Mamy majowe cz. VI - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-06, 11:08   #1531
Mohnka
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
ja mam znajomą, która ma obecnie 43 lata. Całe życie poświęcała sobie i mężowi, budowali dom inwestowali w siebie, swoje kariery. w wieku 39 lat zaszła niespodziewanie w ciażę, z trudem ale donosiła i urodziła zdrową córeczkę. Teraz jest w niej absolutnie zakochana i świata poza nią nie widzi. Ograniczyła godziny swojej pracy, nawet jej mąż mówił ostatnio że nie jest dobrze między nimi od kiedy maja dziecko bo ona poświęca cały swój wolny czas dla córki a on został odstawiony na boczny tor. Jak dowiedziała się, że jestem w ciąży to zwierzyła mi się, że niczego w życiu nie żałuje bardziej niż tego, że tak długo decydowała się na dziecko i bardzo chciałaby mieć drugie ale wie, że jest już na to za stara.
Oj późno to dzieciątko. Ja chcę po 2 latach przerwy starać się o drugie Maleństwo. Przed 30 na pewno chcę mieć już dwójkę biegających, a nie raczkujących 😊
Też myślę, czy nie odstawie Tz na drugi bok.. Mam nadzieję, że nie..Ale na pewno będziemy mieć mniej czasu. 😣😣

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:09   #1532
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Taki? http://s3.flog.pl/media/foto/1982787...k-domowy_1.jpg

To kątniki. U moich rodziców takie są, mają po 7cm z nogami tak około. Ostatnio nocowałam u nich, to znalazłam takiego koło łóżka, w którym śpię - zwiał mi, zanim zdążyłam chwcić coś, czym mogłabym go zabić. A ostatnio mój tata znalazł takiego gdzieś na tarasie, to włożył go do słoika i zrobili z moją córką grzechotkę z niego.
Black, nie masz litosci! masakra!!!!
Stary 2017-04-06, 11:11   #1533
talusiax33
Zadomowienie

Kiwaczka - W ciąży najgorsze wszelakie infekcje, też nie lubię tego określenia w ciąży -.-
Właśnie wczoraj kupiłam szałwie, zaparzyłam i płukam ☺ na początku miałam wrażenie że jeszcze bardziej mnie boli.. ale może faktycznie pomaga bo dziś już jest lepiej no i smaruje żelem. Wszystkie bóle jestem w stanie znieść ale nie dziąsła i zęba.

Efffpe - Super, że wizyta udana
Maya pięknie rośnie
Poziom wód się zmniejsza to znaczy że Ci się powoli sączą?

Mohnka - Haha no tak, teraz może Ci się załata przerwa między ząbkami 😀 Też mam podobna sytuację, tylko że mam usunięta 6 i 7 po tej stronie co rośnie 8, innego wyboru nie miałam.. na szczęście to z tyłu i nie widać przerwy między zębami ☺
A no pewnie, po obiedzie zrobisz sobie drzemke. Ja teraz mam taki zamiar.

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:11   #1534
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Effpe - masakra! jak ja nienawidzę pająków! też zawsze lecę po odkurzacz, a raz specjalnie go zaciągała z minutę do rury, a to paskudztwo i tak wyleciało! prawie zeszłam na zawał i Tz o drugiej w nocy leciał do śmietnika wywalić worek

Martirybka - no padłam z tym zezem

W ogóle zgapiam pomysł z przezroczystą kosmetyczką i miniaturkami!

Bambi - o ja też mam Revlona i na razie nic lepszego nie utrafiłam

Kiwaczka - ze mnie to tak leci, że ja nie wiem czy zauważę odejście czopa

A co do tuszu to kocham Loreal Volume Milion Lashes - lepszego nie miałam, ale jest drogi i może skuszę się na tego Eveline skoro tak go polecacie

Posprzątałam sześć szafek w kuchni, zrobiłam pranie i umyłam podłogę - jest dobrze
u mnie koty zjadaja pajaki zawsze je wolam i pokazuje, gdzie jest wrog a one go szamaja, tak samo cmy
Stary 2017-04-06, 11:15   #1535
Mohnka
Rozeznanie

Ktg na biegu bo spada coś tętno.. 😭 oby było wszystko ok!!! 😭😭😭

Stary 2017-04-06, 11:18   #1536
talusiax33
Zadomowienie

Ale jestem wściekła na zus! Za każdym l4 coraz później wypłacają mi pieniądze.. zazwyczaj było to do 4 dni po skończonym zwolnieniu a teraz już mija 6 dzień i nic.. Dobrze ze tż dostał wcześniej przelew bo mogłam zrobić zapasy w rosmannie 😀

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość

Kochana teraz nie wskazany stres! Wszystko będzie dobrze!! Trzymam kciuki za Was 😘😘

Stary 2017-04-06, 11:19   #1537
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Oj późno to dzieciątko. Ja chcę po 2 latach przerwy starać się o drugie Maleństwo. Przed 30 na pewno chcę mieć już dwójkę biegających, a nie raczkujących 😊
Też myślę, czy nie odstawie Tz na drugi bok.. Mam nadzieję, że nie..Ale na pewno będziemy mieć mniej czasu. 😣😣

ważne jest, żeby od samego początku zaangażować tż do opieki nad noworodkiem, dawałam swojemu przewijać (chociaż zawsze było krzywo ) w nocy jak mała płakała uspakajał, śpiewał piosenki (raczej nucił melodie ) z racji , że nie miałam dużo pokarmu, Lenka nie umiała ssać piersi albo coś z tymi kanalikami mam nie tak to ściągałam mleko do butelki, to pozwoliło nam na wspólną opiekę nad Lenką ja wstawałam w nocy w tygodniu a tż w weekendy. Dzieki temu on też brał czynny udział we wszystkich czynnościach związanych z opieką nad dzieckiem a mnie było dużo łatwiej,

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:22   #1538
Martirybka
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7262090 6]My po usg 36+1 tc Maya wazy 2696g łożysko juz jest na II poziomie wszystko w normie, poziom wód sie zmniejsza

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Super! Piękna waga.

Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:24   #1539
aixa
Rozeznanie

jeju Mohnka nie strasz

talusia dziwi mnie takie podejście ZUS-u jak obywatel spóźni się z jakąś wpłatą to od razu kara za zwłokę, szkoda że nie działa to w drugą stronę. Ja na szczęście dostaję kasę od mojej firmy zawsze 10-go albo wcześniej

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:24   #1540
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:

Trzymam kciuki Mohnka!

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:29   #1541
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
to jest po prostu niepojete, trzyma twoja kase i uwaza, ze ma do tego prawo! Ale co ja sie dziwie... rok temu TZ wyslal towar firmie na ponad 1000€, rachunku nie zaplacili do dzis, splajtowali, towaru oczywiscie juz nie ma i jeszcze koszty prawnicze 350€ spadly na nasza firme staram sie nie przejmowac, to w biznesie tak bywa, ale krew czlowieka zalewa, bo czuje sie najnormalniej w swiecie okradziona.

O jej, to kupę kasy. Tak właśnie bywa niestety, firma plajtuje i szukaj wiatru w polu. A prywatnie od właścicieli nic się nie dało z tym zrobić?
Mnie się udało odzyskać pieniądze wczoraj z pomocą prawnika, ale nerwów mnie to trochę kosztowało.

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Ktg na biegu bo spada coś tętno.. oby było wszystko ok!!!

Może bawi się pępowiną, trzymam kciuki!

Stary 2017-04-06, 11:29   #1542
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
dokładnie tak, faceci w ogóle lubią jak się ich chwali i podziwia

effpe spore to twoje dziecię dobrze, że wszystko ok

Myslalam ze urodzi sie z taka waga :p a tu sie okaze ze klocka urodzę :p
Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Super waga

A co to znaczy łożysko drugi stopień?

Ze sie starzeje juz :p sa 4 stopnie 0,1,2,3
Cytat:
Ktg na biegu bo spada coś tętno.. oby było wszystko ok!!!

Jeeeej 3msm kciuki! ❤️

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:29   #1543
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
moj tez jest taki kochany, ze zje wszystko i ewentualnie po zjedzeniu powie:'bylo pyszne kochanie, ale juz wiecej takiego nie rob' hahahaha
Ahahahahahaha
Cytat:

Mohnka kciuki! Na pewno wszystko będzie dobrze

Efffpe super, rośnie Mayeczka!

CamomilleS, 2 stopień dojrzałości łożyska. Ja miałam w sumie już w 30 tc, ale czytałam, że normalnie może być od drugiego trymestru. Na sam koniec jest trzeci stopień, choć niektórzy, rzadko, wyróżniają jeszcze czwarty.

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:30   #1544
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
jeju Mohnka nie strasz

talusia dziwi mnie takie podejście ZUS-u jak obywatel spóźni się z jakąś wpłatą to od razu kara za zwłokę, szkoda że nie działa to w drugą stronę. Ja na szczęście dostaję kasę od mojej firmy zawsze 10-go albo wcześniej
Normalne, oni mają prawo się spóźnić.. nie zdając sobie z tego sprawy, że ludzie mają płatności do zrobienia, muszą za coś zjeść, kredyty opłacić - ich to nie obchodzi.. :/ ale jak my nie daj Boże spóźnimy się im z zapłata chociażby jeden dzień albo wyślemy za mało o 50groszy to od razu ścigają 😀
Już się doczekać nie mogę jak przejdę na macierzyński bo przynajmniej będę dostawać raz na miesiąc pieniążki i mam nadzieję, że w terminie

Stary 2017-04-06, 11:34   #1545
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
jeju Mohnka nie strasz

Święte słowa, spróbuj się z opłatami spóźnić to juz odsetki.

Talusia obyś szybko kaske dostała.
Ja właśnie chciałam żeby ZUS przejął mój zasiłek od pracodawcy to mi odmówili. Do tej pory nie mam wypłaty za luty ponoć maja ja przesłać w tym tygodniu, no zobaczymy. Także nic mnie juz nie dziwi, niby są przepisy, prawo ponoć chroni pracownika, a tu niestety rzeczywistość jest inna.

Stary 2017-04-06, 11:35   #1546
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej.
Jakaś zestresowana dzisiaj jestem. O 17:00 mam wizytę u mojego gina i chyba będę miała już pierwsze KTG. Liliana oczywiscie nadal głową w górze (nie wszystkie z Was są na grupie facebookowej - z powrotem się obróciła do pozycji miednicowej). Będziemy dumać z ginekologiem, co dalej.

Cytat:
ja mam znajomą, która ma obecnie 43 lata. Całe życie poświęcała sobie i mężowi, budowali dom inwestowali w siebie, swoje kariery. w wieku 39 lat zaszła niespodziewanie w ciażę, z trudem ale donosiła i urodziła zdrową córeczkę. Teraz jest w niej absolutnie zakochana i świata poza nią nie widzi. Ograniczyła godziny swojej pracy, nawet jej mąż mówił ostatnio że nie jest dobrze między nimi od kiedy maja dziecko bo ona poświęca cały swój wolny czas dla córki a on został odstawiony na boczny tor. Jak dowiedziała się, że jestem w ciąży to zwierzyła mi się, że niczego w życiu nie żałuje bardziej niż tego, że tak długo decydowała się na dziecko i bardzo chciałaby mieć drugie ale wie, że jest już na to za stara.
Hmm. Bardzo późno. Dla mnie to jest niepojęte... Ona ma 43 lata i 4letnią córkę, a ja mam 24 lata i też dziecko w tym wieku... Nigdy bym się nie zdecydowała świadomie na takie długie odkładanie macierzyństwa...

Cytat:
Ktg na biegu bo spada coś tętno.. �� oby było wszystko ok!!! ������

Ojojoj! Mam nadzieję, że wszystko ok!

A ja właśnie czekam na belgijską wypłatę męża i będę dokańczać wyprawkę.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:47   #1547
misja0181
Rozeznanie

Bry

Mohnka trzymam kciuki, żeby to tylko przypadkowa akcja była.

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7261606 1]Hej za mna tez ciężka noc :/
Zasnęłam koło 12 obudziłam sie przed 3 na siku położyłam sie z powrotem do lozka i dostałam bolu brzucha w górnej części i zaczął twardnieje brzuch przestraszyłam sie ze cos sie zaczyna ale po 20 minutach przeszło
Mam w domu umierającego faceta bolą go plecy i ciagle stęka itp

Chorzy faceci to tragedia, współczuję
Właśnie sobie uświadomiłam, że zaraz będę miała 3 facetów w domu nawet pies to pies

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
A ja już nienawidzę nocy, jak się robi godzina do spania, to mam ochotę się rozpłakać. U mnie też pogoda się popsuła, aż trudno uwierzyć, że wczoraj chodziłam w krótkim rękawku i się wygrzewałam na słońcu, a dziś zaledwie 5 stopni, chmury i deszcz :/ Nie mam pojęcia, co dziś robić...
Bo u nas to tak zawsze ... albo 5 stopni albo 25 :/ nie ma normalności w tej pogodzie :/

Cytat:
Dokładnie, do tego wstawanie na siku dziesięć tysięcy razy, zgaga, dusznosć i tak w kółko...

