|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Przyczajenie
|
Dog-Rose z tym olejkiem to właśnie chciałam mieszać go z szamponem... A wogóle jak często trzeba stosować ten lotion i olejek ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę, że w Nissimie FASt chodzi bardziej o szybkość wzrostu włosów niż likwidację łysienia androgenowego, z którym nie mam problemu, więc nie analizuję. Mój facet ma super włoski dziedzicznie a moje są nadal gęste. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj udało mi się przeczytać fragmenty book-covers-grow-hair-fast-large.gif co utwierdziło mnie w moich przekonaniach. A jak uzasadniłam wcześniej na podstawie analizy składników nie znalazłam w omawianych produktach niczego innowacyjnego i wartego tej ceny. Jednak nie przeszkadza mi wcale, że ktoś się ze mną nie zgadza. Życie byłoby nudne a rozmowy jeszcze nudniejsze, gdyby wszyscy sobie przytakiwali. Ważne żeby wszystko odbywało się w tym konkretnym przypadku z korzyścią dla włosów ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Rozeznanie
|
A ja właśnie dzisiaj zamówiłam Nisim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
troche moja wina, bo czesto nie zaznaczam o ktorym dokladnie produkcie Nisim pisze, przepraszam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
skoro tak piszesz to widocznie czesto sie z nimi spotykasz, ja znalazlam na razie jeden zamiennik, ale drozszy Cytat:
mi tez nie przeszkadza, przyzwyczailam sie ![]() mam wielka prosbe, pisz poprawnie nazwe firmy, nazywa sie NISIM, czesto upominamy o wyszukiwarke, jak ktos wpisze poprawnie, to pewnych postow nie wyszuka |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Reasumując: owszem cena nie jest adekwatna do kosztów produkcji [zresztą nigdy nie jest ![]() Kosmarko- ale do tej wcierki nie dodawaj keratyny- wcierka na ekstraktach nie powinna zawierać protein
![]() |
#2288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takie sa prawa rynku, trzeba zyskac wiecej niz sie zainwestuje, czasem cenniejsza rzecza jest pomysl, formula niz same skladniki. a czasem sama produkcja nawet z tanich skladnikow moze byc kosztowna, ale to sa juz sekrety firm. kupowac nam nikt nie kaze, mozemy same produkowac kosmetyki, ale z jakim skutkiem, to juz inna sprawa wezmy sobie np. kosmetyki SVR z serii Xerial, mocznik tani jak barszcz, a kosmetyki z wyzszym jego stezeniem wrecz przeciwnie. przyczyn jest pare wracajac do Nisim FAST, mysle, ze to podraznienie moze wynikac z nakladania dzien w dzien odzywki na skore glowy. wlasciwie nakladalam zawsze tylko domowe maski, olejki, ew wcierki bez splukiwania. a z odzywek sklepowych tylko Wax ale objawy byly duzo gorsze niz po NISIM pal licho przyrost! bede byc codziennie szamponem, ale odzywke nakladac co pare dni. a wiec nie bede przykladem potrwierdzajacym skutecznosc/nieskutecznosc NISIM FAST. ale bede relacjonowac na podstawie wlasnej siostry ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
Truskawkowawiosno, ale przeciez pisałaś, że masz bardzo wrażliwa skórę głowy, więc może te strupki to nie kwestia tego, że Nisim jest "zjadliwy", tylko, że Twoja kapryśna skóra glowy malo co toleruje?
Ale czekam na Twoją relację, na razie mam inne wydatki, ale chętnie wysłucham kolejnej opinii osoby testujące Nisim. ![]()
#2290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie moge byc w kwestii szamponow obiektywna, malo co mi odpowiada. jak na razie moj nr wsrod szamponow to mimo wszystko Nizoral, wrocilam do niego wczoraj i mam wrazenie, ze skora ma sie lepiej. swojego przyrostu mierzyc nie bede, za jakies 2 tygodnie strzele fotke i porownam z aktualna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zakorzenienie
|
Truskawkowa, a ciekawe, czy na Twoją kapryśną skórę głowy nie byłby dobry jakis naturalny szampon - czytałam kiedys o własnoręcznie robionych szamponach z mydlnicy lekarskiej. Podobno korzeń mydlnicy wrzucony do wody pieni się i jest to najprostszy w składzie szampon na świecie.
#2292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
mam pyt. co do wax bonie wiem który stosujecie jest ich tyle ech...cały czas czytam o jakims waxie co blondynkom przyciemnia włosy ja mam ciemne to m i raczej nic nie zrobi;p i to jest ten taki dobry o którym napisałam, że przyciemnia włosy.? a macie może linka z jego zdjęciem albo nazwę.? ja przeglądałam waxy na allegro i się pogubiłam kompletnie nie wiem ktory jakiś do wypadajacych włosów, dla blondynek, dla brunetek, jakies szampony ech.. nie wiem ;p
![]() |
#2294 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
"Warto wiedzieć, że w przypadku niedoboru w pokarmie aminokwasów siarkowych organizm może wytwarzać je samodzielnie, pod warunkiem, że otrzyma odpowiednią ilość siarki. Aminokwasy siarkowe znajdziemy np. w chudej wołowinie, fasoli, rybach i jajkach. W medycynie ludowej „lekiem” na zniszczone włosy była czarna rzepa oraz inne rośliny bogate w siarkę: rzodkiewka, chrzan, kapusta, brukselka, rzeżucha, brokuły i kalafior oraz zwykła cebula. Dobrym źródłem tego pierwiastka jest także zielony groszek i żółty ser". Cytat:
[quote=truskawkowawiosna;7 262180]czy moglabys zarzucic linkiem? szukalam ale nie znalazlam. ale to na pewno nie byla moja wypowiedz Myślę, że po części to wina brania dosłownie tego co również napisałaś Truskawkowiosno pozwól, że zacytuję: " Nisim stosuje od czwartku, zadnego wypadania nie zauwazylam, moge nawet szarpnac-nie leci nic.przyrostu nie mierze, bo wczoraj scielam na krotko, ew roznice zobacze na fotkach ![]() dawno czegos takiego nie mialam, nie jest to przyjemne, ale nie odstawiam na razie. szampon jest bardzo wydajny, starczy na dlugo, odzywka mniej, ale wmasowuje ja tylko w skore glowy niestety wlosy przetluszczaja sie szybciej, pewnie przez silikony w odzywce". Zauważ, że można odniesc wrażenie , że w całym poście opsujesz swoje wrażenia po użyciu Nisimu Kiedyś widziałam strupki na głowie koleżanki, w jej przypadku jak się okazało był to efekt stresu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
czarna rzodkiew stosowalam, niestety superprzyrostu nie zaobserwowalam, wlosy wzmocnily sie, to fakt. jak juz wczesniej pisalam i dzis Jolie przypomniala, wazne sa rozniez wspomagacze przenikania. dlatego czesto naturalne maseczki daja slabsze efekty niz o np. preparaty lecznicze, nie sa w stanie pokonac bariery skornej. Cytat:
nie chce na razie odstawiac, bo tragedia sie nie dzieje, zalezy mi na przyroscie wlosow, po to zakupilam Nisim. uzyje jeszcze 2 tygodnie a potem robie przerwe. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zakładam kiedy piszę post, że nie muszę tłumaczyć wszystkiego od podstaw(taki nawyk) i zainteresowane osoby doszukają sobie resztę w fachowych źródłach lub zwyczajnie wyklikają np. tu: http://www.pfm.pl/u235/navi/200098 http://www.i-apteka.pl/p/pl/10200/re...pon_250ml.html http://eapteka.krakow.pl/os/catalog/...roducts_id/782 Te ostatnie linki to 14-15zł preparaty z aminokwasami siarkowi jeśli obawiasz się, że organizm sam sobie nie poradzi z ich wytworzeniem. Sama kiedyś stosowałam za namową fryzjera wcieranie soku z cebuli w skórę ale zrezygnowałam bo przy deszczowej pogodzie nadal czułam jej zapach (znam dwie siostry, które temu specyfikowi zawdzięczają zjawiskowe włosy). Używałam też kilku odżywek polskich z zawartością aminokwasów siarkowych - pamiętam, że dostawały medale na targach branżowych. Wcieranie soku z czarnej rzepy zastąpiłam użyciem Seboradinu. Ciekawi mnie co w Nisimie przełamuje barierę skórną? Myślę, że jeśli aloes wnika w głębokie warstwy skóry wędrując poprzez gruczoły łojowe, potowe i meszki włosowe. Drogą dyfuzji przenika do naczyń krwionośnych i limfatycznych powodując głębokie odżywienie skóry to to samo dotyczy chociażby w pewnym stopniu także soku z cebuli i rzepy wcieranego w skórę głowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podajesz informacje do ktorych wspolnymi silami doszlysmy w tym watku juz dawno temu. a te tabletki z aminokwasami, ktore podalas maja bardzo mala dawke cystyny i metioniny w porownaniu z dziennym zapotrzebowaniem. mozna ich brac wiecej, ale bedzie to kosztowne. ja niedoborow nie mam na pewno, jem dosc duze ilosci produktow zywnosciowych bogatych w te zwiazki. wlosy mam naprawde zdrowe, paznokcie rowniez. dorzucenie aminokwasow w formie tabletek do diety nie przyspieszyloby raczej porostu moich wlosow tak jakbym sobie tego zyczyla(conajmniej 4cm/miesiac) podajesz caly czas link do tego samego artykulu o wlosach, znam go bardzo dobrze, czytalam nie raz, wystarczy wrzucic do google.com haslo "aminokwasy siarkowe" dla mnie to malo, szukalam innych zrodel. faktycznie, skladniki typu witaminy, mikroelementy, aminokwasy stosowane "wewnetrznie" (zywnosc, tabletki) daja najczesciej lepsze rezultaty niz stosowane na skore (w postaci masci, kremow) skora stanowi lepsza bariere dla ksenobiotykow niz ukl. pokarmowy czy oddechowy. ale czasem sa wyjatki, np. wit E stosowana zewnetrznie daje lepsze efekty jezeli chodzi o poprawe kondycji skory aminokwasy same z siebie nie przenikaja przez naskorek, podobnie bialka, gdyby to bylo takie proste to moznaby rozpuscic Revalid w wodzie i po prostu wcierac. a nie chce mi sie wierzyc, czy daloby to oczekiwany efekt sklad szamponu Revalid analizowalam kiedys Aqua, Mipa-Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Glycol Stearate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Hydrolyzed Collagen, Soyamide DEA, Propylene Glycol, Triticum Vulgare, Ethoxydiglycol, PEG-40-Hydrogenated Castor Oil, Trideceth-9, Tocopherol, Sodium Benzoate, PPG-2-Methyl Ether, Parfum, BIS-PEG/PPG-20/20 Dimethicone, Benzoic Acid, Sodium Benzoate, Methylparaben, Ethylparaben, Chloroacetamide 0,1%, CI 42090, CI 470050. cystyny i metioniny w czystej formie nie widze, dlatego odrzucilam go na starcie Cytat:
Cytat:
a raczej pisalam o swoich przypuszczeniach i zasugerowalam wyraznie, ze jezeli ktos widzi, ze nie mam racji w tym co pisze, niech sie wypowie. i poda argumenty. ja jestem tylko czlowiekiem, moge sie mylic, a nawet czesto sie myle, nie jestem biochemikiem. nie wydaje mi sie, ze stwarzam na tym forum taki terror, ze kazdy boi sie mi powiedziec, ze sie myle. ja wrecz sie ciesze z tego, jezeli ktos utrze mi nosa konkretnym, naukowym argumentem. to motywuje mnie do jeszcze intensywniejszego zglebiania tematu a wracajac do aloesu, jest on stosowany w szerokim zakresie w kosmetyce, ale nie wydaje mi sie, ze sam w sobie daje az tak bombowe efekty w kwestii przyspieszenia porostu. co najwyzej wzmocnienia cebulek Cytat:
![]() Cytat:
![]() btw. skoro znasz lepsze sposoby na porost wlosow niz np. Nisim co wiec robisz w tym watku? nie odbieraj tego jako atak, ale sama nie podalas rewelacyjnej metody na szybki porost, a krytykujesz preparat, ktorego nie stosowalas |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2300 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
A o szamponie Wiosna już napisała. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Wtajemniczenie
|
to ja sie wbije w wymiane zdan, ale nie na temat.
znalazlam dzis w rossmanie maseczke dermaglin do skory glowy, zielona glinka kambryjska+proteina jedwabiu, zapobiega wypadaniu, pobudza porost, regeneruje cebulki, likwiduje lupiez i lojotok. probowala ktoras? ![]() wklejak sklad jakby kogos zainteresowal: kaolin clay, aqua, hydrolyzet silk, propylene glycol, diazolidynyl urea, methyl paraben, propyl paraben.
![]() |
#2302 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Polecam śledzenie dyskusji na http://www.nisim.com/forum/Topic1279-4-1.aspx i innych wątkach tego forum. Mnie nadal nic tam nie przekonuje do skuteczności a zwłaszcza komentarze administratora o konstrukcji typu - SLS używają moje dzieci a nie pozwoliłbym na to gdybym uważał, że to szkodliwe - http://www.nisim.com/forum/Topic1253-4-1.aspx. Tani typowo populistyczny argument słaby, jak na tak drogie preparaty. Warto się nad tym i innymi składnikami kosmetyków zastanowiać. Ja się zastanawiałam i dzieliłam refleksjami, dlatego pisałam w tym wątku Edytowane przez Kalawala Czas edycji: 2008-04-21 o 15:58 Powód: (słuszne zrócenie uwagi na brak precyji wypowiedzi przez jedną z wizażanek) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2306 | |||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Czy naprawdę trzeba znać "tutejsze zwyczaje" by zrozumieć znaczenie słowa niestety w konstrukcji zdania?? ![]() Służę definicją - to partykuła, służąca do wyrażenia żalu, że dana sytuacja ma miejsce... a nie do wyrażania optymizmu. Nic więc dziwnego, że czytając artykuł, doszłaś do odmiennych wniosków ![]() Cytat:
Pomijam już przypadki, w których łykanie suplementów w ogóle nie ma zauważalnych efektów ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Rozeznanie
|
Hej,
Chyba będę musiała się wciąć w dyskusję... ups. Dostałam nareszcie kallosa mlecznego - i jestem zachwycona ![]() Co do seboradinu-lotionu, no coz... komfort uzytkowania zdecydowanie mniejszy ![]() Słyszałyście może o szamponie z serwatki? Byłam dziś w zielarskim, i tam pani mi go poleciła, niestety nie zapamiętałam firmy... wiem tylko że okropnie pachnie i kosztuje ponad 20 zł, więc niemało!
#2308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2310 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.