|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Masaż skóry głowy u fryzjera.
Na czym polega taki masaż? Jakie są jego efekty? Jak często go stosować? Kto może się poddać takiemu zabiegowi? Jak rozpoznać, że zabieg jest wykonywany prawidłowo?
Pozdrawiam P.S. Jeśli wcześniej było już na ten temat to poproszę o link. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Masaż skóry głowy u fryzjera.
masaż to najprzyjemniejsza czynnoc u fryzjera, oczywiscie musi dobrze wykonany. Jest ich kilka :masaz przy myciu , odpreza, moze byc delikatny, uspokajacy, moze tez byc lekko pobudzjacy, wykonuje sie tez masaz leczniczy, podczas zastosowania srodkow np. na rozne schorzenia, wcierajac toniki czy olejki np przeciw łupiezowe, łagodzace wrazliwa skore, pzreciw przetłuszczaniu sie skory głowy, czy poprostu relaksujace, np przeciw bolom glowy,to bardzo mile czynnosci
kiedy mozna wyczuc czy masaz jest dobrze wykonany?..... no wtedy jak poprostu "odplywasz", czujesz jak sie odprezasz, lub czujesz mrowienie czy cieplo na skorze w przypadku niektorych specyfikow, masaz trwa 3 -5 min
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje bardzo za odpowiedź
Ma jeszcze jedno pytanie: czy można iść na sam masaż? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
no pewnie!!!!!!!!!
w szanujacych sie salonach(co wcale nie oznacza drogich!!)jest to podstawa, wykonanie masazu przy myciu,no i oczywiscie mycie , odzywianie i masaz!!! to "rozbrojenie" klienta, przygotowanie go do zabiegu(farba trwala itd..)klient jest czasem nieufny, bo mial rozne nieprzyjemne przejscia z tzw fryzjerami(ale bede obiektywna, sa i klienci , ktorzy czasem tez dla nas sa nie mili bo cos im tam w zyciu nie wyszlo , albo nie chca , nie wiedza czego chca, wybaczcie mi ale my tez jestesmy ludzmi, i naprawde sie staramy, i nie zrozumcie mnie zle, bo ja nie chce w tej chwili nikogo urazic, tylko wyrazam rzeczywistosc, i licze na to ze mnie zrozumiecie co chce powiedziec u mnie mistRZynia jest Sonia!! rewelacja!! (FAKT NIE CHWALE SIE
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ile synek ma lat
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Pytam bo z opowiesci wnioskuje ze jest dzieckiem i zastanawia mnie w jakim wieku zaczyna robic taka kariere
To musi byc strasznie urocze
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
teraz sie zdziwisz ..10 lat ma!
ale sam chce sie tak bawic we fryzjerstwo.. to fajne jest, ale to wszystko moze sie mu sie jezszce odmienic, choc ja marze zeby nie!!ale zycie samo pokarze jak bedzie, ja w kazdym badz razie uszanuje to co on wybierze, tak jak uszanowalam decyzje mojego starszego syna, a marzylam zeby byl lekarzem , bo wszystko wskazywalo na to ze tak bedzie
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawde urocze
Pogratulowac synka I zycze aby wybral wlasnie taka droge. Chyba bedzie w tym dobry
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
ma takie dni ze po szkole wpada(jak zwykle zreszta)i bierze pilke lub hulajnoge, ale ma takie ze zaszywa sie w kat bierze głowke fryzjerska(taka na palu
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki!
moze , czas i zycie pokarze, ja zaluje ze nie bylam buntowniczka()no w tym dobrym znaczeniu)bo moglabym jako fryzjer o wiele wiecej juz zdobyc, a posluchalam muski, i nie poszlam do szkoly fryzjerskiej, no ale moze dlatego potem to bylo robione (nauka )swiadomie!!ja nie wyobrazam sobie zebym narazie mogla robic cos innego niz to co robie,i tego zycze wszystkim !!zeby mogli sie spełniac w swoich marzeniach, zawodach , bo to jest chyba powolanie....
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedź
Rozumiem, co pani chciała powiedzieć. Są ludzie i ludziska… niestety. Muszę się przyznać bez bicia, że ja jestem taką osobą, która ma stracha przed każdą wizytą u fryzjera. Wizytę uważałam za udaną, kiedy nie wybiegałam z salonu z płaczem No, ale teraz chciałabym coś zmienić… mam już wybraną fryzurkę (i fryzjera), teraz tylko czekam aż włoski urosną na odpowiednia długość… aż ze strachu przełykam ślinę… i do FRYZJERA!!! Oczywiście dla zmniejszenia stresu zafunduje sobie taki masaż Jak to się mówi: „Rób to, co kochasz, a nie będziesz musiał nigdy pracować” Zazdroszczę Pani… ja jeszcze nie znalazłam tego „czegoś”, ale szukam Pozdrawiam |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje!!
napewno znajdziesz to czego szukasz, fakt wtedy jest sie szcesliwym, bo tak naprawde praca zajmuje nam ponad polowe zycia, wiec warto robis to w czym mozemy sie spelnic... jak tylko bedziesz w okolicy serdecznie zapraszam! całuski i pozdrowienia gaga
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Masaż skóry głowy u fryzjera.
Czy ludzie wykupują takie usługi na prezent? Zastanawiam się nad prezentem dla przyjaciółki. To byłoby coś nowego czego nikt nie podarował jej wcześniej. Taka karta albo voucher jak w jakimś odzieżowym sklepie tylko do fryzjera. Przeczytałam o tym tutaj http://www.podarujkarte.pl/pomysl-na-prezent/uroda-wizyta-fryzjera-masaz-glowy/ i nie mogę znaleźć salonu w Gliwicach ani Katowicach gdzie bym mogła coś takiego zamówić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.