|
|
#4321 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3
Cytat:
|
|
|
|
|
#4322 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie ma to jak zacząć dzień od pawia po śniadaniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4324 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie apropo batalii o imię... Wczoraj już trochę na fejsie dyskutowałyśmy
Mam taki problem, że mąż upiera się przy 1 imieniu - Helena po swojej babci. Ja jestem za tym, żeby jednak dać dzieciom zupełnie świeże imiona, raczej niezbyt używane w rodzinie (dlatego odpada np Aleksandra czy Julia bo już trzeba mówić z nazwiskiem bo tyle ich mamy w rodzinie i nie wiadomo o kogo chodzi). I teraz jak przekonać chłopa, że może jednak dać to babciowe imię na drugie, skoro on wtedy mówi to dajmy imiona, które tobie się podobają też na drugie Sam przyznaje, że jego babcia była charakterną, dość zgorzkniałą osobą i tak ma mi się dziecko kojarzyć eeeeeee Ale nie chce też wyjść na taką co wybrała sama 2 imiona i on nie miał nic do powiedzenia. Proponowałam podobne Lena (nie, bo kolegi z pracy córka tak ma na imię - i co z tego nigdy jej nawet nie widziałam, a faceta 2 w życiu) lub Milena, której przynajmniej od razu nie wykreślił z listy Ja jestem też za Anastazją, która tak średnio dla niego i jak to ugryźć, jak urobić faceta mego
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja wyglada jak maly ufolek na tych 3D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jak ugryźć faceta, to ciężka sprawa. Mama mi powiedziała, że ona postawiła sprawę jasno: to ona się męczy w ciąży, znosi tortury porodu i połogu, traci figurę, ma przez dwa lata tysiące wyrzeczeń żywieniowych, więc facet nie ma nic do gadania
|
|
|
|
|
#4328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymaj się odpoczywaj a przede wszystkim pozytyne myślenie a będzie wszystko dobrze, bo przecież inaczej być nie może głowa do góry |
|
|
|
|
#4329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I Ty szczuplutka
|
|
|
|
|
#4330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4331 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Cytat:
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4332 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam się na wizażu. Moje dziecię nie pokazało co ma między nogami takie spokojne wczoraj było a dzisiaj lata jak oszalałe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4335 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i piękne imię Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nawet w pierwszej kolejności szukamy takich. a ponadto Helenka mi się bardzo podoba witam dopiero zjadłam śniadanie, mam ochotę na kawę, ale czeka do niej croissant
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4336 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może dlatego, że jest teraz multum Lenek i Milenek wokół. Anastazja też się mi podoba. Może się przyzwyczai jak bedziesz o niej tak cały czas mówic Co do imion w rodzinie, u mnie czesto sie przewija Tomek Mój brat ma tak na imie i kuzyn, oboje takie samo nazwisko ale nigdy ich nikt nie mylił Z racji nazwiska to obecnie brzmi specyficznie bo tak się nazywa znany dziennikarzSynkowi tez dałam Tomek i nigdy, ale to nigdy ni ekojarzył sie mi z bratem. Po prostu lubię to imię i żadne inne nie pasowało mi do małego. Także ja nie mam problemu z tym, że ktoś w rodzinie miał takie samo, bo ktoś miał takie a nie inne cechy . Cytat:
![]() ![]() klask i: SuperCytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Gratulacje!Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Co do szyjki to faktycznie niepokojące, że się tak szybko zmienia. Moja na razie była taka sama. Niecałe 4 cm i luz. może dopóki nie będzie poniżej 3 cm to gin nie będzie wszczynać alarmu. Odpoczywaj ile możesz Cytat:
![]() ![]() klask i: Gratulacje!!
|
|||||||
|
|
|
#4337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale będzie pamiątka.Cytat:
|
||
|
|
|
#4338 | |||
|
Madi
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
|
|
#4339 | |
|
Raczkowanie
|
Dobry
Judis trzymam za Was kciuki Cytat:
gdybym była sama w domu, to cóż już by go nie było
|
|
|
|
|
#4340 | |
|
Rozeznanie
|
Laski, rzucam rozkminę starą jak świat, ale zastanawia mnie, jak Wy sobie z nią poradziłyście
![]() Proste pytanie: ILE SZTUK BODY / PAJACÓW / SPODENEK, itp. kupiłyście lub macie zamiar kupić w rozmiarze 56 i 62? ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Mam teraz mega dylemat i moje priorytety to: (1) nie prać za dużo, nawet jeśli dziecku będzie się często ulewać i będzie obsikiwało ubranka przy zmianie pampersa chciałabym tak max 2 x w tygodniu praća jednocześnie: (2) nie nakupić tyle, żeby nie zdążyło tych ubranek założyć przynajmniej po parę razy. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
Dopiero popołudniami i wieczorami mam jakiekolwiek wyrzuty sumienia za obżarstwo
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, a ja mam takie może głupie pytanie... Jeśli ubranko nie będzie brudne, to chyba nie ma sensu go prać?
Tylko założyć dziecku kolejnym razem.
|
|
|
|
#4342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4343 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie co do szyjki to się na razie utrzymuje to 3,7cm. Wiadomo, że w połowie ciąży nie musi być taka sama jak na początku, ale mam nadzieję, że już się zatrzyma na tym. Na forum bliźniaczym na fejsie multum ma jednak pessar po 24-26 tyg. Ja już schizuje na zapas. Na razie lekarze mówili, że wszystko dobrze i ładnie zamknięte. Kontrole mam co 3 tyg mniej więcej, potem mam mieć co 2 ze względu na większe ryzyko ciąży
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się właśnie dowiedziałam, że u szwagierki córka też była całą ciążę praktycznie głową w dół i nic złego się nie działo, tak że się uspokoiłam trochę. Wiadomo - trzeba zwolnić tempo, nawet jeśli człowiek myślał że jedna siatka więcej nie ma wpływu... ale lepiej dmuchać na zimne, więcej odpoczywać, leżeć. I mam nadzieję, że ta profilaktyka nie będzie na marne. ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- To dobrze myślałam. Dzięki.
|
|
|
|
|
#4346 |
|
Rozeznanie
|
Mnie nastraszyła moja szwagierka, która powiedziała, że ze swoim synkiem musiałam zmieniać ubranka nawet 8 RAZY DZIENNIE (!!!!!!), bo mały ulewał jak szalony, obsikiwał ciuchy przy zmianie pieluch i w ogóle niezły był z nim bajzel
A nie była przygotowana na to wyprawkowo zupełnie.---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- A, i mówiła jeszcze, że z jakiegoś powodu jej te najmniejsze pieluchy zawsze przeciekały. Dopiero jak miał kilka miesięcy, przestały jej przeciekać. Mamy, ratujcie! <3
|
|
|
|
#4347 |
|
Rozeznanie
|
Hej.
Melduje się po wizycie. Chłopak potwierdzony ![]() Z szyjka i łożyskiem wszystko ok, badania też świetnie. Kolejne wizyty 27.04 i 18.05 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
powiedziałam że chętnie się zamienię by to on ponosil a ja wybrała imię choć to co wybraliśmy to oboje ustaliliśmy ![]() Cytat:
Mi się wydaje że przy takim dziecku lepiej mieć więcej niż mniej. Może ulewac, obsikac. No i ja też będę w ciuchu kupować. Takich nawet jak nie założy to mi szkoda nie będzie że wydałam nie wiadomo ile na piękny kompelt a on nawet raz go nie miał. Oczywiście piękne komplety też mam zamiar nabyć ale to na spokojnie
|
|||
|
|
|
#4350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- szukam miętowej tapety w necie, macie jakieś sprawdzone sklepy?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

ja teraz mam duzo roboty w pracy ale pocieszam się tym ze jeszcze 2 tyg i L4 

Sam przyznaje, że jego babcia była charakterną, dość zgorzkniałą osobą i tak ma mi się dziecko kojarzyć eeeeeee 

mam mierzyć 3xdziennie ;/Byliśmy jeszcze kupić Małemu pierwsze ciuszki, i jeść pyszne frytki z posypką w nagrodę ...
klask i: Super

Tylko założyć dziecku kolejnym razem.