Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-06, 13:32   #3691
daiquiricubano
Zadomowienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7262774 1]Dzieci to wiem że nie kąpią. Ja to bym chciała w tym moim szpitalu rodzić. Oby było bezproblemowo.[/QUOTE]
Eee, to o jaki ręcznik ci chodzi? Dla ciebie? U mnie wszystko trzeba mieć swoje 😉 na szczęście i nieszczęście 😉 ale chyba wolę jednak swoje rzeczy 😜

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 13:34   #3692
maajjaa88
Zadomowienie

U mnie normalnie z torbami czy walizkami kobietki byly. Ja wezme wieksza torbe.

Migotek teraz narzekasz ze miejsc do lekarza nie ma, trzeba bylo sluchac dziewczyn to juz bys miala wizyte nfz ale Twoja sprawa. Lepiej pozno niz wcale.

Dziewczyny chyba dokupie oliwke i balsam hipp skoro tak polecacie. Ale nie wiem co jeszcze dobrac do tego. Chusteczki? Ale mam 7 paczek babydrem rozowe i 3 huggisy.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 13:42   #3693
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość

Migotek teraz narzekasz ze miejsc do lekarza nie ma, trzeba bylo sluchac dziewczyn to juz bys miala wizyte nfz ale Twoja sprawa. Lepiej pozno niz wcale.

Dziewczyny chyba dokupie oliwke i balsam hipp skoro tak polecacie. Ale nie wiem co jeszcze dobrac do tego. Chusteczki? Ale mam 7 paczek babydrem rozowe i 3 huggisy.
Maja czy poszłabym wtedy czy teraz bez znaczenia... bo 2,5 roku czekania to i tak bym się na NFZ nie załapała. Miałabym tylko do odczekania 2,2 roku. Żadna różnica. Nic dzwonię dalej... może znajdę kogoś ludzkiego i normalny termin. A ustawę to każdy ma gdzieś. Życie.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 13:47   #3694
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja to od rana nie wiem w co ręce wsadzić... Rano była położna, posłuchała serducha, zmierzyła ciśnienie, wypiła kawę i poszła Ale fajnie bo obiecała mi że pojedzie ze mną na KTG do szpitala i poprosi jeszcze lekarza o jego interpretacje. Fajnie, bo w tym szpitalu nikogo nie znam, nie mam tam lekarza prowadzącego więc będę się pewniej czuła

U nas rano popadało, a teraz wyszło piękne słońce Ale nie mam już płynu, Lovela się skończyła więc nici z prania. Poza tym na 17 szkoła rodzenia, więc i tak za wiele bym nie zrobiła. Jeszcze muszę siebie ogarnąć...

Ja wciąż poluje na kosmetyki w Rossmanie, ale szlag mnie już trafia, bo jeśli jest Hipp w jednym, to nie ma Babydream, jeśli jest Babydream to nie ma Hippa. Jak są Huggisy to nie ma Velvet i tak w kółko. W jednym nawet pampersów już nie ma

Mam 5 Rossmanów w mieście i w ani jednym nie mogę skompletować zamówienia, a chcę wykorzystać ten rabat 2+2 więc muszę kupić wszystko na raz. Sprawdzam co chwilę dostępność w necie, może do niedzieli się uda

Paula - piękne rzęsy Super w nich wyglądasz. I wygoda pewnie niesamowita

Monika - ale się uśmiałam Ja zamawiałam prześcieradła na przewijak i do gondoli i godzinę debatowałam czy bardziej będzie mi pasować szare tło i białe gwiazdki, czy białe tło i szare gwiazdki I wbrew pozorom to była bardzo trudna decyzja i wystrój pokoju trochę się różni - inaczej jest jak jest szare prześcieradło, a inaczej jak białe
Także ja rozumiem

A co do do tych koników, to dla mnie chyba ciut za dużo tego różu jak dla chłopca, ale wiesz, ja potrafię debatować pół dnia nad pieluchami a drugie pół nad gwiazdkami więc może nie jestem odpowiednią osobą do oceny
No. Przynajmniej Wy mnie rozumiecie 😁 ja kilka dni wybieralam materialy. 😃
Te koniki zostawilam jednak a tamten juz odeslalam 😁
Ta polozna to przychodzi do Ciebie raz w tygodniu? Ogolnie jestes zadowolona?

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Co do torby...a ma ktos walizke na kolkach? Bo tak myslalam ze malego spakuje w ta walizke. Mam taka mala....a siebie w torbe

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 13:55   #3695
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Co do torby...a ma ktos walizke na kolkach? Bo tak myslalam ze malego spakuje w ta walizke. Mam taka mala....a siebie w torbe
Raz w tygodniu Zawsze w czwartki
Jestem zadowolona, przynajmniej czuje się spokojniejsza, wiem że serduszko bije, zmierzy mi też ciśnienie więc mam kontrolowane systematycznie, odpowiada na wszystkie moje pytania no i przede wszystkim mam wtyki do szpitala blisko mnie, więc gdyby coś się nie daj Boże działo i ten Kraków nie wypalił to jestem zabezpieczona

Ja będę małą pakować do walizki na kółkach Taką lotniczą do Ryanaira mam, a drugą nawet ciut mniejszą, bardziej taki kuferek ale też na kółkach - więc albo w jedną albo w drugą spakuje rzeczy dla Blanki, a dla siebie wezmę sportową torbę.
Stary 2017-04-06, 13:55   #3696
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość

Wczoraj na SR poszliśmy zwiedzać szpital. Co prawda nie planuję rodzić u mnie w mieście, ale nigdy nic nie wiadomo, więc z ciekawości poszłam i trochę mnie zdziwiły zalecenia żeby do szpitala spakować się do małej reklamówki, która się musi zmieścić do takiej jakby szafki nocnej. A branie torby to już w ogóle odpada, bo jak to tak będzie na podłodze leżeć i tylko sprzątaczkom zawadzać.. I niestety tatusiowie mają zakaz wstępu na oddział, chyba że personel się zgodzi ale to ciężko przewidzieć na kogo się trafi.. Czy w innych szpitalach jest podobnie czy ten mój tylko taki? ;/
Rzeczywiście jakiś PRL. To nie jest normalne :P
Ja zobaczę ile miejsca to będzie zajmować ale wydaje mi się, że zmieszczę wszystko w jednej torbie.

Cytat:
Kurcze Ty to w niezłej firmie pracujesz. Ja bym nie dostala zadnej premii. Nawet na swieta bonu nie dostalam bo bylam juz 2 mies. Na l4 😊

Przyznaję, że narzekać nie mogę. Ale jakby inni którzy pracowali nad tym projektem dostali a ja nie to bym walczyła. Ale pytałam szefa przed urlopem czy nie będzie problemu z wypłatą ostatniej premii (jakoś w przyszłym miesiącu) i powiedział, że nie bo to jest za styczeń-marzec i ja wtedy normalnie pracowałam więc dlaczego miałabym nie dostać. Bo to rzeczywiście byłoby niesprawiedliwe- nie po to pracowałam tak długo i się stresowałam czy wszystko dopięte i zdążę.

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
U mnie można (bylo) mieć duze torby i odwiedziny cały dzień. Mam nadzieję że się nic nie zmieniło, bo jest nowy ordynator, mówi lekarze.. Może im też coś będzie przeszkadzać.

Jak można spakować się w reklamowke? No chyba że szpital zapewnia wszystko. Ręczniki, szlafrok, to już trochę zajmuje.

Jeśli chodzi o odwiedziny, leżała ze mną dziewczyna do której przyszedł mąż, teściowa, jej 2 córki i 2 córki brata. No jazgot byl na sali niesamowity. Nie powiem, żeby mi to nie przeszkadzalo, zwłaszcza że dopiero się "uczylam" swojego dziecka i denerwowalm sie jak mi płakała np. przy przystawianiu do cyca, a tu 10 par oczu patrzy na mnie.
Masakra. Dlatego marzę o jedynce. Bo będę się swobodniej czuła w swojej nieporadności :P

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Eee, to o jaki ręcznik ci chodzi? Dla ciebie? U mnie wszystko trzeba mieć swoje 😉 na szczęście i nieszczęście 😉 ale chyba wolę jednak swoje rzeczy 😜

Ja bym nawet wolała swoje.
Swoją drogą jak pracowałam w prywatnym szpitalu i zamówiliśmy na początku takie ładne ręczniki z logo. Kupa kasy poszła a i tak mało który pacjent korzystał, bo wszyscy wolą swoje.

Cytat:

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Co do torby...a ma ktos walizke na kolkach? Bo tak myslalam ze malego spakuje w ta walizke. Mam taka mala....a siebie w torbe

Ja miałam ale rzadko korzystałam a taka malutka torba i tak mało warzy, więc mamie oddałam walizkę a sama z torbą latam. Szkoda mi było miejsca żeby trzymać tą walizkę.

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 13:57   #3697
Konto usunięte

Paula moja siostra miała jedynkę i bardzo brakowało jej ludzi, bo nie miała się do kogo odezwać jak była sama przez większość dnia.
Stary 2017-04-06, 13:58   #3698
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Raz w tygodniu Zawsze w czwartki
Jestem zadowolona, przynajmniej czuje się spokojniejsza, wiem że serduszko bije, zmierzy mi też ciśnienie więc mam kontrolowane systematycznie, odpowiada na wszystkie moje pytania no i przede wszystkim mam wtyki do szpitala blisko mnie, więc gdyby coś się nie daj Boże działo i ten Kraków nie wypalił to jestem zabezpieczona

Ja będę małą pakować do walizki na kółkach Taką lotniczą do Ryanaira mam, a drugą nawet ciut mniejszą, bardziej taki kuferek ale też na kółkach - więc albo w jedną albo w drugą spakuje rzeczy dla Blanki, a dla siebie wezmę sportową torbę.
To ja tak samo wlasnie zrobie. Torba i walizka i bedzie ok. Aaa..i jakis maly plecak dla meza w razie w. Czytalam zexwarto wziazc mu cos do jedzenia, picia, jakus tshirt na przebranie i spodnie czy spodenkim

Stary 2017-04-06, 14:02   #3699
malinka9191
Zakorzenienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7262666 1]malinka9191 już jesteś spakowana?[/QUOTE]tak od jakies 3 tyg torbe mam spakowana
Jeszcze mi brakuje kilku rzeczy, ale 90% jiz zapakowane.
+ w torebce reklamowka na porodowke.

Cytat:
A ja chyba ( albo raczej napewno) powiem aby nikt mnie w szpitalu nie odwiedzal. Tesciowa juz sie zapowiedziala ze nie mam myslec ze specjalniendo szpitala do nas wjedzie, musze tylko swojej rodzince powiedziec zw maja czekac na.moje pozwolenie czyli ok.tydzien po powrocie do domu 😁 mam nadzieje ze jakas moja sasiadka znpokoju tez nie bedzie miala duzo ludzi. Jak beda za dlugo siedziec czy beda sie gapic to zwroce uwage ze chce troche spokoju 😊

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Malonka a co masz dla corki spakowane?

4 albo 5 ×body (2 rozmiary)
4/5 × pajac
2 x czapka
2 x skarpetki
2x tetra
Pampki mala paczka
Platki kosmetyczne
Termoemtr do kapieli
Termometr zwykly
Musze dopakowac jeszcze zel do kapieli,
Szczotke do wlosow,
1/2 x recznik

+ na porodowke mam:
Body, pajac, czaoka, skarpetki, sweterek i spiworek.

Ale sweterek i skarpetki mam tak w gdyby chcieli bo na liscie jest ale dawac od razu nie bede.

I chyba tyle. Musialabym na liste zerknac co tam chcieli

Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
Jakieś dziwne zasady. W tym co rodziłam to były szafy w sali więc torby i walizki się mieściły. Można było rozpakować się do szafek. Na dziecięcym jest magazyn z szfami i tam trzeba było zostawić rzeczy, ale tam są sale bardzo malutkie. Nie było by miejsca na torby czy walizki. Tatusiowe nie mają wstępu ???😲😨 to jakiś PRL? Masakra u nas nawet na noc mogli zostać na fotelach. Na dziecięcym też mogła 2 rodziców zostać na noc. W tym szpitalu zapewniają wszytko ? Tzn podkłady, podpaski? Ja jak chciałam się spakować do torby to mi same podpaski Bella Mamma się zmiesciły.. A gdzie koszule, ręczniki, ubrania , bielizna ..

W sensie ręcznik dla ciebie ? ja sądzę, że nie dają. A dzieci to już raczej się nie kąpie w szpitalach, ale nie wiem jak to jest gdzieś indziej.

Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app
Nie wirm jak w Pk ale tu co 2gi dzien kapia w szpitalu.
Stary 2017-04-06, 14:02   #3700
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Rzeczywiście jakiś PRL. To nie jest normalne
Ja zobaczę ile miejsca to będzie zajmować ale wydaje mi się, że zmieszczę wszystko w jednej torbie.

Przyznaję, że narzekać nie mogę. Ale jakby inni którzy pracowali nad tym projektem dostali a ja nie to bym walczyła. Ale pytałam szefa przed urlopem czy nie będzie problemu z wypłatą ostatniej premii (jakoś w przyszłym miesiącu) i powiedział, że nie bo to jest za styczeń-marzec i ja wtedy normalnie pracowałam więc dlaczego miałabym nie dostać. Bo to rzeczywiście byłoby niesprawiedliwe- nie po to pracowałam tak długo i się stresowałam czy wszystko dopięte i zdążę.

Masakra. Dlatego marzę o jedynce. Bo będę się swobodniej czuła w swojej nieporadności

Ja bym nawet wolała swoje.
Swoją drogą jak pracowałam w prywatnym szpitalu i zamówiliśmy na początku takie ładne ręczniki z logo. Kupa kasy poszła a i tak mało który pacjent korzystał, bo wszyscy wolą swoje.

Ja miałam ale rzadko korzystałam a taka malutka torba i tak mało warzy, więc mamie oddałam walizkę a sama z torbą latam. Szkoda mi było miejsca żeby trzymać tą walizkę.
No to porzadny szef. Ja pracowalam kilka mies.nad przygotowywaniem 2 nadzych firm do certyfikatu a moja premie dostala kolezanka ktora na samym audycie troche mnie zastapila. Na nic zdala sie rozmowa z nasza szefowa, bo ona ta kolezanke bardzo faworyzowala i " ona ma dziecko, kase potrzebuje". Wiec nic sie nie dalo zrobic.

Stary 2017-04-06, 14:02   #3701
VelaLuca
Wtajemniczenie

Migotek - dobrze że na wizycie wszystko ok
Umawiaj się do tego endokrynologa, już nie ma na co czekać. Szkoda chyba Twoich nerwów na tą ustawę, trudno zapłacisz te 120 zł ale przynajmniej szybko dostaniesz leki i coś może jeszcze uda się zbić.
No i do endo na NFZ musisz mieć skierowanie pilne, jeśli go nie masz to kolejne dni czekania na rodzinnego, więc ja bym sobie już odpuściła...

A wagę masz już ładną Ja nie wiem czemu lekarz się czepia, przecież 13 kg to chyba sporo, zwłaszcza że przed nami jeszcze 10 tygodni.

Ja mam wciąż na plusie 5,5 kg i nikt nic nie mówi że mało A też startowałam z BMI 19

Edytowane przez VelaLuca
Czas edycji: 2017-04-06 o 14:06
VelaLuca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 14:04   #3702
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
tak od jakies 3 tyg torbe mam spakowana

4/5 × pajac
2 x czapka
2 x skarpetki
2x tetra
Pampki mala paczka
Platki kosmetyczne
Termoemtr do kapieli
Termometr zwykly
Szczotke do wlosow,
1/2 x recznik

+ na porodowke mam:

Ale sweterek i skarpetki mam tak w gdyby chcieli bo na liscie jest ale dawac od razu nie bede.

Nawet termometry? Ale po co? W szpitalu chyba maja?

Stary 2017-04-06, 14:04   #3703
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:

Rety ile Ty chusteczek nabrałaśja mam dwupak Babydream i styknie na razie

A powiedzcie mi, ktoras z Was miała sale jedynkę? U nas jest kilka dwojek i jedna jedynka. Tak się zastanawiam, jakbym trafiła na jedynkę to spoko, ale w razie czego kto popilnuje dziecka jak np siku bym chciała?

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 14:05   #3704
tunia89
Zakorzenienie

U nas polecają panom, ktorzy chcą być przy porodzie kupić zestaw flizelinowy spodnie i koszulka za 17 zł i zabrać ze sobą jakieś klapki

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 14:07   #3705
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:

chusteczek nigdy dosc

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7262848 1]Paula moja siostra miała jedynkę i bardzo brakowało jej ludzi, bo nie miała się do kogo odezwać jak była sama przez większość dnia.[/QUOTE]ja bylam zadowolona z 1. 8 dni sama bylam.
Przynajmniej nikt nie widzial jak chociazby placze itp.

Tu jedynki sa za dodatkowa oplata, ale ze mi zabrali Mala to polozne mi zalatwily jedynke za darmo. Zeby mi przykro nie bylo ze inne z dziecmi a ja sama zostalam.. i jestem im za to mega wdzieczna.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość

A powiedzcie mi, ktoras z Was miała sale jedynkę? U nas jest kilka dwojek i jedna jedynka. Tak się zastanawiam, jakbym trafiła na jedynkę to spoko, ale w razie czego kto popilnuje dziecka jak np siku bym chciała?

Lazienka e pokoju czy na korytarzu?

Ja mialam w pokoju ze szyba wiec Mala zostawala sama albo z tata. Zawsze moglam poloznym podwiezc Mala jakbym chciala.
Stary 2017-04-06, 14:08   #3706
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam jedynkę. Do wc szłam z małą w łóżeczku jak spała, jak nie to wołałam pielęgniarkę. Prysznic brałam jak przychodził mąż lub mama. Ja wolę być sama na sali. Swobodniej pogadać przez telefon, przy odwiedzinach czy wietrzeniu krocza.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 14:09   #3707
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet termometry? Ale po co? W szpitalu chyba maja?

do wody nienmaja. A zwykle teoretycznie w kazdym pokoju sa, ale ja wole miec swoj. Tu dziecku rano i wieczorem sie mierzy temp i wole swoim mierzyc bez dezynfekacji ich

P.S. tutaj mierzy sie pod paszka nie w tylku. Zabronione w tylku mierzenieb
Stary 2017-04-06, 14:26   #3708
Konto usunięte

VelaLuca - myślę że chyba schudnę jeszcze niż przytuję... bo od końca 27 tc wogóle nie mam apetytu i jem dużo mniej niż wcześniej. Kolacji wogóle nie jem, a dziś znów nie mam ochoty na obiad. Śniadanie - jak zjem dwie małe kanapki z razowego chleba to jest dobrze.

Też się zastanawiam po co ci termomer do szpitala i termometr do kąpieli w szpitalu? - ale z tego co piszesz to widzę że w każdym inne reguły są.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-04-06 o 14:28
Stary 2017-04-06, 14:40   #3709
malinka9191
Zakorzenienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7262930 1]VelaLuca - myślę że chyba schudnę jeszcze niż przytuję... bo od końca 27 tc wogóle nie mam apetytu i jem dużo mniej niż wcześniej. Kolacji wogóle nie jem, a dziś znów nie mam ochoty na obiad. Śniadanie - jak zjem dwie małe kanapki z razowego chleba to jest dobrze.

Też się zastanawiam po co ci termomer do szpitala i termometr do kąpieli w szpitalu? - ale z tego co piszesz to widzę że w każdym inne reguły są.[/QUOTE]
Moj szpital akurat wymaga
Daja mi za to mnostwo innych rzeczy wiec nir narzekam
Stary 2017-04-06, 14:43   #3710
paula.cw
Zakorzenienie

Wrrr myszka spadła i zamknęła przeglądarkę w trakcie odpisywania :P

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7262848 1]Paula moja siostra miała jedynkę i bardzo brakowało jej ludzi, bo nie miała się do kogo odezwać jak była sama przez większość dnia.[/QUOTE]

Co kto lubi. Ja bym wolała ciszę i spokój. W domu siedzę cały dzień i nie doskwiera mi ten problem, więc w szpitalu też wątpię :P

Cytat:
No to porzadny szef. Ja pracowalam kilka mies.nad przygotowywaniem 2 nadzych firm do certyfikatu a moja premie dostala kolezanka ktora na samym audycie troche mnie zastapila. Na nic zdala sie rozmowa z nasza szefowa, bo ona ta koleżankę bardzo faworyzowala i " ona ma dziecko, kase potrzebuje". Wiec nic sie nie dalo zrobic.

Wrrr szkoda słów. A Twoje dziecko w drodze?
Po za tym to nie jest zapłata za gorszą sytuację życiową ale za wykonaną pracę...
No ale nie ma się co teraz denerwować.

Cytat:
tak od jakies 3 tyg torbe mam spakowana

4/5 × pajac
2 x czapka
2 x skarpetki
2x tetra
Pampki mala paczka
Platki kosmetyczne
Termoemtr do kapieli
Termometr zwykly
Szczotke do wlosow,
1/2 x recznik

+ na porodowke mam:

Nad tymi termometrami i szczotką bym się zastanowiła. Potem sama będziesz musiała je zdezynfekować a pytanie czy masz czym.

Cytat:

Pilnowanie dziecka to jedyny plus wiekszych sal. No i jak ktoś lubi nowe znajomości zawierać to spoko, rozumiem.
Ale w domu sobie jakoś same będziemy radzić to i na sali też.

Cytat:
do wody nienmaja. A zwykle teoretycznie w kazdym pokoju sa, ale ja wole miec swoj. Tu dziecku rano i wieczorem sie mierzy temp i wole swoim mierzyc bez dezynfekacji ich

P.S. tutaj mierzy sie pod paszka nie w tylku. Zabronione w tylku mierzenieb
Przez tyłek to można dziecku krzywdę zrobić :P

Dziewczyny dzisiaj na inspirujace mamy jest webinar nt. masażu dzieci. Ja sobie pewnie na spokojnie na jutro posłucham:

http://inspirujacemamy.pl/plan-spotkan-online/lena/

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 14:52   #3711
Sarenkaa13
Rozeznanie

U mnie w szpitalu jak leżał leżałam tydzień to a masz siedział że mną w godzinach odwiedzin na sali odwiedzin od 12-18. A jak się Corka urodziła to widzieliśmy się po max 10min. Na salę wejść do mnie nie mógł, ja po cięciu nie mialam ochoty na siedzenie na korytarzu i wzrok innych. Musiałabym Mloda w takim wozeczku na salę odwiedzin wozic a nie uśmiechało mi się żeby miała kontakt z obcymi ludami działami ciotkami itp. I tym sposobem wyszlysmy ze szpitala o czasie a 80% dzieci zlapala bakterie zapalenia płuc i konieczny był antybiotyk przez 14 dni.
A Maz stwierdził że wytrzyma to i nacieszy się Nami w domu.

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 15:00   #3712
Brydzia_
Zakorzenienie

to ja chyba mam zamiar zabrać najmniej do szpitala dla dziecka pampersy chusteczki i krem do tyłka ubrania na wyjście przygotuje i mąż przywiezie w dniu wypisu, także u mnie będzie 1 torba a nie 2. Ale za to nadrobie rzeczami dla siebie

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 15:02   #3713
Daga825
Wtajemniczenie

Ojej ale torby wielkie macie, u nas do porodu i na pobyt potrzeba tylko ręcznik dla matki, klapki, szlafrok, kosmetyki, octenisept, krem do buzi i chusteczki do pupy. Resztę wszystko dają sale 2 lub 3 osobowe, odwiedziny przez 2 godziny dziennie, także dla taty i jednocześnie może być 1 osoba tylko.

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 15:06   #3714
Sarenkaa13
Rozeznanie

Ja w szpitalu mialam po porodzie 2 koszule, szlafrok, recznik, wklady poporodowe, majtki poporodowe, jakies spodnie dresowe i koszulke, paste do zebow i szczoteczke, zel pod prysznic, szampon i cos do higieny intymnej. Tyle w torbie i wystarczyło. Maz donosil butelki wody niegazowanej.
Dla dziecka jakies ciuszki- kilka bodziakow, kocyk do regulowania temp, waciki duze do mycia pupy, krem do pupy i tyle wystarczylom teraz trz tyle tylko biore. Zmiescilam soe z Corka w jedna nieduża torbe. Tylko szlafrok byl osobno. Ale byl gruby.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość
Ja w szpitalu mialam po porodzie 2 koszule, szlafrok, recznik, wklady poporodowe, majtki poporodowe, jakies spodnie dresowe i koszulke, paste do zebow i szczoteczke, zel pod prysznic, szampon i cos do higieny intymnej. Tyle w torbie i wystarczyło. Maz donosil butelki wody niegazowanej.
Dla dziecka jakies ciuszki- kilka bodziakow, kocyk do regulowania temp, waciki duze do mycia pupy, krem do pupy i tyle wystarczylom teraz trz tyle tylko biore. Zmiescilam soe z Corka w jedna nieduża torbe. Tylko szlafrok byl osobno. Ale byl gruby.

Zapomnialam o jednej paczce pampkow. Jakby co Maz moal przyniesc

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 15:14   #3715
Konto usunięte

Umówiłam się do endokrynologa na najbliższy wtorek. Prywatnie. Masakra.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-04-06 o 15:15
Stary 2017-04-06, 15:31   #3716
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
chusteczek nigdy dosc

ja bylam zadowolona z 1. 8 dni sama bylam.
Przynajmniej nikt nie widzial jak chociazby placze itp.

Tu jedynki sa za dodatkowa oplata, ale ze mi zabrali Mala to polozne mi zalatwily jedynke za darmo. Zeby mi przykro nie bylo ze inne z dziecmi a ja sama zostalam.. i jestem im za to mega wdzieczna.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Lazienka e pokoju czy na korytarzu?

Ja mialam w pokoju ze szyba wiec Mala zostawala sama albo z tata. Zawsze moglam poloznym podwiezc Mala jakbym chciala.
Niestety na korytarzu. Kąpiel to jak ktoś z rodziny przyjedzie ale na siku to nie będę czekać aż ktoś się pojawi
Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Ja miałam jedynkę. Do wc szłam z małą w łóżeczku jak spała, jak nie to wołałam pielęgniarkę. Prysznic brałam jak przychodził mąż lub mama. Ja wolę być sama na sali. Swobodniej pogadać przez telefon, przy odwiedzinach czy wietrzeniu krocza.
Tez dla tego bym wolała jedynkę u nas jest dostępna dla wszystkichn, na zasadzie kto pierwszy ten lepszy
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
to ja chyba mam zamiar zabrać najmniej do szpitala dla dziecka pampersy chusteczki i krem do tyłka ubrania na wyjście przygotuje i mąż przywiezie w dniu wypisu, także u mnie będzie 1 torba a nie 2. Ale za to nadrobie rzeczami dla siebie
Ja tez tylko pampersy i coś do pupy i może chusteczki

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Pilnowanie dziecka to jedyny plus wiekszych sal. No i jak ktoś lubi nowe znajomości zawierać to spoko, rozumiem.
Ale w domu sobie jakoś same będziemy radzić to i na sali też.
w domu to ja sobie dziecko zostawię w pokoju samo a w szpitalu to bym się mega bała :p
Stary 2017-04-06, 15:52   #3717
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:

Ja właśnie wolę sale dwójkę 😉 poprzednio to nas nawet 3 była przez jeden dzień i noc. Odwiedziny przyjmowalysmy na korytarzu (było nawet jedno spoko miejsce do tego), a w razie w to można było dzidzia zostawić i pójść się umyć czy zwyczajnie wysikac 😉 no I nie mówiąc o zwykłym pogadaniu 😊 w moim szpitalu jedynki są zarezerwowane dla cc.

Ja biorę wszystkie swoje rzeczy, bo mi nic nie dają, ale jakoś miałabym obawy przed wycieraniem się szpitalnym ręcznikiem dla dziecka nie biorę ani termometru ani nic do kąpieli, ręcznika tez nie, bo raczej się nie kapie dziecka. Z tym akurat dobrze, bo lepiej jak dzidziuś dłużej w swojej mazi posiedzi jeszcze. Wiadomo, jak urodzi się bardzo brudny to pielęgniarki wykąpia, ale to tylko ten jeden raz. Pozniej za dużo zamieszania by z tym było

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7263085 1]Umówiłam się do endokrynologa na najbliższy wtorek. Prywatnie. Masakra.[/QUOTE]
No to chyba super, że taki szybki termin? Czemu masakra? Często nawet prywatnie endokrynolodzy mają długie terminy, wiec tylko się cieszyć

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 16:01   #3718
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

[/COLOR]
No to chyba super, że taki szybki termin? Czemu masakra? Często nawet prywatnie endokrynolodzy mają długie terminy, wiec tylko się cieszyć
Tak - naprawdę niezmiernie mnie to cieszy... kolejny wydatek. I właśnie obawiam się że na nim się nie skończy. Musimy okroić coś z wyprawki dla maluszka... eh
Stary 2017-04-06, 16:02   #3719
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja właśnie wolę sale dwójkę 😉 poprzednio to nas nawet 3 była przez jeden dzień i noc. Odwiedziny przyjmowalysmy na korytarzu (było nawet jedno spoko miejsce do tego), a w razie w to można było dzidzia zostawić i pójść się umyć czy zwyczajnie wysikac 😉 no I nie mówiąc o zwykłym pogadaniu 😊 w moim szpitalu jedynki są zarezerwowane dla cc.

Ja biorę wszystkie swoje rzeczy, bo mi nic nie dają, ale jakoś miałabym obawy przed wycieraniem się szpitalnym ręcznikiem dla dziecka nie biorę ani termometru ani nic do kąpieli, ręcznika tez nie, bo raczej się nie kapie dziecka. Z tym akurat dobrze, bo lepiej jak dzidziuś dłużej w swojej mazi posiedzi jeszcze. Wiadomo, jak urodzi się bardzo brudny to pielęgniarki wykąpia, ale to tylko ten jeden raz. Pozniej za dużo zamieszania by z tym było

u nas się z mazi przeciera, tak żeby dziecko i tak miało z niej powłokę.
Ostatnio na sr położna nam opowiadała, że jak miała praktyki w szpitalu, to pracujące tam położne jak widziały że mama zadbana to sobie tą maź z dziecka na wacik zbierały i w ramach maseczek stosowały :p

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7263249 6]Tak - naprawdę niezmiernie mnie to cieszy... kolejny wydatek. I właśnie obawiam się że na nim się nie skończy. Musimy okroić coś z wyprawki dla maluszka... eh[/QUOTE]

na czym jak na czym, ale na zdrowiu to bym nie oszczędzała
Stary 2017-04-06, 16:20   #3720
Daga825
Wtajemniczenie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7263249 6]Tak - naprawdę niezmiernie mnie to cieszy... kolejny wydatek. I właśnie obawiam się że na nim się nie skończy. Musimy okroić coś z wyprawki dla maluszka... eh[/QUOTE]
A jak tam w ogóle po wizycie? Dobrze wszystko? Mała już duża? Glowkowo?

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości