Mamy majowe cz. VI - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-05, 19:01   #1411
milutek
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Milutek - Dodajesz 4 dowolne produkty i dwa najtańsze są gratis
oki doki, dzięki - wszystko jasne najgorzej że co nie wybiorę to niedostępne...

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
mowilam ze pyszny a maz zuch!
mówiłaś powinnam za to wycałować Twoje opuchnięte stopy
Stary 2017-04-05, 19:01   #1412
gornek
Zakorzenienie

Aixa wagowo przyrasta cały czas ale mało, niby tez główka jest mniejsza niż powinna. Ale wszystko inne ok łącznie z przepływami. Zobaczymy na kolejnym usg czy przybiera, bo ktg wychodzi dobrze wiec chociaż taki plus.
Wróciliśmy dopiero do domu, cały dzień z tego wszystkiego nic nie jadłam.
Aixa i gratuluje udanej wizyty
Ja idę odpocząć bo jestem tym dniem zmęczona i fizycznie i psychicznie.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 19:01   #1413
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
ja do łóżeczka mam komplet pościeli ale nie zamierzam jej też używać przez pierwszy rok dopiero później a do wózka kupiłam płaską minky do kompletu z kocykiem. o tej motylkowej bardziej myślałam pod kątem fotelika samochodowego

Chyba z ciekawości wypróbuję bo płatki jaglane kupiłam jakiś czas temu i nie miałam pomysłu co z nimi zrobić

śliczna ta poduszka ja uwielbiam te wzory

Kurcze ale poświęcenie przy okazji jak będę kiedyś w biedronce to sprawdzę czy u nas jest i kupię na spróbowanie bo też jestem fanką kokosu

Polecam, syte :p

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 19:03   #1414
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Ale śliczna poduszka

A jaka chustę wzielas?

chodzi Ci o wzór chusty? to też ten sam co poduszki a jeśli długość chodzi to mam 5m
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 19:04   #1415
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Oo też chce burze 😊
Mohnka- ale luteina chyba lepsza, bo na szyjkę działa.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
U mnie to już nie problem szyjki, rozwarcie i tak jest.. Luteinę wezmę pod język, bo nie mam dowcipnej.
Po prostu skurcze się nasiliły bez nospy.
Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Magnificence, mam taka dla starszej corci, szczerze spokojnie bym sie bez niej obyla, a dla noworodka bym sie bala uzywac, ze sie udusi.

Mohnka kiedy planujesz odstawic swoje leki? Branie zbyt duzych ilosci nospy nie jesr dobre na napiecie miesniowe dziecka.

Biorę od 24 tygodnia. Nospa nie wpływa znacząco na dziecko, przerabiałam ten temat jak mnie tu faszerowali w styczniu 6cioma dziennie. A tydzień dłużej jak będę brać to co zmieni? Poza tym, że będę mogła donosić ciążę. 😊 i tak wzięłam drugą dziś dopiero, a tu dawali mi trzy dziennie.. Będę brać rano i wieczorem. 😊 do niedzieli. Później odstawiam.

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 19:05   #1416
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Niby skąd masz taką teorię? Kiedys czytałam cos takiego, ale nie bylo to udowodnione żadnymi badaniami. Moja siostra cala ciaze musiala brac dwa razy dziennie nospe max i ma zdrowe dziecko.

Wypierz, pozawijaj supełki, troche ponaciagaj, potem wypierz itp itp

Niby stąd , ze wlasnie kiedys czytalam o badaniach na ten temat. Nie przytocze co to byly za badania, bo bylo to dawno, w poprzedniej ciazy i nie pamietam. Wiem, ze dotyczylo to przede wszystkim napiecia miesni twarzy, co przejawialo sie problemami ze ssaniem, prawidlowym chwytaniem brodawki, w pozniejszym czasie z opozniona mowa. I oczywiscie, ze czesto przy braniu nospy korzysci przewyzszaja i tez zdarzalo mi sie doraznie ja przyjac, ale uwazam, ze nie jest dobrze lykac ja jak cukierki. A jezeli jest wskazanie do dlugotrwalego jej stosowania to mama powinna bacznie obserwowac swoje dziecko by w razie potrzeby szybko zaczac jakies cwiczenia wspomagajace. Ja nie mowie, ze to sie skonczy jakas okropna niepelnosprawnoscia dziecka i ze wplynie na rozwoj kazdego dziecka, nie, ale nie jestem zwolennikiem brania lekow bez wyraznej potrzeby jakich kolwiek.

Edytowane przez mamaSmerfuni
Czas edycji: 2017-04-05 o 19:24
mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 19:06   #1417
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Gornek będzie dobrze! teraz będziesz co drugi dzień kontrolowana, na pewno wszystko potoczy się po Twojej myśli

Przyszła chusta do noszenia i poduszka do karmienia. Chusta taka sztywna trochę ale chyba ona się łamie pod dziecko, prawda? Tak gdzieś kiedyś czytałam.
A tu się chwalę poduszką bo tak mnie urzekła że mimo, że nie planowałam to ją kupiłam
Piękna! Idealna na wiosnę..lato 😍

Stary 2017-04-05, 19:07   #1418
bunnybe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość

mówiłaś powinnam za to wycałować Twoje opuchnięte stopy
Stary 2017-04-05, 19:08   #1419
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Decorail ja ostatnie porządne usg miałam w 29 tygodniu i łożysko było ok, nawet młody ważył trochę więcej niz powinien. Wiec mi sie wydaje, ze przez te 6 tygodni zwolnił i cos sie porobiło z łożyskiem. Dzisiaj miałam dopiero porządne usg od tego czasu i moja lekarka wolała to skonsultować z innymi lekarzami i pojechałam do szpitala. Gdybym polegała na lux medzie który mi wszystko zrobił na od☠☠☠☠☠☠☠ to nie wiem czy bym wytrwała do teraz.
Dziękuje za miłe słowa. Liczę, ze wszystko sie unormuje i Maksiu urodzi sie zdrowy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Maksymiliany to dzielne chłopaki!!! 😘😘 walczą do samego końca.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
to miłe że czasami ktoś się lituje, ja podczas całęj ciąży bez kolejki zostałąm wpuszczona do kasy tylko raz i tylko w Rossmannie. POdszedł do mnie pan ochroniarz i zaprosił do kasy bez kolejki przed tłumem oczekujących to było bardzo miłe, chętnie skorzystałam

gornek musi być dobrze ja w pierwszej ciąży miałam podejrzenie hipotrofii bo moja córcia była mała i urodziła się drobna w 39 tc 2800 wagi. Hipotrofia to jak się nie mylę zahamowanie wzrostu dziecka a powiedz czy to znaczy że synek nic nie urósł od ostatniego usg?

no to rzeczywiście jakaś wyjątkowa sytuacja

Witam mamusie. Ja dziś po wizycie. Szyja zamknięta na 2cm. Wyniki ogólne dobre. Z usg córcia wychodzi większa o 2 tyg. Pobrał mi GBS. Następna wizyta za 2 tyg. Pytałam lekarza o poród z racji tego, że pierwsze miałam CC i przy drugiej ciąży wskazaniem do porodu jest druga cesarka. Powiedział wprost. Jeżeli do tp 07/05 nie trafię do szpitala z rozwarciem i akcją porodową, która będzie się szybko rozwijać to zrobią cc. Więc albo szybki poród sn albo cc niech Maja sama wybierze
Większa o 2 tygodnie! Ekstra 😍😍 szybciej się zobaczycie 😍

Stary 2017-04-05, 19:11   #1420
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
U mnie to już nie problem szyjki, rozwarcie i tak jest.. Luteinę wezmę pod język, bo nie mam dowcipnej.
Po prostu skurcze się nasiliły bez nospy.

Biorę od 24 tygodnia. Nospa nie wpływa znacząco na dziecko, przerabiałam ten temat jak mnie tu faszerowali w styczniu 6cioma dziennie. A tydzień dłużej jak będę brać to co zmieni? Poza tym, że będę mogła donosić ciążę. 😊 i tak wzięłam drugą dziś dopiero, a tu dawali mi trzy dziennie.. Będę brać rano i wieczorem. 😊 do niedzieli. Później odstawiam.

Zapytalam z ciekawosci, nie zeby oceniac, bardzo Ci kibicuje od poczatku zebys urodzila jak najblizej terminu Tak jak juz odpisalam wyzej, uwazam, ze nospa czesto wiele pomaga i warto ja brac gdy korzysci przewyzszaja ewentualne negatywne konsekwencje.

