzie.
Kurcze gadałam dzisiaj z tą koleżanka (miałam spać ale gadała jak najeta) i ma jakiś salon gdzie brwi robią po taniosci. I tak się rozmazylam żeby mieć brwi i rzęsy zrobione, dokończyć depilację laserowa, zrobić znowu botoks i było by cudnie bez makijażu i roboty na codzień ... ach czemu to wszystko tyle kosztuje
Cytat:
O .. Wlasnie..przed światami musze mocz i krew bo po świętach mam wizytę..

Dogadalam sie co do noworodkowej.. Mamy 100 zl rabatu czyli 280 zl za 10 zdjec obrobionych na plytce i wywołanych zamiast 380 tyle nam wystarczy a pewnie nam duzuci wiecej. Teraz mialo byc 15 a zrobila nam 21

To niezły deal.

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 13:30   #3533
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
hej w poludnie

u nas słońce, więc piore 3 pranie wczoraj mnie tak nakręciłyście, że skoczyłam do sklepu po dzidziusia, posegregowałam wszystkie rzeczy i zabrałam się za pranie wyszło mi 5 wsadów, łącznie z pieluchami i kocykami więc to chyba nie dużo, zwłaszcza, że pakuje do pralki dosyć oszczędnie, żeby dobrze się wszystko wypłukało

Odwiedziłam dziś piaskownicę, poogarniałam z grubsza, zupa się gotuje, a ja kawka i może jakieś zamówienie apteczne złoże

Leon śpi jeszcze z godzinkę, więc mam luuuz. Czeka mnie jedynie powolne pakowanie zawartości salonu i kuchni do kartonów, żeby do remontu wszystko pięknie zniknęło. Z jednej strony nie chce mi się, ale z drugiej, cieszy mnie to, bo nie muszę porządków na święta robić

My też będziemy robić sesję, ale po porodzie. Poprzednio płaciliśmy coś właśnie koło 650 zł za 15 zdjęć (ale chyba zawsze dostaje się więcej, więc wyszło 21). Teraz też sie na pewno skusimy, żeby był komplet Bardzo podobają mi się zdjęcia, które wrzuciła Ania, ale ja się nie chcę fotografować ani przed porodem, ani tuż po nie lubię siebie na zdjęciach. Pewnie jakieś pojedyncze będą, ale nie większość. Z Leonem mamy "stylizowane", bo taka była moda dwa lata temu. Wszystko cały czas się zmienia, więc to, co podoba się dziś za 10 lat może śmieszyć, tak to niestety jest Fotografkę mamy sprawdzoną, z certyfikatami i kursami, do tego mamę 5 dzieci, więc nie obawiam się, że coś może się stać. Muszę tylko do niej zadzwonić i zaklepać mniej więcej termin, bo zdjęcia takim maluszkom najlepiej robić przez pierwsze 10-14 dni, kiedy jeszcze śpią dosyć dużo

Ja magnezu nie łykam jeszcze. Skurcze mnie nie łapią, więc może się już nie pojawią Poprzednio też nie brałam magnezu, może tym razem też mnie to ominie. Teraz biorę tylko kwas foliowy, jod i witaminę d3.

Ania, pokaż nam zdjęcia
Dzisiaj to się naczekam. Niby jest opóźnienie i 3 baby przede mną. Mówi się trudno, przynajmniej tylko ja z brzuchem a reszta trwa krótko raczej

Stary 2017-04-05, 13:42   #3534
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

10 zdjęć za 280zl to dobra cena. Ja zaliczyłam spanie właśnie wstałam. Straszliwy że mnie śpioch. U mnie też chmurki są. Ciekawe czy się rozpada. Faktycznie jak ma się wszędzie 20km to zadupie. Nie mogłabym mieszkać na takim, musialabym jeździć wszędzie rowerem. Wystarczy że u nas weszła nowa siatka komunikacji i już jest problem, bo większość linii polikwidowali. Zobaczymy w praktyce. Do centrum teraz mam tylko jeden tramwaj, a były dwa, większość nie jeździ w soboty i niedziele. Myślałam że dadzą ode mnie trochę więcej kursów a tu lipa. Ale może w praktyce nie będzie tragedii. No i bilety zdrozaly. Dobrze ze mogę sobie w necie sprawdzić jak co jeździ.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Współczuję starszym osobom
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 13:48   #3535
Daga825
Wtajemniczenie

Jejku jak mi się śmiać chciało, wyszła parka z gabinetu. Facet miał wydrukowana listę z pytaniami na kilku kartkach! Ja rozumiem, że pierwsza ciąża, ale ile można pytać wy też macie takie listy pytań? Nie chodzi mi o kilka pytań, ale tam weszło pewnie z 200 jak nic

Stary 2017-04-05, 13:48   #3536
marikaxp
Rozeznanie

To tylko ja jeszcze nic nie piorę? 😆jest tak pięknie na dworze , że szkoda mi czasu na siedzenie w domu i jeszcze z żelazkiem. Poczekam aż się schłodzi. Nie wybrałam też jeszcze nawet komody. Mam też mało tych ubranek najmniejszych i nie wiem czy kupić czy dać spokój, bo potem na ok 62 mam 2 szuflady. Dylematy ciężarnej 😂

Dziś udało mi się kupić używaną huśtawkę dla niemowlaka. Wczoraj kupiłam spodnie ciążowe też używane, ale tylko 30zł kosztowały, dziewczyna kupiła w H&M i dostałam od niej kilka grstisów ;D majty siatkowe, wkładki i już będę miała z głowy. W szkole rodzenia dostałam butelki Avent, linomag i inne próbki.

Anka- super cena tej Sesji

Stary 2017-04-05, 13:49   #3537
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
To tylko ja jeszcze nic nie piorę? 😆jest tak pięknie na dworze , że szkoda mi czasu na siedzenie w domu i jeszcze z żelazkiem. Poczekam aż się schłodzi. Nie wybrałam też jeszcze nawet komody. Mam też mało tych ubranek najmniejszych i nie wiem czy kupić czy dać spokój, bo potem na ok 62 mam 2 szuflady. Dylematy ciężarnej 😂

Dziś udało mi się kupić używaną huśtawkę dla niemowlaka. Wczoraj kupiłam spodnie ciążowe też używane, ale tylko 30zł kosztowały, dziewczyna kupiła w H&M i dostałam od niej kilka grstisów ;D majty siatkowe, wkładki i już będę miała z głowy. W szkole rodzenia dostałam butelki Avent, linomag i inne próbki.

Anka- super cena tej Sesji

Ja też w sumie nie piore jeszcze, ale mnie kusi już dla mnie to jest jeszcze za szybko

Stary 2017-04-05, 13:51   #3538
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
hej w poludnie

Ania, pokaż nam zdjęcia
Poli będziesz robiła też taką stylizowaną?

Mi się takie podobają, ale fakt jest taki, że niektórzy fotografowie przesadzają. U mnie w mieście jest taka fotografka - Fotomia- większość zdjęć jest ok , ale kilka np. Dziecko przebrane za mysz z serem - trochę przegięcie. Ona robiła 'ciekawy ' reportaż z porodu - szok , że ją bez problemu wpuścili na Porodówkę. Ciekawa jestem jakie jest wasze zdanie na temat takiej sesji- mój mąż powiedział tylko , że obrzydliwe 😂😂

Stary 2017-04-05, 14:00   #3539
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:

Mi się takie podobają, ale fakt jest taki, że niektórzy fotografowie przesadzają. U mnie w mieście jest taka fotografka - Fotomia- większość zdjęć jest ok , ale kilka np. Dziecko przebrane za mysz z serem - trochę przegięcie. Ona robiła 'ciekawy ' reportaż z porodu - szok , że ją bez problemu wpuścili na Porodówkę. Ciekawa jestem jakie jest wasze zdanie na temat takiej sesji- mój mąż powiedział tylko , że obrzydliwe 😂😂

Mój mąż robił mi takie zdjęcia na porodowce, że myślałam, że mu te łożysko wepchne w gardło

Stary 2017-04-05, 14:03   #3540
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:

Pewnie będzie nam robić zdjęcia ta sama Pani co poprzednio, jeśli tylko będzie miała czas. Leona zdjęcia mamy bardziej stylizowane, więc do pary żeby było pewnie też zrobimy podobne wrzucałam wam wieki temu parę tych zdjęć na fb na szczęście ona robi to z głową i gustem, żadnych myszy i sera nie ma Może ma też teraz w ofercie i inne, bo te lifestylowe są coraz popularniejsze ale tak, jak mówię, ja nie znoszę siebie na zdjęciach, tym bardziej przed i po porodzie więc raczej mnie za dużo na nich nie będzie

Co do porodu, to lubię nawet oglądać takie sesje, ale muszą być przemyślane i nie wszystko na widoku. Czasem nawet się wzruszam, jak coś takiego oglądam, ale to faktycznie musi być zrobione ze smakiem sama mam parę zdjęć z porodu, bo mąż to zapalona fotograf-amator i wszędzie bierze aparat. Zawsze na niego krzyczę i się denerwuję, bo zdjęć nie lubię, ale w trakcie porodu i tuż po było mi wszystko obojętne i nawet tego apaartu nie widziałam teraz mam pamiątkę i lubię patrzeć na Leonka, który dopiero co pokazał się w całej okazałości i leży na moim brzuchu. Zdjęcia są nawet ok, niby intymne, ale tak zrobione, że parę najbliższych osób je widziało i byli mocno zdziwieni, że to z porodówki
daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości