|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Cytat:
Ja mam ze 3 typowe ciazowo-pociazowe. Ale mam też taka niby zwykła, z cienka gumka wszyta w dekolt, która jest bardzo delikatna i mocno się naciaga. Powiem wam, że to najlepsza opcja, bo dostęp łatwy do piersi jest, a wygląda normalnie i nie ma żadnych guzikow itp. Możecie coś takiego pokombinować, jak macie wene do szycia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Zadomowienie
|
vanessa powodzenia na wizycie, kciuki
![]() ja uciekam na spacer ![]()
#3873 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Rozeznanie
|
Położna mówiła , że teraz moda na Minky i czy lato czy zima dziecko w niego opatulają
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
|
Dobra ide szyc.
Aha melduje jeszcze ze nic mi nie zafarbowalo. Wiec mozna prac wszystkie pieluchy razem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3880 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tzn mój mąż i tak wie, że cała wyprawka Blanki jest szara ![]() ![]() ![]() Wózek też będzie szary - baza jest tylko czarna więc może dlatego tak się nią zajarał ![]() Ale z drugiej strony to dobrze że nam się nie wtrącają w wyprawkę ![]() ![]() Cytat:
Ja mam np. w Zusie zgłoszone L4 do 1 czerwca bodajże, i księgowa mi mówiła że spokojnie można to zmienić tylko potrzebne będą zwolnienia od lekarza, a pierwszy dzień macierzyńskiego to dzień urodzenia dziecka. Zobaczymy jak to będzie w praktyce ![]() Cytat:
http://allegro.pl/listing/user/listi...502785&order=m A rogala i prześcieradła na przewijak stąd: http://allegro.pl/listing/user/listi...672998&order=m Oba starannie wykonane, z fajnych miękkich materiałów, prześcieradła 100% bawełna. Póki co jestem zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Udało mi się w końcu zrobić zamówienie w Rossmannie. Wzięłam taki najbardziej oddalony, na wylocie z miasta - ale akurat jutro będziemy tam jechać do odbiorę zamówienie. Dołożyłam jeszcze płyn do kąpieli z Babydream x2, chusteczki Huggies x2, i pampersy 2. Także kosmetyki już mam kupione, kolejna rzecz do odhaczenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Zakorzenienie
|
Monika no moze u urologa..ortopedy..neurol oga bo mam problemy z kregoslupem..sikaniem tez moge miec.. Zobaczymy
![]() Vela ekstra zakupy. . piekne wzory..ja jak zrobie zaglowki to moze zostanie troche materialu to dam zrobic kumpeli maly organizerek na kolyske. Tez.musze zamowic przescieradla do kolyski..do gondoli? Na przewijak nie bede zamawiala jedynie bo nie wiem czy bede korzystac. Mysle nad ochraniaczem z jednej strony... Eh ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Paula super..ja sie nie waze..gin to zrobi..po swietach.. Eh ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3882 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Adatka nawet mi nie mów, że tabletki na zgage brać przy tym $/%_; cukrze nie wolno. Ja msm zgage bawet po wodzie mineralnej. Śpię wysoko bo mam normalną poduche, poduche ciążową i dwa jaśki, aby jakoś przespać noc. Raz to obudziłam się z takim refluksem, że prawie wymiotowałam ;(. Poprostu nie dam rady bez tych tabletek. Po każdym posiłku zgaga czy to śniadanie czy obiad czy kolacja. Czy wstanę rano czy idę spać. W nocy budzę się też ze zgagą ;(. I jak bez Manti mam dotrwać jeszcze dwa i pół miesiąca? Jak mi to daje ulgę wieczorem, że chociaż zasnąć mogę? ;(;(;( U mnie mdłości wymienione zostały na zgage ;(. Bo było identycznie Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
#3883 |
Zakorzenienie
|
No to jak macie aldi to polecam ten bobini w tej cenie..pięknie pachnie. To bede prala w plynie z loveli i plukala w bobini
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Zakorzenienie
|
No i przespałam dyżur gina na oddziale. Ale jest ciut lepiej. Plamien nie ma, brzuch boli, ale juz nie okresowo tylko takie rozpieranie promieniujące do krzyza- to ponoć też nie dobrze
![]() No nic, leżę plackiem, mąż przywiózł obiad od mojej mamy, tak ze ja chodzę tylko siku. Nie mogę się doczekać wizyty i tego ze powie że jest wszystko ok ![]() Vela - ja dla Karolinki też miałam wiekszosc rzeczy w ten wzór białe gwiazdki na szarym. Pamiętam jak mama mi prala tą pościel komentowała pod nosem jak można dziecku takie szarości kupić ![]() ![]() No i wózek mam czarno-grafitowy ![]() Jeśli chodzi o prawo do macierzyńskiego jest on udzielany od DNIA PORODU! Może byc udzielony 6 tygodni przed porodem, ale to przy określonych warunkach i wtedy potrzebne jest zaświadczenie od lekarza o przewidywanej dacie porodu. Jeśli zwolnienie jest wystawione np.do 20 czerwca a urodzisz 12 to chorobowe jest płacone do 11 a od 12 macierzyński. U mnie w szpitalu wszyscy lekarze uważają że ciąż a donoszona to skończone 38 tygodni. Dlatego mi krążek w poprzedniej ciazy wyciągnął w 38t2d a teraz -jeśli dotrwać - sciągnie dokładnie tak samo bo wtedy bede miala wizytę. Dzieci urodzone w 38 tygodniu trwania i przed tym tygodniem to wczesniaki- moja kuzynka urodziła w 37 i musiała przejsc wszystkie badania dla wcześniaków lacznie z włóczeniem dziecka po okulistach, neurologach itp. Dlatego ja czekam do 31.05. 1.06 u mnie będzie 38t1d. |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Zakorzenienie
|
Vanessa, będzie dobrze!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
Konto usunięte
|
Właśnie zadzwoniła do mnie pani z przychodni gdzie umówiłam się na prywatną wizytę u endokrynologa i powiedziała że pani dr nie będzię mogła przyjąc pacjentów i może zapisać mnie na termin na koniec kwietnia. Termin ten mi nie odpowiada, ponieważ jestem wtedy po wizycie u gina. Masakra. I znów szukam nowego endokrynologa.
![]() I do tego mąż mnie zdenerwował dziś. Zresztą jak przed każdym wyjściem gdzieś. A że teraz idą święta i on nie chce jechać na święta do moich rodziców ani do swoich. Ja nie wyobrażam sobie nie spędzania świąt bez rodziny w przeciwieństwie do niego. Powiedziałam mu że mogę pojechać na święta sama. Jest mi tak smutno dziś. ![]() Zaraz jadę sama na warsztaty dla rodzin w ciąży, po prostu ekstra. |
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Wtajemniczenie
|
To u mnie 38 tydzień zacznie się dopiero 8 czerwca, więc teoretycznie jeszcze 2 pełne miesiące...Niby długo ale wydaje mi się że migiem to zleci
![]() Mam jakieś dziwne przeczucie że mała się obróciła ![]() No ciekawe, wizyta dopiero za 2,5 tygodnia, chyba jajko zniosę do tego czasu ![]() Vanessa - trzymam kciuki za wizytę, obyś usłyszała same dobre wieści ![]() Ania, ja wszystkie tekstylia już mam, całe szczęście. Jedynie jeszcze ręczniki z kapturkiem w Ikei dokupię, a tak to wszystko już pozamawiałam, teraz tylko wyprać i niech czeka ![]() Trochę mi z tym zeszło, dlatego cieszę się że mam to już z głowy. W ogóle Blanka ma już wszystko, rzeczy dla niej przygotowane są na tip top (zostało pranie i prasowanie), gorzej z mamą bo ja nie mam nic ![]()
![]() |
#3888 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do kocykow- mam taki ażurowy bawełniany, bawełniany z ociepleniem i dwa otulacze. W sumie chyba nic więcej mi nie trzeba do przykrycia co?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3889 |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7266260 6]
I do tego mąż mnie zdenerwował dziś. Zresztą jak przed każdym wyjściem gdzieś. A że teraz idą święta i on nie chce jechać na święta do moich rodziców ani do swoich. Ja nie wyobrażam sobie nie spędzania świąt bez rodziny w przeciwieństwie do niego. Powiedziałam mu że mogę pojechać na święta sama. Jest mi tak smutno dziś. ![]() Zaraz jadę sama na warsztaty dla rodzin w ciąży, po prostu ekstra.[/QUOTE] Mąż musiał wstać lewą nogą dzisiaj ![]() ![]() Ja też nie wyobrażam sobie świąt bez rodziny (swojej ![]() ![]() Szkoda że mąż nie jedzie z Tobą na te warsztaty - oj tu bym się wkurzyła ![]()
![]() |
#3890 |
Konto usunięte
|
Wstępnie zapisałam się do salve. Niestety sama konsultacja 120 zł. Koszt usg drugie 120. Masakra. W sumie 240 zł. Dziewczyny - czy lekarz bez usg tarczycy jest wstanie podać prawidłowe leki w razie co? Czy to usg tarczycy jest konieczne?
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Vela nigdy się nie zrehabilituje, a co do wszystkich okazji rodzinnych - on woli spędzać go sam, czyli grając na kompie. Nie znosi świąt, spotkań rodzinnych i innych okazji - niestety wyniósł to z domu. Nie jedzie ze mną na warsztaty bo jest w pracy. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-04-07 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
Ja płaciłam 125zł ale już z USG.
Poprzez USG jest w stanie stwierdzić czy masz zmiany na tarczycy. Ja na szczęście nie mam, dlatego we wtorek robię TSH i jak będzie wyższe to idę do swojej gin po większą dawkę tabletek.
#3892 |
Konto usunięte
|
Czemu w moim mieście wszystkie wizyty muszą kosztować dwa razy tyle??????????? co w innych miastach. Czemu.
![]() Dobra, idę otrzeć łzy, muszę uszykować się na warszaty. |
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7266292 6]Wstępnie zapisałam się do salve. Niestety sama konsultacja 120 zł. Koszt usg drugie 120. Masakra. W sumie 240 zł. Dziewczyny - czy lekarz bez usg tarczycy jest wstanie podać prawidłowe leki w razie co? Czy to usg tarczycy jest konieczne?
Vela nigdy się nie zrehabilituje, a co do wszystkich okazji rodzinnych - on woli spędzać go sam, czyli grając na kompie. Nie znosi świąt, spotkań rodzinnych i innych okazji - niestety wyniósł to z domu. Nie jedzie ze mną na warsztaty bo jest w pracy.[/QUOTE] USG nie jest potrzebne do zbicia TSH. Ja jeszcze nie miałam, a chodzę regularnie od początku ciąży, byłam już 5 razy. Bada mnie palcami po całej szyi, z oddychaniem i bez oddychania, sprawdza mi skórę, każe wykonywać proste ruchy z zamkniętymi oczami, osłuchuje, mierzy ciśnienie i przepisuje leki wg wyników. Powiedziała że USG zrobi mi po porodzie. A co do męża to przykre niestety... Mój brał urlop jak mieliśmy warsztaty czy jak szliśmy razem na wizytę, ale rozumiem że nie wszędzie tak się da ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 |
Wtajemniczenie
|
Usg nie jest konieczne do dobrania leków w dobrej dawce. Aczkolwiek nie każdy lekarz się zgodzi żeby go nie robić. Ja miałam 2 usg tarczycy już w ciąży. Płaciłam łącznie 140zl.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Druga majówka rodzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Konto usunięte
|
Nic może dziś na tych warsztatach podpytam gdzie można taniej znaleść endo. W kolejnym miejscu co dzwoniłam jeszcze drożej bo sama wizyta 150 zł a usg drugie tyle.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Zakorzenienie
|
Vanessa trzymam kciuki za wizyte.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3897 |
Zakorzenienie
|
Ja przynajmniej wiem, że nie ma tam żadnych odchyleń
![]() I najprawdopodobniej podniesione TSH to wynik ciąży
![]() |
#3898 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
mam tak 6-8 tygodni po porodzie zrobić TSH a i powtórnie krzywą ciążową. Ciekawe kto mi wtedy dziecko będzie karmić ;/
#3900 |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7266292 6]Wstępnie zapisałam się do salve. Niestety sama konsultacja 120 zł. Koszt usg drugie 120. Masakra. W sumie 240 zł. Dziewczyny - czy lekarz bez usg tarczycy jest wstanie podać prawidłowe leki w razie co? Czy to usg tarczycy jest konieczne?[/QUOTE]
Sporo.. Ja w Krakowie płacę 100 zł za wizytę z USG już. I na każdej wizycie mam USG. Bez też można dać leki, ale jednak USG daje szerszy obraz co się tam dzieje U mnie raczej też przez ciąże mam podwyższone, bo przed miałam ok. Po porodzie od razu mam przestać brać leki i za 2-3 miesiące badania zrobić, chyba że będę się źle czuła to wcześniej
![]() 13-06-17 ![]() Edytowane przez starry_eyes Czas edycji: 2017-04-07 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.