|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
jak wsyztskie zamieszczacie zdjecia swoich sal to ja tez zamieszczę
dekoracja sali ejst zapewniona przez wlascicielke, my mamy do wybory kilka wariantów kolorystycznych, ze wzgledu na fakt ze np filary są obite bordowym materiałem, a ja tez bardzo ten kolor lubie, to wlasnie w takim kolorze wybierzemy dekoracje. zastanawiam się czy zostawic te balony za Młodą Parą, jeszcze mam duzo czasu do zastanowienia sie bo ostateczna decyzje mamy dac miesiac przed weselem. Wiem ze wiekszosc z Was pisze, że balony są be, ale szczerze powiem, że mnie sie one akrat tam podobaja ladnie pasują do reszty.aha a na tym zdjeciu, gdzie wlasnie te serce z balonow widac to te żaluzje z tylu sluza do skracania sali (ona jest tak w ogole na 300osob i jak ejst mneij to oni tę salę "skracają" )
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
jupik
jak wyglądają lepiej na żywo to się nie czepiam ![]() cena fotografa też jest uzależniona od miejsca zamieszkania i od tego skąd tego fotografa ściągamy. Nasz mówił, że w Poznaniu są wyższe stawki, że o Wawie nie wspomni. Po prostu im większe miasto tym więcej na usługę. Jeśli za drogi, to można z czegoś zawwsze zrezygnować, np. z reportażu i wziąść kościół, wesele, plener. No nie wiem, kwestia przemyślenia. My chcieliśmy kamerzyste do Kościoła tylko, ale 200zł różnicy na opcję z weselem, to wzięliśmy go na cały dzień Mamuśka będzie bardzo zadowolona, bo to ona to będzie w zasadzie oglądac najczęściej Podam stronkę kamerzysty, który również zajmuje się fotografowaniem. na stronce nie ma linków do weselnych nagrań, a szkoda, bo te studniówkowe takie dziwne. Weselna były sliczne. Może się komus przyda. www.grupaefekt.yoyo.pl elcia sala fantastico, i fajnie że z dekoracją. |
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez.... ale mam nadzieje ze bedzie ladnie.. 8 sierpien. wakacje... hmm tak szczezrez mowiac to najbardzije zalezy mi na sloncu jak bede jechac do kosciola i z niego na sale oraz w czasie sesji, nie moze wtedy padac...
niepozwalam
|
|
#3364 |
|
Rozeznanie
|
u mojej przyjaciółki strasznie lało- najohydniejsza pogoda jaka mogła być! nie dość że było paskudnie zimno (jak to w styczniu) to jeszcze nie dało się nawet przed kościół wyjść. dobrze, że była salka rekolekcyjna czy coś takiego, bo mogli spokojnie przyjmować życzenia... ale podobno deszczejest dobrym znakiem
jeśli tak-oni będą najlepszym małżeństwem jakie znam
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
tez słyszałam ze deszcz to dobry znak, ja jednak mu podziekuje
|
|
|
|
#3366 |
|
Rozeznanie
|
myślę, że deszcz nie ejst jeszcze nawet tak straszny jak mróz
dlatego slub mamy latem jak juz pisalam na watku o wpadkach, u mojej kuzynki podczas wesela, ktore bylo w grudniu (-10 stopni) padlo ogrzewanie sali i goscie w kurtkach siedzieli (łącznie z panną młodą). cala rodzina z tego wesela najlepiej pamieta wlasnie temperature;]sama bym deszczu wiadomo tez nie chciala, zwlaszcza ze pojedziemy otwartym samochodem... dzięki kliwia!!
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas sie mowi ze jak mlodzi sa w kosciele i popada to na pieniadze, ale jak juz na sali to na lzy.. wiec niewiem..
niewierze w to zbytnio![]() Elcia fajne rozwiazanie ze skracaniem sali, bo jak by byla za duza o gosci mniej to by sie potracili... my yszliscmy z zalozenia ze fotografa bierzemy wypasnego bo wlasnie fotki oglada sie najczesciej, a kamarezyste zwyklego - nawet szczerze mowiac specjalnie nieszukalismy nasz organizator go polecil to stwierdzilismy ze bierzemy, bo i tak my mamy mowic co chcemy zostawic co wyciac itd.. wiec mozemy mu zaufac
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
a u mie przed sala jest sliczny ogród i staw i ławczeki i jak by padało, to nawet wyjsc nie bedzie mozna
|
|
|
|
#3369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a za czepianie jestem wdzięczna, bo dzięki temu mogę mogę zwrócić uwagę na reczy, których bym może sama nie zauważyła![]() Elcia- mi się szczególnie na zdjęciach podoba przystrojenie stołów! pięknie i prosto a bordowy ze złotem bardzo pasuje do tej sali.
|
|
#3370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3371 |
|
Rozeznanie
|
dzięki Dziewczyny za miłe słowa. Wasze sale są bardzo eleganckie, a moja jest prosta i własnie ta dekoracja ją "kształtuje". Ta "moja" restauracja dostała keidyś na targach ślubnych w katowicach tytuł "mistrz ślubno-weselny" wiec mam nadzieje ze mi nie odwala zadnej kaszany
Pani kierowniczka mnie rozwlaila jak powiedziala ze miesiac przed msuze podac jakie bede miala kwiaty, bo wtedy dekoracja tortu bedzie dopasowana, jaka bede miala suknie bo wtedy w zaleznosci od koloru obrusy beda biale lub ecru i jeszcze pare rzeczy. nigdy niemyslalam ze sie cos takiego robi
|
#3372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko tyle powiem...
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie już od 2 lat początek maja jest ładny. Pewnie i w tym roku będzie podobnie. Ale znając mojego pecha, to pewnie właśnie za rok długi weekend majowy będzie pochmurny i deszczowy (tfu tfu oczywiście).
|
|
#3374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to byl tylko taki wyjatek potwierdzajacy regule
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
to ja tez mam zawsze takie pecha. mój tata stwierdził, ze najlelpiej to niech nikt mnie na wesela nie prosi, bo zawsze co ide (tydzien temu i 3 tyg temu tak było) to zawsze pada.ech
|
|
|
|
#3376 |
|
Zadomowienie
|
fajna sala.To co mi sie bardzo spodobało to szeroki stół i nakrycie
przy takiej szerokości mozna poszaleć z fajnym nakryciem,a ja mam bzika na tym punkcie![]() Co do pogody to juz była dyskusja na ten temat.Oczywiscie miło jest,kiedy świeci słonko i jest cieplutko,ale jakby sie zdarzyła brzydka pogoda,to nie jest to powód do rozpaczy,bo przeciez nikt nie bedzie siedzial na dworze...NO fakt,ze najgorsze są przejscia do kosciola,na sale itd,kiedy pada deszcz,bo łatwo wtey popsuć fryz czy cos i do tego mozna sie podbrudzic,szczególnia suknia Ale jaka pogoda by nie była to i tak będzie to piekny dzien
|
#3377 |
|
Rozeznanie
|
podoba mi sie ten trawnik na środku stołu na pierwszej fotce
tylko nie bardzo wiem, jak na takim stole ustawić jedzenie. Ale pomysł-oryginalny, tylko tak mi po głowie krąży myśl zeby na ta trawkę wypuścić małe zajączki
|
#3378 |
|
Zadomowienie
|
A mój tż zawsze narzka,bo ja ciagle tylko mówi,ze "znając mojego pecha to cośtam.." Oj trzeba mysleć pozytywnie,bo z tego co piszecie wychodzi na to,ze u kazdej z nas będzie paskudna pogoda
|
#3379 |
|
Zadomowienie
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
katia, nie nie nie
kazdy weekend w 2009 ( i twoj we wrzesniu tego roku) bedize przepieknie sloneczny az sie meteorolodzy zdziwia
|
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
:d
|
#3382 |
|
Zadomowienie
|
|
#3383 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
takie drewniane z bordowymi obiciami (niestety nie mam zdjec ale wygladaja ladnie)No wlasnie. Ja juz w tym roku sie modle bo za dokladnie 2 tygodnie bede juz miala cywilny! Cytat:
Musi byc ladnie!!
|
||
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko to ślicznie wygląda... ale czy to byłoby praktyczne? Jak ludzie się pochleją jak świnie, to nie wiem ile zostałoby z tych pięknych dekoracji. Oczywiście przesadzam, ale na weselu przyjaciółki co prawda może nie zrobili strasznego syfu na stołach, ale pamiątkowa księga gości, którą dla niej zrobiłam wyglądala jakby wróciła z chlewa
Poobrywane różyczki, uplamiona, uświniona Pochlali się i nie patrzyli, że im coś leci z łap czy z pyska na książkę Wiem, że to nie to samo co dekoracja, ale jakoś tak nie przesadzałabym z elegancką dekoracją na weselu. Mimo iż nie mam w rodzinie osób przesadzających z alkoholem wolę uważać
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale stwierdziłam, że jak ktoś będzie za bardzo schlany, to go po prostu wyproszę. Nie pozwolę żeby mi ktoś popsuł wesele.
|
|
#3388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze sie zachowa.. jak nie to bez ogrodek ja wyprosze.. i niech mi ise na oczy niepokazuje... Cytat:
P.S. a zaznaczam ze nasi ptzyjaciele to bardzooooooooooooo imprezowi ludzie
|
|
|
#3389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
,ale to juz niech ciotki ich pilnują
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jesli przyjada ludzie z dzicmi to do 12 roku zycia i mam andzieje ze te sie niespija.. potem najmlodszym uczestnikiem zabawy bedize njmlodszy brat tz wtedy bedzie mial 17 i pol roku
wiec mniejmy nadzieje ze na weselu brata sie zachowa
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

dekoracja sali ejst zapewniona przez wlascicielke, my mamy do wybory kilka wariantów kolorystycznych, ze wzgledu na fakt ze np filary są obite bordowym materiałem, a ja tez bardzo ten kolor lubie, to wlasnie w takim kolorze wybierzemy dekoracje. zastanawiam się czy zostawic te balony za Młodą Parą, jeszcze mam duzo czasu do zastanowienia sie bo ostateczna decyzje mamy dac miesiac przed weselem. Wiem ze wiekszosc z Was pisze, że balony są be, ale szczerze powiem, że mnie sie one akrat tam podobaja
niepozwalam

tylko tyle powiem...
Musi byc ladnie!!
,ale to juz niech ciotki ich pilnują