|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Cytat:
Mi wlasnie sie wczoraj skonczyl. Ale nienkupuje nowego bo w sobote z Pl mi przyjdzie zamowilam apteke. To pcozekam re kilka dni. Ale.mi sie dzis brzuch spina :/
![]() |
#3512 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Jest chyba coś takiego jak kopia paragonu. Musisz poprosić w sklepie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Zakorzenienie
|
Wspolczuje akcji z samochodem ale bedzie przynajmniej jak nowka..
![]() ![]() Mi sie tez brzuch napina. Mam juz foty ![]() Musze karmic..niema co.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3514 | ||
Zakorzenienie
|
Witam znad kawki.
Znów ciężka noc. Mała do nas przytuptała kolo 3 i już nie mogłam usnąć. Odzwyczailam się spać z nią i teraz jak do nas przychodzi to nie mogę. Tak się wietci, tak wierzga nogami ze boję się leżeć przodem do niej co by mi brzucha nie skopała. Położę się tyłem to znów po plecach mnie wali... No i nie da się spać ![]() U mnie prania ciąg dalszy bo jeszcze dzis ma byc względna pogoda. Wczoraj wyprałam 3 tury, dziś już idzie 2, myślę ze jeszcze 1 zdążę zanim jakaś burza przyjdzie. Słoneczko, wiaterek- schnie w oczach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7258497 1]Możesz dostać na pierwsze dziecko 500+ ale masz warunek że twój dochód na członka rodziny nie może przekroczyć chyba 500 zł jakoś tak... siostra mi mówiła, ale musiałabym dokładnie się dowiedzieć w tym temacie. W m jak mama mam wszystko pięknie rozpisane ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Jest chyba coś takiego jak kopia paragonu. Musisz poprosić w sklepie.[/QUOTE] Dochód nie moze przekroczyc 800 zl chyba że w rodzinie jest dziecko niepełnosprawne to 1200. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3515 |
Rozeznanie
|
Nie może przekroczyć 800 coś a nie 500..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3518 |
Wtajemniczenie
|
Kupiłam japonki na porodowke
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki za odp dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Ja to w ogóle w tej ciąży to mózg jestem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dziś byłam w przychodni właśnie i za mocz zapłaciłam 4 zł (pojemniczek gratis ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Zakorzenienie
|
O .. Wlasnie..przed światami musze mocz i krew bo po świętach mam wizytę..
Dogadalam sie co do noworodkowej.. Mamy 100 zl rabatu czyli 280 zl za 10 zdjec obrobionych na plytce i wywołanych zamiast 380 ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3522 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze mi po ciąży rozum wróci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Zakorzenienie
|
Jezu, jak się u mnie chmurzy. Zapowiadali gwałtowne burze. Oby tylko nie było jakiegos huraganu jak będę musiała do żłobka jechać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie na szczęście omijają wszystkie skurcze łydek, no ale po 6 tabletkach magnezu dziennie dziwne aby się pojawiały ![]() Cytat:
![]() ![]() Nastawie zaraz pranie chyba bo słońce się pokazało to przynajmniej jedna tura będzie z głowy. A pewnie z 15 prań będę musiała zrobić ![]() Nie chce mi się, po prostu mi się nie chce!! ![]() Cytat:
Cytat:
Heh kiedyś liczyłam nawet że na 6 domów u nas na ulicy jest 15 samochodów, ruch normalnie jak na Marszałkowskiej w południe ![]() Teraz mama musi oddać swój samochód zastępczy bo zamówiła nowy po tym wypadku ale będzie dopiero pod koniec maja i już są problemy z logistyką jak to ogarnąć bo 3 samochody dla naszej rodziny to za mało ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak jesteśmy u teściów to mimo że do sklepu mamy 300 metrów to i tak autem się podjeżdża ![]() ![]() BTW jeździsz w szpilkach? Ja nie dam rady ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gorzej mi się w klapkach jeździ tak naprawdę niż w szpilkach. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3530 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3531 |
Zadomowienie
|
hej w poludnie
![]() u nas słońce, więc piore 3 pranie ![]() ![]() ![]() ![]() Odwiedziłam dziś piaskownicę, poogarniałam z grubsza, zupa się gotuje, a ja kawka i może jakieś zamówienie apteczne złoże ![]() Leon śpi jeszcze z godzinkę, więc mam luuuz. Czeka mnie jedynie powolne pakowanie zawartości salonu i kuchni do kartonów, żeby do remontu wszystko pięknie zniknęło. Z jednej strony nie chce mi się, ale z drugiej, cieszy mnie to, bo nie muszę porządków na święta robić ![]() ![]() My też będziemy robić sesję, ale po porodzie. Poprzednio płaciliśmy coś właśnie koło 650 zł za 15 zdjęć (ale chyba zawsze dostaje się więcej, więc wyszło 21). Teraz też sie na pewno skusimy, żeby był komplet ![]() ![]() ![]() ![]() Ja magnezu nie łykam jeszcze. Skurcze mnie nie łapią, więc może się już nie pojawią ![]() Paula, pochwal się rzęsami ![]() Ania, pokaż nam zdjęcia ![]() Daga - ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale fajnie bo dostałam zniżkę po znajomości więc jest szansa że rzeczywiście będę robić regularnie. Cytat:
![]() Ja dzisiaj byłam na rzęsach autem (śmieszne to brzmi) i kuźwa dobrze ze nikt nie widział jak parkowalam. 3 razy zmienialam miejsce bo nie mogłam dobrze wjechać. Ciasno u nas jak cholera i jeszcze na krawężnik trzeba wjechać a z parkowaniem mi jeszcze nie idzie tak dobrze... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze gadałam dzisiaj z tą koleżanka (miałam spać ale gadała jak najeta) i ma jakiś salon gdzie brwi robią po taniosci. I tak się rozmazylam żeby mieć brwi i rzęsy zrobione, dokończyć depilację laserowa, zrobić znowu botoks i było by cudnie bez makijażu i roboty na codzień ... ach czemu to wszystko tyle kosztuje ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3533 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Konto usunięte
|
10 zdjęć za 280zl to dobra cena. Ja zaliczyłam spanie właśnie wstałam. Straszliwy że mnie śpioch. U mnie też chmurki są. Ciekawe czy się rozpada. Faktycznie jak ma się wszędzie 20km to zadupie. Nie mogłabym mieszkać na takim, musialabym jeździć wszędzie rowerem. Wystarczy że u nas weszła nowa siatka komunikacji i już jest problem, bo większość linii polikwidowali. Zobaczymy w praktyce. Do centrum teraz mam tylko jeden tramwaj, a były dwa, większość nie jeździ w soboty i niedziele. Myślałam że dadzą ode mnie trochę więcej kursów a tu lipa. Ale może w praktyce nie będzie tragedii. No i bilety zdrozaly. Dobrze ze mogę sobie w necie sprawdzić jak co jeździ.
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Współczuję starszym osobom |
![]() ![]() |
![]() |
#3535 |
Wtajemniczenie
|
Jejku jak mi się śmiać chciało, wyszła parka z gabinetu. Facet miał wydrukowana listę z pytaniami na kilku kartkach! Ja rozumiem, że pierwsza ciąża, ale ile można pytać
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3536 |
Rozeznanie
|
To tylko ja jeszcze nic nie piorę? 😆jest tak pięknie na dworze , że szkoda mi czasu na siedzenie w domu i jeszcze z żelazkiem. Poczekam aż się schłodzi. Nie wybrałam też jeszcze nawet komody. Mam też mało tych ubranek najmniejszych i nie wiem czy kupić czy dać spokój, bo potem na ok 62 mam 2 szuflady. Dylematy ciężarnej 😂
Dziś udało mi się kupić używaną huśtawkę dla niemowlaka. Wczoraj kupiłam spodnie ciążowe też używane, ale tylko 30zł kosztowały, dziewczyna kupiła w H&M i dostałam od niej kilka grstisów ;D majty siatkowe, wkładki i już będę miała z głowy. W szkole rodzenia dostałam butelki Avent, linomag i inne próbki. Anka- super cena tej Sesji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3538 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi się takie podobają, ale fakt jest taki, że niektórzy fotografowie przesadzają. U mnie w mieście jest taka fotografka - Fotomia- większość zdjęć jest ok , ale kilka np. Dziecko przebrane za mysz z serem - trochę przegięcie. Ona robiła 'ciekawy ' reportaż z porodu - szok , że ją bez problemu wpuścili na Porodówkę. Ciekawa jestem jakie jest wasze zdanie na temat takiej sesji- mój mąż powiedział tylko , że obrzydliwe 😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3539 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do porodu, to lubię nawet oglądać takie sesje, ale muszą być przemyślane i nie wszystko na widoku. Czasem nawet się wzruszam, jak coś takiego oglądam, ale to faktycznie musi być zrobione ze smakiem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.