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 19:16   #1421
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Ja mam jedną taką i jest fajna, ale myślę, że dla takiego dziecka do spacerówki. Dla maluszka bym się bała - wtedy albo płaska albo bez poduszki, ja taki komplet zamawiałam: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6634920909 i jeszcze nie wiem czy będę używać od poczatku

Ale śliczny wzór 😊
A chustę wypierz parę razy to zrobi się miękka, można też chyba z niej taki warkocz zrobić żeby się złamała, ale to najlepiej poszukaj info w necie 😊

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Może to już po prostu ten czas - zobacz, jesteś pod stałą kontrolą lekarzy, tyle już wytrzymaliscie, w dniu przyjęcia do szpitala pewnie nie myślałaś, że tyle wytrwasz? Zameczysz się tym stresem, nerwami, myślę że Twój synek już może się urodzić ,pozwól mu na to 😊 oczywiście nie mówię o wywolywaniu czy zabiegach w stylu masaż szyjki - absolutnie nie 😊 ale psychicznie odpuść trochę, zrobiłaś dla swojego synka wszystko co się dało 😊

Każdy dzień jest najważniejszy, a 37 tydzień nie jest według mnie odpowiedni na poród, pod koniec najbardziej rozwija się układ nerwowy i mózg. Gdyby uważano za bezpieczne rozwiązanie ciąży po skończeniu 36 to nie czekali by z cesarkami tak długo. 😜 mi chodzi tylko o kilka dni do ukończenia 37 tygodnia i w 38 może się rodzić.
Mam też na uwadze szok jaki mój organizm musi przejść po gwałtownym odłożeniu leków. Będę brać swoje w mniejszej ilości, żeby redukować i nie robić wielkiego bum. To są też hormony, a przyjmowałam wszystkie leki 3 miesiące w dużych dawkach. Redukcja powinna być stopniowa.

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Niby skąd masz taką teorię? Kiedys czytałam cos takiego, ale nie bylo to udowodnione żadnymi badaniami. Moja siostra cala ciaze musiala brac dwa razy dziennie nospe max i ma zdrowe dziecko.

Wypierz, pozawijaj supełki, troche ponaciagaj, potem wypierz itp itp

Dokładnie. Poza tym nospa jest rozkurczowa ale działa tylko na mięśnie gładkie..

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7260334 6]Mam pachnące truskawki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Jak wrócę do domu to przez tydzień jem tylko truskawki z ryżem 😀😀😀

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam głupie pytanie. Czy skurcze bolą tak jakby ból miesiączkowy z kilkoma minutami przerwy i od nowa?

Tak, coś takiego. Pojawiły się u Ciebie?

Stary 2017-04-05, 19:19   #1422
kingaluna
Rozeznanie

Mohnka, mam takie od 2 h przed chwilą wzięłam sobie no-spe, magnez i mam nadzieję, że przejdzie

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 19:24   #1423
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Niby z tad, ze wlasnie kiedys czytalam o badaniach na ten temat. Nie przytocze co to byly za badania, bo bylo to dawno, w poprzedniej ciazy i nie pamietam. Wiem, ze dotyczylo to przede wszystkim napiecia miesni twarzy, co przejawialo sie problemami ze ssaniem, prawidlowym chwytaniem brodawki, w pozniejszym czasie z opozniona mowa. I oczywiscie, ze czesto przy braniu nospy korzysci przewyzszaja i tez zdarzalo mi sie doraznie ja przyjac, ale uwazam, ze nie jest dobrze lykac ja jak cukierki. A jezeli jest wskazanie do dlugotrwalego jej stosowania to mama powinna bacznie obserwowac swoje dziecko by w razie potrzeby szybko zaczac jakies cwiczenia wspomagajace. Ja nie mowie, ze to sie skonczy jakas okropna niepelnosprawnoscia dziecka i ze wplynie na rozwoj kazdego dziecka, nie, ale nie jestem zwolennikiem brania lekow bez wyraznej potrzeby jakich kolwiek.

Tu jest wyraźna potrzeba. zależy mi na zdrowiu dziecka, a każdy dzień w brzuchu jest istotny. Do terminu mam jeszcze 25 dni. Nikt nie bierze lekarstw jak cukierki.. I chyba nie rozumiesz, że odstawili mi nagle leki przez co mój organizm źle zaczął reagować i pojawił się ból brzucha i skurcze.
Zrobili to samo koleżance, której po paru dniach od odstawienia zrobili masaż szyjki i się zaczęło. To jest według mnie wywoływanie porodu - szok organizmu..który zaczyna wariować i macica, która wiecznie poskramiana ma nagle pole do popisu.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Zapytalam z ciekawosci, nie zeby oceniac, bardzo Ci kibicuje od poczatku zebys urodzila jak najblizej terminu Tak jak juz odpisalam wyzej, uwazam, ze nospa czesto wiele pomaga i warto ja brac gdy korzysci przewyzszaja ewentualne negatywne konsekwencje.

Dziękuję! 😘 Mi akurat bardzo pomogła.. Jeszcze tylko czw,pt,sb,nd. 😊

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Mohnka, mam takie od 2 h przed chwilą wzięłam sobie no-spe, magnez i mam nadzieję, że przejdzie

Mi przy skurczach podali dwie nospy naraz żeby przeszło... I przeszło.
Trzymam kciuki, żeby się uspokoiło. 😞
Przemęczyłaś się Kochana? Skąd tak nagle?
Może warto to sprawdzić na IP? 😘😘 😞 może pomogą? Który to tydzień?

Stary 2017-04-05, 19:25   #1424
ania9o
Zakorzenienie

Ja też mam skurcze. Tzn. od kilku dni zaobserwowałam ale to tak ze 2x na dzień więc sądzę, że to raczej ćwiczenia
Kingaluna jak mocno boli i nie ustępuje po nospie to polecam ip. Sprawdzą na ktg i będziesz pewna
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 19:27   #1425
decorail
Zakorzenienie

Kingaluna - nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja tak mam dzisiaj cały dzień z przerwami - tylko nospy nie biorę, bo to chyba nawet bólem bym tego nie nazwała - myślę, że to chyba macica ćwiczy
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 19:34   #1426
kingaluna
Rozeznanie

Dzisiaj mam 33+1. W sobotę na wizycie lekarz dał mi Luteinę, bo szyjka się skróciła. Miała 28mm wcale nie tak tragicznie. Od paru dni właśnie jakoś mocniej spinał się brzuch. A nic za bardzo nie robiłam. Hmmm wydaje mi się, że tak jakby przeszło. Oby! Dzięki dziewczynki Kurde, przestraszyłam się!

Stary 2017-04-05, 19:34   #1427
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Aixa i gratuluje udanej wizyty
Ja idę odpocząć bo jestem tym dniem zmęczona i fizycznie i psychicznie.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
wszystko musi być dobrze

Kingaluna to są oznaki skurczy macicy, te w których macica ćwiczy tzw. niegroźnych nie odczuwałabyś bólu jak na okres. Ja pojechałabym na IP.

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 19:37   #1428
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj mam 33+1. W sobotę na wizycie lekarz dał mi Luteinę, bo szyjka się skróciła. Miała 28mm wcale nie tak tragicznie. Od paru dni właśnie jakoś mocniej spinał się brzuch. A nic za bardzo nie robiłam. Hmmm wydaje mi się, że tak jakby przeszło. Oby! Dzięki dziewczynki Kurde, przestraszyłam się!

Odpoczywaj! kiedy masz kolejna wizytę żeby sprawdzić szyjkę?

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
wszystko musi być dobrze

Kingaluna to są oznaki skurczy macicy, te w których macica ćwiczy tzw. niegroźnych nie odczuwałabyś bólu jak na okres. Ja pojechałabym na IP.
Hmm to prawda... Te bezinwazyjne nie są bolesne.

Stary 2017-04-05, 19:43   #1429
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
ja do łóżeczka mam komplet pościeli ale nie zamierzam jej też używać przez pierwszy rok dopiero później a do wózka kupiłam płaską minky do kompletu z kocykiem. o tej motylkowej bardziej myślałam pod kątem fotelika samochodowego

Chyba z ciekawości wypróbuję bo płatki jaglane kupiłam jakiś czas temu i nie miałam pomysłu co z nimi zrobić

śliczna ta poduszka ja uwielbiam te wzory

Kurcze ale poświęcenie przy okazji jak będę kiedyś w biedronce to sprawdzę czy u nas jest i kupię na spróbowanie bo też jestem fanką kokosu
W fotelikach samochodowych przeważnie jest wkladka dla noworodkow i tam jest takie wglebienie na główkę by nie latała po fotelu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-05, 19:44   #1430
kingaluna
Rozeznanie

Na razie przeszło i oby nie wróciło! W razie czego jedziemy na IP. Następną wizytę mam 18 kwietnia po świętach. Teściowa powiedziała, że brzuch mi się obniżył.

Stary 2017-04-05, 19:44   #1431
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
W fotelikach samochodowych przeważnie jest wkladka dla noworodkow i tam jest takie wglebienie na główkę by nie latała po fotelu

Jejku, jejku właśnie dziś rozmawiałam z Tz o foteliku i transporcie dziecka do domu. Tak się boję, że ten fotelik mimo..iż dostosowany.. Będzie za twardy i niewygodny 😭

Stary 2017-04-05, 19:45   #1432
happiness__
Rozeznanie

Kingaluna, ja takie bóle mam od ponad 3 tygodni, stopniowo coraz silniejsze i częstsze. Myślę, że to normalne na tym etapie

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 19:47   #1433
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku, jejku właśnie dziś rozmawiałam z Tz o foteliku i transporcie dziecka do domu. Tak się boję, że ten fotelik mimo..iż dostosowany.. Będzie za twardy i niewygodny 😭

A jaki macie fotelik? Ja mam cabriofixa i tam jest ta wkladka i Miskowi było w nim fajnie i przytulnie, mam nadzieje ze Piotrusiowi tez podpasuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-05, 19:49   #1434
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
A jaki macie fotelik? Ja mam cabriofixa i tam jest ta wkladka i Miskowi było w nim fajnie i przytulnie, mam nadzieje ze Piotrusiowi tez podpasuje

Nie wiem jaka to firma.. Tz wybierał. Taki o... 1491418159232.jpg

Stary 2017-04-05, 19:50   #1435
decorail
Zakorzenienie

happiness - no właśnie też mi się tak wydaje, że to normalne

Nawet jak się kwietniówki podczytuje to one często mają takie skurcze już od dłuższego czasu i nic się nie dzieje Moja znajoma chodziła z rozwarciem 2 cm ze dwa tygodnie, bóle też miała, a ciążę przenosiła ostatecznie

Wiadomo, że czujność przede wszystkim i jak się ktoś ma stresować to zawsze warto pojechać na IP
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 19:50   #1436
Glassball
Rozeznanie

Kingaluna jak nie przejdą po nospie i ciepłym prysznicu to wtedy na IP. Tak jak dziewczyny piszą, przepowiadacze raczej nie bolą.

Mohnka ja bym pewnie zrobiła tak jak Ty i stopniowo odstawiala leki. A do donoszonej juz mamy tak blisko 😍 dzielna mamuśka jesteś. Ciekawe co ja się jutro dowiem na wizycie.

Uwaga spakowalam dziś torbę 😎 musze tylko dokupić sucharki i czopki glicerynowe, i w ostatniej chwili dopakowac kilka kosmetyków i suszarkę. Ale mi ułożyło, bo tak sobie myślałam co jak na wizycie jutro się okaże, że coś się dzieje a ja bez torby... wiec się zawzielam i spakowalam 😉

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 19:53   #1437
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
Kingaluna jak nie przejdą po nospie i ciepłym prysznicu to wtedy na IP. Tak jak dziewczyny piszą, przepowiadacze raczej nie bolą.

Mohnka ja bym pewnie zrobiła tak jak Ty i stopniowo odstawiala leki. A do donoszonej juz mamy tak blisko 😍 dzielna mamuśka jesteś. Ciekawe co ja się jutro dowiem na wizycie.

Uwaga spakowalam dziś torbę 😎 musze tylko dokupić sucharki i czopki glicerynowe, i w ostatniej chwili dopakowac kilka kosmetyków i suszarkę. Ale mi ułożyło, bo tak sobie myślałam co jak na wizycie jutro się okaże, że coś się dzieje a ja bez torby... wiec się zawzielam i spakowalam 😉

Super! 😍😍 a te, które zamierzają rodzić z Tz wrzuciły coś do torby dla Tz na czas porodu albo po? 😀 batonika, energetyka? 😀😀

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-05, 19:53   #1438
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Czas isc ogarnąć Bożenę jutro rano ostatnie usg :p

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 19:54   #1439
vikuniaa
Zakorzenienie

hej! u mnie wszystko ok, jestem ostatnio zabiegana i mialam dolka, dzisiaj juz lepiej i jutro postaram sie nadrobic buziaki!
Stary 2017-04-05, 19:56   #1440
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Super! 😍😍 a te, które zamierzają rodzić z Tz wrzuciły coś do torby dla Tz na czas porodu albo po? 😀 batonika, energetyka? 😀😀

Ja przy pierwszym porodzie wzięłam dla męża 7daysy i taka byłam głodna ze je zezarlam w trakcie w ukryciu przed lekarzem

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości