Mi³o¶æ na odleg³o¶æ ... - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2017-04-07, 16:22   #1
ladycat55
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11
Unhappy

Mi³o¶æ na odleg³o¶æ ...

Jaki¶ czas temu pozna³am super faceta by³am nim zauroczona , zakocha³am siê od pierwszego wejrzenia . Widzia³am ¿e jemu te¿ bardzo zale¿y , teraz wyjecha³ zagranicê do pracy i jest zupe³nie inaczej nasze relacje siê psuj± czêsto siê k³ócimy, ja te¿ od jakiego¶ czasu jestem zimna boli mnie to ¿e on jest tam a ja tutaj ... Czy taki zwi±zek na odleg³o¶æ ma szansê ? Nie znamy siê jeszcze za dobrze jeste¶my na pocz±tku naszej znajomo¶ci a ja czujê ¿e bardzo mi na nim zale¿y nie chce go straciæ jednak bojê siê im dalej w to brnê tym wiêcej mogê pó¼niej cierpieæ . Wiem ¿e mog³am bym z nim zamieszkaæ ale czy taka decyzja nie jest zbyt szybka jak na tak krótk± znajomo¶æ ;/ Czy mo¿e kto¶ mia³ podobn± sytuacje zwi±zku na odleg³o¶æ ?
ladycat55 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-04-07, 16:29   #2
Adrianna_8
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 612
Dot.: Mi³o¶æ na odleg³o¶æ ...

Cytat:
Napisane przez ladycat55 Poka¿ wiadomo¶æ
Jaki¶ czas temu pozna³am super faceta by³am nim zauroczona , zakocha³am siê od pierwszego wejrzenia . Widzia³am ¿e jemu te¿ bardzo zale¿y , teraz wyjecha³ zagranicê do pracy i jest zupe³nie inaczej nasze relacje siê psuj± czêsto siê k³ócimy, ja te¿ od jakiego¶ czasu jestem zimna boli mnie to ¿e on jest tam a ja tutaj ... Czy taki zwi±zek na odleg³o¶æ ma szansê ? Nie znamy siê jeszcze za dobrze jeste¶my na pocz±tku naszej znajomo¶ci a ja czujê ¿e bardzo mi na nim zale¿y nie chce go straciæ jednak bojê siê im dalej w to brnê tym wiêcej mogê pó¼niej cierpieæ . Wiem ¿e mog³am bym z nim zamieszkaæ ale czy taka decyzja nie jest zbyt szybka jak na tak krótk± znajomo¶æ ;/ Czy mo¿e kto¶ mia³ podobn± sytuacje zwi±zku na odleg³o¶æ ?
O co Wy siê mo¿ecie k³óciæ na pocz±tku zwi±zku?

Wed³ug mnie nic z tego nie bêdzie. Pozna³am swojego faceta, byli¶my razem miesi±c, po czym wyjecha³am na studia i absolutnie siê nie k³ócili¶my.

Wys³ane z mojego HTC Desire 820 przy u¿yciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-04-07, 16:57   #3
Hanako
lubi eks swojego mê¿a

Wiadomo¶ci: 1 791

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Poka¿ wiadomo¶æ
O co Wy siê mo¿ecie k³óciæ na pocz±tku zwi±zku?

Wed³ug mnie nic z tego nie bêdzie. Pozna³am swojego faceta, byli¶my razem miesi±c, po czym wyjecha³am na studia i absolutnie siê nie k³ócili¶my.

Na pocz±tku zwi±zku, czyli na etapie pierwszych powa¿nych rozmów, ustalania priorytetów i poznawania siê? No nie ma ¿adnego powodu do k³ótni, absolutnie. A poza tym - no, skoro ty siê nie k³óci³a¶ w zwi±zku na odleg³o¶æ, to taki jest od teraz kanon wiza¿u.
Ja siê w zwi±zku na odleg³o¶æ k³óci³am i bêdê k³óciæ, na odleg³o¶æ jest mi trudniej wyja¶niæ napiêcia i niepewno¶ci a do tego brakuje mi blisko¶ci. Dla mnie k³ótnie na odleg³o¶æ to norma, zreszt± mam w otoczeniu sporo takich osób.
Czy taki zwi±zek ma szansê? Ma, bo kiedy siê spotkacie mo¿e byæ du¿o lepiej (ale nie musi). Czy uda wam siê przestaæ k³óciæ? To zale¿y od was, je¶li nie, to ty musisz wiedzieæ, czy chce ci siê za nim oczy wyp³akiwaæ. Czy przeprowadzka jest rozwi±zaniem? Mo¿e, ale ta decyzja powinna byæ przemy¶lana, powinni¶cie tego chcieæ oboje i powinna¶ siê czuæ na to gotowa. Ja fank± takiej szybkiej wprowadzki nie jestem, wiêc zachêcaæ nie bêdê.

On tam wyjecha³ na sta³e? Na rok? Na pó³? W razie zamieszkania z nim ty masz zamiar tam znale¼æ pracê, czy jak?
Stary 2017-04-07, 17:05   #4
nyana89
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 758

Nie, taki zwi±zek nie ma sensu.
Stary 2017-04-07, 17:43   #5
CzerwonaMysz
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 54

Dla mnie taki zwi±zek ma sens wtedy, kiedy odleg³o¶æ jest stanem naprawdê przej¶ciowym. By³am w zwi±zku na odleg³o¶æ i jestem zdania, ¿e je¶li jest to krótkotrwa³e, a obu stronom zale¿y, to siê da. Tak wiêc kilka miesiêcy okej, ale ju¿ lat, nie bardzo. Mój siê rozpad³ w³a¶nie dlatego, bo trwa³o to za d³ugo.
CzerwonaMysz jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-04-07, 19:34   #6
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 282

Podstawowe pytanie jest taki, czy w ogóle jeste¶cie w zwi±zku czy jest to etap spotykania siê?

Wed³ug mnie je¶li to ¶wie¿y zwi±zek i ju¿ nie mo¿ecie siê dogadaæ z powodu odleg³o¶ci, to na odleg³o¶æ nie ma to sensu.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-04-07, 19:50   #7
deszczowa_nimfa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 342

Z w³asnego do¶wiadczenia (by³am pó³tora roku na odleg³o¶æ) powiem Ci, ¿e na d³u¿sz± metê to nie ma sensu. Nie da rady siê tak dobrze poznaæ, dotrzeæ siê, a k³ótnie na pewno bêd± siê pojawiaæ, tak samo jak oziêbienie stosunków, bo to zupe³nie normalne. Zale¿y jak d³ugo mieliby¶cie ¿yæ w takiej roz³±ce i co jaki czas by¶cie siê widywali.
deszczowa_nimfa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2017-04-08, 02:27   #8
8d52f060ff4e0f29af012b7e97262db95239fded_5f04fe7261fa4
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 310

Pewnie, ¿e mo¿e siê udaæ o ile macie wspólne plany typu "za miesi±c ty odwiedzasz mnie a za dwa ja ciebie", albo "przyjed¼ na kilka tygodni, a pó¼niej zadecydujemy co dalej". Na dodatek musicie mieæ dla siebie czas. Codziennie ta 1 albo 2 godzinki na rozmowy. Musicie sobie bardzo ufaæ i my¶leæ, ¿e to tylko przej¶ciowe. Nie wiem jaka odleg³o¶æ ale u mnie by³a inna strefa czasowa (8-10h ró¿nicy), 15 tysiêcy kilometrów i dali¶my radê. Razem zadecydowali¶my, ¿e to ja jadê do niego i jeste¶my razem. Zwi±zki nie rozpadaj± siê przez odleg³o¶æ, chyba ¿e nie ma tam mi³o¶ci no to ka¿dy powód jest dobry.

---------- Dopisano o 02:27 ---------- Poprzedni post napisano o 02:24 ----------

Cytat:
Napisane przez nyana89 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie, taki zwi±zek nie ma sensu.
Nawet na chwilê nie ma sensu? czasami ludzie nie maj± wyboru. No ale ¿yczê tobie, ¿eby¶ znalaz³a mi³o¶æ swojego ¿ycia w tym samym mie¶cie, a najlepiej na tej samej ulicy. Jakby odleg³o¶æ by³a kryterium do skre¶lania kogo¶. Alkoholizm, przesadna zazdro¶æ, lenistwo, inne spojrzenie na ¿ycie to ja rozumiem, ale czynnik taki jak odleg³o¶æ?
8d52f060ff4e0f29af012b7e97262db95239fded_5f04fe7261fa4 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-04-08, 05:51   #9
nyana89
Zakorzenienie

[1=8d52f060ff4e0f29af012b7 e97262db95239fded_5f04fe7 261fa4;72681046]Nawet na chwilê nie ma sensu? czasami ludzie nie maj± wyboru. No ale ¿yczê tobie, ¿eby¶ znalaz³a mi³o¶æ swojego ¿ycia w tym samym mie¶cie, a najlepiej na tej samej ulicy. Jakby odleg³o¶æ by³a kryterium do skre¶lania kogo¶. Alkoholizm, przesadna zazdro¶æ, lenistwo, inne spojrzenie na ¿ycie to ja rozumiem, ale czynnik taki jak odleg³o¶æ? [/QUOTE]

BY£AM w relacji na odleg³o¶æ przez 3 lata (ostatnie pó³ roku, bo zwi±zek mia³ 3,5, zamieszkali¶my razem). I dopiero wtedy sobie plu³am w brodê, ¿e zmarnowa³am a¿ tyle czasu na kogo¶ takiego. Zatem Z MOJEGO punktu widzenia i do¶wiadczenia, zw³aszcza, kiedy w fazie 'pierdzenia jednoro¿cami' ju¿ siê wszystko sypie, nie ma to sensu, wiêc daruj sobie te sarkazmy

Edytowane przez nyana89
Czas edycji: 2017-04-08 o 05:52
nyana89 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-04-08, 11:21   #10
I am Rock
lokalna gwiazda

Wiadomo¶ci: 19 803

Czyli, autorko, pozna³a¶ faceta - czyli wiesz jak wygl±da, jak siê nazywa i gdzie mieszka - po czym on wyjecha³. Wiêc tak naprawdê poznaæ go nie zd±¿y³a¶. To nadal obcy cz³owiek, z którym dodatkowo dochodzi do k³ótni. W tym momencie odpu¶ci³abym sobie ten "zwi±zek". Bo to tak naprawdê nie jest zwi±zek.
Kiedy siê zakochasz, to ta druga osoba musi byæ obok ciebie, ¿eby¶ wiedzia³a w jakim kierunku uczucie siê rozwija. Ty tymczasem usychasz z têsknoty za facetem, który w codziennym ¿yciu mo¿e okazaæ siê inny, ni¿ sobie wyobra¿asz.
Dla mnie to wszystko jest bez sensu. Co innego zasiedzia³y zwi±zek i krótka roz³±ka, co innego - roz³±ka zaraz, na pocz±tku drogi.
I am Rock jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-04-08, 14:42   #11
Adrianna_8
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 612

Cytat:
Napisane przez Hanako Poka¿ wiadomo¶æ
Na pocz±tku zwi±zku, czyli na etapie pierwszych powa¿nych rozmów, ustalania priorytetów i poznawania siê? No nie ma ¿adnego powodu do k³ótni, absolutnie. A poza tym - no, skoro ty siê nie k³óci³a¶ w zwi±zku na odleg³o¶æ, to taki jest od teraz kanon wiza¿u.
Ja siê w zwi±zku na odleg³o¶æ k³óci³am i bêdê k³óciæ, na odleg³o¶æ jest mi trudniej wyja¶niæ napiêcia i niepewno¶ci a do tego brakuje mi blisko¶ci. Dla mnie k³ótnie na odleg³o¶æ to norma, zreszt± mam w otoczeniu sporo takich osób.
Czy taki zwi±zek ma szansê? Ma, bo kiedy siê spotkacie mo¿e byæ du¿o lepiej (ale nie musi). Czy uda wam siê przestaæ k³óciæ? To zale¿y od was, je¶li nie, to ty musisz wiedzieæ, czy chce ci siê za nim oczy wyp³akiwaæ. Czy przeprowadzka jest rozwi±zaniem? Mo¿e, ale ta decyzja powinna byæ przemy¶lana, powinni¶cie tego chcieæ oboje i powinna¶ siê czuæ na to gotowa. Ja fank± takiej szybkiej wprowadzki nie jestem, wiêc zachêcaæ nie bêdê.

On tam wyjecha³ na sta³e? Na rok? Na pó³? W razie zamieszkania z nim ty masz zamiar tam znale¼æ pracê, czy jak?
Có¿, ja inaczej rozladowywalam swoje niepewno¶ci i napiêcia, ale je¶li dla Ciebie k³ótnia to idealny sposób, to okay . Kwestia dojrza³o¶ci.

Dla mnie ¿aden zwi±zek z k³ótniami ju¿ na pocz±tku nie przetrwa.

Adrianna_8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-08, 15:46   #12
I am Rock
lokalna gwiazda

Wiadomo¶ci: 19 803

Ciekawe o co te k³ótnie?
I am Rock jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-04-09, 06:10   #13
nyana89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Poka¿ wiadomo¶æ
Ciekawe o co te k³ótnie?
Osobi¶cie podejrzewam, ¿e chodzi o sam fakt niedopasowania do siebie, ale z jakiego¶ dziwnego powodu ci±gle mêcz± sobie na wzajem ty³ki, na si³ê

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-04-09 07:10:23

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.