Rozmawiam właśnie z koleżanką na fejsie. Wiem, że zmieniła pracę, kiedyś jej załatwiłam u siebie i pytam, jak jej tam w nowym miejscu itd i mówię, że też bym poszła do pracy, bo sie nudzę, ale niedługo Malutka się urodzi i mi się odechce pracować, bo będę miała zajęcie, a ona, że dziecka mi sie odechce, a nie pracy :/ Dodam, ze nie ma dzieci i jest młodsza ode mnie, ale oczywiście wie najlepiej jak to jest mając dziecko... Wiem, że ten temat tutaj był poruszany, ale już jej napisałam, żeby się nie wypowiadała, skoro nie ma doświadczenia.
Jak ja nie znoszę takiego gadania :/

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ☺

Margolcia - Ja też nienawidzę nocy! Do tego ból dziąsła i ból głowy nie opuszczają mnie..

Wczoraj na wieczór nie wytrzymałam, jedliśmy kolacje z tż, mówiłam coś do Niego a ten wpatrzony w tv i oczywiście nie słyszał co mówiłam, rozpłakałam się i poszłam zjeść do kuchni.. To już ta pieprzona bezsilność i zmęczenie

Teraz zjadłam śniadanie i idę odsypiać noc. Troszkę mi lepiej bo wszystkie bóle popuściły, w końcu! Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej ☺

Ah te teksty ludzi.. najlepsi są Ci co nie mają dzieci a wiedzą najwięcej.

U mnie za oknem też nie za ciepło, troszkę padało ale słoneczko coś zaczyna wychodzić zza chmurek ☺

Domyślił się chociaż dlaczego wyszłaś? Zauważył? :|

Cytat:
Dokładnie! Ubrałaś w słowa moje myśli Ja już mam dość życia dla siebie, praca, w weekend drinki i koniec (tak w skrócie). Lubię swoje życie, nie mam nic do niego, tylko tak bardzo pragnęłam dziecka i cieszę się, że Tż również i udało nam się Każda z nas się liczy z tym, że życie się zmieni, ale to nie jest jego koniec

Talusia mnie najbardziej bolało na przełomie września i października, gdzie przez 2 tyg mega chorowałam, raz chyba wzięłam 3 apapy w ciągu dnia, bo myślałam, że nie wytrzymam i teraz jak byłam przeziębiona znów mnie pobolewały dziąsła, ale znacznie mniej. Tak mi to krwawią przy myciu (wcześniej tego nie miałam, ale czytałam, że w ciąży to normalne).

Aixa Bardzo chciałam urodzić pierwsze dziecko przed 30 i na szczęście uda mi się, ale okropnie się bałam, że nastąpi to po30 i cała rodzina mi tak wróżyła
A co do odstawienia partnera na boczny tor, to moja ginka powiedziała, że wiele kobiet tak robi, ważne, żeby zorientować się jak najszybciej i zmienić to. Dlatego teraz partnerom trzeba poświecać dużo uwagi, pozwalać im, aby remontowali/skręcali meble/itp w swoim tempie i doceniać każdy najmniejszy wysiłek
To ja mojemu pozwalam już drugi rok remontować naszą łazienkę o ja miłosierna a tak na poważnie to wcale mi już nie do śmiechu ....

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7262090 6]My po usg 36+1 tc Maya wazy 2696g łożysko juz jest na II poziomie wszystko w normie, poziom wód sie zmniejsza

No to lada moment Maya będzie po drugiej stronie brzuszka

Cytat:
moj tez jest taki kochany, ze zje wszystko i ewentualnie po zjedzeniu powie:'bylo pyszne kochanie, ale juz wiecej takiego nie rob' hahahaha

Wzięłam się wczoraj za prasowanie pierwszej partii ciuszków. Jak zaczęłam o 20 tak skończyłam przed północą ... a potem całą noc mimo kilku pobudek za każdym razem śniło mi się, że prasuję i składam te małe ubranka ... Jestem wykończona. A to dopiero jakaś 1/10 ... właśnie piorę kolejną pralkę. Przede mną jeszcze 3 kartony ...
No i stwierdzam, że fanką prasowania pieluch nie zostanę już wolę te małe ciuszki.

Nie dość, że się nie wyspałam to jeszcze mam nerwa, bo chciałam synka zapisać do przedszkola a tam trzeba wypełnić we wniosku dochód na osobę. Swój mam, a męża nie, bo on ma własną działalność i rozlicza go księgowa, która ciągle wszystko przeciąga :/ i czekam teraz na łaskę pani aż prześle jakieś dane żebym mogła policzyć :/
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:50   #1548
Magnificence
Rozeznanie

Zrobiłam sobie sok z marchwi bo lekarz mi kazał pić pyszny
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:56   #1549
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie sok z marchwi bo lekarz mi kazał pić pyszny
I zdrowy
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:57   #1550
Baambi
Zadomowienie

Effpe a co to znaczy że łożysko na 2 poziomie? gratki wizyty
edit: a już doczytałam ciekawe jakie ja mam hmm

A mi pierwszy ząb mądrości zaczął wychodzić tuż przed ślubem w ub. roku w 31 roku życia :P hehe

Aixa
super pomysł z tym wstawaniem tż w weekendy. Też chyba tak zrobimy.

Dzisiaj o 6 obudziły nas koty, wrrr, oboje z tż nie mogliśmy zasnąć ponownie. W końcu wzięłam "ciężarówkę", poczytałam i usnęłam.
Dzisiaj i jutro luby ma wolne, działamy żeby jak najwięcej zrobić
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 12:01   #1551
milutek
Wtajemniczenie

Mohnka trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze

Black u mnie tez w domu będzie trzech mężczyzn, ale cieszę się ze mam kocicę i sunię, mimo ze wysterylizowane, ale zawsze to kobiety
Stary 2017-04-06, 12:06   #1552
ania9o
Zakorzenienie

Mohnka trzymam kciuki! Bedzie wszystko dobrze na pewno!!!!

Moje dziecko dzisiaj przechodzi samo siebie. Nijak jej nie pasuje ani jak siedzę ani jak leżę. Nie dogodzę jej.

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 12:21   #1553
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
I zdrowy
wiadomo

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Moje dziecko dzisiaj przechodzi samo siebie. Nijak jej nie pasuje ani jak siedzę ani jak leżę. Nie dogodzę jej.
Moja też ma dziś jakieś adhd a jak chce sobie ją pooglądać nie przez ubranie tylko na gołym brzuchu to się uspokaja i przestaje się ruszać, a jak tylko brzuch zakryję to znów zaczyna Cwaniara mała
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 12:33   #1554
fartuch
Zakorzenienie

Mohnka az sie zestresowalam. Czyzbys dzis przywitała Maksia? Trzymam kciuki! Dawaj znać.

Stary 2017-04-06, 12:40   #1555
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
wiadomo

Moja też ma dziś jakieś adhd a jak chce sobie ją pooglądać nie przez ubranie tylko na gołym brzuchu to się uspokaja i przestaje się ruszać, a jak tylko brzuch zakryję to znów zaczyna Cwaniara mała
U mnie tak samo

A mnie wszystko denerwuje

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 12:44   #1556
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Mohnka trzymam kciuki!!! ❤️❤️❤️

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 12:44   #1557
Mohnka
Rozeznanie

Drugi zapis ktg dziwny... Wieczorem jeszcze raz zapis.
Płakać mi się chce, chociaż już u lekarza zaczęłam wyć.
Mówi, że mogę nie dotrwać do niedzieli, bo mi się piszą skurcze na ktg i przy napięciu macicy ruchy dziecka są słabsze a tętno może spadać... Dziwne, że od 164 na 105 i tak co chwilę. Jestem kłębkiem nerwów. Czekam na wieczorny zapis a mały się dziś mało rusza.

Stary 2017-04-06, 12:49   #1558
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Cytat:
Mówi, że mogę nie dotrwać do niedzieli, bo mi się piszą skurcze na ktg i przy napięciu macicy ruchy dziecka są słabsze a tętno może spadać... Dziwne, że od 164 na 105 i tak co chwilę. Jestem kłębkiem nerwów. Czekam na wieczorny zapis a mały się dziś mało rusza.

Przecież już możesz rodzic!

Mnie wypuszcza ze szpitala w poniedziałek, jak nie będzie się nic działo. Jutro nie mogą, bo muszą być 3 pełne dni, żeby NFZ zapłaciło ale szczerze mówiąc już bym chciała nawet zacząć, żeby mieć swoje maleństwo na rękach ❤️ skoro wiem, że będzie wszystko dobrze! 😊

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 12:50   #1559
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana Twój stres też wpływa na Maksia. Jak jesteś zestresowana to on też to odczuwa i dlatego może być spokojny bo się zwinął w kłębuszek i ssie kciuka ze stresu. Nie martw się już tyle. Nawet jak Maksiu się urodzi teraz to jest już dużym chłopcem, praktycznie w terminie i wszystko będzie w jak najlepszym porządku Odpręż się, czekaj na ktg i będzie dobrze! Pamiętaj że co najgorsze już za Wami!
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 12:55   #1560
Mohnka
Rozeznanie

Kochane nie martwię się, że to może być dziś, za 5 minut, tylko o tętno i słabsze ruchy... Czy mu jest dobrze.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości