Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-06, 11:08   #3661
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Przed ciażą moje BMI to niecałe 18. Więc według norm mogę nawet przytyć 18 kg. Wychodzi 13 na plusie.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:08   #3662
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam wizytę, niestety anemia musze łykać żelazo żeby do porodu się unormowało bo wiadomo że traci się wtedy trochę krwi
Za 9 tyg mogę rodzić niby to wiedziałam ale z ust lekarza zabrzmiało to przerażająco... jak to tylko 9 tyg ?
Poza tym miałam ktg i zaś młody się tak wiercił - bardzo nie lubi być podsłuchiwany :P
u mnie 4.5 tyg zostalo i moge rodzic..
Ale chcialabym 5.5. Wytrzymac najlepiej

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Ja nie mam wyboru, 7.30 wstaje dziecko i to koniec mojego spania

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Moja o 6 wstaje..
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
ja w 1 ciąży cały czas tardyferon i nic mi nie było... a teraz taki ból żołądka nie do wytrzymania co ciąża to inaczej
ja mialam zaparcia po tardyferonie w 1 ciazy.

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7262120 1]startowałam od 45 kg, ale to już waga z 7 tc. A wcześniej to miałam 43 kg.[/QUOTE]

No to od 45 do 57 to niebjest malo. Toz to 12kg. A jeszxze do konca ciazy kawalek.

Ja mam mniej na plusie a nikt nie widzi problemu. Ale tu duza wage do wagi przywiazuja.
Stary 2017-04-06, 11:12   #3663
Konto usunięte

Jak leje deszcz u mnie - chyba oberwanie chmury jest. Ta pogoda dziś jest bardzo kapryśna.
Stary 2017-04-06, 11:16   #3664
ewelinka2311
Wtajemniczenie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7262222 1]Przed ciażą moje BMI to niecałe 18. Więc według norm mogę nawet przytyć 18 kg. Wychodzi 13 na plusie.[/QUOTE]
Ja sobie nie wyobrażam porównywać swojej wagi do norm, bo już powinnam z 10 przytyć a mam +6 i lekarz mówi ze idealnie.

Znalazłam jeszcze w piwnicy pudełko z zabawkami. Te plastikowe wyparze i będzie ok a reszta do pralki. Jak się zniszczą nie będzie mi szkodagryzaki wywaliłam od razu i kilka takich super drewnianych ale strasznie pogryione były 1491473865174.jpg

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:19   #3665
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrażam porównywać swojej wagi do norm, bo już powinnam z 10 przytyć a mam +6 i lekarz mówi ze idealnie.

Znalazłam jeszcze w piwnicy pudełko z zabawkami. Te plastikowe wyparze i będzie ok a reszta do pralki. Jak się zniszczą nie będzie mi szkodagryzaki wywaliłam od razu i kilka takich super drewnianych ale strasznie pogryione były Załącznik 7007166

Tez bede musiala posegregowac zabawki i czesc do zmywary wrzucic na mycie a reszta zostaje. Bo cora i tak uzywa ich
Stary 2017-04-06, 11:21   #3666
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Paula, też mam ochotę na rzęski
To rób Ja zazwyczaj na wakacje robię a że teraz takie małe wakacje to pasuje
Serio się ładniejsza czuje. Jak się delikatnie pomalowalam to i dolne rzęsy pociagnelam to jest miodzio.
Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Paula super te rzesy. Az sama bym sobie zrobila 😁

Przyszla paczka z materialami. Troche sie pomylili i wyslali mi 2 materialy nie takie. Ale 1 bym zostawila.....czy yen w koniki pasuje dla chlopca? Zamawialam inne jezyki ale w sumie moglabym zostawic. Tylko nie za duzo różu?Załącznik 7007096

Jak dla mnie może być dla chłopca ten wzór.
Ja zaczynam robić listę ci chce uszyc i tez będę zamawiać. Miałam dylemat czy turkus czy miete i męża zapytałam. Pogadal że uważa że to przesada. Bla bla bla. Ale powiedziałam że wiem że to bardziej dla mnie niż dla dziecka a jak już szyję to mogę uszyc w jednej kolorystyce i pomógł wybrać więc idziemy w miete
Cytat:
W ogole to moj mąż mnie nie rozumie i mnie wkurzyl. Zamawialam material biale gwiazki na szaarym tlw a dostaalam szare na bialym. A on do mnjie ze o głupi material sie czepian, co to za roznica, stwarzam niepotrzebne problemy 😤. Chyba nie jestem az tak czepialska?

Jak zamawiasz to masz prawo wymagać żeby dostać towar zgodny z zamówieniem. Koniec kropka

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Nosz kurde, się napisałam i mnie wywaliło!

Paula, piękne rzęsy! Ja też chcę!! Marzą mi się od dwóch lat i mam nawet dziewczynę upatrzona, żeby mi zrobiła, ale ciągle odwlekam doradźcie, jakie wybrać? Chce naturalne, ale jednocześnie żeby były widoczne, miękkie i żeby wypadały partiami, a nie wszystkie naraz? Jakie wybrać i jaka metodą? Ty Paula robiłaś pierwszy raz, czy masz jakieś doświadczenie? Ania, a ty co sugerujesz?

Mirissa, przybij piątkę z tymi pieluchami. Ja to nie wiem, jak to jest, że moje dziecko przesikuje wszystko oprócz pampersa i nie ma bata, żeby w innej przespal cała noc juz pomijam fakt, że w wakacje inne też odpadają, bo momentalnie dupsko się czerwone robi a inne mamy wokół jada na dadach bez problemu i oszczędzają grube miliony

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]

A, no I teraz stosujemy zielone pampersy albo pieluchomajtki, ale te pierwsze to kupowalam te białe i teraz tez wzięłam te białe 😉
Podobno pampersy mają jakieś substancje które "lagodza" zaczerwienienia.

Robiłam kilka razy ale nie zapamiętuje jaka grubość itd. Wiem że mam 2-3 mm dłuższe od moich. A jaka to długość to zależy od tego jakie masz swoje. Do tego skręt C czyli mocno podwiniete. Dała mi pomacac żebym sprawdziła czy odpowiednio miękkie i średnia grubość wybralysmy. Następnym razem poproszę o cieńsze a więcej Ja dokładnie tak mówiłam że mają być w miarę naturalne czyt . Nie jakieś mega firany. Ale z drugiej strony jak maluje to oko zawsze mocno podkreślam więc mają być widoczne. Więc coś pośrodku

Byłam na zajęciach. Dzisiaj fajniejsze i dziewczyny gaduly. Okazało się że szkoła rodzenia do której idę jakieś ograniczenia wprowadziła i zajęcia są tylko teoretyczne i tylko godzinę zamiast 3. Jak tak będzie to rezygnuje i zapisze się gdzieś indziej.

Zapisałam się do poz i do położnej i dostałam numer i będę się umawiać.

I okazało się że dostałam jeszcze dodatkowa premie za jeden projekt który robiliśmy. Nie muszę mówić że się ucieszyłam z niespodzianki Ciekawe czy to się wliczy do podstawy jak będzie umowa o dzieło 01-03.

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:21   #3667
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Tez bede musiala posegregowac zabawki i czesc do zmywary wrzucic na mycie a reszta zostaje. Bo cora i tak uzywa ich
Dobry pomysł z tą zmywarką

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-06, 11:24   #3668
tunia89
Zakorzenienie

U mnie też o tej ustawie 'nie słyszeli'
A szukać lekarza po całym Śląsku po prostu mi się nie chce.
Poszłam prywatnie, we wtorek zrobie badania i zobaczę co i jak (zrobilabym wcześniej, ale 2 wizyty u gina, endo, 5 opakowań pasków do glukometra, paski ketonowe, pregna i inne tabletki nas w tym miesiącu zalatwily)

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:37   #3669
Konto usunięte

Eh. Jutro mam na 16.00 warsztaty z mama wie - mam nadzieję że będzie fajnie i skorzystam. No i poprawi mi się humor.
Stary 2017-04-06, 11:45   #3670
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:

Znalazłam jeszcze w piwnicy pudełko z zabawkami. Te plastikowe wyparze i będzie ok a reszta do pralki. Jak się zniszczą nie będzie mi szkodagryzaki wywaliłam od razu i kilka takich super drewnianych ale strasznie pogryione były Załącznik 7007166

Ja też sobie nie wyobrażam porównywać do norm ale odchylenie mam w drugą stronę
Jest 13 kg na plusie (no dobra 13.6) a powinnam się zmieścić w 15-16. Szanse że przytyje jeszcze tylko 3 kg??? Jakieś są ale watpieale nogi sobie nie odrabie żeby się zmieścić w limicie. Tym bardziej że nie wiem jakie są normy dla kobiet w ciąży bez jednej nogi 😂😂😂

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Ja bym poszła prywatnie do lekarza z takimi wynikami. Bo są ewidentnie wysokie. Dżinsy można nowe kupić to i do lekarza się uzbiera. Zdrowie jest ważne chociaż rozumiem że boli po kieszeni. No ale najpierw można ustawę wydrukować- przecież nie zaszkodzi wypróbować

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:49   #3671
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Tez bym się czepiała, baaa jakby trafili na mój zły humor to bym im wojnę wypowiedziała

Od 45 do 57 i on mówi ze mało? !?

Ja tez. Ale na ich szczescie mialam dobry humor. Juz im powiedzialam ze te koniki to moga byc ale tych gwiazdek nie chce 😊

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-06, 11:51   #3672
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Jest 13 kg na plusie (no dobra 13.6) a powinnam się zmieścić w 15-16. Szanse że przytyje jeszcze tylko 3 kg??? Jakieś są ale watpieale nogi sobie nie odrabie żeby się zmieścić w limicie. Tym bardziej że nie wiem jakie są normy dla kobiet w ciąży bez jednej nogi 😂😂😂

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Ja bym poszła prywatnie do lekarza z takimi wynikami. Bo są ewidentnie wysokie. Dżinsy można nowe kupić to i do lekarza się uzbiera. Zdrowie jest ważne chociaż rozumiem że boli po kieszeni. No ale najpierw można ustawę wydrukować- przecież nie zaszkodzi wypróbować

normy dla kobiet w ciąży bez nogi
A myślałam, że temat norm wszelakich jest zakończony

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Ja tez. Ale na ich szczescie mialam dobry humor. Juz im powiedzialam ze te koniki to moga byc ale tych gwiazdek nie chce 😊

Wiesz, ja ciebie rozumiem faceci są jacyś inni skoro zamówiłam coś to znaczy, że mi się podobało, wiec zwyczajnie CHCE TO MIEĆ

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 12:00   #3673
vanessa1781
Zakorzenienie

Ale pospałam. Przedtem zaczął mnie boleć brzuch tak dziwnie jak na okres i się położyłam, no i usnęłam. Spałam 3 godziny. znów w nocy nie bede mogła spać.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

A teraz sobie przypomniałem że do spowiedź miałam iść jak mała będzie w zlobku i przespalam....
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 12:14   #3674
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:

Wczoraj na SR poszliśmy zwiedzać szpital. Co prawda nie planuję rodzić u mnie w mieście, ale nigdy nic nie wiadomo, więc z ciekawości poszłam i trochę mnie zdziwiły zalecenia żeby do szpitala spakować się do małej reklamówki, która się musi zmieścić do takiej jakby szafki nocnej. A branie torby to już w ogóle odpada, bo jak to tak będzie na podłodze leżeć i tylko sprzątaczkom zawadzać.. I niestety tatusiowie mają zakaz wstępu na oddział, chyba że personel się zgodzi ale to ciężko przewidzieć na kogo się trafi.. Czy w innych szpitalach jest podobnie czy ten mój tylko taki? ;/

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 12:19   #3675
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
To rób Ja zazwyczaj na wakacje robię a że teraz takie małe wakacje to pasuje
Serio się ładniejsza czuje. Jak się delikatnie pomalowalam to i dolne rzęsy pociagnelam to jest miodzio.

Jak dla mnie może być dla chłopca ten wzór.
Ja zaczynam robić listę ci chce uszyc i tez będę zamawiać. Miałam dylemat czy turkus czy miete i męża zapytałam. Pogadal że uważa że to przesada. Bla bla bla. Ale powiedziałam że wiem że to bardziej dla mnie niż dla dziecka a jak już szyję to mogę uszyc w jednej kolorystyce i pomógł wybrać więc idziemy w miete

Jak zamawiasz to masz prawo wymagać żeby dostać towar zgodny z zamówieniem. Koniec kropka

Podobno pampersy mają jakieś substancje które "lagodza" zaczerwienienia.

Robiłam kilka razy ale nie zapamiętuje jaka grubość itd. Wiem że mam 2-3 mm dłuższe od moich. A jaka to długość to zależy od tego jakie masz swoje. Do tego skręt C czyli mocno podwiniete. Dała mi pomacac żebym sprawdziła czy odpowiednio miękkie i średnia grubość wybralysmy. Następnym razem poproszę o cieńsze a więcej Ja dokładnie tak mówiłam że mają być w miarę naturalne czyt . Nie jakieś mega firany. Ale z drugiej strony jak maluje to oko zawsze mocno podkreślam więc mają być widoczne. Więc coś pośrodku

Byłam na zajęciach. Dzisiaj fajniejsze i dziewczyny gaduly. Okazało się że szkoła rodzenia do której idę jakieś ograniczenia wprowadziła i zajęcia są tylko teoretyczne i tylko godzinę zamiast 3. Jak tak będzie to rezygnuje i zapisze się gdzieś indziej.

Zapisałam się do poz i do położnej i dostałam numer i będę się umawiać.

I okazało się że dostałam jeszcze dodatkowa premie za jeden projekt który robiliśmy. Nie muszę mówić że się ucieszyłam z niespodzianki Ciekawe czy to się wliczy do podstawy jak będzie umowa o dzieło 01-03.

Kurcze Ty to w niezłej firmie pracujesz. Ja bym nie dostala zadnej premii. Nawet na swieta bonu nie dostalam bo bylam juz 2 mies. Na l4 😊

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-06, 12:19   #3676
kacperkova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość

Wczoraj na SR poszliśmy zwiedzać szpital. Co prawda nie planuję rodzić u mnie w mieście, ale nigdy nic nie wiadomo, więc z ciekawości poszłam i trochę mnie zdziwiły zalecenia żeby do szpitala spakować się do małej reklamówki, która się musi zmieścić do takiej jakby szafki nocnej. A branie torby to już w ogóle odpada, bo jak to tak będzie na podłodze leżeć i tylko sprzątaczkom zawadzać.. I niestety tatusiowie mają zakaz wstępu na oddział, chyba że personel się zgodzi ale to ciężko przewidzieć na kogo się trafi.. Czy w innych szpitalach jest podobnie czy ten mój tylko taki? ;/

ja miałam wielką torbę dla siebie i dla kacpra taką mniejszą.
mąż był z nami od 8 do 22 nawet nie było żadnego problemu,

reszta rodziny mogła być przez dwie godzinki, raz widziałam jak lekarka upominała, że jest za dużo ludzi, ale salę są dwu osobowe więc nie chciałabym, żeby do mojej współlokatorki przychodziło dużo osób.

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 12:27   #3677
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:

nie no u nas można dużą torbę, zresztą patrzeć na ich listę rzyczy do zabrania to nie ma szans spakować się w reklamówkę
;p a odwiedziny od 8 do 22, mąż albo mama czy ktoś inny w pojedynkę może cały dzień, w więcej to na jakąś 1-2 godzinę
Stary 2017-04-06, 12:27   #3678
Konto usunięte

Oj, nie wiedziałam że do szpitala nie można wziaść dużej torby. Ja mam taką małą turystyczną, dł. chyba 50x 25x30 jakoś tak... i chyba się w nią spakuję, a jak będzie czegoś brakować to mąż doniesie.

Ale może faktycznie wygodniej w jednej rzeczy dla mamy a w drugiej dla maluszka. Ciekawe czy ręcznik do kąpieli trzeba mieć własny czy dają w szpitalu? Będę musiała to wszystko spisać i przy następnych wizytach poruszę ten temat. Nie mogę się dodzwonić w sprawie tych zajęć ze szkoły rodzenia. Brdę jutro próbować z rana, może będę miała więcej szczęścia.

Ale powiem że jak kiedyś leżałam w szpitalu to mnie denerwowało jak wszyscy naraz mnie odwiedzali - wołałam tak po max 2 osoby.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-04-06 o 12:28
Stary 2017-04-06, 12:32   #3679
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:

Ja brałam 2 torby, jedną dużą. Odwiedziny też bez problemu. Nie wiem jakbym się miała spakować do jednej reklamówki.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 12:40   #3680
Konto usunięte

Ja widzę u siebie w szpitalu jak tatusiowie z wielkimi torbami wchodzą na oddział.. więc raczej u mnie z tym problemu nie będzie.
Stary 2017-04-06, 12:45   #3681
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie można (bylo) mieć duze torby i odwiedziny cały dzień. Mam nadzieję że się nic nie zmieniło, bo jest nowy ordynator, mówi lekarze.. Może im też coś będzie przeszkadzać.

Jak można spakować się w reklamowke? No chyba że szpital zapewnia wszystko. Ręczniki, szlafrok, to już trochę zajmuje.

Jeśli chodzi o odwiedziny, leżała ze mną dziewczyna do której przyszedł mąż, teściowa, jej 2 córki i 2 córki brata. No jazgot byl na sali niesamowity. Nie powiem, żeby mi to nie przeszkadzalo, zwłaszcza że dopiero się "uczylam" swojego dziecka i denerwowalm sie jak mi płakała np. przy przystawianiu do cyca, a tu 10 par oczu patrzy na mnie.
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 12:54   #3682
Konto usunięte

Faktycznie, niekomfortowa sytuacja z tym karmieniem.
Stary 2017-04-06, 12:57   #3683
malinka9191
Zakorzenienie

ja jestem spakowana w 1 torbę. Mam tam swoje rzeczy i dla córki. Jak mi coś braknie mąż dowiezie. Tu mogę i 5 torb przytachać (z 4 chyba ostatnio wychodziłam ze szpitala, po 8 dniach dowożenia rzeczy przez męża )i nikomu nic do tego.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-06, 13:00   #3684
Konto usunięte

malinka9191 już jesteś spakowana?
Stary 2017-04-06, 13:17   #3685
starry_eyes
Wtajemniczenie

Czyli jednak w innych się można normalnie spakować.. A u mnie w domu się dziwią, że narzekam na ten szpital i nie chcę tu rodzić

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Jak można spakować się w reklamowke? No chyba że szpital zapewnia wszystko. Ręczniki, szlafrok, to już trochę zajmuje.
Babeczka powiedziała, że kiedyś próbowała tak się spakować i się da, więc nam też się musi udać :P a szpital tylko ciuszki dla dziecka zapewnia i chyba kilka pampersów, ale nie była pewna

Stary 2017-04-06, 13:18   #3686
monika860902
Zakorzenienie

A ja chyba ( albo raczej napewno) powiem aby nikt mnie w szpitalu nie odwiedzal. Tesciowa juz sie zapowiedziala ze nie mam myslec ze specjalniendo szpitala do nas wjedzie, musze tylko swojej rodzince powiedziec zw maja czekac na.moje pozwolenie czyli ok.tydzien po powrocie do domu 😁 mam nadzieje ze jakas moja sasiadka znpokoju tez nie bedzie miala duzo ludzi. Jak beda za dlugo siedziec czy beda sie gapic to zwroce uwage ze chce troche spokoju 😊

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Malonka a co masz dla corki spakowane?

Stary 2017-04-06, 13:18   #3687
starry_eyes
Wtajemniczenie

Ja gości nie chce, tylko na mężu mi zależy

Stary 2017-04-06, 13:20   #3688
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:

Jakieś dziwne zasady. W tym co rodziłam to były szafy w sali więc torby i walizki się mieściły. Można było rozpakować się do szafek. Na dziecięcym jest magazyn z szfami i tam trzeba było zostawić rzeczy, ale tam są sale bardzo malutkie. Nie było by miejsca na torby czy walizki. Tatusiowe nie mają wstępu ???😲😨 to jakiś PRL? Masakra u nas nawet na noc mogli zostać na fotelach. Na dziecięcym też mogła 2 rodziców zostać na noc. W tym szpitalu zapewniają wszytko ? Tzn podkłady, podpaski? Ja jak chciałam się spakować do torby to mi same podpaski Bella Mamma się zmiesciły.. A gdzie koszule, ręczniki, ubrania , bielizna ..

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7262542 1]Oj, nie wiedziałam że do szpitala nie można wziaść dużej torby. Ja mam taką małą turystyczną, dł. chyba 50x 25x30 jakoś tak... i chyba się w nią spakuję, a jak będzie czegoś brakować to mąż doniesie.

Ale może faktycznie wygodniej w jednej rzeczy dla mamy a w drugiej dla maluszka. Ciekawe czy ręcznik do kąpieli trzeba mieć własny czy dają w szpitalu? Będę musiała to wszystko spisać i przy następnych wizytach poruszę ten temat. Nie mogę się dodzwonić w sprawie tych zajęć ze szkoły rodzenia. Brdę jutro próbować z rana, może będę miała więcej szczęścia.

Ale powiem że jak kiedyś leżałam w szpitalu to mnie denerwowało jak wszyscy naraz mnie odwiedzali - wołałam tak po max 2 osoby.[/QUOTE]

W sensie ręcznik dla ciebie ? ja sądzę, że nie dają. A dzieci to już raczej się nie kąpie w szpitalach, ale nie wiem jak to jest gdzieś indziej.

Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app
marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 13:30   #3689
Konto usunięte

Dzieci to wiem że nie kąpią. Ja to bym chciała w tym moim szpitalu rodzić. Oby było bezproblemowo.
Stary 2017-04-06, 13:31   #3690
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Ja to od rana nie wiem w co ręce wsadzić... Rano była położna, posłuchała serducha, zmierzyła ciśnienie, wypiła kawę i poszła Ale fajnie bo obiecała mi że pojedzie ze mną na KTG do szpitala i poprosi jeszcze lekarza o jego interpretacje. Fajnie, bo w tym szpitalu nikogo nie znam, nie mam tam lekarza prowadzącego więc będę się pewniej czuła

U nas rano popadało, a teraz wyszło piękne słońce Ale nie mam już płynu, Lovela się skończyła więc nici z prania. Poza tym na 17 szkoła rodzenia, więc i tak za wiele bym nie zrobiła. Jeszcze muszę siebie ogarnąć...

Ja wciąż poluje na kosmetyki w Rossmanie, ale szlag mnie już trafia, bo jeśli jest Hipp w jednym, to nie ma Babydream, jeśli jest Babydream to nie ma Hippa. Jak są Huggisy to nie ma Velvet i tak w kółko. W jednym nawet pampersów już nie ma

Mam 5 Rossmanów w mieście i w ani jednym nie mogę skompletować zamówienia, a chcę wykorzystać ten rabat 2+2 więc muszę kupić wszystko na raz. Sprawdzam co chwilę dostępność w necie, może do niedzieli się uda

Paula - piękne rzęsy Super w nich wyglądasz. I wygoda pewnie niesamowita

Monika - ale się uśmiałam Ja zamawiałam prześcieradła na przewijak i do gondoli i godzinę debatowałam czy bardziej będzie mi pasować szare tło i białe gwiazdki, czy białe tło i szare gwiazdki I wbrew pozorom to była bardzo trudna decyzja i wystrój pokoju trochę się różni - inaczej jest jak jest szare prześcieradło, a inaczej jak białe
Także ja rozumiem

A co do do tych koników, to dla mnie chyba ciut za dużo tego różu jak dla chłopca, ale wiesz, ja potrafię debatować pół dnia nad pieluchami a drugie pół nad gwiazdkami więc może nie jestem odpowiednią osobą do oceny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości